Species

Page 22 of 32

Red-bearded Bee-eaterLeast concern

Red-bearded Bee-eater

Nyctyornis amictus

The red-bearded bee-eater is a large species of bee-eater found in southern Myanmar, the Thai-Malay Peninsula, Borneo, Sumatra and nearby smaller islands. This species is found in openings in patches of dense forest.

from $1.99

Blue-bearded Bee-eaterLeast concern

Blue-bearded Bee-eater

Nyctyornis athertoni

The blue-bearded bee-eater is a species of bee-eater found in much of the Indian subcontinent and parts of Southeast Asia. This bee-eater is found in forest clearings. It is found mainly in the Malayan region but extends west into peninsular India. The blue feathers of its throat are elongated and often fluffed giving it its name.

from $1.99

CockatielLeast concern

Cockatiel

Nymphicus hollandicus

The cockatiel, also known as the weero/weiro or quarrion, is a species of small- to medium-sized parrot belonging to the cockatoo family (Cacatuidae), of which it is the smallest member. Native to Australia, it is the sole member of the genus Nymphicus.

from $1.99

Rufous-booted Racket-tailNot evaluated

Rufous-booted Racket-tail

Ocreatus addae

The rufous-booted racket-tail is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Peruvian racket-tailNot evaluated

Peruvian racket-tail

Ocreatus peruanus

The Peruvian racket-tail is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

White-booted Racket-tailLeast concern

White-booted Racket-tail

Ocreatus underwoodii

The white-booted racket-tail is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Venezuela.

from $1.99

Indian Grey HornbillLeast concern

Indian Grey Hornbill

Ocyceros birostris

The Indian gray hornbill is a common hornbill found on the Indian subcontinent. It is mostly arboreal and is commonly sighted in pairs. It has grey feathers all over the body with a light grey or dull white belly. The horn is black or dark grey with a casque extending to the point of curvature of the horn.

from $1.99

Sri Lanka Grey HornbillLeast concern

Sri Lanka Grey Hornbill

Ocyceros gingalensis

The Sri Lanka grey hornbill is a bird in the hornbill family and a widespread and common endemic resident breeder in Sri Lanka. Hornbills are a family of tropical near-passerine birds found in the Old World.

from $1.99

Malabar Grey HornbillVulnerable

Malabar Grey Hornbill

Ocyceros griseus

The Malabar gray hornbill is a hornbill endemic to the Western Ghats and associated hills of southern India. They have a large beak but lack the casque that is prominent in some other hornbill species. They are found mainly in dense forest and around rubber, arecanut or coffee plantations. They move around in pairs or small groups, feeding on figs and other forest fruits.

from $1.99

Yellow-eared ParrotVulnerable

Yellow-eared Parrot

Ognorhynchus icterotis

The yellow-eared parrot is a vulnerable parrot found in the Andes of Colombia. It was thought to be extinct up until April 1999, when a group of researchers that were sponsored by ABC and Fundación Loro Parque, discovered a total of 81 individuals in the Colombian Andes. It is currently enlisted as vulnerable on the International Union for Conservation of Nature (IUCN) Red List.

from $1.99

HoatzinLeast concern

Hoatzin

Opisthocomus hoazin

The hoatzin is a species of tropical bird found in swamps, riparian forests, and mangroves of the Amazon and Orinoco Basins in South America. It is the only extant species in the genus Opisthocomus which is the only extant genus in the family Opisthocomidae under the order Opisthocomiformes. Despite being the subject of intense debate by specialists, the taxonomic position of this family is still far from clear.

from $1.99

Mountain avocetbillLeast concern

Mountain avocetbill

Opisthoprora euryptera

The mountain avocetbill is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Bearded mountaineerLeast concern

Bearded mountaineer

Oreonympha nobilis

The bearded mountaineer is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Horned GuanEndangered

Horned Guan

Oreophasis derbianus

The horned guan is an endangered species in an ancient group of birds of the family Cracidae, which are related to the Australasian megapodes or mound builders (Megapodiidae). It is found in Mexico, Guatemala, and possibly Honduras.

