Brazil

Exotic birds that live in Brazil in the wild. 253 species

Yellow-faced ParrotNear threatened

Yellow-faced Parrot

Alipiopsitta xanthops

The yellow-faced parrot, formerly also known as the yellow-faced amazon, is the only species of the genus Alipiopsitta. It is a Neotropical parrot, and was classified in the genus Amazona for many years. It is a predominantly green and yellow-plumaged bird with a yellow head. It is a semi-nomadic species found in the cerrado region of Brazil and adjacent Bolivia.

from $1.99

White-bellied hummingbirdLeast concern

White-bellied hummingbird

Amazilia chionogaster

The white-bellied hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Glittering-throated emeraldLeast concern

Glittering-throated emerald

Amazilia fimbriata

The glittering-throated emerald is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, the Guianas, Peru, Trinidad and Venezuela.

from $1.99

Sapphire-spangled EmeraldLeast concern

Sapphire-spangled Emerald

Amazilia lactea

The sapphire-spangled emerald is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is regularly found in Bolivia, Brazil, Peru, and Venezuela; as a vagrant in Argentina; and has possibly occurred in Ecuador.

from $1.99

Plain-bellied emeraldLeast concern

Plain-bellied emerald

Amazilia leucogaster

The plain-bellied emerald is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, the Guianas, and Venezuela.

from $1.99

Green-bellied hummingbirdLeast concern

Green-bellied hummingbird

Amazilia viridigaster

The green-bellied hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds" tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Blue-fronted ParrotNear threatened

Blue-fronted Parrot

Amazona aestiva

The blue-fronted amazon, also called the blue-fronted parrot, the turquoise-fronted amazon and the turquoise-fronted parrot, is a South American species of amazon parrot and one of the most common amazon parrots kept in captivity as a pet or companion parrot. Its common name is derived from the distinctive blue/turquoise marking on its head just above its beak.

from $1.99

Orange-winged amazonLeast concern

Orange-winged amazon

Amazona amazonica

The orange-winged amazon, also known as orange-winged parrot and loro guaro, is a large amazon parrot. It is a resident breeding bird in tropical South America, from Colombia, Trinidad and Tobago south to Peru, Bolivia and central Brazil. Its habitat is forest and semi-open country. Although common, it is persecuted as an agricultural pest and by capture for the pet trade. It is also hunted as a food source.

from $1.99

Red-lored AmazonLeast concern

Red-lored Amazon

Amazona autumnalis

The red-lored amazon or red-lored parrot is a species of amazon parrot, native to tropical regions of the Americas, from eastern Mexico south to Ecuador where it occurs in humid evergreen to semi-deciduous forests up to 1,100 m altitude. It is absent from the Pacific side of Central America north of Costa Rica.

from $1.99

Red-tailed AmazonNear threatened

Red-tailed Amazon

Amazona brasiliensis

The red-tailed amazon, also known as the red-tailed parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is native to the Serra do Mar coastal forests. The bird has been threatened by habitat loss and capture for the wild bird trade, and is a symbol of the efforts to conserve one of the Earth's most biologically diverse ecosystems.

from $1.99

Diademed amazonLeast concern

Diademed amazon

Amazona diadema

The diademed amazon is a parrot in the family Psittacidae formerly considered conspecific with the red-lored amazon. Amazona diadema is restricted to the state of Amazonas in north-western Brazil.

from $1.99

Blue-cheeked amazonNear threatened

Blue-cheeked amazon

Amazona dufresniana

The blue-cheeked amazon, also known as blue-cheeked parrot or Dufresne's amazon, is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, the Guianas, and Venezuela.

from $1.99

Southern Mealy AmazonLeast concern

Southern Mealy Amazon

Amazona farinosa

The mealy amazon or mealy parrot is among the largest parrots in the genus Amazona, the amazon parrots. It is a mainly green parrot with a total length of 38–41 cm (15–16 in). It is native to tropical Central and South America. This species, the southern mealy amazon, the northern mealy amazon are considered conspecific.

from $1.99

Festive AmazonLeast concern

Festive Amazon

Amazona festiva

The festive amazon, also known as the festive parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Bolivia, Guyana, Peru, and Venezuela. It is associated with forest and woodland growing near major rivers. Locally, it is also found in coastal mangroves. There are two subspecies; A. f. festiva and A. f. bodini.

from $1.99

Kawall's AmazonLeast concern

Kawall's Amazon

Amazona kawalli

Kawall's amazon, also known as the white-faced amazon, white-cheeked amazon or Kawall's parrot, is a relatively large species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to the south-central Amazon. After not having been recorded in the wild for around 70 years, the species was rediscovered in the 1980s.

