Species

Page 27 of 32

Cuban TrogonLeast concern

Cuban Trogon

Priotelus temnurus

The Cuban trogon or tocororo is a species of bird in the family Trogonidae. It is endemic to Cuba, where it is also the national bird.

from $1.99

Palm CockatooNear threatened

Palm Cockatoo

Probosciger aterrimus

The palm cockatoo, also known as the goliath cockatoo or great black cockatoo, is a large, smoky-grey/black parrot of the cockatoo family native to New Guinea, the Aru Islands and the Cape York Peninsula in Queensland, Australia. It has a crest of long feathers atop its head, with a very large and strong, sharply-hooked black beak, and prominent bright-red cheek patches.

from $1.99

White BellbirdLeast concern

White Bellbird

Procnias albus

The white bellbird is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela, and as a vagrant to Trinidad.

from $1.99

Bearded BellbirdLeast concern

Bearded Bellbird

Procnias averano

The bearded bellbird, also known as the campanero or anvil-bird, is a passerine bird which occurs in northern South America. The male is about 28 cm (11 in) long with white plumage apart from a brown head and black wings. At his throat hang several black, unfeathered wattles. The female is a little smaller with olive-green head and upper parts, yellow underparts streaked with green and a yellow vent area.

from $1.99

Bare-throated BellbirdNear threatened

Bare-throated Bellbird

Procnias nudicollis

The bare-throated bellbird is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in moist subtropical and tropical forests in Argentina, Brazil, and Paraguay. The male has white plumage and bristly bluish-black bare skin around its eye, beak and throat. The female is more drab, being olive-brown above with streaked yellow underparts.

from $1.99

Three-wattled BellbirdVulnerable

Three-wattled Bellbird

Procnias tricarunculatus

The three-wattled bellbird is a Central American migratory bird of the cotinga family. The sexes are very dissimilar in appearance. The male has a white head and throat and the remaining plumage is chestnut brown. From the base of his beak dangle three long, slender, black wattles that he uses in display. The female has olive plumage with yellowish streaked underparts and a yellow vent area.

from $1.99

Cape SugarbirdLeast concern

Cape Sugarbird

Promerops cafer

The Cape sugarbird is one of the eight bird species endemic to the Fynbos biome of the Western Cape and Eastern Cape provinces of South Africa.

from $1.99

Gurney's SugarbirdNear threatened

Gurney's Sugarbird

Promerops gurneyi

Gurney's sugarbird is a medium-sized passerine endemic to the mid- and high-altitude grassland velds in southern Africa. It belongs to the family Promeropidae, which contains one genus, Promerops, and two species. Gurney's sugarbird feeds on nectar from Protea bushes as well as on small insects. This bird is characterized by its long, graduated tail and decurved beak.

from $1.99

Masked shining parrotNear threatened

Masked shining parrot

Prosopeia personata

The masked shining parrot, also known as the masked parrot, masked musk parrot, or the yellow-breasted musk parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Viti Levu in Fiji. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, subtropical or tropical moist montane forest, arable land, and rural gardens.

from $1.99

Crimson Shining ParrotNear threatened

Crimson Shining Parrot

Prosopeia splendens

The crimson shining parrot is a parrot from Fiji. The species is endemic to the islands of Kadavu and Ono in the Kadavu Group. The species was once considered conspecific with the red shining parrot of Vanua Levu and Taveuni, but is now considered its own species. The species is sometimes known as the Kadavu musk parrot.

from $1.99

Maroon shining parrotLeast concern

Maroon shining parrot

Prosopeia tabuensis

The maroon shining parrot or red shining-parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is native to the islands of Vanua Levu and Taveuni in Fiji and was introduced to the islands of southern Tonga in prehistoric times. The species is sometimes considered conspecific with the crimson shining parrot of Kadavu.

