Near threatened

UICN · NT

Species the IUCN classifies as “Near threatened”. 122 species

Rufous-collared KingfisherNear threatened

Rufous-collared Kingfisher

Actenoides concretus

The rufous-collared kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Green-backed KingfisherNear threatened

Green-backed Kingfisher

Actenoides monachus

The green-backed kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae endemic to Indonesia, where it is restricted to north and central Sulawesi, and the islands of Manadotua and Lembeh. It can be found in the protected areas of Lore Lindu, Bogani Nani Wartabone, and Tangkoko Batuangus.

from $1.99

Lina's SunbirdNear threatened

Lina's Sunbird

Aethopyga linaraborae

Lina's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae It is endemic to mountains in the island of Mindanao in the Philippines. It is one of the most striking sunbirds in the country with the male having an iridescent blue color and an orange spot on its yellow breast. It is named after Dioscoro S. Rabor's wife, Lina who would assist Dioscoro on expeditions.

from $1.99

Fischer's LovebirdNear threatened

Fischer's Lovebird

Agapornis fischeri

Fischer's lovebird is a small parrot species of the genus Agapornis. They were originally discovered in the late 19th century. They are named after the 19th century German explorer of East Africa Gustav Fischer.

from $1.99

Lilian's LovebirdNear threatened

Lilian's Lovebird

Agapornis lilianae

Lilian's lovebird, also known as the Nyasa lovebird, is a small African parrot species of the lovebird genus. It is mainly green and has orange on its upper chest and head. It is 13 cm (5 inches) long and is the smallest parrot on mainland Africa. In captivity, it is uncommon and difficult to breed.

from $1.99

White-tufted sunbeamNear threatened

White-tufted sunbeam

Aglaeactis castelnaudii

The white-tufted sunbeam is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found only in Peru. Its natural habitats are subtropical or tropical moist montane forest and subtropical or tropical high-altitude shrubland.

from $1.99

Blyth's KingfisherNear threatened

Blyth's Kingfisher

Alcedo hercules

Blyth's kingfisher is the largest kingfisher in the genus Alcedo. Named for Edward Blyth, the species has also been known as Alcedo grandis and as the great blue kingfisher. Between 22 and 23 cm long, the kingfisher has deep rufous underparts with a blackish blue breast patch, and brilliant cobalt blue or azure upperparts, tinged with purple.

from $1.99

Yellow-faced ParrotNear threatened

Yellow-faced Parrot

Alipiopsitta xanthops

The yellow-faced parrot, formerly also known as the yellow-faced amazon, is the only species of the genus Alipiopsitta. It is a Neotropical parrot, and was classified in the genus Amazona for many years. It is a predominantly green and yellow-plumaged bird with a yellow head. It is a semi-nomadic species found in the cerrado region of Brazil and adjacent Bolivia.

from $1.99

Chestnut-bellied hummingbirdNear threatened

Chestnut-bellied hummingbird

Amazilia castaneiventris

The chestnut-bellied hummingbird is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Blue-fronted ParrotNear threatened

Blue-fronted Parrot

Amazona aestiva

The blue-fronted amazon, also called the blue-fronted parrot, the turquoise-fronted amazon and the turquoise-fronted parrot, is a South American species of amazon parrot and one of the most common amazon parrots kept in captivity as a pet or companion parrot. Its common name is derived from the distinctive blue/turquoise marking on its head just above its beak.

from $1.99

Yellow-shouldered AmazonNear threatened

Yellow-shouldered Amazon

Amazona barbadensis

The yellow-shouldered amazon, also known as the yellow-shouldered parrot, is a parrot of the genus Amazona that is found in the arid areas of northern Venezuela, the Venezuelan islands of Margarita and La Blanquilla, and the island of Bonaire. It has been extirpated from and reintroduced to Aruba and introduced to Curaçao.

from $1.99

Red-tailed AmazonNear threatened

Red-tailed Amazon

Amazona brasiliensis

The red-tailed amazon, also known as the red-tailed parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is native to the Serra do Mar coastal forests. The bird has been threatened by habitat loss and capture for the wild bird trade, and is a symbol of the efforts to conserve one of the Earth's most biologically diverse ecosystems.

from $1.99

Blue-cheeked amazonNear threatened

Blue-cheeked amazon

Amazona dufresniana

The blue-cheeked amazon, also known as blue-cheeked parrot or Dufresne's amazon, is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, the Guianas, and Venezuela.

