Species

Page 7 of 32

Sulphur-crested CockatooLeast concern

Sulphur-crested Cockatoo

Cacatua galerita

The sulphur-crested cockatoo is a relatively large white cockatoo found in wooded habitats in Australia, New Guinea, and some of the islands of Indonesia. They can be locally very numerous, leading to them sometimes being considered pests. As highly intelligent birds, they are well known in aviculture, although they can be demanding pets.

from $1.99

Tanimbar CorellaNear threatened

Tanimbar Corella

Cacatua goffiniana

The Tanimbar corella, also known as Goffin's cockatoo or Tanimbar cockatoo, is a species of cockatoo endemic to forests of Yamdena, Larat, and Selaru, all islands in the Tanimbar Islands archipelago in Indonesia. It has been introduced to the Kai Islands, Indonesia; Puerto Rico; and Singapore.

from $1.99

Red-vented CockatooCritically endangered

Red-vented Cockatoo

Cacatua haematuropygia

The red-vented cockatoo, also known as the Philippine cockatoo and locally katala, abukay, agay, or kalangay, is a species of cockatoo. It is endemic to the Philippines, formerly found throughout the entire country, but due to the illegal wildlife trade, it is now locally extinct in most of its range with the only sizeable population remaining in Palawan and Sulu Archipelago.

from $1.99

Pink CockatooLeast concern

Pink Cockatoo

Cacatua leadbeateri

The pink cockatoo, also known as Major Mitchell's cockatoo or Leadbeater's cockatoo, is a medium-sized cockatoo that inhabits arid and semiarid inland areas across Australia, with the exception of the north-east.

from $1.99

Salmon-crested CockatooEndangered

Salmon-crested Cockatoo

Cacatua moluccensis

The salmon-crested cockatoo, also known as the Moluccan cockatoo, is a cockatoo endemic to the Seram archipelago in eastern Indonesia. At a height of up to 46–52 cm (1.51–1.71 ft) and weight of up to 850 g (1.87 lb), it is among the largest of the white cockatoos. The female is slightly smaller than the male on average.

from $1.99

Blue-eyed CockatooVulnerable

Blue-eyed Cockatoo

Cacatua ophthalmica

The blue-eyed cockatoo is a large, mainly white cockatoo about 50 cm (20 in) long with a mobile crest, a black beak, and a light blue rim of featherless skin around each eye that gives this species its name.

from $1.99

Western CorellaLeast concern

Western Corella

Cacatua pastinator

The western corella also known as the western long-billed corella, is a species of white cockatoo endemic to south-western Australia.

from $1.99

Little CorellaLeast concern

Little Corella

Cacatua sanguinea

The little corella, also known as the short-billed corella, bare-eyed cockatoo, blood-stained cockatoo, and little cockatoo is a white cockatoo native to Australia and southern New Guinea. It was known as Birdirra among the Yindjibarndi people of the central and western Pilbara. They would keep them as pets, or traditionally cook and eat them.

from $1.99

Yellow-crested CockatooCritically endangered

Yellow-crested Cockatoo

Cacatua sulphurea

The yellow-crested cockatoo also known as the lesser sulphur-crested cockatoo, is a medium-sized cockatoo with white plumage, bluish-white bare orbital skin, grey feet, a black bill, and a retractile yellow or orange crest. The sexes are similar.

from $1.99

Long-billed CorellaLeast concern

Long-billed Corella

Cacatua tenuirostris

The long-billed corella, also known as long-billed cockatoo or slender-billed corella, is a cockatoo native to Australia, which is similar in appearance to the little corella. This species is mostly white, with a reddish-pink face and forehead, and has a long, pale beak, which is used to dig for roots and seeds. It has reddish-pink feathers on the breast and belly.

from $1.99

Amethyst woodstarLeast concern

Amethyst woodstar

Calliphlox amethystina

The amethyst woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in every mainland South American country except Chile and Uruguay and has been recorded as a vagrant on Trinidad.

from $1.99

Magenta-throated woodstarLeast concern

Magenta-throated woodstar

Calliphlox bryantae

The magenta-throated woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Bahama woodstarLeast concern

Bahama woodstar

Calliphlox evelynae

The Bahama woodstar or Bahama hummingbird is a species of hummingbird endemic to the Lucayan archipelago, including the Bahamian and Turks and Caicos islands. It is named the "hummer" by locals due to a distinct humming sound it makes while feeding.

from $1.99

Inagua woodstarNot evaluated

Inagua woodstar

Calliphlox lyrura

The Inagua woodstar, also called the lyre-tailed hummingbird, is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is endemic to the two islands of the Inagua district of the Bahamas.

