Yellow

Birds whose plumage is predominantly yellow. 238 species

Apo SunbirdLeast concern

Apo Sunbird

Aethopyga boltoni

The Apo sunbird is a species of bird in the sunbird family Nectariniidae. It is endemic to the island of Mindanao in the Philippines. It is found in tropical moist montane forests at elevations ranging from 820 to 2,000 metres above sea level.

from $1.99

Yellowish-streaked LoryLeast concern

Yellowish-streaked Lory

Chalcopsitta scintillata

The yellow-streaked lory, also known as the streaked lory or yellowish-streaked lory, is a species of parrot in the family Psittaculidae.

from $1.99

Variable SunbirdLeast concern

Variable Sunbird

Cinnyris venustus

The variable sunbird or yellow-bellied sunbird, formerly Nectarinia venusta, is a sunbird. The sunbirds are a group of small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also take insects, especially when feeding young. Flight is fast and direct on their short wings. Most species can take nectar by hovering like a hummingbird, but usually perch to feed most of the time.

from $1.99

Golden-breasted FruiteaterLeast concern

Golden-breasted Fruiteater

Pipreola aureopectus

The golden-breasted fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Yellow-bellied waxbillLeast concern

Yellow-bellied waxbill

Coccopygia quartinia

The yellow-bellied waxbill is a species of estrildid finch native to East Africa. The bird is now named yellow-bellied swee.

from $1.99

Saffron-headed ParrotNear threatened

Saffron-headed Parrot

Pyrilia pyrilia

The saffron-headed parrot is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia, Panama, and Venezuela.

from $1.99

Citron-throated ToucanLeast concern

Citron-throated Toucan

Ramphastos citreolaemus

The channel-billed toucan is a species of bird in the family Ramphastidae found on the Caribbean island of Trinidad and in tropical South America as far south as southern Brazil and central Bolivia.

from $1.99

Western Ground ParrotNot evaluated

Western Ground Parrot

Pezoporus flaviventris

The ground parrot is a parrot endemic to Australia. It is one of only four ground-dwelling parrots in the world, the others being the closely related night parrot, the Antipodes parakeet, and the flightless kākāpō from New Zealand.

from $1.99

Meek's Pygmy ParrotLeast concern

Meek's Pygmy Parrot

Micropsitta meeki

Meek's pygmy parrot, also known as the yellow-breasted pigmy parrot, is a species of small parrot in the family Psittacidae. It is endemic to Papua New Guinea.

from $1.99

Yellow-billed KingfisherLeast concern

Yellow-billed Kingfisher

Syma torotoro

The yellow-billed kingfisher (Syma torotoro) is a medium-sized tree kingfisher.

from $1.99

Yellow-crowned ParakeetNear threatened

Yellow-crowned Parakeet

Cyanoramphus auriceps

The yellow-crowned parakeet also known as the yellow-fronted parakeet is a species of parakeet endemic to the islands of New Zealand. The species is found across the main three islands of New Zealand, North Island, South Island and Stewart Island/Rakiura, as well as on the subantarctic Auckland Islands.

from $1.99

Southern Yellow-billed HornbillLeast concern

Southern Yellow-billed Hornbill

Tockus leucomelas

The southern yellow-billed hornbill is a hornbill found in southern Africa. Yellow-billed hornbills feed mainly on the ground, where they forage for seeds, small insects, spiders and scorpions. This hornbill species is a common and widespread resident of dry thornveldt and broad-leafed woodlands. They can often be seen along roads and water courses.

from $1.99

Apricot-breasted SunbirdLeast concern

Apricot-breasted Sunbird

Cinnyris buettikoferi

The apricot-breasted sunbird is a species of bird belonging to the family Nectariniidae. It is endemic to the island of Sumba in Indonesia, where its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. Although it is quite common, very little is known about its biology, with virtually nothing known about its breeding or diet.

from $1.99

Eastern Yellow-billed HornbillLeast concern

Eastern Yellow-billed Hornbill

Tockus flavirostris

The Eastern yellow-billed hornbill, also known as the northern yellow-billed hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Somalia, South Sudan, Tanzania, and Uganda. It resembles the southern yellow-billed hornbill, but has blackish skin around the eyes.

from $1.99

Yellow-capped Pygmy ParrotLeast concern

Yellow-capped Pygmy Parrot

Micropsitta keiensis

The yellow-capped pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittacidae mainly found throughout western New Guinea. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forests, and subtropical or tropical moist montane forest. Like many parrots, this pygmy parrot is affectionate to its mate.

from $1.99

Yellow-faced ParrotletVulnerable

Yellow-faced Parrotlet

Forpus xanthops

The yellow-faced parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae.

from $1.99

Golden ParakeetVulnerable

Golden Parakeet

Guaruba guarouba

The golden parakeet, golden conure, or Queen of Bavaria conure is a medium-sized golden-yellow Neotropical parrot native to the Amazon Basin of interior northern Brazil. It is the only species placed in the genus Guaruba.

from $1.99

Lettered AracariLeast concern

Lettered Aracari

Pteroglossus inscriptus

The lettered aracari or lettered araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Yellow-rumped FlowerpeckerLeast concern

Yellow-rumped Flowerpecker

Prionochilus xanthopygius

The yellow-rumped flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, and Malaysia on the island of Borneo, to which it is endemic. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Yellow-rumped mannikinLeast concern

Yellow-rumped mannikin

Lonchura flaviprymna

The yellow-rumped mannikin also known as the yellow-rumped munia, is a species of estrildid finch found in the eastern Kimberley region and north-west Northern Territory, Australia. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2. It is found in subtropical to tropical mangrove, moist savanna and wetland habitats. The conservation status of the species is evaluated as being of Least Concern.

from $1.99

Orange-winged pytiliaLeast concern

Orange-winged pytilia

Pytilia afra

The orange-winged pytilia, also known as the golden-backed pytilia, is a species of estrildid finch found in Africa. It has a wide range and the International Union for Conservation of Nature has assessed it as being of least concern.

from $1.99

Yellow-breasted FlowerpeckerLeast concern

Yellow-breasted Flowerpecker

Prionochilus maculatus

The yellow-breasted flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Sun ConureEndangered

Sun Conure

Aratinga solstitialis

The sun conure, also known as the sun parakeet, is a medium-sized, vibrantly colored parrot native to northeastern South America. The adult male and female are similar in appearance, with black beaks, predominantly golden-yellow plumage, orange-flushed underparts and face, and green and blue-tipped wings and tails. Sun conures are very social birds, typically living in flocks.

from $1.99

Standardwing bird-of-paradiseLeast concern

Standardwing bird-of-paradise

Semioptera wallacii

The standardwing bird-of-paradise, also known as Wallace's standardwing or as the standardwing, is a species of bird-of-paradise. It is the only member in monotypic genus Semioptera.

from $1.99

Golden-capped ParakeetLeast concern

Golden-capped Parakeet

Aratinga auricapillus

The golden-capped parakeet is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Brazil. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest, subtropical or tropical moist lowland forest, dry savanna, and plantations. It is threatened by habitat loss. The A. auricapillus is a good biological indicator because of its vulnerability, high detectability as well as its sensitivity to forest fragmentation.

from $1.99

Pale-headed RosellaLeast concern

Pale-headed Rosella

Platycercus adscitus

The pale-headed rosella, is a broad-tailed parrot of the genus Platycercus native to northeastern Australia. It is a moderate-size parrot with a pale yellow head, predominantly white cheeks, scalloped black and gold back and pale blue underparts. Two subspecies are recognised, although some authorities consider it to be conspecific with the eastern rosella of southeastern Australia.

from $1.99

Eastern Ground ParrotLeast concern

Eastern Ground Parrot

Pezoporus wallicus

The ground parrot is a parrot endemic to Australia. It is one of only four ground-dwelling parrots in the world, the others being the closely related night parrot, the Antipodes parakeet, and the flightless kākāpō from New Zealand.

from $1.99

Golden-plumed ParakeetLeast concern

Golden-plumed Parakeet

Leptosittaca branickii

The golden-plumed parakeet is a Neotropical parrot species within the family Psittacidae, belonging to the monotypic genus Leptosittaca. This somewhat Aratinga-like species is found in humid temperate highland forests, especially with Podocarpus, on the east Andean slope in Colombia, Ecuador, and Peru. It is generally local and uncommon. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Yellow-billed CotingaNear threatened

