Brown

Birds whose plumage is predominantly brown. 290 species

Chestnut-bellied GuanVulnerable

Chestnut-bellied Guan

Penelope ochrogaster

The chestnut-bellied guan is a species of bird in the family Cracidae. It is found only in Brazil. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical swampland. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Cinderella WaxbillNot evaluated

Cinderella Waxbill

Glaucestrilda thomensis

The Cinderella waxbill is a near-threatened species of estrildid finch found in drier regions of southwestern Angola around the Namibe Province, north and east to the southwest of the Huíla Province and north to Fazenda do Cuito in Huambo, and also in the extreme northwestern part of Namibia. It has an estimated global distribution of 95,700 km2 (36,900 sq mi).

from $1.99

Rufous-breasted HermitLeast concern

Rufous-breasted Hermit

Glaucis hirsutus

The rufous-breasted hermit or hairy hermit is a hummingbird that breeds from Panama south to Bolivia, and on Trinidad, Tobago and Grenada. It is a widespread and generally common species, though local populations may change in numbers and disappear altogether in marginal habitat.

from $1.99

Violet-eared waxbillLeast concern

Violet-eared waxbill

Granatina granatina

The violet-eared waxbill or common grenadier is a common species of estrildid finch found in drier land of Southern Africa.

from $1.99

Brown-hooded KingfisherLeast concern

Brown-hooded Kingfisher

Halcyon albiventris

The brown-hooded kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae, the tree kingfishers. It has a brown head and blackish and turquoise wings. It is found in Sub-Saharan Africa, living in woodland, scrubland, forest edges, and also suburban areas. The International Union for Conservation of Nature (IUCN) has assessed it as being of least concern.

from $1.99

Chocolate-backed KingfisherLeast concern

Chocolate-backed Kingfisher

Halcyon badia

The chocolate-backed kingfisher is a species of kingfisher in the subfamily Halcyoninae, native to the African tropical rainforest.

from $1.99

Striped KingfisherLeast concern

Striped Kingfisher

Halcyon chelicuti

The striped kingfisher is a species of bird in the tree kingfisher subfamily. It was first described by Edward, Lord Stanley, in Salt's Voyage to Abyssinia in 1814 as "Chelicut kingfisher" Alaudo Chelicuti.

from $1.99

Fawn-breasted brilliantLeast concern

Fawn-breasted brilliant

Heliodoxa rubinoides

The fawn-breasted brilliant is a medium-sized species of hummingbird in the family Trochilidae. It is native to South America, where it occurs in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru. Other common names include lilac-throated brilliant in English and brillante pechigamuza, colibrí de vientre ocre, and diamante pechigamuza in Spanish.

from $1.99

Heracles inexpectatusExtinct

Heracles inexpectatus

Heracles inexpectatus

Heracles inexpectatus is a giant fossil parrot species from New Zealand, assigned to a monotypic genus Heracles, that lived during the early Miocene approximately 16 to 19 million years ago. The species was described from two tibiotarsus fossils discovered in 2008 at Saint Bathans, Otago, New Zealand. It is believed that the species stood up to 90 cm tall and weighed approximately 7 kg (15 lb).

from $1.99

Pictorella mannikinLeast concern

Pictorella mannikin

Heteromunia pectoralis

The pictorella mannikin, pictorella munia, or pictorella finch is small brown and grey finch with a grey bill and distinctive scaly white breast plate which is endemic to northern Australia. It is a seed-eater found in pairs and small flocks in dry savannah and subtropical or tropical dry lowland grassland.

from $1.99

Bar-bellied PittaLeast concern

Bar-bellied Pitta

Hydrornis elliotii

The bar-bellied pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found in Cambodia, Laos, Thailand, and Vietnam. Its natural habitat is seasonal tropical forest.

from $1.99

Javan banded pittaLeast concern

Javan banded pitta

Hydrornis guajanus

The Javan banded pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found in Java and Bali. It was formerly considered conspecific with the Bornean and Malayan banded pittas. Together, they were referenced as the banded pitta.

from $1.99

Gurney's PittaCritically endangered

Gurney's Pitta

Hydrornis gurneyi

Gurney's pitta is a medium-sized passerine bird. It breeds in the Malay Peninsula, with populations mainly in Myanmar. The common name and Latin binomial commemorate the British banker and amateur ornithologist John Henry Gurney (1819-1890). Its diet consists of slugs, insects, and earthworms.

from $1.99

Rusty-naped pittaLeast concern

Rusty-naped pitta

Hydrornis oatesi

The rusty-naped pitta is a species of bird in the family Pittidae.

from $1.99

Eared PittaLeast concern

Eared Pitta

Hydrornis phayrei

The eared pitta is a species of bird in the pitta family, Pittidae, and is found in Southeast Asia.

from $1.99

Schneider's PittaLeast concern

Schneider's Pitta

Hydrornis schneideri

Schneider's pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is endemic to Sumatra in Indonesia. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forest. It is threatened by habitat loss. It was rediscovered in 1988 after last being seen in 1918.

from $1.99

Bornean Banded PittaLeast concern

Bornean Banded Pitta

Hydrornis schwaneri

The Bornean banded pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found only in Borneo. It was formerly considered conspecific with the Javan and Malayan banded pittas. Together, they were referenced as the banded pitta.

from $1.99

Landana firefinchNot evaluated

Landana firefinch

Lagonosticta landanae

The African firefinch, also called the blue-billed firefinch, is a common species of estrildid finch found in many parts of Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 5,400,000 km2 (2,100,000 mi2).

from $1.99

Black-faced firefinchLeast concern

Black-faced firefinch

Lagonosticta larvata

The black-faced firefinch is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,100,000 km2.

from $1.99

Brown firefinchLeast concern

Brown firefinch

Lagonosticta nitidula

The brown firefinch is a common species of estrildid finch found in Southern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,300,000 km2.

from $1.99

Black-bellied firefinchLeast concern

Black-bellied firefinch

Lagonosticta rara

The black-bellied firefinch is a common species of estrildid finch found in Africa.

from $1.99

African firefinchLeast concern

African firefinch

Lagonosticta rubricata

The African firefinch, also called the blue-billed firefinch, is a common species of estrildid finch found in many parts of Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 5,400,000 km2 (2,100,000 mi2).

from $1.99

Rock firefinchLeast concern

Rock firefinch

Lagonosticta sanguinodorsalis

The rock firefinch is a species of estrildid finch found in the Jos Plateau of central Nigeria and in Cameroon. It has an estimated global extent of occurrence of 29,000 km2 (11,000 sq mi). The rock firefinch was discovered recently, in 1998. Rock firefinches fall in the family Estrildidae, which contains small passerine birds of the Old World and Australasia.

from $1.99

Chad firefinchLeast concern

Chad firefinch

Lagonosticta umbrinodorsalis

The Chad firefinch or Reichenow's firefinch is a small passerine bird belonging to the firefinch genus Lagonosticta in the estrildid finch family Estrildidae. It is restricted to a small area of Central Africa. It was formerly classified as a subspecies of Jameson's firefinch but is now often treated as a separate species.

from $1.99

Madagascar mannikinLeast concern

Madagascar mannikin

Lepidopygia nana

The Madagascar mannikin is a common species of estrildid finch native to Madagascar. It has an estimated global extent of occurrence of 100,000 to 1,000,000 km2. Other names for this species include Madagascar munia, bibfinch, African bibfinch, African parsonfinch, and dwarf mannikin.

from $1.99

Buffy hummingbirdLeast concern

Buffy hummingbird

Leucippus fallax

The buffy hummingbird is a species of bird in the hummingbird family Trochilidae. It is the only species placed in the genus Leucippus. This bird lives in dry forest and scrubland in northern South America where it feeds on insects and the nectar, flesh, and juice of cactus fruits.

from $1.99

Cinnamon-vented PihaLeast concern

Cinnamon-vented Piha

Lipaugus lanioides

The cinnamon-vented piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Rufous PihaLeast concern

Rufous Piha

Lipaugus unirufus

The rufous piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. Its range extends from southern Mexico throughout Central America and the Chocó-Magdalena region.

from $1.99

Screaming PihaLeast concern

Screaming Piha

Lipaugus vociferans

The screaming piha is a species of passerine bird in the lesser-known family Cotingidae, the cotingas. It is found in every mainland South American country except for these four countries: Argentina, Chile, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Chestnut muniaLeast concern

Chestnut munia

Lonchura atricapilla

The chestnut munia or black-headed munia is a small passerine. It was formerly considered conspecific with the closely related tricoloured munia, but is now widely accepted as a separate species. This estrildid finch is a resident breeding bird in Bangladesh, Brunei, Cambodia, China, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Burma, Nepal, the Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam and Hawaii.

from $1.99

Chestnut-breasted mannikinLeast concern

Chestnut-breasted mannikin

Lonchura castaneothorax

The chestnut-breasted mannikin, also known as the chestnut-breasted munia or bully bird, is a small brown-backed munia with a black face and greyish crown and nape. It has a broad ferruginous breast bar above a white belly. The species' natural range includes Australia, Indonesia, and Papua New Guinea. It has also been introduced to French Polynesia and New Caledonia.

from $1.99

Forbes's mannikinLeast concern

Forbes's mannikin

Lonchura forbesi

Forbes's mannikin or the New Ireland munia, is a species of estrildid finch breeding in Papua New Guinea. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2. It is found in subtropical or tropical lowland dry grassland habitat. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

Dusky muniaLeast concern

Dusky munia

Lonchura fuscans

The dusky munia is a species in the estrildid finch Family and is endemic to Borneo. It is also commonly referred to as the Dusky mannikin and the Bornean munia. It is in the genus Lonchura and is a monotypic species, so there are no subspecies.

