Indonesia

Exotic birds that live in Indonesia in the wild. 90 species

Elegant SunbirdEndangered

Elegant Sunbird

Aethopyga duyvenbodei

The elegant sunbird is a large, up to 12 cm long, Australasian sunbird in the genus Aethopyga. The male has an iridescent blue-green crown, shoulder patch and uppertail coverts, yellow bar across lower back, red ear coverts, olive back, yellow throat, red neck collar and yellow below. The female has a yellowish olive upperparts, scaly crown and yellow underparts.

from $1.99

White-flanked sunbirdLeast concern

White-flanked sunbird

Aethopyga eximia

The white-flanked sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Indonesia.

from $1.99

Javan SunbirdLeast concern

Javan Sunbird

Aethopyga mystacalis

The Javan sunbird or scarlet sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Java and Bali, Indonesia. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Crimson sunbirdLeast concern

Crimson sunbird

Aethopyga siparaja

The crimson sunbird is a species of bird in the sunbird family which feed largely on nectar. They may also take insects, especially when feeding their young. Flight is fast and direct on their short wings. Most species can take nectar by hovering like a hummingbird, but usually perch to feed. It is the unofficial national bird of Singapore, as declared by the Nature Society Singapore.

from $1.99

Temminck's sunbirdLeast concern

Temminck's sunbird

Aethopyga temminckii

Temminck's sunbird is a species of sunbird. It is found in up to 1800 m altitude in Borneo, Sumatra, West Malaysia, and south west Thailand in tropical moist montane forests.

from $1.99

Common KingfisherLeast concern

Common Kingfisher

Alcedo atthis

The common kingfisher, also known as the Eurasian kingfisher and river kingfisher, is a small kingfisher with seven subspecies recognized within its wide distribution across Eurasia and North Africa. It is resident in much of its range, but migrates from areas where rivers freeze in winter.

from $1.99

Cerulean KingfisherLeast concern

Cerulean Kingfisher

Alcedo coerulescens

The cerulean kingfisher is a kingfisher in the subfamily Alcedininae which is native to parts of Indonesia. With an overall metallic blue impression, it is very similar to the common kingfisher, but it is white underneath instead of orange.

from $1.99

Blue-banded KingfisherCritically endangered

Blue-banded Kingfisher

Alcedo euryzona

The Javan blue-banded kingfisher, is a species of kingfisher in the subfamily Alcedininae. It is endemic to and found throughout Java, but is thought to be extremely rare due to human pressures such as habitat destruction. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, and rivers.

from $1.99

Blue-eared kingfisherLeast concern

Blue-eared kingfisher

Alcedo meninting

The blue-eared kingfisher is found in Asia, ranging across the Indian subcontinent and Southeast Asia. It is found mainly in dense shaded forests where it hunts in small streams. It is darker crowned, with darker rufous underparts and lacking the rufous ear stripe of the common kingfisher which is found in more open habitats. A number of subspecies have been described that differ in measurement and colour shade.

from $1.99

Moluccan King ParrotLeast concern

Moluccan King Parrot

Alisterus amboinensis

The Moluccan king parrot is a parrot endemic to Peleng Island, Maluku, and West Papua in Indonesia. It is sometimes referred to as the Ambon king parrot or Amboina king parrot, but this is potentially misleading, as it is found on numerous other islands than Ambon. The male and female are similar in appearance, with a predominantly red head and underparts, green wings, and blue back and tail.

from $1.99

Papuan King ParrotLeast concern

Papuan King Parrot

Alisterus chloropterus

The Papuan king parrot, also known as the green-winged king parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae found in New Guinea. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Red avadavatLeast concern

Red avadavat

Amandava amandava

The red avadavat, red munia or strawberry finch, is a sparrow-sized bird of the family Estrildidae. It is found in the open fields and grasslands of tropical Asia and is popular as a cage bird due to the colourful plumage of the males in their breeding season. It breeds in the Indian subcontinent in the monsoon season.

