Species

Page 30 of 32

Wreathed HornbillVulnerable

Wreathed Hornbill

Rhyticeros undulatus

The wreathed hornbill is an Old World tropical bird of the hornbill family Bucerotidae, also called bar-pouched wreathed hornbill due to its distinctive blue-black band on its lower throat sac. It is named after its characteristic long, curved bill that develops ridges, or wreaths, on the casque of the upper mandible in adults.

from $1.99

Gould's emeraldExtinct

Gould's emerald

Riccordia elegans

Gould's emerald or the Caribbean emerald is an extinct species of hummingbird in the family Trochilidae. It was described based on a single specimen taken in 1860; it is of unknown origin, but the northern Bahamas or especially Jamaica are likely sources.

from $1.99

Hispaniolan EmeraldLeast concern

Hispaniolan Emerald

Riccordia swainsonii

The Hispaniolan emerald is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to the island of Hispaniola, which is shared by the Dominican Republic and Haiti.

from $1.99

Andean Cock-of-the-rockLeast concern

Andean Cock-of-the-rock

Rupicola peruvianus

The Andean cock-of-the-rock, also known as tunki (Quechua), is a large passerine bird of the cotinga family native to Andean cloud forests in South America. It is the national bird of Peru. It has four subspecies and its closest relative is the Guianan cock-of-the-rock.

from $1.99

Guianan Cock-of-the-rockLeast concern

Guianan Cock-of-the-rock

Rupicola rupicola

The Guianan cock-of-the-rock is a species of cotinga, a passerine bird from South America. It is about 30 cm (12 in) in length and weighs about 200 to 220 g. It is found in tropical rainforests, near its preferred habitat of rocky outcrops. The female's plumage is brownish/dark smokey grey in colour, and generally less noticeable than the males because of their nesting work in rocky areas.

from $1.99

Rwenzori turacoNot evaluated

Rwenzori turaco

Ruwenzorornis johnstoni

The Rwenzori turaco is a bird in the family Musophagidae. It is native to the Albertine Rift montane forests.

from $1.99

Red-tailed CometLeast concern

Red-tailed Comet

Sappho sparganurus

The red-tailed comet is a medium-sized hummingbird belonging to tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae, the "coquettes". It is found in Argentina and Bolivia and possibly Chile and Peru.

from $1.99

Copper-tailed hummingbirdLeast concern

Copper-tailed hummingbird

Saucerottia cupreicauda

The copper-tailed hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is native to the tepuis of Venezuela and nearby areas of Brazil and Guyana; it is a vagrant in French Guiana.

from $1.99

Indigo-capped hummingbirdNot evaluated

Indigo-capped hummingbird

Saucerottia cyanifrons

The indigo-capped hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

White-throated daggerbillLeast concern

White-throated daggerbill

Schistes albogularis

The white-throated daggerbill, white-throated wedgebill, or western wedge-billed hummingbird is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Geoffroy's daggerbillLeast concern

Geoffroy's daggerbill

Schistes geoffroyi

Geoffroy's daggerbill, Geoffroy's wedgebill, or eastern wedge-billed hummingbird is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Glow-throated hummingbirdEndangered

Glow-throated hummingbird

Selasphorus ardens

The glow-throated hummingbird is an Endangered species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is endemic to a small area of Panama.

from $1.99

Calliope hummingbirdLeast concern

Calliope hummingbird

Selasphorus calliope

The calliope hummingbird is the smallest bird native to the United States and Canada. It has a western breeding range mainly from California to British Columbia, and migrates to the Southwestern United States, Mexico, and Central America for its wintering grounds. The calliope hummingbird is the smallest known long-distance bird migrant, completing migrations twice per year of some 9,000 km (5,600 mi).

from $1.99

Volcano hummingbirdLeast concern

Volcano hummingbird

Selasphorus flammula

The volcano hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in Costa Rica and Panama. This hummingbird is the one that appears on the 20 thousand colones bill from Costa Rica.

from $1.99

Broad-tailed hummingbirdLeast concern

Broad-tailed hummingbird

Selasphorus platycercus

The broad-tailed hummingbird is a medium-sized hummingbird species found in highland regions from western United States and Western Canada to Mexico and Guatemala.

