Species

Page 21 of 32

Geelvink Pygmy ParrotLeast concern

Geelvink Pygmy Parrot

Micropsitta geelvinkiana

The Geelvink pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Biak and Numfoor islands in Western New Guinea. The name Geelvink comes from a Dutch ship and family called Geelvinck. It has two subspecies; the nominate occurs on Numfor, and M. g. misoriensis on Biak.

from $1.99

Yellow-capped Pygmy ParrotLeast concern

Yellow-capped Pygmy Parrot

Micropsitta keiensis

The yellow-capped pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittacidae mainly found throughout western New Guinea. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forests, and subtropical or tropical moist montane forest. Like many parrots, this pygmy parrot is affectionate to its mate.

from $1.99

Meek's Pygmy ParrotLeast concern

Meek's Pygmy Parrot

Micropsitta meeki

Meek's pygmy parrot, also known as the yellow-breasted pigmy parrot, is a species of small parrot in the family Psittacidae. It is endemic to Papua New Guinea.

from $1.99

Buff-faced pygmy parrotLeast concern

Buff-faced pygmy parrot

Micropsitta pusio

The buff-faced pygmy parrot is a very small green parrot found in subtropical or tropical moist lowland forest in New Britain and New Guinea.

from $1.99

Slender-tailed woodstarLeast concern

Slender-tailed woodstar

Microstilbon burmeisteri

The slender-tailed woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is the only species placed in the genus Microstilbon. It is found in Argentina and Bolivia.

from $1.99

Alagoas CurassowExtinct in the wild

Alagoas Curassow

Mitu mitu

The Alagoas curassow is a glossy-black, pheasant-like bird. It was formerly found in forests in Northeastern Brazil in what is now the states of Pernambuco and Alagoas, which is the origin of its common name. It is now extinct in the wild; there are about 200 individuals in captivity.

from $1.99

Salvin's CurassowLeast concern

Salvin's Curassow

Mitu salvini

Salvin's curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Crestless CurassowNear threatened

Crestless Curassow

Mitu tomentosum

The crestless curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, Colombia, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Razor-billed CurassowNear threatened

Razor-billed Curassow

Mitu tuberosum

The razor-billed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.

from $1.99

Ross's turacoLeast concern

Ross's turaco

Musophaga rossae

Ross's turaco or Lady Ross's turaco is a mainly bluish-purple African bird of the turaco family, Musophagidae.

from $1.99

Violet TuracoLeast concern

Violet Turaco

Musophaga violacea

The violet turaco, also known as the violaceous plantain eater, is a large turaco, a group of African otidimorphae.

from $1.99

Cliff ParakeetLeast concern

Cliff Parakeet

Myiopsitta luchsi

The cliff parakeet is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Bolivia.

from $1.99

Monk ParakeetLeast concern

Monk Parakeet

Myiopsitta monachus

The monk parakeet, also known as the monk parrot or Quaker parrot, is a species of true parrot in the family Psittacidae. It is a small to medium bright-green parrot with a greyish breast and greenish-yellow abdomen. Its average lifespan is approximately 15 years. It originates from the temperate to subtropical areas of South America.

from $1.99

Short-tailed woodstarLeast concern

Short-tailed woodstar

Myrmia micrura

The short-tailed woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is the only species placed in the genus Myrmia. It is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Purple-collared WoodstarLeast concern

Purple-collared Woodstar

Myrtis fanny

The purple-collared woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Manu ParrotletLeast concern

Manu Parrotlet

Nannopsittaca dachilleae

The Manu parrotlet or Amazonian parrotlet is a species of parrotlet native to the western Amazon basin, from southern Peru to northwest Bolivia. It is found in lowland forests near bamboo and rivers.

from $1.99

Tepui ParrotletLeast concern

Tepui Parrotlet

Nannopsittaca panychlora

The tepui parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the tepuis of northern Brazil, western Guyana, and southern Venezuela.

from $1.99

Rodrigues parrotExtinct

Rodrigues parrot

Necropsittacus rodricanus

The Rodrigues parrot or Leguat's parrot is an extinct species of parrot that was endemic to the Mascarene island of Rodrigues. The species is known from subfossil bones and from mentions in contemporary accounts. It is unclear to which other species it is most closely related, but it is classified as a member of the tribe Psittaculini, along with other Mascarene parrots.

from $1.99

Bocage's SunbirdLeast concern

Bocage's Sunbird

Nectarinia bocagii

Bocage's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is present in the Bié Plateau (Angola) and southern DRC.

