Species

Page 5 of 32

St. Croix MacawExtinct

St. Croix Macaw

Ara autocthones

The St. Croix macaw or Puerto Rican macaw is an extinct species of macaw whose remains have been found on the Caribbean islands of St. Croix and Puerto Rico. It was described in 1937 based on a tibiotarsus leg bone unearthed from a kitchen midden at a pre-Columbian site on St. Croix.

from $1.99

Red-and-green MacawLeast concern

Red-and-green Macaw

Ara chloropterus

The red-and-green macaw, also known as the green-winged macaw, is a large, mostly-red macaw of the genus Ara. It is popular in aviculture, and is the second most commonly kept macaw species after the blue-and-yellow macaw. However, they are not as common in captivity as the blue-and-yellow, and are much more expensive; prices are often double that of the blue-and-gold.

from $1.99

Red-headed MacawNot evaluated

Red-headed Macaw

Ara erythrocephala

The red-headed macaw or Jamaican green-and-yellow macaw may have been a species of parrot in the family Psittacidae that lived in Jamaica, but its existence is hypothetical.

from $1.99

Blue-throated MacawCritically endangered

Blue-throated Macaw

Ara glaucogularis

The blue-throated macaw, also known as the Caninde macaw or Wagler's macaw, is a macaw endemic to a small area of north-central Bolivia, known as Los Llanos de Moxos. In 2014 this species was designated by law as a natural patrimony of Bolivia. Until 2010, it was hunted by native people to make feathered "Moxeño" headdresses for "machetero" ritual dances.

from $1.99

Jamaican Red MacawExtinct

Jamaican Red Macaw

Ara gossei

The Cuban macaw or Cuban red macaw is an extinct species of macaw native to the main island of Cuba and the nearby Isla de la Juventud. It became extinct in the late 19th century. Its relationship with other macaws in its genus was long uncertain, but it was thought to have been closely related to the scarlet macaw, which has some similarities in appearance.

from $1.99

Lesser Antillean MacawExtinct

Lesser Antillean Macaw

Ara guadeloupensis

The Lesser Antillean macaw or Guadeloupe macaw is a hypothetical extinct species of macaw that is thought to have been endemic to the Lesser Antillean island region of Guadeloupe. In spite of the absence of conserved specimens, many details about the Lesser Antillean macaw are known from several contemporary accounts, and the bird is the subject of some illustrations.

from $1.99

Scarlet macawLeast concern

Scarlet macaw

Ara macao

A near-metre macaw, scarlet with yellow and blue wing bands. Flies in lifelong pairs above the tropical canopy.

from $1.99

Martinique MacawExtinct

Martinique Macaw

Ara martinica

The Martinique macaw or orange-bellied macaw is a hypothetical extinct species of macaw which may have lived on the Lesser Antillean island of Martinique, in the eastern Caribbean Sea. It was scientifically described by Walter Rothschild in 1905, based on a 1630s description of blue and orange-yellow macaws by Jacques Bouton.

from $1.99

Military MacawVulnerable

Military Macaw

Ara militaris

The military macaw is a medium to large-sized macaw, named after its green and red plumage vaguely resembling a military uniform. It is native from west-central Mexico south through northern Argentina and Bolivia. While most wild populations are currently listed by the IUCN as vulnerable - and listed as endangered by Mexico - the species is still seen commonly in zoos and parks worldwide.

from $1.99

Red-fronted MacawCritically endangered

Red-fronted Macaw

Ara rubrogenys

The red-fronted macaw is a parrot endemic to a small semi-desert mountainous area of Bolivia. It is a critically endangered species; it has been successfully bred in captivity, and is available, if not common, as a pet. It is also sometimes known in the literature as Lafresnaye's macaw, named for the French ornithologist Frédéric de Lafresnaye, who was one of the first to describe the species.

from $1.99

Chestnut-fronted MacawLeast concern

Chestnut-fronted Macaw

Ara severus

The chestnut-fronted macaw or severe macaw is one of the largest of the mini-macaws. It reaches a size of around 45 cm (18 in) of which around half is the length of the tail.

from $1.99

Cuban MacawExtinct

Cuban Macaw

Ara tricolor

The Cuban macaw or Cuban red macaw is an extinct species of macaw native to the main island of Cuba and the nearby Isla de la Juventud. It became extinct in the late 19th century. Its relationship with other macaws in its genus was long uncertain, but it was thought to have been closely related to the scarlet macaw, which has some similarities in appearance.

from $1.99

Streaky-breasted SpiderhunterLeast concern

Streaky-breasted Spiderhunter

Arachnothera affinis

The streaky-breasted spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Java and Bali. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. It is sometimes considered conspecific with the grey-breasted spiderhunter.

from $1.99

Yellow-eared SpiderhunterLeast concern

Yellow-eared Spiderhunter

Arachnothera chrysogenys

The yellow-eared spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests, subtropical or tropical mangrove forests, and subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Naked-faced SpiderhunterLeast concern

