White

Birds whose plumage is predominantly white. 155 species

White-bellied ChachalacaLeast concern

White-bellied Chachalaca

Ortalis leucogastra

The white-bellied chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, and Nicaragua.

from $1.99

Snowy OwlVulnerable

Snowy Owl

Bubo scandiacus

The snowy owl, also known as the polar owl, the white owl and the Arctic owl, is a large, white owl of the true owl family. Snowy owls are native to the Arctic regions of both North America and the Palearctic, breeding mostly on the tundra. It has a number of unique adaptations to its habitat and lifestyle, which are quite distinct from other extant owls.

from $1.99

White CockatooEndangered

White Cockatoo

Cacatua alba

The white cockatoo, also known as the umbrella cockatoo, is a medium-sized all-white cockatoo endemic to tropical rainforest on islands of Indonesia. When surprised, it extends a large and striking head crest, which has a semicircular shape. The wings and tail have a pale yellow or lemon color which is exposed when they fly.

from $1.99

Sulphur-crested CockatooLeast concern

Sulphur-crested Cockatoo

Cacatua galerita

The sulphur-crested cockatoo is a relatively large white cockatoo found in wooded habitats in Australia, New Guinea, and some of the islands of Indonesia. They can be locally very numerous, leading to them sometimes being considered pests. As highly intelligent birds, they are well known in aviculture, although they can be demanding pets.

from $1.99

Yellow-crested CockatooCritically endangered

Yellow-crested Cockatoo

Cacatua sulphurea

The yellow-crested cockatoo also known as the lesser sulphur-crested cockatoo, is a medium-sized cockatoo with white plumage, bluish-white bare orbital skin, grey feet, a black bill, and a retractile yellow or orange crest. The sexes are similar.

from $1.99

Red-crowned CraneVulnerable

Red-crowned Crane

Grus japonensis

The red-crowned crane, also called the Japanese crane and the Manchurian crane, is a large Northeast Asian crane among the rarest cranes in the world. In some parts of its range, it is known as a symbol of luck, longevity, and fidelity.

from $1.99

Bali MynaCritically endangered

Bali Myna

Leucopsar rothschildi

The Bali myna, also known as Rothschild's mynah, Bali starling, or Bali mynah, locally known as jalak Bali, is a medium-sized, stocky myna native to northeast Bali in Indonesia. It is almost wholly white with a long, drooping crest, and black tips on the wings and tail. The bird has blue bare skin around the eyes, greyish legs and a brown and yellow bill. Both sexes are similar.

from $1.99

Western Barn OwlLeast concern

Western Barn Owl

Tyto alba

The western barn owl is a species of barn owl native to Europe, southwestern Asia, and Africa. It was formerly considered a subspecies group together with barn owls native to other parts of the world, but this classification was found to be paraphyletic with respect to some other members of the genus.

from $1.99

White-bellied hummingbirdLeast concern

White-bellied hummingbird

Amazilia chionogaster

The white-bellied hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Snowy-bellied hummingbirdLeast concern

Snowy-bellied hummingbird

Amazilia edward

The snowy-bellied hummingbird, also known as snowy-breasted hummingbird, is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in mostly in Costa Rica and Panama with a few records in Colombia.

from $1.99

White-naped craneNot evaluated

White-naped crane

Antigone vipio

The white-naped crane is a bird in the crane family, Gruidae. It breeds in shallow wetlands and wet meadows in northeastern Mongolia, northeastern China, and adjacent areas of southeastern Russia. It is a large bird measuring 112–125 cm (44–49 in) long, about 130 cm (4.3 ft) tall, and weighing about 5.6 kg (12 lb), with pinkish legs, a grey-and-white-striped neck, and a red face patch.

from $1.99

White-crowned hornbillEndangered

White-crowned hornbill

Berenicornis comatus

The white-crowned hornbill, also known as the long-crested hornbill or white-crested hornbill, is a species of hornbill.

from $1.99

White-thighed HornbillLeast concern

White-thighed Hornbill

Bycanistes albotibialis

The white-thighed hornbill is a species of hornbill. It is found in Angola, Benin, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Nigeria, Sudan, and Uganda. It is sometimes considered to be a subspecies of the brown-cheeked hornbill.

from $1.99

Solomons CockatooLeast concern

Solomons Cockatoo

Cacatua ducorpsii

The Solomons corella, also known as Solomons cockatoo, Ducorps's cockatoo or broad-crested corella, is a species of cockatoo endemic to the Solomon Islands archipelago. This small white cockatoo is larger than the Tanimbar corella yet smaller than the umbrella cockatoo. The species is common across most of the Solomons, absent only from Makira in the south.

from $1.99

Tanimbar CorellaNear threatened

Tanimbar Corella

Cacatua goffiniana

The Tanimbar corella, also known as Goffin's cockatoo or Tanimbar cockatoo, is a species of cockatoo endemic to forests of Yamdena, Larat, and Selaru, all islands in the Tanimbar Islands archipelago in Indonesia. It has been introduced to the Kai Islands, Indonesia; Puerto Rico; and Singapore.

from $1.99

Red-vented CockatooCritically endangered

Red-vented Cockatoo

Cacatua haematuropygia

The red-vented cockatoo, also known as the Philippine cockatoo and locally katala, abukay, agay, or kalangay, is a species of cockatoo. It is endemic to the Philippines, formerly found throughout the entire country, but due to the illegal wildlife trade, it is now locally extinct in most of its range with the only sizeable population remaining in Palawan and Sulu Archipelago.

from $1.99

Blue-eyed CockatooVulnerable

Blue-eyed Cockatoo

Cacatua ophthalmica

The blue-eyed cockatoo is a large, mainly white cockatoo about 50 cm (20 in) long with a mobile crest, a black beak, and a light blue rim of featherless skin around each eye that gives this species its name.

from $1.99

Western CorellaLeast concern

Western Corella

Cacatua pastinator

The western corella also known as the western long-billed corella, is a species of white cockatoo endemic to south-western Australia.