from $1.99

Plum-faced LorikeetLeast concern

Plum-faced Lorikeet

Oreopsittacus arfaki

The plum-faced lorikeet, also known as the whiskered lorikeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is monotypic within the genus Oreopsittacus. It is found in the New Guinea Highlands.

from $1.99

Mountain firetailLeast concern

Mountain firetail

Oreostruthus fuliginosus

The mountain firetail is a common species of estrildid finch found in New Guinea. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000–50,000 km2 (7,700–19,300 sq mi). It is the only species in the genus Oreostruthus.

from $1.99

Wedge-tailed HillstarLeast concern

Wedge-tailed Hillstar

Oreotrochilus adela

The wedge-tailed hillstar is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Argentina and Bolivia.

from $1.99

Ecuadorian HillstarLeast concern

Ecuadorian Hillstar

Oreotrochilus chimborazo

The Ecuadorian hillstar or Chimborazo hillstar is a species of hummingbird. It is native to the Andes of Ecuador and extreme southern Colombia. Its main habitat type is high-altitude mountain grassland between 3500 and 5200 meters.

from $1.99

Blue-throated HillstarCritically endangered

Blue-throated Hillstar

Oreotrochilus cyanolaemus

The blue-throated hillstar is a hummingbird found only in a small portion of the southwestern Andes in Ecuador. It was discovered in 2017.

from $1.99

Andean HillstarLeast concern

Andean Hillstar

Oreotrochilus estella

The Andean hillstar is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Argentina, Bolivia, Chile, and Peru.

from $1.99

White-sided HillstarLeast concern

White-sided Hillstar

Oreotrochilus leucopleurus

The white-sided hillstar is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Argentina, Bolivia, Chile.

from $1.99

Black-breasted HillstarLeast concern

Black-breasted Hillstar

Oreotrochilus melanogaster

The black-breasted hillstar is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Green-headed HillstarLeast concern

Green-headed Hillstar

Oreotrochilus stolzmanni

The green-headed hillstar is a species of hummingbird found in the Andes of southern Ecuador and northern and central Peru. It is one of 7 species in the genus Oreotrochilus, and can be distinguished from its relatives by subtle differences in plumage coloration. The green-headed hillstar received its name due to its bronze and green crown and gorget of bright emerald green plumage.

from $1.99

East Brazilian ChachalacaLeast concern

East Brazilian Chachalaca

Ortalis araucuan

The East Brazilian chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to eastern Brazil.

from $1.99

Chaco ChachalacaLeast concern

Chaco Chachalaca

Ortalis canicollis

The Chaco chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, and possibly Uruguay.

from $1.99

Grey-headed ChachalacaLeast concern

Grey-headed Chachalaca

Ortalis cinereiceps

The grey-headed chachalaca is a member of an ancient group of birds in the family Cracidae, which includes chachalacas, guans, and curassows. It is found from Honduras to Colombia.

from $1.99

Colombian ChachalacaLeast concern

Colombian Chachalaca

Ortalis columbiana

The Colombian chachalaca is a species of bird in the family Cracidae. It is endemic to the forests and woodlands in the inter-Andean valleys in Colombia. Colombian chachalacas are frugivorous and lead an arboreal lifestyle. The large seeds they disperse through defecation support the maintenance of diverse tropical forests.

from $1.99

Rufous-headed ChachalacaVulnerable

Rufous-headed Chachalaca

Ortalis erythroptera

The rufous-headed chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Chestnut-winged ChachalacaLeast concern

Chestnut-winged Chachalaca

Ortalis garrula

The chestnut-winged chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Speckled ChachalacaLeast concern

Speckled Chachalaca

Ortalis guttata

The speckled chachalaca is a medium-sized bird belonging to the family Cracidae.

from $1.99

White-bellied ChachalacaLeast concern

White-bellied Chachalaca

Ortalis leucogastra

The white-bellied chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, and Nicaragua.