Yellow-billed Cotinga

Carpodectes antoniae

The yellow-billed cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in the Pacific lowlands of Costa Rica and Panama. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, and subtropical or tropical moist shrubland. It is threatened by habitat destruction.

from $1.99

Yellow-casqued Wattled HornbillVulnerable

Yellow-casqued Wattled Hornbill

Ceratogymna elata

The yellow-casqued hornbill, also known as the yellow-casqued wattled hornbill, is found in the rainforest of coastal regions of West Africa, for example in Côte d'Ivoire. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Maroon-naped SunbirdLeast concern

Maroon-naped Sunbird

Aethopyga guimarasensis

The maroon-naped sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the Philippines found on the islands of Negros Island, Panay and Guimaras. Its natural habitat is tropical moist lowland forests.

from $1.99

Fire-tailed SunbirdLeast concern

Fire-tailed Sunbird

Aethopyga ignicauda

The fire-tailed sunbird is a species of sunbird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Green-tailed SunbirdLeast concern

Green-tailed Sunbird

Aethopyga nipalensis

The green-tailed sunbird or Nepal yellow-backed sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Grey-hooded sunbirdLeast concern

Grey-hooded sunbird

Aethopyga primigenia

The grey-hooded sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the Philippines found only in the moist montane forests of Mindanao. It is one of the three montane Mindanao endemic sunbirds along with the Lina's sunbird and the Apo sunbird.

from $1.99

Black-throated SunbirdLeast concern

Black-throated Sunbird

Aethopyga saturata

The black-throated sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Lovely SunbirdLeast concern

Lovely Sunbird

Aethopyga shelleyi

The lovely sunbird is a bird species in the family Nectariniidae. It is endemic to the Philippines. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and tropical moist montane forests.

from $1.99

Yellow-faced ParrotNear threatened

Yellow-faced Parrot

Alipiopsitta xanthops

The yellow-faced parrot, formerly also known as the yellow-faced amazon, is the only species of the genus Alipiopsitta. It is a Neotropical parrot, and was classified in the genus Amazona for many years. It is a predominantly green and yellow-plumaged bird with a yellow head. It is a semi-nomadic species found in the cerrado region of Brazil and adjacent Bolivia.

from $1.99

Green avadavatVulnerable

Green avadavat

Amandava formosa

The green avadavat or green munia is a species of Estrildid finch with green and yellow on the body, a bright red bill and black "zebra stripes" on the flanks. They are endemic to the Indian subcontinent and were formerly popular as cagebirds. The name "avadavat" is a corruption of the name the city of Ahmedabad in Gujarat, India, which was a centre of bird trade.

from $1.99

Buff-bellied hummingbirdLeast concern

Buff-bellied hummingbird

Amazilia yucatanensis

The buff-bellied hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Belize, Guatemala, Mexico, and the United States.

from $1.99

White-fronted ParrotLeast concern

White-fronted Parrot

Amazona albifrons

The white-fronted amazon also known as the white-fronted parrot, or spectacled amazon parrot, is a Central American species of parrot. They can imitate a range from 30 to 40 different sounds. Like other large parrots, the white-fronted parrot has a long potential life span, usually around 40 years.

from $1.99

Yellow-shouldered AmazonNear threatened

Yellow-shouldered Amazon

Amazona barbadensis

The yellow-shouldered amazon, also known as the yellow-shouldered parrot, is a parrot of the genus Amazona that is found in the arid areas of northern Venezuela, the Venezuelan islands of Margarita and La Blanquilla, and the island of Bonaire. It has been extirpated from and reintroduced to Aruba and introduced to Curaçao.

from $1.99

Yellow-headed AmazonEndangered

Yellow-headed Amazon

Amazona oratrix

The yellow-headed amazon, also known as the yellow-headed parrot and double yellow-headed amazon, is an endangered amazon parrot of Mexico and northern Central America. Measuring 38–43 centimetres (15–17 in) in length, it is a stocky short-tailed green parrot with a yellow head. It prefers to live in mangrove forests or forests near rivers or other bodies of water.

from $1.99

Yucatan AmazonLeast concern

Yucatan Amazon

Amazona xantholora

The Yucatan amazon, also known as the yellow-lored amazon, Yucatan parrot or yellow-lored parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Belize, Guatemala, Honduras, and Mexico.

from $1.99

Plate-billed Mountain ToucanNear threatened

Plate-billed Mountain Toucan

Andigena laminirostris

The plate-billed mountain toucan is a species of bird in the family Ramphastidae. It is native to the west slope of Ecuador and extreme southern Colombia, where it lives in the high-altitude humid mountain forests of the Andes.

from $1.99

Black-billed Mountain ToucanLeast concern

Black-billed Mountain Toucan

Andigena nigrirostris

The black-billed mountain toucan is a species of bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Lear's MacawEndangered

Lear's Macaw

Anodorhynchus leari

Lear's macaw, also known as the indigo macaw, is a large all-blue Brazilian parrot, a member of a large group of neotropical parrots known as macaws. It was first described by Charles Lucien Bonaparte in 1856. Lear's macaw is 70–75 cm long and weighs around 950 g. It is coloured almost completely blue, with a yellow patch of skin at the base of the heavy, black bill.

from $1.99

Bushy-crested HornbillNear threatened

Bushy-crested Hornbill

Anorrhinus galeritus

The bushy-crested hornbill is a bird in the hornbill family. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Black HornbillVulnerable

Black Hornbill

Anthracoceros malayanus

The black hornbill is a species of bird of the hornbill family Bucerotidae. It lives in Asia in Brunei Darussalam, Indonesia, Malaysia, Singapore, Thailand.

from $1.99

Puerto Rican mangoLeast concern

Puerto Rican mango

Anthracothorax aurulentus

The Puerto Rican mango is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae. It is found on the Caribbean islands of Puerto Rico, the British Virgin Islands, and the American Virgin Islands.

from $1.99

Anchieta's sunbirdLeast concern

Anchieta's sunbird

Anthreptes anchietae

Anchieta's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, the DRC, Malawi, Mozambique, Tanzania, and Zambia, and is named after José Alberto de Oliveira Anchieta.

from $1.99

Brown-throated SunbirdLeast concern

Brown-throated Sunbird

Anthreptes malacensis

The brown-throated sunbird, also known as the plain-throated sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in a wide range of semi-open habitats in south-east Asia, ranging from Myanmar to the Lesser Sundas and west Philippines.

from $1.99

Grey-chinned SunbirdLeast concern

Grey-chinned Sunbird

Anthreptes rectirostris

The yellow-chinned sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in West Africa, namely Sierra Leone to Ghana. The grey-chinned sunbird was formerly grouped with this species.

from $1.99

Little Green SunbirdLeast concern

Little Green Sunbird

Anthreptes seimundi

The little green sunbird, also called Seimund's sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is sometimes placed in the genus Nectarinia. It is widespread throughout the African tropical rainforest.

from $1.99

Plain SunbirdLeast concern

Plain Sunbird

Anthreptes simplex

The plain sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical mangrove forests.

from $1.99

Bare-cheeked TrogonLeast concern

Bare-cheeked Trogon

Apaloderma aequatoriale

The bare-cheeked trogon is a species of bird in the family Trogonidae found in the rainforests of western central Africa.

from $1.99

Chestnut-fronted MacawLeast concern

Chestnut-fronted Macaw

Ara severus

The chestnut-fronted macaw or severe macaw is one of the largest of the mini-macaws. It reaches a size of around 45 cm (18 in) of which around half is the length of the tail.

from $1.99

Pale SpiderhunterLeast concern

Pale Spiderhunter

Arachnothera dilutior

The pale spiderhunter is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the island of Palawan in the Philippines. Along with the orange-tufted spiderhunter, it was originally considered a subspecies of the little spiderhunter. It is predominantly grayish in color, with olive-green wings, a pale yellow belly and a bold yellow eyering.

from $1.99

Sulphur-breasted parakeetLeast concern

Sulphur-breasted parakeet

Aratinga maculata

The sulphur-breasted parakeet, or sulphur-breasted conure is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil and Suriname. It resembles the closely related sun parakeet.

from $1.99

White-throated ToucanetLeast concern

White-throated Toucanet

Aulacorhynchus albivitta

The southern emerald toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in montane regions of Colombia, Ecuador, western Venezuela, Peru and northern Bolivia.

from $1.99

Yellow-browed ToucanetEndangered

Yellow-browed Toucanet

Aulacorhynchus huallagae

The yellow-browed toucanet is an Near-threatened species of near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Wagler's toucanetLeast concern

