Species

Page 11 of 32

Violet-throated starfrontletLeast concern

Violet-throated starfrontlet

Coeligena violifer

The violet-throated starfrontlet is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia and Peru and possibly Ecuador.

from $1.99

Brown incaLeast concern

Brown inca

Coeligena wilsoni

The brown inca is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Sparkling violetearLeast concern

Sparkling violetear

Colibri coruscans

The sparkling violetear is a species of hummingbird widespread in highlands of northern and western South America, including a large part of the Andes, the Venezuelan Coastal Range, and the Tepuis. It occurs in a wide range of semi-open habitats, even in gardens and parks within major cities such as Quito, and is often the most common species of hummingbird in its range. It is highly vocal and territorial.

from $1.99

Lesser violetearNot evaluated

Lesser violetear

Colibri cyanotus

The lesser violetear, also known as the mountain violet-ear, is a medium-sized, metallic green hummingbird species commonly found in forested areas from Costa Rica south to the Andes and Argentina and east to Venezuela. This species and the Mexican violetear were formerly considered as conspecific and named the 'green violetear'.

from $1.99

Brown violetearLeast concern

Brown violetear

Colibri delphinae

The brown violetear is a large hummingbird that breeds at middle elevations in the mountains in Central America, and western and northern South America with isolated populations on Trinidad and in the Brazilian state Bahia.

from $1.99

White-vented violetearLeast concern

White-vented violetear

Colibri serrirostris

The white-vented violetear is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay. In April, 2024, one was also photographed at Batsu Gardens in Costa Rica.

from $1.99

Mexican violetearLeast concern

Mexican violetear

Colibri thalassinus

The Mexican violetear is a medium-sized, metallic green hummingbird species commonly found in forested areas from Mexico to Nicaragua. This species, together with the lesser violetear were previously considered conspecific, and together called the green violetear.

from $1.99

Black-faced CotingaLeast concern

Black-faced Cotinga

Conioptilon mcilhennyi

The black-faced cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Carolina ParakeetExtinct

Carolina Parakeet

Conuropsis carolinensis

The Carolina parakeet, or Carolina conure, is an extinct species of small green neotropical parrot with a bright yellow head, reddish orange face, and pale beak that was native to the Eastern, Midwest, and Plains States of the United States. It was the only indigenous parrot within its range, and one of only three parrot species native to the United States.

from $1.99

Abyssinian RollerLeast concern

Abyssinian Roller

Coracias abyssinicus

The Abyssinian roller, or Senegal roller, is a member of the roller family of birds which breeds across tropical Africa in a belt south of the Sahara, known as the Sahel. It is resident in the southern part of its range, but northern breeding populations are short-distance migrants, moving further south after the wet season.

from $1.99

Indian RollerLeast concern

Indian Roller

Coracias benghalensis

The Indian roller is a bird of the family Coraciidae. It is 30–34 cm (12–13 in) long with a wingspan of 65–74 cm (26–29 in) and weighs 166–176 g (5.9–6.2 oz). The face and throat are pinkish, the head and back are brown, with blue on the rump and contrasting light and dark blue on the wings and tail. The bright blue markings on the wing are prominent in flight. The sexes are similar in appearance.

from $1.99

Lilac-breasted RollerLeast concern

Lilac-breasted Roller

Coracias caudatus

The lilac-breasted roller is an African bird of the roller family, Coraciidae. It is widely distributed in Southern and Eastern Africa, and is a vagrant to the southern Arabian Peninsula. It prefers open woodland and savanna, and it is for the most part absent from treeless places.

from $1.99

Blue-bellied RollerLeast concern

Blue-bellied Roller

Coracias cyanogaster

The blue-bellied roller is a member of the roller family of birds which breeds across Africa in a narrow belt from Senegal to northeast Democratic Republic of the Congo. It is resident, apart from some local seasonal movements, in mature moist savannah dominated by Isoberlinia trees.

from $1.99

European RollerLeast concern

European Roller

Coracias garrulus

The European roller is the only member of the roller family Coraciidae breeding in Europe. Its range extends into the Maghreb, West Asia and Central Asia. It winters in southern Africa, primarily in dry wooded savanna and bushy plains. It occurs in a wide variety of habitats, but avoids treeless plains. It usually nests in tree holes.

from $1.99

Purple RollerLeast concern

Purple Roller

Coracias naevius

The purple roller, or rufous-crowned roller, is a medium-sized bird widespread in sub-Saharan Africa. Compared with other rollers its colours are rather dull and its voice harsh and grating.

