Red

Birds whose plumage is predominantly red. 262 species

Crimson RosellaLeast concern

Crimson Rosella

Platycercus elegans

The crimson rosella is a parrot native to eastern and south eastern Australia which has been introduced to New Zealand and Norfolk Island. It is commonly found in, but not restricted to, mountain forests and gardens. The species as it now stands has subsumed two former separate species, the yellow rosella and the Adelaide rosella. Molecular studies show one of the three red-coloured races, P. e.

from $1.99

Eastern RosellaLeast concern

Eastern Rosella

Platycercus eximius

The eastern rosella is a parrot native and endemic to south-eastern Australia. It was first introduced to New Zealand in cages, and individuals were subsequently intentionally released or accidentally escaped into the wild. In New Zealand, it is now established in the North Island and in the hills around Dunedin in the South Island.

from $1.99

Red avadavatLeast concern

Red avadavat

Amandava amandava

The red avadavat, red munia or strawberry finch, is a sparrow-sized bird of the family Estrildidae. It is found in the open fields and grasslands of tropical Asia and is popular as a cage bird due to the colourful plumage of the males in their breeding season. It breeds in the Indian subcontinent in the monsoon season.

from $1.99

Painted finchLeast concern

Painted finch

Emblema pictum

The painted finch is a common species of estrildid finch found in Australia. The painted finch acquired its name due to the red and white spotted and mottled underparts of both males and females. The binomial comes from emblema meaning 'mosaic or inlaid work'; and pictum derives from the Latin word pictus, meaning 'painted'. Other names include Emblema finch, mountain finch, painted firetail and Emblema.

from $1.99

Star finchNot evaluated

Star finch

Emblema ruficauda

The star finch is a seed-eating bird species found in northern Australia. It has a distinctive red face and bill, and broad white spots down its flanks. One of its three subspecies may be extinct.

from $1.99

Black-winged LoryNear threatened

Black-winged Lory

Eos cyanogenia

The black-winged lory, also known as the Biak red lory, is a medium-sized, about 30 cm (12 in) long, long-tailed lory. It has a bright red plumage, black shoulder, red iris, an orange red bill and violet ear-patch behind eye. The underwings are red, becoming yellowish with black tips. The sexes are similar.

from $1.99

Red-and-blue LoryEndangered

Red-and-blue Lory

Eos histrio

The red-and-blue lory is a small, strikingly-colored parrot endemic to Indonesia. The species inhabits a single island, Karakelong, in the Indonesian archipelago, although it was formerly found on the Sangihe Islands and other parts of the Talaud Islands.

from $1.99

Blue-eared LoryNear threatened

Blue-eared Lory

Eos semilarvata

The blue-eared lory is a parrot found only on the island of Seram in Maluku province, Indonesia.

from $1.99

Sangihe pittaEndangered

Sangihe pitta

Erythropitta caeruleitorques

The Sulawesi pitta is a species of pitta. It was considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs in Sulawesi, Manterawu, and Togian Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Sulawesi pittaLeast concern

Sulawesi pitta

Erythropitta celebensis

The Sulawesi pitta is a species of pitta. It was considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs in Sulawesi, Manterawu, and Togian Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Sula pittaNear threatened

Sula pitta

Erythropitta dohertyi

The Sula pitta is a species of the pitta. It was considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs in the Sula and Banggai Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Philippine PittaLeast concern

Philippine Pitta

Erythropitta erythrogaster

The Philippine pitta or blue-breasted pitta, is a species of bird in the family Pittidae. It is a striking and colorful with a red belly, black throat, a brown head, a blue chest, rump and tail. It is found in Indonesia and the Philippines. Its natural habitat is tropical moist lowland forest. It is part of the Red-bellied pitta species complex.

from $1.99

Garnet PittaNear threatened

Garnet Pitta

Erythropitta granatina

The garnet pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss. The form occurring in the Malaysian state of Sabah has been split as the black-crowned pitta.

from $1.99

Large Fig ParrotLeast concern

Large Fig Parrot

Psittaculirostris desmarestii

The large fig parrot, also known as flame-headed fig parrot and Desmarest's fig parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the West Papuan Islands, Indonesia and in southern and western New Guinea.

from $1.99

Papuan pittaLeast concern

Papuan pitta

Erythropitta macklotii

The Papuan pitta is a species of pitta. It was formerly considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is found in the Aru Islands, New Guinea and the northern Cape York Peninsula. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Siau pittaEndangered

Siau pitta

Erythropitta palliceps

The Sulawesi pitta is a species of pitta. It was considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs in Sulawesi, Manterawu, and Togian Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

South Moluccan PittaLeast concern

South Moluccan Pitta

Erythropitta rubrinucha

The South Moluccan pitta is a species of pitta. It was formerly considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs on Buru and Seram. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

North Moluccan pittaLeast concern

North Moluccan pitta

Erythropitta rufiventris

The North Moluccan pitta is a species of pitta. It was long considered a subspecies of the red-bellied pitta, but was split on the basis of genetic and morphological studies. It is endemic to Indonesia where it occurs on the northern Moluccas. Its natural habitat is tropical moist lowland forests. While it has suffered some habitat loss, it is not considered threatened with extinction.

from $1.99

Northern CardinalLeast concern

Northern Cardinal

Cardinalis cardinalis

The northern cardinal, also commonly known as the common cardinal, red cardinal, or simply cardinal, is a bird in the genus Cardinalis. It can be found in southeastern Canada, through the eastern United States from Maine to Minnesota to Texas, New Mexico, southern Arizona, southern California and south through Mexico, Belize, and Guatemala.

from $1.99

Ruby-topaz HummingbirdLeast concern

Ruby-topaz Hummingbird

Chrysolampis mosquitus

The ruby-topaz hummingbird, commonly referred to simply as the ruby topaz, is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Aruba, Bolivia, Bonaire, Brazil, Colombia, Curaçao, French Guiana, Guyana, Panama, Suriname, Trinidad and Tobago, and Venezuela.

from $1.99

Red-headed parrotfinchLeast concern

Red-headed parrotfinch

Erythrura cyaneovirens

The red-headed parrotfinch is a common species of estrildid finch found in Samoa. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2.

from $1.99

Red-crested CotingaLeast concern

Red-crested Cotinga

Ampelion rubrocristatus

The red-crested cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Red-throated parrotfinchLeast concern

Red-throated parrotfinch

Erythrura psittacea

The red-throated parrotfinch is a species of estrildid finch found in New Caledonia. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2.

from $1.99

Golden PheasantLeast concern

Golden Pheasant

Chrysolophus pictus

The golden pheasant, also known as the Chinese pheasant, and rainbow pheasant, is a gamebird of the order Galliformes and the family Phasianidae (pheasants). The genus name is from Ancient Greek khrusolophos, "with golden crest", and pictus is Latin for "painted" from pingere, "to paint".

from $1.99

Red-throated SunbirdNear threatened

Red-throated Sunbird

Anthreptes rhodolaemus

The red-throated sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, the Philippines, Singapore, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Crimson seedcrackerLeast concern

Crimson seedcracker

Pyrenestes sanguineus

The crimson seedcracker is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 834,000 km2 (322,000 mi2). It is found in Burkina Faso, Côte d'Ivoire, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegal and Sierra Leone. The International Union for Conservation of Nature has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Crimson-rumped WaxbillLeast concern

Crimson-rumped Waxbill

Estrilda rhodopyga

The crimson-rumped waxbill also known as rosy-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 830,000 km2.

from $1.99

Red-winged PytiliaLeast concern

Red-winged Pytilia

Pytilia phoenicoptera

The red-winged pytilia is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 370,000 km2 (140,000 sq mi).

from $1.99

Red-and-green MacawLeast concern

Red-and-green Macaw

Ara chloropterus

The red-and-green macaw, also known as the green-winged macaw, is a large, mostly-red macaw of the genus Ara. It is popular in aviculture, and is the second most commonly kept macaw species after the blue-and-yellow macaw. However, they are not as common in captivity as the blue-and-yellow, and are much more expensive; prices are often double that of the blue-and-gold.

from $1.99

Red-headed MacawNot evaluated

Red-headed Macaw

Ara erythrocephala

The red-headed macaw or Jamaican green-and-yellow macaw may have been a species of parrot in the family Psittacidae that lived in Jamaica, but its existence is hypothetical.

from $1.99

Red-fronted MacawCritically endangered

Red-fronted Macaw

Ara rubrogenys

The red-fronted macaw is a parrot endemic to a small semi-desert mountainous area of Bolivia. It is a critically endangered species; it has been successfully bred in captivity, and is available, if not common, as a pet. It is also sometimes known in the literature as Lafresnaye's macaw, named for the French ornithologist Frédéric de Lafresnaye, who was one of the first to describe the species.

from $1.99

Crimson FruitcrowLeast concern

Crimson Fruitcrow

Haematoderus militaris

The crimson fruitcrow is a species of bird in the large family Cotingidae, not a crow. The only member of the genus Haematoderus, it is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. Because of its large range and population density this species is not classified as vulnerable.

from $1.99

Ruddy KingfisherLeast concern

Ruddy Kingfisher

Halcyon coromanda

The ruddy kingfisher is a medium-sized tree kingfisher, widely distributed in east and southeast Asia.

from $1.99

Yellow-winged pytiliaLeast concern

Yellow-winged pytilia

Pytilia hypogrammica

The yellow-winged pytilia, also known as the red-faced pytilia, is an African estrildid finch.

from $1.99

Red-faced ParrotEndangered

Red-faced Parrot

Hapalopsittaca pyrrhops

The red-faced parrot is a species of parrot in the family Psittacidae.