from $1.99

Little ChachalacaLeast concern

Little Chachalaca

Ortalis motmot

The little chachalaca is a bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, French Guiana, Suriname, Guyana, Venezuela and possibly Colombia.

from $1.99

West Mexican ChachalacaLeast concern

West Mexican Chachalaca

Ortalis poliocephala

The West Mexican chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Mexico.

from $1.99

Rufous-vented ChachalacaLeast concern

Rufous-vented Chachalaca

Ortalis ruficauda

The rufous-vented chachalaca is a member of an ancient group of birds of the family Cracidae, which are related to the Australasian mound builders. It inhabits northeast Colombia and northern Venezuela where it is called guacharaca, and the island of Tobago in Trinidad and Tobago where it is known as the cocrico and is one of the country's two national birds.

from $1.99

Chestnut-headed chachalacaNot evaluated

Chestnut-headed chachalaca

Ortalis ruficeps

The chestnut-headed chachalaca is a bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Scaled ChachalacaLeast concern

Scaled Chachalaca

Ortalis squamata

The scaled chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Buff-browed ChachalacaLeast concern

Buff-browed Chachalaca

Ortalis superciliaris

The buff-browed chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Plain ChachalacaLeast concern

Plain Chachalaca

Ortalis vetula

The plain chachalaca is a large bird in the chachalaca, guan and curassow family Cracidae. It breeds in tropical and subtropical environments from mezquital thickets in the Rio Grande Valley in southernmost Texas, United States to northernmost Costa Rica.

from $1.99

Rufous-bellied ChachalacaLeast concern

Rufous-bellied Chachalaca

Ortalis wagleri

The rufous-bellied chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to western Mexico.

from $1.99

Red-bellied MacawLeast concern

Red-bellied Macaw

Orthopsittaca manilatus

The red-bellied macaw, also known as Guacamaya manilata, is a medium-sized, mostly green parrot, a member of a group of large Neotropical parrots known as macaws. It is the largest of what are commonly called "mini-macaws". The belly has a large maroon patch which gives the species its name.

from $1.99

Antillean crested hummingbirdLeast concern

Antillean crested hummingbird

Orthorhyncus cristatus

The Antillean crested hummingbird is a species of hummingbird in the family Trochilidae. Its range extends from eastern Puerto Rico throughout the Lesser Antilles; it has also been recorded as a vagrant in Florida, USA.

from $1.99

Black-faced quailfinchLeast concern

Black-faced quailfinch

Ortygospiza atricollis

The black-faced quailfinch, is a common subspecies of estrildid finch found in western and central of Africa. Some taxonomists consider it to be conspecific with the African quailfinch, others consider all three species to be conspecific.

from $1.99

Blue-bearded HelmetcrestCritically endangered

Blue-bearded Helmetcrest

Oxypogon cyanolaemus

The blue-bearded helmetcrest is an Endangered species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to the Sierra Nevada de Santa Marta of northern Colombia.

from $1.99

Green-bearded helmetcrestLeast concern

Green-bearded helmetcrest

Oxypogon guerinii

The green-bearded helmetcrest is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

White-bearded helmetcrestLeast concern

White-bearded helmetcrest

Oxypogon lindenii

The white-bearded helmetcrest is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to northwestern Venezuela.

from $1.99

Buffy helmetcrestVulnerable

Buffy helmetcrest

Oxypogon stuebelii

The buffy helmetcrest is a Vulnerable species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Timor sparrowVulnerable

Timor sparrow

Padda fuscata

The Timor sparrow, also known as Timor dusky sparrow, is a small passerine bird. The bird inhabits the grasslands and lowlands of the Timor archipelago with its distribution typically sparse. Its diet consists mainly of rice and seeds and is considered a rice pest in Timor-Leste.

from $1.99

Java sparrowEndangered

Java sparrow

Padda oryzivora

The Java sparrow, also known as the Java finch, Java rice sparrow or Java rice bird, is a small passerine bird. This species in the family Estrildidae is a resident breeding bird in Java, Bali, and Bawean in Indonesia. It is a popular cage bird, and has been introduced into many other countries.

from $1.99