Species

Page 18 of 32

Sapphire-bellied hummingbirdEndangered

Sapphire-bellied hummingbird

Lepidopyga lilliae

The sapphire-bellied hummingbird is an Endangered species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Madagascar mannikinLeast concern

Madagascar mannikin

Lepidopygia nana

The Madagascar mannikin is a common species of estrildid finch native to Madagascar. It has an estimated global extent of occurrence of 100,000 to 1,000,000 km2. Other names for this species include Madagascar munia, bibfinch, African bibfinch, African parsonfinch, and dwarf mannikin.

from $1.99

Van Hasselt's SunbirdLeast concern

Van Hasselt's Sunbird

Leptocoma brasiliana

Van Hasselt's sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Northeast India, Bangladesh and Southeast Asia. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical mangrove forests.

from $1.99

Copper-throated SunbirdLeast concern

Copper-throated Sunbird

Leptocoma calcostetha

The copper-throated sunbird is a small passerine within the Nectariniidae family. They sustain themselves by consuming nectar as well as small invertebrates. As a member of the Nectariniidae family, they possess downward curved beaks and have pectoral tufts of yellow feathers. They are found in south-eastern Asia, predominantly in coastal regions.

from $1.99

Crimson-backed SunbirdLeast concern

Crimson-backed Sunbird

Leptocoma minima

The crimson-backed sunbird or small sunbird is a sunbird endemic to the Western Ghats of India. Like other sunbirds, they feed mainly on nectar although they take insects, especially to feed their young. They are tiny birds that are resident and are found in forests but are particularly attracted to gardens at the edge of the forest where people grow suitable flower-bearing plants.

from $1.99

Black SunbirdLeast concern

Black Sunbird

Leptocoma sericea

The black sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in eastern Indonesia and New Guinea. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical mangrove forest.

from $1.99

Purple-throated SunbirdLeast concern

Purple-throated Sunbird

Leptocoma sperata

The purple-throated sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. Its natural habitats are lowland tropical forests and tropical mangrove forests of Maratua and the Philippines.

from $1.99

Purple-rumped SunbirdLeast concern

Purple-rumped Sunbird

Leptocoma zeylonica

The purple-rumped sunbird is a sunbird endemic to the Indian Subcontinent. Like other sunbirds, they are small in size, feeding mainly on nectar but sometimes take insects, particularly when feeding young. They can hover for short durations but usually perch to lap nectar from flowers. They build a hanging pouch nest made up of cobwebs, lichens and plant material.

from $1.99

Golden-plumed ParakeetLeast concern

Golden-plumed Parakeet

Leptosittaca branickii

The golden-plumed parakeet is a Neotropical parrot species within the family Psittacidae, belonging to the monotypic genus Leptosittaca. This somewhat Aratinga-like species is found in humid temperate highland forests, especially with Podocarpus, on the east Andean slope in Colombia, Ecuador, and Peru. It is generally local and uncommon. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Green-tailed trainbearerLeast concern

Green-tailed trainbearer

Lesbia nuna

The green-tailed trainbearer is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and possibly Venezuela.

from $1.99

Black-tailed trainbearerLeast concern

Black-tailed trainbearer

Lesbia victoriae

The black-tailed trainbearer is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found between 2500 and 3800m in Colombia, Ecuador, and Peru. Its natural habitats are subtropical or tropical moist montane forest, subtropical or tropical high-altitude shrubland, and heavily degraded former forest.

from $1.99

Tumbes hummingbirdLeast concern

Tumbes hummingbird

Leucippus baeri

The Tumbes hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Olive-spotted hummingbirdLeast concern

Olive-spotted hummingbird

Leucippus chlorocercus

The olive-spotted hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of the subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Buffy hummingbirdLeast concern

Buffy hummingbird

Leucippus fallax

The buffy hummingbird is a species of bird in the hummingbird family Trochilidae. It is the only species placed in the genus Leucippus. This bird lives in dry forest and scrubland in northern South America where it feeds on insects and the nectar, flesh, and juice of cactus fruits.

from $1.99

Spot-throated hummingbirdLeast concern

Spot-throated hummingbird

Leucippus taczanowskii

The spot-throated hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Peru but there are uncorroborated sightings in Ecuador.

from $1.99

White-throated hummingbirdLeast concern

White-throated hummingbird

Leucochloris albicollis

The white-throated hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Brazil, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Siberian CraneCritically endangered

Siberian Crane

Leucogeranus leucogeranus

The Siberian crane, also known as the Siberian white crane or the snow crane, is a bird of the family Gruidae, the cranes. They are distinctive among the cranes: adults are nearly all snowy white, except for their black primary feathers that are visible in flight, and with two breeding populations in the Arctic tundra of western and eastern Russia.