from $1.99

Great-billed MannikinLeast concern

Great-billed Mannikin

Lonchura grandis

The great-billed mannikin or grand munia is a species of estrildid finch found in northern and eastern New Guinea. It is found in wetlands habitat. The status of the species is evaluated as Least Concern.

from $1.99

Mottled mannikinLeast concern

Mottled mannikin

Lonchura hunsteini

Mottled mannikin or mottled munia is a species of estrildid finch breeding in New Ireland. This species is also introduced to Pohnpei. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2. It is found in subtropical/ tropical (lowland) dry grassland habitat.

from $1.99

Black-throated muniaLeast concern

Black-throated munia

Lonchura kelaarti

The black-throated munia or Jerdon's mannikin is a small passerine bird. This estrildid finch is a resident breeding bird in the hills of southwest India, the Western Ghats, Eastern Ghats and Sri Lanka.

from $1.99

Javan muniaLeast concern

Javan munia

Lonchura leucogastroides

The Javan munia is a species of estrildid finch native to southern Sumatra, Java, Bali and Lombok islands in Indonesia. It was introduced in Singapore and the Malay Peninsula; It inhabits subtropical and tropical dry shrubland and grassland habitat. It has been assessed as Least Concern on the IUCN Red List.

from $1.99

Tricoloured muniaLeast concern

Tricoloured munia

Lonchura malacca

The tricoloured munia is an estrildid finch, native to Bangladesh, India, Sri Lanka, Pakistan, and southern China. The species has also been introduced to the Caribbean, in Trinidad, Jamaica, Hispaniola, Puerto Rico, Cuba, and Venezuela. This species, like the chestnut munia has been known as the black-headed munia.

from $1.99

Buff-bellied mannikinLeast concern

Buff-bellied mannikin

Lonchura melaena

The buff-bellied mannikin, also known as the sooty munia or Bismarck munia, is a species of estrildid finch found in New Britain and Buka Island. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2.

from $1.99

Western alpine mannikinLeast concern

Western alpine mannikin

Lonchura montana

The western alpine mannikin also known as Snow Mountain mannikin or western alpine munia is a small, approximately 11.5 cm long, estrildid finch. Both sexes are similar with dark brown plumage, black face, buff chest and black-barred white abdomen. The young has black bill, dark brown plumage and buffy-white below.

from $1.99

Pale-headed muniaLeast concern

Pale-headed munia

Lonchura pallida

The pale-headed munia is a species of estrildid finch native to eastern Indonesia and Timor-Leste. It inhabits subtropical and tropical lowlands, dry shrubland, grassland, marshes and agricultural areas. The species has shown recent range expansion due to increasing agriculture and land clearance. It has recently crossed the Wallace Line to establish breeding populations on Nusa Penida, and is now recorded on Bali.

from $1.99

Scaly-breasted muniaLeast concern

Scaly-breasted munia

Lonchura punctulata

The scaly-breasted munia or spotted munia, known in the pet trade as nutmeg mannikin or spice finch, is a sparrow-sized estrildid finch native to tropical Asia. A species of the genus Lonchura, it was formally described and named by Carl Linnaeus in 1758. Its name is based on the distinct scale-like feather markings on the breast and belly. The adult is brown above and has a dark conical bill.

from $1.99

Hooded mannikinLeast concern

Hooded mannikin

Lonchura spectabilis

The hooded mannikin or hooded munia, also known as the New Britain mannikin or Sclater's mannikin, is a species of estrildid finch found in New Britain and New Guinea.

from $1.99

Mascarene parrotExtinct

Mascarene parrot

Mascarinus mascarin

The Mascarene parrot or mascarin is an extinct species of parrot that was endemic to the Mascarene island of Réunion in the western Indian Ocean. The taxonomic relationships of this species have been subject to debate; it has historically been grouped with either the Psittaculini parrots or the vasa parrots, with the latest genetic study favouring the former group.

from $1.99

Lesser MelampittaLeast concern

Lesser Melampitta

Melampitta lugubris

The lesser melampitta is a medium-sized enigmatic terrestrial songbird of mountain forests of New Guinea. It is the only species in the genus Melampitta. It is now classified in the family Melampittidae, but in some other sources it is variously considered close to or in the Orthonychidae (logrunners), Paradisaeidae, Corcoracidae, Cnemophilidae (satinbirds) or Monarchidae.

from $1.99

Cinnamon-chested Bee-eaterLeast concern

Cinnamon-chested Bee-eater

Merops oreobates

The cinnamon-chested bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is mainly native to the Albertine Rift montane forests and the East African montane forests of East Africa, in the regions surrounding Lake Victoria.

from $1.99

Geelvink Pygmy ParrotLeast concern

Geelvink Pygmy Parrot

Micropsitta geelvinkiana

The Geelvink pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Biak and Numfoor islands in Western New Guinea. The name Geelvink comes from a Dutch ship and family called Geelvinck. It has two subspecies; the nominate occurs on Numfor, and M. g. misoriensis on Biak.

from $1.99

Rock parrotLeast concern

Rock parrot

Neophema petrophila

The rock parrot is a species of grass parrot native to Australia. Described by John Gould in 1841, it is a small parrot 22–24 cm long and weighing 50–60 g with predominantly olive-brown upperparts and more yellowish underparts. Its head is olive with light blue forecheeks and lores, and a dark blue frontal band line across the crown with lighter blue above and below.

from $1.99

Norfolk KakaExtinct

Norfolk Kaka

Nestor productus

The Norfolk kākā is an extinct species of large parrot, belonging to the parrot family Nestoridae. The birds were about 38 cm long, with mostly olive-brown upperparts, reddish-orange cheeks and throat, straw-coloured breast, thighs, rump and lower abdomen dark orange and a prominent beak. It inhabited the rocks and treetops of Norfolk Island and adjacent Phillip Island. It was a relative of the New Zealand kākā.

from $1.99

Chestnut-breasted nigritaLeast concern

Chestnut-breasted nigrita

Nigrita bicolor

The chestnut-breasted nigrita is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 3,000,000 km2.

from $1.99

Pale-fronted nigritaLeast concern

Pale-fronted nigrita

Nigrita luteifrons

The pale-fronted nigrita is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,500,000 km2.

from $1.99

Mountain firetailLeast concern

Mountain firetail

Oreostruthus fuliginosus

The mountain firetail is a common species of estrildid finch found in New Guinea. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000–50,000 km2 (7,700–19,300 sq mi). It is the only species in the genus Oreostruthus.

from $1.99

East Brazilian ChachalacaLeast concern

East Brazilian Chachalaca

Ortalis araucuan

The East Brazilian chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to eastern Brazil.

from $1.99

Chaco ChachalacaLeast concern

Chaco Chachalaca

Ortalis canicollis

The Chaco chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, and possibly Uruguay.

from $1.99

Colombian ChachalacaLeast concern

Colombian Chachalaca

Ortalis columbiana

The Colombian chachalaca is a species of bird in the family Cracidae. It is endemic to the forests and woodlands in the inter-Andean valleys in Colombia. Colombian chachalacas are frugivorous and lead an arboreal lifestyle. The large seeds they disperse through defecation support the maintenance of diverse tropical forests.

from $1.99

Rufous-headed ChachalacaVulnerable

Rufous-headed Chachalaca

Ortalis erythroptera

The rufous-headed chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Chestnut-winged ChachalacaLeast concern

Chestnut-winged Chachalaca

Ortalis garrula

The chestnut-winged chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Speckled ChachalacaLeast concern

Speckled Chachalaca

Ortalis guttata

The speckled chachalaca is a medium-sized bird belonging to the family Cracidae.

from $1.99

Little ChachalacaLeast concern

Little Chachalaca

Ortalis motmot

The little chachalaca is a bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, French Guiana, Suriname, Guyana, Venezuela and possibly Colombia.

from $1.99

West Mexican ChachalacaLeast concern

West Mexican Chachalaca

Ortalis poliocephala

The West Mexican chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Mexico.

from $1.99

Rufous-vented ChachalacaLeast concern

Rufous-vented Chachalaca

Ortalis ruficauda

The rufous-vented chachalaca is a member of an ancient group of birds of the family Cracidae, which are related to the Australasian mound builders. It inhabits northeast Colombia and northern Venezuela where it is called guacharaca, and the island of Tobago in Trinidad and Tobago where it is known as the cocrico and is one of the country's two national birds.

from $1.99

Chestnut-headed chachalacaNot evaluated

Chestnut-headed chachalaca

Ortalis ruficeps

The chestnut-headed chachalaca is a bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Scaled ChachalacaLeast concern

Scaled Chachalaca

Ortalis squamata

The scaled chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Buff-browed ChachalacaLeast concern

Buff-browed Chachalaca

Ortalis superciliaris

The buff-browed chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Plain ChachalacaLeast concern

Plain Chachalaca

Ortalis vetula

The plain chachalaca is a large bird in the chachalaca, guan and curassow family Cracidae. It breeds in tropical and subtropical environments from mezquital thickets in the Rio Grande Valley in southernmost Texas, United States to northernmost Costa Rica.

from $1.99

Rufous-bellied ChachalacaLeast concern

Rufous-bellied Chachalaca

Ortalis wagleri

The rufous-bellied chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to western Mexico.

from $1.99

Black-faced quailfinchLeast concern

Black-faced quailfinch

Ortygospiza atricollis

The black-faced quailfinch, is a common subspecies of estrildid finch found in western and central of Africa. Some taxonomists consider it to be conspecific with the African quailfinch, others consider all three species to be conspecific.

from $1.99

Buffy helmetcrestVulnerable

Buffy helmetcrest

Oxypogon stuebelii

The buffy helmetcrest is a Vulnerable species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Timor sparrowVulnerable

Timor sparrow

Padda fuscata

The Timor sparrow, also known as Timor dusky sparrow, is a small passerine bird. The bird inhabits the grasslands and lowlands of the Timor archipelago with its distribution typically sparse. Its diet consists mainly of rice and seeds and is considered a rice pest in Timor-Leste.