from $1.99

Yellow-crowned AmazonLeast concern

Yellow-crowned Amazon

Amazona ochrocephala

The yellow-crowned amazon or yellow-crowned parrot is a species of parrot native to tropical South America, Panama and Trinidad and Tobago in the Caribbean. The taxonomy is highly complex and the yellow-headed and yellow-naped amazon are sometimes considered subspecies of the yellow-crowned amazon. Except in the taxonomic section, the following deals only with the nominate group .They are found in the Amazon basin.

from $1.99

Red-spectacled ParrotVulnerable

Red-spectacled Parrot

Amazona pretrei

The red-spectacled amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Red-browed AmazonVulnerable

Red-browed Amazon

Amazona rhodocorytha

The red-browed amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to Atlantic Forest in eastern Brazil. It has been considered a subspecies of the blue-cheeked amazon, but today all major authorities consider them separate species. It is threatened both by habitat loss and by being captured for the trade in wild parrots.

from $1.99

Vinaceous-breasted amazonEndangered

Vinaceous-breasted amazon

Amazona vinacea

The vinaceous-breasted amazon, also called the vinaceous-breasted parrot and occasionally simply vinaceous amazon/parrot is an endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Glaucous MacawCritically endangered

Glaucous Macaw

Anodorhynchus glaucus

The glaucous macaw is a critically endangered or possibly extinct species of large, blue and grey South American parrot, a member of a large group of neotropical parrots known as macaws. This macaw is closely related to Lear's macaw and the hyacinth macaw. In Guarani, it is called gua'a hovy after its vocalizations.

from $1.99

Hyacinth MacawVulnerable

Hyacinth Macaw

Anodorhynchus hyacinthinus

The hyacinth macaw, or hyacinthine macaw, is a parrot native to central and eastern South America. With a length of about one meter it is longer than any other species of parrot. It is the largest macaw and the largest flying parrot species. While generally easily recognized, it could be confused with the smaller Lear's macaw.

from $1.99

Lear's MacawEndangered

Lear's Macaw

Anodorhynchus leari

Lear's macaw, also known as the indigo macaw, is a large all-blue Brazilian parrot, a member of a large group of neotropical parrots known as macaws. It was first described by Charles Lucien Bonaparte in 1856. Lear's macaw is 70–75 cm long and weighs around 950 g. It is coloured almost completely blue, with a yellow patch of skin at the base of the heavy, black bill.

from $1.99

Broad-tipped hermitLeast concern

Broad-tipped hermit

Anopetia gounellei

The broad-tipped hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Black-throated mangoLeast concern

Black-throated mango

Anthracothorax nigricollis

The black-throated mango is a species in subfamily Polytminae of the hummingbird family Trochilidae. It is found in Panama, in every mainland South American country except Chile, and in Trinidad and Tobago.

from $1.99

Green-throated mangoLeast concern

Green-throated mango

Anthracothorax viridigula

The green-throated mango is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae. It is found in Brazil, the Guianas, Trinidad, and Venezuela.

from $1.99

Sombre hummingbirdLeast concern

Sombre hummingbird

Aphantochroa cirrochloris

The sombre hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Blue-and-yellow MacawLeast concern

Blue-and-yellow Macaw

Ara ararauna

The blue-and-yellow macaw, also known as the blue-and-gold macaw, is a large Neotropical parrot with a mostly blue dorsum, light yellow/orange venter, and gradient hues of green on top of its head. It is a member of the large group of neotropical parrots known as macaws. It inhabits forest, woodland, and savannah of tropical Central and South America, as well as the island of Trinidad in the Caribbean.

from $1.99

Red-and-green MacawLeast concern

Red-and-green Macaw

Ara chloropterus

The red-and-green macaw, also known as the green-winged macaw, is a large, mostly-red macaw of the genus Ara. It is popular in aviculture, and is the second most commonly kept macaw species after the blue-and-yellow macaw. However, they are not as common in captivity as the blue-and-yellow, and are much more expensive; prices are often double that of the blue-and-gold.

from $1.99

Scarlet macawLeast concern

Scarlet macaw

Ara macao

A near-metre macaw, scarlet with yellow and blue wing bands. Flies in lifelong pairs above the tropical canopy.

from $1.99

Chestnut-fronted MacawLeast concern

Chestnut-fronted Macaw

Ara severus

The chestnut-fronted macaw or severe macaw is one of the largest of the mini-macaws. It reaches a size of around 45 cm (18 in) of which around half is the length of the tail.

from $1.99

Golden-capped ParakeetLeast concern

Golden-capped Parakeet

Aratinga auricapillus

The golden-capped parakeet is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Brazil. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest, subtropical or tropical moist lowland forest, dry savanna, and plantations. It is threatened by habitat loss. The A. auricapillus is a good biological indicator because of its vulnerability, high detectability as well as its sensitivity to forest fragmentation.

