Species

Page 26 of 32

Superb PittaEndangered

Superb Pitta

Pitta superba

The superb pitta is a large pitta that is endemic to Manus Island which lies to the north of Papua New Guinea.

from $1.99

Noisy PittaLeast concern

Noisy Pitta

Pitta versicolor

The noisy pitta is a species of bird in the family Pittidae. The noisy pitta is found in eastern Australia and southern New Guinea. It eats earthworms, insects and snails. Its natural habitats are temperate forests, subtropical or tropical moist lowland forest, and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Pale-headed RosellaLeast concern

Pale-headed Rosella

Platycercus adscitus

The pale-headed rosella, is a broad-tailed parrot of the genus Platycercus native to northeastern Australia. It is a moderate-size parrot with a pale yellow head, predominantly white cheeks, scalloped black and gold back and pale blue underparts. Two subspecies are recognised, although some authorities consider it to be conspecific with the eastern rosella of southeastern Australia.

from $1.99

Green RosellaLeast concern

Green Rosella

Platycercus caledonicus

The green rosella or Tasmanian rosella is a species of parrot native to Tasmania and Bass Strait islands. It was described by the German naturalist Johann Friedrich Gmelin in 1788, and named on the mistaken assumption it came from New Caledonia. At 14.5 in (37 cm) long it is the largest species of the rosella genus, Platycercus. Two subspecies are recognised.

from $1.99

Crimson RosellaLeast concern

Crimson Rosella

Platycercus elegans

The crimson rosella is a parrot native to eastern and south eastern Australia which has been introduced to New Zealand and Norfolk Island. It is commonly found in, but not restricted to, mountain forests and gardens. The species as it now stands has subsumed two former separate species, the yellow rosella and the Adelaide rosella. Molecular studies show one of the three red-coloured races, P. e.

from $1.99

Eastern RosellaLeast concern

Eastern Rosella

Platycercus eximius

The eastern rosella is a parrot native and endemic to south-eastern Australia. It was first introduced to New Zealand in cages, and individuals were subsequently intentionally released or accidentally escaped into the wild. In New Zealand, it is now established in the North Island and in the hills around Dunedin in the South Island.

from $1.99

Western rosellaLeast concern

Western rosella

Platycercus icterotis

The western rosella, or moyadong, is a species of parrot endemic to southwestern Australia. The head and underparts are bright red, and the back is mottled black; a yellow patch at the cheek distinguishes it from others of the genus Platycercus.

from $1.99

Northern RosellaLeast concern

Northern Rosella

Platycercus venustus

The northern rosella, formerly known as Brown's rosella or the smutty rosella, is a species of parrot native to northern Australia, ranging from the Gulf of Carpentaria and Arnhem Land to the Kimberley. It was described by Heinrich Kuhl in 1820, and two subspecies are recognised.

from $1.99

Long-tailed finchLeast concern

Long-tailed finch

Poephila acuticauda

The long-tailed finch is a common species of estrildid finch found in northern Australia, from the Kimberley region to the Gulf of Carpentaria. It is a predominantly fawn-coloured bird with a pale grey head and prominent black bib and eyes. It inhabits dry savannah habitats in Australia and adapts readily to aviculture. It is known as the Hex finch in the United Kingdom, and Heck's finch in other parts of the world.

from $1.99

Black-throated finchLeast concern

Black-throated finch

Poephila cincta

The black-throated finch, or parson finch, is a species of estrildid finch found in grassy woodlands throughout north-east Australia from Cape York Peninsula to central Queensland.

from $1.99

Masked finchLeast concern

Masked finch

Poephila personata

The masked finch is a small passerine bird in the estrildid finch family, Estrildidae. It is a common resident of dry savannah across northern Australia, from the Kimberley, across the Top End, the Gulf country and the southern part of Cape York Peninsula, as far east as Chillagoe, but always near water.

from $1.99

Niam-niam ParrotLeast concern

Niam-niam Parrot

Poicephalus crassus

The Niam-Niam parrot is a parrot nearly endemic to the Central African Republic, of the genus Poicephalus. It is a mostly green parrot with a grey-brown head and orange irises. The Niam Niam is one of the world's most poorly-known parrots, with little known of its conservation status, and was one of the last unphotographed birds in Africa until 2017.

from $1.99

Brown-headed ParrotLeast concern

Brown-headed Parrot

Poicephalus cryptoxanthus

The brown-headed parrot is a south-eastern African parrot.

from $1.99

Yellow-fronted ParrotLeast concern

Yellow-fronted Parrot

Poicephalus flavifrons

The yellow-fronted parrot is a parrot endemic to the Ethiopian Highlands. It is a mostly green with a yellow head. Relatively little is known about this bird.

from $1.99

Brown-necked ParrotLeast concern

Brown-necked Parrot

Poicephalus fuscicollis

The brown-necked parrot, sometimes known in aviculture as the uncape parrot, is a large Poicephalus parrot species endemic to Africa.