from $1.99

Locust finchLeast concern

Locust finch

Paludipasser locustella

The locust finch or locustfinch is a species of waxbill found in south-central and south-eastern Africa. It is the only species in the genus Paludipasser. It is sometimes placed in the genus Ortygospiza.

from $1.99

Jameson's antpeckerLeast concern

Jameson's antpecker

Parmoptila jamesoni

Jameson's antpecker is a songbird species found in central Africa. Like all antpeckers, it is tentatively placed in the estrildid finch family (Estrildidae). It has traditionally been included as a subspecies of P. rubrifrons and the common name Jameson's antpecker was sometimes used for both taxa. But today, they are often considered distinct species.

from $1.99

Brown-winged KingfisherNear threatened

Brown-winged Kingfisher

Pelargopsis amauroptera

The brown-winged kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae.

from $1.99

Stork-billed KingfisherLeast concern

Stork-billed Kingfisher

Pelargopsis capensis

The stork-billed kingfisher, is a tree kingfisher which is widely but sparsely distributed in the tropical Indian subcontinent and Southeast Asia, from India to Indonesia. These kingfishers are large and have a heavy bill. The head is brown and the chin is paler coloured. The sexes are similar in coloration. This is found mostly in streams and ponds in lowland areas with tree cover.

from $1.99

White-winged GuanEndangered

White-winged Guan

Penelope albipennis

The white-winged guan is a bird in the chachalaca, guan and curassow family Cracidae. It is endemic to northwestern Peru.

from $1.99

Band-tailed GuanLeast concern

Band-tailed Guan

Penelope argyrotis

The band-tailed guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Bearded GuanNear threatened

Bearded Guan

Penelope barbata

The bearded guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Ecuador and Peru. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Yungas guanNot evaluated

Yungas guan

Penelope bridgesi

The Yungas guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in the Andean foothills of Argentina and Bolivia.

from $1.99

Red-faced GuanLeast concern

Red-faced Guan

Penelope dabbenei

The red-faced guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Argentina and Bolivia.

from $1.99

Spix's GuanLeast concern

Spix's Guan

Penelope jacquacu

Spix's guan is a species of bird in the family Cracidae. It is "the prototypical cracid of the Amazonian lowlands." The common name commemorates the German naturalist Johann Baptist von Spix (1782-1826).

from $1.99

White-browed GuanVulnerable

White-browed Guan

Penelope jacucaca

The white-browed guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is endemic to northeastern Brazil.

from $1.99

Marail GuanLeast concern

Marail Guan

Penelope marail

The marail guan or Cayenne guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Andean GuanLeast concern

Andean Guan

Penelope montagnii

The Andean guan is a gamefowl species of the family Cracidae, in which it belongs to the guan subfamily Penelopinae. This bird occurs in the highlands of the Andes, from Venezuela and Colombia through Ecuador and Peru south to Bolivia and perhaps northwesternmost Argentina.

from $1.99

Dusky-legged GuanLeast concern

Dusky-legged Guan

Penelope obscura

The dusky-legged guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Uruguay, northeastern Argentina and southernmost areas of Paraguay and Brazil. In early 2021, the former subspecies P. o. bridgesi, found in southwestern Bolivia and northwestern Argentina, was elevated to species rank as Yungas guan.

from $1.99

Baudo GuanEndangered

Baudo Guan

Penelope ortoni

The Baudó guan is a species of bird from the family Cracidae. It is restricted to humid forests in the west Andean foothills of western Colombia and north-western Ecuador. It is highly sensitive to hunting and habitat destruction, with large sections of the main distribution in the Chocó having already disappeared. Consequently, it is considered to be endangered by BirdLife International and IUCN.

from $1.99

Cauca GuanVulnerable

Cauca Guan

Penelope perspicax

The Cauca guan is a bird in the chachalaca, guan and curassow family, Cracidae. It is a large guan, and like most guans leads a mostly arboreal life in humid forests, where it forages for fruit and leaves. The Cauca guan is endemic to Colombia's Cauca River valley.

from $1.99

White-crested guanVulnerable

White-crested guan

Penelope pileata

The white-crested guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found only in regions of the eastern Amazon basin of Brazil. The species is restricted to the southern riverbank of the Amazon River; also eastwards, the south bank of the Pará River south of Marajó Island at the Amazon River's outlet. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Crested guanNear threatened

Crested guan

Penelope purpurascens

The crested guan is a Near Threatened species in an ancient group of birds of the family Cracidae, which are related to the Australasian megapodes or mound builders (Megapodiidae). It is found from central Mexico through Central America and in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Rusty-margined GuanNear threatened

Rusty-margined Guan

Penelope superciliaris

The rusty-margined guan is a species of bird in the family Cracidae, which includes the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

CapuchinbirdLeast concern

Capuchinbird

Perissocephalus tricolor

The capuchinbird or calfbird is a large passerine bird of the family Cotingidae. It is monotypic within the genus Perissocephalus. It is found in humid forests in north-eastern South America, almost entirely north of the Amazon River and east of Rio Negro.

from $1.99

Night parrotCritically endangered

Night parrot

Pezoporus occidentalis

The night parrot is a small parrot endemic to the continent of Australia. It has also been known as porcupine parrot, nocturnal ground parakeet, midnight cockatoo, solitaire, spinifex parrot and night parakeet. It is one of the most elusive and mysterious birds in the world, with no confirmed sightings of the bird between 1912 and 1979, leading to speculation that it was extinct.

from $1.99

Tapajós hermitVulnerable

Tapajós hermit

Phaethornis aethopygus

The Tapajós hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Pale-bellied HermitLeast concern

Pale-bellied Hermit

Phaethornis anthophilus

The pale-bellied hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia, Panama, and Venezuela.

from $1.99

Black-throated HermitLeast concern

Black-throated Hermit

Phaethornis atrimentalis

The black-throated hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Sooty-capped HermitLeast concern

Sooty-capped Hermit

Phaethornis augusti

The sooty-capped hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Straight-billed hermitLeast concern

Straight-billed hermit

Phaethornis bourcieri

The straight-billed hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Scale-throated HermitLeast concern

Scale-throated Hermit

Phaethornis eurynome

The scale-throated hermit is a species in the hummingbird family Trochilidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Grey-chinned hermitLeast concern

Grey-chinned hermit

Phaethornis griseogularis

The grey-chinned hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Long-billed HermitLeast concern

Long-billed Hermit

Phaethornis longirostris

The long-billed hermit is a bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found from central Mexico south through Central America, Colombia and Ecuador into Peru.

from $1.99

Great-billed HermitLeast concern

Great-billed Hermit

Phaethornis malaris

The great-billed hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Mexican hermitLeast concern

Mexican hermit

Phaethornis mexicanus

The Mexican hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Mexico.

from $1.99

Cinnamon-throated HermitLeast concern

Cinnamon-throated Hermit

Phaethornis nattereri

The cinnamon-throated hermit is a species in the hummingbird family Trochilidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Needle-billed HermitLeast concern

Needle-billed Hermit

Phaethornis philippii

The needle-billed hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Planalto HermitLeast concern

Planalto Hermit

Phaethornis pretrei

The planalto hermit is a species of hummingbird. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Streak-throated HermitLeast concern

Streak-throated Hermit

Phaethornis rupurumii

The streak-throated hermit, also known as the Rupurumi hermit, is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Dusky-throated HermitLeast concern

Dusky-throated Hermit

Phaethornis squalidus

The dusky-throated hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Stripe-throated HermitLeast concern

Stripe-throated Hermit

Phaethornis striigularis

The stripe-throated hermit is a species of hummingbird from Central America and north-western South America. It is generally fairly common and considered Least Concern by BirdLife International.

from $1.99

White-browed HermitLeast concern

White-browed Hermit

Phaethornis stuarti

The white-browed hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in the Andean foothills and adjacent lowlands in Bolivia and Peru. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Buff-bellied HermitLeast concern

Buff-bellied Hermit

Phaethornis subochraceus

The buff-bellied hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Long-tailed HermitLeast concern

Long-tailed Hermit

Phaethornis superciliosus

The long-tailed hermit is a large hummingbird that is a resident breeder in Venezuela, the Guianas, and north-eastern Brazil. This species was formerly referred to as the eastern long-tailed hermit.

from $1.99

Tawny-bellied HermitLeast concern

Tawny-bellied Hermit

Phaethornis syrmatophorus

The tawny-bellied hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

White-whiskered HermitLeast concern

White-whiskered Hermit

Phaethornis yaruqui

The white-whiskered hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Rufous-tailed PlantcutterLeast concern

Rufous-tailed Plantcutter

Phytotoma rara

The rufous-tailed plantcutter, sometimes called the Chilean plantcutter, is a passerine bird of southern South America, now placed in the cotinga family. It is a medium-sized bird about 19 centimetres (7.5 in) long with a long black tail with a red base. Males have greyish-brown upper parts, a chestnut crown and breast, and dark facial markings.

from $1.99

Dusky ParrotLeast concern

Dusky Parrot

Pionus fuscus

The dusky parrot or dusky pionus is a medium-sized mainly dark brownish-gray parrot of the genus Pionus in the true parrot family.

from $1.99

Trinidad Piping GuanCritically endangered

Trinidad Piping Guan

Pipile pipile

The Trinidad piping guan locally known as the pawi, is a bird in the chachalaca, guan and curassow family Cracidae, endemic to the island of Trinidad. It is a large bird, somewhat resembling a turkey in appearance, and research has shown that its nearest living relative is the blue-throated piping guan from South America. It is a mainly arboreal species feeding mostly on fruit, but also on flowers and leaves.