Wagler's toucanet

Aulacorhynchus wagleri

The northern emerald toucanet also called the Wagler’s toucanet, is a species of bird in the toucan family Ramphastidae. It occurs in montane regions from southern Mexico to southern Panama.

from $1.99

Tepui ToucanetLeast concern

Tepui Toucanet

Aulacorhynchus whitelianus

The tepui toucanet or Whitely's toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Australian RingneckLeast concern

Australian Ringneck

Barnardius zonarius

The Australian ringneck is a parrot native to Australia. Except for extreme tropical and highland areas, the species has adapted to all conditions. Treatments of genus Barnardius have previously recognised two species, the Port Lincoln parrot and the mallee ringneck, but due to these readily interbreeding at the contact zone they are usually regarded as a single species B. zonarius with subspecific descriptions.

from $1.99

Buff-tailed coronetLeast concern

Buff-tailed coronet

Boissonneaua flavescens

The buff-tailed coronet is a species of hummingbird in the 'Brilliants' tribe Heliantheini, within the subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Venezuela.

from $1.99

GuaiaberoLeast concern

Guaiabero

Bolbopsittacus lunulatus

The guaiabero is a species of parrot in the family Psittaculidae, belonging to the monotypic genus Bolbopsittacus and closely related to the lovebirds and hanging parrots. It is endemic to the Philippines and locally known as bubutok. Its common name is derived from its reputation for eating guavas.

from $1.99

Yellow-chevroned ParakeetLeast concern

Yellow-chevroned Parakeet

Brotogeris chiriri

The yellow-chevroned parakeet is native to tropical South America south of the Amazon River basin from central Brazil to southern Bolivia, Paraguay, and northern Argentina. Caged birds have been released in some areas, and the birds have established self-sustaining populations in Miami, Florida, and Los Angeles.

from $1.99

Golden-winged ParakeetLeast concern

Golden-winged Parakeet

Brotogeris chrysoptera

The golden-winged parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Tui ParakeetLeast concern

Tui Parakeet

Brotogeris sanctithomae

The tui parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Peru, and possibly Ecuador.

from $1.99

Plain ParakeetLeast concern

Plain Parakeet

Brotogeris tirica

The plain parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

White-winged ParakeetLeast concern

White-winged Parakeet

Brotogeris versicolurus

The white-winged parakeet, or canary-winged parakeet is a small parrot native to the Amazon River basin from southeast Colombia to the rivers mouth in Brazil. Caged birds have been released and the birds have established self-sustaining populations in Lima, Peru, Los Angeles, and Miami, Florida areas of the United States, and in Puerto Rico. They were also present in San Francisco, California until the mid-2000s.

from $1.99

Santa Marta sabrewingCritically endangered

Santa Marta sabrewing

Campylopterus phainopeplus

The Santa Marta sabrewing is a Critically Endangered species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to the Guatapurí dry enclave on the eastern side of the Sierra Nevada de Santa Marta, department of Cesar, northern Colombia. It is one of 24 bird species that are endemic to the Santa Marta highlands.

from $1.99

Black LoryLeast concern

Black Lory

Chalcopsitta atra

The black lory, is a medium-sized, blackish parrot with black bill, dark grey feet and long rounded tail. It has yellow and red under-tail. The sexes are similar. It is native to West Papua in Indonesia.

from $1.99

Fairy LorikeetLeast concern

Fairy Lorikeet

Charmosynopsis pulchella

The fairy lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. Other common names include the little red lorikeet and the little red lory. Found in New Guinea, its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. Its colouration is mainly red with some yellow on the throat and green on the wings. Two subspecies are recognised, C. p.

from $1.99

Golden-tailed sapphireLeast concern

Golden-tailed sapphire

Chrysuronia oenone

The golden-tailed sapphire is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

King Bird-of-paradiseLeast concern

King Bird-of-paradise

Cicinnurus regius

The king bird-of-paradise is a passerine bird of the Paradisaeidae (bird-of-paradise) family. It is considered by the IOC checklist to be the only member of the genus Cicinnurus, although the genus Diphyllodes is closely related and is subsumed under Cicinnurus by many other authorities.

from $1.99

Purple-banded SunbirdLeast concern

Purple-banded Sunbird

Cinnyris bifasciatus

The purple-banded sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Botswana, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ethiopia, Eswatini, Gabon, Kenya, Malawi, Mozambique, Namibia, Rwanda, Somalia, South Africa, Tanzania, Uganda, Zambia, and Zimbabwe.

from $1.99

Olive-bellied SunbirdLeast concern

Olive-bellied Sunbird

Cinnyris chloropygius

The olive-bellied sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is widely spread across the African tropical rainforest primarily throughout West and Central Africa, but is also found in Southern and East Africa.

from $1.99

Anjouan SunbirdLeast concern

Anjouan Sunbird

Cinnyris comorensis

The Anjouan sunbird is a species of bird in the sunbird family, Nectariniidae. It is endemic to Anjouan island in the Comoros, where its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. Male birds of this species are more colorful than females.

from $1.99

Seychelles sunbirdLeast concern

Seychelles sunbird

Cinnyris dussumieri

The Seychelles sunbird is a small passerine from the sunbird family. It is named after the French explorer Jean-Jacques Dussumier. It is native to the Seychelles, where it is known as kolibri in Seychellois Creole. This bird is placed in the genus Cinnyris by some authorities and in Nectarinia by others.

from $1.99

Shining SunbirdLeast concern

Shining Sunbird

Cinnyris habessinicus

The Abyssinian sunbird, formerly the shining sunbird, is a species of passerine bird in the sunbird family Nectariniidae. The Arabian sunbird was formerly treated as a subspecies.

from $1.99

Garden sunbirdLeast concern

Garden sunbird

Cinnyris jugularis

The garden sunbird, previously known as the olive-backed sunbird, is a species of passerine bird in the family Nectariniidae that is found in the Philippines except on the Palawan island group. It was formerly considered to be conspecific with seven other species: the ornate sunbird, Palawan sunbird, Sahul sunbird, Tukangbesi sunbird, Flores Sea sunbird, South Moluccan sunbird and the Mamberamo sunbird.

from $1.99

Marico SunbirdLeast concern

Marico Sunbird

Cinnyris mariquensis

The Marico sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae, which is native to woodlands of the eastern and southern Afrotropics.The bird is typically found in the southeast of the continent of Africa. It is of least concern on the IUCN Red List and has an unknown population size that has yet to be quantified.

from $1.99

Palestine sunbirdLeast concern

Palestine sunbird

Cinnyris osea

The Palestine sunbird is a small passerine bird of the sunbird family, Nectariniidae. Found in parts of the Middle East and sub-Saharan Africa, it is also known as the northern orange-tufted sunbird. However, the name "orange-tufted sunbird" refers to another species, found further south in Africa.

from $1.99

Pemba SunbirdLeast concern

Pemba Sunbird

Cinnyris pembae

The Pemba sunbird is a species of bird in the sunbird family. It is endemic to Pemba Island, Tanzania.

from $1.99

Beautiful SunbirdLeast concern

Beautiful Sunbird

Cinnyris pulchellus

The beautiful sunbird, formerly placed in the genus Nectarinia, is a small passerine bird in the sunbird family Nectariniidae. It is native to tropical Africa, its range extending from Senegal and Guinea in the west to Sudan, South Sudan, Ethiopia, Tanzania and Kenya in the east. It was formerly considered to be conspecific with the gorgeous sunbird.

from $1.99

Shelley's SunbirdLeast concern

Shelley's Sunbird

Cinnyris shelleyi

Shelley's sunbird is a species of bird in the sunbird family Nectariniidae. It is found in Democratic Republic of the Congo, Malawi, Mozambique, Tanzania, Zambia and Zimbabwe. The species is named after George Ernest Shelley, an English ornithologist and nephew of poet Percy Bysshe Shelley.

from $1.99

Souimanga SunbirdLeast concern

Souimanga Sunbird

Cinnyris sovimanga

The souimanga sunbird is a small passerine bird of the sunbird family, Nectariniidae. It is native to the islands of the western Indian Ocean where it occurs on Madagascar, the Aldabra Group and the Glorioso Islands.

from $1.99

Superb SunbirdLeast concern

Superb Sunbird

Cinnyris superbus

The superb sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is widely spread across the African tropical rainforest.