from $1.99

Scarlet macawLeast concern

Scarlet macaw

Ara macao

A near-metre macaw, scarlet with yellow and blue wing bands. Flies in lifelong pairs above the tropical canopy.

from $1.99

Scarlet-rumped TrogonNear threatened

Scarlet-rumped Trogon

Harpactes duvaucelii

The scarlet-rumped trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It has also been called the red-rumped trogon and Duvaucel's trogon. It is distinguishable from other trogons by its small size and reddish rump. This species is generally solitary except mating and raising young, which is done in pairs. It is found within certain lowland forests of Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand.

from $1.99

Red-headed TrogonLeast concern

Red-headed Trogon

Harpactes erythrocephalus

The red-headed trogon is a species of bird in the family Trogonidae.

from $1.99

Carduelis cucullataEndangered

Carduelis cucullata

Spinus cucullatus

The red siskin is a small endangered finch.

from $1.99

Australian King ParrotLeast concern

Australian King Parrot

Alisterus scapularis

The Australian king parrot is a species of parrot endemic to eastern Australia ranging from Cooktown in Queensland to Port Campbell in Victoria. Found in humid and heavily forested upland regions of the eastern portion of the continent, including eucalyptus wooded areas in and directly adjacent to subtropical and temperate rainforest. They feed on fruits and seeds gathered from trees or on the ground.

from $1.99

Red LoryLeast concern

Red Lory

Eos bornea

The red lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is the second-most commonly kept lory in captivity, after the rainbow lorikeet.

from $1.99

Whitehead's trogonLeast concern

Whitehead's trogon

Harpactes whiteheadi

Whitehead's trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is endemic to the island of Borneo, where it is an uncommon resident in primary mountain forest. One of Borneo's largest trogons at 29 to 33 cm long, it is sexually dimorphic. The male is crimson on the head, nape, and underparts, with a black throat and grey chest; the rest of his upperparts are cinnamon-coloured.

from $1.99

Southern Red BishopLeast concern

Southern Red Bishop

Euplectes orix

The southern red bishop or red bishop is a small passerine bird belonging to the bishop and widowbird genus Euplectes in the weaver family, the Ploceidae. It is common in wetlands and grassland in Africa south of the Equator. North of the Equator, it is replaced by the northern red bishop or orange bishop which was formerly regarded as a subspecies of this species.

from $1.99

Red-breasted Paradise KingfisherLeast concern

Red-breasted Paradise Kingfisher

Tanysiptera nympha

The red-breasted paradise kingfisher or fairy paradise kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is found in New Guinea. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical mangrove forest.

from $1.99

Red-throated twinspotLeast concern

Red-throated twinspot

Hypargos niveoguttatus

The red-throated twinspot or Peters's twinspot is a common species of bird found in sub-saharan Africa. This species has a large range, with an estimated global extent of occurrence of 2,000,000 km2 (770,000 sq mi).

from $1.99

Jameson's firefinchLeast concern

Jameson's firefinch

Lagonosticta rhodopareia

Jameson's firefinch is a common species of estrildid finch, sparsely spread across sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,600,000 km2.

from $1.99

Bar-breasted firefinchLeast concern

Bar-breasted firefinch

Lagonosticta rufopicta

The bar-breasted firefinch is a common species of estrildid finch found in western and central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,900,000 km².

from $1.99

Red-billed firefinchLeast concern

Red-billed firefinch

Lagonosticta senegala

The red-billed firefinch or Senegal firefinch is a small seed-eating bird in the family Estrildidae. This is a resident breeding bird in most of Sub-Saharan Africa with an estimated global extent of occurrence of 10,000,000 km2. It was introduced to Egypt, but the population there has become extinct. It was also introduced to southern Algeria where it is currently expanding northward.

from $1.99

Crimson-backed SunbirdLeast concern

Crimson-backed Sunbird

Leptocoma minima

The crimson-backed sunbird or small sunbird is a sunbird endemic to the Western Ghats of India. Like other sunbirds, they feed mainly on nectar although they take insects, especially to feed their young. They are tiny birds that are resident and are found in forests but are particularly attracted to gardens at the edge of the forest where people grow suitable flower-bearing plants.

from $1.99

Red-capped ParrotLeast concern

Red-capped Parrot

Purpureicephalus spurius

The red-capped parrot is a species of broad-tailed parrot native to southwestern Australia. It was described by Heinrich Kuhl in 1820, with no subspecies recognised. It has long been classified in its own genus owing to its distinctive elongated beak, though genetic analysis shows that it lies within the lineage of the Psephotellus parrots and that its closest relative is the mulga parrot.

from $1.99

Rufous-crested coquetteLeast concern

Rufous-crested coquette

Lophornis delattrei

The rufous-crested coquette is a species of hummingbird native to the tropical slopes of pacific South America. Due to its small size and population, it is a rare sight even within its native region. Males of the species can be easily distinguished by their striking rufous coloured spiked crests, and females, while less obvious, can be identified by their small size and rufous coloured foreheads.

from $1.99

Red-ruffed FruitcrowLeast concern

Red-ruffed Fruitcrow

Pyroderus scutatus

The red-ruffed fruitcrow is a species of bird in the monotypic genus Pyroderus. It belongs to the family Cotingidae, and is one of the largest passerines in South America. Its common names in Spanish include yacutoro, toropisco montañero, sangretoro, pájaro torero, and cuervo-frutero de garganta roja. This species was first named Coracias scutata by Shaw in 1792, but was later changed to the current scientific name.

from $1.99

Rufous sabrewingLeast concern

Rufous sabrewing

Campylopterus rufus

The rufous sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in El Salvador, Guatemala, and Mexico.

from $1.99

Scarlet-chested SunbirdLeast concern

Scarlet-chested Sunbird

Chalcomitra senegalensis

The scarlet-chested sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in many areas of Sub-Saharan Africa, and from South Sudan to South Africa.

from $1.99

Flaming SunbirdLeast concern

Flaming Sunbird

Aethopyga flagrans

The flaming sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the northern Philippines found on the islands of Luzon and Catanduanes. Its natural habitat is tropical moist lowland forests. It was formerly conspecific with the Maroon-naped sunbird.

from $1.99

Maroon shining parrotLeast concern

Maroon shining parrot

Prosopeia tabuensis

The maroon shining parrot or red shining-parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is native to the islands of Vanua Levu and Taveuni in Fiji and was introduced to the islands of southern Tonga in prehistoric times. The species is sometimes considered conspecific with the crimson shining parrot of Kadavu.

from $1.99

White-naped LoryNear threatened

White-naped Lory

Lorius albidinucha

The white-naped lory is a monotypic species of parrot in the family Psittaculidae.

from $1.99

Yellow-bibbed LoryLeast concern

Yellow-bibbed Lory

Lorius chlorocercus

The yellow-bibbed lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the southern Solomon Islands.

from $1.99

Stripe-billed AracariLeast concern

Stripe-billed Aracari

Pteroglossus sanguineus

The pale-mandibled aracari or pale-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in southern Panama, western Colombia, Ecuador and northwestern Peru.

from $1.99

White-fronted Bee-eaterLeast concern

White-fronted Bee-eater

Merops bullockoides

The white-fronted bee-eater is a species of bee-eater widely distributed in sub-equatorial Africa.

from $1.99

Red-throated Bee-eaterLeast concern

Red-throated Bee-eater

Merops bulocki

The red-throated bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. This species is native to the Sudan (region). It has a wide range and large total population, and the International Union for Conservation of Nature has assessed its conservation status as being of "least concern".

from $1.99

Cardinal LoryLeast concern

Cardinal Lory

Chalcopsitta cardinalis

The cardinal lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. The cardinal lory lives mainly in the mangrove and the lowland forests of the Solomon Islands, Bougainville Island and easternmost islands of the Bismarck Archipelago. It was previously placed in the genus Pseudeos.

from $1.99

Rosy Bee-eaterLeast concern

Rosy Bee-eater

Merops malimbicus

The rosy bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in Angola, Benin, Burkina Faso, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Nigeria, and Togo.

from $1.99

Southern Carmine Bee-eaterLeast concern

Southern Carmine Bee-eater

Merops nubicoides

The southern carmine bee-eater is a species of bee-eater found across sub-equatorial Africa. It was formerly considered conspecific with the closely related northern carmine bee-eater, with the combined species then known as carmine bee-eater.

from $1.99

Northern Carmine Bee-eaterLeast concern

Northern Carmine Bee-eater

Merops nubicus

The northern carmine bee-eater is a brightly-coloured bird in the bee-eater family, Meropidae. It is found across northern tropical Africa, from Senegal eastwards to Somalia, Ethiopia and Kenya. It was formerly considered to be conspecific with the southern carmine bee-eater which has a carmine coloured throat rather than the blue throat of the northern species.

from $1.99

Crimson Shining ParrotNear threatened

Crimson Shining Parrot

Prosopeia splendens

The crimson shining parrot is a parrot from Fiji. The species is endemic to the islands of Kadavu and Ono in the Kadavu Group. The species was once considered conspecific with the red shining parrot of Vanua Levu and Taveuni, but is now considered its own species. The species is sometimes known as the Kadavu musk parrot.

from $1.99

Red-breasted Pygmy ParrotLeast concern

Red-breasted Pygmy Parrot

Micropsitta bruijnii

The red-breasted pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. Its natural habitat is the boreal forests, subtropical or tropical dry forests, and subtropical or tropical moist lowland forests of the Maluku Islands and Melanesia.

from $1.99

Fire-tailed SunbirdLeast concern

Fire-tailed Sunbird

Aethopyga ignicauda

The fire-tailed sunbird is a species of sunbird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Scarlet-Tufted SunbirdLeast concern

