Burkina Faso

Exotic birds that live in Burkina Faso in the wild. 25 species

Mangrove SunbirdLeast concern

Mangrove Sunbird

Anthreptes gabonicus

The mangrove sunbird or mouse-brown sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. Its range covers areas near the Gulf of Guinea, from Senegal to northwestern Angola.

from $1.99

Green-throated SunbirdLeast concern

Green-throated Sunbird

Chalcomitra rubescens

The green-throated sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in the African countries of Angola, Burundi, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Kenya, Nigeria, Rwanda, South Sudan, Tanzania, Uganda, and Zambia.

from $1.99

Splendid SunbirdLeast concern

Splendid Sunbird

Cinnyris coccinigastrus

The splendid sunbird is a sunbird. The sunbirds are a group of very small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also feed on insects, especially when feeding young.

from $1.99

Beautiful SunbirdLeast concern

Beautiful Sunbird

Cinnyris pulchellus

The beautiful sunbird, formerly placed in the genus Nectarinia, is a small passerine bird in the sunbird family Nectariniidae. It is native to tropical Africa, its range extending from Senegal and Guinea in the west to Sudan, South Sudan, Ethiopia, Tanzania and Kenya in the east. It was formerly considered to be conspecific with the gorgeous sunbird.

from $1.99

Superb SunbirdLeast concern

Superb Sunbird

Cinnyris superbus

The superb sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is widely spread across the African tropical rainforest.

from $1.99

Abyssinian RollerLeast concern

Abyssinian Roller

Coracias abyssinicus

The Abyssinian roller, or Senegal roller, is a member of the roller family of birds which breeds across tropical Africa in a belt south of the Sahara, known as the Sahel. It is resident in the southern part of its range, but northern breeding populations are short-distance migrants, moving further south after the wet season.

from $1.99

Blue-bellied RollerLeast concern

Blue-bellied Roller

Coracias cyanogaster

The blue-bellied roller is a member of the roller family of birds which breeds across Africa in a narrow belt from Senegal to northeast Democratic Republic of the Congo. It is resident, apart from some local seasonal movements, in mature moist savannah dominated by Isoberlinia trees.

from $1.99

Western Plantain-eaterLeast concern

Western Plantain-eater

Crinifer piscator

The western plantain-eater, also known as the grey plantain-eater or western grey plantain-eater, is a large member of the turaco family, a group of large arboreal passerine-like birds restricted to Africa.

from $1.99

Olive SunbirdLeast concern

Olive Sunbird

Cyanomitra olivacea

The olive sunbird is a large African species of sunbird belonging to the family Nectariniidae which encompasses species of sunbirds, spiderhunters, and flowerpeckers, and sugarbirds.

from $1.99

Orange-cheeked WaxbillLeast concern

Orange-cheeked Waxbill

Estrilda melpoda

The orange-cheeked waxbill is a common species of estrildid finch native to western and central Africa, with an estimated global extent of occurrence of 3,600,000 km2.

from $1.99

Black-crowned WaxbillLeast concern

Black-crowned Waxbill

Estrilda nonnula

The black-crowned waxbill is a common species of estrildid finch found in western-central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,000,000 km2.

from $1.99

Black-rumped WaxbillLeast concern

Black-rumped Waxbill

Estrilda troglodytes

The black-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in Southern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,000,000 km2.

from $1.99

African silverbillLeast concern

African silverbill

Euodice cantans

The African silverbill is a small passerine bird formerly considered conspecific with the Asian species Indian silverbill,. This estrildid finch is a common resident breeding bird in dry savanna habitat, south of the Sahara Desert. This species has also been introduced to other countries such as Portugal, Qatar and United States.

from $1.99

Collared SunbirdLeast concern

Collared Sunbird

Hedydipna collaris

The collared sunbird is a bird species of the family Nectariniidae. The sunbirds are a group of very small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also take insects, especially when feeding young. The collared sunbird is in fact mainly insectivorous.

from $1.99

Pygmy SunbirdLeast concern

Pygmy Sunbird

Hedydipna platura

The pygmy sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Benin, Burkina Faso, Cameroon, Central African Republic, Chad, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Ethiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Sudan, Togo, and Uganda.

from $1.99

White-throated Bee-eaterLeast concern

White-throated Bee-eater

Merops albicollis

The white-throated bee-eater is a species of bee-eater that breeds in semi-desert along the southern edge of the Sahara. The white-throated bee-eater is migratory, wintering in a completely different habitat in the equatorial rain forests of Africa from southern Senegal to Uganda.

from $1.99

European Bee-eaterLeast concern

European Bee-eater

Merops apiaster

The European bee-eater is a bird species in the bee-eater family, Meropidae. It has the largest range of any the bee-eater species. It breeds in southern and central Europe, northern and southern Africa, and western Asia. Except for the resident southern African population, the species is strongly migratory, wintering in tropical Africa.

from $1.99

Rosy Bee-eaterLeast concern

Rosy Bee-eater

Merops malimbicus

The rosy bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in Angola, Benin, Burkina Faso, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Nigeria, and Togo.

from $1.99

Northern Carmine Bee-eaterLeast concern

Northern Carmine Bee-eater

Merops nubicus

The northern carmine bee-eater is a brightly-coloured bird in the bee-eater family, Meropidae. It is found across northern tropical Africa, from Senegal eastwards to Somalia, Ethiopia and Kenya. It was formerly considered to be conspecific with the southern carmine bee-eater which has a carmine coloured throat rather than the blue throat of the northern species.

from $1.99

Violet TuracoLeast concern

Violet Turaco

Musophaga violacea

The violet turaco, also known as the violaceous plantain eater, is a large turaco, a group of African otidimorphae.

from $1.99

Grey-headed olivebackLeast concern

Grey-headed oliveback

Nesocharis capistrata

The grey-headed oliveback, also known as the white-cheeked oliveback, is a common species of estrildid finch. It has an estimated global extent of occurrence of 800,000 km2 (310,000 sq mi).

from $1.99

Crimson seedcrackerLeast concern

Crimson seedcracker

Pyrenestes sanguineus

The crimson seedcracker is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 834,000 km2 (322,000 mi2). It is found in Burkina Faso, Côte d'Ivoire, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegal and Sierra Leone. The International Union for Conservation of Nature has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Yellow-winged pytiliaLeast concern

Yellow-winged pytilia

Pytilia hypogrammica

The yellow-winged pytilia, also known as the red-faced pytilia, is an African estrildid finch.

from $1.99

Guinea TuracoLeast concern

Guinea Turaco

Tauraco persa

The Guinea turaco, also known as the green turaco or green lourie, is a species of turaco, a group of African otidimorph birds. It formerly included the Livingstone's, Schalow's, Knysna, black-billed and Fischer's turacos as subspecies.

from $1.99

Pin-tailed WhydahLeast concern

Pin-tailed Whydah

Vidua macroura

The pin-tailed whydah is a small songbird with a conspicuous pennant-like tail in breeding males. It is a resident breeding bird in most of Africa south of the Sahara Desert.

from $1.99

Distribution per Wikidata. Not an exhaustive range map.