Species

Page 29 of 32

Blaze-winged ParakeetLeast concern

Blaze-winged Parakeet

Pyrrhura devillei

The blaze-winged parakeet, known as the blaze-winged conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Bolivia, Paraguay, and possibly Argentina.

from $1.99

Fiery-shouldered ParakeetLeast concern

Fiery-shouldered Parakeet

Pyrrhura egregia

The fiery-shouldered parakeet, also known as the fiery-shouldered conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. There are two subspecies, P. e. egregia and P. e. obscura.

from $1.99

Venezuelan parakeetLeast concern

Venezuelan parakeet

Pyrrhura emma

The Venezuelan parakeet or Emma's conure is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Venezuela.

from $1.99

Maroon-bellied ParakeetLeast concern

Maroon-bellied Parakeet

Pyrrhura frontalis

The maroon-bellied parakeet is a small parrot found from southeastern Brazil to north-eastern Argentina, including eastern Paraguay and Uruguay. It is also known as the reddish-bellied parakeet, and in aviculture it is usually referred to as the maroon-bellied conure, reddish-bellied conure or brown-eared conure.

from $1.99

Grey-breasted ParakeetEndangered

Grey-breasted Parakeet

Pyrrhura griseipectus

The grey-breasted parakeet is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. Long thought to be endemic to Ceará in northeastern Brazil, it has also been documented in Bahia.

from $1.99

Sulphur-winged ParakeetLeast concern

Sulphur-winged Parakeet

Pyrrhura hoffmanni

The sulphur-winged parakeet, also known as Hoffmann's conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Pearly ParakeetVulnerable

Pearly Parakeet

Pyrrhura lepida

The pearly parakeet, known as the pearly conure in aviculture, is a Vulnerable species in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

White-eared ParakeetVulnerable

White-eared Parakeet

Pyrrhura leucotis

The white-eared parakeet or maroon-faced parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Bonaparte's ParakeetLeast concern

Bonaparte's Parakeet

Pyrrhura lucianii

Bonaparte's parakeet, also known as Deville's parakeet, or in aviculture as Deville's conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is restricted to the Brazilian state of Amazonas south of the Solimões river.

from $1.99

Maroon-tailed ParakeetLeast concern

Maroon-tailed Parakeet

Pyrrhura melanura

The maroon-tailed parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Green-cheeked ParakeetLeast concern

Green-cheeked Parakeet

Pyrrhura molinae

The green-cheeked parakeet, also sometimes known as the green-cheeked conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, aka the parrots. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay. It is also a popular pet bird.

from $1.99

El Oro ParakeetEndangered

El Oro Parakeet

Pyrrhura orcesi

The El Oro parakeet is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Ecuador.

from $1.99

Crimson-bellied ParakeetLeast concern

Crimson-bellied Parakeet

Pyrrhura perlata

The crimson-bellied parakeet, known as the crimson-bellied conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Pfrimer's ParakeetEndangered

Pfrimer's Parakeet

Pyrrhura pfrimeri

Pfrimer's parakeet is a non-migratory species within the parrot family Psittacidae. It also is known as Pfrimer's conure, Goias parakeet, and maroon-faced conure. The Pfrimer's parakeet has been qualified as endangered by the IUCN and BirdLife International since 2007. It is endemic to the Goiás and Tocantins regions of Brazil.

from $1.99

Painted ParakeetLeast concern

Painted Parakeet

Pyrrhura picta

The painted parakeet, known as the painted conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in northeastern South America.

from $1.99

Rose-crowned ParakeetLeast concern

Rose-crowned Parakeet

Pyrrhura rhodocephala

The rose-crowned parakeet, also known as the rose-headed parakeet, rose-crowned conure or rose-headed conure, is a species of parrot in the family Psittacidae and genus Pyrrhura. It is endemic to Venezuela.

from $1.99

Rose-fronted ParakeetLeast concern

Rose-fronted Parakeet

Pyrrhura roseifrons

The rose-fronted parakeet, known as the rose-fronted conure in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Black-capped ParakeetLeast concern

Black-capped Parakeet

Pyrrhura rupicola

The black-capped parakeet, also known as the black-capped conure or rock conure in aviculture, is a parrot native to the south-western Amazon Basin and adjacent east Andean slopes in Peru, Bolivia and Brazil. It has a total length of approximately 25 cm. It is mostly green with off white scalloping on the hindneck and breast and red primary coverts.