from $1.99

Purple-throated woodstarLeast concern

Purple-throated woodstar

Calliphlox mitchellii

The purple-throated woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in Colombia, Ecuador, and Panama.

from $1.99

Gang-gang CockatooVulnerable

Gang-gang Cockatoo

Callocephalon fimbriatum

The gang-gang cockatoo is a parrot found in the cooler and wetter forests and woodlands of Australia, particularly alpine bushland. It is the only species placed in the genus Callocephalon. Mostly mild grey in colour with some lighter scalloping, the male has a red head and crest, while the female has a small fluffy grey crest. It ranges throughout south-eastern Australia.

from $1.99

Nicobar PigeonNear threatened

Nicobar Pigeon

Caloenas nicobarica

The Nicobar pigeon or Nicobar dove is a bird found on small islands and in coastal regions from the Andaman and Nicobar Islands, India, east through the Indonesian Archipelago, to the Solomons and Palau. It is the only living member of the genus Caloenas alongside the extinct spotted green pigeon and Kanaka pigeon, and is the closest living relative of the extinct dodo and Rodrigues solitaire.

from $1.99

Lucifer sheartailLeast concern

Lucifer sheartail

Calothorax lucifer

The lucifer sheartail or lucifer hummingbird is a medium-sized, 10 cm long, green hummingbird with a slightly curved bill and distinctive outward flare of its gorget feathers. Its habitat is in high-altitude areas of northern Mexico and southwestern United States. It winters in central Mexico.

from $1.99

Beautiful sheartailLeast concern

Beautiful sheartail

Calothorax pulcher

The beautiful sheartail or beautiful hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is endemic to Mexico.

from $1.99

Anna's hummingbirdLeast concern

Anna's hummingbird

Calypte anna

Anna's hummingbird is a North American species of hummingbird named after Anna Masséna, Duchess of Rivoli.

from $1.99

Costa's hummingbirdLeast concern

Costa's hummingbird

Calypte costae

Costa's hummingbird is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It breeds in the arid, semi-arid and Mediterranean climate zones of the Southwestern United States and northwestern Mexico, mainly in Southern California and the Baja California Peninsula.

from $1.99

Red-tailed Black CockatooLeast concern

Red-tailed Black Cockatoo

Calyptorhynchus banksii

The red-tailed black cockatoo also known as Banksian- or Banks' black cockatoo, is a large black cockatoo native to Australia. Adult males have a characteristic pair of bright red panels on the tail that gives the species its name. It is more common in the drier parts of the continent. Five subspecies are recognised, differing chiefly in beak size.

from $1.99

Glossy Black CockatooVulnerable

Glossy Black Cockatoo

Calyptorhynchus lathami

The glossy black cockatoo is a species of bird found in Australia. It is the smallest member of the subfamily Calyptorhynchinae, and found in eastern Australia. Adult glossy black cockatoos may reach 50 cm (19.5 in) in length. They are sexually dimorphic.

from $1.99

Kinglet CalypturaCritically endangered

Kinglet Calyptura

Calyptura cristata

The kinglet calyptura is a small Critically Endangered passerine bird in the family Tyrannidae, the tyrant flycatchers. It is endemic to southeastern Brazil.

from $1.99

Outcrop sabrewingVulnerable

Outcrop sabrewing

Campylopterus calcirupicola

The outcrop sabrewing or dry-forest sabrewing is a vulnerable species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to eastern Brazil.

from $1.99

Curve-winged sabrewingLeast concern

Curve-winged sabrewing

Campylopterus curvipennis

The wedge-tailed sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Belize, Guatemala, Mexico, and possibly Honduras. Two subspecies have sometimes been treated as separate species, the curve-winged sabrewing and the long-tailed sabrewing.

from $1.99

Diamantina sabrewingNear threatened

Diamantina sabrewing

Campylopterus diamantinensis

The Diamantina sabrewing is a Near-threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to southeastern Brazil.

from $1.99

White-tailed sabrewingNear threatened

White-tailed sabrewing

Campylopterus ensipennis

The white-tailed sabrewing is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found on Tobago and in Venezuela.

from $1.99

Lazuline sabrewingLeast concern

Lazuline sabrewing

Campylopterus falcatus

The lazuline sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Venezuela.

from $1.99

Violet sabrewingLeast concern

Violet sabrewing

Campylopterus hemileucurus

The violet sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of the subfamily Trochilinae. It is found from Mexico to Panama.

from $1.99

Rufous-breasted sabrewingLeast concern

Rufous-breasted sabrewing

Campylopterus hyperythrus

The rufous-breasted sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Grey-breasted sabrewingLeast concern