from $1.99

Northern mealy amazonNear threatened

Northern mealy amazon

Amazona guatemalae

The northern mealy amazon or northern mealy parrot is among the largest parrots in the genus Amazona, the amazon parrots. It is a mainly green parrot with a total length of 38–41 cm (15–16 in). It is endemic to tropical Central America. This parrot and the southern mealy amazon are conspecific, having previously been considered separate species.

from $1.99

Cuban AmazonNear threatened

Cuban Amazon

Amazona leucocephala

The Cuban amazon, also known as the Cuban parrot and the rose-throated parrot, is a medium-sized mainly green parrot found in woodlands and dry forests of Cuba, the Bahamas and Cayman Islands in the Caribbean. Although they have been observed in the wild in Puerto Rico, they are probably the result of escaped pets, and no reproduction has been recorded.

from $1.99

Grey-breasted Mountain ToucanNear threatened

Grey-breasted Mountain Toucan

Andigena hypoglauca

The grey-breasted mountain toucan is a least-concern species of bird in the toucan family, Ramphastidae. It is found in South American countries such as Colombia, Ecuador and Peru.

from $1.99

Plate-billed Mountain ToucanNear threatened

Plate-billed Mountain Toucan

Andigena laminirostris

The plate-billed mountain toucan is a species of bird in the family Ramphastidae. It is native to the west slope of Ecuador and extreme southern Colombia, where it lives in the high-altitude humid mountain forests of the Andes.

from $1.99

Austen's Brown HornbillNear threatened

Austen's Brown Hornbill

Anorrhinus austeni

Austen's brown hornbill, also known as the white-throated brown hornbill or brown hornbill, is a medium-sized species of hornbill found in forests from northeastern India to Vietnam and northern Thailand. It is rare throughout its range and is threatened by habitat loss and fragmentation.

from $1.99

Bushy-crested HornbillNear threatened

Bushy-crested Hornbill

Anorrhinus galeritus

The bushy-crested hornbill is a bird in the hornbill family. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Austen's Brwon HornbillNear threatened

Austen's Brwon Hornbill

Anorrhinus tickelli

Tickell's brown hornbill, also known as the rusty-cheeked hornbill, is a species of hornbill found in forests in Burma and adjacent western Thailand. Austen's brown hornbill is sometimes considered as a subspecies of Tickell's brown hornbill.

from $1.99

Indian Pied HornbillNear threatened

Indian Pied Hornbill

Anthracoceros coronatus

The Malabar pied hornbill, also known as the lesser pied hornbill, is a bird in the hornbill family, a family of tropical near-passerine birds found in the Old World.

from $1.99

Plain-backed SunbirdNear threatened

Plain-backed Sunbird

Anthreptes reichenowi

The plain-backed sunbird, also known as blue-throated sunbird is a sunbird. The sunbirds are a group of very small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also take insects, especially when feeding young. Flight is fast and direct on their short wings. Most species can take nectar by hovering like a hummingbird, but usually perch to feed most of the time.

from $1.99

Red-throated SunbirdNear threatened

Red-throated Sunbird

Anthreptes rhodolaemus

The red-throated sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, the Philippines, Singapore, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Jonquil ParrotNear threatened

Jonquil Parrot

Aprosmictus jonquillaceus

The Jonquil parrot (Aprosmictus jonquillaceus) is a species of bird in the Psittaculidae family with two subspecies, Aprosmictus jonquillaceus jonquillaceus and Aprosmictus jonquillaceus wetterensis. It is a large, long-tailed green parrot with an orange bill and a wing patch which red in males and yellow in females. It is visible when a bird is perched and in flight.

from $1.99

Hooded visorbearerNear threatened

Hooded visorbearer

Augastes lumachella

The hooded visorbearer is a small species of hummingbird in the family Trochilidae. Endemic to the east Brazilian state of Bahia, it is found only at higher altitudes in the Chapada Diamantina region. The species is sexually dimorphic. It resides in the campo rupestre, an arid, high-elevation area characterized by rocky outcrops, poor soils, open habitats, and harsh climatic conditions.

from $1.99

Tanimbar CorellaNear threatened

Tanimbar Corella

Cacatua goffiniana

The Tanimbar corella, also known as Goffin's cockatoo or Tanimbar cockatoo, is a species of cockatoo endemic to forests of Yamdena, Larat, and Selaru, all islands in the Tanimbar Islands archipelago in Indonesia. It has been introduced to the Kai Islands, Indonesia; Puerto Rico; and Singapore.

