Africa

Exotic birds that live in Africa in the wild. 292 species

Grey-headed LovebirdLeast concern

Grey-headed Lovebird

Agapornis canus

The gray-headed lovebird or Madagascar lovebird is a small species of parrot of the lovebird genus. It is a mainly green parrot. The species is sexually dimorphic and only the adult male has grey on its upper body. They are native on the island of Madagascar and are the only lovebird species which are not native on the African continent. They are the smallest of the lovebird species.

from $1.99

Fischer's LovebirdNear threatened

Fischer's Lovebird

Agapornis fischeri

Fischer's lovebird is a small parrot species of the genus Agapornis. They were originally discovered in the late 19th century. They are named after the 19th century German explorer of East Africa Gustav Fischer.

from $1.99

Lilian's LovebirdNear threatened

Lilian's Lovebird

Agapornis lilianae

Lilian's lovebird, also known as the Nyasa lovebird, is a small African parrot species of the lovebird genus. It is mainly green and has orange on its upper chest and head. It is 13 cm (5 inches) long and is the smallest parrot on mainland Africa. In captivity, it is uncommon and difficult to breed.

from $1.99

Black-cheeked LovebirdVulnerable

Black-cheeked Lovebird

Agapornis nigrigenis

The black-cheeked lovebird is a small parrot species of the lovebird genus. It is mainly green and has a brown head, red beak, and white eyerings. It is endemic to a relatively small range in southwest Zambia, where it is vulnerable to habitat loss.

from $1.99

Yellow-collared LovebirdLeast concern

Yellow-collared Lovebird

Agapornis personatus

The yellow-collared lovebird, also called masked lovebird, black-masked lovebird or eye ring lovebird, is a monotypic species of bird of the lovebird genus in the parrot family Psittaculidae. They are native to Arusha Region of Tanzania and have been introduced to Burundi and Kenya.

from $1.99

Red-faced lovebirdLeast concern

Red-faced lovebird

Agapornis pullarius

The red-headed lovebird, also known as the red-faced lovebird, is a member of the genus Agapornis, a group commonly known as lovebirds. Like other lovebirds, it is native to Africa.

from $1.99

Rosy-faced LovebirdLeast concern

Rosy-faced Lovebird

Agapornis roseicollis

The rosy-faced lovebird, also known as the rosy-collared or peach-faced lovebird, is a species of lovebird native to the Namibian savanna woodlands. Loud and constant chirpers, these birds are very social animals and often congregate in small groups in the wild. They eat throughout the day and take frequent baths. Coloration can vary widely among populations. Plumage is identical in males and females.

from $1.99

Black-collared LovebirdLeast concern

Black-collared Lovebird

Agapornis swindernianus

The black-collared lovebird also known as Swindern's lovebird is a small, 13.5 cm long, African parrot in the genus Agapornis and belongs to the Agapornithinae subfamily. The black-collared lovebird is widespread across the African tropical closed rainforest. It is a mostly green parrot with black band on the back of its neck, and a dark greyish-black bill. Both sexes are similar.

from $1.99

Black-winged LovebirdLeast concern

Black-winged Lovebird

Agapornis taranta

The black-winged lovebird also known as Abyssinian lovebird is a mainly green bird of the parrot family. At about 16.5 cm (6.5 inches) long, it is the largest of the lovebird genus, a group of small parrots. The adult male is easily identified by its red forehead, and the adult female by its all-green head. They are native to Eritrea and Ethiopia, and they are uncommon as pets.

from $1.99

Mandarin DuckLeast concern

Mandarin Duck

Aix galericulata

The mandarin duck is a perching duck species native to East and Northeast Asia. It is sexually dimorphic; the males are elaborately coloured, while the females have more subdued colours. It is a medium-sized duck, at 41–49 cm (16–19 in) long with a 65–75 cm (26–30 in) wingspan. It is closely related to the North American wood duck, the only other member of the genus Aix.

from $1.99

Wood duckLeast concern

Wood duck

Aix sponsa

The wood duck or Carolina duck is a partially migratory species of perching duck found in North America. The male is one of the most colorful North American waterfowls.

from $1.99

Common KingfisherLeast concern

Common Kingfisher

Alcedo atthis

The common kingfisher, also known as the Eurasian kingfisher and river kingfisher, is a small kingfisher with seven subspecies recognized within its wide distribution across Eurasia and North Africa. It is resident in much of its range, but migrates from areas where rivers freeze in winter.

from $1.99

Shining-blue KingfisherLeast concern

Shining-blue Kingfisher

Alcedo quadribrachys

The shining-blue kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is found in tropical Africa.

from $1.99

Half-collared KingfisherLeast concern

Half-collared Kingfisher

Alcedo semitorquata

The half-collared kingfisher is a kingfisher in the subfamily Alcedininae that is found in southern and eastern Africa. It feeds almost exclusively on fish and frequents streams, rivers and larger bodies of water with dense shoreline vegetation.

from $1.99

Red-headed finchLeast concern

Red-headed finch

Amadina erythrocephala

The red-headed finch is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,600,000 km2 (620,000 sq mi). It is found in Angola, Botswana, Lesotho, Namibia, South Africa and Zimbabwe.

from $1.99

Cut-throat finchLeast concern

Cut-throat finch

Amadina fasciata

The cut-throat finch is a common species of estrildid finch found throughout Africa; it is also known as the bearded finch, the ribbon finch, the cut throat, and the weaver finch.

from $1.99

Red avadavatLeast concern

Red avadavat

Amandava amandava

The red avadavat, red munia or strawberry finch, is a sparrow-sized bird of the family Estrildidae. It is found in the open fields and grasslands of tropical Asia and is popular as a cage bird due to the colourful plumage of the males in their breeding season. It breeds in the Indian subcontinent in the monsoon season.

from $1.99

Orange-breasted waxbillLeast concern

Orange-breasted waxbill

Amandava subflava

The orange-breasted waxbill, also known as the zebra waxbill, is a small sparrow-like bird with a reddish iris, orange breast, red bill and dark olive-green plumage. The male has a red rump, dark bars on the whitish flank and a scarlet eyebrow stripe. The female is duller and smaller than male; it also lacks the male's red eyebrow.

from $1.99

Orange-winged amazonLeast concern

Orange-winged amazon

Amazona amazonica

The orange-winged amazon, also known as orange-winged parrot and loro guaro, is a large amazon parrot. It is a resident breeding bird in tropical South America, from Colombia, Trinidad and Tobago south to Peru, Bolivia and central Brazil. Its habitat is forest and semi-open country. Although common, it is persecuted as an agricultural pest and by capture for the pet trade. It is also hunted as a food source.

from $1.99

Príncipe SunbirdLeast concern

Príncipe Sunbird

Anabathmis hartlaubii

The Príncipe sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the island of Príncipe, part of the country of São Tomé and Príncipe which lies off the west coast of Africa in the Gulf of Guinea.

from $1.99

Newton's SunbirdLeast concern

Newton's Sunbird

Anabathmis newtonii

Newton's sunbird, or the São Tomé sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to São Tomé Island. It is one of the smallest sunbirds.

from $1.99

Reichenbach's SunbirdLeast concern

Reichenbach's Sunbird

Anabathmis reichenbachii

Reichenbach's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the African tropical rainforest.

from $1.99

Orange-breasted SunbirdLeast concern

Orange-breasted Sunbird

Anthobaphes violacea

The orange-breasted sunbird is a species of small, predominantly nectar-feeding bird that is endemic to the fynbos shrubland biome of southwestern South Africa. It is the only member of the genus Anthobaphes, in the family Nectariniidae, though it is sometimes placed in the genus Nectarinia.

from $1.99

Anchieta's sunbirdLeast concern

Anchieta's sunbird

Anthreptes anchietae

Anchieta's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, the DRC, Malawi, Mozambique, Tanzania, and Zambia, and is named after José Alberto de Oliveira Anchieta.

from $1.99

Violet-tailed SunbirdLeast concern

Violet-tailed Sunbird

Anthreptes aurantius

The violet-tailed sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found near water in forest, scrub and mangrove in the Central African countries of Angola, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, and Gabon. It is part of the violet-backed sunbird superspecies.

from $1.99

Mangrove SunbirdLeast concern

Mangrove Sunbird

Anthreptes gabonicus

The mangrove sunbird or mouse-brown sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. Its range covers areas near the Gulf of Guinea, from Senegal to northwestern Angola.

from $1.99

Western Violet-backed SunbirdLeast concern

Western Violet-backed Sunbird

Anthreptes longuemarei

The western violet-backed sunbird or Longuemare's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is the most widely ranging species in the violet-backed sunbird superspecies, ranging throughout a large part of tropical mainland sub-Saharan Africa not inhabited by other members of the superspecies. It is mainly found in regions with mesic woodland.

from $1.99

Uluguru Violet-backed SunbirdLeast concern

Uluguru Violet-backed Sunbird

Anthreptes neglectus

The Uluguru violet-backed sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. The bird is small with a short bill. The male is an iridescent upper body while the female has a brown upperbody. Both have pale-gray underbodies. It is found in forests in eastern Kenya, eastern Tanzania and north-eastern Mozambique. It is part of the violet-backed sunbird superspecies.

from $1.99

Eastern Violet-backed SunbirdLeast concern

Eastern Violet-backed Sunbird

Anthreptes orientalis

The eastern violet-backed sunbird, also known as the Kenya violet-backed sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in arid savanna of East Africa, ranging from Djibouti in north to Tanzania in south. It is part of the violet-backed sunbird superspecies.

from $1.99

Grey-chinned SunbirdLeast concern

Grey-chinned Sunbird

Anthreptes rectirostris

The yellow-chinned sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in West Africa, namely Sierra Leone to Ghana. The grey-chinned sunbird was formerly grouped with this species.

from $1.99

Plain-backed SunbirdNear threatened

Plain-backed Sunbird

Anthreptes reichenowi

The plain-backed sunbird, also known as blue-throated sunbird is a sunbird. The sunbirds are a group of very small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also take insects, especially when feeding young. Flight is fast and direct on their short wings. Most species can take nectar by hovering like a hummingbird, but usually perch to feed most of the time.

from $1.99

Banded Green SunbirdVulnerable

Banded Green Sunbird

Anthreptes rubritorques

The banded green sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Tanzania.

from $1.99

Little Green SunbirdLeast concern

Little Green Sunbird

Anthreptes seimundi

The little green sunbird, also called Seimund's sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is sometimes placed in the genus Nectarinia. It is widespread throughout the African tropical rainforest.

from $1.99

Blue craneVulnerable

Blue crane

Anthropoides paradiseus

The blue crane, also known as the Stanley crane and the paradise crane, is the national bird of South Africa. The species is listed as Vulnerable by the IUCN.

from $1.99

Demoiselle craneLeast concern

Demoiselle crane

Anthropoides virgo

The demoiselle crane is a species of crane found in central Eurosiberia, ranging from the Black Sea to Mongolia and Northeast China. There is also a small breeding population in Turkey. These cranes are migratory birds. Birds from western Eurasia will spend the winter in Africa while the birds from Asia, Mongolia and China will spend the winter in the Indian subcontinent.