from $1.99

Tsavo SunbirdLeast concern

Tsavo Sunbird

Cinnyris tsavoensis

The Tsavo sunbird is a small passerine bird of Kenya and Tanzania. It is sometimes lumped with the purple-banded sunbird.

from $1.99

Swee waxbillLeast concern

Swee waxbill

Coccopygia melanotis

The swee waxbill, is a common species of estrildid finch native to Southern Africa.

from $1.99

Carolina ParakeetExtinct

Carolina Parakeet

Conuropsis carolinensis

The Carolina parakeet, or Carolina conure, is an extinct species of small green neotropical parrot with a bright yellow head, reddish orange face, and pale beak that was native to the Eastern, Midwest, and Plains States of the United States. It was the only indigenous parrot within its range, and one of only three parrot species native to the United States.

from $1.99

Yellow-knobbed CurassowNear threatened

Yellow-knobbed Curassow

Crax daubentoni

The yellow-knobbed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Olive SunbirdLeast concern

Olive Sunbird

Cyanomitra olivacea

The olive sunbird is a large African species of sunbird belonging to the family Nectariniidae which encompasses species of sunbirds, spiderhunters, and flowerpeckers, and sugarbirds.

from $1.99

Golden-winged SunbirdLeast concern

Golden-winged Sunbird

Drepanorhynchus reichenowi

The golden-winged sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. Three subspecies are recognised. It is native to the Albertine Rift montane forests and East African montane forests.

from $1.99

Black-billed SicklebillLeast concern

Black-billed Sicklebill

Drepanornis albertisi

The black-billed sicklebill, also referred to as the buff-tailed sicklebill, is a species of bird-of-paradise. It, along with its congener, are the only members of the genus Drepanornis.

from $1.99

Giant SunbirdVulnerable

Giant Sunbird

Dreptes thomensis

The giant sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is the only species in the genus Dreptes. It is endemic to the island of São Tomé, where it occurs in the central massif.

from $1.99

Pygmy SunbirdLeast concern

Pygmy Sunbird

Hedydipna platura

The pygmy sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Benin, Burkina Faso, Cameroon, Central African Republic, Chad, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Ethiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Sudan, Togo, and Uganda.

from $1.99

Velvet-browed BrilliantLeast concern

Velvet-browed Brilliant

Heliodoxa xanthogonys

The velvet-browed brilliant is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Brazil, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

African Pygmy KingfisherLeast concern

African Pygmy Kingfisher

Ispidina picta

The African pygmy kingfisher is a small insectivorous kingfisher found in the Afrotropics, mostly in woodland habitats.

from $1.99

Purple-naped spiderhunterLeast concern

Purple-naped spiderhunter

Kurochkinegramma hypogrammicum

The purple-naped spiderhunter or purple-naped sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is the only species in the genus Kurochkinegramma. It is found in Southeast Asia from Myanmar to Sumatra and Borneo. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Green-breasted mountaingemLeast concern

Green-breasted mountaingem

Lampornis sybillae

The green-breasted mountaingem or green-breasted mountain-gem is a species of hummingbird in tribe Lampornithini of subfamily Trochilinae. It is found in Honduras and Nicaragua.

from $1.99

Swift ParrotCritically endangered

Swift Parrot

Lathamus discolor

The swift parrot, also known by the palawa kani name swift waylitja, is a species of broad-tailed parrot, found only in southeastern Australia. The species breeds in Tasmania during the summer and migrates north to southeastern mainland Australia from Griffith-Warialda in New South Wales and west to Adelaide in the winter. It is a nomadic migrant, and it settles in an area only when there is food available.

from $1.99

Van Hasselt's SunbirdLeast concern

Van Hasselt's Sunbird

Leptocoma brasiliana

Van Hasselt's sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Northeast India, Bangladesh and Southeast Asia. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical mangrove forests.

from $1.99

Copper-throated SunbirdLeast concern

Copper-throated Sunbird

Leptocoma calcostetha

The copper-throated sunbird is a small passerine within the Nectariniidae family. They sustain themselves by consuming nectar as well as small invertebrates. As a member of the Nectariniidae family, they possess downward curved beaks and have pectoral tufts of yellow feathers. They are found in south-eastern Asia, predominantly in coastal regions.

from $1.99

Purple-rumped SunbirdLeast concern

Purple-rumped Sunbird

Leptocoma zeylonica

The purple-rumped sunbird is a sunbird endemic to the Indian Subcontinent. Like other sunbirds, they are small in size, feeding mainly on nectar but sometimes take insects, particularly when feeding young. They can hover for short durations but usually perch to lap nectar from flowers. They build a hanging pouch nest made up of cobwebs, lichens and plant material.

from $1.99

Olive-spotted hummingbirdLeast concern

Olive-spotted hummingbird

Leucippus chlorocercus

The olive-spotted hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of the subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Cinnamon-vented PihaLeast concern

Cinnamon-vented Piha

Lipaugus lanioides

The cinnamon-vented piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Caica ParrotLeast concern

Caica Parrot

Pyrilia caica

The caica parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Yellow-naped AmazonCritically endangered

Yellow-naped Amazon

Amazona auropalliata

The yellow-naped amazon or yellow-naped parrot is a widespread amazon parrot sometimes considered to be a subspecies of the yellow-crowned amazon. It inhabits the Pacific coast of southern Mexico and Central America. It has recently been reclassified as Critically Endangered by the IUCN Red List due to a dramatic decline across the extent of its range.

from $1.99

Yellow-crowned AmazonLeast concern

Yellow-crowned Amazon

Amazona ochrocephala

The yellow-crowned amazon or yellow-crowned parrot is a species of parrot native to tropical South America, Panama and Trinidad and Tobago in the Caribbean. The taxonomy is highly complex and the yellow-headed and yellow-naped amazon are sometimes considered subspecies of the yellow-crowned amazon. Except in the taxonomic section, the following deals only with the nominate group .They are found in the Amazon basin.

from $1.99

Hyacinth MacawVulnerable

Hyacinth Macaw

Anodorhynchus hyacinthinus

The hyacinth macaw, or hyacinthine macaw, is a parrot native to central and eastern South America. With a length of about one meter it is longer than any other species of parrot. It is the largest macaw and the largest flying parrot species. While generally easily recognized, it could be confused with the smaller Lear's macaw.

from $1.99

Blue-and-yellow MacawLeast concern

Blue-and-yellow Macaw

Ara ararauna

The blue-and-yellow macaw, also known as the blue-and-gold macaw, is a large Neotropical parrot with a mostly blue dorsum, light yellow/orange venter, and gradient hues of green on top of its head. It is a member of the large group of neotropical parrots known as macaws. It inhabits forest, woodland, and savannah of tropical Central and South America, as well as the island of Trinidad in the Caribbean.

from $1.99

Blue-throated MacawCritically endangered

Blue-throated Macaw

Ara glaucogularis

The blue-throated macaw, also known as the Caninde macaw or Wagler's macaw, is a macaw endemic to a small area of north-central Bolivia, known as Los Llanos de Moxos. In 2014 this species was designated by law as a natural patrimony of Bolivia. Until 2010, it was hunted by native people to make feathered "Moxeño" headdresses for "machetero" ritual dances.

from $1.99

Scarlet macawLeast concern

Scarlet macaw

Ara macao

A near-metre macaw, scarlet with yellow and blue wing bands. Flies in lifelong pairs above the tropical canopy.

from $1.99

Orange-chinned ParakeetLeast concern

Orange-chinned Parakeet

Brotogeris jugularis

The orange-chinned parakeet, also known as the Tovi parakeet, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from southern Mexico through Central America into Colombia and Venezuela.

from $1.99

White CockatooEndangered

White Cockatoo

Cacatua alba

The white cockatoo, also known as the umbrella cockatoo, is a medium-sized all-white cockatoo endemic to tropical rainforest on islands of Indonesia. When surprised, it extends a large and striking head crest, which has a semicircular shape. The wings and tail have a pale yellow or lemon color which is exposed when they fly.

from $1.99

Sulphur-crested CockatooLeast concern

Sulphur-crested Cockatoo

Cacatua galerita

The sulphur-crested cockatoo is a relatively large white cockatoo found in wooded habitats in Australia, New Guinea, and some of the islands of Indonesia. They can be locally very numerous, leading to them sometimes being considered pests. As highly intelligent birds, they are well known in aviculture, although they can be demanding pets.