from $1.99

Nicobar PigeonNear threatened

Nicobar Pigeon

Caloenas nicobarica

The Nicobar pigeon or Nicobar dove is a bird found on small islands and in coastal regions from the Andaman and Nicobar Islands, India, east through the Indonesian Archipelago, to the Solomons and Palau. It is the only living member of the genus Caloenas alongside the extinct spotted green pigeon and Kanaka pigeon, and is the closest living relative of the extinct dodo and Rodrigues solitaire.

from $1.99

Diamantina sabrewingNear threatened

Diamantina sabrewing

Campylopterus diamantinensis

The Diamantina sabrewing is a Near-threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to southeastern Brazil.

from $1.99

White-tailed sabrewingNear threatened

White-tailed sabrewing

Campylopterus ensipennis

The white-tailed sabrewing is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found on Tobago and in Venezuela.

from $1.99

Yellow-billed CotingaNear threatened

Yellow-billed Cotinga

Carpodectes antoniae

The yellow-billed cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in the Pacific lowlands of Costa Rica and Panama. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, and subtropical or tropical moist shrubland. It is threatened by habitat destruction.

from $1.99

Black-headed BerryeaterNear threatened

Black-headed Berryeater

Carpornis melanocephala

The black-headed berryeater is a Near Threatened species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Southern Silvery KingfisherNear threatened

Southern Silvery Kingfisher

Ceyx argentatus

The southern silvery kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae that is endemic to the Philippines found in Mindanao and Basilan. This species and the northern silvery kingfisher, found in the Visayas, were formerly considered conspecific and called the silvery kingfisher.Its natural habitats are tropical moist lowland forests, streams and rivers. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Buru dwarf kingfisherNear threatened

Buru dwarf kingfisher

Ceyx cajeli

The Buru dwarf kingfisher, is a species of bird in the family Alcedinidae that is endemic to Buru Island in Indonesia. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Black-backed dwarf kingfisherNear threatened

Black-backed dwarf kingfisher

Ceyx erithaca

The black-backed dwarf kingfisher, also known as the three-toed kingfisher, is a pocket-sized bird in the family Alcedinidae. It was formerly considered as conspecific with the rufous-backed dwarf kingfisher and together the species complex was known by the English name "oriental dwarf kingfisher".

from $1.99

Little woodstarNear threatened

Little woodstar

Chaetocercus bombus

The little woodstar, called estrellita chica in South America, is a Near Threatened species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in Colombia, Ecuador and Peru.

from $1.99

Neergaard's sunbirdNear threatened

Neergaard's sunbird

Cinnyris neergaardi

Neergaard's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Mozambique and South Africa. Its natural habitat is subtropical or tropical dry forest near the coast, where it is threatened by habitat loss. It is named after Paul Neergaard, a Danish recruiting officer for the Wenela agency, who was stationed in southern Mozambique.

from $1.99

White-tailed starfrontletNear threatened

White-tailed starfrontlet

Coeligena phalerata

The white-tailed starfrontlet is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is endemic to the Sierra Nevada de Santa Marta of northeastern Colombia.

from $1.99

Yellow-knobbed CurassowNear threatened

Yellow-knobbed Curassow

Crax daubentoni

The yellow-knobbed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Yellow-crowned ParakeetNear threatened

Yellow-crowned Parakeet

Cyanoramphus auriceps

The yellow-crowned parakeet also known as the yellow-fronted parakeet is a species of parakeet endemic to the islands of New Zealand. The species is found across the main three islands of New Zealand, North Island, South Island and Stewart Island/Rakiura, as well as on the subantarctic Auckland Islands.

from $1.99

Tres Marias hummingbirdNear threatened

Tres Marias hummingbird

Cynanthus lawrencei

The Tres Marías hummingbird is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It was formerly considered to be a subspecies of the broad-billed hummingbird. It is endemic to the Islas Marías island group off the west coast of Mexico.

from $1.99

Chestnut-bellied CotingaNear threatened

Chestnut-bellied Cotinga

Doliornis remseni

The chestnut-bellied cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Bay-vented CotingaNear threatened

Bay-vented Cotinga

Doliornis sclateri

The bay-vented cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Mexican SheartailNear threatened

Mexican Sheartail

Doricha eliza

The Mexican sheartail is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Mexico.