from $1.99

Little CorellaLeast concern

Little Corella

Cacatua sanguinea

The little corella, also known as the short-billed corella, bare-eyed cockatoo, blood-stained cockatoo, and little cockatoo is a white cockatoo native to Australia and southern New Guinea. It was known as Birdirra among the Yindjibarndi people of the central and western Pilbara. They would keep them as pets, or traditionally cook and eat them.

from $1.99

Long-billed CorellaLeast concern

Long-billed Corella

Cacatua tenuirostris

The long-billed corella, also known as long-billed cockatoo or slender-billed corella, is a cockatoo native to Australia, which is similar in appearance to the little corella. This species is mostly white, with a reddish-pink face and forehead, and has a long, pale beak, which is used to dig for roots and seeds. It has reddish-pink feathers on the breast and belly.

from $1.99

Snowy CotingaLeast concern

Snowy Cotinga

Carpodectes nitidus

The snowy cotinga is a medium-sized species of passerine bird in the family Cotingidae. It is found in Costa Rica, Honduras, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

White-vented plumeleteerLeast concern

White-vented plumeleteer

Chalybura buffonii

The white-vented plumeleteer is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Colombia, Ecuador, Panama, Peru, and Venezuela.

from $1.99

White-bellied SunbirdLeast concern

White-bellied Sunbird

Cinnyris talatala

The white-bellied sunbird, also known as the white-breasted sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Botswana, Democratic Republic of the Congo, Eswatini, Malawi, Mozambique, Namibia, South Africa, Tanzania, Zambia, and Zimbabwe.

from $1.99

White-bellied go-away-birdNot evaluated

White-bellied go-away-bird

Corythaixoides leucogaster

The white-bellied go-away-bird is a bird of eastern Africa in the family Musophagidae, commonly known as turacos.

from $1.99

White-bellied kingfisherLeast concern

White-bellied kingfisher

Corythornis leucogaster

The white-bellied kingfisher is a species of kingfisher in the subfamily Alcedininae that occurs in Mali and throughout the African tropical rainforest. The first formal description of the species was by the British zoologist Louis Fraser in 1843 under the binomial name Halcyon leucogaster.

from $1.99

Whooping craneEndangered

Whooping crane

Grus americana

The whooping crane is an endangered crane species, native to North America, named for its "whooping" calls. Along with the sandhill crane, it is one of only two crane species native to North America, and it is also the tallest North American bird species, with an estimated 22–30+ year life expectancy in the wild.

from $1.99

White-throated KingfisherLeast concern

White-throated Kingfisher

Halcyon smyrnensis

The white-throated kingfisher also known as the white-breasted kingfisher is a tree kingfisher, widely distributed in Asia from the Sinai east through the Indian subcontinent to China and Indonesia. This kingfisher is a resident over much of its range, although some populations may make short distance movements.

from $1.99

White-crested HornbillLeast concern

White-crested Hornbill

Horizocerus albocristatus

The western long-tailed hornbill is a species of hornbill found in humid forests of West Africa. It was formerly considered to be conspecific with the eastern long-tailed hornbill with the English name "white-crested hornbill".

from $1.99

White-throated mountaingemLeast concern

White-throated mountaingem

Lampornis castaneoventris

The white-throated mountaingem or white-throated mountain-gem is a species of hummingbird in tribe Lampornithini of subfamily Trochilinae. It is endemic to the highlands of Costa Rica and Panama.

from $1.99

White-bellied mountaingemLeast concern

White-bellied mountaingem

Lampornis hemileucus

The white-bellied mountaingem or white-bellied mountain-gem is a species of hummingbird in tribe Lampornithini of subfamily Trochilinae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

White-throated hummingbirdLeast concern

White-throated hummingbird

Leucochloris albicollis

The white-throated hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Brazil, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Siberian CraneCritically endangered

Siberian Crane

Leucogeranus leucogeranus

The Siberian crane, also known as the Siberian white crane or the snow crane, is a bird of the family Gruidae, the cranes. They are distinctive among the cranes: adults are nearly all snowy white, except for their black primary feathers that are visible in flight, and with two breeding populations in the Arctic tundra of western and eastern Russia.

from $1.99

White-capped muniaLeast concern

White-capped munia

Lonchura ferruginosa

The white-capped munia is a species of estrildid finch found in Java and Bali. It is found in marshes, swamps, fens, grasslands habitat. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

White-bellied muniaLeast concern

White-bellied munia

Lonchura leucogastra

The white-bellied munia is a species of estrildid finch. It is found in Malesia. Its natural habitat is subtropical/ tropical lowland moist forest habitat, and it is also found in grasslands and residential areas. The status of the species is evaluated as Least Concern. It is an invasive species.

from $1.99

White-headed muniaLeast concern

White-headed munia

Lonchura maja

The white-headed munia (Lonchura maja) is a small passerine bird belonging to the estrildid finch family. This species is often confused with, and referred to as, the Pale-headed munia which can be differentiated by tan coloured flanks which are lighter than the brown wings and also by the absence of the black belly.

from $1.99

SnowcapLeast concern

Snowcap

Microchera albocoronata

The snowcap is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Costa Rica, Honduras, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

White-breasted nigritaLeast concern

White-breasted nigrita

Nigrita fusconotus

The white-breasted nigrita is a very small nigrita with a rather waxbill-like appearance, a black cap and tail contrast with a brown back and wings and white under parts. Both sexes are alike but the immature has the crown, rump and tail browner.

from $1.99

White-bearded helmetcrestLeast concern

White-bearded helmetcrest

Oxypogon lindenii

The white-bearded helmetcrest is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to northwestern Venezuela.

from $1.99

Apolo cotingaEndangered

Apolo cotinga

Phibalura boliviana

The Apolo cotinga or palkachupa cotinga is a passerine bird in the family Cotingidae. It is endemic to Bolivia.

from $1.99

Swallow-tailed CotingaLeast concern

Swallow-tailed Cotinga

Phibalura flavirostris

The swallow-tailed cotinga is a species of passerine bird in the family Cotingidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