from $1.99

Santa Marta ParakeetEndangered

Santa Marta Parakeet

Pyrrhura viridicata

The Santa Marta parakeet is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Orange-winged pytiliaLeast concern

Orange-winged pytilia

Pytilia afra

The orange-winged pytilia, also known as the golden-backed pytilia, is a species of estrildid finch found in Africa. It has a wide range and the International Union for Conservation of Nature has assessed it as being of least concern.

from $1.99

Yellow-winged pytiliaLeast concern

Yellow-winged pytilia

Pytilia hypogrammica

The yellow-winged pytilia, also known as the red-faced pytilia, is an African estrildid finch.

from $1.99

Green-winged pytiliaLeast concern

Green-winged pytilia

Pytilia melba

The green-winged pytilia is a small colourful seed-eating bird in the family Estrildidae. It is widespread throughout Sub-Saharan Africa, though it is more rarely seen in central, far southern and coastal western parts of the continent.

from $1.99

Red-winged PytiliaLeast concern

Red-winged Pytilia

Pytilia phoenicoptera

The red-winged pytilia is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 370,000 km2 (140,000 sq mi).

from $1.99

Purple-throated FruitcrowLeast concern

Purple-throated Fruitcrow

Querula purpurata

The purple-throated fruitcrow is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Costa Rica, Panama, Nicaragua, and in every mainland South American country except Argentina, Chile, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Yellow-throated ToucanNear threatened

Yellow-throated Toucan

Ramphastos ambiguus

The yellow-throated toucan is a Least Concern species of bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found from Honduras south into northern South America and beyond to Peru.

from $1.99

Choco ToucanLeast concern

Choco Toucan

Ramphastos brevis

The Choco toucan is a near-passerine bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Citron-throated ToucanLeast concern

Citron-throated Toucan

Ramphastos citreolaemus

The channel-billed toucan is a species of bird in the family Ramphastidae found on the Caribbean island of Trinidad and in tropical South America as far south as southern Brazil and central Bolivia.

from $1.99

Green-billed ToucanLeast concern

Green-billed Toucan

Ramphastos dicolorus

The red-breasted toucan or green-billed toucan is a bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found in Argentina, Brazil and Paraguay.

from $1.99

Keel-billed ToucanNear threatened

Keel-billed Toucan

Ramphastos sulfuratus

The keel-billed toucan, also known as rainbow-billed toucan or sulphur-breasted toucan, is a species of toucan native to southern Mexico, Central America and the far northwest of South America, and is found in tropical forests. It is the national bird of Belize. It is an omnivorous forest bird that feeds on fruit, seeds, insects, invertebrates, lizards, snakes, and small birds and their eggs.

from $1.99

Toco toucanLeast concern

Toco toucan

Ramphastos toco

The largest toucan: a 20 cm orange bill that weighs almost nothing and doubles as a radiator.

from $1.99

White-throated ToucanLeast concern

White-throated Toucan

Ramphastos tucanus

The white-throated toucan is a near-passerine bird in the family Ramphastidae found in South America throughout the Amazon Basin including the adjacent Tocantins and Araguaia River drainage. It prefers tropical humid forest, but also occurs in woodland and locally in riverine forest within cerrado.

from $1.99

Channel-billed ToucanLeast concern

Channel-billed Toucan

Ramphastos vitellinus

The channel-billed toucan is a species of bird in the family Ramphastidae found on the Caribbean island of Trinidad and in tropical South America as far south as southern Brazil and central Bolivia.

from $1.99

Saw-billed hermitLeast concern

Saw-billed hermit

Ramphodon naevius

The saw-billed hermit is a hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Black-backed thornbillNear threatened

Black-backed thornbill

Ramphomicron dorsale

The black-backed thornbill is a Near Threatened species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to the Sierra Nevada de Santa Marta of northern Colombia.

from $1.99

Purple-backed thornbillLeast concern

Purple-backed thornbill

Ramphomicron microrhynchum

The purple-backed thornbill is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Wrinkled hornbillEndangered

Wrinkled hornbill

Rhabdotorrhinus corrugatus

The wrinkled hornbill or Sunda wrinkled hornbill is a medium-large hornbill which is found in forest in the Thai-Malay Peninsula, Sumatra and Borneo.

