Species

Page 28 of 32

Blossom-headed ParakeetNear threatened

Blossom-headed Parakeet

Psittacula roseata

The blossom-headed parakeet is a parrot in the family Psittaculidae. It has a lime green body and a pink or bluish grey-head and is found in Southeast Asia. This species is sometimes also referred to as rosy-headed parakeet.

from $1.99

Seychelles ParakeetExtinct

Seychelles Parakeet

Psittacula wardi

The Seychelles parakeet or Seychelles Island parrot is an extinct species of parrot that was endemic to the Seychelles in the Indian Ocean. It was scientifically named Palaeornis wardi by the British ornithologist Edward Newton in 1867, and the specific name honours the British civil commissioner Swinburne Ward who procured the specimens that formed the basis for the description.

from $1.99

Large Fig ParrotLeast concern

Large Fig Parrot

Psittaculirostris desmarestii

The large fig parrot, also known as flame-headed fig parrot and Desmarest's fig parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the West Papuan Islands, Indonesia and in southern and western New Guinea.

from $1.99

Edwards's Fig ParrotLeast concern

Edwards's Fig Parrot

Psittaculirostris edwardsii

Edwards's fig parrot, also known as the scarlet-cheeked fig parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae found in humid lowland forests in north-eastern New Guinea. The adult male is predominantly green with red breast and cheeks, yellow ear coverts, and yellowish crown.

from $1.99

Salvadori's Fig ParrotLeast concern

Salvadori's Fig Parrot

Psittaculirostris salvadorii

Salvadori's fig parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae endemic to the northern part of the Papua province in Indonesia.

from $1.99

Grey ParrotEndangered

Grey Parrot

Psittacus erithacus

The grey parrot, also known as the Congo grey parrot, is an African parrot in the family Psittacidae. Psittacus erithacus was previously also known as the African grey parrot until the Timneh parrot, previously treated as a subspecies, was elevated to a full species. The grey parrot is known for its intelligence, being considered one of the smartest bird species and is regarded for its speaking abilities.

from $1.99

Timneh parrotEndangered

Timneh parrot

Psittacus timneh

The Timneh parrot, also known as the Timneh grey parrot or Timneh African grey parrot, is a West African parrot. Formerly classified as a subspecies of the grey parrot Psittacus erithacus timneh, it is now considered a full species Psittacus timneh. In aviculture, it is often referred to by the initials TAG and is commonly kept as a companion parrot.

from $1.99

Goldie's LorikeetLeast concern

Goldie's Lorikeet

Psitteuteles goldiei

Goldie's lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is the only species placed in the genus Glossoptilus. It is found in forest and woodland in New Guinea, primarily at altitudes of 1,000–2,200 m (3,280–7,220 ft). It is mostly green with yellowish streaks in the chest area, and a red, blue and purple head. It is a small bird measuring 19 cm in length and weighing 45–60 grams (1.6–2.1 oz).

from $1.99

Iris LorikeetNear threatened

Iris Lorikeet

Psitteuteles iris

The iris lorikeet is a small, up to 20 cm (8 in) long, green lorikeet bird. The male has a red forehead, yellow nape, purple band back from eye between nape and cheek, and yellowish below. The female almost similar with red-marked green forecrown and yellowish green cheek.

from $1.99

Varied lorikeetLeast concern

Varied lorikeet

Psitteuteles versicolor

The varied lorikeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae that is endemic to the northern coastal regions of Australia.

from $1.99

Blue-rumped ParrotNear threatened

Blue-rumped Parrot

Psittinus cyanurus

The blue-rumped parrot is a parrot found in the very southern tip of Myanmar, peninsular Thailand, Malaysia, Borneo, Sumatra and nearby islands. It is a small parrot (18 cm) and is primarily green with bright red underwing coverts, a reddish shoulder patch, and yellowish margins on the wing coverts. It is sexually dimorphic. The female has a grey-brown head.

from $1.99

Pesquet's ParrotVulnerable

Pesquet's Parrot

Psittrichas fulgidus

Pesquet's parrot, also known as vulturine parrot or bare-headed parrot, is a member of the Old World parrot family Psittaculidae. It is the only member of the genus Psittrichas. The species is endemic to hill and montane rainforests in New Guinea.