from $1.99

Plain SunbirdLeast concern

Plain Sunbird

Anthreptes simplex

The plain sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical mangrove forests.

from $1.99

Yellow-eared SpiderhunterLeast concern

Yellow-eared Spiderhunter

Arachnothera chrysogenys

The yellow-eared spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests, subtropical or tropical mangrove forests, and subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Spectacled SpiderhunterLeast concern

Spectacled Spiderhunter

Arachnothera flavigaster

The spectacled spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Singapore, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest. This is both the largest spiderhunter and the largest representative of the entire sunbird family.

from $1.99

Whitehead's SpiderhunterLeast concern

Whitehead's Spiderhunter

Arachnothera juliae

Whitehead's spiderhunter is a species of spiderhunter in the sunbird and spiderhunter family Nectariniidae. It is endemic to Borneo, where it is found in the mountain ranges in the north-central part of the island. It inhabits hill dipterocarp forest, primary and secondary montane forest, and forest edge at elevations of 930–3,000 m (3,050–9,840 ft).

from $1.99

Grey-breasted spiderhunterLeast concern

Grey-breasted spiderhunter

Arachnothera modesta

The grey-breasted spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest. It is sometimes considered conspecific with the streaky-breasted spiderhunter.

from $1.99

Long-billed SpiderhunterLeast concern

Long-billed Spiderhunter

Arachnothera robusta

The long-billed spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Rhinoceros HornbillVulnerable

Rhinoceros Hornbill

Buceros rhinoceros

The rhinoceros hornbill is a large species of forest hornbill. In captivity, it can live for up to 35 years. It is found in lowland and montane, tropical and subtropical climates and in mountain rain forests up to 1,400 metres in the Malay Peninsula from southern Thailand; and the islands of Singapore, Borneo, Sumatra and Java.

from $1.99

White CockatooEndangered

White Cockatoo

Cacatua alba

The white cockatoo, also known as the umbrella cockatoo, is a medium-sized all-white cockatoo endemic to tropical rainforest on islands of Indonesia. When surprised, it extends a large and striking head crest, which has a semicircular shape. The wings and tail have a pale yellow or lemon color which is exposed when they fly.

from $1.99

Glittering KingfisherLeast concern

Glittering Kingfisher

Caridonax fulgidus

The white-rumped kingfisher or glittering kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is monotypic within the genus Caridonax. It is endemic to Indonesia, where its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Southern CassowaryLeast concern

Southern Cassowary

Casuarius casuarius

The southern cassowary, also known as double-wattled cassowary, Australian cassowary, or two-wattled cassowary, is a large, flightless, mostly black bird, found in Indonesia, Papua New Guinea, and northeastern Australia. It is one of the three living species of cassowary, alongside the dwarf cassowary and the northern cassowary. It is a ratite and therefore related to the emu, ostrich, rhea and kiwi.

from $1.99

Black LoryLeast concern

Black Lory

Chalcopsitta atra

The black lory, is a medium-sized, blackish parrot with black bill, dark grey feet and long rounded tail. It has yellow and red under-tail. The sexes are similar. It is native to West Papua in Indonesia.

from $1.99

Black-billed SicklebillLeast concern

Black-billed Sicklebill

Drepanornis albertisi

The black-billed sicklebill, also referred to as the buff-tailed sicklebill, is a species of bird-of-paradise. It, along with its congener, are the only members of the genus Drepanornis.

from $1.99

Pale-billed SicklebillLeast concern

Pale-billed Sicklebill

Drepanornis bruijnii

The pale-billed sicklebill is a species of sicklebill that belongs to the family Paradisaeidae, which contains the birds-of-paradise.

from $1.99

Red LoryLeast concern

Red Lory

Eos bornea

The red lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is the second-most commonly kept lory in captivity, after the rainbow lorikeet.

from $1.99

Black-winged LoryNear threatened

Black-winged Lory

Eos cyanogenia

The black-winged lory, also known as the Biak red lory, is a medium-sized, about 30 cm (12 in) long, long-tailed lory. It has a bright red plumage, black shoulder, red iris, an orange red bill and violet ear-patch behind eye. The underwings are red, becoming yellowish with black tips. The sexes are similar.