from $1.99

Bare-cheeked TrogonLeast concern

Bare-cheeked Trogon

Apaloderma aequatoriale

The bare-cheeked trogon is a species of bird in the family Trogonidae found in the rainforests of western central Africa.

from $1.99

Narina TrogonLeast concern

Narina Trogon

Apaloderma narina

The Narina trogon is a largely green and red, medium-sized bird in the family Trogonidae. It is native to forests and woodlands of the Afrotropics. Though it is the most widespread and diverse in habitat choice of the three Apaloderma species, its numbers are locally depleted due to deforestation. Some populations are sedentary while others undertake regular movements.

from $1.99

Bar-tailed TrogonLeast concern

Bar-tailed Trogon

Apaloderma vittatum

The bar-tailed trogon is a species of bird in the family Trogonidae. It is a resident bird native to central Africa that eats primarily insects and fruit.

from $1.99

ShoebillVulnerable

Shoebill

Balaeniceps rex

The shoebill, also known as the whale-headed stork, whalebill, and shoe-billed stork, is a large long-legged wading bird. It is named for its enormous, shoe-shaped bill. It has a somewhat stork-like overall form and was previously classified as a stork in the order Ciconiiformes, but genetic evidence has now placed it along with pelicans, herons, and its closest relative, the hamerkop, all in the order Pelecaniformes.

from $1.99

Black Crowned CraneVulnerable

Black Crowned Crane

Balearica pavonina

The black crowned crane is a part of the family Gruidae, along with its sister species, the grey crowned crane. It is topped with its characteristic bristle-feathered golden crown.

from $1.99

Grey Crowned CraneEndangered

Grey Crowned Crane

Balearica regulorum

The grey crowned crane or gray crowned crane is a large crane species native to Sub-Saharan Africa. It occurs mainly in dry savannah, although it nests in somewhat wetter habitats, and can also be found in marshes, cultivated lands and grassy flatlands near rivers and lakes. Its body plumage is mainly grey and it has white cheeks, a red throat patch, and a stiff golden crown.

from $1.99

Eurasian Eagle-owlLeast concern

Eurasian Eagle-owl

Bubo bubo

The Eurasian eagle-owl is a species of eagle-owl, a type of bird that resides much over Eurasia. It is often just called the eagle-owl in Europe and Asia.

from $1.99

Wattled CraneVulnerable

Wattled Crane

Bugeranus carunculatus

The wattled crane is a large, threatened species of crane found in wetlands and grasslands of eastern and southern Africa, ranging from Ethiopia to South Africa. Some authorities consider it the sole member of the genus Bugeranus.

from $1.99

White-thighed HornbillLeast concern

White-thighed Hornbill

Bycanistes albotibialis

The white-thighed hornbill is a species of hornbill. It is found in Angola, Benin, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Nigeria, Sudan, and Uganda. It is sometimes considered to be a subspecies of the brown-cheeked hornbill.

from $1.99

Silvery-cheeked HornbillLeast concern

Silvery-cheeked Hornbill

Bycanistes brevis

The silvery-cheeked hornbill is a large species of hornbill found in Africa. Silvery-cheeked hornbills are residents of the tall evergreen forests of East Africa from Ethiopia to South Africa. In Zimbabwe it is threatened by habitat destruction and its presence in South Africa is marginal, but it remains locally fairly common, especially in the northern and central parts of its range.

from $1.99

Trumpeter HornbillLeast concern

Trumpeter Hornbill

Bycanistes bucinator

The trumpeter hornbill is a medium-sized hornbill, with length between 58 and 65 cm, characterized by a large grey casque on the bill, smaller in females. The eyes are brown or red, with pink surrounding skin. Body mass is between 0.45 and 1 kg. It is similar to silvery-cheeked hornbill. Distinguishing features include an all-black back, white belly and white underwing coverts, and red facial skin.

from $1.99

Brown-cheeked HornbillVulnerable

Brown-cheeked Hornbill

Bycanistes cylindricus

The brown-cheeked hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Ivory Coast, Ghana, Guinea, Liberia, Sierra Leone, and Togo. Its natural habitats are tropical and subtropical moist broadleaf forests, plantations, and secondary growth forests. It is threatened by habitat destruction, as timber is harvested and the forests become increasingly fragmented.

from $1.99

Piping HornbillLeast concern

Piping Hornbill

Bycanistes fistulator

The piping hornbill is a bird in the hornbill family. This black-and-white species is found in humid forest and second growth in Central and West Africa, ranging from Senegal east to Uganda and south to Angola. At about 50 cm (20 in) in length, it is the smallest member of the genus Bycanistes.

from $1.99

Black-and-white-casqued HornbillLeast concern

Black-and-white-casqued Hornbill

Bycanistes subcylindricus

The black-and-white-casqued hornbill, also known as the grey-cheeked hornbill, is a large black and white hornbill. It has an oversized blackish bill with a large casque on top. The female is slightly smaller than the male and has a significantly smaller casque. It is a monogamous species, and pairs nest in suitable tree cavities. The female usually lays up to two eggs.

from $1.99

European GoldfinchLeast concern

European Goldfinch

Carduelis carduelis

The European goldfinch, or simply goldfinch, is a small passerine bird in the finch family that is native to the Palearctic zone in Europe, northern Africa, and western Asia. It has been introduced to other areas, including Australia, New Zealand, Uruguay and the United States.

from $1.99

Southern CassowaryLeast concern

Southern Cassowary

Casuarius casuarius

The southern cassowary, also known as double-wattled cassowary, Australian cassowary, or two-wattled cassowary, is a large, flightless, mostly black bird, found in Indonesia, Papua New Guinea, and northeastern Australia. It is one of the three living species of cassowary, alongside the dwarf cassowary and the northern cassowary. It is a ratite and therefore related to the emu, ostrich, rhea and kiwi.

from $1.99

Black-casqued Wattled HornbillLeast concern

Black-casqued Wattled Hornbill

Ceratogymna atrata

The black-casqued hornbill, or black-casqued wattled hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found fairly commonly across sub-Saharan Africa, being known from Sierra Leone and Liberia in Western Africa, south to Angola and east to the Democratic Republic of the Congo and western Uganda. They are currently considered of near threatened, and their population is declining.

from $1.99

Yellow-casqued Wattled HornbillVulnerable

Yellow-casqued Wattled Hornbill

Ceratogymna elata

The yellow-casqued hornbill, also known as the yellow-casqued wattled hornbill, is found in the rainforest of coastal regions of West Africa, for example in Côte d'Ivoire. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Pied KingfisherLeast concern

Pied Kingfisher

Ceryle rudis

The pied kingfisher is a species of water kingfisher widely distributed across Africa and Asia. Originally described by Carl Linnaeus in 1758, it has five recognised subspecies, and is the only member of the genus Ceryle. Its black-and white-plumage and crest, as well as its habit of hovering over clear lakes and rivers before diving for fish, make it distinctive.

from $1.99

Black-backed dwarf kingfisherNear threatened

Black-backed dwarf kingfisher

Ceyx erithaca

The black-backed dwarf kingfisher, also known as the three-toed kingfisher, is a pocket-sized bird in the family Alcedinidae. It was formerly considered as conspecific with the rufous-backed dwarf kingfisher and together the species complex was known by the English name "oriental dwarf kingfisher".

from $1.99

Buff-throated SunbirdLeast concern

Buff-throated Sunbird

Chalcomitra adelberti

The buff-throated sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Benin, Cameroon, Ivory Coast, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, and Togo.

from $1.99

Amethyst SunbirdLeast concern

Amethyst Sunbird

Chalcomitra amethystina

The amethyst sunbird, also called the black sunbird, is a species of passerine bird in the family Nectariniidae. It is native to the Afrotropics, mostly south of the equator. They are commonly found in well-watered habitats, and undertake seasonal movements to visit flowering woodlands.

from $1.99

Socotra SunbirdLeast concern

Socotra Sunbird

Chalcomitra balfouri

The Socotra sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Socotra.

from $1.99

Carmelite SunbirdLeast concern

Carmelite Sunbird

Chalcomitra fuliginosa

The Carmelite sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Liberia as well as the lower Congo River and coastal areas of western and central Africa down to central Angola.

from $1.99

Hunter's SunbirdLeast concern

Hunter's Sunbird

Chalcomitra hunteri

Hunter's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Ethiopia, Kenya, Somalia, South Sudan, Tanzania, and Uganda.

from $1.99

Green-throated SunbirdLeast concern

Green-throated Sunbird

Chalcomitra rubescens

The green-throated sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in the African countries of Angola, Burundi, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Kenya, Nigeria, Rwanda, South Sudan, Tanzania, Uganda, and Zambia.

from $1.99

Scarlet-chested SunbirdLeast concern

Scarlet-chested Sunbird

Chalcomitra senegalensis

The scarlet-chested sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in many areas of Sub-Saharan Africa, and from South Sudan to South Africa.

from $1.99

Greater double-collared sunbirdLeast concern

Greater double-collared sunbird

Cinnyris afer

The greater double-collared sunbird is a small bird in the sunbird family. It was formerly placed in genus Nectarinia.

from $1.99

Purple-banded SunbirdLeast concern

Purple-banded Sunbird

Cinnyris bifasciatus

The purple-banded sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Botswana, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ethiopia, Eswatini, Gabon, Kenya, Malawi, Mozambique, Namibia, Rwanda, Somalia, South Africa, Tanzania, Uganda, Zambia, and Zimbabwe.

from $1.99

Orange-tufted SunbirdLeast concern

Orange-tufted Sunbird

Cinnyris bouvieri

The orange-tufted sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in moist savanna, the grassy edges of gallery forest and of isolated tropical forests in Africa. It is absent from forests in the central Congo Basin.

from $1.99

Southern Double-collared SunbirdLeast concern

Southern Double-collared Sunbird

Cinnyris chalybeus

The southern double-collared sunbird or lesser double-collared sunbird is a small passerine bird which breeds in southern Africa. It is mainly resident, but partially migratory in the north-east of its range.

from $1.99

Olive-bellied SunbirdLeast concern

Olive-bellied Sunbird

Cinnyris chloropygius

The olive-bellied sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is widely spread across the African tropical rainforest primarily throughout West and Central Africa, but is also found in Southern and East Africa.

from $1.99

Splendid SunbirdLeast concern

Splendid Sunbird

Cinnyris coccinigastrus

The splendid sunbird is a sunbird. The sunbirds are a group of very small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also feed on insects, especially when feeding young.

from $1.99

Anjouan SunbirdLeast concern

Anjouan Sunbird

Cinnyris comorensis

The Anjouan sunbird is a species of bird in the sunbird family, Nectariniidae. It is endemic to Anjouan island in the Comoros, where its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. Male birds of this species are more colorful than females.

