Vulnerable

UICN · VU

Species the IUCN classifies as “Vulnerable”. 113 species

Rufous-necked HornbillVulnerable

Rufous-necked Hornbill

Aceros nipalensis

The rufous-necked hornbill is a species of hornbill in Bhutan, northeastern India, especially in Arunachal Pradesh, Indian subcontinent and Southeast Asia. It is locally extinct in Nepal due to hunting and significant loss of habitat. There are less than 10,000 adults left in the wild. With a length of about 117 cm (46 in), it is among the largest Bucerotine hornbills.

from $1.99

Black-cheeked LovebirdVulnerable

Black-cheeked Lovebird

Agapornis nigrigenis

The black-cheeked lovebird is a small parrot species of the lovebird genus. It is mainly green and has a brown head, red beak, and white eyerings. It is endemic to a relatively small range in southwest Zambia, where it is vulnerable to habitat loss.

from $1.99

Purple-backed sunbeamVulnerable

Purple-backed sunbeam

Aglaeactis aliciae

The purple-backed sunbeam is a bird species in the family Trochilidae. It is found only in Peru.

from $1.99

Green avadavatVulnerable

Green avadavat

Amandava formosa

The green avadavat or green munia is a species of Estrildid finch with green and yellow on the body, a bright red bill and black "zebra stripes" on the flanks. They are endemic to the Indian subcontinent and were formerly popular as cagebirds. The name "avadavat" is a corruption of the name the city of Ahmedabad in Gujarat, India, which was a centre of bird trade.

from $1.99

Honduran emeraldVulnerable

Honduran emerald

Amazilia luciae

The Honduran emerald is a vulnerable species of hummingbird in the "emeralds" tribe, Trochilini, of the subfamily Trochilinae. It is endemic to Honduras.

from $1.99

Red-necked AmazonVulnerable

Red-necked Amazon

Amazona arausiaca

The red-necked amazon, known locally as the jaco parrot or jaco, is an amazon parrot species endemic to the island of Dominica. Other names include red-necked parrot, Dominican blue-faced amazon, and lesser Dominican amazon. It gets its name from the area of orange and reddish plumage commonly found at its throat. This parrot is a vulnerable species, with an estimated population of 850-1000 mature individuals.

from $1.99

Yellow-billed AmazonVulnerable

Yellow-billed Amazon

Amazona collaria

The yellow-billed amazon, also called the yellow-billed parrot or Jamaican amazon, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is a predominantly green parrot with a short tail and pink throat and neck.

from $1.99

Saint Vincent AmazonVulnerable

Saint Vincent Amazon

Amazona guildingii

The Saint Vincent amazon, also known as Saint Vincent parrot, is a large, approximately 40 cm (16 in) long, multi-colored amazon parrot with a yellowish white, blue and green head, greenish-bronze upperparts plumage, and violet blue-green wings.

from $1.99

Red-spectacled ParrotVulnerable

Red-spectacled Parrot

Amazona pretrei

The red-spectacled amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Red-browed AmazonVulnerable

Red-browed Amazon

Amazona rhodocorytha

The red-browed amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to Atlantic Forest in eastern Brazil. It has been considered a subspecies of the blue-cheeked amazon, but today all major authorities consider them separate species. It is threatened both by habitat loss and by being captured for the trade in wild parrots.

from $1.99

Tucumán AmazonVulnerable

Tucumán Amazon

Amazona tucumana

The Tucumán amazon, also known as the Tucumán parrot, alder amazon, or alder parrot, is a vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina and Bolivia.

from $1.99

Hispaniolan AmazonVulnerable

Hispaniolan Amazon

Amazona ventralis

The Hispaniolan parrot, also known as Hispaniolan amazon, is a species of psittaciform bird of the family Psittacidae endemic to Hispaniola, which includes the Dominican Republic and Haiti. Its white forehead, light beak, white eye-ring, blue ear patch, and maroon belly patch are the main features that differentiate it from other amazons. Its body measures about 28 centimeters in length.

from $1.99

Saint Lucia AmazonVulnerable

Saint Lucia Amazon

Amazona versicolor

The Saint Lucia amazon, also known as the St. Lucia amazon and St. Lucia parrot, is a vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Saint Lucia in the Lesser Antilles and is the country's national bird.