Naked-faced Spiderhunter

Arachnothera clarae

The naked-faced spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae, of the passerines order. It is endemic to the Philippines.

from $1.99

Thick-billed SpiderhunterLeast concern

Thick-billed Spiderhunter

Arachnothera crassirostris

The thick-billed spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Singapore, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Pale SpiderhunterLeast concern

Pale Spiderhunter

Arachnothera dilutior

The pale spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the island of Palawan in the Philippines. Along with the orange-tufted spiderhunter, it was originally considered a subspecies of the little spiderhunter. It is predominantly grayish in color, with olive-green wings, a pale yellow belly and a bold yellow eyering.

from $1.99

Bornean SpiderhunterNot evaluated

Bornean Spiderhunter

Arachnothera everetti

The Bornean spiderhunter is a doubtful species of bird in the family Nectariniidae. The scientific name commemorates British colonial administrator and zoological collector Alfred Hart Everett.

from $1.99

Orange-tufted SpiderhunterLeast concern

Orange-tufted Spiderhunter

Arachnothera flammifera

The orange-tufted spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the Philippines found only on Mindanao and Eastern Visayas. It was originally considered a subspecies of the little spiderhunter.

from $1.99

Spectacled SpiderhunterLeast concern

Spectacled Spiderhunter

Arachnothera flavigaster

The spectacled spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Singapore, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest. This is both the largest spiderhunter and the largest representative of the entire sunbird family.

from $1.99

Whitehead's SpiderhunterLeast concern

Whitehead's Spiderhunter

Arachnothera juliae

Whitehead's spiderhunter is a species of spiderhunter in the sunbird and spiderhunter family Nectariniidae. It is endemic to Borneo, where it is found in the mountain ranges in the north-central part of the island. It inhabits hill dipterocarp forest, primary and secondary montane forest, and forest edge at elevations of 930–3,000 m (3,050–9,840 ft).

from $1.99

Little SpiderhunterLeast concern

Little Spiderhunter

Arachnothera longirostra

The little spiderhunter is a species of long-billed nectar-feeding bird in the family Nectariniidae found in the moist forests of South and Southeast Asia. Unlike typical sunbirds, males and females are very similar in plumage. They are usually seen in ones or twos and frequently make a tzeck call. They are most often found near flowering plants where they obtain nectar.

from $1.99

Streaked SpiderhunterLeast concern

Streaked Spiderhunter

Arachnothera magna

The streaked spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Grey-breasted spiderhunterLeast concern

Grey-breasted spiderhunter

Arachnothera modesta

The grey-breasted spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest. It is sometimes considered conspecific with the streaky-breasted spiderhunter.

from $1.99

Long-billed SpiderhunterLeast concern

Long-billed Spiderhunter

Arachnothera robusta

The long-billed spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Golden-capped ParakeetLeast concern

Golden-capped Parakeet

Aratinga auricapillus

The golden-capped parakeet is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Brazil. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest, subtropical or tropical moist lowland forest, dry savanna, and plantations. It is threatened by habitat loss. The A. auricapillus is a good biological indicator because of its vulnerability, high detectability as well as its sensitivity to forest fragmentation.

from $1.99

Socorro ParakeetNot evaluated

Socorro Parakeet

Aratinga brevipes

The Socorro parakeet, known in aviculture as the Socorro green conure or Socorro conure, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Socorro Island in the Revillagigedo Islands, Mexico.

from $1.99

Jandaya ParakeetLeast concern

Jandaya Parakeet

Aratinga jandaya

The jandaya parakeet, or jenday conure, is a small Neotropical parrot with green wings and tail, reddish-orange body, yellow head and neck, orange cheeks, and black bill, native to wooded habitats in northeastern Brazil. It is a member of the Aratinga solstitialis complex of parakeets very closely related to, and possibly subspecies of the sun conure.

from $1.99

Guadeloupe ParakeetExtinct

Guadeloupe Parakeet

Aratinga labati

The Guadeloupe parakeet is a hypothetical extinct species of parrot that is thought to have been endemic to the Lesser Antillean island region of Guadeloupe.

from $1.99

Sulphur-breasted parakeetLeast concern

Sulphur-breasted parakeet

Aratinga maculata

The sulphur-breasted parakeet, or sulphur-breasted conure is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil and Suriname. It resembles the closely related sun parakeet.

from $1.99

Olive-throated ParakeetNot evaluated

Olive-throated Parakeet

Aratinga nana

The olive-throated parakeet, also known as the olive-throated conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from Mexico to Costa Rica and in Jamaica; it has been introduced to the Dominican Republic on Hispaniola.

from $1.99

Nanday parakeetLeast concern

Nanday parakeet

Aratinga nenday

The nanday parakeet, also known as the black-hooded parakeet or nanday conure, is a medium-small, mostly green, Neotropical parrot native to continental South America.