Scarlet-Tufted Sunbird

Nectarinia johnstoni

The scarlet-tufted sunbird is a species of bird in the Nectarinia of the family Nectariniidae. It is found in Democratic Republic of the Congo, Kenya, Malawi, Rwanda, Tanzania, Uganda, and Zambia. It is also known as the red-tufted sunbird and the scarlet-tufted malachite sunbird.

from $1.99

Crimson finchLeast concern

Crimson finch

Neochmia phaeton

The crimson finch is a species of bird in the family Estrildidae. It is found throughout Northern Australia as well as parts of southern New Guinea. Crimson finches feature a distinctively bright crimson coat and are known for their aggression.

from $1.99

Red-browed finchLeast concern

Red-browed finch

Neochmia temporalis

The red-browed finch is an estrildid finch native to the east coast of Australia. This species has established introduced populations near Perth and in the Darling Ranges, and is also feral in French Polynesia. It is commonly found in temperate forest and dry savannah habitats. It may also be found in dry forest and mangrove habitats in tropical regions.

from $1.99

Josephine's LorikeetLeast concern

Josephine's Lorikeet

Charmosyna josefinae

Josephine's lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the highlands of New Guinea . Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Scarlet-breasted FlowerpeckerNear threatened

Scarlet-breasted Flowerpecker

Prionochilus thoracicus

The scarlet-breasted flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical swamps. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Red-flanked LorikeetLeast concern

Red-flanked Lorikeet

Charmosyna placentis

The red-flanked lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in Mollucas, New Guinea and the Bismarck Archipelago. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical mangrove forests. Only the adult males have the red plumage on the head and sides.

from $1.99

Red-chinned lorikeetLeast concern

Red-chinned lorikeet

Charmosyna rubrigularis

The red-chinned lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is native to New Britain, New Ireland, New Hannover and Karkar Island in Papua New Guinea.

from $1.99

Red-fronted LorikeetLeast concern

Red-fronted Lorikeet

Charmosyna rubronotata

The red-fronted lorikeet, also known as the red-spotted lorikeet or red-rumped lorikeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in northern New Guinea and the island of Biak. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Fairy LorikeetLeast concern

Fairy Lorikeet

Charmosynopsis pulchella

The fairy lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. Other common names include the little red lorikeet and the little red lory. Found in New Guinea, its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. Its colouration is mainly red with some yellow on the throat and green on the wings. Two subspecies are recognised, C. p.

from $1.99

Magnificent SunbirdLeast concern

Magnificent Sunbird

Aethopyga magnifica

The magnificent sunbird is a striking species of bird in the sunbird family. It is endemic to the Philippines found in the Visayan islands of Negros Island, Panay, Cebu, Tablas Island and Romblon. It was considered a subspecies of the crimson sunbird.

from $1.99

Javan SunbirdLeast concern

Javan Sunbird

Aethopyga mystacalis

The Javan sunbird or scarlet sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Java and Bali, Indonesia. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Lovely SunbirdLeast concern

Lovely Sunbird

Aethopyga shelleyi

The lovely sunbird is a bird species in the family Nectariniidae. It is endemic to the Philippines. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and tropical moist montane forests.

from $1.99

Crimson-breasted FlowerpeckerLeast concern

Crimson-breasted Flowerpecker

Prionochilus percussus

The crimson-breasted flowerpecker is a bird species in the family Dicaeidae. It is found in Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical mangrove forest.

from $1.99

Western rosellaLeast concern

Western rosella

Platycercus icterotis

The western rosella, or moyadong, is a species of parrot endemic to southwestern Australia. The head and underparts are bright red, and the back is mottled black; a yellow patch at the cheek distinguishes it from others of the genus Platycercus.

from $1.99

Red-banded FruiteaterLeast concern

Red-banded Fruiteater

Pipreola whitelyi

The red-banded fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Lesser bird-of-paradiseLeast concern

Lesser bird-of-paradise

Paradisaea minor

The lesser bird-of-paradise is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea.

from $1.99

Red-throated Piping GuanVulnerable

Red-throated Piping Guan

Pipile cujubi

The red-throated piping guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Red Bird-of-paradiseNear threatened

Red Bird-of-paradise

Paradisaea rubra

The red bird-of-paradise, also called the cendrawasih merah, is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea, family Paradisaeidae.

from $1.99

Red-fronted antpeckerNear threatened

Red-fronted antpecker

Parmoptila rubrifrons

The red-fronted antpecker is a species of songbird found in Western Africa. Like all antpeckers, it is placed in the estrildid finch family, Estrildidae. Jameson's antpecker has sometimes been considered as a subspecies.

from $1.99

Woodhouse's antpeckerLeast concern

Woodhouse's antpecker

Parmoptila woodhousei

Woodhouse's antpecker is a species of passerine bird found in West Africa that is placed in the estrildid finch family, Estrildidae. The name commemorates the American explorer and collector Samuel Washington Woodhouse.

from $1.99

Red-billed ParrotLeast concern

Red-billed Parrot

Pionus sordidus

The red-billed parrot, also known as coral-billed pionus or red-billed pionus, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Black-necked Red CotingaLeast concern

Black-necked Red Cotinga

Phoenicircus nigricollis

The black-necked red cotinga is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Guianan Red CotingaLeast concern

Guianan Red Cotinga

Phoenicircus carnifex

The Guianan red cotinga is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Red-chested SunbirdLeast concern

Red-chested Sunbird

Cinnyris erythrocercus

The red-chested sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Burundi, Democratic Republic of the Congo, Ethiopia, Kenya, Rwanda, South Sudan, Tanzania, and Uganda.

from $1.99

Crimson sunbirdLeast concern

Crimson sunbird

Aethopyga siparaja

The crimson sunbird is a species of bird in the sunbird family which feed largely on nectar. They may also take insects, especially when feeding their young. Flight is fast and direct on their short wings. Most species can take nectar by hovering like a hummingbird, but usually perch to feed. It is the unofficial national bird of Singapore, as declared by the Nature Society Singapore.

from $1.99

Reddish hermitLeast concern

Reddish hermit

Phaethornis ruber

The reddish hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela, and the Guianas.

from $1.99

Temminck's sunbirdLeast concern

Temminck's sunbird

Aethopyga temminckii

Temminck's sunbird is a species of sunbird. It is found in up to 1800 m altitude in Borneo, Sumatra, West Malaysia, and south west Thailand in tropical moist montane forests.

from $1.99

Vigors's SunbirdLeast concern

Vigors's Sunbird

Aethopyga vigorsii

Vigors's sunbird, Sahyadri sunbird, or western crimson sunbird, is a species of sunbird which is endemic to the Western Ghats of India. It has been considered as a subspecies of the crimson sunbird but it does not have the central tail as elongated and is restricted in its distribution.

from $1.99

Red-eared firetailLeast concern

Red-eared firetail

Stagonopleura oculata

The red-eared firetail, also known as the boorin, is a small finch-like species of bird. It occurs in dense wetland vegetation of coastal to sub-coastal regions in Southwest Australia. Its appearance is considered appealing, with white spots, black barring and vivid crimson marks at the ear and upper tail.

from $1.99

Moluccan King ParrotLeast concern

Moluccan King Parrot

Alisterus amboinensis

The Moluccan king parrot is a parrot endemic to Peleng Island, Maluku, and West Papua in Indonesia. It is sometimes referred to as the Ambon king parrot or Amboina king parrot, but this is potentially misleading, as it is found on numerous other islands than Ambon. The male and female are similar in appearance, with a predominantly red head and underparts, green wings, and blue back and tail.

from $1.99

Red-headed finchLeast concern

Red-headed finch

Amadina erythrocephala

The red-headed finch is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,600,000 km2 (620,000 sq mi). It is found in Angola, Botswana, Lesotho, Namibia, South Africa and Zimbabwe.

from $1.99

Chattering LoryVulnerable

Chattering Lory

Lorius garrulus

The chattering lory is a forest-dwelling parrot endemic to North Maluku, Indonesia. It is considered vulnerable, the main threat being from trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Varied lorikeetLeast concern

Varied lorikeet

Psitteuteles versicolor

The varied lorikeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae that is endemic to the northern coastal regions of Australia.

from $1.99

Red-knobbed CurassowEndangered

Red-knobbed Curassow

Crax blumenbachii

The red-billed curassow or red-knobbed curassow is an endangered species of cracid that is endemic to lowland Atlantic Forest in the states of Espírito Santo, Bahia and Minas Gerais in southeastern Brazil. Its population is decreasing due to hunting and deforestation, and it has possibly been extirpated from Minas Gerais. It is currently being reintroduced to Rio de Janeiro by means of individuals bred in captivity.

from $1.99

Diamond firetailVulnerable

Diamond firetail

Stagonopleura guttata

The diamond firetail is a species of estrildid finch that is endemic to Australia. It has a patchy distribution and generally occupies drier forests and grassy woodlands west of the Great Dividing Range from South East Queensland to the Eyre Peninsula in South Australia. While it is a small stocky bird it is one of the largest finches in Australia.

from $1.99

Beautiful firetailLeast concern

Beautiful firetail

Stagonopleura bella

The beautiful firetail is a common species of estrildid finch found in Australia. It has an estimated global extent of occurrence of 1,000,000 km2 (390,000 sq mi). The species inhabits temperate shrubland habitats in Australia. The IUCN has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Southern Red-billed HornbillNot evaluated