from $1.99

Hyacinth MacawVulnerable

Hyacinth Macaw

Anodorhynchus hyacinthinus

The hyacinth macaw, or hyacinthine macaw, is a parrot native to central and eastern South America. With a length of about one meter it is longer than any other species of parrot. It is the largest macaw and the largest flying parrot species. While generally easily recognized, it could be confused with the smaller Lear's macaw.

from $1.99

Tolima blossomcrownVulnerable

Tolima blossomcrown

Anthocephala berlepschi

The Tolima blossomcrown is a Vulnerable species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Santa Marta blossomcrownVulnerable

Santa Marta blossomcrown

Anthocephala floriceps

The Santa Marta blossomcrown is a Vulnerable species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It endemic to the Sierra Nevada de Santa Marta of Colombia.

from $1.99

Black HornbillVulnerable

Black Hornbill

Anthracoceros malayanus

The black hornbill is a species of bird of the hornbill family Bucerotidae. It lives in Asia in Brunei Darussalam, Indonesia, Malaysia, Singapore, Thailand.

from $1.99

Palawan HornbillVulnerable

Palawan Hornbill

Anthracoceros marchei

The Palawan hornbill is a large forest bird endemic to the Philippines. It is one of the 11 endemic hornbills in the country. It is only found in Palawan and the nearby islands of Balabac, Busuanga, Calauit, Culion and Coron. It is locally known as "talusi" in the language Cuyunon. It is threatened by habitat loss, hunting and trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Banded Green SunbirdVulnerable

Banded Green Sunbird

Anthreptes rubritorques

The banded green sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Tanzania.

from $1.99

Blue craneVulnerable

Blue crane

Anthropoides paradiseus

The blue crane, also known as the Stanley crane and the paradise crane, is the national bird of South Africa. The species is listed as Vulnerable by the IUCN.

from $1.99

Javan trogonVulnerable

Javan trogon

Apalharpactes reinwardtii

The Javan trogon is a bird species in the family Trogonidae endemic to western Java, Indonesia. It was previously grouped with the Sumatran trogon as a single species, known as the blue-tailed trogon. However, differences in size, weight, and plumage have led to their classification as separate species.

from $1.99

Military MacawVulnerable

Military Macaw

Ara militaris

The military macaw is a medium to large-sized macaw, named after its green and red plumage vaguely resembling a military uniform. It is native from west-central Mexico south through northern Argentina and Bolivia. While most wild populations are currently listed by the IUCN as vulnerable - and listed as endangered by Mexico - the species is still seen commonly in zoos and parks worldwide.

from $1.99

ShoebillVulnerable

Shoebill

Balaeniceps rex

The shoebill, also known as the whale-headed stork, whalebill, and shoe-billed stork, is a large long-legged wading bird. It is named for its enormous, shoe-shaped bill. It has a somewhat stork-like overall form and was previously classified as a stork in the order Ciconiiformes, but genetic evidence has now placed it along with pelicans, herons, and its closest relative, the hamerkop, all in the order Pelecaniformes.

from $1.99

Black Crowned CraneVulnerable

Black Crowned Crane

Balearica pavonina

The black crowned crane is a part of the family Gruidae, along with its sister species, the grey crowned crane. It is topped with its characteristic bristle-feathered golden crown.

from $1.99

Rufous-fronted ParakeetVulnerable

Rufous-fronted Parakeet

Bolborhynchus ferrugineifrons

The rufous-fronted parakeet is a species of parrot in the family Psittacidae. Endemic to Colombia, its natural habitats are high-altitude shrubland, high-altitude grassland and arable land. It is threatened by habitat destruction and is classified as "vulnerable" by the International Union for Conservation of Nature.

from $1.99

Grey-cheeked ParakeetVulnerable

Grey-cheeked Parakeet

Brotogeris pyrrhoptera

The grey-cheeked parakeet, less commonly known as fire-winged parakeet, is a vulnerable species of bird. It is in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots, and is found in Ecuador and Peru.

from $1.99

Snowy OwlVulnerable

Snowy Owl

Bubo scandiacus

The snowy owl, also known as the polar owl, the white owl and the Arctic owl, is a large, white owl of the true owl family. Snowy owls are native to the Arctic regions of both North America and the Palearctic, breeding mostly on the tundra. It has a number of unique adaptations to its habitat and lifestyle, which are quite distinct from other extant owls.