from $1.99

Sun ConureEndangered

Sun Conure

Aratinga solstitialis

The sun conure, also known as the sun parakeet, is a medium-sized, vibrantly colored parrot native to northeastern South America. The adult male and female are similar in appearance, with black beaks, predominantly golden-yellow plumage, orange-flushed underparts and face, and green and blue-tipped wings and tails. Sun conures are very social birds, typically living in flocks.

from $1.99

Scarlet-fronted ParakeetNot evaluated

Scarlet-fronted Parakeet

Aratinga wagleri

The scarlet-fronted parakeet, known in aviculture as the scarlet-fronted conure, red-fronted conure, or Wagler's conure, is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Dusky-headed ParakeetLeast concern

Dusky-headed Parakeet

Aratinga weddellii

The dusky-headed parakeet, also known as Weddell's conure or dusky-headed conure in aviculture, is a small green Neotropical parrot with dusty grey head found in wooded habitats in the western Amazon basin of South America. Its range extends from southeastern Colombia south through eastern Ecuador, eastern Peru, and southwest Amazonian Brazil, to central Bolivia.

from $1.99

Black-chinned hummingbirdLeast concern

Black-chinned hummingbird

Archilochus alexandri

The black-chinned hummingbird is a hummingbird occupying a broad range of habitats from deserts to mountain forests and urban areas in the western United States, southern British Columbia, and Mexico. It is migratory, wintering as far south as Mexico. In sunlight, an iridescent purple gorget forming a ring below the black chin feathers is a male characteristic.

from $1.99

Ruby-throated hummingbirdLeast concern

Ruby-throated hummingbird

Archilochus colubris

The ruby-throated hummingbird is a species of hummingbird that generally spends the winter in Central America, Mexico, and Florida, and migrates to Canada and other parts of Eastern North America for the summer to breed. It is the most common hummingbird in eastern North America, having population estimates of about 35 million in 2021.

from $1.99

Ribbon-tailed AstrapiaLeast concern

Ribbon-tailed Astrapia

Astrapia mayeri

The ribbon-tailed astrapia, also known as Shaw Mayer's astrapia, is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Arfak astrapiaLeast concern

Arfak astrapia

Astrapia nigra

The Arfak astrapia is a species of astrapia, a group of birds found in the birds-of-paradise family Paradiseidae.

from $1.99

Huon AstrapiaLeast concern

Huon Astrapia

Astrapia rothschildi

The Huon astrapia, also known as Rothschild's astrapia, Huon bird-of-paradise, or Lord Rothschild's bird-of-paradise, is a species of bird-of-paradise belonging to the genus Astrapia. Like most of its congeners, A. rothschildi is a rather elusive member of its genus and family.

from $1.99

Splendid AstrapiaLeast concern

Splendid Astrapia

Astrapia splendidissima

The splendid astrapia is a species of bird in the family Paradisaeidae, native to the montane forests of New Guinea. Males are known for their iridescent plumage and elaborate courtship displays, including branch-hopping, tail-flicking, and frog-like calls; they may also display in leks.

from $1.99

Princess Stephanie's AstrapiaLeast concern

Princess Stephanie's Astrapia

Astrapia stephaniae

Stephanie's astrapia, also known as Princess Stephanie's astrapia, is a species of bird-of-paradise of the family Paradisaeidae, native to the Bird's Tail Peninsula. This species was first described by Carl Hunstein in 1884.

from $1.99

Burrowing OwlLeast concern

Burrowing Owl

Athene cunicularia

The burrowing owl is a small, long-legged, primarily terrestrial—though not flightless—species of owl native to the open landscapes of North and South America. They are typically found in grasslands, rangelands, agricultural areas, deserts, or any other open, dry area with low vegetation.

from $1.99

Wine-throated hummingbirdLeast concern

Wine-throated hummingbird

Atthis ellioti

The wine-throated hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in El Salvador, Guatemala, Honduras, and Mexico.

from $1.99

Bumblebee hummingbirdLeast concern

Bumblebee hummingbird

Atthis heloisa

The bumblebee hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is endemic to Mexico, but has occurred as a vagrant in the United States.

from $1.99

Hooded visorbearerNear threatened

Hooded visorbearer

Augastes lumachella

The hooded visorbearer is a small species of hummingbird in the family Trochilidae. Endemic to the east Brazilian state of Bahia, it is found only at higher altitudes in the Chapada Diamantina region. The species is sexually dimorphic. It resides in the campo rupestre, an arid, high-elevation area characterized by rocky outcrops, poor soils, open habitats, and harsh climatic conditions.

from $1.99

Hyacinth visorbearerLeast concern

Hyacinth visorbearer

Augastes scutatus

The hyacinth visorbearer is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

White-throated ToucanetLeast concern

White-throated Toucanet

Aulacorhynchus albivitta

The southern emerald toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in montane regions of Colombia, Ecuador, western Venezuela, Peru and northern Bolivia.

from $1.99