from $1.99

Mayotte SunbirdLeast concern

Mayotte Sunbird

Cinnyris coquerellii

The Mayotte sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Mayotte and surrounding islets in the southeastern Comoros. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Copper SunbirdLeast concern

Copper Sunbird

Cinnyris cupreus

The copper sunbird is a species of passerine bird in the family Nectariniidae. It is native to tropical Africa, its range extending from Senegal and Guinea in the west to South Sudan and Kenya in the east, and southwards to Angola, Zambia, Zimbabwe and Mozambique.

from $1.99

Seychelles sunbirdLeast concern

Seychelles sunbird

Cinnyris dussumieri

The Seychelles sunbird is a small passerine from the sunbird family. It is named after the French explorer Jean-Jacques Dussumier. It is native to the Seychelles, where it is known as kolibri in Seychellois Creole. This bird is placed in the genus Cinnyris by some authorities and in Nectarinia by others.

from $1.99

Red-chested SunbirdLeast concern

Red-chested Sunbird

Cinnyris erythrocercus

The red-chested sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Burundi, Democratic Republic of the Congo, Ethiopia, Kenya, Rwanda, South Sudan, Tanzania, and Uganda.

from $1.99

Forest double-collared sunbirdLeast concern

Forest double-collared sunbird

Cinnyris fuelleborni

The forest double-collared sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is a resident breeder of tropical moist montane forests in parts of East Africa.

from $1.99

Dusky SunbirdLeast concern

Dusky Sunbird

Cinnyris fuscus

The dusky sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. This relatively dull sunbird is found in arid savanna, thickets and shrubland in Angola, Botswana, Namibia, and South Africa.

from $1.99

Shining SunbirdLeast concern

Shining Sunbird

Cinnyris habessinicus

The Abyssinian sunbird, formerly the shining sunbird, is a species of passerine bird in the sunbird family Nectariniidae. The Arabian sunbird was formerly treated as a subspecies.

from $1.99

Humblot's SunbirdLeast concern

Humblot's Sunbird

Cinnyris humbloti

Humblot's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to the islands of Grand Comoro and Mohéli in the Comoros.

from $1.99

Johanna's SunbirdLeast concern

Johanna's Sunbird

Cinnyris johannae

Johanna's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is widely spread across the African tropical rainforest. It is named after Johanna Verreaux, wife of French naturalist Édouard Verreaux.

from $1.99

Loveridge's SunbirdEndangered

Loveridge's Sunbird

Cinnyris loveridgei

Loveridge's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Tanzania.

from $1.99

Ludwig's Double-collared SunbirdLeast concern

Ludwig's Double-collared Sunbird

Cinnyris ludovicensis

Ludwig's double-collared sunbird or the montane double-collared sunbird, is a small passerine bird which breeds in forested mountains above 1,800 m (5,900 ft) in western Angola as well as the Nyika Plateau of northern Malawi and northeastern Zambia. This bird is sometimes considered to be con-specific with the greater double-collared sunbird. It is sometimes placed in the genus Nectarinia.

from $1.99

Miombo Double-collared SunbirdLeast concern

Miombo Double-collared Sunbird

Cinnyris manoensis

The eastern miombo sunbird or miombo double-collared sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in central and eastern Africa.

from $1.99

Marico SunbirdLeast concern

Marico Sunbird

Cinnyris mariquensis

The Marico sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae, which is native to woodlands of the eastern and southern Afrotropics.The bird is typically found in the southeast of the continent of Africa. It is of least concern on the IUCN Red List and has an unknown population size that has yet to be quantified.

from $1.99

Eastern Double-collared SunbirdLeast concern

Eastern Double-collared Sunbird

Cinnyris mediocris

The eastern double-collared sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in upland areas of Kenya and northern Tanzania.

from $1.99

Tiny SunbirdLeast concern

Tiny Sunbird

Cinnyris minullus

The tiny sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is sparsely distributed across the African tropical rainforest.

from $1.99

Black-bellied SunbirdLeast concern

Black-bellied Sunbird

Cinnyris nectarinioides

The black-bellied sunbird (Cinnyris nectarinioides) is a small sunbird located primarily in Africa. Two subspecies are recognized: the Cinnyris nectarinioides erlangeri, which is smaller and found in Ethiopia, Somalia, and Kenya; and the Cinnyris nectarinioides nectarinioides, which is larger and found in Kenya and Tanzania. This bird inhabits savannah, wetlands, and terrestrial freshwater areas.

from $1.99

Neergaard's sunbirdNear threatened

Neergaard's sunbird

Cinnyris neergaardi

Neergaard's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Mozambique and South Africa. Its natural habitat is subtropical or tropical dry forest near the coast, where it is threatened by habitat loss. It is named after Paul Neergaard, a Danish recruiting officer for the Wenela agency, who was stationed in southern Mozambique.

from $1.99

Malagasy Green SunbirdLeast concern

Malagasy Green Sunbird

Cinnyris notatus

The Malagasy green sunbird, also known as the long-billed green sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It has been placed in the genus Nectarinia. It is found in the Comoros and Madagascar. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest, subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, and subtropical or tropical moist montane forest.

from $1.99

Palestine sunbirdLeast concern

Palestine sunbird

Cinnyris osea

The Palestine sunbird is a small passerine bird of the sunbird family, Nectariniidae. Found in parts of the Middle East and sub-Saharan Africa, it is also known as the northern orange-tufted sunbird. However, the name "orange-tufted sunbird" refers to another species, found further south in Africa.

from $1.99

Oustalet's SunbirdLeast concern

Oustalet's Sunbird

Cinnyris oustaleti

Oustalet's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Malawi, Tanzania, and Zambia.

from $1.99

Pemba SunbirdLeast concern

Pemba Sunbird

Cinnyris pembae

The Pemba sunbird is a species of bird in the sunbird family. It is endemic to Pemba Island, Tanzania.

from $1.99

Beautiful SunbirdLeast concern

Beautiful Sunbird

Cinnyris pulchellus

The beautiful sunbird, formerly placed in the genus Nectarinia, is a small passerine bird in the sunbird family Nectariniidae. It is native to tropical Africa, its range extending from Senegal and Guinea in the west to Sudan, South Sudan, Ethiopia, Tanzania and Kenya in the east. It was formerly considered to be conspecific with the gorgeous sunbird.

from $1.99

Regal SunbirdLeast concern

Regal Sunbird

Cinnyris regius

The regal sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Albertine Rift montane forests.

from $1.99

Northern double-collared sunbirdLeast concern

Northern double-collared sunbird

Cinnyris reichenowi

The northern double-collared sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Burundi, Cameroon, Central African Republic, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Kenya, Nigeria, Rwanda, South Sudan, and Uganda.

from $1.99

Rufous-winged SunbirdVulnerable

Rufous-winged Sunbird

Cinnyris rufipennis

The rufous-winged sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Udzungwa Mountains of Tanzania.

from $1.99

Shelley's SunbirdLeast concern

Shelley's Sunbird

Cinnyris shelleyi

Shelley's sunbird is a species of bird in the sunbird family Nectariniidae. It is found in Democratic Republic of the Congo, Malawi, Mozambique, Tanzania, Zambia and Zimbabwe. The species is named after George Ernest Shelley, an English ornithologist and nephew of poet Percy Bysshe Shelley.

from $1.99

Souimanga SunbirdLeast concern

Souimanga Sunbird

Cinnyris sovimanga

The souimanga sunbird is a small passerine bird of the sunbird family, Nectariniidae. It is native to the islands of the western Indian Ocean where it occurs on Madagascar, the Aldabra Group and the Glorioso Islands.

from $1.99

Ruwenzori Double-collared SunbirdLeast concern

Ruwenzori Double-collared Sunbird

Cinnyris stuhlmanni

The Rwenzori double-collared sunbird, also called Stuhlmann's sunbird or the Rwanda double-collared sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in the Ruwenzori range of mountains in south central Africa. Its natural habitat is subtropical or tropical dry forests. It is threatened by habitat loss. It is sometimes considered to be a subspecies of the greater double-collared sunbird.

from $1.99

Superb SunbirdLeast concern

Superb Sunbird

Cinnyris superbus

The superb sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is widely spread across the African tropical rainforest.

from $1.99

White-bellied SunbirdLeast concern

White-bellied Sunbird

Cinnyris talatala

The white-bellied sunbird, also known as the white-breasted sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Botswana, Democratic Republic of the Congo, Eswatini, Malawi, Mozambique, Namibia, South Africa, Tanzania, Zambia, and Zimbabwe.

from $1.99

Tsavo SunbirdLeast concern

Tsavo Sunbird

Cinnyris tsavoensis

The Tsavo sunbird is a small passerine bird of Kenya and Tanzania. It is sometimes lumped with the purple-banded sunbird.

from $1.99

Ursula's SunbirdLeast concern

Ursula's Sunbird

Cinnyris ursulae

Ursula's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae restricted to the continental and near-shore portions of the Cameroon line.

from $1.99

Variable SunbirdLeast concern

Variable Sunbird

Cinnyris venustus

The variable sunbird or yellow-bellied sunbird, formerly Nectarinia venusta, is a sunbird. The sunbirds are a group of small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also take insects, especially when feeding young. Flight is fast and direct on their short wings. Most species can take nectar by hovering like a hummingbird, but usually perch to feed most of the time.

from $1.99

Angola waxbillLeast concern

Angola waxbill

Coccopygia bocagei

The Angola waxbill is a species of estrildid finch endemic to western Angola. Some taxonomists consider it to be conspecific with the swee waxbill of the south and east of South Africa; it differs from this in the yellowish belly and undertail coverts, rather than grey as in the swee waxbill.

from $1.99

Swee waxbillLeast concern

Swee waxbill

Coccopygia melanotis

The swee waxbill, is a common species of estrildid finch native to Southern Africa.

from $1.99

Yellow-bellied waxbillLeast concern

Yellow-bellied waxbill

Coccopygia quartinia

The yellow-bellied waxbill is a species of estrildid finch native to East Africa. The bird is now named yellow-bellied swee.

from $1.99

Abyssinian RollerLeast concern

Abyssinian Roller

Coracias abyssinicus

The Abyssinian roller, or Senegal roller, is a member of the roller family of birds which breeds across tropical Africa in a belt south of the Sahara, known as the Sahel. It is resident in the southern part of its range, but northern breeding populations are short-distance migrants, moving further south after the wet season.

from $1.99

Lilac-breasted RollerLeast concern

Lilac-breasted Roller

Coracias caudatus

The lilac-breasted roller is an African bird of the roller family, Coraciidae. It is widely distributed in Southern and Eastern Africa, and is a vagrant to the southern Arabian Peninsula. It prefers open woodland and savanna, and it is for the most part absent from treeless places.

from $1.99

Blue-bellied RollerLeast concern

Blue-bellied Roller

Coracias cyanogaster

The blue-bellied roller is a member of the roller family of birds which breeds across Africa in a narrow belt from Senegal to northeast Democratic Republic of the Congo. It is resident, apart from some local seasonal movements, in mature moist savannah dominated by Isoberlinia trees.