from $1.99

Red-fronted ParrotLeast concern

Red-fronted Parrot

Poicephalus gulielmi

The red-fronted parrot, also known as Jardine's parrot, is a medium-sized mainly green parrot distributed across wide areas of Africa. It has three subspecies. The extent and shade of the red or orange plumage on its head, thighs, and bend of wings vary depending on the subspecies.

from $1.99

Meyer's ParrotLeast concern

Meyer's Parrot

Poicephalus meyeri

Meyer's parrot, also known as the brown parrot, is a species of parrot native to Africa. A Meyer's parrot has black feathers, turquoise belly, blue rump, and bright yellow markings on the carpal joint of the wings. Most subspecies have some yellow on the top of the head as well. Forshaw (1989) recognizes six subspecies of P.

from $1.99

Cape ParrotVulnerable

Cape Parrot

Poicephalus robustus

The Cape parrot or Levaillant's parrot is a large, temperate forest dwelling parrot of the genus Poicephalus endemic to South Africa. It was formerly grouped as a subspecies along with the savanna-dwelling brown-necked parrot and grey-headed parrot, but is now considered a distinct species.

from $1.99

Rüppell's ParrotLeast concern

Rüppell's Parrot

Poicephalus rueppellii

Rüppell's parrot or Rueppell's parrot, is a bird that is endemic to southwestern Africa from central Namibia to southwest Angola. It lives in savanna where there are trees or in dry woodland. It is more common near streams or rivers. The name commemorates the German naturalist and explorer Eduard Rüppell.

from $1.99

Red-bellied ParrotLeast concern

Red-bellied Parrot

Poicephalus rufiventris

The red-bellied parrot is a small African parrot about 23 cm (9 in) long of the genus Poicephalus. The genus Poicephalus has the greatest quantity of species and is widely spread in Africa. It is a mostly greenish and grey parrot. Males have a bright orange belly and females have a greenish belly.

from $1.99

Senegal ParrotLeast concern

Senegal Parrot

Poicephalus senegalus

The Senegal parrot is a parrot which is a resident breeder across a wide range of west Africa. It makes migrations within west Africa, according to the availability of the fruit, seeds and blossoms which make up its diet. It is considered a farm pest in Africa, often feeding on maize or millet. It is popular in aviculture.

from $1.99

Bronze-tailed CometLeast concern

Bronze-tailed Comet

Polyonymus caroli

The bronze-tailed comet is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Princess ParrotNear threatened

Princess Parrot

Polytelis alexandrae

The colourful princess parrot is an Australian bird of the parrot family. Its name was given in honour of Princess Alexandra of Denmark, who in 1863 married the Prince of Wales Edward VII and eventually became Queen of the United Kingdom. Other names for the species include: Queen Alexandra parrot, Alexandra's parakeet, Princess of Wales parakeet, rose-throated parakeet, and spinifex parrot.

from $1.99

Superb ParrotLeast concern

Superb Parrot

Polytelis swainsonii

The superb parrot, also known as Barraband's parrot, Barraband's parakeet, or green leek parrot, is a parrot native to south-eastern Australia. It is a dimorphic species and one of three species in the genus Polytelis.

from $1.99

White-tailed goldenthroatLeast concern

White-tailed goldenthroat

Polytmus guainumbi

The white-tailed goldenthroat is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad and Tobago, and Venezuela.

from $1.99

Tepui goldenthroatLeast concern

Tepui goldenthroat

Polytmus milleri

The tepui goldenthroat is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Green-tailed goldenthroatLeast concern

Green-tailed goldenthroat

Polytmus theresiae

The green-tailed goldenthroat is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela, and possibly Ecuador.

from $1.99

Purple-throated CotingaLeast concern

Purple-throated Cotinga

Porphyrolaema porphyrolaema

The purple-throated cotinga is a species of bird in the cotinga family, Cotingidae. It is found in the western Amazon rainforest of South America; its range extends from southern Colombia south through eastern Ecuador and Peru and east through extreme northwestern Bolivia and into western Amazonian Brazil. It lives in the canopy or along the borders of humid forest throughout its range.

from $1.99

Golden-collared MacawLeast concern

Golden-collared Macaw

Primolius auricollis

The golden-collared macaw or yellow-collared macaw is a small, mostly green Central South American parrot, a member of a large group of Neotropical parrots known as macaws. It has a bright yellow patch on the back of its neck/upper shoulders that gives the species its name. In aviculture, it is one of a number of smaller macaws often called "mini-macaws".

from $1.99

Blue-headed macawVulnerable

Blue-headed macaw

Primolius couloni

The blue-headed macaw or Coulon's macaw is a macaw native to eastern Peru, northwestern Bolivia, and far western Brazil. It has a total length of about 41 cm (16 in), making it a member of the group of smaller macaws sometimes known as the mini-macaws, which includes any species of macaw with a total length of 50 cm (20 in) or less. As in all macaws, its tail is long and pointed and the bill is large and heavy.

from $1.99

Blue-winged MacawNear threatened

Blue-winged Macaw

Primolius maracana

The blue-winged macaw, in aviculture more commonly known as Illiger's macaw, is a species of small macaw found in central and eastern South America. The second name is in honor of the German ornithologist Johann Karl Wilhelm Illiger. It was previously placed in the genera Ara or Propyrrhura. Blue-winged macaws have been known to reach an age of 50–60 years.

