Species

Page 12 of 32

Blue-headed SunbirdLeast concern

Blue-headed Sunbird

Cyanomitra alinae

The blue-headed sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Albertine Rift montane forests.

from $1.99

Blue-throated Brown SunbirdLeast concern

Blue-throated Brown Sunbird

Cyanomitra cyanolaema

The blue-throated brown sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Olive SunbirdLeast concern

Olive Sunbird

Cyanomitra olivacea

The olive sunbird is a large African species of sunbird belonging to the family Nectariniidae which encompasses species of sunbirds, spiderhunters, and flowerpeckers, and sugarbirds.

from $1.99

Cameroon SunbirdLeast concern

Cameroon Sunbird

Cyanomitra oritis

The Cameroon sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to montane forests of Cameroon, Nigeria, and Equatorial Guinea, including the island of Bioko. It inhabits high-altitude forests and feeds primarily on nectar and insects. The species shows marked sexual dimorphism, with males displaying a metallic blue breast and duller females, and is known to make seasonal altitudinal movements.

from $1.99

Grey SunbirdNot evaluated

Grey Sunbird

Cyanomitra veroxii

The grey sunbird or mouse-coloured sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to shoreline areas of Africa, from Somalia to South Africa.

from $1.99

Green-headed SunbirdLeast concern

Green-headed Sunbird

Cyanomitra verticalis

The green-headed sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Liberia, Malawi, Mali, Nigeria, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, South Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, and Zambia.

from $1.99

Blue-headed hummingbirdLeast concern

Blue-headed hummingbird

Cyanophaia bicolor

The blue-headed hummingbird is a hummingbird of the genus Riccordia. It is exclusively found on the islands of Dominica and Martinique in the Lesser Antilles in forests along rivers. The males and females have distinct appearances; the female has a white front, and her back and wings are iridescent bronze-green colored. The male is entirely emerald of varying shades, with an especially blue head.

from $1.99

Spix's MacawExtinct in the wild

Spix's Macaw

Cyanopsitta spixii

Spix's macaw, also known as the little blue macaw, or simply blue macaw, is a macaw species that was endemic to Brazil. It is a member of tribe Arini in the subfamily Arinae, part of the family Psittacidae. It was first described in 1638 by German naturalist Georg Marcgrave when he was working in Pernambuco in Dutch Brazil.

from $1.99

Yellow-crowned ParakeetNear threatened

Yellow-crowned Parakeet

Cyanoramphus auriceps

The yellow-crowned parakeet also known as the yellow-fronted parakeet is a species of parakeet endemic to the islands of New Zealand. The species is found across the main three islands of New Zealand, North Island, South Island and Stewart Island/Rakiura, as well as on the subantarctic Auckland Islands.

from $1.99

Norfolk ParakeetNot evaluated

Norfolk Parakeet

Cyanoramphus cookii

The Norfolk parakeet, also called Tasman parakeet, Norfolk Island green parrot or Norfolk Island red-crowned parakeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Norfolk Island.

from $1.99

Chatham ParakeetVulnerable

Chatham Parakeet

Cyanoramphus forbesi

The Chatham Islands parakeet, also known as Forbes' parakeet, is a rare parakeet endemic to the Chatham Islands group, New Zealand. This parakeet is one of New Zealand's rarest birds and is classified as Vulnerable on the IUCN Red List, as a result of a range of threats to the species survival, including habitat loss, predation, and hybridization.

from $1.99

Reischek's parakeetNot evaluated

Reischek's parakeet

Cyanoramphus hochstetteri

Reischek's parakeet is a small green parrot confined to 21 km2 (8.1 mi2) Antipodes Island, one of New Zealand’s subantarctic islands, which it shares with a congener, the larger Antipodes parakeet.

from $1.99

Orange-fronted parakeetCritically endangered

Orange-fronted parakeet

Cyanoramphus malherbi

Orange-fronted parakeet or Malherbe's parakeet is a small parrot endemic to New Zealand. It is known in te reo māori as kākāriki karaka or orange-fronted kākāriki, with kākāriki translating to 'small parrot' and the colour green. The species shares the name "orange-fronted parakeet" with Eupsittula canicularis, a Central American species.

from $1.99

Red-crowned ParakeetLeast concern

Red-crowned Parakeet

Cyanoramphus novaezelandiae

The red-crowned parakeet, also known as red-fronted parakeet and by its Māori name of kākāriki, is a small parrot from New Zealand. It is characterised by its bright green plumage and the red pattern on its head. This versatile bird can feed on a variety food items and can be found in many habitat types.

from $1.99

New Caledonian parakeetNot evaluated

New Caledonian parakeet

Cyanoramphus saisseti

The New Caledonian parakeet, or New Caledonian red-crowned parakeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to New Caledonia. The species was once considered to be conspecific with the red-fronted parakeet of New Zealand; it is now considered a full species, and is the sister species to all other species in the genus Cyanoramphus, which had its origins in New Caledonia.