from $1.99

Red-and-blue LoryEndangered

Red-and-blue Lory

Eos histrio

The red-and-blue lory is a small, strikingly-colored parrot endemic to Indonesia. The species inhabits a single island, Karakelong, in the Indonesian archipelago, although it was formerly found on the Sangihe Islands and other parts of the Talaud Islands.

from $1.99

Blue-streaked LoryNear threatened

Blue-streaked Lory

Eos reticulata

The blue-streaked lory is also known as the blue-necked lory. It is a medium-sized parrot (31 cm), which is found on the Tanimbar Islands and Babar in the southern Moluccas.

from $1.99

Violet-necked LoryLeast concern

Violet-necked Lory

Eos squamata

The violet-necked lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Indonesia, where it is found in the northern Maluku Islands and west Papuan islands. Its natural habitats are tropical moist lowland forests and tropical mangrove forests.

from $1.99

Epimachus fastuosusLeast concern

Epimachus fastuosus

Epimachus fastosus

The black sicklebill is a large member of the birds of paradise family, Paradisaeidae. This species is found throughout most of central New Guinea and the Vogelkop region to the northwest in montane forests at altitudes from 1,800 to 2,150 m.

from $1.99

Brown SicklebillLeast concern

Brown Sicklebill

Epimachus meyeri

The brown sicklebill is a species of bird-of-paradise that is found in the mountain forests of New Guinea.

from $1.99

Javan KingfisherLeast concern

Javan Kingfisher

Halcyon cyanoventris

The Javan kingfisher, sometimes called the blue-bellied kingfisher or Java kingfisher, is a medium-sized kingfisher endemic to the Indonesian islands of Java and Bali.

from $1.99

Javan banded pittaLeast concern

Javan banded pitta

Hydrornis guajanus

The Javan banded pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found in Java and Bali. It was formerly considered conspecific with the Bornean and Malayan banded pittas. Together, they were referenced as the banded pitta.

from $1.99

Purple-naped spiderhunterLeast concern

Purple-naped spiderhunter

Kurochkinegramma hypogrammicum

The purple-naped spiderhunter or purple-naped sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is the only species in the genus Kurochkinegramma. It is found in Southeast Asia from Myanmar to Sumatra and Borneo. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Chestnut muniaLeast concern

Chestnut munia

Lonchura atricapilla

The chestnut munia or black-headed munia is a small passerine. It was formerly considered conspecific with the closely related tricoloured munia, but is now widely accepted as a separate species. This estrildid finch is a resident breeding bird in Bangladesh, Brunei, Cambodia, China, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Burma, Nepal, the Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam and Hawaii.

from $1.99

Chestnut-breasted mannikinLeast concern

Chestnut-breasted mannikin

Lonchura castaneothorax

The chestnut-breasted mannikin, also known as the chestnut-breasted munia or bully bird, is a small brown-backed munia with a black face and greyish crown and nape. It has a broad ferruginous breast bar above a white belly. The species' natural range includes Australia, Indonesia, and Papua New Guinea. It has also been introduced to French Polynesia and New Caledonia.

from $1.99

White-capped muniaLeast concern

White-capped munia

Lonchura ferruginosa

The white-capped munia is a species of estrildid finch found in Java and Bali. It is found in marshes, swamps, fens, grasslands habitat. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

Dusky muniaLeast concern

Dusky munia

Lonchura fuscans

The dusky munia is a species in the estrildid finch Family and is endemic to Borneo. It is also commonly referred to as the Dusky mannikin and the Bornean munia. It is in the genus Lonchura and is a monotypic species, so there are no subspecies.

from $1.99

Great-billed MannikinLeast concern

Great-billed Mannikin

Lonchura grandis

The great-billed mannikin or grand munia is a species of estrildid finch found in northern and eastern New Guinea. It is found in wetlands habitat. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