from $1.99

Black-winged LoryNear threatened

Black-winged Lory

Eos cyanogenia

The black-winged lory, also known as the Biak red lory, is a medium-sized, about 30 cm (12 in) long, long-tailed lory. It has a bright red plumage, black shoulder, red iris, an orange red bill and violet ear-patch behind eye. The underwings are red, becoming yellowish with black tips. The sexes are similar.

from $1.99

Blue-streaked LoryNear threatened

Blue-streaked Lory

Eos reticulata

The blue-streaked lory is also known as the blue-necked lory. It is a medium-sized parrot (31 cm), which is found on the Tanimbar Islands and Babar in the southern Moluccas.

from $1.99

Blue-eared LoryNear threatened

Blue-eared Lory

Eos semilarvata

The blue-eared lory is a parrot found only on the island of Seram in Maluku province, Indonesia.

from $1.99

Coppery-bellied pufflegNear threatened

Coppery-bellied puffleg

Eriocnemis cupreoventris

The coppery-bellied puffleg is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Black-thighed pufflegNear threatened

Black-thighed puffleg

Eriocnemis derbyi

The black-thighed puffleg is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Sula pittaNear threatened

Sula pitta

Erythropitta dohertyi

The Sula pitta is a species of the pitta. It was considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs in the Sula and Banggai Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Garnet PittaNear threatened

Garnet Pitta

Erythropitta granatina

The garnet pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss. The form occurring in the Malaysian state of Sabah has been split as the black-crowned pitta.

from $1.99

White-tailed hummingbirdNear threatened

White-tailed hummingbird

Eupherusa poliocerca

The white-tailed hummingbird is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to southwestern Mexico.

from $1.99

Azure DollarbirdNear threatened

Azure Dollarbird

Eurystomus azureus

The azure dollarbird also known as the azure roller, purple dollarbird or purple roller, is a species of bird in the family Coraciidae. It is endemic to North Maluku in Indonesia. Formerly, some authorities considered the azure dollarbird to be a subspecies of the oriental dollarbird.

from $1.99

Mexican ParrotletNear threatened

Mexican Parrotlet

Forpus cyanopygius

The Mexican parrotlet, also known as the turquoise-rumped parrotlet or the Mexican blue-rumped parrotlet, is a species of parrot in the family Psittacidae.

from $1.99

Violet-capped hummingbirdNear threatened

Violet-capped hummingbird

Goldmania violiceps

The violet-capped hummingbird is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Panama and far northwestern Colombia.

from $1.99

Victoria crowned pigeonNear threatened

Victoria crowned pigeon

Goura victoria

The world's largest pigeon, turkey-sized, wearing a lace-like blue crest tipped in white.

from $1.99

Black-necked CraneNear threatened

Black-necked Crane

Grus nigricollis

The black-necked crane is a medium-sized crane in Asia that breeds on the Tibetan Plateau and remote parts of India and Bhutan. It is 139 cm (55 in) long with a 235 cm (7.71 ft) wingspan, and it weighs 5.5 kg (12 lb). It is whitish-gray, with a black head, red crown patch, black upper neck and legs, and white patch to the rear of the eye. It has black primaries and secondaries. Both sexes are similar.

from $1.99

Rusty-faced ParrotNear threatened

Rusty-faced Parrot

Hapalopsittaca amazonina

The rusty-faced parrot is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Venezuela and possibly Ecuador.

from $1.99

Hoary pufflegNear threatened

Hoary puffleg

Haplophaedia lugens

The hoary puffleg is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Diard's TrogonNear threatened

Diard's Trogon

Harpactes diardii

Diard's trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Singapore, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Scarlet-rumped TrogonNear threatened

Scarlet-rumped Trogon

Harpactes duvaucelii

The scarlet-rumped trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It has also been called the red-rumped trogon and Duvaucel's trogon. It is distinguishable from other trogons by its small size and reddish rump. This species is generally solitary except mating and raising young, which is done in pairs. It is found within certain lowland forests of Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand.

from $1.99

Red-naped TrogonNear threatened

Red-naped Trogon

Harpactes kasumba

The red-naped trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Royal sunangelNear threatened

Royal sunangel

Heliangelus regalis

The royal sunangel is an endangered species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Giant PittaNear threatened

Giant Pitta

Hydrornis caeruleus

The giant pitta is a species of bird in the family Pittidae.

from $1.99

Marvelous spatuletailNear threatened

Marvelous spatuletail

Loddigesia mirabilis

The marvelous spatuletail is an endangered species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is endemic to northern Peru.