from $1.99

Jandaya ParakeetLeast concern

Jandaya Parakeet

Aratinga jandaya

The jandaya parakeet, or jenday conure, is a small Neotropical parrot with green wings and tail, reddish-orange body, yellow head and neck, orange cheeks, and black bill, native to wooded habitats in northeastern Brazil. It is a member of the Aratinga solstitialis complex of parakeets very closely related to, and possibly subspecies of the sun conure.

from $1.99

Sulphur-breasted parakeetLeast concern

Sulphur-breasted parakeet

Aratinga maculata

The sulphur-breasted parakeet, or sulphur-breasted conure is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil and Suriname. It resembles the closely related sun parakeet.

from $1.99

Nanday parakeetLeast concern

Nanday parakeet

Aratinga nenday

The nanday parakeet, also known as the black-hooded parakeet or nanday conure, is a medium-small, mostly green, Neotropical parrot native to continental South America.

from $1.99

Sun ConureEndangered

Sun Conure

Aratinga solstitialis

The sun conure, also known as the sun parakeet, is a medium-sized, vibrantly colored parrot native to northeastern South America. The adult male and female are similar in appearance, with black beaks, predominantly golden-yellow plumage, orange-flushed underparts and face, and green and blue-tipped wings and tails. Sun conures are very social birds, typically living in flocks.

from $1.99

Dusky-headed ParakeetLeast concern

Dusky-headed Parakeet

Aratinga weddellii

The dusky-headed parakeet, also known as Weddell's conure or dusky-headed conure in aviculture, is a small green Neotropical parrot with dusty grey head found in wooded habitats in the western Amazon basin of South America. Its range extends from southeastern Colombia south through eastern Ecuador, eastern Peru, and southwest Amazonian Brazil, to central Bolivia.

from $1.99

Burrowing OwlLeast concern

Burrowing Owl

Athene cunicularia

The burrowing owl is a small, long-legged, primarily terrestrial—though not flightless—species of owl native to the open landscapes of North and South America. They are typically found in grasslands, rangelands, agricultural areas, deserts, or any other open, dry area with low vegetation.

from $1.99

Hooded visorbearerNear threatened

Hooded visorbearer

Augastes lumachella

The hooded visorbearer is a small species of hummingbird in the family Trochilidae. Endemic to the east Brazilian state of Bahia, it is found only at higher altitudes in the Chapada Diamantina region. The species is sexually dimorphic. It resides in the campo rupestre, an arid, high-elevation area characterized by rocky outcrops, poor soils, open habitats, and harsh climatic conditions.

from $1.99

Hyacinth visorbearerLeast concern

Hyacinth visorbearer

Augastes scutatus

The hyacinth visorbearer is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Tepui ToucanetLeast concern

Tepui Toucanet

Aulacorhynchus whitelianus

The tepui toucanet or Whitely's toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Fiery-tailed awlbillLeast concern

Fiery-tailed awlbill

Avocettula recurvirostris

The fiery-tailed awlbill is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Brazil, Ecuador, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Yellow-chevroned ParakeetLeast concern

Yellow-chevroned Parakeet

Brotogeris chiriri

The yellow-chevroned parakeet is native to tropical South America south of the Amazon River basin from central Brazil to southern Bolivia, Paraguay, and northern Argentina. Caged birds have been released in some areas, and the birds have established self-sustaining populations in Miami, Florida, and Los Angeles.

from $1.99

Golden-winged ParakeetLeast concern

Golden-winged Parakeet

Brotogeris chrysoptera

The golden-winged parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Cobalt-winged ParakeetLeast concern

Cobalt-winged Parakeet

Brotogeris cyanoptera

The cobalt-winged parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Tui ParakeetLeast concern

Tui Parakeet

Brotogeris sanctithomae

The tui parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Peru, and possibly Ecuador.

from $1.99

Plain ParakeetLeast concern

Plain Parakeet

Brotogeris tirica

The plain parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

White-winged ParakeetLeast concern

White-winged Parakeet

Brotogeris versicolurus

The white-winged parakeet, or canary-winged parakeet is a small parrot native to the Amazon River basin from southeast Colombia to the rivers mouth in Brazil. Caged birds have been released and the birds have established self-sustaining populations in Lima, Peru, Los Angeles, and Miami, Florida areas of the United States, and in Puerto Rico. They were also present in San Francisco, California until the mid-2000s.

from $1.99

Amethyst woodstarLeast concern

Amethyst woodstar

Calliphlox amethystina

The amethyst woodstar is a species of hummingbird in tribe Mellisugini of subfamily Trochilinae, the "bee hummingbirds". It is found in every mainland South American country except Chile and Uruguay and has been recorded as a vagrant on Trinidad.

from $1.99

Kinglet CalypturaCritically endangered

Kinglet Calyptura

Calyptura cristata

The kinglet calyptura is a small Critically Endangered passerine bird in the family Tyrannidae, the tyrant flycatchers. It is endemic to southeastern Brazil.