from $1.99

Golden-shouldered ParrotEndangered

Golden-shouldered Parrot

Psephotellus chrysopterygius

The golden-shouldered parrot, also known as the alwal, arrmorral, minpin, thaku, or antbed parrot, is a rare bird of the southern Cape York Peninsula, in Queensland, Australia. A small parrot related to the more common hooded parrot (P. dissimilis) of the Northern Territory and the extinct paradise parrot of Queensland and New South Wales.

from $1.99

Hooded ParrotLeast concern

Hooded Parrot

Psephotellus dissimilis

The hooded parrot is a species of parrot native to the Northern Territory in Australia. It is found in savannah and open woodland and is one of two extant species in its genus that breed in termite mounds. It has declined from much of its original range.

from $1.99

Paradise ParrotExtinct

Paradise Parrot

Psephotellus pulcherrimus

The paradise parrot is an extinct species of colourful medium-sized parrot native to the grassy woodlands extending across the Queensland and New South Wales border area of eastern Australia. Once moderately common within its fairly restricted range, it became extinct in 1927.

from $1.99

Mulga parrotLeast concern

Mulga parrot

Psephotellus varius

The mulga parrot is endemic to arid scrublands and lightly timbered grasslands in the interior of southern Australia. The male mulga parrot is multicolored, from which the older common name of many-coloured parrot is derived.

from $1.99

Red-rumped ParrotLeast concern

Red-rumped Parrot

Psephotus haematonotus

The red-rumped parrot, also known as the red-backed parrot or grass parrot, is a medium-sized broad-tailed parrot endemic to open woodland in south-eastern Australia, particularly in the Murray-Darling Basin.

from $1.99

Dusky LoryLeast concern

Dusky Lory

Pseudeos fuscata

The dusky lory is a species of parrot in the subfamily Loriinae of the family Psittaculidae. Alternative common names are the white-rumped lory or the dusky-orange lory. They are also known as "banded lories" or "duskies". It is also sometimes placed in the Chalcopsitta genus, but mitochondrial analyses prove that it truly belongs to the Pseudeos genus.

from $1.99

Mountain ParakeetLeast concern

Mountain Parakeet

Psilopsiagon aurifrons

The mountain parakeet, also known as the golden-fronted parakeet, is a species of parrot, one of two in the genus Psilopsiagon within the family Psittacidae. It is found in the Puna grassland. Its natural habitat is subtropical or tropical high-altitude shrubland. Four subspecies are recognised.

from $1.99

Grey-hooded ParakeetLeast concern

Grey-hooded Parakeet

Psilopsiagon aymara

The grey-hooded parakeet, also known as the Aymara parakeet or Sierra parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in northwestern Argentina and Bolivia. Its natural habitat is subtropical or tropical high-altitude shrubland.

from $1.99

Hispaniolan ParakeetVulnerable

Hispaniolan Parakeet

Psittacara chloropterus

The Hispaniolan parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to the island of Hispaniola which is shared by the Dominican Republic and Haiti. In the former country it is called "perico" and in the latter "perruche".

from $1.99

Red-masked parakeetNear threatened

Red-masked parakeet

Psittacara erythrogenys

The red-masked parakeet is a medium-sized parrot from Ecuador and Peru. It is popular as a pet and are better known in aviculture as the cherry-headed conure or the red-headed conure. They are also considered the best talkers of all the conures.

from $1.99

Cuban parakeetVulnerable

Cuban parakeet

Psittacara euops

The Cuban parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to the island of Cuba.

from $1.99

Finsch's parakeetLeast concern

Finsch's parakeet

Psittacara finschi

Finsch's parakeet, also known as the crimson-fronted parakeet and in aviculture as Finsch's conure, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

Cordilleran parakeetNear threatened

Cordilleran parakeet

Psittacara frontatus

The cordilleran parakeet is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Green parakeetLeast concern

Green parakeet

Psittacara holochlorus

The green parakeet, green conure, or Mexican green conure is a New World parrot. As defined by the International Ornithological Committee (IOC), it is native to Mexico and southern Texas in the Rio Grande Valley.