Grey-breasted sabrewing

Campylopterus largipennis

The grey-breasted sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Bolivia, Brazil, Ecuador, the Guianas, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Wedge-tailed sabrewingNot evaluated

Wedge-tailed sabrewing

Campylopterus pampa

The wedge-tailed sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Belize, Guatemala, Mexico, and possibly Honduras. Two subspecies have sometimes been treated as separate species, the curve-winged sabrewing and the long-tailed sabrewing.

from $1.99

Santa Marta sabrewingCritically endangered

Santa Marta sabrewing

Campylopterus phainopeplus

The Santa Marta sabrewing is a Critically Endangered species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to the Guatapurí dry enclave on the eastern side of the Sierra Nevada de Santa Marta, department of Cesar, northern Colombia. It is one of 24 bird species that are endemic to the Santa Marta highlands.

from $1.99

Rufous sabrewingLeast concern

Rufous sabrewing

Campylopterus rufus

The rufous sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in El Salvador, Guatemala, and Mexico.

from $1.99

Napo sabrewingLeast concern

Napo sabrewing

Campylopterus villaviscensio

The Napo sabrewing is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Northern CardinalLeast concern

Northern Cardinal

Cardinalis cardinalis

The northern cardinal, also commonly known as the common cardinal, red cardinal, or simply cardinal, is a bird in the genus Cardinalis. It can be found in southeastern Canada, through the eastern United States from Maine to Minnesota to Texas, New Mexico, southern Arizona, southern California and south through Mexico, Belize, and Guatemala.

from $1.99

European GoldfinchLeast concern

European Goldfinch

Carduelis carduelis

The European goldfinch, or simply goldfinch, is a small passerine bird in the finch family that is native to the Palearctic zone in Europe, northern Africa, and western Asia. It has been introduced to other areas, including Australia, New Zealand, Uruguay and the United States.

from $1.99

Glittering KingfisherLeast concern

Glittering Kingfisher

Caridonax fulgidus

The white-rumped kingfisher or glittering kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is monotypic within the genus Caridonax. It is endemic to Indonesia, where its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Yellow-billed CotingaNear threatened

Yellow-billed Cotinga

Carpodectes antoniae

The yellow-billed cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in the Pacific lowlands of Costa Rica and Panama. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, and subtropical or tropical moist shrubland. It is threatened by habitat destruction.

from $1.99

Black-tipped CotingaLeast concern

Black-tipped Cotinga

Carpodectes hopkei

The black-tipped cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Panama.

from $1.99

Snowy CotingaLeast concern

Snowy Cotinga

Carpodectes nitidus

The snowy cotinga is a medium-sized species of passerine bird in the family Cotingidae. It is found in Costa Rica, Honduras, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

Hooded BerryeaterLeast concern

Hooded Berryeater

Carpornis cucullata

The hooded berryeater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Black-headed BerryeaterNear threatened

Black-headed Berryeater

Carpornis melanocephala

The black-headed berryeater is a Near Threatened species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Southern CassowaryLeast concern

Southern Cassowary

Casuarius casuarius

The southern cassowary, also known as double-wattled cassowary, Australian cassowary, or two-wattled cassowary, is a large, flightless, mostly black bird, found in Indonesia, Papua New Guinea, and northeastern Australia. It is one of the three living species of cassowary, alongside the dwarf cassowary and the northern cassowary. It is a ratite and therefore related to the emu, ostrich, rhea and kiwi.

from $1.99

Bare-necked UmbrellabirdEndangered

Bare-necked Umbrellabird

Cephalopterus glabricollis

The bare-necked umbrellabird is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in the Talamancan montane forests of Costa Rica and Panama. Bare-necked umbrellabirds live only in forests and their diet consists mainly of fruits.

from $1.99

Amazonian umbrellabirdLeast concern

Amazonian umbrellabird

Cephalopterus ornatus

The Amazonian umbrellabird is a species of bird in the family Cotingidae native to the Amazon basin with a separate population on the eastern slopes of the Andes. The male bird is entirely black, with a black crest and inflatable wattle on the throat, and at 48 to 55 cm, may be the largest passerine bird in South America. The female is slightly smaller.

from $1.99

Long-wattled UmbrellabirdVulnerable

Long-wattled Umbrellabird

Cephalopterus penduliger

The long-wattled umbrellabird is an umbrellabird in the Cotingidae family. Its Spanish names include pájaro bolsón, pájaro toro, dungali, and vaca del monte. The long-wattled umbrellabird is considered rare and it resides in humid to wet premontane and cloud forest. They are often found on the Pacific slopes of southwest Colombia and western Ecuador, but occasionally are found at lower altitudes.

from $1.99