from $1.99

Malachite SunbirdLeast concern

Malachite Sunbird

Nectarinia famosa

The malachite sunbird is a small nectarivorous bird found from the highlands of Ethiopia southwards to South Africa. They pollinate many flowering plants, particularly those with long corolla tubes, in the Fynbos.

from $1.99

Scarlet-Tufted SunbirdLeast concern

Scarlet-Tufted Sunbird

Nectarinia johnstoni

The scarlet-tufted sunbird is a species of bird in the Nectarinia of the family Nectariniidae. It is found in Democratic Republic of the Congo, Kenya, Malawi, Rwanda, Tanzania, Uganda, and Zambia. It is also known as the red-tufted sunbird and the scarlet-tufted malachite sunbird.

from $1.99

Bronzy SunbirdLeast concern

Bronzy Sunbird

Nectarinia kilimensis

The bronze sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Bié Plateau (Angola) and eastern Afromontane forests.

from $1.99

Purple-breasted SunbirdLeast concern

Purple-breasted Sunbird

Nectarinia purpureiventris

The purple-breasted sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Albertine Rift montane forests. It is commonly found in Nyugwe Forest.

from $1.99

Crimson finchLeast concern

Crimson finch

Neochmia phaeton

The crimson finch is a species of bird in the family Estrildidae. It is found throughout Northern Australia as well as parts of southern New Guinea. Crimson finches feature a distinctively bright crimson coat and are known for their aggression.

from $1.99

Red-browed finchLeast concern

Red-browed finch

Neochmia temporalis

The red-browed finch is an estrildid finch native to the east coast of Australia. This species has established introduced populations near Perth and in the Darling Ranges, and is also feral in French Polynesia. It is commonly found in temperate forest and dry savannah habitats. It may also be found in dry forest and mangrove habitats in tropical regions.

from $1.99

Orange-bellied parrotCritically endangered

Orange-bellied parrot

Neophema chrysogaster

The orange-bellied parrot is a small parrot endemic to southern Australia, and one of only three species of parrot that migrate. It was described by John Latham in 1790. A small parrot around 20 cm (8 in) long, it exhibits sexual dimorphism. The adult male is distinguished by its bright grass-green upper parts, yellow underparts and orange belly patch. The adult female and juvenile are duller green in colour.

from $1.99

Blue-winged parrotVulnerable

Blue-winged parrot

Neophema chrysostoma

The blue-winged parrot, also known as the blue-banded parakeet or blue-banded grass-parakeet, is a small parrot found in Tasmania and southeast mainland Australia. It is partly migratory, with populations of blue-winged parrots travelling to Tasmania for the summer.

from $1.99

Elegant ParrotLeast concern

Elegant Parrot

Neophema elegans

The elegant parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Australia.

from $1.99

Rock parrotLeast concern

Rock parrot

Neophema petrophila

The rock parrot is a species of grass parrot native to Australia. Described by John Gould in 1841, it is a small parrot 22–24 cm long and weighing 50–60 g with predominantly olive-brown upperparts and more yellowish underparts. Its head is olive with light blue forecheeks and lores, and a dark blue frontal band line across the crown with lighter blue above and below.

from $1.99

Turquoise ParrotLeast concern

Turquoise Parrot

Neophema pulchella

The turquoise parrot is a species of parrot in the genus Neophema native to eastern Australia, from south-eastern Queensland, through New South Wales and into north-eastern Victoria. It was described by George Shaw in 1792. A small lightly built parrot at around 20 cm (7.9 in) long and 40 g in weight, it exhibits sexual dimorphism.

from $1.99

Scarlet-chested ParrotLeast concern

Scarlet-chested Parrot

Neophema splendida

The scarlet-chested parrot, known alternately as scarlet-breasted parrot, orange-throated parrot or splendid parrot, is a parrot endemic to central South Australia and inland southern Western Australia. The species is sexually dimorphic; the male has a bright blue face and scarlet chest and yellow underparts, amid overall green plumage, while the female is similar but lacks the red chest.

from $1.99

Bourke's ParrotLeast concern

Bourke's Parrot

Neopsephotus bourkii

Bourke's parrot, also known as the blue-vented parrot, sundown parrot, pink-bellied parrot, Bourke's parakeet, Bourke or "Bourkie", is a small parrot found in Australia and the only species in its genus, Neopsephotus. It is approximately 19 cm long and weighs around 45 grams. It is named after General Sir Richard Bourke, Governor of New South Wales from 1831 to 1837.