from $1.99

Black-faced PittaNear threatened

Black-faced Pitta

Pitta anerythra

The black-faced pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found on Bougainville Island in Papua New Guinea, and Choiseul Island as well as Santa Isabel Island in the Solomon Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss and most certainly by introduced predators and/or competitors.

from $1.99

Northern RosellaLeast concern

Northern Rosella

Platycercus venustus

The northern rosella, formerly known as Brown's rosella or the smutty rosella, is a species of parrot native to northern Australia, ranging from the Gulf of Carpentaria and Arnhem Land to the Kimberley. It was described by Heinrich Kuhl in 1820, and two subspecies are recognised.

from $1.99

Long-tailed finchLeast concern

Long-tailed finch

Poephila acuticauda

The long-tailed finch is a common species of estrildid finch found in northern Australia, from the Kimberley region to the Gulf of Carpentaria. It is a predominantly fawn-coloured bird with a pale grey head and prominent black bib and eyes. It inhabits dry savannah habitats in Australia and adapts readily to aviculture. It is known as the Hex finch in the United Kingdom, and Heck's finch in other parts of the world.

from $1.99

Cape SugarbirdLeast concern

Cape Sugarbird

Promerops cafer

The Cape sugarbird is one of the eight bird species endemic to the Fynbos biome of the Western Cape and Eastern Cape provinces of South Africa.

from $1.99

Gurney's SugarbirdNear threatened

Gurney's Sugarbird

Promerops gurneyi

Gurney's sugarbird is a medium-sized passerine endemic to the mid- and high-altitude grassland velds in southern Africa. It belongs to the family Promeropidae, which contains one genus, Promerops, and two species. Gurney's sugarbird feeds on nectar from Protea bushes as well as on small insects. This bird is characterized by its long, graduated tail and decurved beak.

from $1.99

Chestnut-eared AracariLeast concern

Chestnut-eared Aracari

Pteroglossus castanotis

The chestnut-eared aracari or chestnut-eared araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Lesser seedcrackerLeast concern

Lesser seedcracker

Pyrenestes minor

The lesser seedcracker or Nyasa seedcracker is a fairly common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 925,000 km2 (357,000 mi2) and is found in Malawi, Mozambique, Tanzania and Zimbabwe. The International Union for Conservation of Nature has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Bronze mannikinLeast concern

Bronze mannikin

Spermestes cucullata

The bronze mannikin or bronze munia is a small passerine bird of the Afrotropics. This very social estrildid finch is an uncommon to locally abundant bird in much of Africa south of the Sahara Desert, where it is resident, nomadic or irruptive in mesic savanna or forest margin habitats. It has an estimated global extent of occurrence of 23,600,000 km2 (9,100,000 sq mi).

from $1.99

Burrowing OwlLeast concern

Burrowing Owl

Athene cunicularia

The burrowing owl is a small, long-legged, primarily terrestrial—though not flightless—species of owl native to the open landscapes of North and South America. They are typically found in grasslands, rangelands, agricultural areas, deserts, or any other open, dry area with low vegetation.

from $1.99

Eurasian Eagle-owlLeast concern

Eurasian Eagle-owl

Bubo bubo

The Eurasian eagle-owl is a species of eagle-owl, a type of bird that resides much over Eurasia. It is often just called the eagle-owl in Europe and Asia.

from $1.99

Common WaxbillLeast concern

Common Waxbill

Estrilda astrild

The common waxbill, also known as the St Helena waxbill, is a small passerine bird belonging to the estrildid finch family. It is native to sub-Saharan Africa but has been introduced to many other regions of the world and now has an estimated global extent of occurrence of 10,000,000 km2. It is popular and easy to keep in captivity.

from $1.99

White-rumped MuniaLeast concern

White-rumped Munia

Lonchura striata

The white-rumped munia or white-rumped mannikin, sometimes called striated finch in aviculture, is a small passerine bird from the family of waxbill "finches" (Estrildidae). These are not close relatives of the true finches (Fringillidae) or true sparrows (Passeridae).

from $1.99

Superb LyrebirdLeast concern

Superb Lyrebird

Menura novaehollandiae

The superb lyrebird is an Australian passerine songbird, one of two species from the family Menuridae, with the other being the much rarer Albert's lyrebird. One of the world's largest songbirds, the superb lyrebird is renowned for its elaborate tail and courtship displays, and for its excellent mimicry. The species is endemic to Australia and is found in forest in the southeast of the country.

from $1.99

HoatzinLeast concern

Hoatzin

Opisthocomus hoazin

The hoatzin is a species of tropical bird found in swamps, riparian forests, and mangroves of the Amazon and Orinoco Basins in South America. It is the only extant species in the genus Opisthocomus which is the only extant genus in the family Opisthocomidae under the order Opisthocomiformes. Despite being the subject of intense debate by specialists, the taxonomic position of this family is still far from clear.

from $1.99

Greater bird-of-paradiseLeast concern

Greater bird-of-paradise

Paradisaea apoda

The greater bird-of-paradise is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea.

from $1.99

Rufous-collared KingfisherNear threatened

Rufous-collared Kingfisher

Actenoides concretus

The rufous-collared kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Agapornis longipesExtinct

Agapornis longipes

Agapornis longipes

Agapornis longipes is an extinct species of lovebird that lived in what is now Gauteng, South Africa during the Early Pleistocene epoch, about 2.5–1.38 million years ago. The fossilized remains of this bird were first discovered in the Kromdraai fossil site and reported in 1969 by T.N. Pocock, though the species would not be named until decades later in 2024.

from $1.99

Cut-throat finchLeast concern

Cut-throat finch

Amadina fasciata

The cut-throat finch is a common species of estrildid finch found throughout Africa; it is also known as the bearded finch, the ribbon finch, the cut throat, and the weaver finch.

from $1.99

Chestnut-bellied hummingbirdNear threatened

Chestnut-bellied hummingbird

Amazilia castaneiventris

The chestnut-bellied hummingbird is a Near Threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Cinnamon hummingbirdLeast concern

Cinnamon hummingbird

Amazilia rutila

The cinnamon hummingbird is a species of hummingbird in the tribe of the 'emeralds', Trochilini. Currently, four regional subspecies are recognized.

from $1.99

Chestnut-crested CotingaLeast concern

Chestnut-crested Cotinga

Ampelion rufaxilla

The chestnut-crested cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Austen's Brown HornbillNear threatened

Austen's Brown Hornbill

Anorrhinus austeni

Austen's brown hornbill, also known as the white-throated brown hornbill or brown hornbill, is a medium-sized species of hornbill found in forests from northeastern India to Vietnam and northern Thailand. It is rare throughout its range and is threatened by habitat loss and fragmentation.

from $1.99

Austen's Brwon HornbillNear threatened

Austen's Brwon Hornbill

Anorrhinus tickelli

Tickell's brown hornbill, also known as the rusty-cheeked hornbill, is a species of hornbill found in forests in Burma and adjacent western Thailand. Austen's brown hornbill is sometimes considered as a subspecies of Tickell's brown hornbill.

from $1.99

Mangrove SunbirdLeast concern

Mangrove Sunbird

Anthreptes gabonicus

The mangrove sunbird or mouse-brown sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. Its range covers areas near the Gulf of Guinea, from Senegal to northwestern Angola.

from $1.99

Grey-throated SunbirdLeast concern

Grey-throated Sunbird

Anthreptes griseigularis

The grey-throated sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in a wide range of semi-open wooded habitats in the northern and eastern part of the Philippines. It is often considered a subspecies of the brown-throated sunbird, but the two differ consistently in measurements and plumage, and there is no evidence of intergradation between them.

from $1.99

Brown-throated SunbirdLeast concern

Brown-throated Sunbird

Anthreptes malacensis

The brown-throated sunbird, also known as the plain-throated sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in a wide range of semi-open habitats in south-east Asia, ranging from Myanmar to the Lesser Sundas and west Philippines.

from $1.99

Eastern Violet-backed SunbirdLeast concern

Eastern Violet-backed Sunbird

Anthreptes orientalis

The eastern violet-backed sunbird, also known as the Kenya violet-backed sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in arid savanna of East Africa, ranging from Djibouti in north to Tanzania in south. It is part of the violet-backed sunbird superspecies.

from $1.99

Grey-chinned SunbirdLeast concern

Grey-chinned Sunbird

Anthreptes rectirostris

The yellow-chinned sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in West Africa, namely Sierra Leone to Ghana. The grey-chinned sunbird was formerly grouped with this species.

from $1.99

Bar-tailed TrogonLeast concern

Bar-tailed Trogon

Apaloderma vittatum

The bar-tailed trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is a resident bird native to central Africa that eats primarily insects and fruit.

from $1.99

Black-cheeked WaxbillNot evaluated

Black-cheeked Waxbill

Brunhilda charmosyna

The black-cheeked waxbill or red-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in east Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 400,000 km2 (150,000 sq mi).

from $1.99

Brown-cheeked HornbillVulnerable

Brown-cheeked Hornbill

Bycanistes cylindricus

The brown-cheeked hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Ivory Coast, Ghana, Guinea, Liberia, Sierra Leone, and Togo. Its natural habitats are tropical and subtropical moist broadleaf forests, plantations, and secondary growth forests. It is threatened by habitat destruction, as timber is harvested and the forests become increasingly fragmented.

from $1.99

Carmelite SunbirdLeast concern

Carmelite Sunbird

Chalcomitra fuliginosa

The Carmelite sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Liberia as well as the lower Congo River and coastal areas of western and central Africa down to central Angola.

from $1.99

Brown LoryLeast concern

Brown Lory

Chalcopsitta duivenbodei

The brown lory, also called Duyvenbode's lory, is a species of parrot in the family Psittaculidae native to northern New Guinea.

from $1.99

Bronze-tailed plumeleteerLeast concern

Bronze-tailed plumeleteer

Chalybura urochrysia

The bronze-tailed plumeleteer is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Colombia, Costa Rica, Ecuador, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