from $1.99

Outcrop sabrewingVulnerable

Outcrop sabrewing

Campylopterus calcirupicola

The outcrop sabrewing or dry-forest sabrewing is a vulnerable species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to eastern Brazil.

from $1.99

Diamantina sabrewingNear threatened

Diamantina sabrewing

Campylopterus diamantinensis

The Diamantina sabrewing is a Near-threatened species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to southeastern Brazil.

from $1.99

Rufous-breasted sabrewingLeast concern

Rufous-breasted sabrewing

Campylopterus hyperythrus

The rufous-breasted sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Grey-breasted sabrewingLeast concern

Grey-breasted sabrewing

Campylopterus largipennis

The grey-breasted sabrewing is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Bolivia, Brazil, Ecuador, the Guianas, Peru, and Venezuela.

from $1.99

European GoldfinchLeast concern

European Goldfinch

Carduelis carduelis

The European goldfinch, or simply goldfinch, is a small passerine bird in the finch family that is native to the Palearctic zone in Europe, northern Africa, and western Asia. It has been introduced to other areas, including Australia, New Zealand, Uruguay and the United States.

from $1.99

Hooded BerryeaterLeast concern

Hooded Berryeater

Carpornis cucullata

The hooded berryeater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Black-headed BerryeaterNear threatened

Black-headed Berryeater

Carpornis melanocephala

The black-headed berryeater is a Near Threatened species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Amazonian umbrellabirdLeast concern

Amazonian umbrellabird

Cephalopterus ornatus

The Amazonian umbrellabird is a species of bird in the family Cotingidae native to the Amazon basin with a separate population on the eastern slopes of the Andes. The male bird is entirely black, with a black crest and inflatable wattle on the throat, and at 48 to 55 cm, may be the largest passerine bird in South America. The female is slightly smaller.

from $1.99

Blue-chinned sapphireNot evaluated

Blue-chinned sapphire

Chlorestes notata

The blue-chinned sapphire or blue-chinned emerald is a hummingbird that ranges from Colombia south and east to the Guianas, Trinidad and Tobago, Peru, and Brazil. There have been occasional records from Tobago. For Brazil, the species' range is along the main Amazon River Basin, as well as the Atlantic Forest, both in the northeast, as well as far south on the southeast coastal strip,.

from $1.99

American Pygmy KingfisherLeast concern

American Pygmy Kingfisher

Chloroceryle aenea

The American pygmy kingfisher is a species of "water kingfisher" in subfamily Cerylinae of family Alcedinidae. It is found in the American tropics from southern Mexico south through Central America into every mainland South American country except Chile and Uruguay. It also occurs on Trinidad.

from $1.99

Amazon KingfisherLeast concern

Amazon Kingfisher

Chloroceryle amazona

The Amazon kingfisher is a species of "water kingfisher" in subfamily Cerylinae of family Alcedinidae. It is found in the lowlands of the American tropics from southern Mexico south through Central America to northern Argentina.

from $1.99

Green kingfisherLeast concern

Green kingfisher

Chloroceryle americana

The green kingfisher is a species of "water kingfisher" in the subfamily Cerylinae of the family Alcedinidae. It is found from southern Texas in the United States south through Central America, and in every mainland South American country except Chile.

from $1.99

Green-and-rufous KingfisherLeast concern

Green-and-rufous Kingfisher

Chloroceryle inda

The green-and-rufous kingfisher is a species of "water kingfisher" in subfamily Cerylinae of family Alcedinidae. It is found in the American tropics from Nicaragua to Panama and in every mainland South American country except Argentina, Chile, and Uruguay.

from $1.99

Glittering-bellied emeraldLeast concern

Glittering-bellied emerald

Chlorostilbon lucidus

The glittering-bellied emerald is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Blue-tailed emeraldLeast concern

Blue-tailed emerald

Chlorostilbon mellisugus

The blue-tailed emerald is a hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in tropical and subtropical South America east of the Andes from Colombia east to the Guianas and Trinidad, and south to northern Bolivia and central Brazil.

from $1.99

Ruby-topaz HummingbirdLeast concern

Ruby-topaz Hummingbird

Chrysolampis mosquitus

The ruby-topaz hummingbird, commonly referred to simply as the ruby topaz, is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Aruba, Bolivia, Bonaire, Brazil, Colombia, Curaçao, French Guiana, Guyana, Panama, Suriname, Trinidad and Tobago, and Venezuela.

from $1.99

Golden-tailed sapphireLeast concern

Golden-tailed sapphire

Chrysuronia oenone

The golden-tailed sapphire is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Brazilian rubyLeast concern

Brazilian ruby

Clytolaema rubricauda

The Brazilian ruby is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini, in the subfamily Lesbiinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Sparkling violetearLeast concern