from $1.99

Great HornbillVulnerable

Great Hornbill

Buceros bicornis

The great hornbill, also known as the concave-casqued hornbill, great Indian hornbill or great pied hornbill, is one of the larger members of the hornbill family. It occurs in the Indian subcontinent and Southeast Asia. It is predominantly frugivorous, but also preys on small mammals, reptiles, and birds. It has been listed as Vulnerable on the IUCN Red List since 2018.

from $1.99

Rufous HornbillVulnerable

Rufous Hornbill

Buceros hydrocorax

The rufous hornbill, also known as the Philippine hornbill and locally as kalaw, is a large species of hornbill endemic to the Philippines. It is called the "clock-of-the-mountains" by locals, because of its loud booming call which typically occurs every hour. Rufous hornbills inhabit moist tropical lowland forest areas, and are now regarded as a threatened species.

from $1.99

Rhinoceros HornbillVulnerable

Rhinoceros Hornbill

Buceros rhinoceros

The rhinoceros hornbill is a large species of forest hornbill. In captivity, it can live for up to 35 years. It is found in lowland and montane, tropical and subtropical climates and in mountain rain forests up to 1,400 metres in the Malay Peninsula from southern Thailand; and the islands of Singapore, Borneo, Sumatra and Java.

from $1.99

Wattled CraneVulnerable

Wattled Crane

Bugeranus carunculatus

The wattled crane is a large, threatened species of crane found in wetlands and grasslands of eastern and southern Africa, ranging from Ethiopia to South Africa. Some authorities consider it the sole member of the genus Bugeranus.

from $1.99

Brown-cheeked HornbillVulnerable

Brown-cheeked Hornbill

Bycanistes cylindricus

The brown-cheeked hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Ivory Coast, Ghana, Guinea, Liberia, Sierra Leone, and Togo. Its natural habitats are tropical and subtropical moist broadleaf forests, plantations, and secondary growth forests. It is threatened by habitat destruction, as timber is harvested and the forests become increasingly fragmented.

from $1.99

Blue-eyed CockatooVulnerable

Blue-eyed Cockatoo

Cacatua ophthalmica

The blue-eyed cockatoo is a large, mainly white cockatoo about 50 cm (20 in) long with a mobile crest, a black beak, and a light blue rim of featherless skin around each eye that gives this species its name.

from $1.99

Gang-gang CockatooVulnerable

Gang-gang Cockatoo

Callocephalon fimbriatum

The gang-gang cockatoo is a parrot found in the cooler and wetter forests and woodlands of Australia, particularly alpine bushland. It is the only species placed in the genus Callocephalon. Mostly mild grey in colour with some lighter scalloping, the male has a red head and crest, while the female has a small fluffy grey crest. It ranges throughout south-eastern Australia.

from $1.99

Glossy Black CockatooVulnerable

Glossy Black Cockatoo

Calyptorhynchus lathami

The glossy black cockatoo is a species of bird found in Australia. It is the smallest member of the subfamily Calyptorhynchinae, and found in eastern Australia. Adult glossy black cockatoos may reach 50 cm (19.5 in) in length. They are sexually dimorphic.

from $1.99

Outcrop sabrewingVulnerable

Outcrop sabrewing

Campylopterus calcirupicola

The outcrop sabrewing or dry-forest sabrewing is a vulnerable species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to eastern Brazil.

from $1.99

Long-wattled UmbrellabirdVulnerable

Long-wattled Umbrellabird

Cephalopterus penduliger

The long-wattled umbrellabird is an umbrellabird in the Cotingidae family. Its Spanish names include pájaro bolsón, pájaro toro, dungali, and vaca del monte. The long-wattled umbrellabird is considered rare and it resides in humid to wet premontane and cloud forest. They are often found on the Pacific slopes of southwest Colombia and western Ecuador, but occasionally are found at lower altitudes.

from $1.99

Yellow-casqued Wattled HornbillVulnerable

Yellow-casqued Wattled Hornbill

Ceratogymna elata

The yellow-casqued hornbill, also known as the yellow-casqued wattled hornbill, is found in the rainforest of coastal regions of West Africa, for example in Côte d'Ivoire. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Philippine Dwarf KingfisherVulnerable

Philippine Dwarf Kingfisher

Ceyx melanurus

The Philippine dwarf kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae that is endemic to the Philippines found in the islands of Luzon, Polillo Islands, Catanduanes, Basilan, Samar, Leyte and Mindanao. Its natural habitat is tropical moist lowland forests.