from $1.99

Yellow-crested CockatooCritically endangered

Yellow-crested Cockatoo

Cacatua sulphurea

The yellow-crested cockatoo also known as the lesser sulphur-crested cockatoo, is a medium-sized cockatoo with white plumage, bluish-white bare orbital skin, grey feet, a black bill, and a retractile yellow or orange crest. The sexes are similar.

from $1.99

Golden PheasantLeast concern

Golden Pheasant

Chrysolophus pictus

The golden pheasant, also known as the Chinese pheasant, and rainbow pheasant, is a gamebird of the order Galliformes and the family Phasianidae (pheasants). The genus name is from Ancient Greek khrusolophos, "with golden crest", and pictus is Latin for "painted" from pingere, "to paint".

from $1.99

Common Hill MynaLeast concern

Common Hill Myna

Gracula religiosa

The common hill myna, sometimes spelled "mynah" and formerly simply known as the hill myna or myna bird, is a species of starling found in the hills of South and Southeast Asia. The Sri Lanka hill myna, a former subspecies of G. religiosa, is now generally accepted as a separate species G. ptilogenys.

from $1.99

BudgerigarLeast concern

Budgerigar

Melopsittacus undulatus

The budgerigar, also known as the common parakeet, shell parakeet or budgie, is a small, long-tailed, seed-eating parrot native to Australia. Naturally, the species is green and yellow with black, scalloped markings on the nape, back, and wings. Budgies are bred in captivity with colouring of blues, whites, yellows, greys, and even with small crests.

from $1.99

CockatielLeast concern

Cockatiel

Nymphicus hollandicus

The cockatiel, also known as the weero/weiro or quarrion, is a species of small- to medium-sized parrot belonging to the cockatoo family (Cacatuidae), of which it is the smallest member. Native to Australia, it is the sole member of the genus Nymphicus.

from $1.99

Greater bird-of-paradiseLeast concern

Greater bird-of-paradise

Paradisaea apoda

The greater bird-of-paradise is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea.

from $1.99

Eastern RosellaLeast concern

Eastern Rosella

Platycercus eximius

The eastern rosella is a parrot native and endemic to south-eastern Australia. It was first introduced to New Zealand in cages, and individuals were subsequently intentionally released or accidentally escaped into the wild. In New Zealand, it is now established in the North Island and in the hills around Dunedin in the South Island.

from $1.99

Red-rumped ParrotLeast concern

Red-rumped Parrot

Psephotus haematonotus

The red-rumped parrot, also known as the red-backed parrot or grass parrot, is a medium-sized broad-tailed parrot endemic to open woodland in south-eastern Australia, particularly in the Murray-Darling Basin.

from $1.99

Collared aracariLeast concern

Collared aracari

Pteroglossus torquatus

The collared aracari or collared araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found from Mexico to Colombia and Venezuela.

from $1.99

Keel-billed ToucanNear threatened

Keel-billed Toucan

Ramphastos sulfuratus

The keel-billed toucan, also known as rainbow-billed toucan or sulphur-breasted toucan, is a species of toucan native to southern Mexico, Central America and the far northwest of South America, and is found in tropical forests. It is the national bird of Belize. It is an omnivorous forest bird that feeds on fruit, seeds, insects, invertebrates, lizards, snakes, and small birds and their eggs.

from $1.99

Atlantic CanaryLeast concern

Atlantic Canary

Serinus canaria

The Atlantic canary, known worldwide simply as the wild canary and also called the island canary, common canary, or canary, is a small passerine bird belonging to the genus Serinus in the true finch family, Fringillidae. It is native to the Canary Islands, the Azores, and Madeira. Wild birds are mostly yellow-green, with brownish streaking on the back.

from $1.99

KakapoCritically endangered

Kakapo

Strigops habroptila

The kākāpō, sometimes known as the owl-parrot, is a species of large, nocturnal, ground-dwelling parrot of the superfamily Strigopoidea. It is endemic to New Zealand.

from $1.99

Emerald-chinned HummingbirdLeast concern

Emerald-chinned Hummingbird

Abeillia abeillei

The emerald-chinned hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae.

from $1.99

Rufous-necked HornbillVulnerable

Rufous-necked Hornbill

Aceros nipalensis

The rufous-necked hornbill is a species of hornbill in Bhutan, northeastern India, especially in Arunachal Pradesh, Indian subcontinent and Southeast Asia. It is locally extinct in Nepal due to hunting and significant loss of habitat. There are less than 10,000 adults left in the wild. With a length of about 117 cm (46 in), it is among the largest Bucerotine hornbills.

from $1.99

Rufous-collared KingfisherNear threatened

Rufous-collared Kingfisher

Actenoides concretus

The rufous-collared kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Handsome SunbirdLeast concern

Handsome Sunbird

Aethopyga bella

The handsome sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the Philippines.

from $1.99

Fork-tailed SunbirdLeast concern

Fork-tailed Sunbird

Aethopyga christinae

The fork-tailed sunbird is a bird in the family Nectariniidae. The species was first described by Robert Swinhoe in 1869.

from $1.99

Elegant SunbirdEndangered

Elegant Sunbird

Aethopyga duyvenbodei

The elegant sunbird is a large, up to 12 cm long, Australasian sunbird in the genus Aethopyga. The male has an iridescent blue-green crown, shoulder patch and uppertail coverts, yellow bar across lower back, red ear coverts, olive back, yellow throat, red neck collar and yellow below. The female has a yellowish olive upperparts, scaly crown and yellow underparts.

from $1.99

Flaming SunbirdLeast concern

Flaming Sunbird

Aethopyga flagrans

The flaming sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the northern Philippines found on the islands of Luzon and Catanduanes. Its natural habitat is tropical moist lowland forests. It was formerly conspecific with the Maroon-naped sunbird.

from $1.99

Mrs Gould’s SunbirdLeast concern

Mrs Gould’s Sunbird

Aethopyga gouldiae

Mrs. Gould's sunbird is a sunbird species native to forests and shrublands from the southern foothills of the Himalayas to Southeast Asia.

from $1.99

Cuban parakeetVulnerable

Cuban parakeet

Psittacara euops

The Cuban parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to the island of Cuba.

from $1.99

Large Fig ParrotLeast concern

Large Fig Parrot

Psittaculirostris desmarestii

The large fig parrot, also known as flame-headed fig parrot and Desmarest's fig parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the West Papuan Islands, Indonesia and in southern and western New Guinea.

from $1.99

Ivory-billed AracariLeast concern

Ivory-billed Aracari

Pteroglossus azara

The ivory-billed aracari or ivory-billed araçari is a bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Saffron ToucanetNear threatened

Saffron Toucanet

Pteroglossus bailloni

The saffron toucanet is a species of bird in the family Ramphastidae found in the Atlantic Forest in far north-eastern Argentina, south-eastern Brazil, and eastern Paraguay.

from $1.99

Curl-crested AracariNot evaluated

Curl-crested Aracari

Pteroglossus beauharnaesii

The curl-crested aracari or curl-crested araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Chestnut-eared AracariLeast concern

Chestnut-eared Aracari

Pteroglossus castanotis

The chestnut-eared aracari or chestnut-eared araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Pale-mandibled AracariLeast concern

Pale-mandibled Aracari

Pteroglossus erythropygius

The pale-mandibled aracari or pale-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in southern Panama, western Colombia, Ecuador and northwestern Peru.

from $1.99

Vulturine parrotLeast concern

Vulturine parrot

Pyrilia vulturina

The vulturine parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Hellmayr's ParakeetNear threatened

Hellmayr's Parakeet

Pyrrhura amazonum

The Santarém parakeet, also known as Hellmayr's parakeet or in aviculture as Hellmayr's conure or the Santarém conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the eastern and central sections of the Amazon basin south of the Amazon River, only just extending onto the northern bank of this river.

from $1.99

Sulphur-winged ParakeetLeast concern

Sulphur-winged Parakeet

Pyrrhura hoffmanni

The sulphur-winged parakeet, also known as Hoffmann's conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Yellow-winged pytiliaLeast concern

Yellow-winged pytilia

Pytilia hypogrammica

The yellow-winged pytilia, also known as the red-faced pytilia, is an African estrildid finch.

from $1.99

Yellow-throated ToucanNear threatened

Yellow-throated Toucan

Ramphastos ambiguus

The yellow-throated toucan is a Least Concern species of bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found from Honduras south into northern South America and beyond to Peru.

from $1.99

Choco ToucanLeast concern

Choco Toucan

Ramphastos brevis

The Choco toucan is a near-passerine bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Green-billed ToucanLeast concern