White-throated piping guanNear threatened

White-throated piping guan

Pipile grayi

The white-throated piping guan is a near threatened species of bird in subfamily Penelopinae of family Cracidae, the guans, chachalacas, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Paraguay, and Peru.

from $1.99

White BellbirdLeast concern

White Bellbird

Procnias albus

The white bellbird is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela, and as a vagrant to Trinidad.

from $1.99

Bearded BellbirdLeast concern

Bearded Bellbird

Procnias averano

The bearded bellbird, also known as the campanero or anvil-bird, is a passerine bird which occurs in northern South America. The male is about 28 cm (11 in) long with white plumage apart from a brown head and black wings. At his throat hang several black, unfeathered wattles. The female is a little smaller with olive-green head and upper parts, yellow underparts streaked with green and a yellow vent area.

from $1.99

Bare-throated BellbirdNear threatened

Bare-throated Bellbird

Procnias nudicollis

The bare-throated bellbird is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in moist subtropical and tropical forests in Argentina, Brazil, and Paraguay. The male has white plumage and bristly bluish-black bare skin around its eye, beak and throat. The female is more drab, being olive-brown above with streaked yellow underparts.

from $1.99

Three-wattled BellbirdVulnerable

Three-wattled Bellbird

Procnias tricarunculatus

The three-wattled bellbird is a Central American migratory bird of the cotinga family. The sexes are very dissimilar in appearance. The male has a white head and throat and the remaining plumage is chestnut brown. From the base of his beak dangle three long, slender, black wattles that he uses in display. The female has olive plumage with yellowish streaked underparts and a yellow vent area.

from $1.99

White-breasted ParakeetVulnerable

White-breasted Parakeet

Pyrrhura albipectus

The white-breasted parakeet or white-necked parakeet, is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in southern Ecuador and possibly in adjacent northern Peru.

from $1.99

White-throated daggerbillLeast concern

White-throated daggerbill

Schistes albogularis

The white-throated daggerbill, white-throated wedgebill, or western wedge-billed hummingbird is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Geoffroy's daggerbillLeast concern

Geoffroy's daggerbill

Schistes geoffroyi

Geoffroy's daggerbill, Geoffroy's wedgebill, or eastern wedge-billed hummingbird is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

White-crested TuracoLeast concern

White-crested Turaco

Tauraco leucolophus

The white-crested turaco is a bird in the family Musophagidae, a group of African otidimorph birds. The white-crested turaco is native to riverine forest and woodland in a belt between eastern Nigeria and western Kenya. It is a common species with a wide range and the International Union for Conservation of Nature has assessed it as being of "least concern".

from $1.99

White-mantled KingfisherNear threatened

White-mantled Kingfisher

Todiramphus albonotatus

The white-mantled kingfisher or New Britain kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is endemic to New Britain off Papua New Guinea. Its natural habitat is tropical moist lowland forests.

from $1.99

Piping HornbillLeast concern

Piping Hornbill

Bycanistes fistulator

The piping hornbill is a bird in the hornbill family. This black-and-white species is found in humid forest and second growth in Central and West Africa, ranging from Senegal east to Uganda and south to Angola. At about 50 cm (20 in) in length, it is the smallest member of the genus Bycanistes.

from $1.99

White-eared ParakeetVulnerable

White-eared Parakeet

Pyrrhura leucotis

The white-eared parakeet or maroon-faced parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Helmeted CurassowVulnerable

Helmeted Curassow

Pauxi pauxi

The helmeted curassow or northern helmeted curassow, is a large terrestrial bird in the family Cracidae found in the subtropical cloud-forest in steep, mountainous regions of western Venezuela and northern Colombia. There are two subspecies found in different mountain ranges. It is a mostly black bird with a white tip to its tail, a red bill and a distinctive grey casque on its forehead.

from $1.99

White-winged GuanEndangered

White-winged Guan

Penelope albipennis

The white-winged guan is a bird in the chachalaca, guan and curassow family Cracidae. It is endemic to northwestern Peru.

from $1.99

Pink CockatooLeast concern

Pink Cockatoo

Cacatua leadbeateri

The pink cockatoo, also known as Major Mitchell's cockatoo or Leadbeater's cockatoo, is a medium-sized cockatoo that inhabits arid and semiarid inland areas across Australia, with the exception of the north-east.

from $1.99

White-browed GuanVulnerable

White-browed Guan

Penelope jacucaca

The white-browed guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is endemic to northeastern Brazil.

from $1.99

White-crested guanVulnerable

White-crested guan

Penelope pileata

The white-crested guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found only in regions of the eastern Amazon basin of Brazil. The species is restricted to the southern riverbank of the Amazon River; also eastwards, the south bank of the Pará River south of Marajó Island at the Amazon River's outlet. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Mindanao HornbillLeast concern

Mindanao Hornbill

Penelopides affinis

The Mindanao hornbill, also known as the Mindanao tarictic hornbill, is a medium-small species of hornbill found in the canopy of rainforests on Mindanao, Dinagat, Siargao and Basilan in the southern Philippines. All five Philippine tarictics were once considered a single species. Its population declining due to habitat destruction, hunting and the illegal wildlife trade.

from $1.99

Luzon HornbillLeast concern

Luzon Hornbill

Penelopides manillae

The Luzon hornbill, sometimes called Luzon tarictic hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to forests on Luzon and nearby islands in the northern Philippines. All five Philippine tarictics were once considered a single species. It is declining due to habitat destruction, hunting and the illegal wildlife trade.

from $1.99

Mindoro HornbillEndangered

Mindoro Hornbill

Penelopides mindorensis

The Mindoro hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to forests on Mindoro in the Philippines found in tropical moist lowland forests. As is the case with all five Philippine tarictic hornbills, formerly considered to be just one species. It is the only tarictic hornbill where both sexes are creamy-white and black.

from $1.99

Pied KingfisherLeast concern

Pied Kingfisher

Ceryle rudis

The pied kingfisher is a species of water kingfisher widely distributed across Africa and Asia. Originally described by Carl Linnaeus in 1758, it has five recognised subspecies, and is the only member of the genus Ceryle. Its black-and white-plumage and crest, as well as its habit of hovering over clear lakes and rivers before diving for fish, make it distinctive.