from $1.99

Racket-tailed RollerLeast concern

Racket-tailed Roller

Coracias spatulatus

The racket-tailed roller is a species of bird in the family Coraciidae. It is found in southern Africa from Angola, south-eastern Democratic Republic of Congo and southern Tanzania to northern Botswana, Zimbabwe, Malawi and Mozambique.

from $1.99

Purple-winged RollerLeast concern

Purple-winged Roller

Coracias temminckii

The purple-winged roller is a species of bird in the family Coraciidae. It is endemic to the Sulawesi subregion in Indonesia and can be found on the islands of Sulawesi, Bangka, Lembeh, Manterawu, Muna and Butung.

from $1.99

Seychelles black parrotVulnerable

Seychelles black parrot

Coracopsis barklyi

The Seychelles black parrot, Praslin parrot or kato nwar is a sombre-coloured, medium-sized parrot endemic to the Seychelles. Historically, it has been treated as a subspecies of the lesser vasa parrot, although it shows morphological, ecological and behavioural differences.

from $1.99

Lesser Vasa ParrotLeast concern

Lesser Vasa Parrot

Coracopsis nigra

The lesser vasa parrot or black parrot is a black coloured parrot endemic to most of Madagascar. It is one of four species of vasa parrots, the others being the greater vasa parrot, the Seychelles black parrot, and the Comoros black parrot. The latter two were formerly considered conspecific with the lesser vasa parrot.

from $1.99

Greater Vasa ParrotLeast concern

Greater Vasa Parrot

Coracopsis vasa

The greater vasa parrot is one of two species of vasa parrot, the other being the lesser vasa parrot. The greater vasa parrot can be found throughout Madagascar and the Comoros.

from $1.99

Great Blue TuracoLeast concern

Great Blue Turaco

Corythaeola cristata

The great blue turaco is a bird species of the family Musophagidae. At 70–76 cm (28–30 in) in length, it is the largest species of turaco. It has predominantly grey-blue plumage with an upright blue-black crest around 10 cm (3.9 in) high. The male and female have similar plumage. It is widespread throughout the African tropical rainforest.

from $1.99

Grey Go-away-birdLeast concern

Grey Go-away-bird

Corythaixoides concolor

The grey go-away-bird, also known as grey lourie, grey loerie, or kwêvoël, is a bold and common turaco of the southern Afrotropics. They are present in arid to moist, open woodlands and thorn savanna, especially near surface water. They regularly form groups and parties that forage in tree tops, or dust bathe on the ground.

from $1.99

White-bellied go-away-birdNot evaluated

White-bellied go-away-bird

Corythaixoides leucogaster

The white-bellied go-away-bird is a bird of eastern Africa in the family Musophagidae, commonly known as turacos.

from $1.99

Bare-faced Go-away-birdLeast concern

Bare-faced Go-away-bird

Corythaixoides personatus

The bare-faced go-away-bird is a species of bird in the family Musophagidae which is native to the eastern Afrotropics. It is named for its distinctive and uniquely bare, black face.

from $1.99

White-bellied kingfisherLeast concern

White-bellied kingfisher

Corythornis leucogaster

The white-bellied kingfisher is a species of kingfisher in the subfamily Alcedininae that occurs in Mali and throughout the African tropical rainforest. The first formal description of the species was by the British zoologist Louis Fraser in 1843 under the binomial name Halcyon leucogaster.

from $1.99

Madagascar Pygmy KingfisherLeast concern

Madagascar Pygmy Kingfisher

Corythornis madagascariensis

The Madagascar pygmy kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is endemic to Madagascar and found in western dry deciduous forests.

from $1.99

Malagasy kingfisherLeast concern

Malagasy kingfisher

Corythornis vintsioides

The Malagasy kingfisher or Madagascar kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae that is found in Madagascar, Mayotte and the Comoros. Its natural habitat is subtropical or tropical mangrove forests.

from $1.99

Lovely CotingaLeast concern

Lovely Cotinga

Cotinga amabilis

The lovely cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Mexico and every Central American country except El Salvador.

from $1.99

Spangled CotingaLeast concern

Spangled Cotinga

Cotinga cayana

The spangled cotinga is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in the canopy of the Amazon rainforest in South America.

from $1.99

Purple-breasted CotingaLeast concern

Purple-breasted Cotinga

Cotinga cotinga

The purple-breasted cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Banded CotingaCritically endangered

Banded Cotinga

Cotinga maculata

The banded cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to southeastern Brazil.

from $1.99

Plum-throated CotingaLeast concern

Plum-throated Cotinga

Cotinga maynana

The plum-throated cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Blue CotingaLeast concern