Southern Red-billed Hornbill

Tockus rufirostris

The southern red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae, which is native to the savannas and dryer bushlands of southern Africa. It is replaced by a near-relative, the Damara red-billed hornbill, in the arid woodlands of western Namibia. All five red-billed hornbills were formerly considered conspecific.

from $1.99

Red-headed bluebillLeast concern

Red-headed bluebill

Spermophaga ruficapilla

The red-headed bluebill is a common species of estrildid finch found in Sub-Saharan Africa.

from $1.99

Orange-cheeked WaxbillLeast concern

Orange-cheeked Waxbill

Estrilda melpoda

The orange-cheeked waxbill is a common species of estrildid finch native to western and central Africa, with an estimated global extent of occurrence of 3,600,000 km2.

from $1.99

Black-winged LovebirdLeast concern

Black-winged Lovebird

Agapornis taranta

The black-winged lovebird also known as Abyssinian lovebird is a mainly green bird of the parrot family. At about 16.5 cm (6.5 inches) long, it is the largest of the lovebird genus, a group of small parrots. The adult male is easily identified by its red forehead, and the adult female by its all-green head. They are native to Eritrea and Ethiopia, and they are uncommon as pets.

from $1.99

Military MacawVulnerable

Military Macaw

Ara militaris

The military macaw is a medium to large-sized macaw, named after its green and red plumage vaguely resembling a military uniform. It is native from west-central Mexico south through northern Argentina and Bolivia. While most wild populations are currently listed by the IUCN as vulnerable - and listed as endangered by Mexico - the species is still seen commonly in zoos and parks worldwide.

from $1.99

Gang-gang CockatooVulnerable

Gang-gang Cockatoo

Callocephalon fimbriatum

The gang-gang cockatoo is a parrot found in the cooler and wetter forests and woodlands of Australia, particularly alpine bushland. It is the only species placed in the genus Callocephalon. Mostly mild grey in colour with some lighter scalloping, the male has a red head and crest, while the female has a small fluffy grey crest. It ranges throughout south-eastern Australia.

from $1.99

Red-crowned ParakeetLeast concern

Red-crowned Parakeet

Cyanoramphus novaezelandiae

The red-crowned parakeet, also known as red-fronted parakeet and by its Māori name of kākāriki, is a small parrot from New Zealand. It is characterised by its bright green plumage and the red pattern on its head. This versatile bird can feed on a variety food items and can be found in many habitat types.

from $1.99

Red-shouldered MacawLeast concern

Red-shouldered Macaw

Diopsittaca nobilis

The red-shouldered macaw is a small green South American parrot, a member of a large group of Neotropical parrots called macaws. The species is named for the red coverts on its wings. It is the smallest macaw, being 30 cm (12 in) in length – similar in size to the Aratinga parakeets. It is native to the tropical lowlands, savannahs, and swamplands of Brazil, the Guianas, Bolivia, Venezuela, and far south-eastern Peru.

from $1.99

Moluccan eclectusLeast concern

Moluccan eclectus

Eclectus roratus

The Moluccan eclectus is a parrot native to the Maluku Islands (Moluccas). It is unusual in the parrot order for its extreme sexual dimorphism of the colours of the plumage; the male having a mostly bright emerald green plumage and the female a mostly bright red and purple/blue plumage.

from $1.99

Resplendent QuetzalNear threatened

Resplendent Quetzal

Pharomachrus mocinno

The resplendent quetzal is a small bird found in Central America and southern Mexico that lives in tropical forests, particularly montane cloud forests. They are part of the family Trogonidae and have two recognized subspecies, P. m. mocinno and P. m. costaricensis.

from $1.99

Palm CockatooNear threatened

Palm Cockatoo

Probosciger aterrimus

The palm cockatoo, also known as the goliath cockatoo or great black cockatoo, is a large, smoky-grey/black parrot of the cockatoo family native to New Guinea, the Aru Islands and the Cape York Peninsula in Queensland, Australia. It has a crest of long feathers atop its head, with a very large and strong, sharply-hooked black beak, and prominent bright-red cheek patches.

from $1.99

White-eyed parakeetLeast concern

White-eyed parakeet

Psittacara leucophthalmus

The white-eyed parakeet, known in aviculture as white-eyed conure, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in every mainland South American country except Chile and also on Trinidad.

from $1.99

Red-breasted ParakeetNear threatened

Red-breasted Parakeet

Psittacula alexandri

The red-breasted parakeet is a parrot native to Southeast Asia. It is among the more widespread species of the genus and is the species which has the most geographical variations. It is easily identified by the large red patch on its breast. An alternative name is the moustached parakeet depending on subspecies. Most of the subspecies are confined to minuscule islands or a cluster of islands in Indonesia.

from $1.99

Grey ParrotEndangered

Grey Parrot

Psittacus erithacus

The grey parrot, also known as the Congo grey parrot, is an African parrot in the family Psittacidae. Psittacus erithacus was previously also known as the African grey parrot until the Timneh parrot, previously treated as a subspecies, was elevated to a full species. The grey parrot is known for its intelligence, being considered one of the smartest bird species and is regarded for its speaking abilities.

from $1.99

Green-cheeked ParakeetLeast concern

Green-cheeked Parakeet

Pyrrhura molinae

The green-cheeked parakeet, also sometimes known as the green-cheeked conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, aka the parrots. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay. It is also a popular pet bird.

from $1.99

Andean Cock-of-the-rockLeast concern

Andean Cock-of-the-rock

Rupicola peruvianus

The Andean cock-of-the-rock, also known as tunki (Quechua), is a large passerine bird of the cotinga family native to Andean cloud forests in South America. It is the national bird of Peru. It has four subspecies and its closest relative is the Guianan cock-of-the-rock.

from $1.99

Red-crested TuracoLeast concern

Red-crested Turaco

Tauraco erythrolophus

The red-crested turaco is a turaco, a group of African otidimorph birds. It is a frugivorous bird endemic to western Angola. Its call sounds somewhat like a jungle monkey.

from $1.99

Red-cheeked cordon-bleuLeast concern

Red-cheeked cordon-bleu

Uraeginthus bengalus

The red-cheeked cordon-bleu or red-cheeked cordonbleu is a small passerine bird in the family Estrildidae. This estrildid finch is a resident breeding bird in drier regions of tropical Sub-Saharan Africa. Red-cheeked cordon-bleu has an estimated global extent of occurrence of 7,700,000 km2.

from $1.99

Wattled GuanLeast concern

Wattled Guan

Aburria aburri

The wattled guan is a species of bird in the family Cracidae. It is a fairly large black cracid with blue-based, black-tipped beak and a long, red-and-yellow wattle.

from $1.99

Hombron's KingfisherLeast concern

Hombron's Kingfisher

Actenoides hombroni

The blue-capped kingfisher, also known as Hombron's kingfisher, is a species of bird in the family Alcedinidae endemic to the Philippines and found only on Mindanao. It is one of the most colorful kingfishers in the country having a dark blue cap and wings with rufous spots, a striped rufous belly, white chin and red bill.

from $1.99

Blyth's KingfisherNear threatened

Blyth's Kingfisher

Alcedo hercules

Blyth's kingfisher is the largest kingfisher in the genus Alcedo. Named for Edward Blyth, the species has also been known as Alcedo grandis and as the great blue kingfisher. Between 22 and 23 cm long, the kingfisher has deep rufous underparts with a blackish blue breast patch, and brilliant cobalt blue or azure upperparts, tinged with purple.

from $1.99

Cut-throat finchLeast concern

Cut-throat finch

Amadina fasciata

The cut-throat finch is a common species of estrildid finch found throughout Africa; it is also known as the bearded finch, the ribbon finch, the cut throat, and the weaver finch.

from $1.99

Black-billed AmazonEndangered

Black-billed Amazon

Amazona agilis

The black-billed amazon is a parrot endemic to Jamaica. Sometimes called the black-billed parrot, this amazon parrot is mostly green with small patches of red on the wing and sometimes flecked on the head. Its bill makes it easy to separate from most other amazons, including the yellow-billed amazon, which also lives in Jamaica. It is the smallest Amazona parrot at 25 cm (10 in).

from $1.99

Red-necked AmazonVulnerable

Red-necked Amazon

Amazona arausiaca

The red-necked amazon, known locally as the jaco parrot or jaco, is an amazon parrot species endemic to the island of Dominica. Other names include red-necked parrot, Dominican blue-faced amazon, and lesser Dominican amazon. It gets its name from the area of orange and reddish plumage commonly found at its throat. This parrot is a vulnerable species, with an estimated population of 850-1000 mature individuals.

from $1.99

Red-lored AmazonLeast concern

Red-lored Amazon

Amazona autumnalis

The red-lored amazon or red-lored parrot is a species of amazon parrot, native to tropical regions of the Americas, from eastern Mexico south to Ecuador where it occurs in humid evergreen to semi-deciduous forests up to 1,100 m altitude. It is absent from the Pacific side of Central America north of Costa Rica.

from $1.99

Red-tailed AmazonNear threatened

Red-tailed Amazon

Amazona brasiliensis

The red-tailed amazon, also known as the red-tailed parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is native to the Serra do Mar coastal forests. The bird has been threatened by habitat loss and capture for the wild bird trade, and is a symbol of the efforts to conserve one of the Earth's most biologically diverse ecosystems.

from $1.99

Diademed amazonLeast concern

Diademed amazon

Amazona diadema

The diademed amazon is a parrot in the family Psittacidae formerly considered conspecific with the red-lored amazon. Amazona diadema is restricted to the state of Amazonas in north-western Brazil.

from $1.99

Red-spectacled ParrotVulnerable

Red-spectacled Parrot

Amazona pretrei

The red-spectacled amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Red-browed AmazonVulnerable