Green-billed Toucan

Ramphastos dicolorus

The red-breasted toucan or green-billed toucan is a bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found in Argentina, Brazil and Paraguay.

from $1.99

White-throated ToucanLeast concern

White-throated Toucan

Ramphastos tucanus

The white-throated toucan is a near-passerine bird in the family Ramphastidae found in South America throughout the Amazon Basin including the adjacent Tocantins and Araguaia River drainage. It prefers tropical humid forest, but also occurs in woodland and locally in riverine forest within cerrado.

from $1.99

Channel-billed ToucanLeast concern

Channel-billed Toucan

Ramphastos vitellinus

The channel-billed toucan is a species of bird in the family Ramphastidae found on the Caribbean island of Trinidad and in tropical South America as far south as southern Brazil and central Bolivia.

from $1.99

Sulawesi hornbillVulnerable

Sulawesi hornbill

Rhabdotorrhinus exarhatus

The Sulawesi hornbill, also known as the Sulawesi tarictic hornbill, Temminck's hornbill or Sulawesi dwarf hornbill, is a relatively small, approximately 45 cm (18 in) long, black hornbill. The male has a yellow face and throat, and yellowish horn bill with black markings. The female has all-black plumage and a darker bill.

from $1.99

Walden's HornbillCritically endangered

Walden's Hornbill

Rhabdotorrhinus waldeni

Walden's hornbill locally called dulungan, also known as the Visayan wrinkled hornbill, rufous-headed hornbill or writhe-billed hornbill, is an endangered species of hornbill living in the rainforests on the islands of Negros and Panay in the Philippines.

from $1.99

Helmeted HornbillCritically endangered

Helmeted Hornbill

Rhinoplax vigil

The helmeted hornbill is a very large bird in the hornbill family. It is found on the Malay Peninsula, Sumatra, Borneo, Thailand and Myanmar. The casque accounts for some 11% of its 3 kg weight. Unlike any other hornbill, the casque is almost solid, and is used in head-to-head combat among males. It is a belief among the Punan Bah that a large helmeted hornbill guards the river between life and death.

from $1.99

Oasis hummingbirdLeast concern

Oasis hummingbird

Rhodopis vesper

The oasis hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is the only species placed in the genus Rhodopis. It is found in Chile and Peru

from $1.99

Knobbed HornbillVulnerable

Knobbed Hornbill

Rhyticeros cassidix

The knobbed hornbill, also known as Sulawesi wrinkled hornbill, is a colourful hornbill native to Indonesia. The species is sometimes placed in the genus Aceros. The knobbed hornbill is the faunal symbol of South Sulawesi province.

from $1.99

Gould's ToucanetLeast concern

Gould's Toucanet

Selenidera gouldii

Gould's toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Spot-billed ToucanetLeast concern

Spot-billed Toucanet

Selenidera maculirostris

The spot-billed toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Tawny-tufted ToucanetLeast concern

Tawny-tufted Toucanet

Selenidera nattereri

The tawny-tufted toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Venezuela, and possible Guyana.

from $1.99

Guianan toucanetLeast concern

Guianan toucanet

Selenidera piperivora

The Guianan toucanet, or Guyana toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Golden-collared ToucanetLeast concern

Golden-collared Toucanet

Selenidera reinwardtii

The golden-collared toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Yellow-eared ToucanetLeast concern

Yellow-eared Toucanet

Selenidera spectabilis

The yellow-eared toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found from Honduras to Ecuador.

from $1.99

Twelve-wired Bird-of-paradiseLeast concern

Twelve-wired Bird-of-paradise

Seleucidis melanoleucus

The twelve-wired bird-of-paradise is a medium-sized, approximately 33 cm (13 in) long, velvet black and yellow bird-of-paradise. The male has a red iris, long black bill and rich yellow plumes along his flanks. From the rear of these plumes emerge twelve blackish, wire-like filaments, which bend back near their bases to sweep forward over the bird's hindquarters.

from $1.99

Von der Decken's HornbillLeast concern

Von der Decken's Hornbill

Tockus deckeni

Von der Decken's hornbill is a hornbill found in East Africa, especially to the east of the East African Rift, from Ethiopia south to Tanzania. It is found mainly in thorn scrub and similar arid habitats. Jackson's hornbill is often treated as a subspecies of it. It was named after the German explorer Baron Karl Klaus von der Decken (1833–1865).

from $1.99

Yellow-throated Hanging ParrotNear threatened

Yellow-throated Hanging Parrot

Loriculus pusillus

The yellow-throated hanging parrot is a small species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the Indonesian islands of Java and Bali. It is found in forest and adjacent habitats. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Crinkle-collared ManucodeLeast concern

Crinkle-collared Manucode

Manucodia chalybatus

The crinkle-collared manucode is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Curl-crested ManucodeLeast concern

Curl-crested Manucode

Manucodia comrii

The curl-crested manucode is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

White-throated Bee-eaterLeast concern

White-throated Bee-eater

Merops albicollis

The white-throated bee-eater is a species of bee-eater that breeds in semi-desert along the southern edge of the Sahara. The white-throated bee-eater is migratory, wintering in a completely different habitat in the equatorial rain forests of Africa from southern Senegal to Uganda.

from $1.99

Böhm's Bee-eaterLeast concern

Böhm's Bee-eater

Merops boehmi

Böhm's bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in Democratic Republic of the Congo, Malawi, Mozambique, Tanzania, and Zambia.

from $1.99

Black-headed Bee-eaterLeast concern

Black-headed Bee-eater

Merops breweri

The black-headed bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in forests in tropical Central and West Africa, its range including Angola, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Gabon, Ghana, Nigeria, and South Sudan.

from $1.99

Little Bee-eaterLeast concern

Little Bee-eater

Merops pusillus

The little bee-eater is a bird species in the bee-eater family, Meropidae. They are found in Sub-Saharan Africa. They should not be confused with the little green bee-eater. Migration is limited to seasonal movements depending on rainfall patterns. They inhabit various biomes, such as savanna, bushveld, and even marsh-like areas.

from $1.99

Tyrian metaltailLeast concern

Tyrian metaltail

Metallura tyrianthina

The Tyrian metaltail is a species of hummingbird in the subfamily Lesbiinae, the brilliants and coquettes. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Orange-bellied parrotCritically endangered

Orange-bellied parrot

Neophema chrysogaster

The orange-bellied parrot is a small parrot endemic to southern Australia, and one of only three species of parrot that migrate. It was described by John Latham in 1790. A small parrot around 20 cm (8 in) long, it exhibits sexual dimorphism. The adult male is distinguished by its bright grass-green upper parts, yellow underparts and orange belly patch. The adult female and juvenile are duller green in colour.

from $1.99

Yellow-eared ParrotVulnerable

Yellow-eared Parrot

Ognorhynchus icterotis

The yellow-eared parrot is a vulnerable parrot found in the Andes of Colombia. It was thought to be extinct up until April 1999, when a group of researchers that were sponsored by ABC and Fundación Loro Parque, discovered a total of 81 individuals in the Colombian Andes. It is currently enlisted as vulnerable on the International Union for Conservation of Nature (IUCN) Red List.

from $1.99

Long-tailed paradigallaNear threatened

Long-tailed paradigalla

Paradigalla carunculata

The long-tailed paradigalla is a large, approximately 37 cm long, black bird-of-paradise with long and pointed tail. One of the most plain members in the family Paradisaeidae, its only adornment is the colorful facial wattles of yellow, red and sky-blue near base of the bill. Both sexes are similar in appearance, however the female is slightly duller and smaller.

from $1.99

Goldie's Bird-of-paradiseVulnerable

Goldie's Bird-of-paradise

Paradisaea decora

Goldie's bird-of-paradise is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Emperor bird-of-paradiseNear threatened

Emperor bird-of-paradise

Paradisaea guilielmi

The emperor bird-of-paradise, also known as emperor of Germany's bird-of-paradise, is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Lesser bird-of-paradiseLeast concern

Lesser bird-of-paradise

Paradisaea minor

The lesser bird-of-paradise is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea.

from $1.99

Raggiana Bird-of-paradiseLeast concern

Raggiana Bird-of-paradise

Paradisaea raggiana

The Raggiana bird-of-paradise, also known as Count Raggi's bird-of-paradise, is a large bird in the bird-of-paradise family Paradisaeidae.

