Not evaluated

UICN · NE

Species the IUCN classifies as “Not evaluated”. 62 species

Luzon SunbirdNot evaluated

Luzon Sunbird

Aethopyga jefferyi

The metallic-winged sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the Philippines.

from $1.99

Malachite kingfisherNot evaluated

Malachite kingfisher

Alcedo cristata

The malachite kingfisher is a river kingfisher which is widely distributed in Africa south of the Sahara. It is largely resident except for seasonal climate-related movements.

from $1.99

Loja hummingbirdNot evaluated

Loja hummingbird

Amazilia alticola

The amazilia hummingbird is a hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is the only species placed in the genus Amazilis. It is found in Ecuador and Peru. Its six subspecies differ primarily in their throat and belly colors.

from $1.99

Blue-vented hummingbirdNot evaluated

Blue-vented hummingbird

Amazilia hoffmanni

The blue-vented hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Costa Rica and Nicaragua.

from $1.99

Violet-crowned hummingbirdNot evaluated

Violet-crowned hummingbird

Amazilia violiceps

The violet-crowned hummingbird is a hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Mexico and the southwestern United States.

from $1.99

Blue-winged amazonNot evaluated

Blue-winged amazon

Amazona gomezgarzai

The blue-winged amazon is a proposed Central American species of parrot living in the Yucatan Peninsula, Mexico. It was described in 2017 in the journal PeerJ; however, its existence as a distinct wild species native to the Yucatan Peninsula has been questioned.

from $1.99

Sarus craneNot evaluated

Sarus crane

Antigone antigone

The sarus crane is a large nonmigratory crane found in parts of the Indian subcontinent, Southeast Asia, and northern Australia. The tallest of the flying birds, standing at a height of up to 1.8 m, they are a conspicuous species of open wetlands in South Asia, seasonally flooded Dipterocarpus forests in Southeast Asia, and Eucalyptus-dominated woodlands and grasslands in Australia.

from $1.99

White-naped craneNot evaluated

White-naped crane

Antigone vipio

The white-naped crane is a bird in the crane family, Gruidae. It breeds in shallow wetlands and wet meadows in northeastern Mongolia, northeastern China, and adjacent areas of southeastern Russia. It is a large bird measuring 112–125 cm (44–49 in) long, about 130 cm (4.3 ft) tall, and weighing about 5.6 kg (12 lb), with pinkish legs, a grey-and-white-striped neck, and a red face patch.

from $1.99

Red-headed MacawNot evaluated

Red-headed Macaw

Ara erythrocephala

The red-headed macaw or Jamaican green-and-yellow macaw may have been a species of parrot in the family Psittacidae that lived in Jamaica, but its existence is hypothetical.

from $1.99

Bornean SpiderhunterNot evaluated

Bornean Spiderhunter

Arachnothera everetti

The Bornean spiderhunter is a doubtful species of bird in the family Nectariniidae. The scientific name commemorates British colonial administrator and zoological collector Alfred Hart Everett.

from $1.99

Socorro ParakeetNot evaluated

Socorro Parakeet

Aratinga brevipes

The Socorro parakeet, known in aviculture as the Socorro green conure or Socorro conure, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Socorro Island in the Revillagigedo Islands, Mexico.

from $1.99

Olive-throated ParakeetNot evaluated

Olive-throated Parakeet

Aratinga nana

The olive-throated parakeet, also known as the olive-throated conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from Mexico to Costa Rica and in Jamaica; it has been introduced to the Dominican Republic on Hispaniola.

from $1.99

Scarlet-fronted ParakeetNot evaluated

Scarlet-fronted Parakeet

Aratinga wagleri

The scarlet-fronted parakeet, known in aviculture as the scarlet-fronted conure, red-fronted conure, or Wagler's conure, is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Black-cheeked WaxbillNot evaluated

Black-cheeked Waxbill

Brunhilda charmosyna

The black-cheeked waxbill or red-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in east Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 400,000 km2 (150,000 sq mi).

from $1.99

Black-faced WaxbillNot evaluated

Black-faced Waxbill

Brunhilda erythronotos

The black-faced waxbill is a common species of estrildid finch found in southern Africa. It is found in Angola, Botswana, Kenya, Namibia, Rwanda, South Africa, Tanzania, Uganda, Zambia and Zimbabwe. The IUCN has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Inagua woodstarNot evaluated