from $1.99

Southern Silvery KingfisherNear threatened

Southern Silvery Kingfisher

Ceyx argentatus

The southern silvery kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae that is endemic to the Philippines found in Mindanao and Basilan. This species and the northern silvery kingfisher, found in the Visayas, were formerly considered conspecific and called the silvery kingfisher.Its natural habitats are tropical moist lowland forests, streams and rivers. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Santa Marta woodstarLeast concern

Santa Marta woodstar

Chaetocercus astreans

The Santa Marta woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is endemic to Colombia.

from $1.99

White-bellied woodstarLeast concern

White-bellied woodstar

Chaetocercus mulsant

The white-bellied woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Visayan HornbillEndangered

Visayan Hornbill

Penelopides panini

The Visayan hornbill is a hornbill found in tropical moist lowland forests of the Philippines in the Western Visayas region which includes the islands of Panay, Negros and formerly as well as the island of Masbate, and formerly Ticao, in the Philippines.

from $1.99

White-chested emeraldNot evaluated

White-chested emerald

Chrysuronia brevirostris

The white-chested emerald is a hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, the Guianas, Trinidad, and Venezuela.

from $1.99

Samar HornbillNot evaluated

Samar Hornbill

Penelopides samarensis

The Samar hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in forests on the islands of Samar, Calicoan, Leyte and Bohol in the east-central Philippines. As is the case with all Philippine tarictic hornbills, it has been considered a subspecies of Visayan hornbill Alternatively, it is considered a subspecies of Mindanao hornbill.

from $1.99

Collared incaLeast concern

Collared inca

Coeligena torquata

The collared inca is a species of hummingbird found in humid Andean forests from western Venezuela through Colombia and Ecuador to Peru. It is very distinctive in having a white chest-patch and white on the tail. Like other hummingbirds it takes energy from flower nectar, while the plant benefits from the symbiotic relationship by being pollinated. Its protein source is small arthropods such as insects.

from $1.99

White-vented violetearLeast concern

White-vented violetear

Colibri serrirostris

The white-vented violetear is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay. In April, 2024, one was also photographed at Batsu Gardens in Costa Rica.

from $1.99

White-browed HermitLeast concern

White-browed Hermit

Phaethornis stuarti

The white-browed hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in the Andean foothills and adjacent lowlands in Bolivia and Peru. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

White-tipped QuetzalLeast concern

White-tipped Quetzal

Pharomachrus fulgidus

The white-tipped quetzal is a species of bird in the family Trogonidae found in Venezuela, Colombia, and Guyana. Two subspecies have been described. Pharomachrus fulgidus fulgidus is found in the mountains of northern Venezuela and Pharomachrus fulgidus festatus ranges through the Santa Marta mountains of northeast Colombia. Quetzals are iridescent and colourful birds found in forests, woodlands and humid highlands.

from $1.99

Wattled CurassowEndangered

Wattled Curassow

Crax globulosa

The wattled curassow is a threatened member of the family Cracidae, the curassows, guans, and chachalacas. It is found in remote rainforests in the western Amazon basin in South America. Males have black plumage, except for a white crissum, with curly feathers on the head and red bill ornaments and wattles. Females and juveniles are similar but lack the bill ornamentation and have a reddish-buff crissum area.

from $1.99

Demoiselle craneLeast concern

Demoiselle crane

Anthropoides virgo

The demoiselle crane is a species of crane found in central Eurosiberia, ranging from the Black Sea to Mongolia and Northeast China. There is also a small breeding population in Turkey. These cranes are migratory birds. Birds from western Eurasia will spend the winter in Africa while the birds from Asia, Mongolia and China will spend the winter in the Indian subcontinent.

from $1.99

Sarus craneNot evaluated

Sarus crane

Antigone antigone

The sarus crane is a large nonmigratory crane found in parts of the Indian subcontinent, Southeast Asia, and northern Australia. The tallest of the flying birds, standing at a height of up to 1.8 m, they are a conspicuous species of open wetlands in South Asia, seasonally flooded Dipterocarpus forests in Southeast Asia, and Eucalyptus-dominated woodlands and grasslands in Australia.

from $1.99

Indian Grey HornbillLeast concern

Indian Grey Hornbill

Ocyceros birostris

The Indian gray hornbill is a common hornbill found on the Indian subcontinent. It is mostly arboreal and is commonly sighted in pairs. It has grey feathers all over the body with a light grey or dull white belly. The horn is black or dark grey with a casque extending to the point of curvature of the horn.

from $1.99

Bar-tailed TrogonLeast concern

Bar-tailed Trogon

Apaloderma vittatum

The bar-tailed trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is a resident bird native to central Africa that eats primarily insects and fruit.

from $1.99

White-eared hummingbirdLeast concern

White-eared hummingbird

Basilinna leucotis

The white-eared hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found from the southwestern U.S. to Nicaragua.

from $1.99

Ruby-throated hummingbirdLeast concern

Ruby-throated hummingbird

Archilochus colubris

The ruby-throated hummingbird is a species of hummingbird that generally spends the winter in Central America, Mexico, and Florida, and migrates to Canada and other parts of Eastern North America for the summer to breed. It is the most common hummingbird in eastern North America, having population estimates of about 35 million in 2021.

from $1.99

Rufous HornbillVulnerable

Rufous Hornbill

Buceros hydrocorax

The rufous hornbill, also known as the Philippine hornbill and locally as kalaw, is a large species of hornbill endemic to the Philippines. It is called the "clock-of-the-mountains" by locals, because of its loud booming call which typically occurs every hour. Rufous hornbills inhabit moist tropical lowland forest areas, and are now regarded as a threatened species.