Dusky SunbirdLeast concern

Dusky Sunbird

Cinnyris fuscus

The dusky sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. This relatively dull sunbird is found in arid savanna, thickets and shrubland in Angola, Botswana, Namibia, and South Africa.

from $1.99

Angola waxbillLeast concern

Angola waxbill

Coccopygia bocagei

The Angola waxbill is a species of estrildid finch endemic to western Angola. Some taxonomists consider it to be conspecific with the swee waxbill of the south and east of South Africa; it differs from this in the yellowish belly and undertail coverts, rather than grey as in the swee waxbill.

from $1.99

Brown incaLeast concern

Brown inca

Coeligena wilsoni

The brown inca is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Purple RollerLeast concern

Purple Roller

Coracias naevius

The purple roller, or rufous-crowned roller, is a medium-sized bird widespread in sub-Saharan Africa. Compared with other rollers its colours are rather dull and its voice harsh and grating.

from $1.99

Madagascar Pygmy KingfisherLeast concern

Madagascar Pygmy Kingfisher

Corythornis madagascariensis

The Madagascar pygmy kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is endemic to Madagascar and found in western dry deciduous forests.

from $1.99

Society ParakeetExtinct

Society Parakeet

Cyanoramphus ulietanus

The Raiatea parakeet or Society parakeet, also known as the Society kakariki or brown-headed parakeet, is an extinct parakeet of the genus Cyanoramphus.

from $1.99

Laughing KookaburraLeast concern

Laughing Kookaburra

Dacelo novaeguineae

The laughing kookaburra is a bird in the kingfisher subfamily Halcyoninae. It is a large kingfisher with a whitish head and a brown eye-stripe. The upperparts are mostly dark brown but there is a mottled light-blue patch on the wing coverts. The underparts are cream-white and the tail is barred with rufous and black. The plumage of the male and female birds is similar.

from $1.99

Shovel-billed KookaburraLeast concern

Shovel-billed Kookaburra

Dacelo rex

The shovel-billed kookaburra, also known as the shovel-billed kingfisher, is a large, approximately 33 cm (13 in) long, dark brown tree kingfisher with a heavy, short, and broad bill that is unique among the kingfishers. It has a dark head with a rufous stripe behind the eyes, a white throat, a rufous neck collar and underparts, a bright blue rump, brown iris, brownish-black bill with paler mandible, and pale feet.

from $1.99

Spangled KookaburraLeast concern

Spangled Kookaburra

Dacelo tyro

The spangled kookaburra, also called the Aru giant kingfisher, is a species of kookaburra found in the Aru Islands, Trans-Fly savanna and grasslands of southern New Guinea. Little is known of its family life or breeding biology.

from $1.99

Chestnut-bellied CotingaNear threatened

Chestnut-bellied Cotinga

Doliornis remseni

The chestnut-bellied cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Bay-vented CotingaNear threatened

Bay-vented Cotinga

Doliornis sclateri

The bay-vented cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Plum-headed finchNot evaluated

Plum-headed finch

Emblema modestum

The plum-headed finch also known as cherry finch is a common species of estrildid finch found in Australia. It has an estimated global extent of occurrence of 100,000 – 1,000,000 km2.

from $1.99

Brown SicklebillLeast concern

Brown Sicklebill

Epimachus meyeri

The brown sicklebill is a species of bird-of-paradise that is found in the mountain forests of New Guinea.

from $1.99

Whiskered PittaLeast concern

Whiskered Pitta

Erythropitta kochi

The whiskered pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is endemic to Luzon in the Philippines. Along with the Azure-breasted pitta, it is one of two endemic pittas in the country. This bird is the largest pitta in the country reaching 23 cm long and 116 grams in mass. It has a brownish head, blue breast, and red belly. It has broad ash malar or "whiskers".

from $1.99

Orange-cheeked WaxbillLeast concern

Orange-cheeked Waxbill

Estrilda melpoda

The orange-cheeked waxbill is a common species of estrildid finch native to western and central Africa, with an estimated global extent of occurrence of 3,600,000 km2.

from $1.99

Black-crowned WaxbillLeast concern

Black-crowned Waxbill

Estrilda nonnula

The black-crowned waxbill is a common species of estrildid finch found in western-central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,000,000 km2.

from $1.99

Arabian WaxbillLeast concern

Arabian Waxbill

Estrilda rufibarba

The Arabian waxbill is a highly sociable species of estrildid finch native to Yemen and south-western Saudi Arabia. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 – 50,000 km2.

from $1.99

Black-rumped WaxbillLeast concern

Black-rumped Waxbill

Estrilda troglodytes

The black-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in Southern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,000,000 km2.

from $1.99

African silverbillLeast concern

African silverbill

Euodice cantans

The African silverbill is a small passerine bird formerly considered conspecific with the Asian species Indian silverbill,. This estrildid finch is a common resident breeding bird in dry savanna habitat, south of the Sahara Desert. This species has also been introduced to other countries such as Portugal, Qatar and United States.

from $1.99

Dusky twinspotLeast concern

Dusky twinspot

Euschistospiza cinereovinacea

The dusky twinspot is a species of estrildid finch found in Sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 130,000 km2.

from $1.99

Dybowski's twinspotLeast concern

Dybowski's twinspot

Euschistospiza dybowskii

Dybowski's twinspot is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 450,000 km2.

from $1.99

Black-bellied seedcrackerLeast concern

Black-bellied seedcracker

Pyrenestes ostrinus

The black-bellied seedcracker is a bird species of the family Estrildidae. They live in most Central African countries and inhabit tropical rainforest. The species comprises individuals with different physical appearance which are grouped into three categories. Adults are mainly granivorous but diet preference varies with bill size and food availability.

from $1.99

Red avadavatLeast concern

Red avadavat

Amandava amandava

The red avadavat, red munia or strawberry finch, is a sparrow-sized bird of the family Estrildidae. It is found in the open fields and grasslands of tropical Asia and is popular as a cage bird due to the colourful plumage of the males in their breeding season. It breeds in the Indian subcontinent in the monsoon season.

from $1.99

White-tipped PlantcutterLeast concern

White-tipped Plantcutter

Phytotoma rutila

The white-tipped plantcutter is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Argentina, Bolivia, Paraguay, Uruguay, and as a vagrant to Brazil and Chile.

from $1.99

Bronze-winged parrotLeast concern

Bronze-winged parrot

Pionus chalcopterus

The bronze-winged parrot is a medium-sized pionus parrot 28 cm (11 in) long. It is a short-tailed stocky parrot found in forest and woodland in north-western South America.

from $1.99

Snowy OwlVulnerable

Snowy Owl

Bubo scandiacus

The snowy owl, also known as the polar owl, the white owl and the Arctic owl, is a large, white owl of the true owl family. Snowy owls are native to the Arctic regions of both North America and the Palearctic, breeding mostly on the tundra. It has a number of unique adaptations to its habitat and lifestyle, which are quite distinct from other extant owls.

from $1.99

Northern CardinalLeast concern

Northern Cardinal

Cardinalis cardinalis

The northern cardinal, also commonly known as the common cardinal, red cardinal, or simply cardinal, is a bird in the genus Cardinalis. It can be found in southeastern Canada, through the eastern United States from Maine to Minnesota to Texas, New Mexico, southern Arizona, southern California and south through Mexico, Belize, and Guatemala.

from $1.99

Blue-rumped PittaLeast concern

Blue-rumped Pitta

Hydrornis soror

The blue-rumped pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found in Cambodia, China, Laos, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical seasonal forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Brown-throated parakeetLeast concern

Brown-throated parakeet

Eupsittula pertinax

The brown-throated parakeet, also known as the St. Thomas conure or brown-throated conure in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica, Panama, the northern mainland of South America, and islands off the South American coast.

from $1.99

Diamond DoveLeast concern

Diamond Dove

Geopelia cuneata

The diamond dove is a resident bird in Australia. The pigeon predominantly exists in areas near water but which are lightly arid or semi-arid in nature, being Central, West and Northern Australia. They are one of Australia's smallest pigeons along with the peaceful dove. They have been spotted occasionally in Southern Australia in parks and gardens when the centre of Australia is very dry.

from $1.99

Pink-throated twinspotLeast concern

Pink-throated twinspot

Hypargos margaritatus

The pink-throated twinspot is a small seed-eating bird in the family Estrildidae. It inhabits dry savanna and moist, subtropical/tropical (lowland) shrubland habitats near the southeast African coast in Mozambique, South Africa and Eswatini. It has a large range, with an estimated global extent of occurrence of 160,000 km2.

from $1.99

Red-throated twinspotLeast concern

Red-throated twinspot

Hypargos niveoguttatus

The red-throated twinspot or Peters's twinspot is a common species of bird found in sub-saharan Africa. This species has a large range, with an estimated global extent of occurrence of 2,000,000 km2 (770,000 sq mi).

from $1.99

Highland GuanVulnerable

Highland Guan

Penelopina nigra

The highland guan is a species of bird in the family Cracidae. It is found in the highlands of El Salvador, Guatemala, Honduras, southern Mexico, and Nicaragua.

from $1.99

Brown-hooded ParrotLeast concern

Brown-hooded Parrot

Pyrilia haematotis

The brown-hooded parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from Mexico to Colombia.

from $1.99

Stripe-billed AracariLeast concern

Stripe-billed Aracari

Pteroglossus sanguineus

The pale-mandibled aracari or pale-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in southern Panama, western Colombia, Ecuador and northwestern Peru.

from $1.99

Black-cheeked LovebirdVulnerable

Black-cheeked Lovebird

Agapornis nigrigenis

The black-cheeked lovebird is a small parrot species of the lovebird genus. It is mainly green and has a brown head, red beak, and white eyerings. It is endemic to a relatively small range in southwest Zambia, where it is vulnerable to habitat loss.