Blue Cotinga

Cotinga nattererii

The blue cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Colombia, north-west Ecuador, eastern to western Panama and western Venezuela in tropical moist lowland forests and heavily degraded former forest. In relation to range and population size this species is not considered to be vulnerable.

from $1.99

Turquoise CotingaVulnerable

Turquoise Cotinga

Cotinga ridgwayi

The turquoise cotinga or Ridgway's cotinga is a Vulnerable species of bird in the family Cotingidae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Blue-billed CurassowCritically endangered

Blue-billed Curassow

Crax alberti

The blue-billed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Black CurassowLeast concern

Black Curassow

Crax alector

The black curassow, also known as the smooth-billed curassow and the crested curassow, is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in humid forests in northern South America in Colombia, Venezuela, the Guianas including Suriname, and far northern Brazil, and is introduced to Bahamas, Cuba, Jamaica, Haiti, Dominican Republic, Puerto Rico and Lesser Antilles.

from $1.99

Red-knobbed CurassowEndangered

Red-knobbed Curassow

Crax blumenbachii

The red-billed curassow or red-knobbed curassow is an endangered species of cracid that is endemic to lowland Atlantic Forest in the states of Espírito Santo, Bahia and Minas Gerais in southeastern Brazil. Its population is decreasing due to hunting and deforestation, and it has possibly been extirpated from Minas Gerais. It is currently being reintroduced to Rio de Janeiro by means of individuals bred in captivity.

from $1.99

Yellow-knobbed CurassowNear threatened

Yellow-knobbed Curassow

Crax daubentoni

The yellow-knobbed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Bare-faced CurassowVulnerable

Bare-faced Curassow

Crax fasciolata

The bare-faced curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, curassows, etc. It is found in Brazil, Paraguay, and eastern Bolivia, and extreme northeast Argentina, in the cerrado, pantanal, and the southeastern region of the Amazon basin. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Wattled CurassowEndangered

Wattled Curassow

Crax globulosa

The wattled curassow is a threatened member of the family Cracidae, the curassows, guans, and chachalacas. It is found in remote rainforests in the western Amazon basin in South America. Males have black plumage, except for a white crissum, with curly feathers on the head and red bill ornaments and wattles. Females and juveniles are similar but lack the bill ornamentation and have a reddish-buff crissum area.

from $1.99

Great CurassowVulnerable

Great Curassow

Crax rubra

The great curassow is a large, pheasant-like bird from the Neotropical rainforests, its range extending from eastern Mexico, through Central America to western Colombia and northwestern Ecuador. Male birds are black with curly crests and yellow beaks; females come in three colour morphs, barred, rufous and black.

from $1.99

Western Plantain-eaterLeast concern

Western Plantain-eater

Crinifer piscator

The western plantain-eater, also known as the grey plantain-eater or western grey plantain-eater, is a large member of the turaco family, a group of large arboreal passerine-like birds restricted to Africa.

from $1.99

Eastern Plantain-eaterLeast concern

Eastern Plantain-eater

Crinifer zonurus

The eastern plantain-eater also known as the eastern grey plantain-eater, is a large member of the turaco family, a group of large arboreal near-passerine birds restricted to Africa.

from $1.99

Dusky crimsonwingLeast concern

Dusky crimsonwing

Cryptospiza jacksoni

The dusky crimsonwing is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 78,000 km2.

from $1.99

Red-faced crimsonwingLeast concern

Red-faced crimsonwing

Cryptospiza reichenovii

The red-faced crimsonwing is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 390,000 km2.

from $1.99

Abyssinian crimsonwingLeast concern

Abyssinian crimsonwing

Cryptospiza salvadorii

The Abyssinian crimsonwing, also known as the Ethiopian crimsonwing, Salvadori's crimsonwing or crimson-backed forest finch, is a common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 190,000 km2 (73,000 mi2).

from $1.99

Shelley's crimsonwingEndangered

Shelley's crimsonwing

Cryptospiza shelleyi

Shelley's crimsonwing is a vulnerable species of estrildid finch native to the Albertine Rift montane forests. It has shown population decline over the past few decades, with a current population estimate of 1,000–2,499. This is possibly related to uncontrolled deforestation.

from $1.99

Burrowing ParrotLeast concern

Burrowing Parrot

Cyanoliseus patagonus

The burrowing parrot, also known as the burrowing parakeet or the Patagonian conure, is a species of parrot native to Argentina and Chile. It belongs to the monotypic genus Cyanoliseus, with four subspecies that are currently recognized.

from $1.99