from $1.99

Bismarck kingfisherVulnerable

Bismarck kingfisher

Ceyx websteri

The Bismarck kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is endemic to Papua New Guinea.

from $1.99

Esmeraldas woodstarVulnerable

Esmeraldas woodstar

Chaetocercus berlepschi

The Esmeraldas woodstar is a rare, neotropical species of hummingbird in the family Trochilidae. There are six different species in the woodstar genus. Most of them are poorly studied due to their small size, extremely similar resemblance to each other, and rarity. Esmeraldas woodstars are one of the smallest bird species. They are sexually dimorphic.

from $1.99

Palm LorikeetVulnerable

Palm Lorikeet

Charmosyna palmarum

The palm lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the Santa Cruz Islands and Vanuatu. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical moist montane forest and plantations. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Rufous-winged SunbirdVulnerable

Rufous-winged Sunbird

Cinnyris rufipennis

The rufous-winged sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Udzungwa Mountains of Tanzania.

from $1.99

Black incaVulnerable

Black inca

Coeligena prunellei

The black inca is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Seychelles black parrotVulnerable

Seychelles black parrot

Coracopsis barklyi

The Seychelles black parrot, Praslin parrot or kato nwar is a sombre-coloured, medium-sized parrot endemic to the Seychelles. Historically, it has been treated as a subspecies of the lesser vasa parrot, although it shows morphological, ecological and behavioural differences.

from $1.99

Turquoise CotingaVulnerable

Turquoise Cotinga

Cotinga ridgwayi

The turquoise cotinga or Ridgway's cotinga is a Vulnerable species of bird in the family Cotingidae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Bare-faced CurassowVulnerable

Bare-faced Curassow

Crax fasciolata

The bare-faced curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, curassows, etc. It is found in Brazil, Paraguay, and eastern Bolivia, and extreme northeast Argentina, in the cerrado, pantanal, and the southeastern region of the Amazon basin. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Great CurassowVulnerable

Great Curassow

Crax rubra

The great curassow is a large, pheasant-like bird from the Neotropical rainforests, its range extending from eastern Mexico, through Central America to western Colombia and northwestern Ecuador. Male birds are black with curly crests and yellow beaks; females come in three colour morphs, barred, rufous and black.

from $1.99

Chatham ParakeetVulnerable

Chatham Parakeet

Cyanoramphus forbesi

The Chatham Islands parakeet, also known as Forbes' parakeet, is a rare parakeet endemic to the Chatham Islands group, New Zealand. This parakeet is one of New Zealand's rarest birds and is classified as Vulnerable on the IUCN Red List, as a result of a range of threats to the species survival, including habitat loss, predation, and hybridization.

from $1.99

Antipodes parakeetVulnerable

Antipodes parakeet

Cyanoramphus unicolor

The Antipodes parakeet or Antipodes Island parakeet is a parrot in the family Psittaculidae that is endemic to the Antipodes Islands of New Zealand. It is one of two parrot species found on the islands, and one of only five ground-dwelling parrots in the world.

from $1.99

Giant SunbirdVulnerable

Giant Sunbird

Dreptes thomensis

The giant sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is the only species in the genus Dreptes. It is endemic to the island of São Tomé, where it occurs in the central massif.

from $1.99

Pink-billed parrotfinchVulnerable

Pink-billed parrotfinch

Erythrura kleinschmidti

The pink-billed parrotfinch is a species of estrildid finch found on the island of Viti Levu, Fiji. Commonly found at undisturbed mature forest in the centre and east of Viti Levu, e.g. Joske's Thumb near Suva. This species is found at mid-height along tree-trunks and branches, usually alone or in pairs but also joining mixed-species flocks, feeding primarily on insects, but also on flower buds and fruits.

from $1.99

Green-faced parrotfinchVulnerable

Green-faced parrotfinch

Erythrura viridifacies

The green-faced parrotfinch is a rare species of estrildid finch found in northern Philippines, on Luzon, Mindoro, Panay, Negros and Cebu islands. It is an elusive and nomadic bird with mostly green plummage with a bright red vent and tail, rarely seen but large flocks of up to 1,000 birds have been reported feeding on bamboo flowers.

from $1.99

Horned ParakeetVulnerable

Horned Parakeet

Eunymphicus cornutus

The horned parakeet is a species of parrot in the genus Eunymphicus, in the family Psittaculidae. It is a medium-sized parrot endemic to New Caledonia. It is called "horned" because it has two black feathers that protrude from the head and have red tips.