from $1.99

Dot-eared coquetteNear threatened

Dot-eared coquette

Lophornis gouldii

The dot-eared coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Sangihe Hanging ParrotNear threatened

Sangihe Hanging Parrot

Loriculus catamene

The Sangihe hanging parrot is a small parrot endemic to the small island of Sangihe, north of Sulawesi, Indonesia.

from $1.99

Yellow-throated Hanging ParrotNear threatened

Yellow-throated Hanging Parrot

Loriculus pusillus

The yellow-throated hanging parrot is a small species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the Indonesian islands of Java and Bali. It is found in forest and adjacent habitats. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

White-naped LoryNear threatened

White-naped Lory

Lorius albidinucha

The white-naped lory is a monotypic species of parrot in the family Psittaculidae.

from $1.99

Crestless CurassowNear threatened

Crestless Curassow

Mitu tomentosum

The crestless curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, Colombia, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Razor-billed CurassowNear threatened

Razor-billed Curassow

Mitu tuberosum

The razor-billed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.

from $1.99

Long-tailed paradigallaNear threatened

Long-tailed paradigalla

Paradigalla carunculata

The long-tailed paradigalla is a large, approximately 37 cm long, black bird-of-paradise with long and pointed tail. One of the most plain members in the family Paradisaeidae, its only adornment is the colorful facial wattles of yellow, red and sky-blue near base of the bill. Both sexes are similar in appearance, however the female is slightly duller and smaller.

from $1.99

Emperor bird-of-paradiseNear threatened

Emperor bird-of-paradise

Paradisaea guilielmi

The emperor bird-of-paradise, also known as emperor of Germany's bird-of-paradise, is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Red Bird-of-paradiseNear threatened

Red Bird-of-paradise

Paradisaea rubra

The red bird-of-paradise, also called the cendrawasih merah, is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea, family Paradisaeidae.

from $1.99

Red-fronted antpeckerNear threatened

Red-fronted antpecker

Parmoptila rubrifrons

The red-fronted antpecker is a species of songbird found in Western Africa. Like all antpeckers, it is placed in the estrildid finch family, Estrildidae. Jameson's antpecker has sometimes been considered as a subspecies.

from $1.99

Wahnes's ParotiaNear threatened

Wahnes's Parotia

Parotia wahnesi

Wahnes's parotia is a medium-sized passerine of the bird-of-paradise family (Paradisaeidae). This species is distributed and endemic to the mountain forests of Huon Peninsula and Adelbert Mountains, northeast Papua New Guinea. The diet consists mainly of fruits and arthropods.

from $1.99

Brown-winged KingfisherNear threatened

Brown-winged Kingfisher

Pelargopsis amauroptera

The brown-winged kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae.

from $1.99

Bearded GuanNear threatened

Bearded Guan

Penelope barbata

The bearded guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Ecuador and Peru. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Crested guanNear threatened

Crested guan

Penelope purpurascens

The crested guan is a Near Threatened species in an ancient group of birds of the family Cracidae, which are related to the Australasian megapodes or mound builders (Megapodiidae). It is found from central Mexico through Central America and in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Rusty-margined GuanNear threatened

Rusty-margined Guan

Penelope superciliaris

The rusty-margined guan is a species of bird in the family Cracidae, which includes the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Resplendent QuetzalNear threatened

Resplendent Quetzal

Pharomachrus mocinno

The resplendent quetzal is a small bird found in Central America and southern Mexico that lives in tropical forests, particularly montane cloud forests. They are part of the family Trogonidae and have two recognized subspecies, P. m. mocinno and P. m. costaricensis.

from $1.99

Lesser FlamingoNear threatened

Lesser Flamingo

Phoeniconaias minor

The lesser flamingo is a species of flamingo occurring in sub-Saharan Africa and western India. Birds are occasionally reported from farther north, but these are generally considered vagrants.

from $1.99

James's FlamingoNear threatened

James's Flamingo

Phoenicoparrus jamesi

James's flamingo, also known as the puna flamingo, is a species of flamingo that lives at high altitudes in the Andean plateaus of Peru, Chile, Bolivia, and northwest Argentina.

from $1.99

Chilean FlamingoNear threatened

Chilean Flamingo

Phoenicopterus chilensis

The Chilean flamingo is a species of large flamingo at a height of 110–130 cm (43–51 in) closely related to the American flamingo and the greater flamingo, with which it was previously considered a subspecies before being classified as its own species as a result of their lighter color, smaller size and behavioral differences. The species is listed as Near Threatened on the IUCN Red List.