from $1.99

White-eyed parakeetLeast concern

White-eyed parakeet

Psittacara leucophthalmus

The white-eyed parakeet, known in aviculture as white-eyed conure, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in every mainland South American country except Chile and also on Trinidad.

from $1.99

Puerto Rican parakeetExtinct

Puerto Rican parakeet

Psittacara maugei

The Puerto Rican parakeet or Puerto Rican conure is an extinct species of parrot that was found on Mona Island and possibly in Puerto Rico.

from $1.99

Mitred parakeetLeast concern

Mitred parakeet

Psittacara mitratus

The mitred parakeet, also known as the mitred conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is native to Argentina, Bolivia, and Peru. It has been introduced to Uruguay and is established there. There are also substantial populations in the US states of California and Florida and smaller numbers in Hawaii.

from $1.99

Red-throated parakeetLeast concern

Red-throated parakeet

Psittacara rubritorquis

The green parakeet, green conure, or Mexican green conure is a New World parrot. As defined by the International Ornithological Committee (IOC), it is native to Mexico and southern Texas in the Rio Grande Valley.

from $1.99

Pacific ParakeetNot evaluated

Pacific Parakeet

Psittacara strenuus

The Pacific parakeet, known as Pacific conure or Nicaraguan green conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in southern Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, and Nicaragua.

from $1.99

Brehm's Tiger ParrotLeast concern

Brehm's Tiger Parrot

Psittacella brehmii

Brehm's tiger parrot, also known as Brehm's ground parrot, is a small mainly green parrot found in the highlands of New Guinea, from 1,500-2,600m. The species is named after Alfred Brehm (1829–1884), a German traveller and collector.

from $1.99

Madarasz's Tiger ParrotLeast concern

Madarasz's Tiger Parrot

Psittacella madaraszi

Madarasz's tiger parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae native to New Guinea. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Modest Tiger ParrotLeast concern

Modest Tiger Parrot

Psittacella modesta

The modest tiger parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the Arfak Mountains and New Guinea Highlands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Painted Tiger ParrotLeast concern

Painted Tiger Parrot

Psittacella picta

The painted tiger parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is mainly found in Papua New Guinea.

from $1.99

Red-breasted ParakeetNear threatened

Red-breasted Parakeet

Psittacula alexandri

The red-breasted parakeet is a parrot native to Southeast Asia. It is among the more widespread species of the genus and is the species which has the most geographical variations. It is easily identified by the large red patch on its breast. An alternative name is the moustached parakeet depending on subspecies. Most of the subspecies are confined to minuscule islands or a cluster of islands in Indonesia.

from $1.99

Thirioux's Grey ParrotExtinct

Thirioux's Grey Parrot

Psittacula bensoni

The Mascarene grey parakeet, Mauritius grey parrot, or Thirioux's grey parrot, is an extinct species of parrot which was endemic to the Mascarene Islands of Mauritius and Réunion in the western Indian Ocean. It has been classified as a member of the tribe Psittaculini, along with other parrots from the Islands.

from $1.99

Layard's ParakeetLeast concern

Layard's Parakeet

Psittacula calthrapae

Layard's parakeet or the emerald-collared parakeet, is a parrot which is a resident endemic breeder in Sri Lanka. The common name of this bird commemorates the British naturalist Edgar Leopold Layard; his first wife, Barbara Anne Calthrop, whom he married in 1845, is commemorated in the specific epithet.

from $1.99

Nicobar ParakeetNear threatened

Nicobar Parakeet

Psittacula caniceps

The Nicobar parakeet, also known as Blyth's parakeet, is a parrot in the genus Psittacula, endemic to the Nicobar Islands of the Indian Ocean. It is one of the largest parakeets, measuring 56 to 60 cm from the top of the head to the tip of the tail and weighing about 224 g.