Red-browed Amazon

Amazona rhodocorytha

The red-browed amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to Atlantic Forest in eastern Brazil. It has been considered a subspecies of the blue-cheeked amazon, but today all major authorities consider them separate species. It is threatened both by habitat loss and by being captured for the trade in wild parrots.

from $1.99

Red-crowned ParrotEndangered

Red-crowned Parrot

Amazona viridigenalis

The red-crowned amazon, also known as the red-crowned parrot, green-cheeked amazon or Mexican red-headed parrot, is an endangered amazon parrot native to northeastern Mexico and possibly southern Texas in the United States. A 1994 study estimated wild populations of between 2,000 and 4,300 mature individuals; the IUCN Red List considers it a globally endangered species with a decreasing population.

from $1.99

Puerto Rican AmazonCritically endangered

Puerto Rican Amazon

Amazona vittata

The Puerto Rican amazon, also known as the Puerto Rican parrot or iguaca (Taíno), is the only extant parrot endemic to Puerto Rico. Measuring 28–30 cm (11.0–11.8 in), the bird is a predominantly green parrot with a red forehead and white rings around the eyes. Belonging to the Neotropical genus Amazona, its closest relatives are believed to be the Cuban amazon and the Hispaniolan amazon.

from $1.99

Austen's Brwon HornbillNear threatened

Austen's Brwon Hornbill

Anorrhinus tickelli

Tickell's brown hornbill, also known as the rusty-cheeked hornbill, is a species of hornbill found in forests in Burma and adjacent western Thailand. Austen's brown hornbill is sometimes considered as a subspecies of Tickell's brown hornbill.

from $1.99

Narina TrogonLeast concern

Narina Trogon

Apaloderma narina

The Narina trogon is a largely green and red, medium-sized bird in the family Trogonidae. It is native to forests and woodlands of the Afrotropics. Though it is the most widespread and diverse in habitat choice of the three Apaloderma species, its numbers are locally depleted due to deforestation. Some populations are sedentary while others undertake regular movements.

from $1.99

Red-winged ParrotLeast concern

Red-winged Parrot

Aprosmictus erythropterus

The red-winged parrot is a parrot native to Australia and New Guinea. It is found in grasslands, savannah, farmland, and woodland.

from $1.99

Scarlet-fronted ParakeetNot evaluated

Scarlet-fronted Parakeet

Aratinga wagleri

The scarlet-fronted parakeet, known in aviculture as the scarlet-fronted conure, red-fronted conure, or Wagler's conure, is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Wine-throated hummingbirdLeast concern

Wine-throated hummingbird

Atthis ellioti

The wine-throated hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in El Salvador, Guatemala, Honduras, and Mexico.

from $1.99

Bumblebee hummingbirdLeast concern

Bumblebee hummingbird

Atthis heloisa

The bumblebee hummingbird is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is endemic to Mexico, but has occurred as a vagrant in the United States.

from $1.99

Crimson-rumped ToucanetLeast concern

Crimson-rumped Toucanet

Aulacorhynchus haematopygus

The crimson-rumped toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Venezuela.

from $1.99

Fiery-tailed awlbillLeast concern

Fiery-tailed awlbill

Avocettula recurvirostris

The fiery-tailed awlbill is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Brazil, Ecuador, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Black-cheeked WaxbillNot evaluated

Black-cheeked Waxbill

Brunhilda charmosyna

The black-cheeked waxbill or red-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in east Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 400,000 km2 (150,000 sq mi).

from $1.99

Black-faced WaxbillNot evaluated

Black-faced Waxbill

Brunhilda erythronotos

The black-faced waxbill is a common species of estrildid finch found in southern Africa. It is found in Angola, Botswana, Kenya, Namibia, Rwanda, South Africa, Tanzania, Uganda, Zambia and Zimbabwe. The IUCN has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Red-tailed Black CockatooLeast concern

Red-tailed Black Cockatoo

Calyptorhynchus banksii

The red-tailed black cockatoo also known as Banksian- or Banks' black cockatoo, is a large black cockatoo native to Australia. Adult males have a characteristic pair of bright red panels on the tail that gives the species its name. It is more common in the drier parts of the continent. Five subspecies are recognised, differing chiefly in beak size.

from $1.99

Ruby-cheeked sunbirdLeast concern

Ruby-cheeked sunbird

Chalcoparia singalensis

The ruby-cheeked sunbird is a species of sunbird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Red-throated lorikeetCritically endangered

Red-throated lorikeet

Charmosyna amabilis

The red-throated lorikeet is a critically endangered lorikeet endemic to Fiji. It is 18 cm (7.1 in) long and is bright green overall, with red cheeks, throat and thighs.

from $1.99

Greater double-collared sunbirdLeast concern

Greater double-collared sunbird

Cinnyris afer

The greater double-collared sunbird is a small bird in the sunbird family. It was formerly placed in genus Nectarinia.

from $1.99

Southern Double-collared SunbirdLeast concern

Southern Double-collared Sunbird

Cinnyris chalybeus

The southern double-collared sunbird or lesser double-collared sunbird is a small passerine bird which breeds in southern Africa. It is mainly resident, but partially migratory in the north-east of its range.

from $1.99

Splendid SunbirdLeast concern

Splendid Sunbird

Cinnyris coccinigastrus

The splendid sunbird is a sunbird. The sunbirds are a group of very small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also feed on insects, especially when feeding young.

from $1.99

Humblot's SunbirdLeast concern

Humblot's Sunbird

Cinnyris humbloti

Humblot's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the islands of Grand Comoro and Mohéli in the Comoros.

from $1.99

Ludwig's Double-collared SunbirdLeast concern

Ludwig's Double-collared Sunbird

Cinnyris ludovicensis

Ludwig's double-collared sunbird or the montane double-collared sunbird, is a small passerine bird which breeds in forested mountains above 1,800 m (5,900 ft) in western Angola as well as the Nyika Plateau of northern Malawi and northeastern Zambia. This bird is sometimes considered to be con-specific with the greater double-collared sunbird. It is sometimes placed in the genus Nectarinia.

from $1.99

Eastern Double-collared SunbirdLeast concern

Eastern Double-collared Sunbird

Cinnyris mediocris

The eastern double-collared sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in upland areas of Kenya and northern Tanzania.

from $1.99

Regal SunbirdLeast concern

Regal Sunbird

Cinnyris regius

The regal sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Albertine Rift montane forests.

from $1.99

Flame-breasted sunbirdLeast concern

Flame-breasted sunbird

Cinnyris solaris

The flame-breasted sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found on Timor and other islands, primarily in the Indonesian province of Nusa Tenggara Timur. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Ruwenzori Double-collared SunbirdLeast concern

Ruwenzori Double-collared Sunbird

Cinnyris stuhlmanni

The Rwenzori double-collared sunbird, also called Stuhlmann's sunbird or the Rwanda double-collared sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in the Ruwenzori range of mountains in south central Africa. Its natural habitat is subtropical or tropical dry forests. It is threatened by habitat loss. It is sometimes considered to be a subspecies of the greater double-collared sunbird.

from $1.99

Brazilian rubyLeast concern

Brazilian ruby

Clytolaema rubricauda

The Brazilian ruby is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini, in the subfamily Lesbiinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Dusky crimsonwingLeast concern

Dusky crimsonwing

Cryptospiza jacksoni

The dusky crimsonwing is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 78,000 km2.

from $1.99

Red-faced crimsonwingLeast concern

Red-faced crimsonwing

Cryptospiza reichenovii

The red-faced crimsonwing is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 390,000 km2.

from $1.99

Abyssinian crimsonwingLeast concern

Abyssinian crimsonwing

Cryptospiza salvadorii

The Abyssinian crimsonwing, also known as the Ethiopian crimsonwing, Salvadori's crimsonwing or crimson-backed forest finch, is a common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 190,000 km2 (73,000 mi2).

from $1.99

Shelley's crimsonwingEndangered

Shelley's crimsonwing

Cryptospiza shelleyi

Shelley's crimsonwing is a vulnerable species of estrildid finch native to the Albertine Rift montane forests. It has shown population decline over the past few decades, with a current population estimate of 1,000–2,499. This is possibly related to uncontrolled deforestation.

from $1.99

Broad-billed hummingbirdLeast concern

Broad-billed hummingbird

Cynanthus latirostris

The broad-billed hummingbird is a small hummingbird that resides in Mexico and the southwestern United States. Males and females have different features. The juveniles resemble the female adult more than the male adult. The broad-billed hummingbird is a bright green bird. The broad, red bill in both sexes and the male's blue gorget are useful for identification.

from $1.99

Red-fan ParrotLeast concern

Red-fan Parrot

Deroptyus accipitrinus

The red-fan parrot, also known as the hawk-headed parrot, is a New World parrot hailing from the Amazon rainforest. It is the only member of the genus Deroptyus.

from $1.99

Plum-headed finchNot evaluated

Plum-headed finch

Emblema modestum

The plum-headed finch also known as cherry finch is a common species of estrildid finch found in Australia. It has an estimated global extent of occurrence of 100,000 – 1,000,000 km2.

from $1.99

Black-crowned pittaLeast concern

Black-crowned pitta

Erythropitta ussheri

The black-crowned pitta, also known as the black-headed pitta, black-and-crimson pitta, black-and-scarlet pitta or black-crowned garnet pitta, is a brightly coloured, ground-dwelling, bird species in the pitta family Pittidae. It is endemic to the Southeast Asian island of Borneo.