from $1.99

Lord Howe ParakeetExtinct

Lord Howe Parakeet

Cyanoramphus subflavescens

The Lord Howe parakeet, also known as the Lord Howe red-fronted parakeet, is an extinct parrot endemic to Lord Howe Island in the Tasman Sea, part of New South Wales, Australia. It was described as full species by Tommaso Salvadori in 1891, but subsequently it has been regarded as subspecies of the red-crowned parakeet. In 2012, the IOC World Bird List recognised it as species.

from $1.99

Society ParakeetExtinct

Society Parakeet

Cyanoramphus ulietanus

The Raiatea parakeet or Society parakeet, also known as the Society kakariki or brown-headed parakeet, is an extinct parakeet of the genus Cyanoramphus.

from $1.99

Antipodes parakeetVulnerable

Antipodes parakeet

Cyanoramphus unicolor

The Antipodes parakeet or Antipodes Island parakeet is a parrot in the family Psittaculidae that is endemic to the Antipodes Islands of New Zealand. It is one of two parrot species found on the islands, and one of only five ground-dwelling parrots in the world.

from $1.99

Black-fronted ParakeetExtinct

Black-fronted Parakeet

Cyanoramphus zealandicus

The black-fronted parakeet or Tahiti parakeet is an extinct species of parrot endemic to the Pacific island of Tahiti. Its native name was simply 'ā'ā ("parrot") according to Latham (1790) though White (1887) gives "aa-maha".

from $1.99

Double-eyed Fig ParrotLeast concern

Double-eyed Fig Parrot

Cyclopsitta diophthalma

The double-eyed fig parrot, also known as the blue-faced fig parrot, red-faced fig parrot, dwarf fig parrot, and the two-eyed fig parrot, primarily inhabits forests on New Guinea and nearby islands, but is also found in isolated communities along the tropical Australian coast, east of the Great Dividing Range. With an average total length of about 14 cm, it is the smallest parrot in Australia.

from $1.99

Blue-fronted fig parrotLeast concern

Blue-fronted fig parrot

Cyclopsitta gulielmitertii

The blue-fronted fig parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in Salawati and the Bird's Head Peninsula in New Guinea. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Black SwanLeast concern

Black Swan

Cygnus atratus

The black swan is a large waterbird, a species of swan which breeds mainly in the southeast and southwest regions of Australia. Within Australia, the black swan is nomadic, with erratic migration patterns dependent on climatic conditions. It is a large bird with black plumage and a red bill. It is a monogamous breeder, with both partners sharing incubation and cygnet-rearing duties.

from $1.99

Turquoise-crowned hummingbirdLeast concern

Turquoise-crowned hummingbird

Cynanthus doubledayi

The turquoise-crowned hummingbird or Doubleday's hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Mexico.

from $1.99

Broad-billed hummingbirdLeast concern

Broad-billed hummingbird

Cynanthus latirostris

The broad-billed hummingbird is a small hummingbird that resides in Mexico and the southwestern United States. Males and females have different features. The juveniles resemble the female adult more than the male adult. The broad-billed hummingbird is a bright green bird. The broad, red bill in both sexes and the male's blue gorget are useful for identification.

from $1.99

Tres Marias hummingbirdNear threatened

Tres Marias hummingbird

Cynanthus lawrencei

The Tres Marías hummingbird is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It was formerly considered to be a subspecies of the broad-billed hummingbird. It is endemic to the Islas Marías island group off the west coast of Mexico.

from $1.99

Dusky hummingbirdLeast concern

Dusky hummingbird

Cynanthus sordidus

The dusky hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Mexico.

from $1.99

Rufous-bellied KookaburraLeast concern

Rufous-bellied Kookaburra

Dacelo gaudichaud

The rufous-bellied kookaburra, originally known as Gaudichaud's kookaburra after French botanist Charles Gaudichaud-Beaupré, is a species of kookaburra that is widely distributed through the forests of lowland New Guinea.

from $1.99

Blue-winged KookaburraLeast concern

Blue-winged Kookaburra

Dacelo leachii

The blue-winged kookaburra is a large species of kingfisher native to northern Australia and southern New Guinea.

from $1.99

Laughing KookaburraLeast concern

Laughing Kookaburra

Dacelo novaeguineae

The laughing kookaburra is a bird in the kingfisher subfamily Halcyoninae. It is a large kingfisher with a whitish head and a brown eye-stripe. The upperparts are mostly dark brown but there is a mottled light-blue patch on the wing coverts. The underparts are cream-white and the tail is barred with rufous and black. The plumage of the male and female birds is similar.