from $1.99

Blue-winged ParakeetLeast concern

Blue-winged Parakeet

Psittacula columboides

The blue-winged parakeet, also known as the Malabar parakeet, is a species of parakeet endemic to the Western Ghats of southern India. Found in small flocks, they fly rapidly in forest clearings while making screeching calls that differ from those of other parakeet species within their distribution range.

from $1.99

Plum-headed ParakeetLeast concern

Plum-headed Parakeet

Psittacula cyanocephala

The plum-headed parakeet is a species of parakeet in the family Psittacidae. It is endemic to the Indian subcontinent and was once thought to be conspecific with the blossom-headed parakeet before being elevated to a full species. Plum-headed parakeets are found in flocks, the males having a pinkish purple head and the females, a grey head.

from $1.99

Lord Derby's ParakeetLeast concern

Lord Derby's Parakeet

Psittacula derbiana

Lord Derby's parakeet, also known as Derbyan parakeet, is a parrot species, which is confined to a small pocket of moist evergreen forest in the hills and mountains of the Indian states of Arunachal Pradesh and Assam, and adjoining parts of Tibet, Sichuan and Yunnan in China. The species suffers from cutting of old trees and poaching for the illegal wildlife trade.

from $1.99

Echo ParakeetVulnerable

Echo Parakeet

Psittacula eques

The echo parakeet is a species of parrot endemic to the Mascarene Islands of Mauritius and formerly Réunion. It is the only living native parrot of the Mascarene Islands; all others have become extinct due to human activity. Two subspecies have been recognised, the extinct Réunion parakeet and the living echo parakeet, sometimes known as the Mauritius parakeet.

from $1.99

Alexandrine ParakeetNot evaluated

Alexandrine Parakeet

Psittacula eupatria

The Alexandrine parakeet, also known as the Alexandrine parrot, is a medium-sized parrot in the genus Psittacula of the family Psittaculidae, native to South Asia and Southeast Asia. It is named after Alexander the Great, who transported numerous birds from Punjab to various European and Mediterranean countries and regions, where they were prized by the royalty, nobility and warlords.

from $1.99

Newton's parakeetExtinct

Newton's parakeet

Psittacula exsul

Newton's parakeet, also known as the Rodrigues parakeet or Rodrigues ring-necked parakeet, is an extinct species of parrot that was endemic to the Mascarene island of Rodrigues in the western Indian Ocean. Several of its features diverged from related species, indicating long-term isolation on Rodrigues and subsequent adaptation. The rose-ringed parakeet of the same genus is a close relative and probable ancestor.

from $1.99

Grey-headed ParakeetNear threatened

Grey-headed Parakeet

Psittacula finschii

The grey-headed parakeet is closely related to the slaty-headed parakeet which together form a super-species. It is found in Southeast Asia from north-eastern India to Vietnam.

from $1.99

Slaty-headed ParakeetLeast concern

Slaty-headed Parakeet

Psittacula himalayana

The slaty-headed parakeet is the only psittacid species to exhibit altitudinal migration. The species' range extends from Pakistan, to Western Himalayas in India through Nepal and Bhutan and up to the Eastern Himalayas in the northeastern Indian state of Arunachal Pradesh. They descend to the valleys in winter, approximately during the last week of October.

from $1.99

Rose-ringed ParakeetLeast concern

Rose-ringed Parakeet

Psittacula krameri

The rose-ringed parakeet, also known as the ring-necked parakeet, or colloquially as the Indian Ringneck, is a medium-sized parrot in the genus Psittacula, of the family Psittaculidae.

from $1.99

Long-tailed ParakeetVulnerable

Long-tailed Parakeet

Psittacula longicauda

The long-tailed parakeet or Burung Bayan Nuri in Malay is a parakeet endemic to the regions of Andaman and Nicobar Islands, Sumatra, Borneo and Peninsular Malaysia. It is allopatric with the congener, the Red-breasted parakeet, Psittacula alexandri, except in the Andaman Islands where they occur together.

from $1.99