from $1.99

Graceful PittaLeast concern

Graceful Pitta

Erythropitta venusta

The graceful pitta, sometimes alternatively known as the black-crowned pitta, is a species of bird in the family Pittidae. It occurs in Sumatra in Indonesia, where its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Fiji parrotfinchLeast concern

Fiji parrotfinch

Erythrura pealii

The Fiji parrotfinch is a species of estrildid finch endemic to Fiji that was formerly considered to be a subspecies of the red-headed parrotfinch. This parrotfinch is a small, mainly green bird with a red head and tail and a stubby dark grey bill. It is found in both forested and open habitats, and has adapted well to man-made environments such as grasslands, pasture and gardens.

from $1.99

Royal parrotfinchNot evaluated

Royal parrotfinch

Erythrura regia

The royal parrotfinch is a species of estrildid finch endemic to Vanuatu in the South Pacific Ocean. It is found commonly at mid-altitudes on the larger islands such as Espiritu Santo, above 300 m., but it also can be found at small sea-level islands in fruiting figs in forest edge in Emae and Tongoa. This species is usually found in singles, pairs or small groups feeding on figs in the forest canopy.

from $1.99

Green-faced parrotfinchVulnerable

Green-faced parrotfinch

Erythrura viridifacies

The green-faced parrotfinch is a rare species of estrildid finch found in northern Philippines, on Luzon, Mindoro, Panay, Negros and Cebu islands. It is an elusive and nomadic bird with mostly green plummage with a bright red vent and tail, rarely seen but large flocks of up to 1,000 birds have been reported feeding on bamboo flowers.

from $1.99

Red-faced lovebirdLeast concern

Red-faced lovebird

Agapornis pullarius

The red-headed lovebird, also known as the red-faced lovebird, is a member of the genus Agapornis, a group commonly known as lovebirds. Like other lovebirds, it is native to Africa.

from $1.99

Horned ParakeetVulnerable

Horned Parakeet

Eunymphicus cornutus

The horned parakeet is a species of parrot in the genus Eunymphicus, in the family Psittaculidae. It is a medium-sized parrot endemic to New Caledonia. It is called "horned" because it has two black feathers that protrude from the head and have red tips.

from $1.99

Red-cheeked ParrotLeast concern

Red-cheeked Parrot

Geoffroyus geoffroyi

The red-cheeked parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae found in Indonesia, Papua New Guinea and the tip of northern Queensland, Australia. There are 17 subspecies currently recognized. It is a stocky short-tailed parrot with predominantly green plumage. It exhibits sexual dimorphism; the adult male has red cheeks and a mauve nape and top of head, while the female is duller with a brown head.

from $1.99

Little LorikeetLeast concern

Little Lorikeet

Glossopsitta pusilla

The little lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Australia. It is a small parrot, predominantly green in plumage with a red face. Its natural habitats are temperate eucalyptus forest and woodland, subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Violet-eared waxbillLeast concern

Violet-eared waxbill

Granatina granatina

The violet-eared waxbill or common grenadier is a common species of estrildid finch found in drier land of Southern Africa.

from $1.99

Rusty-faced ParrotNear threatened

Rusty-faced Parrot

Hapalopsittaca amazonina

The rusty-faced parrot is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Venezuela and possibly Ecuador.

from $1.99

Philippine TrogonLeast concern

Philippine Trogon

Harpactes ardens

The Philippine trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is endemic to the Philippines found on regions of Luzon, Eastern Visayas, and Mindanao. It is the only species of trogon in the country. While not a threatened species, its population is declining due to habitat loss and hunting.

from $1.99

Malabar TrogonLeast concern

Malabar Trogon

Harpactes fasciatus

The Malabar trogon is a species of bird in the trogon family. It is found in the forests of India and Sri Lanka. In India, it is mainly found in the Western Ghats, hill forests of central India and in parts of the Eastern Ghats. They are insectivorous and although not migratory, may move seasonally in response to rain in hill forest regions. Like in other trogons, males and females vary in plumage.

from $1.99

Red-naped TrogonNear threatened

Red-naped Trogon

Harpactes kasumba

The red-naped trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Cinnamon-rumped TrogonVulnerable

Cinnamon-rumped Trogon

Harpactes orrhophaeus

The cinnamon-rumped trogon is a species of bird in the family Trogonidae, known for their colorful plumage.

from $1.99

Rufous-webbed BrilliantLeast concern

Rufous-webbed Brilliant

Heliodoxa branickii

The rufous-webbed brilliant is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Fawn-breasted brilliantLeast concern

Fawn-breasted brilliant

Heliodoxa rubinoides

The fawn-breasted brilliant is a medium-sized species of hummingbird in the family Trochilidae. It is native to South America, where it occurs in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru. Other common names include lilac-throated brilliant in English and brillante pechigamuza, colibrí de vientre ocre, and diamante pechigamuza in Spanish.

from $1.99

Festive coquetteLeast concern

Festive coquette

Lophornis chalybeus

The festive coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Sri Lanka Hanging ParrotLeast concern

Sri Lanka Hanging Parrot

Loriculus beryllinus

The Sri Lanka hanging parrot is a small parrot which is a resident endemic breeder in Sri Lanka.

from $1.99

Sangihe Hanging ParrotNear threatened

Sangihe Hanging Parrot

Loriculus catamene

The Sangihe hanging parrot is a small parrot endemic to the small island of Sangihe, north of Sulawesi, Indonesia.

from $1.99

Pygmy Hanging ParrotLeast concern

Pygmy Hanging Parrot

Loriculus exilis

The pygmy hanging parrot, red-billed hanging parrot or green hanging parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae and is one of the smallest members of its genus. It is distinctive by its small size, orange bill and bright green plumage with a red throat. The bird is green all over. Its face consists of an orange bill and red throat. The tail is red.

from $1.99

Wallace's Hanging ParrotVulnerable

Wallace's Hanging Parrot

Loriculus flosculus

Wallace's hanging parrot also known as the Flores hanging parrot, is a small parrot endemic to the island of Flores.

from $1.99

Black-capped LoryLeast concern

Black-capped Lory

Lorius lory

The black-capped lory also known as western black-capped lory or the tricolored lory, is a parrot found in New Guinea and adjacent smaller islands. It is a colourful and relatively robust lory. There are seven subspecies, all with green wings, red heads and body around the wing, a black cap, grey-black cere, yellow underwings, and blue legs and belly. Most also have a blue nape and mantle.

from $1.99

Black Bee-eaterLeast concern

Black Bee-eater

Merops gularis

The black bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is native to the African tropical rainforest where it is found at the edges of the rainforest and in secondary woodland.

from $1.99

Ross's turacoLeast concern

Ross's turaco

Musophaga rossae

Ross's turaco or Lady Ross's turaco is a mainly bluish-purple African bird of the turaco family, Musophagidae.

from $1.99

Yellow-billed LorikeetLeast concern

Yellow-billed Lorikeet

Neopsittacus musschenbroekii

The yellow-billed lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in New Guinea. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Red-bearded Bee-eaterLeast concern

Red-bearded Bee-eater

Nyctyornis amictus

The red-bearded bee-eater is a large species of bee-eater found in southern Myanmar, the Thai-Malay Peninsula, Borneo, Sumatra and nearby smaller islands. This species is found in openings in patches of dense forest.

from $1.99

Rufous-booted Racket-tailNot evaluated

Rufous-booted Racket-tail

Ocreatus addae

The rufous-booted racket-tail is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Rufous-headed ChachalacaVulnerable

Rufous-headed Chachalaca

Ortalis erythroptera

The rufous-headed chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Rufous-vented ChachalacaLeast concern

Rufous-vented Chachalaca

Ortalis ruficauda

The rufous-vented chachalaca is a member of an ancient group of birds of the family Cracidae, which are related to the Australasian mound builders. It inhabits northeast Colombia and northern Venezuela where it is called guacharaca, and the island of Tobago in Trinidad and Tobago where it is known as the cocrico and is one of the country's two national birds.

from $1.99

Chestnut-headed chachalacaNot evaluated

Chestnut-headed chachalaca

Ortalis ruficeps

The chestnut-headed chachalaca is a bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Red-bellied MacawLeast concern

Red-bellied Macaw

Orthopsittaca manilatus

The red-bellied macaw, also known as Guacamaya manilata, is a medium-sized, mostly green parrot, a member of a group of large Neotropical parrots known as macaws. It is the largest of what are commonly called "mini-macaws". The belly has a large maroon patch which gives the species its name.

from $1.99

Fiery-throated hummingbirdLeast concern

Fiery-throated hummingbird

Panterpe insignis

The fiery-throated hummingbird is a species of hummingbird in the "mountain gems" tribe Lampornithini in subfamily Trochilinae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Bearded GuanNear threatened

Bearded Guan

Penelope barbata

The bearded guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Ecuador and Peru. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Red-faced GuanLeast concern

Red-faced Guan

Penelope dabbenei

The red-faced guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Argentina and Bolivia.

from $1.99

Indian PittaLeast concern

Indian Pitta

Pitta brachyura

The Indian pitta also known as Navrang, is a passerine bird native to the Indian subcontinent. It inhabits scrub jungle, deciduous and dense evergreen forest. It breeds in the forests of the Himalayas, hills of central and western India, and migrates to other parts of the peninsula in winter. Although very colourful, it is usually shy and hidden in the undergrowth where it picks insects on the forest floor.

from $1.99

Rainbow PittaLeast concern

Rainbow Pitta

Pitta iris

The rainbow pitta is a small passerine bird in the pitta family, Pittidae, endemic to northern Australia, most closely related to the superb pitta of Manus Island. It has a velvet black head with chestnut stripes above the eyes, olive green upper parts, black underparts, a bright red belly and an olive green tail. An Australian endemic, it lives in the monsoon forests and in some drier eucalypt forests.