from $1.99

King of Saxony Bird-of-paradiseLeast concern

King of Saxony Bird-of-paradise

Pteridophora alberti

The King of Saxony bird-of-paradise is a bird in the bird-of-paradise family (Paradisaeidae). It is the only member of the genus Pteridophora. It is endemic to montane forest in New Guinea.

from $1.99

Black-necked AracariLeast concern

Black-necked Aracari

Pteroglossus aracari

The black-necked aracari or black-necked araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Ivory-billed AracariLeast concern

Ivory-billed Aracari

Pteroglossus azara

The ivory-billed aracari or ivory-billed araçari is a bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Saffron ToucanetNear threatened

Saffron Toucanet

Pteroglossus bailloni

The saffron toucanet is a species of bird in the family Ramphastidae found in the Atlantic Forest in far north-eastern Argentina, south-eastern Brazil, and eastern Paraguay.

from $1.99

Curl-crested AracariNot evaluated

Curl-crested Aracari

Pteroglossus beauharnaesii

The curl-crested aracari or curl-crested araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Red-necked AracariEndangered

Red-necked Aracari

Pteroglossus bitorquatus

The red-necked aracari or red-necked araçari is a bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Chestnut-eared AracariLeast concern

Chestnut-eared Aracari

Pteroglossus castanotis

The chestnut-eared aracari or chestnut-eared araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Pale-mandibled AracariLeast concern

Pale-mandibled Aracari

Pteroglossus erythropygius

The pale-mandibled aracari or pale-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in southern Panama, western Colombia, Ecuador and northwestern Peru.

from $1.99

Fiery-billed AracariLeast concern

Fiery-billed Aracari

Pteroglossus frantzii

The fiery-billed aracari or fiery-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Lettered AracariLeast concern

Lettered Aracari

Pteroglossus inscriptus

The lettered aracari or lettered araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Many-banded AracariLeast concern

Many-banded Aracari

Pteroglossus pluricinctus

The many-banded aracari or many-banded araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Stripe-billed AracariLeast concern

Stripe-billed Aracari

Pteroglossus sanguineus

The pale-mandibled aracari or pale-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in southern Panama, western Colombia, Ecuador and northwestern Peru.

from $1.99

Collared aracariLeast concern

Collared aracari

Pteroglossus torquatus

The collared aracari or collared araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found from Mexico to Colombia and Venezuela.

from $1.99

Green aracariLeast concern

Green aracari

Pteroglossus viridis

The green araçari, is a toucan, a near-passerine bird. It is found in the lowland forests of northeastern South America, in the northeast Amazon Basin, the Guianas and the eastern Orinoco River drainage of Venezuela. At 30–40 cm. (12–16 in) long and weighing 110–160 grams, it is the smallest aracari in its range, and among the smallest members of the toucan family.

from $1.99

Great sapphirewingLeast concern

Great sapphirewing

Pterophanes cyanopterus

The great sapphirewing is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Wompoo Fruit DoveLeast concern

Wompoo Fruit Dove

Ptilinopus magnificus

The wompoo fruit dove, also known as wompoo pigeon and "magnificent fruit dove" among others, is one of the larger fruit doves native to New Guinea and eastern Australia.

from $1.99

Growling RiflebirdNot evaluated

Growling Riflebird

Ptiloris intercedens

The growling riflebird, also known as the eastern riflebird, is a medium-sized passerine bird of the family Paradisaeidae.

from $1.99

Magnificent riflebirdLeast concern

Magnificent riflebird

Ptiloris magnificus

The magnificent riflebird is a species of passerine bird in the birds-of-paradise family Paradisaeidae.

from $1.99

Paradise riflebirdNot evaluated

Paradise riflebird

Ptiloris paradiseus

The paradise riflebird is a passerine bird of the family Paradisaeidae. It is one of four riflebird species in the genus Ptiloris. It is found in subtropical, temperate rainforests in eastern Australia. The species is sexually dimorphic; the male is black with iridescent blue-green patches, while the female is gray-brown and white.

from $1.99

Victoria's riflebirdNot evaluated

Victoria's riflebird

Ptiloris victoriae

Victoria's riflebird, also known as the lesser riflebird, Queen Victoria riflebird, Queen Victoria's riflebird, or Victoria riflebird, is a bird-of-paradise endemic to the Atherton Tableland region of northeastern Queensland, Australia where it resides year-round.