from $1.99

Rhinoceros HornbillVulnerable

Rhinoceros Hornbill

Buceros rhinoceros

The rhinoceros hornbill is a large species of forest hornbill. In captivity, it can live for up to 35 years. It is found in lowland and montane, tropical and subtropical climates and in mountain rain forests up to 1,400 metres in the Malay Peninsula from southern Thailand; and the islands of Singapore, Borneo, Sumatra and Java.

from $1.99

Wattled CraneVulnerable

Wattled Crane

Bugeranus carunculatus

The wattled crane is a large, threatened species of crane found in wetlands and grasslands of eastern and southern Africa, ranging from Ethiopia to South Africa. Some authorities consider it the sole member of the genus Bugeranus.

from $1.99

Antillean crested hummingbirdLeast concern

Antillean crested hummingbird

Orthorhyncus cristatus

The Antillean crested hummingbird is a species of hummingbird in the family Trochilidae. Its range extends from eastern Puerto Rico throughout the Lesser Antilles; it has also been recorded as a vagrant in Florida, USA.

from $1.99

Silvery-cheeked HornbillLeast concern

Silvery-cheeked Hornbill

Bycanistes brevis

The silvery-cheeked hornbill is a large species of hornbill found in Africa. Silvery-cheeked hornbills are residents of the tall evergreen forests of East Africa from Ethiopia to South Africa. In Zimbabwe it is threatened by habitat destruction and its presence in South Africa is marginal, but it remains locally fairly common, especially in the northern and central parts of its range.

from $1.99

Trumpeter HornbillLeast concern

Trumpeter Hornbill

Bycanistes bucinator

The trumpeter hornbill is a medium-sized hornbill, with length between 58 and 65 cm, characterized by a large grey casque on the bill, smaller in females. The eyes are brown or red, with pink surrounding skin. Body mass is between 0.45 and 1 kg. It is similar to silvery-cheeked hornbill. Distinguishing features include an all-black back, white belly and white underwing coverts, and red facial skin.

from $1.99

Black-and-white-casqued HornbillLeast concern

Black-and-white-casqued Hornbill

Bycanistes subcylindricus

The black-and-white-casqued hornbill, also known as the grey-cheeked hornbill, is a large black and white hornbill. It has an oversized blackish bill with a large casque on top. The female is slightly smaller than the male and has a significantly smaller casque. It is a monogamous species, and pairs nest in suitable tree cavities. The female usually lays up to two eggs.

from $1.99

Laughing KookaburraLeast concern

Laughing Kookaburra

Dacelo novaeguineae

The laughing kookaburra is a bird in the kingfisher subfamily Halcyoninae. It is a large kingfisher with a whitish head and a brown eye-stripe. The upperparts are mostly dark brown but there is a mottled light-blue patch on the wing coverts. The underparts are cream-white and the tail is barred with rufous and black. The plumage of the male and female birds is similar.

from $1.99

White-tailed emeraldLeast concern

White-tailed emerald

Elvira chionura

The white-tailed emerald is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is native to the Talamancan montane forests.

from $1.99

Painted finchLeast concern

Painted finch

Emblema pictum

The painted finch is a common species of estrildid finch found in Australia. The painted finch acquired its name due to the red and white spotted and mottled underparts of both males and females. The binomial comes from emblema meaning 'mosaic or inlaid work'; and pictum derives from the Latin word pictus, meaning 'painted'. Other names include Emblema finch, mountain finch, painted firetail and Emblema.

from $1.99

Star finchNot evaluated

Star finch

Emblema ruficauda

The star finch is a seed-eating bird species found in northern Australia. It has a distinctive red face and bill, and broad white spots down its flanks. One of its three subspecies may be extinct.

from $1.99

Indian silverbillLeast concern

Indian silverbill

Euodice malabarica

The Indian silverbill or white-throated munia is a small passerine bird found in the Indian subcontinent and adjoining regions that was formerly considered to include the closely related African silverbill. This estrildid finch is a common resident breeding bird in the drier regions of the Middle East and the Indian subcontinent.

from $1.99

White-tailed hummingbirdNear threatened

White-tailed hummingbird

Eupherusa poliocerca

The white-tailed hummingbird is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to southwestern Mexico.

from $1.99

White-tipped SicklebillLeast concern

White-tipped Sicklebill

Eutoxeres aquila

The white-tipped sicklebill is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia, Costa Rica, Ecuador, Panama, Peru, and Venezuela.

from $1.99

White-necked jacobinLeast concern

White-necked jacobin

Florisuga mellivora

The white-necked jacobin is a medium-sized hummingbird that ranges from Mexico south through Central America and northern South America into Brazil, Peru, and Bolivia. It is also found in Trinidad and Tobago. Its other common names include great jacobin and collared hummingbird.

from $1.99

Wrinkled hornbillEndangered

Wrinkled hornbill

Rhabdotorrhinus corrugatus

The wrinkled hornbill or Sunda wrinkled hornbill is a medium-large hornbill which is found in forest in the Thai-Malay Peninsula, Sumatra and Borneo.

from $1.99

Hooded CraneVulnerable

Hooded Crane

Grus monacha

The hooded crane is a crane native to East Asia and a frequent migratory bird in Japan.

from $1.99

Blue-breasted KingfisherLeast concern

Blue-breasted Kingfisher

Halcyon malimbica

The blue-breasted kingfisher is a tree kingfisher widely distributed across Equatorial Africa. This kingfisher is essentially resident, but retreats from drier savanna areas to wetter habitats in the dry season.

from $1.99

Woodland KingfisherLeast concern

Woodland Kingfisher

Halcyon senegalensis

The woodland kingfisher is a tree kingfisher that is widely distributed in Africa south of the Sahara.

from $1.99

Mangrove KingfisherLeast concern

Mangrove Kingfisher

Halcyon senegaloides

The mangrove kingfisher is a kingfisher in the genus Halcyon. It is similar in appearance to the woodland kingfisher. It is found along the eastern coastline of Sub-Saharan Africa, living in woodland, along rivers, and in estuaries and mangrove. The International Union for Conservation of Nature (IUCN) has assessed it as being of least concern.

