Species

Page 6 of 32

Blue-throated ToucanetLeast concern

Blue-throated Toucanet

Aulacorhynchus caeruleogularis

The northern emerald toucanet also called the Wagler’s toucanet, is a species of bird in the toucan family Ramphastidae. It occurs in montane regions from southern Mexico to southern Panama.

from $1.99

Blue-banded ToucanetLeast concern

Blue-banded Toucanet

Aulacorhynchus coeruleicinctis

The blue-banded toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Chestnut-tipped ToucanetLeast concern

Chestnut-tipped Toucanet

Aulacorhynchus derbianus

The chestnut-tipped toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Crimson-rumped ToucanetLeast concern

Crimson-rumped Toucanet

Aulacorhynchus haematopygus

The crimson-rumped toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Venezuela.

from $1.99

Yellow-browed ToucanetEndangered

Yellow-browed Toucanet

Aulacorhynchus huallagae

The yellow-browed toucanet is an Near-threatened species of near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Emerald ToucanetLeast concern

Emerald Toucanet

Aulacorhynchus prasinus

The northern emerald toucanet also called the Wagler’s toucanet, is a species of bird in the toucan family Ramphastidae. It occurs in montane regions from southern Mexico to southern Panama.

from $1.99

Groove-billed ToucanetLeast concern

Groove-billed Toucanet

Aulacorhynchus sulcatus

The groove-billed toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Wagler's toucanetLeast concern

Wagler's toucanet

Aulacorhynchus wagleri

The northern emerald toucanet also called the Wagler’s toucanet, is a species of bird in the toucan family Ramphastidae. It occurs in montane regions from southern Mexico to southern Panama.

from $1.99

Tepui ToucanetLeast concern

Tepui Toucanet

Aulacorhynchus whitelianus

The tepui toucanet or Whitely's toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Fiery-tailed awlbillLeast concern

Fiery-tailed awlbill

Avocettula recurvirostris

The fiery-tailed awlbill is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Brazil, Ecuador, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

ShoebillVulnerable

Shoebill

Balaeniceps rex

The shoebill, also known as the whale-headed stork, whalebill, and shoe-billed stork, is a large long-legged wading bird. It is named for its enormous, shoe-shaped bill. It has a somewhat stork-like overall form and was previously classified as a stork in the order Ciconiiformes, but genetic evidence has now placed it along with pelicans, herons, and its closest relative, the hamerkop, all in the order Pelecaniformes.

from $1.99

Black Crowned CraneVulnerable

Black Crowned Crane

Balearica pavonina

The black crowned crane is a part of the family Gruidae, along with its sister species, the grey crowned crane. It is topped with its characteristic bristle-feathered golden crown.

from $1.99

Grey Crowned CraneEndangered

Grey Crowned Crane

Balearica regulorum

The grey crowned crane or gray crowned crane is a large crane species native to Sub-Saharan Africa. It occurs mainly in dry savannah, although it nests in somewhat wetter habitats, and can also be found in marshes, cultivated lands and grassy flatlands near rivers and lakes. Its body plumage is mainly grey and it has white cheeks, a red throat patch, and a stiff golden crown.

from $1.99

Australian RingneckLeast concern

Australian Ringneck

Barnardius zonarius

The Australian ringneck is a parrot native to Australia. Except for extreme tropical and highland areas, the species has adapted to all conditions. Treatments of genus Barnardius have previously recognised two species, the Port Lincoln parrot and the mallee ringneck, but due to these readily interbreeding at the contact zone they are usually regarded as a single species B. zonarius with subspecific descriptions.

from $1.99

White-eared hummingbirdLeast concern

White-eared hummingbird

Basilinna leucotis

The white-eared hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found from the southwestern U.S. to Nicaragua.

from $1.99

Xantus's hummingbirdLeast concern

Xantus's hummingbird

Basilinna xantusii

Xantus's hummingbird, previously known as the black-fronted hummingbird, is a species in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to the Baja California Peninsula.

from $1.99

White-crowned hornbillEndangered

White-crowned hornbill

Berenicornis comatus

The white-crowned hornbill, also known as the long-crested hornbill or white-crested hornbill, is a species of hornbill.

from $1.99

Buff-tailed coronetLeast concern

Buff-tailed coronet

Boissonneaua flavescens

The buff-tailed coronet is a species of hummingbird in the 'Brilliants' tribe Heliantheini, within the subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Venezuela.

from $1.99

Velvet-purple coronetLeast concern

Velvet-purple coronet

Boissonneaua jardini

The velvet-purple coronet is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Chestnut-breasted coronetLeast concern

Chestnut-breasted coronet

Boissonneaua matthewsii

The chestnut-breasted coronet is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