Sparkling violetear

Colibri coruscans

The sparkling violetear is a species of hummingbird widespread in highlands of northern and western South America, including a large part of the Andes, the Venezuelan Coastal Range, and the Tepuis. It occurs in a wide range of semi-open habitats, even in gardens and parks within major cities such as Quito, and is often the most common species of hummingbird in its range. It is highly vocal and territorial.

from $1.99

Brown violetearLeast concern

Brown violetear

Colibri delphinae

The brown violetear is a large hummingbird that breeds at middle elevations in the mountains in Central America, and western and northern South America with isolated populations on Trinidad and in the Brazilian state Bahia.

from $1.99

White-vented violetearLeast concern

White-vented violetear

Colibri serrirostris

The white-vented violetear is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay. In April, 2024, one was also photographed at Batsu Gardens in Costa Rica.

from $1.99

Black-faced CotingaLeast concern

Black-faced Cotinga

Conioptilon mcilhennyi

The black-faced cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Spangled CotingaLeast concern

Spangled Cotinga

Cotinga cayana

The spangled cotinga is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in the canopy of the Amazon rainforest in South America.

from $1.99

Purple-breasted CotingaLeast concern

Purple-breasted Cotinga

Cotinga cotinga

The purple-breasted cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Banded CotingaCritically endangered

Banded Cotinga

Cotinga maculata

The banded cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to southeastern Brazil.

from $1.99

Plum-throated CotingaLeast concern

Plum-throated Cotinga

Cotinga maynana

The plum-throated cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Black CurassowLeast concern

Black Curassow

Crax alector

The black curassow, also known as the smooth-billed curassow and the crested curassow, is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in humid forests in northern South America in Colombia, Venezuela, the Guianas including Suriname, and far northern Brazil, and is introduced to Bahamas, Cuba, Jamaica, Haiti, Dominican Republic, Puerto Rico and Lesser Antilles.

from $1.99

Red-knobbed CurassowEndangered

Red-knobbed Curassow

Crax blumenbachii

The red-billed curassow or red-knobbed curassow is an endangered species of cracid that is endemic to lowland Atlantic Forest in the states of Espírito Santo, Bahia and Minas Gerais in southeastern Brazil. Its population is decreasing due to hunting and deforestation, and it has possibly been extirpated from Minas Gerais. It is currently being reintroduced to Rio de Janeiro by means of individuals bred in captivity.

from $1.99

Bare-faced CurassowVulnerable

Bare-faced Curassow

Crax fasciolata

The bare-faced curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, curassows, etc. It is found in Brazil, Paraguay, and eastern Bolivia, and extreme northeast Argentina, in the cerrado, pantanal, and the southeastern region of the Amazon basin. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Wattled CurassowEndangered

Wattled Curassow

Crax globulosa

The wattled curassow is a threatened member of the family Cracidae, the curassows, guans, and chachalacas. It is found in remote rainforests in the western Amazon basin in South America. Males have black plumage, except for a white crissum, with curly feathers on the head and red bill ornaments and wattles. Females and juveniles are similar but lack the bill ornamentation and have a reddish-buff crissum area.

from $1.99

Spix's MacawExtinct in the wild

Spix's Macaw

Cyanopsitta spixii

Spix's macaw, also known as the little blue macaw, or simply blue macaw, is a macaw species that was endemic to Brazil. It is a member of tribe Arini in the subfamily Arinae, part of the family Psittacidae. It was first described in 1638 by German naturalist Georg Marcgrave when he was working in Pernambuco in Dutch Brazil.

from $1.99

Red-fan ParrotLeast concern

Red-fan Parrot

Deroptyus accipitrinus

The red-fan parrot, also known as the hawk-headed parrot, is a New World parrot hailing from the Amazon rainforest. It is the only member of the genus Deroptyus.

from $1.99

Red-shouldered MacawLeast concern

Red-shouldered Macaw

Diopsittaca nobilis

The red-shouldered macaw is a small green South American parrot, a member of a large group of Neotropical parrots called macaws. The species is named for the red coverts on its wings. It is the smallest macaw, being 30 cm (12 in) in length – similar in size to the Aratinga parakeets. It is native to the tropical lowlands, savannahs, and swamplands of Brazil, the Guianas, Bolivia, Venezuela, and far south-eastern Peru.

from $1.99

Black-bellied thorntailLeast concern

Black-bellied thorntail

Discosura langsdorffi

The black-bellied thorntail is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Racket-tipped thorntailLeast concern

Racket-tipped thorntail

Discosura longicaudus

The racket-tipped thorntail, formerly called racket-tailed coquette, is a species of hummingbird in subfamily lesbiinae of family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Blue-fronted lancebillLeast concern

Blue-fronted lancebill

Doryfera johannae

The blue-fronted lancebill is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Common WaxbillLeast concern