from $1.99

Buff-thighed pufflegLeast concern

Buff-thighed puffleg

Haplophaedia assimilis

The buff-thighed puffleg is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Wreathed HornbillVulnerable

Wreathed Hornbill

Rhyticeros undulatus

The wreathed hornbill is an Old World tropical bird of the hornbill family Bucerotidae, also called bar-pouched wreathed hornbill due to its distinctive blue-black band on its lower throat sac. It is named after its characteristic long, curved bill that develops ridges, or wreaths, on the casque of the upper mandible in adults.

from $1.99

White-chinned sapphireLeast concern

White-chinned sapphire

Hylocharis cyanus

The White-chinned sapphire is a small species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in northern and eastern South America. It inhabits a variety of environments, including lowland tropical forests, woodland edges, and clearings with scattered trees.

from $1.99

Bar-breasted firefinchLeast concern

Bar-breasted firefinch

Lagonosticta rufopicta

The bar-breasted firefinch is a common species of estrildid finch found in western and central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,900,000 km².

from $1.99

Masked finchLeast concern

Masked finch

Poephila personata

The masked finch is a small passerine bird in the estrildid finch family, Estrildidae. It is a common resident of dry savannah across northern Australia, from the Kimberley, across the Top End, the Gulf country and the southern part of Cape York Peninsula, as far east as Chillagoe, but always near water.

from $1.99

Jackson's HornbillLeast concern

Jackson's Hornbill

Tockus jacksoni

Jackson's hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is only found in North West Kenya and North East Uganda. Except for the dense white spots on the wing-coverts, it resembles, and is often considered a subspecies of, Von der Decken's hornbill.

from $1.99

White-cheeked TuracoLeast concern

White-cheeked Turaco

Tauraco leucotis

The white-cheeked turaco is a species of bird in the family Musophagidae. It is found in Eritrea, Ethiopia, and South Sudan. A mid-sized species, it measures about 43 cm (17 in) in length, including a tail of 19 cm (7.5 in), and weighs about 200–315 g (7.1–11.1 oz). This species is the most commonly raised turaco in captive conditions.

from $1.99

Black-and-white mannikinLeast concern

Black-and-white mannikin

Spermestes bicolor

The black-and-white mannikin also black-and-white munia or red-backed mannikin, is a species of estrildid finch, widely present throughout sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 4,200,000 km2 (1,600,000 sq mi). It is found in moist savanna and subtropical or tropical moist lowland forest habitat. The status of the species is evaluated as least concern.

from $1.99

Western alpine mannikinLeast concern

Western alpine mannikin

Lonchura montana

The western alpine mannikin also known as Snow Mountain mannikin or western alpine munia is a small, approximately 11.5 cm long, estrildid finch. Both sexes are similar with dark brown plumage, black face, buff chest and black-barred white abdomen. The young has black bill, dark brown plumage and buffy-white below.

from $1.99

Pale-headed muniaLeast concern

Pale-headed munia

Lonchura pallida

The pale-headed munia is a species of estrildid finch native to eastern Indonesia and Timor-Leste. It inhabits subtropical and tropical lowlands, dry shrubland, grassland, marshes and agricultural areas. The species has shown recent range expansion due to increasing agriculture and land clearance. It has recently crossed the Wallace Line to establish breeding populations on Nusa Penida, and is now recorded on Bali.

from $1.99

Hooded mannikinLeast concern

Hooded mannikin

Lonchura spectabilis

The hooded mannikin or hooded munia, also known as the New Britain mannikin or Sclater's mannikin, is a species of estrildid finch found in New Britain and New Guinea.

from $1.99

Crowned HornbillLeast concern

Crowned Hornbill

Lophoceros alboterminatus

The crowned hornbill is an African hornbill.

from $1.99

Bradfield's hornbillLeast concern

Bradfield's hornbill

Lophoceros bradfieldi

Bradfield's hornbill is an African hornbill. It is a medium-sized bird, 50–57 cm (20–22 in) in length, characterized by black back and wings and a white belly. The tip feathers of the long tail are white. Females are smaller than males and can be recognized by turquoise facial skin. The eyes are yellow and the beak is red. The beak is long and presents no casque.

from $1.99

Red-billed dwarf hornbillLeast concern

Red-billed dwarf hornbill

Lophoceros camurus

The red-billed dwarf hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is distributed across the African tropical rainforest.

from $1.99

Burrowing OwlLeast concern

Burrowing Owl

Athene cunicularia

The burrowing owl is a small, long-legged, primarily terrestrial—though not flightless—species of owl native to the open landscapes of North and South America. They are typically found in grasslands, rangelands, agricultural areas, deserts, or any other open, dry area with low vegetation.

from $1.99

Grey Crowned CraneEndangered

Grey Crowned Crane

Balearica regulorum

The grey crowned crane or gray crowned crane is a large crane species native to Sub-Saharan Africa. It occurs mainly in dry savannah, although it nests in somewhat wetter habitats, and can also be found in marshes, cultivated lands and grassy flatlands near rivers and lakes. Its body plumage is mainly grey and it has white cheeks, a red throat patch, and a stiff golden crown.

from $1.99

African Pied HornbillLeast concern

African Pied Hornbill

Lophoceros fasciatus

The Congo pied hornbill is a bird of the hornbill family, a family of tropical near-passerine birds found in the Old World.

from $1.99

Great HornbillVulnerable

Great Hornbill

Buceros bicornis

The great hornbill, also known as the concave-casqued hornbill, great Indian hornbill or great pied hornbill, is one of the larger members of the hornbill family. It occurs in the Indian subcontinent and Southeast Asia. It is predominantly frugivorous, but also preys on small mammals, reptiles, and birds. It has been listed as Vulnerable on the IUCN Red List since 2018.

from $1.99

Hemprich's hornbillLeast concern

Hemprich's hornbill

Lophoceros hemprichii

Hemprich's hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Somalia, South Sudan, and Uganda.

from $1.99

African Grey HornbillLeast concern

African Grey Hornbill

Lophoceros nasutus

The African grey hornbill is a member of the hornbill family of mainly tropical near-passerine birds found in the Old World. It is a widespread resident breeder in much of sub-Saharan Africa and the southwest of the Arabian Peninsula.