from $1.99

Black Dwarf HornbillLeast concern

Black Dwarf Hornbill

Horizocerus hartlaubi

The western dwarf hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is widely spread across the African tropical rainforest. It was formerly considered to be conspecific with the eastern dwarf hornbill with the English name "black dwarf hornbill".

from $1.99

White-breasted nigritaLeast concern

White-breasted nigrita

Nigrita fusconotus

The white-breasted nigrita is a very small nigrita with a rather waxbill-like appearance, a black cap and tail contrast with a brown back and wings and white under parts. Both sexes are alike but the immature has the crown, rump and tail browner.

from $1.99

Double-barred finchLeast concern

Double-barred finch

Taeniopygia bichenovii

The double-barred finch is an estrildid finch found in dry savannah, tropical (lowland) dry grassland and shrubland habitats in northern and eastern Australia. It is sometimes referred to as Bicheno's finch or as the owl finch, the latter of which owing to the dark ring of feathers around the face. It is the only species placed in the genus Stizoptera .

from $1.99

Horned GuanEndangered

Horned Guan

Oreophasis derbianus

The horned guan is an endangered species in an ancient group of birds of the family Cracidae, which are related to the Australasian megapodes or mound builders (Megapodiidae). It is found in Mexico, Guatemala, and possibly Honduras.

from $1.99

Peruvian PlantcutterVulnerable

Peruvian Plantcutter

Phytotoma raimondii

The Peruvian plantcutter is an Vulnerable species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Peru.

from $1.99

Sunda zebra finchLeast concern

Sunda zebra finch

Taeniopygia guttata

The Sunda zebra finch is a species of bird in the family Estrildidae. It is found in the Lesser Sundas. For almost two centuries, its closest relative from Australia was generally included in T.guttata as a subspecies; since the 2020s it is generally considered a separate species Taeniopygia castanotis.

from $1.99

Western Barn OwlLeast concern

Western Barn Owl

Tyto alba

The western barn owl is a species of barn owl native to Europe, southwestern Asia, and Africa. It was formerly considered a subspecies group together with barn owls native to other parts of the world, but this classification was found to be paraphyletic with respect to some other members of the genus.

from $1.99

Green-backed KingfisherNear threatened

Green-backed Kingfisher

Actenoides monachus

The green-backed kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae endemic to Indonesia, where it is restricted to north and central Sulawesi, and the islands of Manadotua and Lembeh. It can be found in the protected areas of Lore Lindu, Bogani Nani Wartabone, and Tangkoko Batuangus.

from $1.99

Scaly-breasted KingfisherLeast concern

Scaly-breasted Kingfisher

Actenoides princeps

The scaly-breasted kingfisher or regent kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae endemic to central and southwestern Sulawesi in Indonesia. Its natural habitat is subtropical or tropical, moist, montane forests.

from $1.99

Speckled hummingbirdLeast concern

Speckled hummingbird

Adelomyia melanogenys

The speckled hummingbird is a species of hummingbird. It is the only member of the genus Adelomyia. It inhabits Neotropical montane cloud forests at elevations of 1,000–2,500 meters and is confined to the Andes of Argentina, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia and Venezuela; as well as to some isolated montane forests in western Ecuador and Venezuela.

from $1.99

Javan SunbirdLeast concern

Javan Sunbird

Aethopyga mystacalis

The Javan sunbird or scarlet sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Java and Bali, Indonesia. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

White-bellied ChachalacaLeast concern

White-bellied Chachalaca

Ortalis leucogastra

The white-bellied chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, and Nicaragua.

from $1.99

Blue-eared kingfisherLeast concern

Blue-eared kingfisher

Alcedo meninting

The blue-eared kingfisher is found in Asia, ranging across the Indian subcontinent and Southeast Asia. It is found mainly in dense shaded forests where it hunts in small streams. It is darker crowned, with darker rufous underparts and lacking the rufous ear stripe of the common kingfisher which is found in more open habitats. A number of subspecies have been described that differ in measurement and colour shade.

from $1.99

Red-headed finchLeast concern

Red-headed finch

Amadina erythrocephala

The red-headed finch is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,600,000 km2 (620,000 sq mi). It is found in Angola, Botswana, Lesotho, Namibia, South Africa and Zimbabwe.

from $1.99

Jameson's firefinchLeast concern

Jameson's firefinch

Lagonosticta rhodopareia

Jameson's firefinch is a common species of estrildid finch, sparsely spread across sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,600,000 km2.

from $1.99

Scaly-headed ParrotLeast concern

Scaly-headed Parrot

Pionus maximiliani

The scaly-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is also called scaly-headed pionus, Maximilian pionus, Maximilian parrot, Maximilian's pionus, or Maximilian's parrot. It is found in Brazil, Bolivia, Argentina, and Paraguay.

from $1.99

Red-billed firefinchLeast concern

Red-billed firefinch

Lagonosticta senegala

The red-billed firefinch or Senegal firefinch is a small seed-eating bird in the family Estrildidae. This is a resident breeding bird in most of Sub-Saharan Africa with an estimated global extent of occurrence of 10,000,000 km2. It was introduced to Egypt, but the population there has become extinct. It was also introduced to southern Algeria where it is currently expanding northward.

from $1.99

Broad-tipped hermitLeast concern

Broad-tipped hermit

Anopetia gounellei

The broad-tipped hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

White-crowned ParrotLeast concern

White-crowned Parrot

Pionus senilis

The white-crowned parrot, also known as the white-crowned pionus in aviculture, is a small parrot which is a resident breeding species ranging from eastern Mexico to western Panama.

from $1.99

White-capped ParrotLeast concern

White-capped Parrot

Pionus seniloides

The white-capped parrot or white-capped pionus is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Tolima blossomcrownVulnerable

Tolima blossomcrown

Anthocephala berlepschi

The Tolima blossomcrown is a Vulnerable species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Santa Marta blossomcrownVulnerable

Santa Marta blossomcrown

Anthocephala floriceps

The Santa Marta blossomcrown is a Vulnerable species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It endemic to the Sierra Nevada de Santa Marta of Colombia.

from $1.99

Palawan HornbillVulnerable

Palawan Hornbill

Anthracoceros marchei

The Palawan hornbill is a large forest bird endemic to the Philippines. It is one of the 11 endemic hornbills in the country. It is only found in Palawan and the nearby islands of Balabac, Busuanga, Calauit, Culion and Coron. It is locally known as "talusi" in the language Cuyunon. It is threatened by habitat loss, hunting and trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Sulu HornbillCritically endangered

Sulu Hornbill

Anthracoceros montani

The Sulu hornbill, or Montano's hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to the Sulu archipelago in the Philippines, with the remaining populations in Tawi-Tawi with it believed to be hunted to extinction on Jolo. Its natural habitat is tropical moist forests. It is threatened by habitat loss as well as potential harvesting for food.

from $1.99

Hispaniolan mangoLeast concern

Hispaniolan mango

Anthracothorax dominicus

The Hispaniolan mango is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae. It is endemic to the Caribbean island of Hispaniola.

from $1.99

Jamaican mangoLeast concern

Jamaican mango

Anthracothorax mango

The Jamaican mango is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae. It is endemic to Jamaica.

from $1.99

Green-breasted mangoLeast concern

Green-breasted mango

Anthracothorax prevostii

The green-breasted mango or Prevost's mango is a species in subfamily Polytminae of the hummingbird family Trochilidae. It is found from eastern Mexico south through most of Central America, in Colombia and Venezuela, and as a vagrant in the United States.

from $1.99

Veraguan mangoLeast concern

Veraguan mango

Anthracothorax veraguensis

The Veraguan mango is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Panama and recently in Costa Rica. It was considered conspecific with the Green-breasted Mango but was separated due to morphological and geographical differences in 1995.

from $1.99

Green-throated mangoLeast concern

Green-throated mango

Anthracothorax viridigula

The green-throated mango is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae. It is found in Brazil, the Guianas, Trinidad, and Venezuela.

from $1.99

Green mangoLeast concern

Green mango

Anthracothorax viridis

The green mango, most commonly known in Spanish as zumbador verde and colibrí verde, is a large species of hummingbird in the subfamily Polytminae, endemic to the main island of Puerto Rico.

from $1.99

Crimson-backed SunbirdLeast concern

Crimson-backed Sunbird

Leptocoma minima

The crimson-backed sunbird or small sunbird is a sunbird endemic to the Western Ghats of India. Like other sunbirds, they feed mainly on nectar although they take insects, especially to feed their young. They are tiny birds that are resident and are found in forests but are particularly attracted to gardens at the edge of the forest where people grow suitable flower-bearing plants.

from $1.99

Red-billed ParrotLeast concern

Red-billed Parrot

Pionus sordidus

The red-billed parrot, also known as coral-billed pionus or red-billed pionus, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Dusky PihaLeast concern

Dusky Piha

Lipaugus fuscocinereus

The dusky piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Uluguru Violet-backed SunbirdLeast concern

Uluguru Violet-backed Sunbird

Anthreptes neglectus

The Uluguru violet-backed sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. The bird is small with a short bill. The male is an iridescent upper body while the female has a brown upperbody. Both have pale-gray underbodies. It is found in forests in eastern Kenya, eastern Tanzania and north-eastern Mozambique. It is part of the violet-backed sunbird superspecies.

from $1.99

Speckle-faced ParrotLeast concern

Speckle-faced Parrot

Pionus tumultuosus

The plum-crowned parrot or plum-crowned pionus is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Black-fronted Piping GuanEndangered

Black-fronted Piping Guan

Pipile jacutinga

The black-fronted piping guan or jacutinga in Brazilian Portuguese is a bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is native to the Serra do Mar coastal forests, Paraguay and northeastern Argentina.