from $1.99

White-throated piping guanNear threatened

White-throated piping guan

Pipile grayi

The white-throated piping guan is a near threatened species of bird in subfamily Penelopinae of family Cracidae, the guans, chachalacas, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Black-capped PipritesNear threatened

Black-capped Piprites

Piprites pileata

The black-capped piprites, also known as the black-capped manakin, bailarín castaño, or piprites capirotado, is a species of suboscine passerine. It has been placed in the genus Piprites, part of the Tyrannidae family. Previously, the species was included in the family Pipridae, but was reclassified following genetic studies.

from $1.99

Black-faced PittaNear threatened

Black-faced Pitta

Pitta anerythra

The black-faced pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found on Bougainville Island in Papua New Guinea, and Choiseul Island as well as Santa Isabel Island in the Solomon Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss and most certainly by introduced predators and/or competitors.

from $1.99

Mangrove PittaNear threatened

Mangrove Pitta

Pitta megarhyncha

The mangrove pitta is a species of passerine bird in the family Pittidae native to the eastern Indian subcontinent and western Southeast Asia. It is part of a superspecies where it is placed with the Indian pitta, the fairy pitta and the blue-winged pitta but has no recognized subspecies. A colourful bird, it has a black head with brown crown, white throat, greenish upper parts, buff underparts and reddish vent area.

from $1.99

Princess ParrotNear threatened

Princess Parrot

Polytelis alexandrae

The colourful princess parrot is an Australian bird of the parrot family. Its name was given in honour of Princess Alexandra of Denmark, who in 1863 married the Prince of Wales Edward VII and eventually became Queen of the United Kingdom. Other names for the species include: Queen Alexandra parrot, Alexandra's parakeet, Princess of Wales parakeet, rose-throated parakeet, and spinifex parrot.

from $1.99

Blue-winged MacawNear threatened

Blue-winged Macaw

Primolius maracana

The blue-winged macaw, in aviculture more commonly known as Illiger's macaw, is a species of small macaw found in central and eastern South America. The second name is in honor of the German ornithologist Johann Karl Wilhelm Illiger. It was previously placed in the genera Ara or Propyrrhura. Blue-winged macaws have been known to reach an age of 50–60 years.

from $1.99

Yellow-breasted Racket-tailNear threatened

Yellow-breasted Racket-tail

Prioniturus flavicans

The yellow-breasted racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Indonesia where it is native to the Minahasa Peninsula and the Togian Islands in the Gulf of Tomini. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Montane Racket-tailNear threatened

Montane Racket-tail

Prioniturus montanus

The montane racket-tail, also known as the Luzon racket-tail, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It was previously considered conspecific with the Mindanao racket-tail. This bird is endemic to the mountainous regions of northern Luzon, Philippines. It faces threats from habitat loss and the cage bird trade.

from $1.99

Mindanao Racket-tailNear threatened

Mindanao Racket-tail

Prioniturus waterstradti

The Mindanao racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Mindanao in the Philippines. It was previously conspecific with the Luzon Racket-tail. Two subspecies are recognized: the nominate waterstradti in the south-east, and malindangensis in the west. Its natural habitat is tropical moist montane forests. It is becoming rare due to habitat loss and trapping for the pet trade.

from $1.99

Scarlet-breasted FlowerpeckerNear threatened

Scarlet-breasted Flowerpecker

Prionochilus thoracicus

The scarlet-breasted flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical swamps. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Palm CockatooNear threatened

Palm Cockatoo

Probosciger aterrimus

The palm cockatoo, also known as the goliath cockatoo or great black cockatoo, is a large, smoky-grey/black parrot of the cockatoo family native to New Guinea, the Aru Islands and the Cape York Peninsula in Queensland, Australia. It has a crest of long feathers atop its head, with a very large and strong, sharply-hooked black beak, and prominent bright-red cheek patches.

from $1.99

Bare-throated BellbirdNear threatened

Bare-throated Bellbird

Procnias nudicollis

The bare-throated bellbird is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in moist subtropical and tropical forests in Argentina, Brazil, and Paraguay. The male has white plumage and bristly bluish-black bare skin around its eye, beak and throat. The female is more drab, being olive-brown above with streaked yellow underparts.

from $1.99

Gurney's SugarbirdNear threatened

Gurney's Sugarbird

Promerops gurneyi

Gurney's sugarbird is a medium-sized passerine endemic to the mid- and high-altitude grassland velds in southern Africa. It belongs to the family Promeropidae, which contains one genus, Promerops, and two species. Gurney's sugarbird feeds on nectar from Protea bushes as well as on small insects. This bird is characterized by its long, graduated tail and decurved beak.

