Species

Page 15 of 32

Green-rumped ParrotletLeast concern

Green-rumped Parrotlet

Forpus passerinus

The green-rumped parrotlet, also known as the green-rumped parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae that is found in northeastern South America and the Caribbean island of Trinidad. The green-rumped parrotlet occurs from northern Venezuela eastwards to the lower Amazon in Brazil, Also Suriname and has been introduced to Curaçao, Jamaica and Barbados.

from $1.99

Yellow-faced ParrotletVulnerable

Yellow-faced Parrotlet

Forpus xanthops

The yellow-faced parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae.

from $1.99

Blue-winged ParrotletLeast concern

Blue-winged Parrotlet

Forpus xanthopterygius

The cobalt-rumped parrotlet or blue-winged parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae.

from $1.99

Red-cheeked ParrotLeast concern

Red-cheeked Parrot

Geoffroyus geoffroyi

The red-cheeked parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae found in Indonesia, Papua New Guinea and the tip of northern Queensland, Australia. There are 17 subspecies currently recognized. It is a stocky short-tailed parrot with predominantly green plumage. It exhibits sexual dimorphism; the adult male has red cheeks and a mauve nape and top of head, while the female is duller with a brown head.

from $1.99

Blue-collared ParrotLeast concern

Blue-collared Parrot

Geoffroyus simplex

The blue-collared parrot also known as simple parrot, lilac-collared song parrot, or lilac-collared Geoffroy's parrot, is a parrot found in the higher elevations of New Guinea. It is found from 500 to 2300 m, mainly between 800 and 1900 m. It is 23–25 cm, mainly green with a black beak, yellow wing bend, blue underwing coverts, and a pale yellow iris.

from $1.99

Diamond DoveLeast concern

Diamond Dove

Geopelia cuneata

The diamond dove is a resident bird in Australia. The pigeon predominantly exists in areas near water but which are lightly arid or semi-arid in nature, being Central, West and Northern Australia. They are one of Australia's smallest pigeons along with the peaceful dove. They have been spotted occasionally in Southern Australia in parks and gardens when the centre of Australia is very dry.

from $1.99

Lavender WaxbillNot evaluated

Lavender Waxbill

Glaucestrilda caerulescens

The lavender waxbill is a common species of estrildid finch native to Central Africa and successfully introduced on Hawaiʻi. It has an estimated global extent of occurrence of 620,000 km2 (240,000 sq mi).

from $1.99

Grey WaxbillNot evaluated

Grey Waxbill

Glaucestrilda perreini

The grey waxbill or black-tailed waxbill is a common species of estrildid finch found in wetter land of Southern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 670,000 km2 (260,000 sq mi).

from $1.99

Cinderella WaxbillNot evaluated

Cinderella Waxbill

Glaucestrilda thomensis

The Cinderella waxbill is a near-threatened species of estrildid finch found in drier regions of southwestern Angola around the Namibe Province, north and east to the southwest of the Huíla Province and north to Fazenda do Cuito in Huambo, and also in the extreme northwestern part of Namibia. It has an estimated global distribution of 95,700 km2 (36,900 sq mi).

from $1.99

Bronzy HermitLeast concern

Bronzy Hermit

Glaucis aeneus

The bronzy hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia, Costa Rica, Ecuador, Honduras, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

Hook-billed hermitVulnerable

Hook-billed hermit

Glaucis dohrnii

The hook-billed hermit is a threatened species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to a small area of Brazil.

from $1.99

Rufous-breasted HermitLeast concern

Rufous-breasted Hermit

Glaucis hirsutus

The rufous-breasted hermit or hairy hermit is a hummingbird that breeds from Panama south to Bolivia, and on Trinidad, Tobago and Grenada. It is a widespread and generally common species, though local populations may change in numbers and disappear altogether in marginal habitat.

from $1.99

Musk LorikeetLeast concern

Musk Lorikeet

Glossopsitta concinna

The musk lorikeet is a species of bird in the parrot family Psittaculidae. It inhabits south-central/eastern Australia.

from $1.99

Purple-crowned LorikeetLeast concern

Purple-crowned Lorikeet

Glossopsitta porphyrocephala

The purple-crowned lorikeet, is a lorikeet found in scrub and mallee of southern Australia. It is a small lorikeet distinguished by a purple crown, an orange forehead and ear-coverts, and a light blue chin and chest.

from $1.99

Little LorikeetLeast concern

Little Lorikeet

Glossopsitta pusilla

The little lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Australia. It is a small parrot, predominantly green in plumage with a red face. Its natural habitats are temperate eucalyptus forest and woodland, subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Violet-capped hummingbirdNear threatened