GuaiaberoLeast concern

Guaiabero

Bolbopsittacus lunulatus

The guaiabero is a species of parrot in the family Psittaculidae, belonging to the monotypic genus Bolbopsittacus and closely related to the lovebirds and hanging parrots. It is endemic to the Philippines and locally known as bubutok. Its common name is derived from its reputation for eating guavas.

from $1.99

Rufous-fronted ParakeetVulnerable

Rufous-fronted Parakeet

Bolborhynchus ferrugineifrons

The rufous-fronted parakeet is a species of parrot in the family Psittacidae. Endemic to Colombia, its natural habitats are high-altitude shrubland, high-altitude grassland and arable land. It is threatened by habitat destruction and is classified as "vulnerable" by the International Union for Conservation of Nature.

from $1.99

Barred ParakeetLeast concern

Barred Parakeet

Bolborhynchus lineola

The barred parakeet, also known as the lineolated parakeet or the Catherine parakeet, is a small psittaciforme bird found in the highland forests of tropical Latin America. Its plumage is mostly green, with multiple black or dark green stripes and bars and a pale, peach-colored bill. The darker stripes vary in prominence and intensity between the two subspecies.

from $1.99

Andean Parakeet monuLeast concern

Andean Parakeet monu

Bolborhynchus orbygnesius

The Andean parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Bolivia, and Peru.

from $1.99

Yellow-chevroned ParakeetLeast concern

Yellow-chevroned Parakeet

Brotogeris chiriri

The yellow-chevroned parakeet is native to tropical South America south of the Amazon River basin from central Brazil to southern Bolivia, Paraguay, and northern Argentina. Caged birds have been released in some areas, and the birds have established self-sustaining populations in Miami, Florida, and Los Angeles.

from $1.99

Golden-winged ParakeetLeast concern

Golden-winged Parakeet

Brotogeris chrysoptera

The golden-winged parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Cobalt-winged ParakeetLeast concern

Cobalt-winged Parakeet

Brotogeris cyanoptera

The cobalt-winged parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Orange-chinned ParakeetLeast concern

Orange-chinned Parakeet

Brotogeris jugularis

The orange-chinned parakeet, also known as the Tovi parakeet, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from southern Mexico through Central America into Colombia and Venezuela.

from $1.99

Grey-cheeked ParakeetVulnerable

Grey-cheeked Parakeet

Brotogeris pyrrhoptera

The grey-cheeked parakeet, less commonly known as fire-winged parakeet, is a vulnerable species of bird. It is in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots, and is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Tui ParakeetLeast concern

Tui Parakeet

Brotogeris sanctithomae

The tui parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Peru, and possibly Ecuador.

from $1.99

Plain ParakeetLeast concern

Plain Parakeet

Brotogeris tirica

The plain parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

White-winged ParakeetLeast concern

White-winged Parakeet

Brotogeris versicolurus

The white-winged parakeet, or canary-winged parakeet is a small parrot native to the Amazon River basin from southeast Colombia to the rivers mouth in Brazil. Caged birds have been released and the birds have established self-sustaining populations in Lima, Peru, Los Angeles, and Miami, Florida areas of the United States, and in Puerto Rico. They were also present in San Francisco, California until the mid-2000s.

from $1.99

Black-cheeked WaxbillNot evaluated

Black-cheeked Waxbill

Brunhilda charmosyna

The black-cheeked waxbill or red-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in east Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 400,000 km2 (150,000 sq mi).

from $1.99

Black-faced WaxbillNot evaluated

Black-faced Waxbill

Brunhilda erythronotos

The black-faced waxbill is a common species of estrildid finch found in southern Africa. It is found in Angola, Botswana, Kenya, Namibia, Rwanda, South Africa, Tanzania, Uganda, Zambia and Zimbabwe. The IUCN has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Eurasian Eagle-owlLeast concern

Eurasian Eagle-owl

Bubo bubo

The Eurasian eagle-owl is a species of eagle-owl, a type of bird that resides much over Eurasia. It is often just called the eagle-owl in Europe and Asia.

from $1.99

Snowy OwlVulnerable

Snowy Owl

Bubo scandiacus

The snowy owl, also known as the polar owl, the white owl and the Arctic owl, is a large, white owl of the true owl family. Snowy owls are native to the Arctic regions of both North America and the Palearctic, breeding mostly on the tundra. It has a number of unique adaptations to its habitat and lifestyle, which are quite distinct from other extant owls.