from $1.99

Bali MynaCritically endangered

Bali Myna

Leucopsar rothschildi

The Bali myna, also known as Rothschild's mynah, Bali starling, or Bali mynah, locally known as jalak Bali, is a medium-sized, stocky myna native to northeast Bali in Indonesia. It is almost wholly white with a long, drooping crest, and black tips on the wings and tail. The bird has blue bare skin around the eyes, greyish legs and a brown and yellow bill. Both sexes are similar.

from $1.99

Black-and-gold CotingaLeast concern

Black-and-gold Cotinga

Lipaugus ater

The black-and-gold cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Dusky PihaLeast concern

Dusky Piha

Lipaugus fuscocinereus

The dusky piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Cinnamon-vented PihaLeast concern

Cinnamon-vented Piha

Lipaugus lanioides

The cinnamon-vented piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Rose-collared PihaLeast concern

Rose-collared Piha

Lipaugus streptophorus

The rose-collared piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Rufous PihaLeast concern

Rufous Piha

Lipaugus unirufus

The rufous piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. Its range extends from southern Mexico throughout Central America and the Chocó-Magdalena region.

from $1.99

Scimitar-winged PihaVulnerable

Scimitar-winged Piha

Lipaugus uropygialis

The scimitar-winged piha is a Vulnerable species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Screaming PihaLeast concern

Screaming Piha

Lipaugus vociferans

The screaming piha is a species of passerine bird in the lesser-known family Cotingidae, the cotingas. It is found in every mainland South American country except for these four countries: Argentina, Chile, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Chestnut-capped PihaCritically endangered

Chestnut-capped Piha

Lipaugus weberi

The chestnut-capped piha is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to a small portion of Colombia's central Andes in the department of Antioquia. The chestnut-capped piha resides only in a narrow band of humid premontane cloud forest. It is a dark grey passerine with a notable chestnut crown on the upper nape and pale cinnamon-colored undertail coverts.

from $1.99

Marvelous spatuletailNear threatened

Marvelous spatuletail

Loddigesia mirabilis

The marvelous spatuletail is an endangered species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is endemic to northern Peru.

from $1.99

Chestnut muniaLeast concern

Chestnut munia

Lonchura atricapilla

The chestnut munia or black-headed munia is a small passerine. It was formerly considered conspecific with the closely related tricoloured munia, but is now widely accepted as a separate species. This estrildid finch is a resident breeding bird in Bangladesh, Brunei, Cambodia, China, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Burma, Nepal, the Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam and Hawaii.

from $1.99

Grey-headed mannikinLeast concern

Grey-headed mannikin

Lonchura caniceps

The grey-headed mannikin or grey-headed munia is a species of estrildid finch, native to the Papuan Peninsula. It has an estimated global extent of occurrence of 50,000 to 100,000 km2. It is found in moist savanna, shrubland & wetlands. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

Chestnut-breasted mannikinLeast concern

Chestnut-breasted mannikin

Lonchura castaneothorax

The chestnut-breasted mannikin, also known as the chestnut-breasted munia or bully bird, is a small brown-backed munia with a black face and greyish crown and nape. It has a broad ferruginous breast bar above a white belly. The species' natural range includes Australia, Indonesia, and Papua New Guinea. It has also been introduced to French Polynesia and New Caledonia.

from $1.99

White-capped muniaLeast concern

White-capped munia

Lonchura ferruginosa

The white-capped munia is a species of estrildid finch found in Java and Bali. It is found in marshes, swamps, fens, grasslands habitat. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

Yellow-rumped mannikinLeast concern

Yellow-rumped mannikin

Lonchura flaviprymna

The yellow-rumped mannikin also known as the yellow-rumped munia, is a species of estrildid finch found in the eastern Kimberley region and north-west Northern Territory, Australia. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2. It is found in subtropical to tropical mangrove, moist savanna and wetland habitats. The conservation status of the species is evaluated as being of Least Concern.

from $1.99

Forbes's mannikinLeast concern

Forbes's mannikin

Lonchura forbesi

Forbes's mannikin or the New Ireland munia, is a species of estrildid finch breeding in Papua New Guinea. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2. It is found in subtropical or tropical lowland dry grassland habitat. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

Dusky muniaLeast concern

Dusky munia

Lonchura fuscans

The dusky munia is a species in the estrildid finch Family and is endemic to Borneo. It is also commonly referred to as the Dusky mannikin and the Bornean munia. It is in the genus Lonchura and is a monotypic species, so there are no subspecies.

from $1.99

Great-billed MannikinLeast concern

Great-billed Mannikin

Lonchura grandis

The great-billed mannikin or grand munia is a species of estrildid finch found in northern and eastern New Guinea. It is found in wetlands habitat. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