from $1.99

Sulawesi hornbillVulnerable

Sulawesi hornbill

Rhabdotorrhinus exarhatus

The Sulawesi hornbill, also known as the Sulawesi tarictic hornbill, Temminck's hornbill or Sulawesi dwarf hornbill, is a relatively small, approximately 45 cm (18 in) long, black hornbill. The male has a yellow face and throat, and yellowish horn bill with black markings. The female has all-black plumage and a darker bill.

from $1.99

Writhed hornbillNear threatened

Writhed hornbill

Rhabdotorrhinus leucocephalus

The writhed hornbill, also known as the Mindanao wrinkled hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to primarily lowland forests on the Philippine islands of Mindanao, Dinagat and Camiguin Sur. It formerly included the Walden's hornbill as a subspecies, but unlike that species, both sexes of the writhed hornbill have orange-red throat and peri-ocular skin.

from $1.99

Walden's HornbillCritically endangered

Walden's Hornbill

Rhabdotorrhinus waldeni

Walden's hornbill locally called dulungan, also known as the Visayan wrinkled hornbill, rufous-headed hornbill or writhe-billed hornbill, is an endangered species of hornbill living in the rainforests on the islands of Negros and Panay in the Philippines.

from $1.99

Helmeted HornbillCritically endangered

Helmeted Hornbill

Rhinoplax vigil

The helmeted hornbill is a very large bird in the hornbill family. It is found on the Malay Peninsula, Sumatra, Borneo, Thailand and Myanmar. The casque accounts for some 11% of its 3 kg weight. Unlike any other hornbill, the casque is almost solid, and is used in head-to-head combat among males. It is a belief among the Punan Bah that a large helmeted hornbill guards the river between life and death.

from $1.99

Oasis hummingbirdLeast concern

Oasis hummingbird

Rhodopis vesper

The oasis hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is the only species placed in the genus Rhodopis. It is found in Chile and Peru

from $1.99

Thick-billed ParrotEndangered

Thick-billed Parrot

Rhynchopsitta pachyrhyncha

The thick-billed parrot is a medium-sized parrot endemic to Mexico that formerly ranged into the southwestern United States. Its position in parrot phylogeny is the subject of ongoing discussion; it is sometimes referred to as thick-billed macaw or thick-billed conure. In Mexico, it is locally called guacamaya ("macaw") or cotorra serrana.

from $1.99

Maroon-fronted ParrotEndangered

Maroon-fronted Parrot

Rhynchopsitta terrisi

The maroon-fronted parrot is a large, macaw-like parrot. It is dark green with a dark red shoulder and a maroon forehead and eye-stripe. Its underside of the wings and tail appear to be black when it is in flight. It makes a high, rolling cr-a ak sound. Groups sound similar to the acorn woodpecker if they are heard from a distance.

from $1.99

Knobbed HornbillVulnerable

Knobbed Hornbill

Rhyticeros cassidix

The knobbed hornbill, also known as Sulawesi wrinkled hornbill, is a colourful hornbill native to Indonesia. The species is sometimes placed in the genus Aceros. The knobbed hornbill is the faunal symbol of South Sulawesi province.

from $1.99

Sumba HornbillEndangered

Sumba Hornbill

Rhyticeros everetti

Sumba hornbill, or known natively as Julang is a large bird belonging to the family of Bucerotidae, endemic and native to the Indonesian island of Sumba. The scientific name commemorates British colonial administrator and zoological collector Alfred Hart Everett.

from $1.99

Narcondam hornbillVulnerable

Narcondam hornbill

Rhyticeros narcondami

The Narcondam hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to the Indian island of Narcondam in the Andaman Islands. Males and females have a distinct plumage. The Narcondam hornbill has the smallest global range of any Asian hornbill species, the entire population being confined to about 7 km² of forest on a single island.

from $1.99

Blyth's HornbillLeast concern

Blyth's Hornbill

Rhyticeros plicatus

Blyth's hornbill, also known as the Papuan hornbill, is a large hornbill inhabiting the forest canopy in Wallacea and Melanesia. Its local name in Tok Pisin is kokomo.

from $1.99

Plain-pouched HornbillVulnerable

Plain-pouched Hornbill

Rhyticeros subruficollis

The plain-pouched hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in forests of the Dawna Range and the Tenasserim Hills of southern Myanmar, adjacent parts of western Thailand and northern Peninsular Malaysia.

from $1.99