from $1.99

European RollerLeast concern

European Roller

Coracias garrulus

The European roller is the only member of the roller family Coraciidae breeding in Europe. Its range extends into the Maghreb, West Asia and Central Asia. It winters in southern Africa, primarily in dry wooded savanna and bushy plains. It occurs in a wide variety of habitats, but avoids treeless plains. It usually nests in tree holes.

from $1.99

Purple RollerLeast concern

Purple Roller

Coracias naevius

The purple roller, or rufous-crowned roller, is a medium-sized bird widespread in sub-Saharan Africa. Compared with other rollers its colours are rather dull and its voice harsh and grating.

from $1.99

Racket-tailed RollerLeast concern

Racket-tailed Roller

Coracias spatulatus

The racket-tailed roller is a species of bird in the family Coraciidae. It is found in southern Africa from Angola, south-eastern Democratic Republic of Congo and southern Tanzania to northern Botswana, Zimbabwe, Malawi and Mozambique.

from $1.99

Seychelles black parrotVulnerable

Seychelles black parrot

Coracopsis barklyi

The Seychelles black parrot, Praslin parrot or kato nwar is a sombre-coloured, medium-sized parrot endemic to the Seychelles. Historically, it has been treated as a subspecies of the lesser vasa parrot, although it shows morphological, ecological and behavioural differences.

from $1.99

Lesser Vasa ParrotLeast concern

Lesser Vasa Parrot

Coracopsis nigra

The lesser vasa parrot or black parrot is a black coloured parrot endemic to most of Madagascar. It is one of four species of vasa parrots, the others being the greater vasa parrot, the Seychelles black parrot, and the Comoros black parrot. The latter two were formerly considered conspecific with the lesser vasa parrot.

from $1.99

Greater Vasa ParrotLeast concern

Greater Vasa Parrot

Coracopsis vasa

The greater vasa parrot is one of two species of vasa parrot, the other being the lesser vasa parrot. The greater vasa parrot can be found throughout Madagascar and the Comoros.

from $1.99

Great Blue TuracoLeast concern

Great Blue Turaco

Corythaeola cristata

The great blue turaco is a bird species of the family Musophagidae. At 70–76 cm (28–30 in) in length, it is the largest species of turaco. It has predominantly grey-blue plumage with an upright blue-black crest around 10 cm (3.9 in) high. The male and female have similar plumage. It is widespread throughout the African tropical rainforest.

from $1.99

Grey Go-away-birdLeast concern

Grey Go-away-bird

Corythaixoides concolor

The grey go-away-bird, also known as grey lourie, grey loerie, or kwêvoël, is a bold and common turaco of the southern Afrotropics. They are present in arid to moist, open woodlands and thorn savanna, especially near surface water. They regularly form groups and parties that forage in tree tops, or dust bathe on the ground.

from $1.99

White-bellied go-away-birdNot evaluated

White-bellied go-away-bird

Corythaixoides leucogaster

The white-bellied go-away-bird is a bird of eastern Africa in the family Musophagidae, commonly known as turacos.

from $1.99

Bare-faced Go-away-birdLeast concern

Bare-faced Go-away-bird

Corythaixoides personatus

The bare-faced go-away-bird is a species of bird in the family Musophagidae which is native to the eastern Afrotropics. It is named for its distinctive and uniquely bare, black face.

from $1.99

White-bellied kingfisherLeast concern

White-bellied kingfisher

Corythornis leucogaster

The white-bellied kingfisher is a species of kingfisher in the subfamily Alcedininae that occurs in Mali and throughout the African tropical rainforest. The first formal description of the species was by the British zoologist Louis Fraser in 1843 under the binomial name Halcyon leucogaster.

from $1.99

Madagascar Pygmy KingfisherLeast concern

Madagascar Pygmy Kingfisher

Corythornis madagascariensis

The Madagascar pygmy kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae. It is endemic to Madagascar and found in western dry deciduous forests.

from $1.99

Malagasy kingfisherLeast concern

Malagasy kingfisher

Corythornis vintsioides

The Malagasy kingfisher or Madagascar kingfisher is a species of bird in the family Alcedinidae that is found in Madagascar, Mayotte and the Comoros. Its natural habitat is subtropical or tropical mangrove forests.

from $1.99

Western Plantain-eaterLeast concern

Western Plantain-eater

Crinifer piscator

The western plantain-eater, also known as the grey plantain-eater or western grey plantain-eater, is a large member of the turaco family, a group of large arboreal passerine-like birds restricted to Africa.

from $1.99

Eastern Plantain-eaterLeast concern

Eastern Plantain-eater

Crinifer zonurus

The eastern plantain-eater also known as the eastern grey plantain-eater, is a large member of the turaco family, a group of large arboreal near-passerine birds restricted to Africa.

from $1.99

Dusky crimsonwingLeast concern

Dusky crimsonwing

Cryptospiza jacksoni

The dusky crimsonwing is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 78,000 km2.

from $1.99

Red-faced crimsonwingLeast concern

Red-faced crimsonwing

Cryptospiza reichenovii

The red-faced crimsonwing is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 390,000 km2.

from $1.99

Abyssinian crimsonwingLeast concern

Abyssinian crimsonwing

Cryptospiza salvadorii

The Abyssinian crimsonwing, also known as the Ethiopian crimsonwing, Salvadori's crimsonwing or crimson-backed forest finch, is a common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 190,000 km2 (73,000 mi2).

from $1.99

Shelley's crimsonwingEndangered

Shelley's crimsonwing

Cryptospiza shelleyi

Shelley's crimsonwing is a vulnerable species of estrildid finch native to the Albertine Rift montane forests. It has shown population decline over the past few decades, with a current population estimate of 1,000–2,499. This is possibly related to uncontrolled deforestation.

from $1.99

Blue-headed SunbirdLeast concern

Blue-headed Sunbird

Cyanomitra alinae

The blue-headed sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Albertine Rift montane forests.

from $1.99

Blue-throated Brown SunbirdLeast concern

Blue-throated Brown Sunbird

Cyanomitra cyanolaema

The blue-throated brown sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Olive SunbirdLeast concern

Olive Sunbird

Cyanomitra olivacea

The olive sunbird is a large African species of sunbird belonging to the family Nectariniidae which encompasses species of sunbirds, spiderhunters, and flowerpeckers, and sugarbirds.

from $1.99

Cameroon SunbirdLeast concern

Cameroon Sunbird

Cyanomitra oritis

The Cameroon sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to montane forests of Cameroon, Nigeria, and Equatorial Guinea, including the island of Bioko. It inhabits high-altitude forests and feeds primarily on nectar and insects. The species shows marked sexual dimorphism, with males displaying a metallic blue breast and duller females, and is known to make seasonal altitudinal movements.

from $1.99

Grey SunbirdNot evaluated

Grey Sunbird

Cyanomitra veroxii

The grey sunbird or mouse-coloured sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to shoreline areas of Africa, from Somalia to South Africa.

from $1.99

Green-headed SunbirdLeast concern

Green-headed Sunbird

Cyanomitra verticalis

The green-headed sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Liberia, Malawi, Mali, Nigeria, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, South Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, and Zambia.

from $1.99

Fraser's SunbirdLeast concern

Fraser's Sunbird

Deleornis fraseri

Fraser's sunbird or the scarlet-tufted sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Angola, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Guinea, Liberia, Mali, Nigeria, Sierra Leone, Tanzania, Togo, and Uganda.

from $1.99

Golden-winged SunbirdLeast concern

Golden-winged Sunbird

Drepanorhynchus reichenowi

The golden-winged sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. Three subspecies are recognised. It is native to the Albertine Rift montane forests and East African montane forests.

from $1.99

Giant SunbirdVulnerable

Giant Sunbird

Dreptes thomensis

The giant sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is the only species in the genus Dreptes. It is endemic to the island of São Tomé, where it occurs in the central massif.

from $1.99

Common WaxbillLeast concern

Common Waxbill

Estrilda astrild

The common waxbill, also known as the St Helena waxbill, is a small passerine bird belonging to the estrildid finch family. It is native to sub-Saharan Africa but has been introduced to many other regions of the world and now has an estimated global extent of occurrence of 10,000,000 km2. It is popular and easy to keep in captivity.

from $1.99

Black-headed WaxbillLeast concern

Black-headed Waxbill

Estrilda atricapilla

The black-headed waxbill is a common species of estrildid finch found in central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 620,000 km².

from $1.99

Kandt's waxbillLeast concern

Kandt's waxbill

Estrilda kandti

Kandt's waxbill is a species of estrildid finch found in central Africa. It is sometimes considered conspecific with the black-headed waxbill.

from $1.99

Orange-cheeked WaxbillLeast concern

Orange-cheeked Waxbill

Estrilda melpoda

The orange-cheeked waxbill is a common species of estrildid finch native to western and central Africa, with an estimated global extent of occurrence of 3,600,000 km2.

from $1.99

Black-crowned WaxbillLeast concern

Black-crowned Waxbill

Estrilda nonnula

The black-crowned waxbill is a common species of estrildid finch found in western-central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,000,000 km2.

from $1.99

Crimson-rumped WaxbillLeast concern

Crimson-rumped Waxbill

Estrilda rhodopyga

The crimson-rumped waxbill also known as rosy-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 830,000 km2.

from $1.99

Black-rumped WaxbillLeast concern

Black-rumped Waxbill

Estrilda troglodytes

The black-rumped waxbill is a common species of estrildid finch found in Southern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,000,000 km2.

from $1.99

African silverbillLeast concern

African silverbill

Euodice cantans

The African silverbill is a small passerine bird formerly considered conspecific with the Asian species Indian silverbill,. This estrildid finch is a common resident breeding bird in dry savanna habitat, south of the Sahara Desert. This species has also been introduced to other countries such as Portugal, Qatar and United States.

from $1.99

Indian silverbillLeast concern

Indian silverbill

Euodice malabarica

The Indian silverbill or white-throated munia is a small passerine bird found in the Indian subcontinent and adjoining regions that was formerly considered to include the closely related African silverbill. This estrildid finch is a common resident breeding bird in the drier regions of the Middle East and the Indian subcontinent.

from $1.99

Southern Red BishopLeast concern

Southern Red Bishop

Euplectes orix

The southern red bishop or red bishop is a small passerine bird belonging to the bishop and widowbird genus Euplectes in the weaver family, the Ploceidae. It is common in wetlands and grassland in Africa south of the Equator. North of the Equator, it is replaced by the northern red bishop or orange bishop which was formerly regarded as a subspecies of this species.

from $1.99

Broad-billed rollerLeast concern

Broad-billed roller

Eurystomus glaucurus

The broad-billed roller is a member of the roller family of birds which breeds across tropical Africa and Madagascar in all but the driest regions. It is a wet season breeder, which migrates from the northern and southern areas of its range towards the moister equatorial belt in the dry season.