from $1.99

Red-capped ParrotLeast concern

Red-capped Parrot

Purpureicephalus spurius

The red-capped parrot is a species of broad-tailed parrot native to southwestern Australia. It was described by Heinrich Kuhl in 1820, with no subspecies recognised. It has long been classified in its own genus owing to its distinctive elongated beak, though genetic analysis shows that it lies within the lineage of the Psephotellus parrots and that its closest relative is the mulga parrot.

from $1.99

Lesser seedcrackerLeast concern

Lesser seedcracker

Pyrenestes minor

The lesser seedcracker or Nyasa seedcracker is a fairly common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 925,000 km2 (357,000 mi2) and is found in Malawi, Mozambique, Tanzania and Zimbabwe. The International Union for Conservation of Nature has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Black-bellied seedcrackerLeast concern

Black-bellied seedcracker

Pyrenestes ostrinus

The black-bellied seedcracker is a bird species of the family Estrildidae. They live in most Central African countries and inhabit tropical rainforest. The species comprises individuals with different physical appearance which are grouped into three categories. Adults are mainly granivorous but diet preference varies with bill size and food availability.

from $1.99

Crimson seedcrackerLeast concern

Crimson seedcracker

Pyrenestes sanguineus

The crimson seedcracker is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 834,000 km2 (322,000 mi2). It is found in Burkina Faso, Côte d'Ivoire, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegal and Sierra Leone. The International Union for Conservation of Nature has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Bald ParrotNear threatened

Bald Parrot

Pyrilia aurantiocephala

The bald parrot or orange-headed parrot is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to the east-central Amazon of Brazil. Its natural habitat is tropical moist lowland forests. It is considered near threatened by BirdLife International due to the widespread deforestation of the Amazon.

from $1.99

Orange-cheeked parrotLeast concern

Orange-cheeked parrot

Pyrilia barrabandi

The orange-cheeked parrot, also known as Barraband's parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It was formerly placed in the genus Pionopsitta, which is now monotypic.

from $1.99

Caica ParrotLeast concern

Caica Parrot

Pyrilia caica

The caica parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Brown-hooded ParrotLeast concern

Brown-hooded Parrot

Pyrilia haematotis

The brown-hooded parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from Mexico to Colombia.

from $1.99

Rose-faced ParrotLeast concern

Rose-faced Parrot

Pyrilia pulchra

The rose-faced parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Saffron-headed ParrotNear threatened

Saffron-headed Parrot

Pyrilia pyrilia

The saffron-headed parrot is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia, Panama, and Venezuela.

from $1.99

Vulturine parrotLeast concern

Vulturine parrot

Pyrilia vulturina

The vulturine parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Red-ruffed FruitcrowLeast concern

Red-ruffed Fruitcrow

Pyroderus scutatus

The red-ruffed fruitcrow is a species of bird in the monotypic genus Pyroderus. It belongs to the family Cotingidae, and is one of the largest passerines in South America. Its common names in Spanish include yacutoro, toropisco montañero, sangretoro, pájaro torero, and cuervo-frutero de garganta roja. This species was first named Coracias scutata by Shaw in 1792, but was later changed to the current scientific name.

from $1.99

White-breasted ParakeetVulnerable

White-breasted Parakeet

Pyrrhura albipectus

The white-breasted parakeet or white-necked parakeet, is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in southern Ecuador and possibly in adjacent northern Peru.

from $1.99

Hellmayr's ParakeetNear threatened

Hellmayr's Parakeet

Pyrrhura amazonum

The Santarém parakeet, also known as Hellmayr's parakeet or in aviculture as Hellmayr's conure or the Santarém conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the eastern and central sections of the Amazon basin south of the Amazon River, only just extending onto the northern bank of this river.

from $1.99

Flame-winged ParakeetVulnerable

Flame-winged Parakeet

Pyrrhura calliptera

The flame-winged parakeet, also known as the brown-breasted parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to forest edge and shrub at altitudes of 1,700–3,400 m (5,600–11,200 ft) above sea level on the east Andean slope in Colombia. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Ochre-marked ParakeetVulnerable

Ochre-marked Parakeet

Pyrrhura cruentata

The ochre-marked parakeet is a species of parrot native to Brazil. It is also known as blue-throated parakeet in English and tiriba-grande, tiriba, cara-suja and fura-mato-grande in Portuguese. It is listed as Vulnerable (VU) on the IUCN Red List.

from $1.99