from $1.99

Red Bird-of-paradiseNear threatened

Red Bird-of-paradise

Paradisaea rubra

The red bird-of-paradise, also called the cendrawasih merah, is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea, family Paradisaeidae.

from $1.99

Chestnut-bellied GuanVulnerable

Chestnut-bellied Guan

Penelope ochrogaster

The chestnut-bellied guan is a species of bird in the family Cracidae. It is found only in Brazil. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical swampland. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Golden-headed QuetzalLeast concern

Golden-headed Quetzal

Pharomachrus auriceps

The golden-headed quetzal or corequenque is a strikingly coloured bird in the genus Pharomachrus. It is found in moist mid-elevation forests from eastern Panama to northern Bolivia.

from $1.99

White-bellied ParrotVulnerable

White-bellied Parrot

Pionites leucogaster

The white-bellied parrot, or white-bellied caique in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.

from $1.99

Fiery-throated FruiteaterLeast concern

Fiery-throated Fruiteater

Pipreola chlorolepidota

The fiery-throated fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru where its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. It is becoming rare due to habitat destruction of its rainforest habitat.

from $1.99

Handsome fruiteaterLeast concern

Handsome fruiteater

Pipreola formosa

The handsome fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Venezuela.

from $1.99

Ivory-breasted PittaLeast concern

Ivory-breasted Pitta

Pitta maxima

The ivory-breasted pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is endemic to North Maluku in Indonesia, known as Paok halmahera. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Green RosellaLeast concern

Green Rosella

Platycercus caledonicus

The green rosella or Tasmanian rosella is a species of parrot native to Tasmania and Bass Strait islands. It was described by the German naturalist Johann Friedrich Gmelin in 1788, and named on the mistaken assumption it came from New Caledonia. At 14.5 in (37 cm) long it is the largest species of the rosella genus, Platycercus. Two subspecies are recognised.

from $1.99

Black-throated finchLeast concern

Black-throated finch

Poephila cincta

The black-throated finch, or parson finch, is a species of estrildid finch found in grassy woodlands throughout north-east Australia from Cape York Peninsula to central Queensland.

from $1.99

Niam-niam ParrotLeast concern

Niam-niam Parrot

Poicephalus crassus

The Niam-Niam parrot is a parrot nearly endemic to the Central African Republic, of the genus Poicephalus. It is a mostly green parrot with a grey-brown head and orange irises. The Niam Niam is one of the world's most poorly-known parrots, with little known of its conservation status, and was one of the last unphotographed birds in Africa until 2017.

from $1.99

Brown-headed ParrotLeast concern

Brown-headed Parrot

Poicephalus cryptoxanthus

The brown-headed parrot is a south-eastern African parrot.

from $1.99

Yellow-fronted ParrotLeast concern

Yellow-fronted Parrot

Poicephalus flavifrons

The yellow-fronted parrot is a parrot endemic to the Ethiopian Highlands. It is a mostly green with a yellow head. Relatively little is known about this bird.

from $1.99

Brown-necked ParrotLeast concern

Brown-necked Parrot

Poicephalus fuscicollis

The brown-necked parrot, sometimes known in aviculture as the uncape parrot, is a large Poicephalus parrot species endemic to Africa.

from $1.99

Meyer's ParrotLeast concern

Meyer's Parrot

Poicephalus meyeri

Meyer's parrot, also known as the brown parrot, is a species of parrot native to Africa. A Meyer's parrot has black feathers, turquoise belly, blue rump, and bright yellow markings on the carpal joint of the wings. Most subspecies have some yellow on the top of the head as well. Forshaw (1989) recognizes six subspecies of P.

from $1.99

Cape ParrotVulnerable

Cape Parrot

Poicephalus robustus

The Cape parrot or Levaillant's parrot is a large, temperate forest dwelling parrot of the genus Poicephalus endemic to South Africa. It was formerly grouped as a subspecies along with the savanna-dwelling brown-necked parrot and grey-headed parrot, but is now considered a distinct species.

from $1.99

Golden-collared MacawLeast concern

Golden-collared Macaw

Primolius auricollis

The golden-collared macaw or yellow-collared macaw is a small, mostly green Central South American parrot, a member of a large group of Neotropical parrots known as macaws. It has a bright yellow patch on the back of its neck/upper shoulders that gives the species its name. In aviculture, it is one of a number of smaller macaws often called "mini-macaws".

from $1.99

Yellow-breasted Racket-tailNear threatened

Yellow-breasted Racket-tail

Prioniturus flavicans

The yellow-breasted racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Indonesia where it is native to the Minahasa Peninsula and the Togian Islands in the Gulf of Tomini. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Olive-backed FlowerpeckerLeast concern

Olive-backed Flowerpecker

Prionochilus olivaceus

The olive-backed flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is endemic to the Philippines. Its natural habitat is tropical moist lowland forest. This species was formerly placed in the genus Prionochilus.

from $1.99

Crimson-breasted FlowerpeckerLeast concern

Crimson-breasted Flowerpecker

Prionochilus percussus

The crimson-breasted flowerpecker is a bird species in the family Dicaeidae. It is found in Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical mangrove forest.

from $1.99

Palawan FlowerpeckerLeast concern

Palawan Flowerpecker

Prionochilus plateni

The Palawan flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is endemic to the Philippines found only in the Palawan island group. Its natural habitat is tropical moist lowland forest.

from $1.99

Scarlet-breasted FlowerpeckerNear threatened

Scarlet-breasted Flowerpecker

Prionochilus thoracicus

The scarlet-breasted flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical swamps. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Cape SugarbirdLeast concern

Cape Sugarbird

Promerops cafer

The Cape sugarbird is one of the eight bird species endemic to the Fynbos biome of the Western Cape and Eastern Cape provinces of South Africa.

from $1.99

Gurney's SugarbirdNear threatened

Gurney's Sugarbird

Promerops gurneyi

Gurney's sugarbird is a medium-sized passerine endemic to the mid- and high-altitude grassland velds in southern Africa. It belongs to the family Promeropidae, which contains one genus, Promerops, and two species. Gurney's sugarbird feeds on nectar from Protea bushes as well as on small insects. This bird is characterized by its long, graduated tail and decurved beak.

from $1.99

Masked shining parrotNear threatened

Masked shining parrot

Prosopeia personata

The masked shining parrot, also known as the masked parrot, masked musk parrot, or the yellow-breasted musk parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Viti Levu in Fiji. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, subtropical or tropical moist montane forest, arable land, and rural gardens.

from $1.99

Golden-shouldered ParrotEndangered

Golden-shouldered Parrot

Psephotellus chrysopterygius

The golden-shouldered parrot, also known as the alwal, arrmorral, minpin, thaku, or antbed parrot, is a rare bird of the southern Cape York Peninsula, in Queensland, Australia. A small parrot related to the more common hooded parrot (P. dissimilis) of the Northern Territory and the extinct paradise parrot of Queensland and New South Wales.

from $1.99

Hooded ParrotLeast concern

Hooded Parrot

Psephotellus dissimilis

The hooded parrot is a species of parrot native to the Northern Territory in Australia. It is found in savannah and open woodland and is one of two extant species in its genus that breed in termite mounds. It has declined from much of its original range.

from $1.99

Mountain ParakeetLeast concern

Mountain Parakeet

Psilopsiagon aurifrons

The mountain parakeet, also known as the golden-fronted parakeet, is a species of parrot, one of two in the genus Psilopsiagon within the family Psittacidae. It is found in the Puna grassland. Its natural habitat is subtropical or tropical high-altitude shrubland. Four subspecies are recognised.

from $1.99

Hispaniolan ParakeetVulnerable

Hispaniolan Parakeet

Psittacara chloropterus

The Hispaniolan parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to the island of Hispaniola which is shared by the Dominican Republic and Haiti. In the former country it is called "perico" and in the latter "perruche".

from $1.99

Blue-naped PittaLeast concern

Blue-naped Pitta

Hydrornis nipalensis

The blue-naped pitta is a species of bird in the family Pittidae.

from $1.99

Orange-breasted FruiteaterLeast concern

Orange-breasted Fruiteater

Pipreola jucunda

The orange-breasted fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae native to Colombia and Ecuador. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. It is a plump green bird about 18 centimetres (7 in) long. Males have a glossy black head and bib, an orange throat and yellow belly. Females lack the dark head and have green upper parts and green and yellow streaked underparts.

