Pink

Birds whose plumage is predominantly pink. 31 species

Pink-throated twinspotLeast concern

Pink-throated twinspot

Hypargos margaritatus

The pink-throated twinspot is a small seed-eating bird in the family Estrildidae. It inhabits dry savanna and moist, subtropical/tropical (lowland) shrubland habitats near the southeast African coast in Mozambique, South Africa and Eswatini. It has a large range, with an estimated global extent of occurrence of 160,000 km2.

from $1.99

Rose-collared PihaLeast concern

Rose-collared Piha

Lipaugus streptophorus

The rose-collared piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

GalahLeast concern

Galah

Eolophus roseicapilla

The galah, less commonly known as the pink and grey cockatoo, galah cockatoo, or rose-breasted cockatoo, is an Australian species of cockatoo and the only member of the genus Eolophus. The galah is adapted to a wide variety of modified and unmodified habitats and is one of Australia's most abundant and widespread bird species. The species is endemic to mainland Australia.

from $1.99

Bourke's ParrotLeast concern

Bourke's Parrot

Neopsephotus bourkii

Bourke's parrot, also known as the blue-vented parrot, sundown parrot, pink-bellied parrot, Bourke's parakeet, Bourke or "Bourkie", is a small parrot found in Australia and the only species in its genus, Neopsephotus. It is approximately 19 cm long and weighs around 45 grams. It is named after General Sir Richard Bourke, Governor of New South Wales from 1831 to 1837.

from $1.99

Lesser FlamingoNear threatened

Lesser Flamingo

Phoeniconaias minor

The lesser flamingo is a species of flamingo occurring in sub-Saharan Africa and western India. Birds are occasionally reported from farther north, but these are generally considered vagrants.

from $1.99

Andean FlamingoVulnerable

Andean Flamingo

Phoenicoparrus andinus

The Andean flamingo is a species of flamingo native to the Andes mountains of South America. Until 2014, it was classified in genus Phoenicopterus. It is closely related to James's flamingo, and the two make up the genus Phoenicoparrus. The Chilean flamingo, Andean flamingo, and James' flamingo are all sympatric, and all live in colonies.

from $1.99

James's FlamingoNear threatened

James's Flamingo

Phoenicoparrus jamesi

James's flamingo, also known as the puna flamingo, is a species of flamingo that lives at high altitudes in the Andean plateaus of Peru, Chile, Bolivia, and northwest Argentina.

from $1.99

Chilean FlamingoNear threatened

Chilean Flamingo

Phoenicopterus chilensis

The Chilean flamingo is a species of large flamingo at a height of 110–130 cm (43–51 in) closely related to the American flamingo and the greater flamingo, with which it was previously considered a subspecies before being classified as its own species as a result of their lighter color, smaller size and behavioral differences. The species is listed as Near Threatened on the IUCN Red List.

from $1.99

American FlamingoLeast concern

American Flamingo

Phoenicopterus ruber

The American flamingo is a large species of flamingo native to the West Indies, northern South America and the Yucatán Peninsula. It is closely related to the greater flamingo and Chilean flamingo, and was formerly considered conspecific with the greater flamingo, but that treatment is now widely viewed as incorrect due to a lack of evidence.

from $1.99

Plum-headed ParakeetLeast concern

Plum-headed Parakeet

Psittacula cyanocephala

The plum-headed parakeet is a species of parakeet in the family Psittacidae. It is endemic to the Indian subcontinent and was once thought to be conspecific with the blossom-headed parakeet before being elevated to a full species. Plum-headed parakeets are found in flocks, the males having a pinkish purple head and the females, a grey head.

from $1.99

Greater FlamingoLeast concern

Greater Flamingo

Phoenicopterus roseus

The greater flamingo is the largest and most widespread species of the flamingo family. Common in the Old World, they are found in Northern (coastal) and Sub-Saharan Africa, the Indian subcontinent, Central Asia, the Middle East, the Levant, the Persian Gulf, the Gulf of Aden, the Red Sea, and the Mediterranean countries of Southern Europe.

from $1.99

Pink CockatooLeast concern

Pink Cockatoo

Cacatua leadbeateri

The pink cockatoo, also known as Major Mitchell's cockatoo or Leadbeater's cockatoo, is a medium-sized cockatoo that inhabits arid and semiarid inland areas across Australia, with the exception of the north-east.

from $1.99

Rose-faced ParrotLeast concern

Rose-faced Parrot

Pyrilia pulchra

The rose-faced parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Pink-billed parrotfinchVulnerable

Pink-billed parrotfinch

Erythrura kleinschmidti

The pink-billed parrotfinch is a species of estrildid finch found on the island of Viti Levu, Fiji. Commonly found at undisturbed mature forest in the centre and east of Viti Levu, e.g. Joske's Thumb near Suva. This species is found at mid-height along tree-trunks and branches, usually alone or in pairs but also joining mixed-species flocks, feeding primarily on insects, but also on flower buds and fruits.