White-bellied muniaLeast concern

White-bellied munia

Lonchura leucogastra

The white-bellied munia is a species of estrildid finch. It is found in Malesia. Its natural habitat is subtropical/ tropical lowland moist forest habitat, and it is also found in grasslands and residential areas. The status of the species is evaluated as Least Concern. It is an invasive species.

from $1.99

Javan muniaLeast concern

Javan munia

Lonchura leucogastroides

The Javan munia is a species of estrildid finch native to southern Sumatra, Java, Bali and Lombok islands in Indonesia. It was introduced in Singapore and the Malay Peninsula; It inhabits subtropical and tropical dry shrubland and grassland habitat. It has been assessed as Least Concern on the IUCN Red List.

from $1.99

White-headed muniaLeast concern

White-headed munia

Lonchura maja

The white-headed munia (Lonchura maja) is a small passerine bird belonging to the estrildid finch family. This species is often confused with, and referred to as, the Pale-headed munia which can be differentiated by tan coloured flanks which are lighter than the brown wings and also by the absence of the black belly.

from $1.99

Black-faced muniaLeast concern

Black-faced munia

Lonchura molucca

The black-faced munia is a species of estrildid finch found in Indonesia and East Timor. It occurs in a wide range of habitats including artificial landscapes, forest, grassland and savannah. It was first described by the Swedish naturalist Carl Linnaeus in the twelfth edition of his Systema Naturae in 1766. The IUCN has evaluated the status of this bird as being of least concern.

from $1.99

Western alpine mannikinLeast concern

Western alpine mannikin

Lonchura montana

The western alpine mannikin also known as Snow Mountain mannikin or western alpine munia is a small, approximately 11.5 cm long, estrildid finch. Both sexes are similar with dark brown plumage, black face, buff chest and black-barred white abdomen. The young has black bill, dark brown plumage and buffy-white below.

from $1.99

Grey-crowned mannikinLeast concern

Grey-crowned mannikin

Lonchura nevermanni

The grey-crowned mannikin, or grey-crowned munia, is a species of estrildid finch of southern New Guinea. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2.

from $1.99

Pale-headed muniaLeast concern

Pale-headed munia

Lonchura pallida

The pale-headed munia is a species of estrildid finch native to eastern Indonesia and Timor-Leste. It inhabits subtropical and tropical lowlands, dry shrubland, grassland, marshes and agricultural areas. The species has shown recent range expansion due to increasing agriculture and land clearance. It has recently crossed the Wallace Line to establish breeding populations on Nusa Penida, and is now recorded on Bali.

from $1.99

Scaly-breasted muniaLeast concern

Scaly-breasted munia

Lonchura punctulata

The scaly-breasted munia or spotted munia, known in the pet trade as nutmeg mannikin or spice finch, is a sparrow-sized estrildid finch native to tropical Asia. A species of the genus Lonchura, it was formally described and named by Carl Linnaeus in 1758. Its name is based on the distinct scale-like feather markings on the breast and belly. The adult is brown above and has a dark conical bill.

from $1.99

Five-colored muniaLeast concern

Five-colored munia

Lonchura quinticolor

The five-colored munia is a common species of estrildid finch found in the Lesser Sunda Islands. It inhabits many different habitats even in artificial landscapes, forest, shrubland and wet grassland habitats. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

Hooded mannikinLeast concern

Hooded mannikin

Lonchura spectabilis

The hooded mannikin or hooded munia, also known as the New Britain mannikin or Sclater's mannikin, is a species of estrildid finch found in New Britain and New Guinea.

from $1.99

White-rumped MuniaLeast concern

White-rumped Munia

Lonchura striata

The white-rumped munia or white-rumped mannikin, sometimes called striated finch in aviculture, is a small passerine bird from the family of waxbill "finches" (Estrildidae). These are not close relatives of the true finches (Fringillidae) or true sparrows (Passeridae).

from $1.99

Black mannikinLeast concern

Black mannikin

Lonchura stygia

The black mannikin or black munia, is a species of estrildid finch found in New Guinea, from Mandum to Lake Daviumbu, Papua New Guinea. It is commonly found in flocks of maximum 20 birds, inhabiting savannas, wetlands, but sometimes they were also seen at rice crops.