from $1.99

Blue-crowned Racket-tailLeast concern

Blue-crowned Racket-tail

Prioniturus discurus

The blue-crowned racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the Philippines found in Luzon, Mindanao and Visayas where it is found in tropical moist lowland forest. The Mindoro racket-tail of Mindoro and Blue-headed racket-tail of Palawan were once considered subspecies of the Blue-crowned racket-tail but are now separate species.

from $1.99

Yellow-breasted Racket-tailNear threatened

Yellow-breasted Racket-tail

Prioniturus flavicans

The yellow-breasted racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Indonesia where it is native to the Minahasa Peninsula and the Togian Islands in the Gulf of Tomini. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Green Racket-tailEndangered

Green Racket-tail

Prioniturus luconensis

The green racket-tail is an endemic parrot of the Philippines where it is found on Luzon and Marinduque. This species was once common, but is rapidly declining and is currently classified as endangered due to lowland deforestation and capture for cage-bird trade. The population is now estimated to be just 300 - 800 mature individuals and is continuing to decline with many local extinctions in its former range.

from $1.99

Buru Racket-tailLeast concern

Buru Racket-tail

Prioniturus mada

The Buru racket-tail, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the forest on the island of Buru, one of the Maluku Islands of Indonesia.

from $1.99

Mindoro racket-tailVulnerable

Mindoro racket-tail

Prioniturus mindorensis

The Mindoro racket-tail is a species of parrot in the Psittaculinae family. It was formerly considered conspecific with the blue-crowned racket-tail. It is endemic to the island of Mindoro in the Philippines and it occurs in tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss and trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Montane Racket-tailNear threatened

Montane Racket-tail

Prioniturus montanus

The montane racket-tail, also known as the Luzon racket-tail, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It was previously considered conspecific with the Mindanao racket-tail. This bird is endemic to the mountainous regions of northern Luzon, Philippines. It faces threats from habitat loss and the cage bird trade.

from $1.99

Blue-headed Racket-tailVulnerable

Blue-headed Racket-tail

Prioniturus platenae

The blue-headed racket-tail, also known as the Palawan racket-tail and locally as kinawihan, is a parrot found in the western Philippines around Palawan. The species was formerly considered conspecific with the blue-crowned racket-tail. It is locally known as 'kilit'. It inhabits humid lowland forest in small flocks. It is threatened by habitat destruction and limited trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Golden-mantled Racket-tailLeast concern

Golden-mantled Racket-tail

Prioniturus platurus

The golden-mantled racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Indonesia. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest up to an altitude of about 3,000 metres (9,800 ft).

from $1.99

Blue-winged Racket-tailCritically endangered

Blue-winged Racket-tail

Prioniturus verticalis

The blue-winged racket-tail or Sulu racquet-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Tawi-Tawi island in the Philippines and is one of the most endangered parrots in the world. It is threatened by habitat loss and the poaching for the cage-bird trade.

from $1.99

Mindanao Racket-tailNear threatened

Mindanao Racket-tail

Prioniturus waterstradti

The Mindanao racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Mindanao in the Philippines. It was previously conspecific with the Luzon Racket-tail. Two subspecies are recognized: the nominate waterstradti in the south-east, and malindangensis in the west. Its natural habitat is tropical moist montane forests. It is becoming rare due to habitat loss and trapping for the pet trade.

from $1.99

Yellow-breasted FlowerpeckerLeast concern

Yellow-breasted Flowerpecker

Prionochilus maculatus

The yellow-breasted flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Olive-backed FlowerpeckerLeast concern

Olive-backed Flowerpecker

Prionochilus olivaceus

The olive-backed flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is endemic to the Philippines. Its natural habitat is tropical moist lowland forest. This species was formerly placed in the genus Prionochilus.

from $1.99

Crimson-breasted FlowerpeckerLeast concern

Crimson-breasted Flowerpecker

Prionochilus percussus

The crimson-breasted flowerpecker is a bird species in the family Dicaeidae. It is found in Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical mangrove forest.

from $1.99

Palawan FlowerpeckerLeast concern

Palawan Flowerpecker

Prionochilus plateni

The Palawan flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is endemic to the Philippines found only in the Palawan island group. Its natural habitat is tropical moist lowland forest.

from $1.99

Scarlet-breasted FlowerpeckerNear threatened

Scarlet-breasted Flowerpecker

Prionochilus thoracicus

The scarlet-breasted flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical swamps. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Yellow-rumped FlowerpeckerLeast concern

Yellow-rumped Flowerpecker

Prionochilus xanthopygius

The yellow-rumped flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, and Malaysia on the island of Borneo, to which it is endemic. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Hispaniolan TrogonNot evaluated

Hispaniolan Trogon

Priotelus roseigaster

The Hispaniolan trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is endemic to Hispaniola in the Caribbean. It is one of the only two trogon species found in the Caribbean. It is the national bird of Haiti.

from $1.99