from $1.99

Rufous hummingbirdNear threatened

Rufous hummingbird

Selasphorus rufus

The rufous hummingbird is a small hummingbird, about 8 cm (3 in) long with a long, straight and slender bill. These birds are known for their extraordinary flight skills, flying 3,200 kilometres during their migratory transits. It is one of nine species in the genus Selasphorus.

from $1.99

Allen's hummingbirdLeast concern

Allen's hummingbird

Selasphorus sasin

Allen's hummingbird is a species of hummingbird that breeds in the western United States. It is one of seven species in the genus Selasphorus.

from $1.99

Scintillant hummingbirdLeast concern

Scintillant hummingbird

Selasphorus scintilla

The scintillant hummingbird is a hummingbird endemic to Costa Rica and Panama. This species is replaced at higher elevations by its relative, the volcano hummingbird, S. flammula.

from $1.99

Gould's ToucanetLeast concern

Gould's Toucanet

Selenidera gouldii

Gould's toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Spot-billed ToucanetLeast concern

Spot-billed Toucanet

Selenidera maculirostris

The spot-billed toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Tawny-tufted ToucanetLeast concern

Tawny-tufted Toucanet

Selenidera nattereri

The tawny-tufted toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Venezuela, and possible Guyana.

from $1.99

Guianan toucanetLeast concern

Guianan toucanet

Selenidera piperivora

The Guianan toucanet, or Guyana toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Golden-collared ToucanetLeast concern

Golden-collared Toucanet

Selenidera reinwardtii

The golden-collared toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Yellow-eared ToucanetLeast concern

Yellow-eared Toucanet

Selenidera spectabilis

The yellow-eared toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found from Honduras to Ecuador.

from $1.99

Twelve-wired Bird-of-paradiseLeast concern

Twelve-wired Bird-of-paradise

Seleucidis melanoleucus

The twelve-wired bird-of-paradise is a medium-sized, approximately 33 cm (13 in) long, velvet black and yellow bird-of-paradise. The male has a red iris, long black bill and rich yellow plumes along his flanks. From the rear of these plumes emerge twelve blackish, wire-like filaments, which bend back near their bases to sweep forward over the bird's hindquarters.

from $1.99

Standardwing bird-of-paradiseLeast concern

Standardwing bird-of-paradise

Semioptera wallacii

The standardwing bird-of-paradise, also known as Wallace's standardwing or as the standardwing, is a species of bird-of-paradise. It is the only member in monotypic genus Semioptera.

from $1.99

Juan Fernández firecrownCritically endangered

Juan Fernández firecrown

Sephanoides fernandensis

The Juan Fernández firecrown is a hummingbird that is critically endangered in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Isla Róbinson Crusoe, one of the three-island Juan Fernández archipelago belonging to Chile.

from $1.99

Green-backed firecrownLeast concern

Green-backed firecrown

Sephanoides sephaniodes

The green-backed firecrown is a hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Argentina, mainland Chile, and the Juan Fernández Islands.

from $1.99

Atlantic CanaryLeast concern

Atlantic Canary

Serinus canaria

The Atlantic canary, known worldwide simply as the wild canary and also called the island canary, common canary, or canary, is a small passerine bird belonging to the genus Serinus in the true finch family, Fringillidae. It is native to the Canary Islands, the Azores, and Madeira. Wild birds are mostly yellow-green, with brownish streaking on the back.

from $1.99

Olivaceous PihaLeast concern

Olivaceous Piha

Snowornis cryptolophus

The olivaceous piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Grey-tailed PihaLeast concern

Grey-tailed Piha

Snowornis subalaris

The grey-tailed piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Colombia, Ecuador and Peru.

from $1.99

Black-and-white mannikinLeast concern

Black-and-white mannikin

Spermestes bicolor

The black-and-white mannikin also black-and-white munia or red-backed mannikin, is a species of estrildid finch, widely present throughout sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 4,200,000 km2 (1,600,000 sq mi). It is found in moist savanna and subtropical or tropical moist lowland forest habitat. The status of the species is evaluated as least concern.

from $1.99

Bronze mannikinLeast concern

Bronze mannikin

Spermestes cucullata

The bronze mannikin or bronze munia is a small passerine bird of the Afrotropics. This very social estrildid finch is an uncommon to locally abundant bird in much of Africa south of the Sahara Desert, where it is resident, nomadic or irruptive in mesic savanna or forest margin habitats. It has an estimated global extent of occurrence of 23,600,000 km2 (9,100,000 sq mi).

