Species

Page 32 of 32

Southern Yellow-billed HornbillLeast concern

Southern Yellow-billed Hornbill

Tockus leucomelas

The southern yellow-billed hornbill is a hornbill found in southern Africa. Yellow-billed hornbills feed mainly on the ground, where they forage for seeds, small insects, spiders and scorpions. This hornbill species is a common and widespread resident of dry thornveldt and broad-leafed woodlands. They can often be seen along roads and water courses.

from $1.99

Monteiro's HornbillLeast concern

Monteiro's Hornbill

Tockus monteiri

Monteiro's hornbill is a species of hornbill that is native to the dry woodlands of southwestern Africa. It is a common, near-endemic species in Namibia, with a total population estimated at 340,000 individuals.

from $1.99

Southern Red-billed HornbillNot evaluated

Southern Red-billed Hornbill

Tockus rufirostris

The southern red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae, which is native to the savannas and dryer bushlands of southern Africa. It is replaced by a near-relative, the Damara red-billed hornbill, in the arid woodlands of western Namibia. All five red-billed hornbills were formerly considered conspecific.

from $1.99

White-mantled KingfisherNear threatened

White-mantled Kingfisher

Todiramphus albonotatus

The white-mantled kingfisher or New Britain kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is endemic to New Britain off Papua New Guinea. Its natural habitat is tropical moist lowland forests.

from $1.99

Rainbow LorikeetLeast concern

Rainbow Lorikeet

Trichoglossus moluccanus

The rainbow lorikeet is a species of parrot found in Australia. It is common along the eastern seaboard, from northern Queensland to South Australia. Its habitat is rainforest, coastal bush, and woodland areas. Six taxa traditionally listed as subspecies of the rainbow lorikeet are now treated as separate species.

from $1.99

Western Barn OwlLeast concern

Western Barn Owl

Tyto alba

The western barn owl is a species of barn owl native to Europe, southwestern Asia, and Africa. It was formerly considered a subspecies group together with barn owls native to other parts of the world, but this classification was found to be paraphyletic with respect to some other members of the genus.

from $1.99

Eurasian HoopoeLeast concern

Eurasian Hoopoe

Upupa epops

The Eurasian hoopoe or common hoopoe is the most widespread species of hoopoe. It is a distinctive cinnamon coloured bird with black and white wings, a tall erectile crest, a broad white band across a black tail, and a long narrow downcurved bill. Its call is a soft "oop-oop-oop".

from $1.99

Red-cheeked cordon-bleuLeast concern

Red-cheeked cordon-bleu

Uraeginthus bengalus

The red-cheeked cordon-bleu or red-cheeked cordonbleu is a small passerine bird in the family Estrildidae. This estrildid finch is a resident breeding bird in drier regions of tropical Sub-Saharan Africa. Red-cheeked cordon-bleu has an estimated global extent of occurrence of 7,700,000 km2.

from $1.99

Pin-tailed WhydahLeast concern

Pin-tailed Whydah

Vidua macroura

The pin-tailed whydah is a small songbird with a conspicuous pennant-like tail in breeding males. It is a resident breeding bird in most of Africa south of the Sahara Desert.

from $1.99