from $1.99

Blue-throated RollerLeast concern

Blue-throated Roller

Eurystomus gularis

The blue-throated roller is a species of roller in the family Coraciidae. It is native to the African tropical rainforest.

from $1.99

Dusky twinspotLeast concern

Dusky twinspot

Euschistospiza cinereovinacea

The dusky twinspot is a species of estrildid finch found in Sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 130,000 km2.

from $1.99

Dybowski's twinspotLeast concern

Dybowski's twinspot

Euschistospiza dybowskii

Dybowski's twinspot is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 450,000 km2.

from $1.99

Common Hill MynaLeast concern

Common Hill Myna

Gracula religiosa

The common hill myna, sometimes spelled "mynah" and formerly simply known as the hill myna or myna bird, is a species of starling found in the hills of South and Southeast Asia. The Sri Lanka hill myna, a former subspecies of G. religiosa, is now generally accepted as a separate species G. ptilogenys.

from $1.99

Common CraneLeast concern

Common Crane

Grus grus

The common crane, also known as the Eurasian crane, is a bird of the family Gruidae, the cranes. A medium-sized species, it is the only crane commonly found in Europe besides the demoiselle crane and the Siberian crane that only are regular in the far eastern part of the continent.

from $1.99

Brown-hooded KingfisherLeast concern

Brown-hooded Kingfisher

Halcyon albiventris

The brown-hooded kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae, the tree kingfishers. It has a brown head and blackish and turquoise wings. It is found in Sub-Saharan Africa, living in woodland, scrubland, forest edges, and also suburban areas. The International Union for Conservation of Nature (IUCN) has assessed it as being of least concern.

from $1.99

Chocolate-backed KingfisherLeast concern

Chocolate-backed Kingfisher

Halcyon badia

The chocolate-backed kingfisher is a species of kingfisher in the subfamily Halcyoninae, native to the African tropical rainforest.

from $1.99

Striped KingfisherLeast concern

Striped Kingfisher

Halcyon chelicuti

The striped kingfisher is a species of bird in the tree kingfisher subfamily. It was first described by Edward, Lord Stanley, in Salt's Voyage to Abyssinia in 1814 as "Chelicut kingfisher" Alaudo Chelicuti.

from $1.99

Grey-headed KingfisherLeast concern

Grey-headed Kingfisher

Halcyon leucocephala

The grey-headed kingfisher is a species of bird in the kingfisher family, Alcedinidae. It is found across large parts of Africa and southern Arabia, from Mauritania through Senegal and the Gambia, east to Ethiopia, Somalia, Yemen, Oman and Saudi Arabia, and south all the way through to South Africa. It is also found in islands off the African coast such as the Cape Verde islands and Zanzibar.

from $1.99

Blue-breasted KingfisherLeast concern

Blue-breasted Kingfisher

Halcyon malimbica

The blue-breasted kingfisher is a tree kingfisher widely distributed across Equatorial Africa. This kingfisher is essentially resident, but retreats from drier savanna areas to wetter habitats in the dry season.

from $1.99

Woodland KingfisherLeast concern

Woodland Kingfisher

Halcyon senegalensis

The woodland kingfisher is a tree kingfisher that is widely distributed in Africa south of the Sahara.

from $1.99

Mangrove KingfisherLeast concern

Mangrove Kingfisher

Halcyon senegaloides

The mangrove kingfisher is a kingfisher in the genus Halcyon. It is similar in appearance to the woodland kingfisher. It is found along the eastern coastline of Sub-Saharan Africa, living in woodland, along rivers, and in estuaries and mangrove. The International Union for Conservation of Nature (IUCN) has assessed it as being of least concern.

from $1.99

White-throated KingfisherLeast concern

White-throated Kingfisher

Halcyon smyrnensis

The white-throated kingfisher also known as the white-breasted kingfisher is a tree kingfisher, widely distributed in Asia from the Sinai east through the Indian subcontinent to China and Indonesia. This kingfisher is a resident over much of its range, although some populations may make short distance movements.

from $1.99

Collared SunbirdLeast concern

Collared Sunbird

Hedydipna collaris

The collared sunbird is a bird species of the family Nectariniidae. The sunbirds are a group of very small Old World passerine birds which feed largely on nectar, although they will also take insects, especially when feeding young. The collared sunbird is in fact mainly insectivorous.

from $1.99

Nile Valley SunbirdLeast concern

Nile Valley Sunbird

Hedydipna metallica

The Nile Valley sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Djibouti, Egypt, Eritrea, Ethiopia, Rwanda, Oman, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, Libya, and Yemen.

from $1.99

Pygmy SunbirdLeast concern

Pygmy Sunbird

Hedydipna platura

The pygmy sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in Benin, Burkina Faso, Cameroon, Central African Republic, Chad, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Ethiopia, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Sudan, Togo, and Uganda.

from $1.99

White-crested HornbillLeast concern

White-crested Hornbill

Horizocerus albocristatus

The western long-tailed hornbill is a species of hornbill found in humid forests of West Africa. It was formerly considered to be conspecific with the eastern long-tailed hornbill with the English name "white-crested hornbill".

from $1.99

Black Dwarf HornbillLeast concern

Black Dwarf Hornbill

Horizocerus hartlaubi

The western dwarf hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is widely spread across the African tropical rainforest. It was formerly considered to be conspecific with the eastern dwarf hornbill with the English name "black dwarf hornbill".

from $1.99

Pink-throated twinspotLeast concern

Pink-throated twinspot

Hypargos margaritatus

The pink-throated twinspot is a small seed-eating bird in the family Estrildidae. It inhabits dry savanna and moist, subtropical/tropical (lowland) shrubland habitats near the southeast African coast in Mozambique, South Africa and Eswatini. It has a large range, with an estimated global extent of occurrence of 160,000 km2.

from $1.99

Red-throated twinspotLeast concern

Red-throated twinspot

Hypargos niveoguttatus

The red-throated twinspot or Peters's twinspot is a common species of bird found in sub-saharan Africa. This species has a large range, with an estimated global extent of occurrence of 2,000,000 km2 (770,000 sq mi).

from $1.99

African dwarf kingfisherLeast concern

African dwarf kingfisher

Ispidina lecontei

The African dwarf kingfisher is a species of kingfisher in the Alcedininae subfamily.

from $1.99

African Pygmy KingfisherLeast concern

African Pygmy Kingfisher

Ispidina picta

The African pygmy kingfisher is a small insectivorous kingfisher found in the Afrotropics, mostly in woodland habitats.

from $1.99

Landana firefinchNot evaluated

Landana firefinch

Lagonosticta landanae

The African firefinch, also called the blue-billed firefinch, is a common species of estrildid finch found in many parts of Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 5,400,000 km2 (2,100,000 mi2).

from $1.99

Black-faced firefinchLeast concern

Black-faced firefinch

Lagonosticta larvata

The black-faced firefinch is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,100,000 km2.

from $1.99

Brown firefinchLeast concern

Brown firefinch

Lagonosticta nitidula

The brown firefinch is a common species of estrildid finch found in Southern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,300,000 km2.

from $1.99

Black-bellied firefinchLeast concern

Black-bellied firefinch

Lagonosticta rara

The black-bellied firefinch is a common species of estrildid finch found in Africa.

from $1.99

Jameson's firefinchLeast concern

Jameson's firefinch

Lagonosticta rhodopareia

Jameson's firefinch is a common species of estrildid finch, sparsely spread across sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,600,000 km2.

from $1.99

African firefinchLeast concern

African firefinch

Lagonosticta rubricata

The African firefinch, also called the blue-billed firefinch, is a common species of estrildid finch found in many parts of Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 5,400,000 km2 (2,100,000 mi2).

from $1.99

Bar-breasted firefinchLeast concern

Bar-breasted firefinch

Lagonosticta rufopicta

The bar-breasted firefinch is a common species of estrildid finch found in western and central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,900,000 km².

from $1.99

Rock firefinchLeast concern

Rock firefinch

Lagonosticta sanguinodorsalis

The rock firefinch is a species of estrildid finch found in the Jos Plateau of central Nigeria and in Cameroon. It has an estimated global extent of occurrence of 29,000 km2 (11,000 sq mi). The rock firefinch was discovered recently, in 1998. Rock firefinches fall in the family Estrildidae, which contains small passerine birds of the Old World and Australasia.

from $1.99

Red-billed firefinchLeast concern

Red-billed firefinch

Lagonosticta senegala

The red-billed firefinch or Senegal firefinch is a small seed-eating bird in the family Estrildidae. This is a resident breeding bird in most of Sub-Saharan Africa with an estimated global extent of occurrence of 10,000,000 km2. It was introduced to Egypt, but the population there has become extinct. It was also introduced to southern Algeria where it is currently expanding northward.

from $1.99

Chad firefinchLeast concern

Chad firefinch

Lagonosticta umbrinodorsalis

The Chad firefinch or Reichenow's firefinch is a small passerine bird belonging to the firefinch genus Lagonosticta in the estrildid finch family Estrildidae. It is restricted to a small area of Central Africa. It was formerly classified as a subspecies of Jameson's firefinch but is now often treated as a separate species.

from $1.99

Superb StarlingLeast concern

Superb Starling

Lamprotornis superbus

The superb starling is a member of the starling family of birds. It was formerly known as Spreo superbus. They are long-lived birds that can live over 15 years in captivity.

from $1.99

Scaly-breasted muniaLeast concern

Scaly-breasted munia

Lonchura punctulata

The scaly-breasted munia or spotted munia, known in the pet trade as nutmeg mannikin or spice finch, is a sparrow-sized estrildid finch native to tropical Asia. A species of the genus Lonchura, it was formally described and named by Carl Linnaeus in 1758. Its name is based on the distinct scale-like feather markings on the breast and belly. The adult is brown above and has a dark conical bill.

from $1.99

Crowned HornbillLeast concern

Crowned Hornbill

Lophoceros alboterminatus

The crowned hornbill is an African hornbill.

from $1.99

Bradfield's hornbillLeast concern

Bradfield's hornbill

Lophoceros bradfieldi

Bradfield's hornbill is an African hornbill. It is a medium-sized bird, 50–57 cm (20–22 in) in length, characterized by black back and wings and a white belly. The tip feathers of the long tail are white. Females are smaller than males and can be recognized by turquoise facial skin. The eyes are yellow and the beak is red. The beak is long and presents no casque.

from $1.99

Red-billed dwarf hornbillLeast concern

Red-billed dwarf hornbill

Lophoceros camurus

The red-billed dwarf hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is distributed across the African tropical rainforest.

from $1.99

African Pied HornbillLeast concern

African Pied Hornbill

Lophoceros fasciatus

The Congo pied hornbill is a bird of the hornbill family, a family of tropical near-passerine birds found in the Old World.

from $1.99

Hemprich's hornbillLeast concern

Hemprich's hornbill

Lophoceros hemprichii

Hemprich's hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Somalia, South Sudan, and Uganda.