from $1.99

Ouvea ParakeetVulnerable

Ouvea Parakeet

Eunymphicus uvaeensis

The Ouvea parakeet or Uvea parakeet, is a species of parrot in the genus Eunymphicus, in the family Psittaculidae. It is endemic to the island of Uvea, including Faiava Island in the Loyalty Islands, New Caledonia. The species was once considered conspecific with the horned parakeet of Grande Terre, but they have now been split into two species.

from $1.99

Orange-fronted ParakeetVulnerable

Orange-fronted Parakeet

Eupsittula canicularis

Eupsittula canicularis, also known as the orange-fronted parakeet, orange-fronted conure, half-moon conure or Petz's conure is a vulnerable species of birds in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from western Mexico to Costa Rica.

from $1.99

Yellow-faced ParrotletVulnerable

Yellow-faced Parrotlet

Forpus xanthops

The yellow-faced parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae.

from $1.99

Hook-billed hermitVulnerable

Hook-billed hermit

Glaucis dohrnii

The hook-billed hermit is a threatened species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to a small area of Brazil.

from $1.99

Red-crowned CraneVulnerable

Red-crowned Crane

Grus japonensis

The red-crowned crane, also called the Japanese crane and the Manchurian crane, is a large Northeast Asian crane among the rarest cranes in the world. In some parts of its range, it is known as a symbol of luck, longevity, and fidelity.

from $1.99

Hooded CraneVulnerable

Hooded Crane

Grus monacha

The hooded crane is a crane native to East Asia and a frequent migratory bird in Japan.

from $1.99

Golden ParakeetVulnerable

Golden Parakeet

Guaruba guarouba

The golden parakeet, golden conure, or Queen of Bavaria conure is a medium-sized golden-yellow Neotropical parrot native to the Amazon Basin of interior northern Brazil. It is the only species placed in the genus Guaruba.

from $1.99

Black-capped KingfisherVulnerable

Black-capped Kingfisher

Halcyon pileata

The black-capped kingfisher is a tree kingfisher which is widely distributed in tropical Asia from India east to China, Korea and Southeast Asia. This most northerly of the tree kingfishers is resident over much of its range, but northern populations are migratory, wintering south of their range in Sri Lanka, Thailand, Borneo and Java.

from $1.99

Cinnamon-rumped TrogonVulnerable

Cinnamon-rumped Trogon

Harpactes orrhophaeus

The cinnamon-rumped trogon is a species of bird in the family Trogonidae, known for their colorful plumage.

from $1.99

Harpy eagleVulnerable

Harpy eagle

Harpia harpyja

The harpy eagle is a large neotropical species of eagle. It is also called the American harpy eagle to distinguish it from the Papuan eagle, which is sometimes known as the New Guinea harpy eagle or Papuan harpy eagle. It is the largest bird of prey throughout its range, and among the largest extant species of eagles in the world. It usually inhabits tropical lowland rainforests in the upper (emergent) canopy layer.

from $1.99

Blue-headed PittaVulnerable

Blue-headed Pitta

Hydrornis baudii

The blue-headed pitta is a species of bird in the pitta family Pittidae. It is endemic to Borneo.

from $1.99

Scimitar-winged PihaVulnerable

Scimitar-winged Piha

Lipaugus uropygialis

The scimitar-winged piha is a Vulnerable species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Wallace's Hanging ParrotVulnerable

Wallace's Hanging Parrot

Loriculus flosculus

Wallace's hanging parrot also known as the Flores hanging parrot, is a small parrot endemic to the island of Flores.

from $1.99

Chattering LoryVulnerable

Chattering Lory

Lorius garrulus

The chattering lory is a forest-dwelling parrot endemic to North Maluku, Indonesia. It is considered vulnerable, the main threat being from trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Violet-throated metaltailVulnerable

Violet-throated metaltail

Metallura baroni

The violet-throated metaltail, locally called metalura gorjivioleta, is an Endangered species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Ecuador.

from $1.99

Blue-winged parrotVulnerable

Blue-winged parrot

Neophema chrysostoma

The blue-winged parrot, also known as the blue-banded parakeet or blue-banded grass-parakeet, is a small parrot found in Tasmania and southeast mainland Australia. It is partly migratory, with populations of blue-winged parrots travelling to Tasmania for the summer.

