Species

Page 25 of 32

Greater FlamingoLeast concern

Greater Flamingo

Phoenicopterus roseus

The greater flamingo is the largest and most widespread species of the flamingo family. Common in the Old World, they are found in Northern (coastal) and Sub-Saharan Africa, the Indian subcontinent, Central Asia, the Middle East, the Levant, the Persian Gulf, the Gulf of Aden, the Red Sea, and the Mediterranean countries of Southern Europe.

from $1.99

American FlamingoLeast concern

American Flamingo

Phoenicopterus ruber

The American flamingo is a large species of flamingo native to the West Indies, northern South America and the Yucatán Peninsula. It is closely related to the greater flamingo and Chilean flamingo, and was formerly considered conspecific with the greater flamingo, but that treatment is now widely viewed as incorrect due to a lack of evidence.

from $1.99

Trumpet ManucodeLeast concern

Trumpet Manucode

Phonygammus keraudrenii

The trumpet manucode is a species of bird in the family Paradisaeidae.

from $1.99

Peruvian PlantcutterVulnerable

Peruvian Plantcutter

Phytotoma raimondii

The Peruvian plantcutter is an Vulnerable species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Peru.

from $1.99

Rufous-tailed PlantcutterLeast concern

Rufous-tailed Plantcutter

Phytotoma rara

The rufous-tailed plantcutter, sometimes called the Chilean plantcutter, is a passerine bird of southern South America, now placed in the cotinga family. It is a medium-sized bird about 19 centimetres (7.5 in) long with a long black tail with a red base. Males have greyish-brown upper parts, a chestnut crown and breast, and dark facial markings.

from $1.99

White-tipped PlantcutterLeast concern

White-tipped Plantcutter

Phytotoma rutila

The white-tipped plantcutter is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Argentina, Bolivia, Paraguay, Uruguay, and as a vagrant to Brazil and Chile.

from $1.99

White-bellied ParrotVulnerable

White-bellied Parrot

Pionites leucogaster

The white-bellied parrot, or white-bellied caique in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.

from $1.99

Black-headed ParrotLeast concern

Black-headed Parrot

Pionites melanocephalus

The black-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. Other colloquial names are black-crowned parrot, black-capped parrot, black-headed caique, and for subspecies P. m. pallidus, pallid caique. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Pileated ParrotLeast concern

Pileated Parrot

Pionopsitta pileata

The South American pileated parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay. It was formerly known as the red-capped parrot, easily leading to confusion with the Australian Purpureicephalus spurius that bears that English name.

from $1.99

Bronze-winged parrotLeast concern

Bronze-winged parrot

Pionus chalcopterus

The bronze-winged parrot is a medium-sized pionus parrot 28 cm (11 in) long. It is a short-tailed stocky parrot found in forest and woodland in north-western South America.

from $1.99

Dusky ParrotLeast concern

Dusky Parrot

Pionus fuscus

The dusky parrot or dusky pionus is a medium-sized mainly dark brownish-gray parrot of the genus Pionus in the true parrot family.

from $1.99

Scaly-headed ParrotLeast concern

Scaly-headed Parrot

Pionus maximiliani

The scaly-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is also called scaly-headed pionus, Maximilian pionus, Maximilian parrot, Maximilian's pionus, or Maximilian's parrot. It is found in Brazil, Bolivia, Argentina, and Paraguay.

from $1.99

Blue-headed ParrotLeast concern

Blue-headed Parrot

Pionus menstruus

The blue-headed parrot, also known as the blue-headed pionus is a medium-sized parrot of about 27 cm (11 in) in length. The body is mostly green, with a blue head and neck, and red undertail coverts. It is a resident in tropical and subtropical South America and southern Central America, from Costa Rica, Venezuela and the Caribbean island of Trinidad south to Bolivia and Brazil.

from $1.99

White-crowned ParrotLeast concern

White-crowned Parrot

Pionus senilis

The white-crowned parrot, also known as the white-crowned pionus in aviculture, is a small parrot which is a resident breeding species ranging from eastern Mexico to western Panama.

from $1.99

White-capped ParrotLeast concern

White-capped Parrot

Pionus seniloides

The white-capped parrot or white-capped pionus is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Red-billed ParrotLeast concern

Red-billed Parrot

Pionus sordidus

The red-billed parrot, also known as coral-billed pionus or red-billed pionus, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Speckle-faced ParrotLeast concern