from $1.99

African Grey HornbillLeast concern

African Grey Hornbill

Lophoceros nasutus

The African grey hornbill is a member of the hornbill family of mainly tropical near-passerine birds found in the Old World. It is a widespread resident breeder in much of sub-Saharan Africa and the southwest of the Arabian Peninsula.

from $1.99

Pale-billed hornbillLeast concern

Pale-billed hornbill

Lophoceros pallidirostris

The pale-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Angola, DRC, Kenya, Malawi, Mozambique, Tanzania, and Zambia.

from $1.99

Broad-billed ParrotExtinct

Broad-billed Parrot

Lophopsittacus mauritianus

The broad-billed parrot or raven parrot is a large extinct parrot in the family Psittaculidae. It was endemic to the Mascarene island of Mauritius. The species was first referred to as the "Indian raven" in Dutch ships' journals from 1598 onwards. Only a few brief contemporary descriptions and three depictions are known.

from $1.99

Green-backed twinspotLeast concern

Green-backed twinspot

Mandingoa nitidula

The green-backed twinspot or green twinspot is an estrildid finch found in many parts of Sub-Saharan Africa. The IUCN has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Giant kingfisherLeast concern

Giant kingfisher

Megaceryle maxima

The giant kingfisher is the largest kingfisher in Africa, where it is a resident breeding bird over most of the continent south of the Sahara Desert, other than the arid southwest.

from $1.99

BudgerigarLeast concern

Budgerigar

Melopsittacus undulatus

The budgerigar, also known as the common parakeet, shell parakeet or budgie, is a small, long-tailed, seed-eating parrot native to Australia. Naturally, the species is green and yellow with black, scalloped markings on the nape, back, and wings. Budgies are bred in captivity with colouring of blues, whites, yellows, greys, and even with small crests.

from $1.99

White-throated Bee-eaterLeast concern

White-throated Bee-eater

Merops albicollis

The white-throated bee-eater is a species of bee-eater that breeds in semi-desert along the southern edge of the Sahara. The white-throated bee-eater is migratory, wintering in a completely different habitat in the equatorial rain forests of Africa from southern Senegal to Uganda.

from $1.99

European Bee-eaterLeast concern

European Bee-eater

Merops apiaster

The European bee-eater is a bird species in the bee-eater family, Meropidae. It has the largest range of any the bee-eater species. It breeds in southern and central Europe, northern and southern Africa, and western Asia. Except for the resident southern African population, the species is strongly migratory, wintering in tropical Africa.

from $1.99

Böhm's Bee-eaterLeast concern

Böhm's Bee-eater

Merops boehmi

Böhm's bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in Democratic Republic of the Congo, Malawi, Mozambique, Tanzania, and Zambia.

from $1.99

Black-headed Bee-eaterLeast concern

Black-headed Bee-eater

Merops breweri

The black-headed bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in forests in tropical Central and West Africa, its range including Angola, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Gabon, Ghana, Nigeria, and South Sudan.

from $1.99

White-fronted Bee-eaterLeast concern

White-fronted Bee-eater

Merops bullockoides

The white-fronted bee-eater is a species of bee-eater widely distributed in sub-equatorial Africa.

from $1.99

Red-throated Bee-eaterLeast concern

Red-throated Bee-eater

Merops bulocki

The red-throated bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. This species is native to the Sudan (region). It has a wide range and large total population, and the International Union for Conservation of Nature has assessed its conservation status as being of "least concern".

from $1.99

Black Bee-eaterLeast concern

Black Bee-eater

Merops gularis

The black bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is native to the African tropical rainforest where it is found at the edges of the rainforest and in secondary woodland.

from $1.99

Swallow-tailed Bee-eaterLeast concern

Swallow-tailed Bee-eater

Merops hirundineus

The swallow-tailed bee-eater is a species of bee-eater native to sub-Saharan Africa. It feeds predominantly on insects, especially bees and their relatives, which are caught in flight from an open perch. Its vivid colors and forked tail are distinctive.

from $1.99

Rosy Bee-eaterLeast concern

Rosy Bee-eater

Merops malimbicus

The rosy bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in Angola, Benin, Burkina Faso, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Nigeria, and Togo.

from $1.99

Blue-headed Bee-eaterLeast concern

Blue-headed Bee-eater

Merops muelleri

The blue-headed bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in forest habitats in tropical West and Central Africa, including in Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Gabon, Equatorial Guinea, and Kenya.

from $1.99

Southern Carmine Bee-eaterLeast concern

Southern Carmine Bee-eater

Merops nubicoides

The southern carmine bee-eater is a species of bee-eater found across sub-equatorial Africa. It was formerly considered conspecific with the closely related northern carmine bee-eater, with the combined species then known as carmine bee-eater.

from $1.99

Northern Carmine Bee-eaterLeast concern

Northern Carmine Bee-eater

Merops nubicus

The northern carmine bee-eater is a brightly-coloured bird in the bee-eater family, Meropidae. It is found across northern tropical Africa, from Senegal eastwards to Somalia, Ethiopia and Kenya. It was formerly considered to be conspecific with the southern carmine bee-eater which has a carmine coloured throat rather than the blue throat of the northern species.

from $1.99

Cinnamon-chested Bee-eaterLeast concern

Cinnamon-chested Bee-eater

Merops oreobates

The cinnamon-chested bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is mainly native to the Albertine Rift montane forests and the East African montane forests of East Africa, in the regions surrounding Lake Victoria.

from $1.99

Asian Green Bee-eaterLeast concern

Asian Green Bee-eater

Merops orientalis

The Asian green bee-eater, also known as the little green bee-eater, and just green bee-eater, is a bird species in the bee-eater family. It is resident or with short-distance seasonal movements, and is found widely distributed across Asia from coastal southern Iran east through the Indian subcontinent to Vietnam.

from $1.99

Blue-cheeked Bee-eaterLeast concern

Blue-cheeked Bee-eater

Merops persicus

The blue-cheeked bee-eater is a species of bee-eater that breeds in Northern Africa and the Middle East from eastern Turkey to Kazakhstan and India. It is generally strongly migratory, wintering in tropical Africa, although some populations are resident year-round in the Sahel. This species occurs as a rare vagrant north of its breeding range, with most vagrants occurring in Italy and Greece.

from $1.99

Little Bee-eaterLeast concern

Little Bee-eater

Merops pusillus

The little bee-eater is a bird species in the bee-eater family, Meropidae. They are found in Sub-Saharan Africa. They should not be confused with the little green bee-eater. Migration is limited to seasonal movements depending on rainfall patterns. They inhabit various biomes, such as savanna, bushveld, and even marsh-like areas.

from $1.99

Somali Bee-eaterLeast concern

Somali Bee-eater

Merops revoilii

The Somali bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in Ethiopia, Kenya, Saudi Arabia, Somalia and Tanzania. This is a small bee-eater that prefers arid country and desert areas where it may be locally common.

from $1.99

Olive Bee-eaterLeast concern

Olive Bee-eater

Merops superciliosus

The olive bee-eater or Madagascar bee-eater is a bee-eater species in the genus Merops. It is native to the southern half of Africa where it is present in Angola; Botswana; Burundi; Comoros; Democratic Republic of the Congo; Djibouti; Eritrea; Ethiopia; Kenya; Madagascar; Malawi; Mayotte; Mozambique; Namibia; Rwanda; Somalia; South Sudan; Sudan; Tanzania; Uganda; Zambia; Zimbabwe.

from $1.99

Blue-breasted Bee-eaterLeast concern

Blue-breasted Bee-eater

Merops variegatus

The blue-breasted bee-eater is a central African species of bird. It is a member of the family Meropidae. Meropids are all visually similar and have a diet specialized in Hymenopterans.

from $1.99

Ross's turacoLeast concern

Ross's turaco

Musophaga rossae

Ross's turaco or Lady Ross's turaco is a mainly bluish-purple African bird of the turaco family, Musophagidae.

from $1.99

Violet TuracoLeast concern

Violet Turaco

Musophaga violacea

The violet turaco, also known as the violaceous plantain eater, is a large turaco, a group of African otidimorphae.

from $1.99

Monk ParakeetLeast concern

Monk Parakeet

Myiopsitta monachus

The monk parakeet, also known as the monk parrot or Quaker parrot, is a species of true parrot in the family Psittacidae. It is a small to medium bright-green parrot with a greyish breast and greenish-yellow abdomen. Its average lifespan is approximately 15 years. It originates from the temperate to subtropical areas of South America.

from $1.99

Bocage's SunbirdLeast concern

Bocage's Sunbird

Nectarinia bocagii

Bocage's sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is present in the Bié Plateau (Angola) and southern DRC.

from $1.99

Malachite SunbirdLeast concern

Malachite Sunbird

Nectarinia famosa

The malachite sunbird is a small nectarivorous bird found from the highlands of Ethiopia southwards to South Africa. They pollinate many flowering plants, particularly those with long corolla tubes, in the Fynbos.

from $1.99

Scarlet-Tufted SunbirdLeast concern

Scarlet-Tufted Sunbird

Nectarinia johnstoni

The scarlet-tufted sunbird is a species of bird in the Nectarinia of the family Nectariniidae. It is found in Democratic Republic of the Congo, Kenya, Malawi, Rwanda, Tanzania, Uganda, and Zambia. It is also known as the red-tufted sunbird and the scarlet-tufted malachite sunbird.

from $1.99

Bronzy SunbirdLeast concern

Bronzy Sunbird

Nectarinia kilimensis

The bronze sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Bié Plateau (Angola) and eastern Afromontane forests.

from $1.99

Purple-breasted SunbirdLeast concern

Purple-breasted Sunbird

Nectarinia purpureiventris

The purple-breasted sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is native to the Albertine Rift montane forests. It is commonly found in Nyugwe Forest.

from $1.99

White-collared olivebackLeast concern

White-collared oliveback

Nesocharis ansorgei

The white-collared oliveback is a species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 94,000 km2.

from $1.99

Grey-headed olivebackLeast concern

Grey-headed oliveback

Nesocharis capistrata

The grey-headed oliveback, also known as the white-cheeked oliveback, is a common species of estrildid finch. It has an estimated global extent of occurrence of 800,000 km2 (310,000 sq mi).

from $1.99

Shelley's olivebackLeast concern

Shelley's oliveback

Nesocharis shelleyi

Shelley's oliveback, also known as the Fernando Po oliveback, is a species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 55,000 km2.

from $1.99

Chestnut-breasted nigritaLeast concern

Chestnut-breasted nigrita

Nigrita bicolor

The chestnut-breasted nigrita is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 3,000,000 km2.

from $1.99

Grey-headed nigritaLeast concern

Grey-headed nigrita

Nigrita canicapillus

The grey-headed nigrita is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 3,700,000 km2.