from $1.99

Black-breasted mannikinLeast concern

Black-breasted mannikin

Lonchura teerinki

The black-breasted mannikin, also known as black-breasted munia, is a species of estrildid finch endemic to West Papua, Indonesia. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2. It is found in subtropical/ tropical lowland dry shrubland and high altitude grassland habitat. The status of the species is Least Concern.

from $1.99

Superb Bird-of-paradiseLeast concern

Superb Bird-of-paradise

Lophorina superba

The Vogelkop lophorina, formerly part of the superb bird-of-paradise complex, is a species of passerine bird in the bird-of-paradise family Paradisaeidae. It is found in montane northwest New Guinea.

from $1.99

Moluccan Hanging ParrotLeast concern

Moluccan Hanging Parrot

Loriculus amabilis

The Moluccan hanging parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to forest and nearby habitats on Halmahera, Bacan and Morotai in Indonesia. It has sometimes included the Sula hanging parrot as a subspecies, but the two are increasingly treated as separate species based on their distinct differences in plumage and size.

from $1.99

Sangihe Hanging ParrotNear threatened

Sangihe Hanging Parrot

Loriculus catamene

The Sangihe hanging parrot is a small parrot endemic to the small island of Sangihe, north of Sulawesi, Indonesia.

from $1.99

Wallace's Hanging ParrotVulnerable

Wallace's Hanging Parrot

Loriculus flosculus

Wallace's hanging parrot also known as the Flores hanging parrot, is a small parrot endemic to the island of Flores.

from $1.99

Yellow-throated Hanging ParrotNear threatened

Yellow-throated Hanging Parrot

Loriculus pusillus

The yellow-throated hanging parrot is a small species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the Indonesian islands of Java and Bali. It is found in forest and adjacent habitats. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Sula Hanging ParrotLeast concern

Sula Hanging Parrot

Loriculus sclateri

The Sula hanging parrot is a small species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to forest and nearby habitats on the Banggai and Sula Islands in Indonesia.

from $1.99

Purple-naped LoryEndangered

Purple-naped Lory

Lorius domicella

The purple-naped lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is forest-dwelling endemic to the islands of Seram, Ambon, and perhaps also Haruku and Saparua, South Maluku, Indonesia. It is considered endangered, the main threat being from trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Paradise crowLeast concern

Paradise crow

Lycocorax pyrrhopterus

The Halmahera paradise-crow also known as the silky crow, is a medium-sized crow-like bird-of-paradise.

from $1.99

Glossy-mantled ManucodeLeast concern

Glossy-mantled Manucode

Manucodia ater

The glossy-mantled manucode is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Crinkle-collared ManucodeLeast concern

Crinkle-collared Manucode

Manucodia chalybatus

The crinkle-collared manucode is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Lesser MelampittaLeast concern

Lesser Melampitta

Melampitta lugubris

The lesser melampitta is a medium-sized enigmatic terrestrial songbird of mountain forests of New Guinea. It is the only species in the genus Melampitta. It is now classified in the family Melampittidae, but in some other sources it is variously considered close to or in the Orthonychidae (logrunners), Paradisaeidae, Corcoracidae, Cnemophilidae (satinbirds) or Monarchidae.

from $1.99

Geelvink Pygmy ParrotLeast concern

Geelvink Pygmy Parrot

Micropsitta geelvinkiana

The Geelvink pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Biak and Numfoor islands in Western New Guinea. The name Geelvink comes from a Dutch ship and family called Geelvinck. It has two subspecies; the nominate occurs on Numfor, and M. g. misoriensis on Biak.

from $1.99

Yellow-billed LorikeetLeast concern

Yellow-billed Lorikeet

Neopsittacus musschenbroekii

The yellow-billed lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in New Guinea. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Orange-billed LorikeetLeast concern