from $1.99

Turquoise ParrotLeast concern

Turquoise Parrot

Neophema pulchella

The turquoise parrot is a species of parrot in the genus Neophema native to eastern Australia, from south-eastern Queensland, through New South Wales and into north-eastern Victoria. It was described by George Shaw in 1792. A small lightly built parrot at around 20 cm (7.9 in) long and 40 g in weight, it exhibits sexual dimorphism.

from $1.99

Jandaya ParakeetLeast concern

Jandaya Parakeet

Aratinga jandaya

The jandaya parakeet, or jenday conure, is a small Neotropical parrot with green wings and tail, reddish-orange body, yellow head and neck, orange cheeks, and black bill, native to wooded habitats in northeastern Brazil. It is a member of the Aratinga solstitialis complex of parakeets very closely related to, and possibly subspecies of the sun conure.

from $1.99

Grey Crowned CraneEndangered

Grey Crowned Crane

Balearica regulorum

The grey crowned crane or gray crowned crane is a large crane species native to Sub-Saharan Africa. It occurs mainly in dry savannah, although it nests in somewhat wetter habitats, and can also be found in marshes, cultivated lands and grassy flatlands near rivers and lakes. Its body plumage is mainly grey and it has white cheeks, a red throat patch, and a stiff golden crown.

from $1.99

Western rosellaLeast concern

Western rosella

Platycercus icterotis

The western rosella, or moyadong, is a species of parrot endemic to southwestern Australia. The head and underparts are bright red, and the back is mottled black; a yellow patch at the cheek distinguishes it from others of the genus Platycercus.

from $1.99

Northern RosellaLeast concern

Northern Rosella

Platycercus venustus

The northern rosella, formerly known as Brown's rosella or the smutty rosella, is a species of parrot native to northern Australia, ranging from the Gulf of Carpentaria and Arnhem Land to the Kimberley. It was described by Heinrich Kuhl in 1820, and two subspecies are recognised.

from $1.99

Senegal ParrotLeast concern

Senegal Parrot

Poicephalus senegalus

The Senegal parrot is a parrot which is a resident breeder across a wide range of west Africa. It makes migrations within west Africa, according to the availability of the fruit, seeds and blossoms which make up its diet. It is considered a farm pest in Africa, often feeding on maize or millet. It is popular in aviculture.

from $1.99

Yellow-collared LovebirdLeast concern

Yellow-collared Lovebird

Agapornis personatus

The yellow-collared lovebird, also called masked lovebird, black-masked lovebird or eye ring lovebird, is a monotypic species of bird of the lovebird genus in the parrot family Psittaculidae. They are native to Arusha Region of Tanzania and have been introduced to Burundi and Kenya.

from $1.99

Geelvink Pygmy ParrotLeast concern

Geelvink Pygmy Parrot

Micropsitta geelvinkiana

The Geelvink pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Biak and Numfoor islands in Western New Guinea. The name Geelvink comes from a Dutch ship and family called Geelvinck. It has two subspecies; the nominate occurs on Numfor, and M. g. misoriensis on Biak.

from $1.99

Star finchNot evaluated

Star finch

Emblema ruficauda

The star finch is a seed-eating bird species found in northern Australia. It has a distinctive red face and bill, and broad white spots down its flanks. One of its three subspecies may be extinct.

from $1.99

Burrowing ParrotLeast concern

Burrowing Parrot

Cyanoliseus patagonus

The burrowing parrot, also known as the burrowing parakeet or the Patagonian conure, is a species of parrot native to Argentina and Chile. It belongs to the monotypic genus Cyanoliseus, with four subspecies that are currently recognized.

from $1.99

Blue-fronted ParrotNear threatened

Blue-fronted Parrot

Amazona aestiva

The blue-fronted amazon, also called the blue-fronted parrot, the turquoise-fronted amazon and the turquoise-fronted parrot, is a South American species of amazon parrot and one of the most common amazon parrots kept in captivity as a pet or companion parrot. Its common name is derived from the distinctive blue/turquoise marking on its head just above its beak.

from $1.99

Eastern BluebonnetLeast concern

Eastern Bluebonnet

Northiella haematogaster

The eastern bluebonnet, also known as the greater bluebonnet, is an Australian parrot, one of two species in the genus Northiella. It was originally included in the genus Psephotus but due to distinctive physical and behavioural differences was reclassified into its own genus in 1994 by ornithologists and taxonomists Christidis and Boles.

from $1.99

Wattled GuanLeast concern

Wattled Guan

Aburria aburri

The wattled guan is a species of bird in the family Cracidae. It is a fairly large black cracid with blue-based, black-tipped beak and a long, red-and-yellow wattle.

from $1.99

Fischer's LovebirdNear threatened

Fischer's Lovebird

Agapornis fischeri

Fischer's lovebird is a small parrot species of the genus Agapornis. They were originally discovered in the late 19th century. They are named after the 19th century German explorer of East Africa Gustav Fischer.

from $1.99

Wompoo Fruit DoveLeast concern

Wompoo Fruit Dove

Ptilinopus magnificus

The wompoo fruit dove, also known as wompoo pigeon and "magnificent fruit dove" among others, is one of the larger fruit doves native to New Guinea and eastern Australia.

from $1.99

Painted Tiger ParrotLeast concern

Painted Tiger Parrot

Psittacella picta

The painted tiger parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is mainly found in Papua New Guinea.

from $1.99

Monk ParakeetLeast concern

Monk Parakeet

Myiopsitta monachus

The monk parakeet, also known as the monk parrot or Quaker parrot, is a species of true parrot in the family Psittacidae. It is a small to medium bright-green parrot with a greyish breast and greenish-yellow abdomen. Its average lifespan is approximately 15 years. It originates from the temperate to subtropical areas of South America.

from $1.99

Edwards's Fig ParrotLeast concern

Edwards's Fig Parrot

Psittaculirostris edwardsii

Edwards's fig parrot, also known as the scarlet-cheeked fig parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae found in humid lowland forests in north-eastern New Guinea. The adult male is predominantly green with red breast and cheeks, yellow ear coverts, and yellowish crown.

from $1.99

Red-headed MacawNot evaluated

Red-headed Macaw

Ara erythrocephala

The red-headed macaw or Jamaican green-and-yellow macaw may have been a species of parrot in the family Psittacidae that lived in Jamaica, but its existence is hypothetical.

from $1.99

Iris LorikeetNear threatened

Iris Lorikeet

Psitteuteles iris

The iris lorikeet is a small, up to 20 cm (8 in) long, green lorikeet bird. The male has a red forehead, yellow nape, purple band back from eye between nape and cheek, and yellowish below. The female almost similar with red-marked green forecrown and yellowish green cheek.

from $1.99

Great CurassowVulnerable

Great Curassow

Crax rubra

The great curassow is a large, pheasant-like bird from the Neotropical rainforests, its range extending from eastern Mexico, through Central America to western Colombia and northwestern Ecuador. Male birds are black with curly crests and yellow beaks; females come in three colour morphs, barred, rufous and black.

from $1.99

Regal SunbirdLeast concern

Regal Sunbird

Cinnyris regius

The regal sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Albertine Rift montane forests.

from $1.99

Varied lorikeetLeast concern

Varied lorikeet

Psitteuteles versicolor

The varied lorikeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae that is endemic to the northern coastal regions of Australia.

from $1.99

Blue-rumped ParrotNear threatened

Blue-rumped Parrot

Psittinus cyanurus

The blue-rumped parrot is a parrot found in the very southern tip of Myanmar, peninsular Thailand, Malaysia, Borneo, Sumatra and nearby islands. It is a small parrot (18 cm) and is primarily green with bright red underwing coverts, a reddish shoulder patch, and yellowish margins on the wing coverts. It is sexually dimorphic. The female has a grey-brown head.

from $1.99

Josephine's LorikeetLeast concern

Josephine's Lorikeet

Charmosyna josefinae

Josephine's lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the highlands of New Guinea . Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Black-necked AracariLeast concern

Black-necked Aracari

Pteroglossus aracari

The black-necked aracari or black-necked araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Lina's SunbirdNear threatened

Lina's Sunbird

Aethopyga linaraborae

Lina's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae It is endemic to mountains in the island of Mindanao in the Philippines. It is one of the most striking sunbirds in the country with the male having an iridescent blue color and an orange spot on its yellow breast. It is named after Dioscoro S. Rabor's wife, Lina who would assist Dioscoro on expeditions.

from $1.99

Classified by dominant adult plumage colour, as a visual guide.