from $1.99

Magpie mannikinLeast concern

Magpie mannikin

Spermestes fringilloides

The magpie mannikin or magpie munia is a species of estrildid finch, sparsely present across Sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,400,000 km2.

from $1.99

Grey-headed silverbillNot evaluated

Grey-headed silverbill

Spermestes griseicapilla

The grey-headed silverbill, also known as pearl-headed mannikin, is a species of estrildid finch found in eastern Africa, Ethiopia, Kenya, South Sudan, and Tanzania. It has an estimated global extent of occurrence of 400,000 km2 (150,000 sq mi). It was formerly usually placed in the monotypic genus Odontospiza as Odontospiza caniceps and sometimes placed in the genus Lonchura.

from $1.99

Western bluebillLeast concern

Western bluebill

Spermophaga haematina

The western bluebill is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,900,000 km2.

from $1.99

Red-headed bluebillLeast concern

Red-headed bluebill

Spermophaga ruficapilla

The red-headed bluebill is a common species of estrildid finch found in Sub-Saharan Africa.

from $1.99

Carduelis cucullataEndangered

Carduelis cucullata

Spinus cucullatus

The red siskin is a small endangered finch.

from $1.99

Beautiful firetailLeast concern

Beautiful firetail

Stagonopleura bella

The beautiful firetail is a common species of estrildid finch found in Australia. It has an estimated global extent of occurrence of 1,000,000 km2 (390,000 sq mi). The species inhabits temperate shrubland habitats in Australia. The IUCN has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Diamond firetailVulnerable

Diamond firetail

Stagonopleura guttata

The diamond firetail is a species of estrildid finch that is endemic to Australia. It has a patchy distribution and generally occupies drier forests and grassy woodlands west of the Great Dividing Range from South East Queensland to the Eyre Peninsula in South Australia. While it is a small stocky bird it is one of the largest finches in Australia.

from $1.99

Red-eared firetailLeast concern

Red-eared firetail

Stagonopleura oculata

The red-eared firetail, also known as the boorin, is a small finch-like species of bird. It occurs in dense wetland vegetation of coastal to sub-coastal regions in Southwest Australia. Its appearance is considered appealing, with white spots, black barring and vivid crimson marks at the ear and upper tail.

from $1.99

Green-crowned plovercrestLeast concern

Green-crowned plovercrest

Stephanoxis lalandi

The green-crowned plovercrest, also black-breasted plovercrest or simply plovercrest, is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Purple-crowned plovercrestLeast concern

Purple-crowned plovercrest

Stephanoxis loddigesii

The purple-crowned plovercrest, or violet-crowned plovercrest, is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Violet-chested hummingbirdLeast concern

Violet-chested hummingbird

Sternoclyta cyanopectus

The violet-chested hummingbird is a species of hummingbird in the "mountain gems", tribe Lampornithini in subfamily Trochilinae. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

KakapoCritically endangered

Kakapo

Strigops habroptila

The kākāpō, sometimes known as the owl-parrot, is a species of large, nocturnal, ground-dwelling parrot of the superfamily Strigopoidea. It is endemic to New Zealand.

from $1.99

Mountain KingfisherLeast concern

Mountain Kingfisher

Syma megarhyncha

The mountain kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae in the family Alcedinidae. Adult males are 21–24 cm (8.3–9.4 in) long, and have a rufous head and underparts, greenish-blue upperparts, a dark blue tail, and black flight feathers. They also have dark neck patches and loral patches. Females have dark crowns and the neck patches join at the nape.

from $1.99

Yellow-billed KingfisherLeast concern

Yellow-billed Kingfisher

Syma torotoro

The yellow-billed kingfisher (Syma torotoro) is a medium-sized tree kingfisher.

from $1.99

Double-barred finchLeast concern

Double-barred finch

Taeniopygia bichenovii

The double-barred finch is an estrildid finch found in dry savannah, tropical (lowland) dry grassland and shrubland habitats in northern and eastern Australia. It is sometimes referred to as Bicheno's finch or as the owl finch, the latter of which owing to the dark ring of feathers around the face. It is the only species placed in the genus Stizoptera .

from $1.99