Speckle-faced Parrot

Pionus tumultuosus

The plum-crowned parrot or plum-crowned pionus is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Red-throated Piping GuanVulnerable

Red-throated Piping Guan

Pipile cujubi

The red-throated piping guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Blue-throated Piping GuanLeast concern

Blue-throated Piping Guan

Pipile cumanensis

The blue-throated piping guan is a species of bird in subfamily Penelopina of family Cracidae, the guans, chachalacas, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, the Guianas, Peru, and Venezuela.

from $1.99

White-throated piping guanNear threatened

White-throated piping guan

Pipile grayi

The white-throated piping guan is a near threatened species of bird in subfamily Penelopinae of family Cracidae, the guans, chachalacas, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Black-fronted Piping GuanEndangered

Black-fronted Piping Guan

Pipile jacutinga

The black-fronted piping guan or jacutinga in Brazilian Portuguese is a bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is native to the Serra do Mar coastal forests, Paraguay and northeastern Argentina.

from $1.99

Trinidad Piping GuanCritically endangered

Trinidad Piping Guan

Pipile pipile

The Trinidad piping guan locally known as the pawi, is a bird in the chachalaca, guan and curassow family Cracidae, endemic to the island of Trinidad. It is a large bird, somewhat resembling a turkey in appearance, and research has shown that its nearest living relative is the blue-throated piping guan from South America. It is a mainly arboreal species feeding mostly on fruit, but also on flowers and leaves.

from $1.99

Barred FruiteaterLeast concern

Barred Fruiteater

Pipreola arcuata

The barred fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Golden-breasted FruiteaterLeast concern

Golden-breasted Fruiteater

Pipreola aureopectus

The golden-breasted fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Fiery-throated FruiteaterLeast concern

Fiery-throated Fruiteater

Pipreola chlorolepidota

The fiery-throated fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru where its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. It is becoming rare due to habitat destruction of its rainforest habitat.

from $1.99

Handsome fruiteaterLeast concern

Handsome fruiteater

Pipreola formosa

The handsome fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Venezuela.

from $1.99

Scarlet-breasted FruiteaterLeast concern

Scarlet-breasted Fruiteater

Pipreola frontalis

The scarlet-breasted fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Ecuador, and Peru where its natural habitat is subtropical and tropical moist montane forests. Two subspecies are recognised though some researchers consider these should be regarded as distinct species. It is a plump green bird with a black head, the males having red throats and the females yellow.

from $1.99

Band-tailed FruiteaterLeast concern

Band-tailed Fruiteater

Pipreola intermedia

The band-tailed fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Orange-breasted FruiteaterLeast concern

Orange-breasted Fruiteater

Pipreola jucunda

The orange-breasted fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae native to Colombia and Ecuador. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. It is a plump green bird about 18 centimetres (7 in) long. Males have a glossy black head and bib, an orange throat and yellow belly. Females lack the dark head and have green upper parts and green and yellow streaked underparts.

from $1.99

Black-chested FruiteaterLeast concern

Black-chested Fruiteater

Pipreola lubomirskii

The black-chested fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae found in Colombia, Ecuador, and Peru, mostly on the eastern side of the Andes. Its natural habitat is subtropical and tropical moist montane forests and the IUCN lists its status as being of "least concern".

from $1.99

Masked FruiteaterLeast concern

Masked Fruiteater

Pipreola pulchra

The masked fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae endemic to Peru. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests on the eastern flanks of the Andes. Considering the bird's population size and its wide range, this species is classified by the IUCN as being of least concern.

from $1.99

Green-and-black fruiteaterLeast concern

Green-and-black fruiteater

Pipreola riefferii

The green-and-black fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Red-banded FruiteaterLeast concern

Red-banded Fruiteater

Pipreola whitelyi

The red-banded fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Wing-barred PipritesLeast concern

Wing-barred Piprites

Piprites chloris

The wing-barred piprites is a species of bird in subfamily Pipritinae of family Tyrannidae, the tyrant flycatchers. It is found in every mainland South American country except Chile and Uruguay.

from $1.99

Grey-headed PipritesLeast concern

Grey-headed Piprites

Piprites griseiceps

The grey-headed piprites is a species of bird in subfamily Pipritinae of family Tyrannidae, the tyrant flycatchers. It is found in Costa Rica, Guatemala, Honduras, Nicaragua, and Panama. Prior to genetic studies in 2009, it was placed in the family Pipritinae with the manakins.