from $1.99

Masked shining parrotNear threatened

Masked shining parrot

Prosopeia personata

The masked shining parrot, also known as the masked parrot, masked musk parrot, or the yellow-breasted musk parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Viti Levu in Fiji. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, subtropical or tropical moist montane forest, arable land, and rural gardens.

from $1.99

Crimson Shining ParrotNear threatened

Crimson Shining Parrot

Prosopeia splendens

The crimson shining parrot is a parrot from Fiji. The species is endemic to the islands of Kadavu and Ono in the Kadavu Group. The species was once considered conspecific with the red shining parrot of Vanua Levu and Taveuni, but is now considered its own species. The species is sometimes known as the Kadavu musk parrot.

from $1.99

Red-masked parakeetNear threatened

Red-masked parakeet

Psittacara erythrogenys

The red-masked parakeet is a medium-sized parrot from Ecuador and Peru. It is popular as a pet and are better known in aviculture as the cherry-headed conure or the red-headed conure. They are also considered the best talkers of all the conures.

from $1.99

Cordilleran parakeetNear threatened

Cordilleran parakeet

Psittacara frontatus

The cordilleran parakeet is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Red-breasted ParakeetNear threatened

Red-breasted Parakeet

Psittacula alexandri

The red-breasted parakeet is a parrot native to Southeast Asia. It is among the more widespread species of the genus and is the species which has the most geographical variations. It is easily identified by the large red patch on its breast. An alternative name is the moustached parakeet depending on subspecies. Most of the subspecies are confined to minuscule islands or a cluster of islands in Indonesia.

from $1.99

Nicobar ParakeetNear threatened

Nicobar Parakeet

Psittacula caniceps

The Nicobar parakeet, also known as Blyth's parakeet, is a parrot in the genus Psittacula, endemic to the Nicobar Islands of the Indian Ocean. It is one of the largest parakeets, measuring 56 to 60 cm from the top of the head to the tip of the tail and weighing about 224 g.

from $1.99

Grey-headed ParakeetNear threatened

Grey-headed Parakeet

Psittacula finschii

The grey-headed parakeet is closely related to the slaty-headed parakeet which together form a super-species. It is found in Southeast Asia from north-eastern India to Vietnam.

from $1.99

Blossom-headed ParakeetNear threatened

Blossom-headed Parakeet

Psittacula roseata

The blossom-headed parakeet is a parrot in the family Psittaculidae. It has a lime green body and a pink or bluish grey-head and is found in Southeast Asia. This species is sometimes also referred to as rosy-headed parakeet.

from $1.99

Iris LorikeetNear threatened

Iris Lorikeet

Psitteuteles iris

The iris lorikeet is a small, up to 20 cm (8 in) long, green lorikeet bird. The male has a red forehead, yellow nape, purple band back from eye between nape and cheek, and yellowish below. The female almost similar with red-marked green forecrown and yellowish green cheek.

from $1.99

Blue-rumped ParrotNear threatened

Blue-rumped Parrot

Psittinus cyanurus

The blue-rumped parrot is a parrot found in the very southern tip of Myanmar, peninsular Thailand, Malaysia, Borneo, Sumatra and nearby islands. It is a small parrot (18 cm) and is primarily green with bright red underwing coverts, a reddish shoulder patch, and yellowish margins on the wing coverts. It is sexually dimorphic. The female has a grey-brown head.

from $1.99

Saffron ToucanetNear threatened

Saffron Toucanet

Pteroglossus bailloni

The saffron toucanet is a species of bird in the family Ramphastidae found in the Atlantic Forest in far north-eastern Argentina, south-eastern Brazil, and eastern Paraguay.

from $1.99

Bald ParrotNear threatened

Bald Parrot

Pyrilia aurantiocephala

The bald parrot or orange-headed parrot is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to the east-central Amazon of Brazil. Its natural habitat is tropical moist lowland forests. It is considered near threatened by BirdLife International due to the widespread deforestation of the Amazon.

from $1.99

Saffron-headed ParrotNear threatened

Saffron-headed Parrot

Pyrilia pyrilia

The saffron-headed parrot is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia, Panama, and Venezuela.