Orange-billed Lorikeet

Neopsittacus pullicauda

The orange-billed lorikeet is a species in the Old World parrot family Psittaculidae. First described by the German ornithologist Ernst Hartert in 1896, it is endemic to New Guinea, where it mainly inhabits cloud forest, forest edges, and cleared areas bordering forests at elevations of 2,100–3,800 m (6,900–12,500 ft).

from $1.99

Red-bearded Bee-eaterLeast concern

Red-bearded Bee-eater

Nyctyornis amictus

The red-bearded bee-eater is a large species of bee-eater found in southern Myanmar, the Thai-Malay Peninsula, Borneo, Sumatra and nearby smaller islands. This species is found in openings in patches of dense forest.

from $1.99

Mountain firetailLeast concern

Mountain firetail

Oreostruthus fuliginosus

The mountain firetail is a common species of estrildid finch found in New Guinea. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000–50,000 km2 (7,700–19,300 sq mi). It is the only species in the genus Oreostruthus.

from $1.99

Long-tailed paradigallaNear threatened

Long-tailed paradigalla

Paradigalla carunculata

The long-tailed paradigalla is a large, approximately 37 cm long, black bird-of-paradise with long and pointed tail. One of the most plain members in the family Paradisaeidae, its only adornment is the colorful facial wattles of yellow, red and sky-blue near base of the bill. Both sexes are similar in appearance, however the female is slightly duller and smaller.

from $1.99

Red Bird-of-paradiseNear threatened

Red Bird-of-paradise

Paradisaea rubra

The red bird-of-paradise, also called the cendrawasih merah, is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea, family Paradisaeidae.

from $1.99

Bronze parotiaLeast concern

Bronze parotia

Parotia berlepschi

The bronze parotia, also known as the Foja parotia, Berlepsch's parotia or Berlepsch's six-wired bird-of-paradise, is a species of bird-of-paradise, in the family Paradisaeidae. It resembles and is often considered to be a subspecies of Carola's parotia, but a high majority of authorities support its specific status.

from $1.99

Carola's parotiaLeast concern

Carola's parotia

Parotia carolae

Carola's parotia, also known as Queen Carola's six-wired bird-of-paradise or Queen Carola's parotia, is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Western parotiaLeast concern

Western parotia

Parotia sefilata

The western or Arfak parotia is a medium-sized, approximately 33 cm long, bird-of-paradise with a medium-length tail.

from $1.99

Indian PeafowlLeast concern

Indian Peafowl

Pavo cristatus

The Indian peafowl, also known as the common peafowl, or blue peafowl, is a species of peafowl native to the Indian subcontinent. While it originated in the Indian subcontinent, it has since been introduced to many other parts of the world. Male peafowl are referred to as peacocks, and female peafowl are referred to as peahens, although both sexes are often referred to colloquially as a "peacock".

from $1.99

Great-billed KingfisherLeast concern

Great-billed Kingfisher

Pelargopsis melanorhyncha

The great-billed kingfisher or black-billed kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae. It is endemic to the Sulawesi region of Indonesia. It can be found on the island of Sulawesi and in the Sula Archipelago.

from $1.99

Trumpet ManucodeLeast concern

Trumpet Manucode

Phonygammus keraudrenii

The trumpet manucode is a species of bird in the family Paradisaeidae.

from $1.99

Hooded PittaLeast concern

Hooded Pitta

Pitta sordida

The western hooded pitta is a passerine bird in the family Pittidae. It is common in eastern and southeastern Asia and maritime Southeast Asia, where it lives in several types of forests as well as on plantations and other cultivated areas. It is a green bird with a black head and chestnut crown. It forages on the ground for insects and their larvae, and also eats berries.

from $1.99

King of Saxony Bird-of-paradiseLeast concern

King of Saxony Bird-of-paradise

Pteridophora alberti

The King of Saxony bird-of-paradise is a bird in the bird-of-paradise family (Paradisaeidae). It is the only member of the genus Pteridophora. It is endemic to montane forest in New Guinea.