from $1.99

Yellow-billed LorikeetLeast concern

Yellow-billed Lorikeet

Neopsittacus musschenbroekii

The yellow-billed lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in New Guinea. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Orange-billed LorikeetLeast concern

Orange-billed Lorikeet

Neopsittacus pullicauda

The orange-billed lorikeet is a species in the Old World parrot family Psittaculidae. First described by the German ornithologist Ernst Hartert in 1896, it is endemic to New Guinea, where it mainly inhabits cloud forest, forest edges, and cleared areas bordering forests at elevations of 2,100–3,800 m (6,900–12,500 ft).

from $1.99

White-collared olivebackLeast concern

White-collared oliveback

Nesocharis ansorgei

The white-collared oliveback is a species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 94,000 km2.

from $1.99

Grey-headed olivebackLeast concern

Grey-headed oliveback

Nesocharis capistrata

The grey-headed oliveback, also known as the white-cheeked oliveback, is a common species of estrildid finch. It has an estimated global extent of occurrence of 800,000 km2 (310,000 sq mi).

from $1.99

Shelley's olivebackLeast concern

Shelley's oliveback

Nesocharis shelleyi

Shelley's oliveback, also known as the Fernando Po oliveback, is a species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 55,000 km2.

from $1.99

Chatham kākāExtinct

Chatham kākā

Nestor chathamensis

The Chatham kākā or Chatham Island kākā is an extinct parrot species previously found on the Chatham Islands, New Zealand. The first individuals were thought to belong to the New Zealand kākā, but detailed examination of the subfossil bones showed that they actually belong to a separate endemic species.

from $1.99

KākāVulnerable

Kākā

Nestor meridionalis

The New Zealand kākā is a large species of parrot of the family Strigopidae found in native forests of New Zealand. The species is often known by the abbreviated name kākā, although it shares this name with the Norfolk kākā and Chatham kākā, both recently extinct. Two subspecies of New Zealand kākā are recognised.

from $1.99

KeaEndangered

Kea

Nestor notabilis

The kea is a species of large parrot in the family Strigopidae that is endemic to the forested and alpine regions of the South Island of New Zealand. About 48 cm (19 in) long, it is mostly olive-green, with brilliant orange under its wings, and has a large, narrow, curved, grey-brown upper beak. Its omnivorous diet consists mainly of roots, leaves, berries, nectar, and insects, but also includes carrion.

from $1.99

Norfolk KakaExtinct

Norfolk Kaka

Nestor productus

The Norfolk kākā is an extinct species of large parrot, belonging to the parrot family Nestoridae. The birds were about 38 cm long, with mostly olive-brown upperparts, reddish-orange cheeks and throat, straw-coloured breast, thighs, rump and lower abdomen dark orange and a prominent beak. It inhabited the rocks and treetops of Norfolk Island and adjacent Phillip Island. It was a relative of the New Zealand kākā.

from $1.99

Chestnut-breasted nigritaLeast concern

Chestnut-breasted nigrita

Nigrita bicolor

The chestnut-breasted nigrita is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 3,000,000 km2.

from $1.99

Grey-headed nigritaLeast concern

Grey-headed nigrita

Nigrita canicapillus

The grey-headed nigrita is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 3,700,000 km2.

from $1.99

White-breasted nigritaLeast concern

White-breasted nigrita

Nigrita fusconotus

The white-breasted nigrita is a very small nigrita with a rather waxbill-like appearance, a black cap and tail contrast with a brown back and wings and white under parts. Both sexes are alike but the immature has the crown, rump and tail browner.

from $1.99

Pale-fronted nigritaLeast concern

Pale-fronted nigrita

Nigrita luteifrons

The pale-fronted nigrita is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,500,000 km2.

from $1.99

Eastern BluebonnetLeast concern

Eastern Bluebonnet

Northiella haematogaster

The eastern bluebonnet, also known as the greater bluebonnet, is an Australian parrot, one of two species in the genus Northiella. It was originally included in the genus Psephotus but due to distinctive physical and behavioural differences was reclassified into its own genus in 1994 by ornithologists and taxonomists Christidis and Boles.

from $1.99

Naretha bluebonnetNot evaluated

Naretha bluebonnet

Northiella narethae

The Naretha bluebonnet or Naretha parrot is a bird found in a remote and arid region of Australia. It is one of two species in the genus Northiella, and was first recorded in 1921 in Central Australia.

from $1.99

Nocturnal CurassowLeast concern

Nocturnal Curassow

Nothocrax urumutum

The nocturnal curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99