Common Waxbill

Estrilda astrild

The common waxbill, also known as the St Helena waxbill, is a small passerine bird belonging to the estrildid finch family. It is native to sub-Saharan Africa but has been introduced to many other regions of the world and now has an estimated global extent of occurrence of 10,000,000 km2. It is popular and easy to keep in captivity.

from $1.99

Purple-throated caribLeast concern

Purple-throated carib

Eulampis jugularis

The purple-throated carib is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae. It is resident on most of the islands of the Lesser Antilles and has occurred as a vagrant both further north and south.

from $1.99

Swallow-tailed hummingbirdLeast concern

Swallow-tailed hummingbird

Eupetomena macroura

The swallow-tailed hummingbird is a species in the hummingbird family (Trochilidae), found mainly in east-central South America. Most authorities place it in the genus Eupetomena, although some place it in Campylopterus based on song and the thick shafts of the males' first primaries. Its common name and specific epithet both refer to the long, deeply forked, somewhat swallow-like tail.

from $1.99

Peach-fronted ParakeetLeast concern

Peach-fronted Parakeet

Eupsittula aurea

The peach-fronted parakeet, known as the peach-fronted conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, Peru, and Suriname.

from $1.99

Caatinga parakeetLeast concern

Caatinga parakeet

Eupsittula cactorum

The Caatinga parakeet, also called the cactus parakeet and in aviculture the cactus conure, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to eastern Brazil.

from $1.99

Brown-throated parakeetLeast concern

Brown-throated parakeet

Eupsittula pertinax

The brown-throated parakeet, also known as the St. Thomas conure or brown-throated conure in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica, Panama, the northern mainland of South America, and islands off the South American coast.

from $1.99

Black jacobinLeast concern

Black jacobin

Florisuga fusca

The black jacobin is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Argentina, Brazil, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

White-necked jacobinLeast concern

White-necked jacobin

Florisuga mellivora

The white-necked jacobin is a medium-sized hummingbird that ranges from Mexico south through Central America and northern South America into Brazil, Peru, and Bolivia. It is also found in Trinidad and Tobago. Its other common names include great jacobin and collared hummingbird.

from $1.99

Dusky-billed ParrotletLeast concern

Dusky-billed Parrotlet

Forpus modestus

The dusky-billed parrotlet, also known as Sclater's parrotlet, is a small species of parrot in the family Psittacidae. It is the nominate species.

from $1.99

Green-rumped ParrotletLeast concern

Green-rumped Parrotlet

Forpus passerinus

The green-rumped parrotlet, also known as the green-rumped parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae that is found in northeastern South America and the Caribbean island of Trinidad. The green-rumped parrotlet occurs from northern Venezuela eastwards to the lower Amazon in Brazil, Also Suriname and has been introduced to Curaçao, Jamaica and Barbados.

from $1.99

Blue-winged ParrotletLeast concern

Blue-winged Parrotlet

Forpus xanthopterygius

The cobalt-rumped parrotlet or blue-winged parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae.

from $1.99

Hook-billed hermitVulnerable

Hook-billed hermit

Glaucis dohrnii

The hook-billed hermit is a threatened species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to a small area of Brazil.

from $1.99

Rufous-breasted HermitLeast concern

Rufous-breasted Hermit

Glaucis hirsutus

The rufous-breasted hermit or hairy hermit is a hummingbird that breeds from Panama south to Bolivia, and on Trinidad, Tobago and Grenada. It is a widespread and generally common species, though local populations may change in numbers and disappear altogether in marginal habitat.

from $1.99

Short-tailed ParrotLeast concern

Short-tailed Parrot

Graydidascalus brachyurus

The short-tailed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, and Peru.

from $1.99

Golden ParakeetVulnerable

Golden Parakeet

Guaruba guarouba

The golden parakeet, golden conure, or Queen of Bavaria conure is a medium-sized golden-yellow Neotropical parrot native to the Amazon Basin of interior northern Brazil. It is the only species placed in the genus Guaruba.

from $1.99

Bare-necked FruitcrowLeast concern

Bare-necked Fruitcrow

Gymnoderus foetidus

The bare-necked fruitcrow is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in every mainland South American country except Argentina, Chile, Uruguay, and Paraguay.

from $1.99

Crimson FruitcrowLeast concern

Crimson Fruitcrow

Haematoderus militaris

The crimson fruitcrow is a species of bird in the large family Cotingidae, not a crow. The only member of the genus Haematoderus, it is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. Because of its large range and population density this species is not classified as vulnerable.

from $1.99

Harpy eagleVulnerable

Harpy eagle

Harpia harpyja

The harpy eagle is a large neotropical species of eagle. It is also called the American harpy eagle to distinguish it from the Papuan eagle, which is sometimes known as the New Guinea harpy eagle or Papuan harpy eagle. It is the largest bird of prey throughout its range, and among the largest extant species of eagles in the world. It usually inhabits tropical lowland rainforests in the upper (emergent) canopy layer.