Violet-capped hummingbird

Goldmania violiceps

The violet-capped hummingbird is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Panama and far northwestern Colombia.

from $1.99

Victoria crowned pigeonNear threatened

Victoria crowned pigeon

Goura victoria

The world's largest pigeon, turkey-sized, wearing a lace-like blue crest tipped in white.

from $1.99

Common Hill MynaLeast concern

Common Hill Myna

Gracula religiosa

The common hill myna, sometimes spelled "mynah" and formerly simply known as the hill myna or myna bird, is a species of starling found in the hills of South and Southeast Asia. The Sri Lanka hill myna, a former subspecies of G. religiosa, is now generally accepted as a separate species G. ptilogenys.

from $1.99

Violet-eared waxbillLeast concern

Violet-eared waxbill

Granatina granatina

The violet-eared waxbill or common grenadier is a common species of estrildid finch found in drier land of Southern Africa.

from $1.99

Purple grenadierLeast concern

Purple grenadier

Granatina ianthinogaster

The purple grenadier is a common species of estrildid finch found in eastern Africa.

from $1.99

Short-tailed ParrotLeast concern

Short-tailed Parrot

Graydidascalus brachyurus

The short-tailed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, and Peru.

from $1.99

Whooping craneEndangered

Whooping crane

Grus americana

The whooping crane is an endangered crane species, native to North America, named for its "whooping" calls. Along with the sandhill crane, it is one of only two crane species native to North America, and it is also the tallest North American bird species, with an estimated 22–30+ year life expectancy in the wild.

from $1.99

Sandhill craneLeast concern

Sandhill crane

Grus canadensis

The sandhill crane is a species of large crane of North America and extreme northeastern Siberia. The common name of this bird refers to its habitat, such as the Platte River, on the edge of Nebraska's Sandhills on the American Great Plains. Sandhill cranes are known to frequent the edges of bodies of water.

from $1.99

Common CraneLeast concern

Common Crane

Grus grus

The common crane, also known as the Eurasian crane, is a bird of the family Gruidae, the cranes. A medium-sized species, it is the only crane commonly found in Europe besides the demoiselle crane and the Siberian crane that only are regular in the far eastern part of the continent.

from $1.99

Red-crowned CraneVulnerable

Red-crowned Crane

Grus japonensis

The red-crowned crane, also called the Japanese crane and the Manchurian crane, is a large Northeast Asian crane among the rarest cranes in the world. In some parts of its range, it is known as a symbol of luck, longevity, and fidelity.

from $1.99

Hooded CraneVulnerable

Hooded Crane

Grus monacha

The hooded crane is a crane native to East Asia and a frequent migratory bird in Japan.

from $1.99

Black-necked CraneNear threatened

Black-necked Crane

Grus nigricollis

The black-necked crane is a medium-sized crane in Asia that breeds on the Tibetan Plateau and remote parts of India and Bhutan. It is 139 cm (55 in) long with a 235 cm (7.71 ft) wingspan, and it weighs 5.5 kg (12 lb). It is whitish-gray, with a black head, red crown patch, black upper neck and legs, and white patch to the rear of the eye. It has black primaries and secondaries. Both sexes are similar.

from $1.99

BrolgaLeast concern

Brolga

Grus rubicunda

The brolga, formerly known as the native companion, is a bird in the crane family. It has also been given the name Australian crane, a term coined in 1865 by well-known ornithologist John Gould in his Birds of Australia.

from $1.99

Golden ParakeetVulnerable

Golden Parakeet

Guaruba guarouba

The golden parakeet, golden conure, or Queen of Bavaria conure is a medium-sized golden-yellow Neotropical parrot native to the Amazon Basin of interior northern Brazil. It is the only species placed in the genus Guaruba.

from $1.99

Bare-necked FruitcrowLeast concern

Bare-necked Fruitcrow

Gymnoderus foetidus

The bare-necked fruitcrow is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in every mainland South American country except Argentina, Chile, Uruguay, and Paraguay.

from $1.99

Crimson FruitcrowLeast concern

Crimson Fruitcrow

Haematoderus militaris

The crimson fruitcrow is a species of bird in the large family Cotingidae, not a crow. The only member of the genus Haematoderus, it is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. Because of its large range and population density this species is not classified as vulnerable.