Inagua woodstar

Calliphlox lyrura

The Inagua woodstar, also called the lyre-tailed hummingbird, is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is endemic to the two islands of the Inagua district of the Bahamas.

from $1.99

Wedge-tailed sabrewingNot evaluated

Wedge-tailed sabrewing

Campylopterus pampa

The wedge-tailed sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Belize, Guatemala, Mexico, and possibly Honduras. Two subspecies have sometimes been treated as separate species, the curve-winged sabrewing and the long-tailed sabrewing.

from $1.99

Blue-chinned sapphireNot evaluated

Blue-chinned sapphire

Chlorestes notata

The blue-chinned sapphire or blue-chinned emerald is a hummingbird that ranges from Colombia south and east to the Guianas, Trinidad and Tobago, Peru, and Brazil. There have been occasional records from Tobago. For Brazil, the species' range is along the main Amazon River Basin, as well as the Atlantic Forest, both in the northeast, as well as far south on the southeast coastal strip,.

from $1.99

Western emeraldNot evaluated

Western emerald

Chlorostilbon melanorhynchus

The western emerald is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

White-chested emeraldNot evaluated

White-chested emerald

Chrysuronia brevirostris

The white-chested emerald is a hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, the Guianas, Trinidad, and Venezuela.

from $1.99

Lesser violetearNot evaluated

Lesser violetear

Colibri cyanotus

The lesser violetear, also known as the mountain violet-ear, is a medium-sized, metallic green hummingbird species commonly found in forested areas from Costa Rica south to the Andes and Argentina and east to Venezuela. This species and the Mexican violetear were formerly considered as conspecific and named the 'green violetear'.

from $1.99

White-bellied go-away-birdNot evaluated

White-bellied go-away-bird

Corythaixoides leucogaster

The white-bellied go-away-bird is a bird of eastern Africa in the family Musophagidae, commonly known as turacos.

from $1.99

Grey SunbirdNot evaluated

Grey Sunbird

Cyanomitra veroxii

The grey sunbird or mouse-coloured sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to shoreline areas of Africa, from Somalia to South Africa.

from $1.99

Norfolk ParakeetNot evaluated

Norfolk Parakeet

Cyanoramphus cookii

The Norfolk parakeet, also called Tasman parakeet, Norfolk Island green parrot or Norfolk Island red-crowned parakeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Norfolk Island.

from $1.99

Reischek's parakeetNot evaluated

Reischek's parakeet

Cyanoramphus hochstetteri

Reischek's parakeet is a small green parrot confined to 21 km2 (8.1 mi2) Antipodes Island, one of New Zealand’s subantarctic islands, which it shares with a congener, the larger Antipodes parakeet.

from $1.99

New Caledonian parakeetNot evaluated

New Caledonian parakeet

Cyanoramphus saisseti

The New Caledonian parakeet, or New Caledonian red-crowned parakeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to New Caledonia. The species was once considered to be conspecific with the red-fronted parakeet of New Zealand; it is now considered a full species, and is the sister species to all other species in the genus Cyanoramphus, which had its origins in New Caledonia.

from $1.99

Wilson's bird-of-paradiseNot evaluated

Wilson's bird-of-paradise

Diphyllodes respublica

Wilson's bird-of-paradise is a species of passerine bird of the family Paradisaeidae.

from $1.99

Plum-headed finchNot evaluated

Plum-headed finch

Emblema modestum

The plum-headed finch also known as cherry finch is a common species of estrildid finch found in Australia. It has an estimated global extent of occurrence of 100,000 – 1,000,000 km2.

from $1.99

Star finchNot evaluated

Star finch

Emblema ruficauda

The star finch is a seed-eating bird species found in northern Australia. It has a distinctive red face and bill, and broad white spots down its flanks. One of its three subspecies may be extinct.

from $1.99

Royal parrotfinchNot evaluated

Royal parrotfinch

Erythrura regia

The royal parrotfinch is a species of estrildid finch endemic to Vanuatu in the South Pacific Ocean. It is found commonly at mid-altitudes on the larger islands such as Espiritu Santo, above 300 m., but it also can be found at small sea-level islands in fruiting figs in forest edge in Emae and Tongoa. This species is usually found in singles, pairs or small groups feeding on figs in the forest canopy.

from $1.99

Lavender WaxbillNot evaluated

Lavender Waxbill

Glaucestrilda caerulescens

The lavender waxbill is a common species of estrildid finch native to Central Africa and successfully introduced on Hawaiʻi. It has an estimated global extent of occurrence of 620,000 km2 (240,000 sq mi).