from $1.99

Shovel-billed KookaburraLeast concern

Shovel-billed Kookaburra

Dacelo rex

The shovel-billed kookaburra, also known as the shovel-billed kingfisher, is a large, approximately 33 cm (13 in) long, dark brown tree kingfisher with a heavy, short, and broad bill that is unique among the kingfishers. It has a dark head with a rufous stripe behind the eyes, a white throat, a rufous neck collar and underparts, a bright blue rump, brown iris, brownish-black bill with paler mandible, and pale feet.

from $1.99

Spangled KookaburraLeast concern

Spangled Kookaburra

Dacelo tyro

The spangled kookaburra, also called the Aru giant kingfisher, is a species of kookaburra found in the Aru Islands, Trans-Fly savanna and grasslands of southern New Guinea. Little is known of its family life or breeding biology.

from $1.99

Fraser's SunbirdLeast concern

Fraser's Sunbird

Deleornis fraseri

Fraser's sunbird or the scarlet-tufted sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Guinea, Liberia, Mali, Nigeria, Sierra Leone, Tanzania, Togo, and Uganda.

from $1.99

Red-fan ParrotLeast concern

Red-fan Parrot

Deroptyus accipitrinus

The red-fan parrot, also known as the hawk-headed parrot, is a New World parrot hailing from the Amazon rainforest. It is the only member of the genus Deroptyus.

from $1.99

Red-shouldered MacawLeast concern

Red-shouldered Macaw

Diopsittaca nobilis

The red-shouldered macaw is a small green South American parrot, a member of a large group of Neotropical parrots called macaws. The species is named for the red coverts on its wings. It is the smallest macaw, being 30 cm (12 in) in length – similar in size to the Aratinga parakeets. It is native to the tropical lowlands, savannahs, and swamplands of Brazil, the Guianas, Bolivia, Venezuela, and far south-eastern Peru.

from $1.99

Wilson's bird-of-paradiseNot evaluated

Wilson's bird-of-paradise

Diphyllodes respublica

Wilson's bird-of-paradise is a species of passerine bird of the family Paradisaeidae.

from $1.99

Green thorntailLeast concern

Green thorntail

Discosura conversii

The green thorntail is a small hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Costa Rica, Ecuador, and Panama.

from $1.99

Black-bellied thorntailLeast concern

Black-bellied thorntail

Discosura langsdorffi

The black-bellied thorntail is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Letitia's thorntailData deficient

Letitia's thorntail

Discosura letitiae

Letitia's thorntail, also known as the coppery thorntail, is a very poorly known species of hummingbird in the "coquettes" tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It was named after Letizia del Gallo Roccagiovine (1848–1863), granddaughter of the ornithologist Charles Bonaparte.

from $1.99

Racket-tipped thorntailLeast concern

Racket-tipped thorntail

Discosura longicaudus

The racket-tipped thorntail, formerly called racket-tailed coquette, is a species of hummingbird in subfamily lesbiinae of family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Wire-crested thorntailLeast concern

Wire-crested thorntail

Discosura popelairii

The wire-crested thorntail is a hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in humid forests in the Andean foothills of Colombia, Ecuador, Peru, and possibly Bolivia.

from $1.99

Chestnut-bellied CotingaNear threatened

Chestnut-bellied Cotinga

Doliornis remseni

The chestnut-bellied cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Bay-vented CotingaNear threatened

Bay-vented Cotinga

Doliornis sclateri

The bay-vented cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Mexican SheartailNear threatened

Mexican Sheartail

Doricha eliza

The Mexican sheartail is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Mexico.

from $1.99

Slender SheartailLeast concern

Slender Sheartail

Doricha enicura

The slender sheartail is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in El Salvador, Guatemala, Honduras, and Mexico.

from $1.99

Blue-fronted lancebillLeast concern

Blue-fronted lancebill

Doryfera johannae

The blue-fronted lancebill is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Green-fronted lancebillLeast concern

Green-fronted lancebill

Doryfera ludovicae

The green-fronted lancebill is a species of hummingbird in the family Trochilidae. Primarily known for its incredibly long bill and "glittering" green patch of feathers on its forehead, D. ludovicae is found in subtropical and tropical moist montane forest and prefers regions that include fast moving rivers and streams.

from $1.99

Golden-winged SunbirdLeast concern

Golden-winged Sunbird

Drepanorhynchus reichenowi

The golden-winged sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. Three subspecies are recognised. It is native to the Albertine Rift montane forests and East African montane forests.

from $1.99

Black-billed SicklebillLeast concern

Black-billed Sicklebill

Drepanornis albertisi

The black-billed sicklebill, also referred to as the buff-tailed sicklebill, is a species of bird-of-paradise. It, along with its congener, are the only members of the genus Drepanornis.

from $1.99