from $1.99

Fairy PittaVulnerable

Fairy Pitta

Pitta nympha

The fairy pitta is a small and brightly colored species of passerine bird in the family Pittidae. Its diet mainly consists of earthworms, spiders, insects, slugs, and snails. The fairy pitta breeds in East Asia and migrates south to winter in Southeast Asia.

from $1.99

Azure-breasted PittaVulnerable

Azure-breasted Pitta

Pitta steerii

The azure-breasted pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is a striking and colorful bird having colors of red, azure, green, black and white, It is endemic to the islands of Mindanao, Bohol, Leyte and Samar in the Philippines. Along with the Whiskered pitta, it is one of two endemic pittas in the country. Its natural habitat is tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Red-fronted ParrotLeast concern

Red-fronted Parrot

Poicephalus gulielmi

The red-fronted parrot, also known as Jardine's parrot, is a medium-sized mainly green parrot distributed across wide areas of Africa. It has three subspecies. The extent and shade of the red or orange plumage on its head, thighs, and bend of wings vary depending on the subspecies.

from $1.99

Red-masked parakeetNear threatened

Red-masked parakeet

Psittacara erythrogenys

The red-masked parakeet is a medium-sized parrot from Ecuador and Peru. It is popular as a pet and are better known in aviculture as the cherry-headed conure or the red-headed conure. They are also considered the best talkers of all the conures.

from $1.99

Finsch's parakeetLeast concern

Finsch's parakeet

Psittacara finschi

Finsch's parakeet, also known as the crimson-fronted parakeet and in aviculture as Finsch's conure, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

Mitred parakeetLeast concern

Mitred parakeet

Psittacara mitratus

The mitred parakeet, also known as the mitred conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is native to Argentina, Bolivia, and Peru. It has been introduced to Uruguay and is established there. There are also substantial populations in the US states of California and Florida and smaller numbers in Hawaii.

from $1.99

Painted Tiger ParrotLeast concern

Painted Tiger Parrot

Psittacella picta

The painted tiger parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is mainly found in Papua New Guinea.

from $1.99

Edwards's Fig ParrotLeast concern

Edwards's Fig Parrot

Psittaculirostris edwardsii

Edwards's fig parrot, also known as the scarlet-cheeked fig parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae found in humid lowland forests in north-eastern New Guinea. The adult male is predominantly green with red breast and cheeks, yellow ear coverts, and yellowish crown.

from $1.99

Goldie's LorikeetLeast concern

Goldie's Lorikeet

Psitteuteles goldiei

Goldie's lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is the only species placed in the genus Glossoptilus. It is found in forest and woodland in New Guinea, primarily at altitudes of 1,000–2,200 m (3,280–7,220 ft). It is mostly green with yellowish streaks in the chest area, and a red, blue and purple head. It is a small bird measuring 19 cm in length and weighing 45–60 grams (1.6–2.1 oz).

from $1.99

Iris LorikeetNear threatened

Iris Lorikeet

Psitteuteles iris

The iris lorikeet is a small, up to 20 cm (8 in) long, green lorikeet bird. The male has a red forehead, yellow nape, purple band back from eye between nape and cheek, and yellowish below. The female almost similar with red-marked green forecrown and yellowish green cheek.

from $1.99

Blue-rumped ParrotNear threatened

Blue-rumped Parrot

Psittinus cyanurus

The blue-rumped parrot is a parrot found in the very southern tip of Myanmar, peninsular Thailand, Malaysia, Borneo, Sumatra and nearby islands. It is a small parrot (18 cm) and is primarily green with bright red underwing coverts, a reddish shoulder patch, and yellowish margins on the wing coverts. It is sexually dimorphic. The female has a grey-brown head.

from $1.99

Pesquet's ParrotVulnerable

Pesquet's Parrot

Psittrichas fulgidus

Pesquet's parrot, also known as vulturine parrot or bare-headed parrot, is a member of the Old World parrot family Psittaculidae. It is the only member of the genus Psittrichas. The species is endemic to hill and montane rainforests in New Guinea.

from $1.99

Ochre-marked ParakeetVulnerable

Ochre-marked Parakeet

Pyrrhura cruentata

The ochre-marked parakeet is a species of parrot native to Brazil. It is also known as blue-throated parakeet in English and tiriba-grande, tiriba, cara-suja and fura-mato-grande in Portuguese. It is listed as Vulnerable (VU) on the IUCN Red List.

from $1.99

Fiery-shouldered ParakeetLeast concern

Fiery-shouldered Parakeet

Pyrrhura egregia

The fiery-shouldered parakeet, also known as the fiery-shouldered conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. There are two subspecies, P. e. egregia and P. e. obscura.

from $1.99

Maroon-bellied ParakeetLeast concern

Maroon-bellied Parakeet

Pyrrhura frontalis

The maroon-bellied parakeet is a small parrot found from southeastern Brazil to north-eastern Argentina, including eastern Paraguay and Uruguay. It is also known as the reddish-bellied parakeet, and in aviculture it is usually referred to as the maroon-bellied conure, reddish-bellied conure or brown-eared conure.

from $1.99

Crimson-bellied ParakeetLeast concern

Crimson-bellied Parakeet

Pyrrhura perlata

The crimson-bellied parakeet, known as the crimson-bellied conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Painted ParakeetLeast concern

Painted Parakeet

Pyrrhura picta

The painted parakeet, known as the painted conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in northeastern South America.

from $1.99

Thick-billed ParrotEndangered

Thick-billed Parrot

Rhynchopsitta pachyrhyncha

The thick-billed parrot is a medium-sized parrot endemic to Mexico that formerly ranged into the southwestern United States. Its position in parrot phylogeny is the subject of ongoing discussion; it is sometimes referred to as thick-billed macaw or thick-billed conure. In Mexico, it is locally called guacamaya ("macaw") or cotorra serrana.

from $1.99

Maroon-fronted ParrotEndangered

Maroon-fronted Parrot

Rhynchopsitta terrisi

The maroon-fronted parrot is a large, macaw-like parrot. It is dark green with a dark red shoulder and a maroon forehead and eye-stripe. Its underside of the wings and tail appear to be black when it is in flight. It makes a high, rolling cr-a ak sound. Groups sound similar to the acorn woodpecker if they are heard from a distance.

from $1.99

Red-tailed CometLeast concern

Red-tailed Comet

Sappho sparganurus

The red-tailed comet is a medium-sized hummingbird belonging to tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae, the "coquettes". It is found in Argentina and Bolivia and possibly Chile and Peru.

from $1.99

Broad-tailed hummingbirdLeast concern

Broad-tailed hummingbird

Selasphorus platycercus

The broad-tailed hummingbird is a medium-sized hummingbird species found in highland regions from western United States and Western Canada to Mexico and Guatemala.

from $1.99

Western bluebillLeast concern

Western bluebill

Spermophaga haematina

The western bluebill is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,900,000 km2.

from $1.99

Mountain KingfisherLeast concern

Mountain Kingfisher

Syma megarhyncha

The mountain kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae in the family Alcedinidae. Adult males are 21–24 cm (8.3–9.4 in) long, and have a rufous head and underparts, greenish-blue upperparts, a dark blue tail, and black flight feathers. They also have dark neck patches and loral patches. Females have dark crowns and the neck patches join at the nape.

from $1.99

Great-billed ParrotLeast concern

Great-billed Parrot

Tanygnathus megalorynchos

The great-billed parrot also known as Moluccan parrot or island parrot, is a medium-sized, approximately 38 cm long, green parrot with a massive red bill, cream iris, blackish shoulders, olive green back, pale blue rump and yellowish green underparts. The female is typically smaller than the male, but otherwise the sexes are similar.

from $1.99

Brown-headed Paradise KingfisherLeast concern

Brown-headed Paradise Kingfisher

Tanysiptera danae

The brown-headed paradise kingfisher, also known as the russet paradise kingfisher, is a species of bird in the family Alcedinidae. It is endemic to the lowland forest in the Bird's Tail Peninsula. Its natural habitats are temperate forests and subtropical or tropical moist lowland forests. Like all paradise kingfishers this bird has colourful plumage with a red bill and distinctive long tail streamers.

from $1.99

Common Paradise KingfisherLeast concern

Common Paradise Kingfisher

Tanysiptera galatea

The common paradise kingfisher, also known as the Galatea paradise kingfisher and the racquet-tailed kingfisher, is a species of bird in the family Alcedinidae. It is found in subtropical or tropical moist lowland forests of the Maluku Islands and New Guinea. Like all paradise kingfishers, it has a red bill and colourful plumage.

from $1.99

Damara red-billed hornbillLeast concern

Damara red-billed hornbill

Tockus damarensis

The Damara red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in southwest Angola and northern Namibia. All five red-billed hornbills were formerly considered conspecific.

from $1.99

Northern Red-billed HornbillLeast concern

Northern Red-billed Hornbill

Tockus erythrorhynchus

The northern red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found from southern Mauritania through Somalia and northeast Tanzania. There are five species of red-billed hornbills recognized, but all five were once considered conspecific and some authorities still classify the others as subspecies of Tockus erythrorhynchus.

from $1.99

American FlamingoLeast concern

American Flamingo

Phoenicopterus ruber

The American flamingo is a large species of flamingo native to the West Indies, northern South America and the Yucatán Peninsula. It is closely related to the greater flamingo and Chilean flamingo, and was formerly considered conspecific with the greater flamingo, but that treatment is now widely viewed as incorrect due to a lack of evidence.