from $1.99

KākāVulnerable

Kākā

Nestor meridionalis

The New Zealand kākā is a large species of parrot of the family Strigopidae found in native forests of New Zealand. The species is often known by the abbreviated name kākā, although it shares this name with the Norfolk kākā and Chatham kākā, both recently extinct. Two subspecies of New Zealand kākā are recognised.

from $1.99

Malabar Grey HornbillVulnerable

Malabar Grey Hornbill

Ocyceros griseus

The Malabar gray hornbill is a hornbill endemic to the Western Ghats and associated hills of southern India. They have a large beak but lack the casque that is prominent in some other hornbill species. They are found mainly in dense forest and around rubber, arecanut or coffee plantations. They move around in pairs or small groups, feeding on figs and other forest fruits.

from $1.99

Yellow-eared ParrotVulnerable

Yellow-eared Parrot

Ognorhynchus icterotis

The yellow-eared parrot is a vulnerable parrot found in the Andes of Colombia. It was thought to be extinct up until April 1999, when a group of researchers that were sponsored by ABC and Fundación Loro Parque, discovered a total of 81 individuals in the Colombian Andes. It is currently enlisted as vulnerable on the International Union for Conservation of Nature (IUCN) Red List.

from $1.99

Rufous-headed ChachalacaVulnerable

Rufous-headed Chachalaca

Ortalis erythroptera

The rufous-headed chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Buffy helmetcrestVulnerable

Buffy helmetcrest

Oxypogon stuebelii

The buffy helmetcrest is a Vulnerable species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Timor sparrowVulnerable

Timor sparrow

Padda fuscata

The Timor sparrow, also known as Timor dusky sparrow, is a small passerine bird. The bird inhabits the grasslands and lowlands of the Timor archipelago with its distribution typically sparse. Its diet consists mainly of rice and seeds and is considered a rice pest in Timor-Leste.

from $1.99

Goldie's Bird-of-paradiseVulnerable

Goldie's Bird-of-paradise

Paradisaea decora

Goldie's bird-of-paradise is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Helmeted CurassowVulnerable

Helmeted Curassow

Pauxi pauxi

The helmeted curassow or northern helmeted curassow, is a large terrestrial bird in the family Cracidae found in the subtropical cloud-forest in steep, mountainous regions of western Venezuela and northern Colombia. There are two subspecies found in different mountain ranges. It is a mostly black bird with a white tip to its tail, a red bill and a distinctive grey casque on its forehead.

from $1.99

White-browed GuanVulnerable

White-browed Guan

Penelope jacucaca

The white-browed guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is endemic to northeastern Brazil.

from $1.99

Chestnut-bellied GuanVulnerable

Chestnut-bellied Guan

Penelope ochrogaster

The chestnut-bellied guan is a species of bird in the family Cracidae. It is found only in Brazil. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical swampland. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Cauca GuanVulnerable

Cauca Guan

Penelope perspicax

The Cauca guan is a bird in the chachalaca, guan and curassow family, Cracidae. It is a large guan, and like most guans leads a mostly arboreal life in humid forests, where it forages for fruit and leaves. The Cauca guan is endemic to Colombia's Cauca River valley.

from $1.99

White-crested guanVulnerable

White-crested guan

Penelope pileata

The white-crested guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found only in regions of the eastern Amazon basin of Brazil. The species is restricted to the southern riverbank of the Amazon River; also eastwards, the south bank of the Pará River south of Marajó Island at the Amazon River's outlet. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Highland GuanVulnerable

Highland Guan

Penelopina nigra

The highland guan is a species of bird in the family Cracidae. It is found in the highlands of El Salvador, Guatemala, Honduras, southern Mexico, and Nicaragua.

from $1.99

Tapajós hermitVulnerable

Tapajós hermit

Phaethornis aethopygus

The Tapajós hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Andean FlamingoVulnerable

Andean Flamingo

Phoenicoparrus andinus

The Andean flamingo is a species of flamingo native to the Andes mountains of South America. Until 2014, it was classified in genus Phoenicopterus. It is closely related to James's flamingo, and the two make up the genus Phoenicoparrus. The Chilean flamingo, Andean flamingo, and James' flamingo are all sympatric, and all live in colonies.

from $1.99

Peruvian PlantcutterVulnerable

Peruvian Plantcutter

Phytotoma raimondii

The Peruvian plantcutter is an Vulnerable species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Peru.