from $1.99

Horned sungemLeast concern

Horned sungem

Heliactin bilophus

The horned sungem is a species of hummingbird native to much of central Brazil and parts of Bolivia and Suriname. It prefers open habitats such as savanna and grassland and readily occupies human-created habitats such as gardens. It recently expanded its range into southern Amazonas and Espírito Santo, probably as a result of deforestation; few other hummingbird species have recently expanded their range.

from $1.99

Gould's JewelfrontLeast concern

Gould's Jewelfront

Heliodoxa aurescens

Gould's jewelfront or Gould's brilliant is a medium-sized hummingbird in the family Trochilidae. It is found in tropical and equatorial South America. This is an uncommon species with an unusually large range compared to the other members of Heliodoxa.

from $1.99

Black-throated BrilliantLeast concern

Black-throated Brilliant

Heliodoxa schreibersii

The black-throated brilliant is a species of hummingbird in tribe Heliantheini of subfamily Lesbiinae. It lives in Brazil, Colombia, Ecuador and Peru.

from $1.99

Velvet-browed BrilliantLeast concern

Velvet-browed Brilliant

Heliodoxa xanthogonys

The velvet-browed brilliant is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Brazil, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Blue-tufted starthroatLeast concern

Blue-tufted starthroat

Heliomaster furcifer

The blue-tufted starthroat is a species of hummingbird in the "mountain gems", tribe Lampornithini in subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Paraguay, Peru, Uruguay and possibly Ecuador.

from $1.99

Long-billed starthroatLeast concern

Long-billed starthroat

Heliomaster longirostris

The long-billed starthroat is a species of hummingbird in the "mountain gems", tribe Lampornithini in subfamily Trochilinae. It is found in Mexico, Central America, Trinidad, and all but the four southernmost countries of South America.

from $1.99

Stripe-breasted starthroatLeast concern

Stripe-breasted starthroat

Heliomaster squamosus

The stripe-breasted starthroat is a species of hummingbird in the "mountain gems", tribe Lampornithini in subfamily Trochilinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Black-eared fairyLeast concern

Black-eared fairy

Heliothryx auritus

The black-eared fairy is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in every mainland South American country except Argentina, Chile, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Gilded sapphireLeast concern

Gilded sapphire

Hylocharis chrysura

The gilded sapphire, also known as the gilded hummingbird, is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

White-chinned sapphireLeast concern

White-chinned sapphire

Hylocharis cyanus

The White-chinned sapphire is a small species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in northern and eastern South America. It inhabits a variety of environments, including lowland tropical forests, woodland edges, and clearings with scattered trees.

from $1.99

Rufous-throated sapphireNot evaluated

Rufous-throated sapphire

Hylocharis sapphirina

The rufous-throated sapphire is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, the Guianas, Peru, Venezuela and possibly Argentina and Paraguay.

from $1.99

Olive-spotted hummingbirdLeast concern

Olive-spotted hummingbird

Leucippus chlorocercus

The olive-spotted hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of the subfamily Trochilinae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

White-throated hummingbirdLeast concern

White-throated hummingbird

Leucochloris albicollis

The white-throated hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Brazil, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Black-and-gold CotingaLeast concern

Black-and-gold Cotinga

Lipaugus ater

The black-and-gold cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Cinnamon-vented PihaLeast concern

Cinnamon-vented Piha

Lipaugus lanioides

The cinnamon-vented piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Rose-collared PihaLeast concern

Rose-collared Piha

Lipaugus streptophorus

The rose-collared piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Screaming PihaLeast concern

Screaming Piha

Lipaugus vociferans

The screaming piha is a species of passerine bird in the lesser-known family Cotingidae, the cotingas. It is found in every mainland South American country except for these four countries: Argentina, Chile, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Festive coquetteLeast concern

Festive coquette

Lophornis chalybeus

The festive coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Dot-eared coquetteNear threatened

Dot-eared coquette

Lophornis gouldii

The dot-eared coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Frilled coquetteLeast concern

Frilled coquette

Lophornis magnificus

The frilled coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Tufted coquetteLeast concern

Tufted coquette

Lophornis ornatus

The tufted coquette is a tiny hummingbird that breeds in eastern Venezuela, Trinidad, Guiana, and northern Brazil. It is an uncommon but widespread species, and appears to be a local or seasonal migrant, although its movements are not well understood.

from $1.99

Peacock coquetteLeast concern

Peacock coquette

Lophornis pavoninus

The peacock coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Butterfly coquetteLeast concern

Butterfly coquette

Lophornis verreauxii

The butterfly coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Ringed KingfisherLeast concern