from $1.99

Pileated ParrotLeast concern

Pileated Parrot

Pionopsitta pileata

The South American pileated parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay. It was formerly known as the red-capped parrot, easily leading to confusion with the Australian Purpureicephalus spurius that bears that English name.

from $1.99

Pavonine QuetzalLeast concern

Pavonine Quetzal

Pharomachrus pavoninus

The pavonine quetzal is a species of bird in the family Trogonidae, the trogons. It is also known at the peacock trogon, red-billed train bearer, or viuda pico rojo in Spanish. The pavonine quetzal lives in the Neotropics, more specifically in the northern region of the Amazon basin, spreading from Colombia to Bolivia.

from $1.99

Wahnes's ParotiaNear threatened

Wahnes's Parotia

Parotia wahnesi

Wahnes's parotia is a medium-sized passerine of the bird-of-paradise family (Paradisaeidae). This species is distributed and endemic to the mountain forests of Huon Peninsula and Adelbert Mountains, northeast Papua New Guinea. The diet consists mainly of fruits and arthropods.

from $1.99

Western parotiaLeast concern

Western parotia

Parotia sefilata

The western or Arfak parotia is a medium-sized, approximately 33 cm long, bird-of-paradise with a medium-length tail.

from $1.99

Collared aracariLeast concern

Collared aracari

Pteroglossus torquatus

The collared aracari or collared araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found from Mexico to Colombia and Venezuela.

from $1.99

Red-crested CardinalLeast concern

Red-crested Cardinal

Paroaria coronata

The red-crested cardinal is a passerine bird in the tanager family Thraupidae. Notwithstanding its similar name, this bird is not closely related to the true cardinal family Cardinalidae. It is sometimes known as the Brazilian cardinal.

from $1.99

Lawes's ParotiaLeast concern

Lawes's Parotia

Parotia lawesii

Lawes's parotia is a medium-sized passerine of the bird-of-paradise family, Paradisaeidae. It is distributed and endemic to mountain forests of southeast and eastern Papua New Guinea. Occasionally, the eastern parotia is considered a subspecies of P. lawesii. The species is similar to the western parotia.

from $1.99

Raggiana Bird-of-paradiseLeast concern

Raggiana Bird-of-paradise

Paradisaea raggiana

The Raggiana bird-of-paradise, also known as Count Raggi's bird-of-paradise, is a large bird in the bird-of-paradise family Paradisaeidae.

from $1.99

Handsome fruiteaterLeast concern

Handsome fruiteater

Pipreola formosa

The handsome fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Venezuela.

from $1.99

Scarlet-breasted FruiteaterLeast concern

Scarlet-breasted Fruiteater

Pipreola frontalis

The scarlet-breasted fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Ecuador, and Peru where its natural habitat is subtropical and tropical moist montane forests. Two subspecies are recognised though some researchers consider these should be regarded as distinct species. It is a plump green bird with a black head, the males having red throats and the females yellow.

from $1.99

Emperor bird-of-paradiseNear threatened

Emperor bird-of-paradise

Paradisaea guilielmi

The emperor bird-of-paradise, also known as emperor of Germany's bird-of-paradise, is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Curl-crested AracariNot evaluated

Curl-crested Aracari

Pteroglossus beauharnaesii

The curl-crested aracari or curl-crested araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Pale-mandibled AracariLeast concern

Pale-mandibled Aracari

Pteroglossus erythropygius

The pale-mandibled aracari or pale-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in southern Panama, western Colombia, Ecuador and northwestern Peru.

from $1.99

Black LoryLeast concern

Black Lory

Chalcopsitta atra

The black lory, is a medium-sized, blackish parrot with black bill, dark grey feet and long rounded tail. It has yellow and red under-tail. The sexes are similar. It is native to West Papua in Indonesia.

from $1.99

Trumpeter HornbillLeast concern

Trumpeter Hornbill

Bycanistes bucinator

The trumpeter hornbill is a medium-sized hornbill, with length between 58 and 65 cm, characterized by a large grey casque on the bill, smaller in females. The eyes are brown or red, with pink surrounding skin. Body mass is between 0.45 and 1 kg. It is similar to silvery-cheeked hornbill. Distinguishing features include an all-black back, white belly and white underwing coverts, and red facial skin.

from $1.99

Superb PittaEndangered

Superb Pitta

Pitta superba

The superb pitta is a large pitta that is endemic to Manus Island which lies to the north of Papua New Guinea.

from $1.99

Goldie's Bird-of-paradiseVulnerable

Goldie's Bird-of-paradise

Paradisaea decora

Goldie's bird-of-paradise is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

White-naped craneNot evaluated

White-naped crane

Antigone vipio

The white-naped crane is a bird in the crane family, Gruidae. It breeds in shallow wetlands and wet meadows in northeastern Mongolia, northeastern China, and adjacent areas of southeastern Russia. It is a large bird measuring 112–125 cm (44–49 in) long, about 130 cm (4.3 ft) tall, and weighing about 5.6 kg (12 lb), with pinkish legs, a grey-and-white-striped neck, and a red face patch.

from $1.99

Long-tailed paradigallaNear threatened

Long-tailed paradigalla

Paradigalla carunculata

The long-tailed paradigalla is a large, approximately 37 cm long, black bird-of-paradise with long and pointed tail. One of the most plain members in the family Paradisaeidae, its only adornment is the colorful facial wattles of yellow, red and sky-blue near base of the bill. Both sexes are similar in appearance, however the female is slightly duller and smaller.

from $1.99

Norfolk KakaExtinct

Norfolk Kaka

Nestor productus

The Norfolk kākā is an extinct species of large parrot, belonging to the parrot family Nestoridae. The birds were about 38 cm long, with mostly olive-brown upperparts, reddish-orange cheeks and throat, straw-coloured breast, thighs, rump and lower abdomen dark orange and a prominent beak. It inhabited the rocks and treetops of Norfolk Island and adjacent Phillip Island. It was a relative of the New Zealand kākā.

from $1.99

Blue-throated Bee-eaterLeast concern

Blue-throated Bee-eater

Merops viridis

The blue-throated bee-eater is a species of bird in the bee-eater family. It is found in much of southeast Asia, in subtropical or tropical mangrove forests. Their diet consists mostly of bees, wasps, and dragonflies. Blue-throated bee-eater is a medium-large species of bee-eater with brightly coloured plumage consisting of a red-brown nape, dark green wings, light green breast, and their signature blue throat.

from $1.99

Yellow-throated Hanging ParrotNear threatened

Yellow-throated Hanging Parrot

Loriculus pusillus

The yellow-throated hanging parrot is a small species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the Indonesian islands of Java and Bali. It is found in forest and adjacent habitats. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Elegant SunbirdEndangered

Elegant Sunbird

Aethopyga duyvenbodei

The elegant sunbird is a large, up to 12 cm long, Australasian sunbird in the genus Aethopyga. The male has an iridescent blue-green crown, shoulder patch and uppertail coverts, yellow bar across lower back, red ear coverts, olive back, yellow throat, red neck collar and yellow below. The female has a yellowish olive upperparts, scaly crown and yellow underparts.

from $1.99

Scarlet-chested ParrotLeast concern

Scarlet-chested Parrot

Neophema splendida

The scarlet-chested parrot, known alternately as scarlet-breasted parrot, orange-throated parrot or splendid parrot, is a parrot endemic to central South Australia and inland southern Western Australia. The species is sexually dimorphic; the male has a bright blue face and scarlet chest and yellow underparts, amid overall green plumage, while the female is similar but lacks the red chest.

from $1.99

Red-crowned CraneVulnerable

Red-crowned Crane

Grus japonensis

The red-crowned crane, also called the Japanese crane and the Manchurian crane, is a large Northeast Asian crane among the rarest cranes in the world. In some parts of its range, it is known as a symbol of luck, longevity, and fidelity.

from $1.99

Victoria crowned pigeonNear threatened

Victoria crowned pigeon

Goura victoria

The world's largest pigeon, turkey-sized, wearing a lace-like blue crest tipped in white.

from $1.99

Whiskered PittaLeast concern

Whiskered Pitta

Erythropitta kochi

The whiskered pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is endemic to Luzon in the Philippines. Along with the Azure-breasted pitta, it is one of two endemic pittas in the country. This bird is the largest pitta in the country reaching 23 cm long and 116 grams in mass. It has a brownish head, blue breast, and red belly. It has broad ash malar or "whiskers".

from $1.99

Ruby-throated hummingbirdLeast concern

Ruby-throated hummingbird

Archilochus colubris

The ruby-throated hummingbird is a species of hummingbird that generally spends the winter in Central America, Mexico, and Florida, and migrates to Canada and other parts of Eastern North America for the summer to breed. It is the most common hummingbird in eastern North America, having population estimates of about 35 million in 2021.

from $1.99

Blue-headed ParrotLeast concern

Blue-headed Parrot

Pionus menstruus

The blue-headed parrot, also known as the blue-headed pionus is a medium-sized parrot of about 27 cm (11 in) in length. The body is mostly green, with a blue head and neck, and red undertail coverts. It is a resident in tropical and subtropical South America and southern Central America, from Costa Rica, Venezuela and the Caribbean island of Trinidad south to Bolivia and Brazil.

from $1.99

Toco toucanLeast concern

Toco toucan

Ramphastos toco

The largest toucan: a 20 cm orange bill that weighs almost nothing and doubles as a radiator.

from $1.99

Swee waxbillLeast concern

Swee waxbill

Coccopygia melanotis

The swee waxbill, is a common species of estrildid finch native to Southern Africa.

from $1.99

Classified by dominant adult plumage colour, as a visual guide.