from $1.99

Black-capped PipritesNear threatened

Black-capped Piprites

Piprites pileata

The black-capped piprites, also known as the black-capped manakin, bailarín castaño, or piprites capirotado, is a species of suboscine passerine. It has been placed in the genus Piprites, part of the Tyrannidae family. Previously, the species was included in the family Pipridae, but was reclassified following genetic studies.

from $1.99

Black-faced PittaNear threatened

Black-faced Pitta

Pitta anerythra

The black-faced pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found on Bougainville Island in Papua New Guinea, and Choiseul Island as well as Santa Isabel Island in the Solomon Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss and most certainly by introduced predators and/or competitors.

from $1.99

African PittaLeast concern

African Pitta

Pitta angolensis

The African pitta is an Afrotropical bird of the family Pittidae. It is a locally common to uncommon species, resident and migratory in the west, and an intra-African migrant between equatorial and southeastern Africa. They are elusive and hard to observe despite their brightly coloured plumage, and their loud, explosive calls are infrequently heard.

from $1.99

Indian PittaLeast concern

Indian Pitta

Pitta brachyura

The Indian pitta also known as Navrang, is a passerine bird native to the Indian subcontinent. It inhabits scrub jungle, deciduous and dense evergreen forest. It breeds in the forests of the Himalayas, hills of central and western India, and migrates to other parts of the peninsula in winter. Although very colourful, it is usually shy and hidden in the undergrowth where it picks insects on the forest floor.

from $1.99

Elegant pittaLeast concern

Elegant pitta

Pitta elegans

The elegant pitta is a species of passerine bird in the pitta family Pittidae. It is endemic to Indonesia, where it is found in the Lesser Sunda Islands and Moluccas.

from $1.99

Rainbow PittaLeast concern

Rainbow Pitta

Pitta iris

The rainbow pitta is a small passerine bird in the pitta family, Pittidae, endemic to northern Australia, most closely related to the superb pitta of Manus Island. It has a velvet black head with chestnut stripes above the eyes, olive green upper parts, black underparts, a bright red belly and an olive green tail. An Australian endemic, it lives in the monsoon forests and in some drier eucalypt forests.

from $1.99

Ivory-breasted PittaLeast concern

Ivory-breasted Pitta

Pitta maxima

The ivory-breasted pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is endemic to North Maluku in Indonesia, known as Paok halmahera. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Mangrove PittaNear threatened

Mangrove Pitta

Pitta megarhyncha

The mangrove pitta is a species of passerine bird in the family Pittidae native to the eastern Indian subcontinent and western Southeast Asia. It is part of a superspecies where it is placed with the Indian pitta, the fairy pitta and the blue-winged pitta but has no recognized subspecies. A colourful bird, it has a black head with brown crown, white throat, greenish upper parts, buff underparts and reddish vent area.

from $1.99

Blue-winged PittaLeast concern

Blue-winged Pitta

Pitta moluccensis

The blue-winged pitta is a passerine bird in the family Pittidae. It forms a superspecies with three other pittas, the Indian pitta, the fairy pitta and the mangrove pitta. A colourful bird, it has a black head with a buff stripe above the eye, a white collar, greenish upper parts, blue wings, buff underparts and a reddish vent area.

from $1.99

Fairy PittaVulnerable

Fairy Pitta

Pitta nympha

The fairy pitta is a small and brightly colored species of passerine bird in the family Pittidae. Its diet mainly consists of earthworms, spiders, insects, slugs, and snails. The fairy pitta breeds in East Asia and migrates south to winter in Southeast Asia.

from $1.99

Green-breasted PittaLeast concern

Green-breasted Pitta

Pitta reichenowi

The green-breasted pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is one of only two Pitta species in Africa, and is found in deep forest of the tropics.

from $1.99

Hooded PittaLeast concern

Hooded Pitta

Pitta sordida

The western hooded pitta is a passerine bird in the family Pittidae. It is common in eastern and southeastern Asia and maritime Southeast Asia, where it lives in several types of forests as well as on plantations and other cultivated areas. It is a green bird with a black head and chestnut crown. It forages on the ground for insects and their larvae, and also eats berries.

from $1.99

Azure-breasted PittaVulnerable

Azure-breasted Pitta

Pitta steerii

The azure-breasted pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is a striking and colorful bird having colors of red, azure, green, black and white, It is endemic to the islands of Mindanao, Bohol, Leyte and Samar in the Philippines. Along with the Whiskered pitta, it is one of two endemic pittas in the country. Its natural habitat is tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99