from $1.99

Brown-hooded KingfisherLeast concern

Brown-hooded Kingfisher

Halcyon albiventris

The brown-hooded kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae, the tree kingfishers. It has a brown head and blackish and turquoise wings. It is found in Sub-Saharan Africa, living in woodland, scrubland, forest edges, and also suburban areas. The International Union for Conservation of Nature (IUCN) has assessed it as being of least concern.

from $1.99

Chocolate-backed KingfisherLeast concern

Chocolate-backed Kingfisher

Halcyon badia

The chocolate-backed kingfisher is a species of kingfisher in the subfamily Halcyoninae, native to the African tropical rainforest.

from $1.99

Striped KingfisherLeast concern

Striped Kingfisher

Halcyon chelicuti

The striped kingfisher is a species of bird in the tree kingfisher subfamily. It was first described by Edward, Lord Stanley, in Salt's Voyage to Abyssinia in 1814 as "Chelicut kingfisher" Alaudo Chelicuti.

from $1.99

Ruddy KingfisherLeast concern

Ruddy Kingfisher

Halcyon coromanda

The ruddy kingfisher is a medium-sized tree kingfisher, widely distributed in east and southeast Asia.

from $1.99

Javan KingfisherLeast concern

Javan Kingfisher

Halcyon cyanoventris

The Javan kingfisher, sometimes called the blue-bellied kingfisher or Java kingfisher, is a medium-sized kingfisher endemic to the Indonesian islands of Java and Bali.

from $1.99

Grey-headed KingfisherLeast concern

Grey-headed Kingfisher

Halcyon leucocephala

The grey-headed kingfisher is a species of bird in the kingfisher family, Alcedinidae. It is found across large parts of Africa and southern Arabia, from Mauritania through Senegal and the Gambia, east to Ethiopia, Somalia, Yemen, Oman and Saudi Arabia, and south all the way through to South Africa. It is also found in islands off the African coast such as the Cape Verde islands and Zanzibar.

from $1.99

Blue-breasted KingfisherLeast concern

Blue-breasted Kingfisher

Halcyon malimbica

The blue-breasted kingfisher is a tree kingfisher widely distributed across Equatorial Africa. This kingfisher is essentially resident, but retreats from drier savanna areas to wetter habitats in the dry season.

from $1.99

Black-capped KingfisherVulnerable

Black-capped Kingfisher

Halcyon pileata

The black-capped kingfisher is a tree kingfisher which is widely distributed in tropical Asia from India east to China, Korea and Southeast Asia. This most northerly of the tree kingfishers is resident over much of its range, but northern populations are migratory, wintering south of their range in Sri Lanka, Thailand, Borneo and Java.

from $1.99

Woodland KingfisherLeast concern

Woodland Kingfisher

Halcyon senegalensis

The woodland kingfisher is a tree kingfisher that is widely distributed in Africa south of the Sahara.

from $1.99

Mangrove KingfisherLeast concern

Mangrove Kingfisher

Halcyon senegaloides

The mangrove kingfisher is a kingfisher in the genus Halcyon. It is similar in appearance to the woodland kingfisher. It is found along the eastern coastline of Sub-Saharan Africa, living in woodland, along rivers, and in estuaries and mangrove. The International Union for Conservation of Nature (IUCN) has assessed it as being of least concern.

from $1.99

White-throated KingfisherLeast concern

White-throated Kingfisher

Halcyon smyrnensis

The white-throated kingfisher also known as the white-breasted kingfisher is a tree kingfisher, widely distributed in Asia from the Sinai east through the Indian subcontinent to China and Indonesia. This kingfisher is a resident over much of its range, although some populations may make short distance movements.

from $1.99

Rusty-faced ParrotNear threatened

Rusty-faced Parrot

Hapalopsittaca amazonina

The rusty-faced parrot is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Venezuela and possibly Ecuador.

from $1.99

Fuertes's ParrotEndangered

Fuertes's Parrot

Hapalopsittaca fuertesi

Fuertes's parrot, also known as the indigo-winged parrot, is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Black-winged ParrotLeast concern

Black-winged Parrot

Hapalopsittaca melanotis

The black-winged parrot, also known as the black-eared parrot, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Red-faced ParrotEndangered

Red-faced Parrot

Hapalopsittaca pyrrhops

The red-faced parrot is a species of parrot in the family Psittacidae.

from $1.99

Buff-thighed pufflegLeast concern

Buff-thighed puffleg

Haplophaedia assimilis

The buff-thighed puffleg is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Greenish pufflegLeast concern

Greenish puffleg

Haplophaedia aureliae

The greenish puffleg is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, Panama, and Peru.

from $1.99