Mottled mannikinLeast concern

Mottled mannikin

Lonchura hunsteini

Mottled mannikin or mottled munia is a species of estrildid finch breeding in New Ireland. This species is also introduced to Pohnpei. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2. It is found in subtropical/ tropical (lowland) dry grassland habitat.

from $1.99

Black-throated muniaLeast concern

Black-throated munia

Lonchura kelaarti

The black-throated munia or Jerdon's mannikin is a small passerine bird. This estrildid finch is a resident breeding bird in the hills of southwest India, the Western Ghats, Eastern Ghats and Sri Lanka.

from $1.99

White-bellied muniaLeast concern

White-bellied munia

Lonchura leucogastra

The white-bellied munia is a species of estrildid finch. It is found in Malesia. Its natural habitat is subtropical/ tropical lowland moist forest habitat, and it is also found in grasslands and residential areas. The status of the species is evaluated as Least Concern. It is an invasive species.

from $1.99

Javan muniaLeast concern

Javan munia

Lonchura leucogastroides

The Javan munia is a species of estrildid finch native to southern Sumatra, Java, Bali and Lombok islands in Indonesia. It was introduced in Singapore and the Malay Peninsula; It inhabits subtropical and tropical dry shrubland and grassland habitat. It has been assessed as Least Concern on the IUCN Red List.

from $1.99

White-headed muniaLeast concern

White-headed munia

Lonchura maja

The white-headed munia (Lonchura maja) is a small passerine bird belonging to the estrildid finch family. This species is often confused with, and referred to as, the Pale-headed munia which can be differentiated by tan coloured flanks which are lighter than the brown wings and also by the absence of the black belly.

from $1.99

Tricoloured muniaLeast concern

Tricoloured munia

Lonchura malacca

The tricoloured munia is an estrildid finch, native to Bangladesh, India, Sri Lanka, Pakistan, and southern China. The species has also been introduced to the Caribbean, in Trinidad, Jamaica, Hispaniola, Puerto Rico, Cuba, and Venezuela. This species, like the chestnut munia has been known as the black-headed munia.

from $1.99

Buff-bellied mannikinLeast concern

Buff-bellied mannikin

Lonchura melaena

The buff-bellied mannikin, also known as the sooty munia or Bismarck munia, is a species of estrildid finch found in New Britain and Buka Island. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2.

from $1.99

Black-faced muniaLeast concern

Black-faced munia

Lonchura molucca

The black-faced munia is a species of estrildid finch found in Indonesia and East Timor. It occurs in a wide range of habitats including artificial landscapes, forest, grassland and savannah. It was first described by the Swedish naturalist Carl Linnaeus in the twelfth edition of his Systema Naturae in 1766. The IUCN has evaluated the status of this bird as being of least concern.

from $1.99

Western alpine mannikinLeast concern

Western alpine mannikin

Lonchura montana

The western alpine mannikin also known as Snow Mountain mannikin or western alpine munia is a small, approximately 11.5 cm long, estrildid finch. Both sexes are similar with dark brown plumage, black face, buff chest and black-barred white abdomen. The young has black bill, dark brown plumage and buffy-white below.

from $1.99

Grey-crowned mannikinLeast concern

Grey-crowned mannikin

Lonchura nevermanni

The grey-crowned mannikin, or grey-crowned munia, is a species of estrildid finch of southern New Guinea. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2.

from $1.99

Pale-headed muniaLeast concern

Pale-headed munia

Lonchura pallida

The pale-headed munia is a species of estrildid finch native to eastern Indonesia and Timor-Leste. It inhabits subtropical and tropical lowlands, dry shrubland, grassland, marshes and agricultural areas. The species has shown recent range expansion due to increasing agriculture and land clearance. It has recently crossed the Wallace Line to establish breeding populations on Nusa Penida, and is now recorded on Bali.

from $1.99

Scaly-breasted muniaLeast concern

Scaly-breasted munia

Lonchura punctulata

The scaly-breasted munia or spotted munia, known in the pet trade as nutmeg mannikin or spice finch, is a sparrow-sized estrildid finch native to tropical Asia. A species of the genus Lonchura, it was formally described and named by Carl Linnaeus in 1758. Its name is based on the distinct scale-like feather markings on the breast and belly. The adult is brown above and has a dark conical bill.

from $1.99

Five-colored muniaLeast concern

Five-colored munia

Lonchura quinticolor

The five-colored munia is a common species of estrildid finch found in the Lesser Sunda Islands. It inhabits many different habitats even in artificial landscapes, forest, shrubland and wet grassland habitats. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99