from $1.99

Flame-winged ParakeetVulnerable

Flame-winged Parakeet

Pyrrhura calliptera

The flame-winged parakeet, also known as the brown-breasted parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to forest edge and shrub at altitudes of 1,700–3,400 m (5,600–11,200 ft) above sea level on the east Andean slope in Colombia. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Chestnut-tipped ToucanetLeast concern

Chestnut-tipped Toucanet

Aulacorhynchus derbianus

The chestnut-tipped toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Xantus's hummingbirdLeast concern

Xantus's hummingbird

Basilinna xantusii

Xantus's hummingbird, previously known as the black-fronted hummingbird, is a species in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to the Baja California Peninsula.

from $1.99

Chestnut-breasted coronetLeast concern

Chestnut-breasted coronet

Boissonneaua matthewsii

The chestnut-breasted coronet is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Andean Parakeet monuLeast concern

Andean Parakeet monu

Bolborhynchus orbygnesius

The Andean parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Bolivia, and Peru.

from $1.99

Cobalt-winged ParakeetLeast concern

Cobalt-winged Parakeet

Brotogeris cyanoptera

The cobalt-winged parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Chestnut-capped PihaCritically endangered

Chestnut-capped Piha

Lipaugus weberi

The chestnut-capped piha is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to a small portion of Colombia's central Andes in the department of Antioquia. The chestnut-capped piha resides only in a narrow band of humid premontane cloud forest. It is a dark grey passerine with a notable chestnut crown on the upper nape and pale cinnamon-colored undertail coverts.

from $1.99

Maroon-tailed ParakeetLeast concern

Maroon-tailed Parakeet

Pyrrhura melanura

The maroon-tailed parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Rufous-breasted sabrewingLeast concern

Rufous-breasted sabrewing

Campylopterus hyperythrus

The rufous-breasted sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

White-bearded HermitLeast concern

White-bearded Hermit

Phaethornis hispidus

The white-bearded hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

African PittaLeast concern

African Pitta

Pitta angolensis

The African pitta is an Afrotropical bird of the family Pittidae. It is a locally common to uncommon species, resident and migratory in the west, and an intra-African migrant between equatorial and southeastern Africa. They are elusive and hard to observe despite their brightly coloured plumage, and their loud, explosive calls are infrequently heard.

from $1.99

Rufous-capped thornbillLeast concern

Rufous-capped thornbill

Chalcostigma ruficeps

The rufous-capped thornbill is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Little HermitLeast concern

Little Hermit

Phaethornis longuemareus

The little hermit is a hummingbird that is a resident breeder in north-eastern Venezuela, northern Guyana, Suriname, French Guiana and Trinidad. This lowland species occurs in various semi-open wooded habitats, e.g. mangrove, secondary forest, plantations and scrub. In Trinidad it also occurs in rainforest.

from $1.99

Sickle-winged GuanLeast concern

Sickle-winged Guan

Chamaepetes goudotii

The sickle-winged guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Copper SunbirdLeast concern

Copper Sunbird

Cinnyris cupreus

The copper sunbird is a species of passerine bird in the family Nectariniidae. It is native to tropical Africa, its range extending from Senegal and Guinea in the west to South Sudan and Kenya in the east, and southwards to Angola, Zambia, Zimbabwe and Mozambique.

from $1.99

Loten's SunbirdLeast concern

Loten's Sunbird

Cinnyris lotenius

Loten's sunbird, also known as the long-billed sunbird or maroon-breasted sunbird, is a sunbird endemic to peninsular India and Sri Lanka.

from $1.99

Rufous-winged SunbirdVulnerable

Rufous-winged Sunbird

Cinnyris rufipennis

The rufous-winged sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Udzungwa Mountains of Tanzania.

from $1.99

Elegant pittaLeast concern

Elegant pitta

Pitta elegans

The elegant pitta is a species of passerine bird in the pitta family Pittidae. It is endemic to Indonesia, where it is found in the Lesser Sunda Islands and Moluccas.

from $1.99

Red-fronted antpeckerNear threatened

Red-fronted antpecker

Parmoptila rubrifrons

The red-fronted antpecker is a species of songbird found in Western Africa. Like all antpeckers, it is placed in the estrildid finch family, Estrildidae. Jameson's antpecker has sometimes been considered as a subspecies.

from $1.99

Brown violetearLeast concern

Brown violetear

Colibri delphinae

The brown violetear is a large hummingbird that breeds at middle elevations in the mountains in Central America, and western and northern South America with isolated populations on Trinidad and in the Brazilian state Bahia.

from $1.99

Indian RollerLeast concern

Indian Roller

Coracias benghalensis

The Indian roller is a bird of the family Coraciidae. It is 30–34 cm (12–13 in) long with a wingspan of 65–74 cm (26–29 in) and weighs 166–176 g (5.9–6.2 oz). The face and throat are pinkish, the head and back are brown, with blue on the rump and contrasting light and dark blue on the wings and tail. The bright blue markings on the wing are prominent in flight. The sexes are similar in appearance.

from $1.99

European RollerLeast concern

European Roller

Coracias garrulus

The European roller is the only member of the roller family Coraciidae breeding in Europe. Its range extends into the Maghreb, West Asia and Central Asia. It winters in southern Africa, primarily in dry wooded savanna and bushy plains. It occurs in a wide variety of habitats, but avoids treeless plains. It usually nests in tree holes.

from $1.99

White-bellied muniaLeast concern

White-bellied munia

Lonchura leucogastra

The white-bellied munia is a species of estrildid finch. It is found in Malesia. Its natural habitat is subtropical/ tropical lowland moist forest habitat, and it is also found in grasslands and residential areas. The status of the species is evaluated as Least Concern. It is an invasive species.

from $1.99

Woodhouse's antpeckerLeast concern

Woodhouse's antpecker

Parmoptila woodhousei

Woodhouse's antpecker is a species of passerine bird found in West Africa that is placed in the estrildid finch family, Estrildidae. The name commemorates the American explorer and collector Samuel Washington Woodhouse.

from $1.99

Great CurassowVulnerable

Great Curassow

Crax rubra

The great curassow is a large, pheasant-like bird from the Neotropical rainforests, its range extending from eastern Mexico, through Central America to western Colombia and northwestern Ecuador. Male birds are black with curly crests and yellow beaks; females come in three colour morphs, barred, rufous and black.

from $1.99

Blue-throated Brown SunbirdLeast concern

Blue-throated Brown Sunbird

Cyanomitra cyanolaema

The blue-throated brown sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae.

from $1.99

White-headed muniaLeast concern

White-headed munia

Lonchura maja

The white-headed munia (Lonchura maja) is a small passerine bird belonging to the estrildid finch family. This species is often confused with, and referred to as, the Pale-headed munia which can be differentiated by tan coloured flanks which are lighter than the brown wings and also by the absence of the black belly.

from $1.99

Blue-winged KookaburraLeast concern

Blue-winged Kookaburra

Dacelo leachii

The blue-winged kookaburra is a large species of kingfisher native to northern Australia and southern New Guinea.

from $1.99

Copper-tailed hummingbirdLeast concern

Copper-tailed hummingbird

Saucerottia cupreicauda

The copper-tailed hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is native to the tepuis of Venezuela and nearby areas of Brazil and Guyana; it is a vagrant in French Guiana.

from $1.99

Australian zebra finchLeast concern

Australian zebra finch

Taeniopygia castanotis

The Australian zebra finch is the most common estrildid finch of Central Australia. It ranges over most of the continent, avoiding only the cool humid south and some areas of the tropical far north. The bird has been introduced to Puerto Rico and Portugal.

from $1.99

Yellow-breasted FlowerpeckerLeast concern

Yellow-breasted Flowerpecker

Prionochilus maculatus

The yellow-breasted flowerpecker is a species of bird in the family Dicaeidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, and Thailand. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Bearded BellbirdLeast concern

Bearded Bellbird

Procnias averano

The bearded bellbird, also known as the campanero or anvil-bird, is a passerine bird which occurs in northern South America. The male is about 28 cm (11 in) long with white plumage apart from a brown head and black wings. At his throat hang several black, unfeathered wattles. The female is a little smaller with olive-green head and upper parts, yellow underparts streaked with green and a yellow vent area.

from $1.99

Reddish hermitLeast concern

Reddish hermit

Phaethornis ruber

The reddish hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela, and the Guianas.

from $1.99

Bare-throated BellbirdNear threatened

Bare-throated Bellbird

Procnias nudicollis

The bare-throated bellbird is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in moist subtropical and tropical forests in Argentina, Brazil, and Paraguay. The male has white plumage and bristly bluish-black bare skin around its eye, beak and throat. The female is more drab, being olive-brown above with streaked yellow underparts.

from $1.99

Grey-banded mannikinLeast concern

Grey-banded mannikin

Lonchura vana

The grey-banded mannikin, or grey-banded munia, is a species of estrildid finch known to be found in Anggi Gigi, Tamrau Mountains, and Arfak Mountains in the Vogelkop Peninsula in north-western Papua, Indonesia. This species inhabits mid-mountain wet grassland and marshland. It also can be found on abandoned agricultural plots near human settlements.

from $1.99

Sangihe pittaEndangered

Sangihe pitta

Erythropitta caeruleitorques

The Sulawesi pitta is a species of pitta. It was considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs in Sulawesi, Manterawu, and Togian Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Sulawesi pittaLeast concern

Sulawesi pitta

Erythropitta celebensis

The Sulawesi pitta is a species of pitta. It was considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs in Sulawesi, Manterawu, and Togian Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Garnet PittaNear threatened

Garnet Pitta

Erythropitta granatina

The garnet pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, Singapore, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss. The form occurring in the Malaysian state of Sabah has been split as the black-crowned pitta.