from $1.99

White-bellied ParrotVulnerable

White-bellied Parrot

Pionites leucogaster

The white-bellied parrot, or white-bellied caique in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.

from $1.99

Red-throated Piping GuanVulnerable

Red-throated Piping Guan

Pipile cujubi

The red-throated piping guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Fairy PittaVulnerable

Fairy Pitta

Pitta nympha

The fairy pitta is a small and brightly colored species of passerine bird in the family Pittidae. Its diet mainly consists of earthworms, spiders, insects, slugs, and snails. The fairy pitta breeds in East Asia and migrates south to winter in Southeast Asia.

from $1.99

Azure-breasted PittaVulnerable

Azure-breasted Pitta

Pitta steerii

The azure-breasted pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is a striking and colorful bird having colors of red, azure, green, black and white, It is endemic to the islands of Mindanao, Bohol, Leyte and Samar in the Philippines. Along with the Whiskered pitta, it is one of two endemic pittas in the country. Its natural habitat is tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Cape ParrotVulnerable

Cape Parrot

Poicephalus robustus

The Cape parrot or Levaillant's parrot is a large, temperate forest dwelling parrot of the genus Poicephalus endemic to South Africa. It was formerly grouped as a subspecies along with the savanna-dwelling brown-necked parrot and grey-headed parrot, but is now considered a distinct species.

from $1.99

Blue-headed macawVulnerable

Blue-headed macaw

Primolius couloni

The blue-headed macaw or Coulon's macaw is a macaw native to eastern Peru, northwestern Bolivia, and far western Brazil. It has a total length of about 41 cm (16 in), making it a member of the group of smaller macaws sometimes known as the mini-macaws, which includes any species of macaw with a total length of 50 cm (20 in) or less. As in all macaws, its tail is long and pointed and the bill is large and heavy.

from $1.99

Mindoro racket-tailVulnerable

Mindoro racket-tail

Prioniturus mindorensis

The Mindoro racket-tail is a species of parrot in the Psittaculinae family. It was formerly considered conspecific with the blue-crowned racket-tail. It is endemic to the island of Mindoro in the Philippines and it occurs in tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss and trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Blue-headed Racket-tailVulnerable

Blue-headed Racket-tail

Prioniturus platenae

The blue-headed racket-tail, also known as the Palawan racket-tail and locally as kinawihan, is a parrot found in the western Philippines around Palawan. The species was formerly considered conspecific with the blue-crowned racket-tail. It is locally known as 'kilit'. It inhabits humid lowland forest in small flocks. It is threatened by habitat destruction and limited trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Three-wattled BellbirdVulnerable

Three-wattled Bellbird

Procnias tricarunculatus

The three-wattled bellbird is a Central American migratory bird of the cotinga family. The sexes are very dissimilar in appearance. The male has a white head and throat and the remaining plumage is chestnut brown. From the base of his beak dangle three long, slender, black wattles that he uses in display. The female has olive plumage with yellowish streaked underparts and a yellow vent area.

from $1.99

Hispaniolan ParakeetVulnerable

Hispaniolan Parakeet

Psittacara chloropterus

The Hispaniolan parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to the island of Hispaniola which is shared by the Dominican Republic and Haiti. In the former country it is called "perico" and in the latter "perruche".

from $1.99

Cuban parakeetVulnerable

Cuban parakeet

Psittacara euops

The Cuban parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to the island of Cuba.

from $1.99

Echo ParakeetVulnerable

Echo Parakeet

Psittacula eques

The echo parakeet is a species of parrot endemic to the Mascarene Islands of Mauritius and formerly Réunion. It is the only living native parrot of the Mascarene Islands; all others have become extinct due to human activity. Two subspecies have been recognised, the extinct Réunion parakeet and the living echo parakeet, sometimes known as the Mauritius parakeet.

from $1.99

Long-tailed ParakeetVulnerable

Long-tailed Parakeet

Psittacula longicauda

The long-tailed parakeet or Burung Bayan Nuri in Malay is a parakeet endemic to the regions of Andaman and Nicobar Islands, Sumatra, Borneo and Peninsular Malaysia. It is allopatric with the congener, the Red-breasted parakeet, Psittacula alexandri, except in the Andaman Islands where they occur together.

from $1.99

Pesquet's ParrotVulnerable

Pesquet's Parrot

Psittrichas fulgidus

Pesquet's parrot, also known as vulturine parrot or bare-headed parrot, is a member of the Old World parrot family Psittaculidae. It is the only member of the genus Psittrichas. The species is endemic to hill and montane rainforests in New Guinea.