from $1.99

White-breasted nigritaLeast concern

White-breasted nigrita

Nigrita fusconotus

The white-breasted nigrita is a very small nigrita with a rather waxbill-like appearance, a black cap and tail contrast with a brown back and wings and white under parts. Both sexes are alike but the immature has the crown, rump and tail browner.

from $1.99

Pale-fronted nigritaLeast concern

Pale-fronted nigrita

Nigrita luteifrons

The pale-fronted nigrita is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,500,000 km2.

from $1.99

CockatielLeast concern

Cockatiel

Nymphicus hollandicus

The cockatiel, also known as the weero/weiro or quarrion, is a species of small- to medium-sized parrot belonging to the cockatoo family (Cacatuidae), of which it is the smallest member. Native to Australia, it is the sole member of the genus Nymphicus.

from $1.99

Black-faced quailfinchLeast concern

Black-faced quailfinch

Ortygospiza atricollis

The black-faced quailfinch, is a common subspecies of estrildid finch found in western and central of Africa. Some taxonomists consider it to be conspecific with the African quailfinch, others consider all three species to be conspecific.

from $1.99

Locust finchLeast concern

Locust finch

Paludipasser locustella

The locust finch or locustfinch is a species of waxbill found in south-central and south-eastern Africa. It is the only species in the genus Paludipasser. It is sometimes placed in the genus Ortygospiza.

from $1.99

Jameson's antpeckerLeast concern

Jameson's antpecker

Parmoptila jamesoni

Jameson's antpecker is a songbird species found in central Africa. Like all antpeckers, it is tentatively placed in the estrildid finch family (Estrildidae). It has traditionally been included as a subspecies of P. rubrifrons and the common name Jameson's antpecker was sometimes used for both taxa. But today, they are often considered distinct species.

from $1.99

Red-fronted antpeckerNear threatened

Red-fronted antpecker

Parmoptila rubrifrons

The red-fronted antpecker is a species of songbird found in Western Africa. Like all antpeckers, it is placed in the estrildid finch family, Estrildidae. Jameson's antpecker has sometimes been considered as a subspecies.

from $1.99

Woodhouse's antpeckerLeast concern

Woodhouse's antpecker

Parmoptila woodhousei

Woodhouse's antpecker is a species of passerine bird found in West Africa that is placed in the estrildid finch family, Estrildidae. The name commemorates the American explorer and collector Samuel Washington Woodhouse.

from $1.99

Indian PeafowlLeast concern

Indian Peafowl

Pavo cristatus

The Indian peafowl, also known as the common peafowl, or blue peafowl, is a species of peafowl native to the Indian subcontinent. While it originated in the Indian subcontinent, it has since been introduced to many other parts of the world. Male peafowl are referred to as peacocks, and female peafowl are referred to as peahens, although both sexes are often referred to colloquially as a "peacock".

from $1.99

Lesser FlamingoNear threatened

Lesser Flamingo

Phoeniconaias minor

The lesser flamingo is a species of flamingo occurring in sub-Saharan Africa and western India. Birds are occasionally reported from farther north, but these are generally considered vagrants.

from $1.99

Greater FlamingoLeast concern

Greater Flamingo

Phoenicopterus roseus

The greater flamingo is the largest and most widespread species of the flamingo family. Common in the Old World, they are found in Northern (coastal) and Sub-Saharan Africa, the Indian subcontinent, Central Asia, the Middle East, the Levant, the Persian Gulf, the Gulf of Aden, the Red Sea, and the Mediterranean countries of Southern Europe.

from $1.99

American FlamingoLeast concern

American Flamingo

Phoenicopterus ruber

The American flamingo is a large species of flamingo native to the West Indies, northern South America and the Yucatán Peninsula. It is closely related to the greater flamingo and Chilean flamingo, and was formerly considered conspecific with the greater flamingo, but that treatment is now widely viewed as incorrect due to a lack of evidence.

from $1.99

African PittaLeast concern

African Pitta

Pitta angolensis

The African pitta is an Afrotropical bird of the family Pittidae. It is a locally common to uncommon species, resident and migratory in the west, and an intra-African migrant between equatorial and southeastern Africa. They are elusive and hard to observe despite their brightly coloured plumage, and their loud, explosive calls are infrequently heard.

from $1.99

Green-breasted PittaLeast concern

Green-breasted Pitta

Pitta reichenowi

The green-breasted pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is one of only two Pitta species in Africa, and is found in deep forest of the tropics.

from $1.99

Crimson RosellaLeast concern

Crimson Rosella

Platycercus elegans

The crimson rosella is a parrot native to eastern and south eastern Australia which has been introduced to New Zealand and Norfolk Island. It is commonly found in, but not restricted to, mountain forests and gardens. The species as it now stands has subsumed two former separate species, the yellow rosella and the Adelaide rosella. Molecular studies show one of the three red-coloured races, P. e.

from $1.99

Brown-headed ParrotLeast concern

Brown-headed Parrot

Poicephalus cryptoxanthus

The brown-headed parrot is a south-eastern African parrot.

from $1.99

Yellow-fronted ParrotLeast concern

Yellow-fronted Parrot

Poicephalus flavifrons

The yellow-fronted parrot is a parrot endemic to the Ethiopian Highlands. It is a mostly green with a yellow head. Relatively little is known about this bird.

from $1.99

Red-fronted ParrotLeast concern

Red-fronted Parrot

Poicephalus gulielmi

The red-fronted parrot, also known as Jardine's parrot, is a medium-sized mainly green parrot distributed across wide areas of Africa. It has three subspecies. The extent and shade of the red or orange plumage on its head, thighs, and bend of wings vary depending on the subspecies.

from $1.99

Meyer's ParrotLeast concern

Meyer's Parrot

Poicephalus meyeri

Meyer's parrot, also known as the brown parrot, is a species of parrot native to Africa. A Meyer's parrot has black feathers, turquoise belly, blue rump, and bright yellow markings on the carpal joint of the wings. Most subspecies have some yellow on the top of the head as well. Forshaw (1989) recognizes six subspecies of P.

from $1.99

Cape ParrotVulnerable

Cape Parrot

Poicephalus robustus

The Cape parrot or Levaillant's parrot is a large, temperate forest dwelling parrot of the genus Poicephalus endemic to South Africa. It was formerly grouped as a subspecies along with the savanna-dwelling brown-necked parrot and grey-headed parrot, but is now considered a distinct species.

from $1.99

Rüppell's ParrotLeast concern

Rüppell's Parrot

Poicephalus rueppellii

Rüppell's parrot or Rueppell's parrot, is a bird that is endemic to southwestern Africa from central Namibia to southwest Angola. It lives in savanna where there are trees or in dry woodland. It is more common near streams or rivers. The name commemorates the German naturalist and explorer Eduard Rüppell.

from $1.99

Red-bellied ParrotLeast concern

Red-bellied Parrot

Poicephalus rufiventris

The red-bellied parrot is a small African parrot about 23 cm (9 in) long of the genus Poicephalus. The genus Poicephalus has the greatest quantity of species and is widely spread in Africa. It is a mostly greenish and grey parrot. Males have a bright orange belly and females have a greenish belly.

from $1.99

Senegal ParrotLeast concern

Senegal Parrot

Poicephalus senegalus

The Senegal parrot is a parrot which is a resident breeder across a wide range of west Africa. It makes migrations within west Africa, according to the availability of the fruit, seeds and blossoms which make up its diet. It is considered a farm pest in Africa, often feeding on maize or millet. It is popular in aviculture.

from $1.99

Cape SugarbirdLeast concern

Cape Sugarbird

Promerops cafer

The Cape sugarbird is one of the eight bird species endemic to the Fynbos biome of the Western Cape and Eastern Cape provinces of South Africa.

from $1.99

Gurney's SugarbirdNear threatened

Gurney's Sugarbird

Promerops gurneyi

Gurney's sugarbird is a medium-sized passerine endemic to the mid- and high-altitude grassland velds in southern Africa. It belongs to the family Promeropidae, which contains one genus, Promerops, and two species. Gurney's sugarbird feeds on nectar from Protea bushes as well as on small insects. This bird is characterized by its long, graduated tail and decurved beak.

from $1.99

Echo ParakeetVulnerable

Echo Parakeet

Psittacula eques

The echo parakeet is a species of parrot endemic to the Mascarene Islands of Mauritius and formerly Réunion. It is the only living native parrot of the Mascarene Islands; all others have become extinct due to human activity. Two subspecies have been recognised, the extinct Réunion parakeet and the living echo parakeet, sometimes known as the Mauritius parakeet.

from $1.99

Alexandrine ParakeetNot evaluated

Alexandrine Parakeet

Psittacula eupatria

The Alexandrine parakeet, also known as the Alexandrine parrot, is a medium-sized parrot in the genus Psittacula of the family Psittaculidae, native to South Asia and Southeast Asia. It is named after Alexander the Great, who transported numerous birds from Punjab to various European and Mediterranean countries and regions, where they were prized by the royalty, nobility and warlords.

from $1.99

Rose-ringed ParakeetLeast concern

Rose-ringed Parakeet

Psittacula krameri

The rose-ringed parakeet, also known as the ring-necked parakeet, or colloquially as the Indian Ringneck, is a medium-sized parrot in the genus Psittacula, of the family Psittaculidae.

from $1.99

Grey ParrotEndangered

Grey Parrot

Psittacus erithacus

The grey parrot, also known as the Congo grey parrot, is an African parrot in the family Psittacidae. Psittacus erithacus was previously also known as the African grey parrot until the Timneh parrot, previously treated as a subspecies, was elevated to a full species. The grey parrot is known for its intelligence, being considered one of the smartest bird species and is regarded for its speaking abilities.

from $1.99

Timneh parrotEndangered

Timneh parrot

Psittacus timneh

The Timneh parrot, also known as the Timneh grey parrot or Timneh African grey parrot, is a West African parrot. Formerly classified as a subspecies of the grey parrot Psittacus erithacus timneh, it is now considered a full species Psittacus timneh. In aviculture, it is often referred to by the initials TAG and is commonly kept as a companion parrot.

from $1.99

Lesser seedcrackerLeast concern

Lesser seedcracker

Pyrenestes minor

The lesser seedcracker or Nyasa seedcracker is a fairly common species of estrildid finch found in eastern Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 925,000 km2 (357,000 mi2) and is found in Malawi, Mozambique, Tanzania and Zimbabwe. The International Union for Conservation of Nature has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Black-bellied seedcrackerLeast concern

Black-bellied seedcracker

Pyrenestes ostrinus

The black-bellied seedcracker is a bird species of the family Estrildidae. They live in most Central African countries and inhabit tropical rainforest. The species comprises individuals with different physical appearance which are grouped into three categories. Adults are mainly granivorous but diet preference varies with bill size and food availability.

from $1.99

Crimson seedcrackerLeast concern

Crimson seedcracker

Pyrenestes sanguineus

The crimson seedcracker is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 834,000 km2 (322,000 mi2). It is found in Burkina Faso, Côte d'Ivoire, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegal and Sierra Leone. The International Union for Conservation of Nature has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Orange-winged pytiliaLeast concern