from $1.99

Salmon-crested CockatooEndangered

Salmon-crested Cockatoo

Cacatua moluccensis

The salmon-crested cockatoo, also known as the Moluccan cockatoo, is a cockatoo endemic to the Seram archipelago in eastern Indonesia. At a height of up to 46–52 cm (1.51–1.71 ft) and weight of up to 850 g (1.87 lb), it is among the largest of the white cockatoos. The female is slightly smaller than the male on average.

from $1.99

Pale-billed hornbillLeast concern

Pale-billed hornbill

Lophoceros pallidirostris

The pale-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Angola, DRC, Kenya, Malawi, Mozambique, Tanzania, and Zambia.

from $1.99

White-crested coquetteLeast concern

White-crested coquette

Lophornis adorabilis

The white-crested coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Harpy eagleVulnerable

Harpy eagle

Harpia harpyja

The harpy eagle is a large neotropical species of eagle. It is also called the American harpy eagle to distinguish it from the Papuan eagle, which is sometimes known as the New Guinea harpy eagle or Papuan harpy eagle. It is the largest bird of prey throughout its range, and among the largest extant species of eagles in the world. It usually inhabits tropical lowland rainforests in the upper (emergent) canopy layer.

from $1.99

Magpie mannikinLeast concern

Magpie mannikin

Spermestes fringilloides

The magpie mannikin or magpie munia is a species of estrildid finch, sparsely present across Sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,400,000 km2.

from $1.99

White-rumped MuniaLeast concern

White-rumped Munia

Lonchura striata

The white-rumped munia or white-rumped mannikin, sometimes called striated finch in aviculture, is a small passerine bird from the family of waxbill "finches" (Estrildidae). These are not close relatives of the true finches (Fringillidae) or true sparrows (Passeridae).

from $1.99

Red-crested CardinalLeast concern

Red-crested Cardinal

Paroaria coronata

The red-crested cardinal is a passerine bird in the tanager family Thraupidae. Notwithstanding its similar name, this bird is not closely related to the true cardinal family Cardinalidae. It is sometimes known as the Brazilian cardinal.

from $1.99

Black-headed ParrotLeast concern

Black-headed Parrot

Pionites melanocephalus

The black-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. Other colloquial names are black-crowned parrot, black-capped parrot, black-headed caique, and for subspecies P. m. pallidus, pallid caique. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Toco toucanLeast concern

Toco toucan

Ramphastos toco

The largest toucan: a 20 cm orange bill that weighs almost nothing and doubles as a radiator.

from $1.99

White-collared olivebackLeast concern

White-collared oliveback

Nesocharis ansorgei

The white-collared oliveback is a species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 94,000 km2.

from $1.99

Pin-tailed WhydahLeast concern

Pin-tailed Whydah

Vidua macroura

The pin-tailed whydah is a small songbird with a conspicuous pennant-like tail in breeding males. It is a resident breeding bird in most of Africa south of the Sahara Desert.

from $1.99

Black-hooded sunbeamLeast concern

Black-hooded sunbeam

Aglaeactis pamela

The black-hooded sunbeam is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is endemic to Bolivia.

from $1.99

Violet-tailed sylphLeast concern

Violet-tailed sylph

Aglaiocercus coelestis

The violet-tailed sylph is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Cerulean KingfisherLeast concern

Cerulean Kingfisher

Alcedo coerulescens

The cerulean kingfisher is a kingfisher in the subfamily Alcedininae which is native to parts of Indonesia. With an overall metallic blue impression, it is very similar to the common kingfisher, but it is white underneath instead of orange.

from $1.99

White-bellied emeraldLeast concern

White-bellied emerald

Amazilia candida

The white-bellied emerald is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Belize, Guatemala, Honduras, Panama, Mexico, and Nicaragua.

from $1.99

Biak Paradise KingfisherNear threatened

Biak Paradise Kingfisher

Tanysiptera riedelii

The Biak paradise kingfisher is a tree kingfisher that is endemic to the Indonesian island of Biak which is one of a small group of islands located in Cenderawasih Bay near the northern coast of Papua. This bird has a turquoise-blue back with a white belly and tail streamers and a reddish beak. Its natural habitat is forests and the IUCN has assessed its conservation status as being "near-threatened".

from $1.99

White-booted Racket-tailLeast concern

White-booted Racket-tail

Ocreatus underwoodii

The white-booted racket-tail is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Venezuela.

from $1.99

Green-and-white hummingbirdLeast concern

Green-and-white hummingbird

Amazilia viridicauda

The green-and-white hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Kawall's AmazonLeast concern

Kawall's Amazon

Amazona kawalli

Kawall's amazon, also known as the white-faced amazon, white-cheeked amazon or Kawall's parrot, is a relatively large species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to the south-central Amazon. After not having been recorded in the wild for around 70 years, the species was rediscovered in the 1980s.

from $1.99

Hispaniolan AmazonVulnerable

Hispaniolan Amazon

Amazona ventralis

The Hispaniolan parrot, also known as Hispaniolan amazon, is a species of psittaciform bird of the family Psittacidae endemic to Hispaniola, which includes the Dominican Republic and Haiti. Its white forehead, light beak, white eye-ring, blue ear patch, and maroon belly patch are the main features that differentiate it from other amazons. Its body measures about 28 centimeters in length.

from $1.99

Tooth-billed hummingbirdLeast concern

Tooth-billed hummingbird

Androdon aequatorialis

The tooth-billed hummingbird is a species of bird from the family Trochilidae. It is monotypic within the genus Androdon. It is found in humid forests in western Colombia, north-western Ecuador, and far eastern Panama.

from $1.99

Austen's Brown HornbillNear threatened

Austen's Brown Hornbill

Anorrhinus austeni

Austen's brown hornbill, also known as the white-throated brown hornbill or brown hornbill, is a medium-sized species of hornbill found in forests from northeastern India to Vietnam and northern Thailand. It is rare throughout its range and is threatened by habitat loss and fragmentation.