from $1.99

White-breasted ParakeetVulnerable

White-breasted Parakeet

Pyrrhura albipectus

The white-breasted parakeet or white-necked parakeet, is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in southern Ecuador and possibly in adjacent northern Peru.

from $1.99

Flame-winged ParakeetVulnerable

Flame-winged Parakeet

Pyrrhura calliptera

The flame-winged parakeet, also known as the brown-breasted parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to forest edge and shrub at altitudes of 1,700–3,400 m (5,600–11,200 ft) above sea level on the east Andean slope in Colombia. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Ochre-marked ParakeetVulnerable

Ochre-marked Parakeet

Pyrrhura cruentata

The ochre-marked parakeet is a species of parrot native to Brazil. It is also known as blue-throated parakeet in English and tiriba-grande, tiriba, cara-suja and fura-mato-grande in Portuguese. It is listed as Vulnerable (VU) on the IUCN Red List.

from $1.99

Pearly ParakeetVulnerable

Pearly Parakeet

Pyrrhura lepida

The pearly parakeet, known as the pearly conure in aviculture, is a Vulnerable species in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

White-eared ParakeetVulnerable

White-eared Parakeet

Pyrrhura leucotis

The white-eared parakeet or maroon-faced parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Sulawesi hornbillVulnerable

Sulawesi hornbill

Rhabdotorrhinus exarhatus

The Sulawesi hornbill, also known as the Sulawesi tarictic hornbill, Temminck's hornbill or Sulawesi dwarf hornbill, is a relatively small, approximately 45 cm (18 in) long, black hornbill. The male has a yellow face and throat, and yellowish horn bill with black markings. The female has all-black plumage and a darker bill.

from $1.99

Knobbed HornbillVulnerable

Knobbed Hornbill

Rhyticeros cassidix

The knobbed hornbill, also known as Sulawesi wrinkled hornbill, is a colourful hornbill native to Indonesia. The species is sometimes placed in the genus Aceros. The knobbed hornbill is the faunal symbol of South Sulawesi province.

from $1.99

Narcondam hornbillVulnerable

Narcondam hornbill

Rhyticeros narcondami

The Narcondam hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to the Indian island of Narcondam in the Andaman Islands. Males and females have a distinct plumage. The Narcondam hornbill has the smallest global range of any Asian hornbill species, the entire population being confined to about 7 km² of forest on a single island.

from $1.99

Plain-pouched HornbillVulnerable

Plain-pouched Hornbill

Rhyticeros subruficollis

The plain-pouched hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in forests of the Dawna Range and the Tenasserim Hills of southern Myanmar, adjacent parts of western Thailand and northern Peninsular Malaysia.

from $1.99

Wreathed HornbillVulnerable

Wreathed Hornbill

Rhyticeros undulatus

The wreathed hornbill is an Old World tropical bird of the hornbill family Bucerotidae, also called bar-pouched wreathed hornbill due to its distinctive blue-black band on its lower throat sac. It is named after its characteristic long, curved bill that develops ridges, or wreaths, on the casque of the upper mandible in adults.

from $1.99

Diamond firetailVulnerable

Diamond firetail

Stagonopleura guttata

The diamond firetail is a species of estrildid finch that is endemic to Australia. It has a patchy distribution and generally occupies drier forests and grassy woodlands west of the Great Dividing Range from South East Queensland to the Eyre Peninsula in South Australia. While it is a small stocky bird it is one of the largest finches in Australia.

from $1.99

Black-lored ParrotVulnerable

Black-lored Parrot

Tanygnathus gramineus

The black-lored parrot also known as the Buru green parrot, is a parrot endemic to the Indonesian island of Buru. It is a 40 cm (16 in) long green parrot with black lores, and a turquoise crown. Males have red beaks, and females are gray-brown. The singing is high pitched and more protracted as compared to similar species, such as great-billed parrot.

from $1.99

Mexican woodnymphVulnerable

Mexican woodnymph

Thalurania ridgwayi

The Mexican woodnymph is a species of hummingbird in the family Trochilidae endemic to western Mexico. It lives in subtropical or tropical moist lowland/foothill forest and plantations, feeding on flower nectar and insects. Mexican woodnymphs are vulnerable, threatened by habitat loss through deforestation.

from $1.99