from $1.99

Great HornbillVulnerable

Great Hornbill

Buceros bicornis

The great hornbill, also known as the concave-casqued hornbill, great Indian hornbill or great pied hornbill, is one of the larger members of the hornbill family. It occurs in the Indian subcontinent and Southeast Asia. It is predominantly frugivorous, but also preys on small mammals, reptiles, and birds. It has been listed as Vulnerable on the IUCN Red List since 2018.

from $1.99

Rufous HornbillVulnerable

Rufous Hornbill

Buceros hydrocorax

The rufous hornbill, also known as the Philippine hornbill and locally as kalaw, is a large species of hornbill endemic to the Philippines. It is called the "clock-of-the-mountains" by locals, because of its loud booming call which typically occurs every hour. Rufous hornbills inhabit moist tropical lowland forest areas, and are now regarded as a threatened species.

from $1.99

Rhinoceros HornbillVulnerable

Rhinoceros Hornbill

Buceros rhinoceros

The rhinoceros hornbill is a large species of forest hornbill. In captivity, it can live for up to 35 years. It is found in lowland and montane, tropical and subtropical climates and in mountain rain forests up to 1,400 metres in the Malay Peninsula from southern Thailand; and the islands of Singapore, Borneo, Sumatra and Java.

from $1.99

Wattled CraneVulnerable

Wattled Crane

Bugeranus carunculatus

The wattled crane is a large, threatened species of crane found in wetlands and grasslands of eastern and southern Africa, ranging from Ethiopia to South Africa. Some authorities consider it the sole member of the genus Bugeranus.

from $1.99

White-thighed HornbillLeast concern

White-thighed Hornbill

Bycanistes albotibialis

The white-thighed hornbill is a species of hornbill. It is found in Angola, Benin, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Nigeria, Sudan, and Uganda. It is sometimes considered to be a subspecies of the brown-cheeked hornbill.

from $1.99

Silvery-cheeked HornbillLeast concern

Silvery-cheeked Hornbill

Bycanistes brevis

The silvery-cheeked hornbill is a large species of hornbill found in Africa. Silvery-cheeked hornbills are residents of the tall evergreen forests of East Africa from Ethiopia to South Africa. In Zimbabwe it is threatened by habitat destruction and its presence in South Africa is marginal, but it remains locally fairly common, especially in the northern and central parts of its range.

from $1.99

Trumpeter HornbillLeast concern

Trumpeter Hornbill

Bycanistes bucinator

The trumpeter hornbill is a medium-sized hornbill, with length between 58 and 65 cm, characterized by a large grey casque on the bill, smaller in females. The eyes are brown or red, with pink surrounding skin. Body mass is between 0.45 and 1 kg. It is similar to silvery-cheeked hornbill. Distinguishing features include an all-black back, white belly and white underwing coverts, and red facial skin.

from $1.99

Brown-cheeked HornbillVulnerable

Brown-cheeked Hornbill

Bycanistes cylindricus

The brown-cheeked hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Ivory Coast, Ghana, Guinea, Liberia, Sierra Leone, and Togo. Its natural habitats are tropical and subtropical moist broadleaf forests, plantations, and secondary growth forests. It is threatened by habitat destruction, as timber is harvested and the forests become increasingly fragmented.

from $1.99

Piping HornbillLeast concern

Piping Hornbill

Bycanistes fistulator

The piping hornbill is a bird in the hornbill family. This black-and-white species is found in humid forest and second growth in Central and West Africa, ranging from Senegal east to Uganda and south to Angola. At about 50 cm (20 in) in length, it is the smallest member of the genus Bycanistes.

from $1.99

Black-and-white-casqued HornbillLeast concern

Black-and-white-casqued Hornbill

Bycanistes subcylindricus

The black-and-white-casqued hornbill, also known as the grey-cheeked hornbill, is a large black and white hornbill. It has an oversized blackish bill with a large casque on top. The female is slightly smaller than the male and has a significantly smaller casque. It is a monogamous species, and pairs nest in suitable tree cavities. The female usually lays up to two eggs.

from $1.99

White CockatooEndangered

White Cockatoo

Cacatua alba

The white cockatoo, also known as the umbrella cockatoo, is a medium-sized all-white cockatoo endemic to tropical rainforest on islands of Indonesia. When surprised, it extends a large and striking head crest, which has a semicircular shape. The wings and tail have a pale yellow or lemon color which is exposed when they fly.

from $1.99

Solomons CockatooLeast concern

Solomons Cockatoo

Cacatua ducorpsii

The Solomons corella, also known as Solomons cockatoo, Ducorps's cockatoo or broad-crested corella, is a species of cockatoo endemic to the Solomon Islands archipelago. This small white cockatoo is larger than the Tanimbar corella yet smaller than the umbrella cockatoo. The species is common across most of the Solomons, absent only from Makira in the south.

from $1.99