from $1.99

Salmon-crested CockatooEndangered

Salmon-crested Cockatoo

Cacatua moluccensis

The salmon-crested cockatoo, also known as the Moluccan cockatoo, is a cockatoo endemic to the Seram archipelago in eastern Indonesia. At a height of up to 46–52 cm (1.51–1.71 ft) and weight of up to 850 g (1.87 lb), it is among the largest of the white cockatoos. The female is slightly smaller than the male on average.

from $1.99

Pink-throated BrilliantLeast concern

Pink-throated Brilliant

Heliodoxa gularis

The pink-throated brilliant is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Calliope hummingbirdLeast concern

Calliope hummingbird

Selasphorus calliope

The calliope hummingbird is the smallest bird native to the United States and Canada. It has a western breeding range mainly from California to British Columbia, and migrates to the Southwestern United States, Mexico, and Central America for its wintering grounds. The calliope hummingbird is the smallest known long-distance bird migrant, completing migrations twice per year of some 9,000 km (5,600 mi).

from $1.99

Yellow-billed AmazonVulnerable

Yellow-billed Amazon

Amazona collaria

The yellow-billed amazon, also called the yellow-billed parrot or Jamaican amazon, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is a predominantly green parrot with a short tail and pink throat and neck.

from $1.99

Saint Lucia AmazonVulnerable

Saint Lucia Amazon

Amazona versicolor

The Saint Lucia amazon, also known as the St. Lucia amazon and St. Lucia parrot, is a vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Saint Lucia in the Lesser Antilles and is the country's national bird.

from $1.99

Red-vented CockatooCritically endangered

Red-vented Cockatoo

Cacatua haematuropygia

The red-vented cockatoo, also known as the Philippine cockatoo and locally katala, abukay, agay, or kalangay, is a species of cockatoo. It is endemic to the Philippines, formerly found throughout the entire country, but due to the illegal wildlife trade, it is now locally extinct in most of its range with the only sizeable population remaining in Palawan and Sulu Archipelago.

from $1.99

Long-billed CorellaLeast concern

Long-billed Corella

Cacatua tenuirostris

The long-billed corella, also known as long-billed cockatoo or slender-billed corella, is a cockatoo native to Australia, which is similar in appearance to the little corella. This species is mostly white, with a reddish-pink face and forehead, and has a long, pale beak, which is used to dig for roots and seeds. It has reddish-pink feathers on the breast and belly.

from $1.99

Magenta-throated woodstarLeast concern

Magenta-throated woodstar

Calliphlox bryantae

The magenta-throated woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Anna's hummingbirdLeast concern

Anna's hummingbird

Calypte anna

Anna's hummingbird is a North American species of hummingbird named after Anna Masséna, Duchess of Rivoli.

from $1.99

Sulawesi Lilac KingfisherLeast concern

Sulawesi Lilac Kingfisher

Cittura cyanotis

The Sulawesi lilac kingfisher is a species of kingfisher in the genus Cittura, found in the lowlands of the Indonesia island of Sulawesi and Lembeh.

from $1.99

Purple-crowned LorikeetLeast concern

Purple-crowned Lorikeet

Glossopsitta porphyrocephala

The purple-crowned lorikeet, is a lorikeet found in scrub and mallee of southern Australia. It is a small lorikeet distinguished by a purple crown, an orange forehead and ear-coverts, and a light blue chin and chest.

from $1.99

Vervain hummingbirdLeast concern

Vervain hummingbird

Mellisuga minima

The vervain hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found on Hispaniola and Jamaica.

from $1.99

Blossom-headed ParakeetNear threatened

Blossom-headed Parakeet

Psittacula roseata

The blossom-headed parakeet is a parrot in the family Psittaculidae. It has a lime green body and a pink or bluish grey-head and is found in Southeast Asia. This species is sometimes also referred to as rosy-headed parakeet.

from $1.99

Rosy-faced LovebirdLeast concern

Rosy-faced Lovebird

Agapornis roseicollis

The rosy-faced lovebird, also known as the rosy-collared or peach-faced lovebird, is a species of lovebird native to the Namibian savanna woodlands. Loud and constant chirpers, these birds are very social animals and often congregate in small groups in the wild. They eat throughout the day and take frequent baths. Coloration can vary widely among populations. Plumage is identical in males and females.

from $1.99

Rose-crowned ParakeetLeast concern

Rose-crowned Parakeet

Pyrrhura rhodocephala

The rose-crowned parakeet, also known as the rose-headed parakeet, rose-crowned conure or rose-headed conure, is a species of parrot in the family Psittacidae and genus Pyrrhura. It is endemic to Venezuela.

from $1.99

Rose-fronted ParakeetLeast concern

Rose-fronted Parakeet

Pyrrhura roseifrons

The rose-fronted parakeet, known as the rose-fronted conure in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Indian RollerLeast concern

Indian Roller

Coracias benghalensis

The Indian roller is a bird of the family Coraciidae. It is 30–34 cm (12–13 in) long with a wingspan of 65–74 cm (26–29 in) and weighs 166–176 g (5.9–6.2 oz). The face and throat are pinkish, the head and back are brown, with blue on the rump and contrasting light and dark blue on the wings and tail. The bright blue markings on the wing are prominent in flight. The sexes are similar in appearance.

from $1.99

Classified by dominant adult plumage colour, as a visual guide.