from $1.99

Three-wattled BellbirdVulnerable

Three-wattled Bellbird

Procnias tricarunculatus

The three-wattled bellbird is a Central American migratory bird of the cotinga family. The sexes are very dissimilar in appearance. The male has a white head and throat and the remaining plumage is chestnut brown. From the base of his beak dangle three long, slender, black wattles that he uses in display. The female has olive plumage with yellowish streaked underparts and a yellow vent area.

from $1.99

Papuan pittaLeast concern

Papuan pitta

Erythropitta macklotii

The Papuan pitta is a species of pitta. It was formerly considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is found in the Aru Islands, New Guinea and the northern Cape York Peninsula. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Siau pittaEndangered

Siau pitta

Erythropitta palliceps

The Sulawesi pitta is a species of pitta. It was considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs in Sulawesi, Manterawu, and Togian Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

South Moluccan PittaLeast concern

South Moluccan Pitta

Erythropitta rubrinucha

The South Moluccan pitta is a species of pitta. It was formerly considered a subspecies of the red-bellied pitta. It is endemic to Indonesia where it occurs on Buru and Seram. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

North Moluccan pittaLeast concern

North Moluccan pitta

Erythropitta rufiventris

The North Moluccan pitta is a species of pitta. It was long considered a subspecies of the red-bellied pitta, but was split on the basis of genetic and morphological studies. It is endemic to Indonesia where it occurs on the northern Moluccas. Its natural habitat is tropical moist lowland forests. While it has suffered some habitat loss, it is not considered threatened with extinction.

from $1.99

Black-headed WaxbillLeast concern

Black-headed Waxbill

Estrilda atricapilla

The black-headed waxbill is a common species of estrildid finch found in central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 620,000 km².

from $1.99

Grey-headed silverbillNot evaluated

Grey-headed silverbill

Spermestes griseicapilla

The grey-headed silverbill, also known as pearl-headed mannikin, is a species of estrildid finch found in eastern Africa, Ethiopia, Kenya, South Sudan, and Tanzania. It has an estimated global extent of occurrence of 400,000 km2 (150,000 sq mi). It was formerly usually placed in the monotypic genus Odontospiza as Odontospiza caniceps and sometimes placed in the genus Lonchura.

from $1.99

Hook-billed KingfisherLeast concern

Hook-billed Kingfisher

Melidora macrorrhina

The hook-billed kingfisher is a species of kingfisher in the subfamily Halcyoninae that is resident in the lowland forested areas of New Guinea and some of the nearby islands. It is the only member of the genus Melidora.

from $1.99

Crimson-rumped WaxbillLeast concern

Crimson-rumped Waxbill

Estrilda rhodopyga

The crimson-rumped waxbill also known as rosy-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 830,000 km2.

from $1.99

Purple-bearded Bee-eaterLeast concern

Purple-bearded Bee-eater

Meropogon forsteni

The purple-bearded bee-eater or Celebes bee-eater is a species of bee-eater endemic to the island of Sulawesi, Indonesia. This species is often seen in clearings inside dense forest.

from $1.99

Chestnut-headed Bee-eaterLeast concern

Chestnut-headed Bee-eater

Merops leschenaulti

The chestnut-headed bee-eater, or bay-headed bee-eater, is a bird in the bee-eater family Meropidae. It breeds on the Indian subcontinent and adjoining regions, ranging from India, Bangladesh and Sri Lanka across Southeast Asia to Indonesia.

from $1.99

Beautiful firetailLeast concern

Beautiful firetail

Stagonopleura bella

The beautiful firetail is a common species of estrildid finch found in Australia. It has an estimated global extent of occurrence of 1,000,000 km2 (390,000 sq mi). The species inhabits temperate shrubland habitats in Australia. The IUCN has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Somali Bee-eaterLeast concern

Somali Bee-eater

Merops revoilii

The Somali bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in Ethiopia, Kenya, Saudi Arabia, Somalia and Tanzania. This is a small bee-eater that prefers arid country and desert areas where it may be locally common.

from $1.99

Olive Bee-eaterLeast concern

Olive Bee-eater

Merops superciliosus

The olive bee-eater or Madagascar bee-eater is a bee-eater species in the genus Merops. It is native to the southern half of Africa where it is present in Angola; Botswana; Burundi; Comoros; Democratic Republic of the Congo; Djibouti; Eritrea; Ethiopia; Kenya; Madagascar; Malawi; Mayotte; Mozambique; Namibia; Rwanda; Somalia; South Sudan; Sudan; Tanzania; Uganda; Zambia; Zimbabwe.

from $1.99

Buff-tailed SicklebillLeast concern

Buff-tailed Sicklebill

Eutoxeres condamini

The buff-tailed sicklebill is a species of hermit hummingbird from the lower Andes and adjacent west Amazonian lowlands from southern Colombia and northern Ecuador to Peru and Bolivia.

from $1.99

Lavender WaxbillNot evaluated

Lavender Waxbill

Glaucestrilda caerulescens

The lavender waxbill is a common species of estrildid finch native to Central Africa and successfully introduced on Hawaiʻi. It has an estimated global extent of occurrence of 620,000 km2 (240,000 sq mi).

from $1.99

Perijá metaltailEndangered

Perijá metaltail

Metallura iracunda

The Perijá metaltail is a Near Threatened species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Bronzy HermitLeast concern

Bronzy Hermit

Glaucis aeneus

The bronzy hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia, Costa Rica, Ecuador, Honduras, Nicaragua, and Panama.

from $1.99

Coppery metaltailLeast concern

Coppery metaltail

Metallura theresiae

The coppery metaltail is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Dusky LoryLeast concern

Dusky Lory

Pseudeos fuscata

The dusky lory is a species of parrot in the subfamily Loriinae of the family Psittaculidae. Alternative common names are the white-rumped lory or the dusky-orange lory. They are also known as "banded lories" or "duskies". It is also sometimes placed in the Chalcopsitta genus, but mitochondrial analyses prove that it truly belongs to the Pseudeos genus.

from $1.99

Purple grenadierLeast concern

Purple grenadier

Granatina ianthinogaster

The purple grenadier is a common species of estrildid finch found in eastern Africa.

from $1.99

Tepui ParrotletLeast concern

Tepui Parrotlet

Nannopsittaca panychlora

The tepui parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the tepuis of northern Brazil, western Guyana, and southern Venezuela.

from $1.99

Diamond firetailVulnerable

Diamond firetail

Stagonopleura guttata

The diamond firetail is a species of estrildid finch that is endemic to Australia. It has a patchy distribution and generally occupies drier forests and grassy woodlands west of the Great Dividing Range from South East Queensland to the Eyre Peninsula in South Australia. While it is a small stocky bird it is one of the largest finches in Australia.

from $1.99

Bourke's ParrotLeast concern

Bourke's Parrot

Neopsephotus bourkii

Bourke's parrot, also known as the blue-vented parrot, sundown parrot, pink-bellied parrot, Bourke's parakeet, Bourke or "Bourkie", is a small parrot found in Australia and the only species in its genus, Neopsephotus. It is approximately 19 cm long and weighs around 45 grams. It is named after General Sir Richard Bourke, Governor of New South Wales from 1831 to 1837.

from $1.99

KākāVulnerable

Kākā

Nestor meridionalis

The New Zealand kākā is a large species of parrot of the family Strigopidae found in native forests of New Zealand. The species is often known by the abbreviated name kākā, although it shares this name with the Norfolk kākā and Chatham kākā, both recently extinct. Two subspecies of New Zealand kākā are recognised.

from $1.99

Andean Cock-of-the-rockLeast concern

Andean Cock-of-the-rock

Rupicola peruvianus

The Andean cock-of-the-rock, also known as tunki (Quechua), is a large passerine bird of the cotinga family native to Andean cloud forests in South America. It is the national bird of Peru. It has four subspecies and its closest relative is the Guianan cock-of-the-rock.

from $1.99

Atlantic CanaryLeast concern

Atlantic Canary

Serinus canaria

The Atlantic canary, known worldwide simply as the wild canary and also called the island canary, common canary, or canary, is a small passerine bird belonging to the genus Serinus in the true finch family, Fringillidae. It is native to the Canary Islands, the Azores, and Madeira. Wild birds are mostly yellow-green, with brownish streaking on the back.

from $1.99

Philippine PittaLeast concern

Philippine Pitta

Erythropitta erythrogaster

The Philippine pitta or blue-breasted pitta, is a species of bird in the family Pittidae. It is a striking and colorful with a red belly, black throat, a brown head, a blue chest, rump and tail. It is found in Indonesia and the Philippines. Its natural habitat is tropical moist lowland forest. It is part of the Red-bellied pitta species complex.

from $1.99

Black-collared LovebirdLeast concern

Black-collared Lovebird

Agapornis swindernianus

The black-collared lovebird also known as Swindern's lovebird is a small, 13.5 cm long, African parrot in the genus Agapornis and belongs to the Agapornithinae subfamily. The black-collared lovebird is widespread across the African tropical closed rainforest. It is a mostly green parrot with black band on the back of its neck, and a dark greyish-black bill. Both sexes are similar.

from $1.99

Western Ground ParrotNot evaluated

Western Ground Parrot

Pezoporus flaviventris

The ground parrot is a parrot endemic to Australia. It is one of only four ground-dwelling parrots in the world, the others being the closely related night parrot, the Antipodes parakeet, and the flightless kākāpō from New Zealand.

from $1.99

Lesser bird-of-paradiseLeast concern

Lesser bird-of-paradise

Paradisaea minor

The lesser bird-of-paradise is a bird-of-paradise in the genus Paradisaea.

from $1.99

Eastern Ground ParrotLeast concern

Eastern Ground Parrot

Pezoporus wallicus

The ground parrot is a parrot endemic to Australia. It is one of only four ground-dwelling parrots in the world, the others being the closely related night parrot, the Antipodes parakeet, and the flightless kākāpō from New Zealand.

from $1.99

Classified by dominant adult plumage colour, as a visual guide.