from $1.99

Helmeted HornbillCritically endangered

Helmeted Hornbill

Rhinoplax vigil

The helmeted hornbill is a very large bird in the hornbill family. It is found on the Malay Peninsula, Sumatra, Borneo, Thailand and Myanmar. The casque accounts for some 11% of its 3 kg weight. Unlike any other hornbill, the casque is almost solid, and is used in head-to-head combat among males. It is a belief among the Punan Bah that a large helmeted hornbill guards the river between life and death.

from $1.99

Knobbed HornbillVulnerable

Knobbed Hornbill

Rhyticeros cassidix

The knobbed hornbill, also known as Sulawesi wrinkled hornbill, is a colourful hornbill native to Indonesia. The species is sometimes placed in the genus Aceros. The knobbed hornbill is the faunal symbol of South Sulawesi province.

from $1.99

Sumba HornbillEndangered

Sumba Hornbill

Rhyticeros everetti

Sumba hornbill, or known natively as Julang is a large bird belonging to the family of Bucerotidae, endemic and native to the Indonesian island of Sumba. The scientific name commemorates British colonial administrator and zoological collector Alfred Hart Everett.

from $1.99

Blyth's HornbillLeast concern

Blyth's Hornbill

Rhyticeros plicatus

Blyth's hornbill, also known as the Papuan hornbill, is a large hornbill inhabiting the forest canopy in Wallacea and Melanesia. Its local name in Tok Pisin is kokomo.

from $1.99

Wreathed HornbillVulnerable

Wreathed Hornbill

Rhyticeros undulatus

The wreathed hornbill is an Old World tropical bird of the hornbill family Bucerotidae, also called bar-pouched wreathed hornbill due to its distinctive blue-black band on its lower throat sac. It is named after its characteristic long, curved bill that develops ridges, or wreaths, on the casque of the upper mandible in adults.

from $1.99

Twelve-wired Bird-of-paradiseLeast concern

Twelve-wired Bird-of-paradise

Seleucidis melanoleucus

The twelve-wired bird-of-paradise is a medium-sized, approximately 33 cm (13 in) long, velvet black and yellow bird-of-paradise. The male has a red iris, long black bill and rich yellow plumes along his flanks. From the rear of these plumes emerge twelve blackish, wire-like filaments, which bend back near their bases to sweep forward over the bird's hindquarters.

from $1.99

Standardwing bird-of-paradiseLeast concern

Standardwing bird-of-paradise

Semioptera wallacii

The standardwing bird-of-paradise, also known as Wallace's standardwing or as the standardwing, is a species of bird-of-paradise. It is the only member in monotypic genus Semioptera.

from $1.99

Mountain KingfisherLeast concern

Mountain Kingfisher

Syma megarhyncha

The mountain kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae in the family Alcedinidae. Adult males are 21–24 cm (8.3–9.4 in) long, and have a rufous head and underparts, greenish-blue upperparts, a dark blue tail, and black flight feathers. They also have dark neck patches and loral patches. Females have dark crowns and the neck patches join at the nape.

from $1.99

Yellow-billed KingfisherLeast concern

Yellow-billed Kingfisher

Syma torotoro

The yellow-billed kingfisher (Syma torotoro) is a medium-sized tree kingfisher.

from $1.99

Sunda zebra finchLeast concern

Sunda zebra finch

Taeniopygia guttata

The Sunda zebra finch is a species of bird in the family Estrildidae. It is found in the Lesser Sundas. For almost two centuries, its closest relative from Australia was generally included in T.guttata as a subspecies; since the 2020s it is generally considered a separate species Taeniopygia castanotis.

from $1.99

Black-lored ParrotVulnerable

Black-lored Parrot

Tanygnathus gramineus

The black-lored parrot also known as the Buru green parrot, is a parrot endemic to the Indonesian island of Buru. It is a 40 cm (16 in) long green parrot with black lores, and a turquoise crown. Males have red beaks, and females are gray-brown. The singing is high pitched and more protracted as compared to similar species, such as great-billed parrot.

from $1.99

Distribution per Wikidata. Not an exhaustive range map.