Orange-winged pytilia

Pytilia afra

The orange-winged pytilia, also known as the golden-backed pytilia, is a species of estrildid finch found in Africa. It has a wide range and the International Union for Conservation of Nature has assessed it as being of least concern.

from $1.99

Yellow-winged pytiliaLeast concern

Yellow-winged pytilia

Pytilia hypogrammica

The yellow-winged pytilia, also known as the red-faced pytilia, is an African estrildid finch.

from $1.99

Green-winged pytiliaLeast concern

Green-winged pytilia

Pytilia melba

The green-winged pytilia is a small colourful seed-eating bird in the family Estrildidae. It is widespread throughout Sub-Saharan Africa, though it is more rarely seen in central, far southern and coastal western parts of the continent.

from $1.99

Red-winged PytiliaLeast concern

Red-winged Pytilia

Pytilia phoenicoptera

The red-winged pytilia is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 370,000 km2 (140,000 sq mi).

from $1.99

Rwenzori turacoNot evaluated

Rwenzori turaco

Ruwenzorornis johnstoni

The Rwenzori turaco is a bird in the family Musophagidae. It is native to the Albertine Rift montane forests.

from $1.99

Atlantic CanaryLeast concern

Atlantic Canary

Serinus canaria

The Atlantic canary, known worldwide simply as the wild canary and also called the island canary, common canary, or canary, is a small passerine bird belonging to the genus Serinus in the true finch family, Fringillidae. It is native to the Canary Islands, the Azores, and Madeira. Wild birds are mostly yellow-green, with brownish streaking on the back.

from $1.99

Western bluebillLeast concern

Western bluebill

Spermophaga haematina

The western bluebill is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,900,000 km2.

from $1.99

Red-headed bluebillLeast concern

Red-headed bluebill

Spermophaga ruficapilla

The red-headed bluebill is a common species of estrildid finch found in Sub-Saharan Africa.

from $1.99

Sunda zebra finchLeast concern

Sunda zebra finch

Taeniopygia guttata

The Sunda zebra finch is a species of bird in the family Estrildidae. It is found in the Lesser Sundas. For almost two centuries, its closest relative from Australia was generally included in T.guttata as a subspecies; since the 2020s it is generally considered a separate species Taeniopygia castanotis.

from $1.99

Bannerman's TuracoEndangered

Bannerman's Turaco

Tauraco bannermani

Bannerman's turaco is a species of bird in the family Musophagidae. It is endemic to Cameroon. In French it is known as touraco de Bannerman or touraco doré. Its scientific and common names honour the ornithologist David Armitage Bannerman. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.

from $1.99

Knysna TuracoLeast concern

Knysna Turaco

Tauraco corythaix

The Knysna turaco, or, in South Africa, Knysna loerie, is a large turaco, one of a group of African musophagidae birds. It is a resident breeder in the mature evergreen forests of southern and eastern South Africa, and Eswatini. It was formerly sometimes considered to be a subspecies of the green turaco of West Africa. The Livingstone's and Schalow's turacos were once considered subspecies.

from $1.99

Red-crested TuracoLeast concern

Red-crested Turaco

Tauraco erythrolophus

The red-crested turaco is a turaco, a group of African otidimorph birds. It is a frugivorous bird endemic to western Angola. Its call sounds somewhat like a jungle monkey.

from $1.99

Fischer's TuracoNear threatened

Fischer's Turaco

Tauraco fischeri

Fischer's turaco is a species of bird in the family Musophagidae. It is found in Coastal East Africa, including Kenya, Somalia, and Tanzania. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical moist montane forest, and arable land. It is threatened by habitat loss and trapping for the wildlife trade.

from $1.99

Hartlaub's turacoLeast concern

Hartlaub's turaco

Tauraco hartlaubi

Hartlaub's turaco is a species of bird in the family Musophagidae. It is found in Kenya, Tanzania, and Uganda.

from $1.99

White-crested TuracoLeast concern

White-crested Turaco

Tauraco leucolophus

The white-crested turaco is a bird in the family Musophagidae, a group of African otidimorph birds. The white-crested turaco is native to riverine forest and woodland in a belt between eastern Nigeria and western Kenya. It is a common species with a wide range and the International Union for Conservation of Nature has assessed it as being of "least concern".

from $1.99

White-cheeked TuracoLeast concern

White-cheeked Turaco

Tauraco leucotis

The white-cheeked turaco is a species of bird in the family Musophagidae. It is found in Eritrea, Ethiopia, and South Sudan. A mid-sized species, it measures about 43 cm (17 in) in length, including a tail of 19 cm (7.5 in), and weighs about 200–315 g (7.1–11.1 oz). This species is the most commonly raised turaco in captive conditions.

from $1.99

Livingstone's TuracoLeast concern

Livingstone's Turaco

Tauraco livingstonii

Livingstone's turaco is a species of bird in the family Musophagidae, which was named for Charles Livingstone, the brother of David Livingstone.

from $1.99

Yellow-billed TuracoLeast concern

Yellow-billed Turaco

Tauraco macrorhynchus

The yellow-billed turaco is a species of bird in the family Musophagidae. It is found in Angola, Cameroon, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Gabon, Ghana, Guinea, Liberia, Nigeria, and Sierra Leone.

from $1.99

Guinea TuracoLeast concern

Guinea Turaco

Tauraco persa

The Guinea turaco, also known as the green turaco or green lourie, is a species of turaco, a group of African otidimorph birds. It formerly included the Livingstone's, Schalow's, Knysna, black-billed and Fischer's turacos as subspecies.

from $1.99

Purple-crested TuracoNot evaluated

Purple-crested Turaco

Tauraco porphyreolophus

The purple-crested turaco or, in South Africa, the purple-crested loerie, is a species of bird in the turaco clade with an unresolved phylogenetic placement. Initial analyses placed the purple-crested turaco in the family Musophagidae, but studies have indicated that these birds do not belong to this family and have been placed in the clade of turacos with an unresolved phylogeny.

from $1.99

Ruspoli's TuracoNear threatened

Ruspoli's Turaco

Tauraco ruspolii

Ruspoli's turaco, also known as Prince Ruspoli's turaco, is a species of bird in the family Musophagidae. It is endemic to southern Ethiopia where its natural habitat is subtropical or tropical dry forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Schalow's TuracoLeast concern

Schalow's Turaco

Tauraco schalowi

Schalow's turaco is a frugivorous bird in the family Musophagidae. This bird's common name and Latin binomial commemorate the German banker and amateur ornithologist Herman Schalow.

from $1.99

Black-billed TuracoLeast concern

Black-billed Turaco

Tauraco schuettii

The black-billed turaco is a medium-sized turaco, an endemic family to sub-Saharan Africa. It is a resident breeder in the forests of central Africa, found in the Democratic Republic of Congo, Uganda, West Kenya, Burundi, Rwanda and South Sudan.

from $1.99

Damara red-billed hornbillLeast concern

Damara red-billed hornbill

Tockus damarensis

The Damara red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in southwest Angola and northern Namibia. All five red-billed hornbills were formerly considered conspecific.

from $1.99

Von der Decken's HornbillLeast concern

Von der Decken's Hornbill

Tockus deckeni

Von der Decken's hornbill is a hornbill found in East Africa, especially to the east of the East African Rift, from Ethiopia south to Tanzania. It is found mainly in thorn scrub and similar arid habitats. Jackson's hornbill is often treated as a subspecies of it. It was named after the German explorer Baron Karl Klaus von der Decken (1833–1865).

from $1.99

Northern Red-billed HornbillLeast concern

Northern Red-billed Hornbill

Tockus erythrorhynchus

The northern red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found from southern Mauritania through Somalia and northeast Tanzania. There are five species of red-billed hornbills recognized, but all five were once considered conspecific and some authorities still classify the others as subspecies of Tockus erythrorhynchus.

from $1.99

Eastern Yellow-billed HornbillLeast concern

Eastern Yellow-billed Hornbill

Tockus flavirostris

The Eastern yellow-billed hornbill, also known as the northern yellow-billed hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Somalia, South Sudan, Tanzania, and Uganda. It resembles the southern yellow-billed hornbill, but has blackish skin around the eyes.

from $1.99

Jackson's HornbillLeast concern

Jackson's Hornbill

Tockus jacksoni

Jackson's hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is only found in North West Kenya and North East Uganda. Except for the dense white spots on the wing-coverts, it resembles, and is often considered a subspecies of, Von der Decken's hornbill.

from $1.99

Southern Yellow-billed HornbillLeast concern

Southern Yellow-billed Hornbill

Tockus leucomelas

The southern yellow-billed hornbill is a hornbill found in southern Africa. Yellow-billed hornbills feed mainly on the ground, where they forage for seeds, small insects, spiders and scorpions. This hornbill species is a common and widespread resident of dry thornveldt and broad-leafed woodlands. They can often be seen along roads and water courses.

from $1.99

Monteiro's HornbillLeast concern

Monteiro's Hornbill

Tockus monteiri

Monteiro's hornbill is a species of hornbill that is native to the dry woodlands of southwestern Africa. It is a common, near-endemic species in Namibia, with a total population estimated at 340,000 individuals.

from $1.99

Southern Red-billed HornbillNot evaluated

Southern Red-billed Hornbill

Tockus rufirostris

The southern red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae, which is native to the savannas and dryer bushlands of southern Africa. It is replaced by a near-relative, the Damara red-billed hornbill, in the arid woodlands of western Namibia. All five red-billed hornbills were formerly considered conspecific.

from $1.99

Western Barn OwlLeast concern

Western Barn Owl

Tyto alba

The western barn owl is a species of barn owl native to Europe, southwestern Asia, and Africa. It was formerly considered a subspecies group together with barn owls native to other parts of the world, but this classification was found to be paraphyletic with respect to some other members of the genus.

from $1.99

Eurasian HoopoeLeast concern

Eurasian Hoopoe

Upupa epops

The Eurasian hoopoe or common hoopoe is the most widespread species of hoopoe. It is a distinctive cinnamon coloured bird with black and white wings, a tall erectile crest, a broad white band across a black tail, and a long narrow downcurved bill. Its call is a soft "oop-oop-oop".

from $1.99

Red-cheeked cordon-bleuLeast concern

Red-cheeked cordon-bleu

Uraeginthus bengalus

The red-cheeked cordon-bleu or red-cheeked cordonbleu is a small passerine bird in the family Estrildidae. This estrildid finch is a resident breeding bird in drier regions of tropical Sub-Saharan Africa. Red-cheeked cordon-bleu has an estimated global extent of occurrence of 7,700,000 km2.

from $1.99

Pin-tailed WhydahLeast concern

Pin-tailed Whydah

Vidua macroura

The pin-tailed whydah is a small songbird with a conspicuous pennant-like tail in breeding males. It is a resident breeding bird in most of Africa south of the Sahara Desert.

from $1.99

Distribution per Wikidata. Not an exhaustive range map.