from $1.99

Grey WaxbillNot evaluated

Grey Waxbill

Glaucestrilda perreini

The grey waxbill or black-tailed waxbill is a common species of estrildid finch found in wetter land of Southern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 670,000 km2 (260,000 sq mi).

from $1.99

Cinderella WaxbillNot evaluated

Cinderella Waxbill

Glaucestrilda thomensis

The Cinderella waxbill is a near-threatened species of estrildid finch found in drier regions of southwestern Angola around the Namibe Province, north and east to the southwest of the Huíla Province and north to Fazenda do Cuito in Huambo, and also in the extreme northwestern part of Namibia. It has an estimated global distribution of 95,700 km2 (36,900 sq mi).

from $1.99

Blue-headed sapphireNot evaluated

Blue-headed sapphire

Hylocharis grayi

The Blue-headed sapphire or Gray's hummingbird is a species of hummingbird in the emerald's tribe Trochilini of subfamily Trochilidae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Humboldt's sapphireNot evaluated

Humboldt's sapphire

Hylocharis humboldtii

Humboldt's sapphire or Humboldt's hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Panama.

from $1.99

Flame-rumped sapphireNot evaluated

Flame-rumped sapphire

Hylocharis pyropygia

The flame-rumped sapphire is a doubtfully valid species of hummingbird in the family Trochilidae known only from Brazil. Today few authorities accept it as valid, instead believing it represents a hybrid between Chlorostilbon lucidus and Hylocharis cyanus.

from $1.99

Rufous-throated sapphireNot evaluated

Rufous-throated sapphire

Hylocharis sapphirina

The rufous-throated sapphire is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, the Guianas, Peru, Venezuela and possibly Argentina and Paraguay.

from $1.99

Landana firefinchNot evaluated

Landana firefinch

Lagonosticta landanae

The African firefinch, also called the blue-billed firefinch, is a common species of estrildid finch found in many parts of Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 5,400,000 km2 (2,100,000 mi2).

from $1.99

Camiguin Hanging ParrotNot evaluated

Camiguin Hanging Parrot

Loriculus camiguinensis

The Camiguin hanging parrot is a hanging parrot endemic to the Philippine island of Camiguin, where its habitat is diminishing. The taxonomy of this population of parrots on Camiguin is uncertain. While it has yet to be assessed by the IUCN Red List, it is believed that this species is threatened and is declining primarily due to the cagebird trade.

from $1.99

Naretha bluebonnetNot evaluated

Naretha bluebonnet

Northiella narethae

The Naretha bluebonnet or Naretha parrot is a bird found in a remote and arid region of Australia. It is one of two species in the genus Northiella, and was first recorded in 1921 in Central Australia.

from $1.99

Rufous-booted Racket-tailNot evaluated

Rufous-booted Racket-tail

Ocreatus addae

The rufous-booted racket-tail is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Peruvian racket-tailNot evaluated

Peruvian racket-tail

Ocreatus peruanus

The Peruvian racket-tail is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Chestnut-headed chachalacaNot evaluated

Chestnut-headed chachalaca

Ortalis ruficeps

The chestnut-headed chachalaca is a bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Blue bird-of-paradiseNot evaluated

Blue bird-of-paradise

Paradisaea rudolphi

The blue bird-of-paradise is a large species of bird-of-paradise. It is the only species in the genus Paradisornis, but was previously included in the genus Paradisaea.

from $1.99

Yungas guanNot evaluated

Yungas guan

Penelope bridgesi

The Yungas guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in the Andean foothills of Argentina and Bolivia.

from $1.99

Samar HornbillNot evaluated

Samar Hornbill

Penelopides samarensis

The Samar hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in forests on the islands of Samar, Calicoan, Leyte and Bohol in the east-central Philippines. As is the case with all Philippine tarictic hornbills, it has been considered a subspecies of Visayan hornbill Alternatively, it is considered a subspecies of Mindanao hornbill.

from $1.99

Western Ground ParrotNot evaluated

Western Ground Parrot

Pezoporus flaviventris

The ground parrot is a parrot endemic to Australia. It is one of only four ground-dwelling parrots in the world, the others being the closely related night parrot, the Antipodes parakeet, and the flightless kākāpō from New Zealand.

from $1.99

Scaly-breasted hummingbirdNot evaluated

Scaly-breasted hummingbird

Phaeochroa cuvierii

The scaly-breasted hummingbird or scaly-breasted sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Belize, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