from $1.99

Hellmayr's ParakeetNear threatened

Hellmayr's Parakeet

Pyrrhura amazonum

The Santarém parakeet, also known as Hellmayr's parakeet or in aviculture as Hellmayr's conure or the Santarém conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the eastern and central sections of the Amazon basin south of the Amazon River, only just extending onto the northern bank of this river.

from $1.99

Yellow-throated ToucanNear threatened

Yellow-throated Toucan

Ramphastos ambiguus

The yellow-throated toucan is a Least Concern species of bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found from Honduras south into northern South America and beyond to Peru.

from $1.99

Keel-billed ToucanNear threatened

Keel-billed Toucan

Ramphastos sulfuratus

The keel-billed toucan, also known as rainbow-billed toucan or sulphur-breasted toucan, is a species of toucan native to southern Mexico, Central America and the far northwest of South America, and is found in tropical forests. It is the national bird of Belize. It is an omnivorous forest bird that feeds on fruit, seeds, insects, invertebrates, lizards, snakes, and small birds and their eggs.

from $1.99

Black-backed thornbillNear threatened

Black-backed thornbill

Ramphomicron dorsale

The black-backed thornbill is a Near Threatened species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to the Sierra Nevada de Santa Marta of northern Colombia.

from $1.99

Writhed hornbillNear threatened

Writhed hornbill

Rhabdotorrhinus leucocephalus

The writhed hornbill, also known as the Mindanao wrinkled hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to primarily lowland forests on the Philippine islands of Mindanao, Dinagat and Camiguin Sur. It formerly included the Walden's hornbill as a subspecies, but unlike that species, both sexes of the writhed hornbill have orange-red throat and peri-ocular skin.

from $1.99

Rufous hummingbirdNear threatened

Rufous hummingbird

Selasphorus rufus

The rufous hummingbird is a small hummingbird, about 8 cm (3 in) long with a long, straight and slender bill. These birds are known for their extraordinary flight skills, flying 3,200 kilometres during their migratory transits. It is one of nine species in the genus Selasphorus.

from $1.99

Blue-naped ParrotNear threatened

Blue-naped Parrot

Tanygnathus lucionensis

The blue-naped parrot, also known as the blue-crowned green parrot, Luzon parrot, the Philippine green parrot, and locally known as pikoy, is a parrot native throughout the Philippines and the Talaud Islands of Indonesia. It is threatened by habitat loss and trapping for the pet trade. It is illegal to hunt, capture or possess Blue-naped parrots under Philippine Law RA 9147.

from $1.99

Numfor Paradise KingfisherNear threatened

Numfor Paradise Kingfisher

Tanysiptera carolinae

The Numfor paradise kingfisher, also known as the cobalt paradise kingfisher, is a tree kingfisher endemic to the Indonesian island of Numfor off the northwestern coast of New Guinea. It is a common species, but the forests where it lives are being affected by logging and the IUCN has rated its conservation status as "near-threatened".

from $1.99

Kofiau Paradise KingfisherNear threatened

Kofiau Paradise Kingfisher

Tanysiptera ellioti

The Kofiau paradise kingfisher is a tree kingfisher belonging to the family Alcedinidae, subfamily Halcyoninae.

from $1.99

Biak Paradise KingfisherNear threatened

Biak Paradise Kingfisher

Tanysiptera riedelii

The Biak paradise kingfisher is a tree kingfisher that is endemic to the Indonesian island of Biak which is one of a small group of islands located in Cenderawasih Bay near the northern coast of Papua. This bird has a turquoise-blue back with a white belly and tail streamers and a reddish beak. Its natural habitat is forests and the IUCN has assessed its conservation status as being "near-threatened".

from $1.99

Fischer's TuracoNear threatened

Fischer's Turaco

Tauraco fischeri

Fischer's turaco is a species of bird in the family Musophagidae. It is found in Coastal East Africa, including Kenya, Somalia, and Tanzania. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical moist montane forest, and arable land. It is threatened by habitat loss and trapping for the wildlife trade.

from $1.99

Ruspoli's TuracoNear threatened

Ruspoli's Turaco

Tauraco ruspolii

Ruspoli's turaco, also known as Prince Ruspoli's turaco, is a species of bird in the family Musophagidae. It is endemic to southern Ethiopia where its natural habitat is subtropical or tropical dry forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

White-mantled KingfisherNear threatened

White-mantled Kingfisher

Todiramphus albonotatus

The white-mantled kingfisher or New Britain kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is endemic to New Britain off Papua New Guinea. Its natural habitat is tropical moist lowland forests.

from $1.99