from $1.99

Oriental Pied HornbillLeast concern

Oriental Pied Hornbill

Anthracoceros albirostris

The oriental pied hornbill is an Indo-Malayan pied hornbill, a large canopy-dwelling bird belonging to the family Bucerotidae. Two other common names for this species are Sunda pied hornbill (convexus) and Malaysian pied hornbill.

from $1.99

Indian Pied HornbillNear threatened

Indian Pied Hornbill

Anthracoceros coronatus

The Malabar pied hornbill, also known as the lesser pied hornbill, is a bird in the hornbill family, a family of tropical near-passerine birds found in the Old World.

from $1.99

Blue-headed hummingbirdLeast concern

Blue-headed hummingbird

Cyanophaia bicolor

The blue-headed hummingbird is a hummingbird of the genus Riccordia. It is exclusively found on the islands of Dominica and Martinique in the Lesser Antilles in forests along rivers. The males and females have distinct appearances; the female has a white front, and her back and wings are iridescent bronze-green colored. The male is entirely emerald of varying shades, with an especially blue head.

from $1.99

Pale-headed RosellaLeast concern

Pale-headed Rosella

Platycercus adscitus

The pale-headed rosella, is a broad-tailed parrot of the genus Platycercus native to northeastern Australia. It is a moderate-size parrot with a pale yellow head, predominantly white cheeks, scalloped black and gold back and pale blue underparts. Two subspecies are recognised, although some authorities consider it to be conspecific with the eastern rosella of southeastern Australia.

from $1.99

Nicobar PigeonNear threatened

Nicobar Pigeon

Caloenas nicobarica

The Nicobar pigeon or Nicobar dove is a bird found on small islands and in coastal regions from the Andaman and Nicobar Islands, India, east through the Indonesian Archipelago, to the Solomons and Palau. It is the only living member of the genus Caloenas alongside the extinct spotted green pigeon and Kanaka pigeon, and is the closest living relative of the extinct dodo and Rodrigues solitaire.

from $1.99

Eurasian HoopoeLeast concern

Eurasian Hoopoe

Upupa epops

The Eurasian hoopoe or common hoopoe is the most widespread species of hoopoe. It is a distinctive cinnamon coloured bird with black and white wings, a tall erectile crest, a broad white band across a black tail, and a long narrow downcurved bill. Its call is a soft "oop-oop-oop".

from $1.99

Knobbed HornbillVulnerable

Knobbed Hornbill

Rhyticeros cassidix

The knobbed hornbill, also known as Sulawesi wrinkled hornbill, is a colourful hornbill native to Indonesia. The species is sometimes placed in the genus Aceros. The knobbed hornbill is the faunal symbol of South Sulawesi province.

from $1.99

White-fronted ParrotLeast concern

White-fronted Parrot

Amazona albifrons

The white-fronted amazon also known as the white-fronted parrot, or spectacled amazon parrot, is a Central American species of parrot. They can imitate a range from 30 to 40 different sounds. Like other large parrots, the white-fronted parrot has a long potential life span, usually around 40 years.

from $1.99

Hombron's KingfisherLeast concern

Hombron's Kingfisher

Actenoides hombroni

The blue-capped kingfisher, also known as Hombron's kingfisher, is a species of bird in the family Alcedinidae endemic to the Philippines and found only on Mindanao. It is one of the most colorful kingfishers in the country having a dark blue cap and wings with rufous spots, a striped rufous belly, white chin and red bill.

from $1.99

Puerto Rican AmazonCritically endangered

Puerto Rican Amazon

Amazona vittata

The Puerto Rican amazon, also known as the Puerto Rican parrot or iguaca (Taíno), is the only extant parrot endemic to Puerto Rico. Measuring 28–30 cm (11.0–11.8 in), the bird is a predominantly green parrot with a red forehead and white rings around the eyes. Belonging to the Neotropical genus Amazona, its closest relatives are believed to be the Cuban amazon and the Hispaniolan amazon.

from $1.99

Java sparrowEndangered

Java sparrow

Padda oryzivora

The Java sparrow, also known as the Java finch, Java rice sparrow or Java rice bird, is a small passerine bird. This species in the family Estrildidae is a resident breeding bird in Java, Bali, and Bawean in Indonesia. It is a popular cage bird, and has been introduced into many other countries.

from $1.99

Mangrove PittaNear threatened

Mangrove Pitta

Pitta megarhyncha

The mangrove pitta is a species of passerine bird in the family Pittidae native to the eastern Indian subcontinent and western Southeast Asia. It is part of a superspecies where it is placed with the Indian pitta, the fairy pitta and the blue-winged pitta but has no recognized subspecies. A colourful bird, it has a black head with brown crown, white throat, greenish upper parts, buff underparts and reddish vent area.

from $1.99

Blue-winged PittaLeast concern

Blue-winged Pitta

Pitta moluccensis

The blue-winged pitta is a passerine bird in the family Pittidae. It forms a superspecies with three other pittas, the Indian pitta, the fairy pitta and the mangrove pitta. A colourful bird, it has a black head with a buff stripe above the eye, a white collar, greenish upper parts, blue wings, buff underparts and a reddish vent area.

from $1.99

Black-necked CraneNear threatened

Black-necked Crane

Grus nigricollis

The black-necked crane is a medium-sized crane in Asia that breeds on the Tibetan Plateau and remote parts of India and Bhutan. It is 139 cm (55 in) long with a 235 cm (7.71 ft) wingspan, and it weighs 5.5 kg (12 lb). It is whitish-gray, with a black head, red crown patch, black upper neck and legs, and white patch to the rear of the eye. It has black primaries and secondaries. Both sexes are similar.

from $1.99

Chocolate-backed KingfisherLeast concern

Chocolate-backed Kingfisher

Halcyon badia

The chocolate-backed kingfisher is a species of kingfisher in the subfamily Halcyoninae, native to the African tropical rainforest.

from $1.99

Classified by dominant adult plumage colour, as a visual guide.