Hispaniolan TrogonNot evaluated

Hispaniolan Trogon

Priotelus roseigaster

The Hispaniolan trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is endemic to Hispaniola in the Caribbean. It is one of the only two trogon species found in the Caribbean. It is the national bird of Haiti.

from $1.99

Pacific ParakeetNot evaluated

Pacific Parakeet

Psittacara strenuus

The Pacific parakeet, known as Pacific conure or Nicaraguan green conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in southern Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, and Nicaragua.

from $1.99

Alexandrine ParakeetNot evaluated

Alexandrine Parakeet

Psittacula eupatria

The Alexandrine parakeet, also known as the Alexandrine parrot, is a medium-sized parrot in the genus Psittacula of the family Psittaculidae, native to South Asia and Southeast Asia. It is named after Alexander the Great, who transported numerous birds from Punjab to various European and Mediterranean countries and regions, where they were prized by the royalty, nobility and warlords.

from $1.99

Curl-crested AracariNot evaluated

Curl-crested Aracari

Pteroglossus beauharnaesii

The curl-crested aracari or curl-crested araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Growling RiflebirdNot evaluated

Growling Riflebird

Ptiloris intercedens

The growling riflebird, also known as the eastern riflebird, is a medium-sized passerine bird of the family Paradisaeidae.

from $1.99

Paradise riflebirdNot evaluated

Paradise riflebird

Ptiloris paradiseus

The paradise riflebird is a passerine bird of the family Paradisaeidae. It is one of four riflebird species in the genus Ptiloris. It is found in subtropical, temperate rainforests in eastern Australia. The species is sexually dimorphic; the male is black with iridescent blue-green patches, while the female is gray-brown and white.

from $1.99

Victoria's riflebirdNot evaluated

Victoria's riflebird

Ptiloris victoriae

Victoria's riflebird, also known as the lesser riflebird, Queen Victoria riflebird, Queen Victoria's riflebird, or Victoria riflebird, is a bird-of-paradise endemic to the Atherton Tableland region of northeastern Queensland, Australia where it resides year-round.

from $1.99

Rwenzori turacoNot evaluated

Rwenzori turaco

Ruwenzorornis johnstoni

The Rwenzori turaco is a bird in the family Musophagidae. It is native to the Albertine Rift montane forests.

from $1.99

Indigo-capped hummingbirdNot evaluated

Indigo-capped hummingbird

Saucerottia cyanifrons

The indigo-capped hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Grey-headed silverbillNot evaluated

Grey-headed silverbill

Spermestes griseicapilla

The grey-headed silverbill, also known as pearl-headed mannikin, is a species of estrildid finch found in eastern Africa, Ethiopia, Kenya, South Sudan, and Tanzania. It has an estimated global extent of occurrence of 400,000 km2 (150,000 sq mi). It was formerly usually placed in the monotypic genus Odontospiza as Odontospiza caniceps and sometimes placed in the genus Lonchura.

from $1.99

Purple-crested TuracoNot evaluated

Purple-crested Turaco

Tauraco porphyreolophus

The purple-crested turaco or, in South Africa, the purple-crested loerie, is a species of bird in the turaco clade with an unresolved phylogenetic placement. Initial analyses placed the purple-crested turaco in the family Musophagidae, but studies have indicated that these birds do not belong to this family and have been placed in the clade of turacos with an unresolved phylogeny.

from $1.99

Blue-crowned ParakeetNot evaluated

Blue-crowned Parakeet

Thectocercus acuticaudatus

The blue-crowned parakeet, blue-crowned conure, or sharp-tailed conure is a small green Neotropical parrot with a blue head and pale beak native to large parts of South America, from eastern Colombia to Curacao in the southern Caribbean, and to the northern region of Argentina. They inhabit savanna-like habitats, woodland and forest margins, but avoid dense humid forest such as the Amazon.

from $1.99

Grey-winged CotingaNot evaluated

Grey-winged Cotinga

Tijuca condita

The grey-winged cotinga is a Vulnerable species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Southern Red-billed HornbillNot evaluated

Southern Red-billed Hornbill

Tockus rufirostris

The southern red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae, which is native to the savannas and dryer bushlands of southern Africa. It is replaced by a near-relative, the Damara red-billed hornbill, in the arid woodlands of western Namibia. All five red-billed hornbills were formerly considered conspecific.

from $1.99