Ringed Kingfisher

Megaceryle torquata

The ringed kingfisher is a large, conspicuous, and noisy kingfisher bird commonly found along the lower Rio Grande Valley in southeasternmost Texas in the United States through Central America to Tierra del Fuego in South America.

from $1.99

Alagoas CurassowExtinct in the wild

Alagoas Curassow

Mitu mitu

The Alagoas curassow is a glossy-black, pheasant-like bird. It was formerly found in forests in Northeastern Brazil in what is now the states of Pernambuco and Alagoas, which is the origin of its common name. It is now extinct in the wild; there are about 200 individuals in captivity.

from $1.99

Crestless CurassowNear threatened

Crestless Curassow

Mitu tomentosum

The crestless curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, Colombia, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Razor-billed CurassowNear threatened

Razor-billed Curassow

Mitu tuberosum

The razor-billed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.

from $1.99

Monk ParakeetLeast concern

Monk Parakeet

Myiopsitta monachus

The monk parakeet, also known as the monk parrot or Quaker parrot, is a species of true parrot in the family Psittacidae. It is a small to medium bright-green parrot with a greyish breast and greenish-yellow abdomen. Its average lifespan is approximately 15 years. It originates from the temperate to subtropical areas of South America.

from $1.99

Manu ParrotletLeast concern

Manu Parrotlet

Nannopsittaca dachilleae

The Manu parrotlet or Amazonian parrotlet is a species of parrotlet native to the western Amazon basin, from southern Peru to northwest Bolivia. It is found in lowland forests near bamboo and rivers.

from $1.99

Tepui ParrotletLeast concern

Tepui Parrotlet

Nannopsittaca panychlora

The tepui parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the tepuis of northern Brazil, western Guyana, and southern Venezuela.

from $1.99

Nocturnal CurassowLeast concern

Nocturnal Curassow

Nothocrax urumutum

The nocturnal curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

CockatielLeast concern

Cockatiel

Nymphicus hollandicus

The cockatiel, also known as the weero/weiro or quarrion, is a species of small- to medium-sized parrot belonging to the cockatoo family (Cacatuidae), of which it is the smallest member. Native to Australia, it is the sole member of the genus Nymphicus.

from $1.99

HoatzinLeast concern

Hoatzin

Opisthocomus hoazin

The hoatzin is a species of tropical bird found in swamps, riparian forests, and mangroves of the Amazon and Orinoco Basins in South America. It is the only extant species in the genus Opisthocomus which is the only extant genus in the family Opisthocomidae under the order Opisthocomiformes. Despite being the subject of intense debate by specialists, the taxonomic position of this family is still far from clear.

from $1.99

East Brazilian ChachalacaLeast concern

East Brazilian Chachalaca

Ortalis araucuan

The East Brazilian chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to eastern Brazil.

from $1.99

Chaco ChachalacaLeast concern

Chaco Chachalaca

Ortalis canicollis

The Chaco chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, and possibly Uruguay.

from $1.99

Speckled ChachalacaLeast concern

Speckled Chachalaca

Ortalis guttata

The speckled chachalaca is a medium-sized bird belonging to the family Cracidae.

from $1.99

Little ChachalacaLeast concern

Little Chachalaca

Ortalis motmot

The little chachalaca is a bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, French Guiana, Suriname, Guyana, Venezuela and possibly Colombia.

from $1.99

Chestnut-headed chachalacaNot evaluated

Chestnut-headed chachalaca

Ortalis ruficeps

The chestnut-headed chachalaca is a bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Scaled ChachalacaLeast concern

Scaled Chachalaca

Ortalis squamata

The scaled chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Buff-browed ChachalacaLeast concern

Buff-browed Chachalaca

Ortalis superciliaris

The buff-browed chachalaca is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Red-bellied MacawLeast concern

Red-bellied Macaw

Orthopsittaca manilatus

The red-bellied macaw, also known as Guacamaya manilata, is a medium-sized, mostly green parrot, a member of a group of large Neotropical parrots known as macaws. It is the largest of what are commonly called "mini-macaws". The belly has a large maroon patch which gives the species its name.

from $1.99

Red-crested CardinalLeast concern

Red-crested Cardinal

Paroaria coronata

The red-crested cardinal is a passerine bird in the tanager family Thraupidae. Notwithstanding its similar name, this bird is not closely related to the true cardinal family Cardinalidae. It is sometimes known as the Brazilian cardinal.

from $1.99

Spix's GuanLeast concern

Spix's Guan

Penelope jacquacu

Spix's guan is a species of bird in the family Cracidae. It is "the prototypical cracid of the Amazonian lowlands." The common name commemorates the German naturalist Johann Baptist von Spix (1782-1826).

from $1.99

White-browed GuanVulnerable

White-browed Guan

Penelope jacucaca

The white-browed guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is endemic to northeastern Brazil.

from $1.99

Marail GuanLeast concern

Marail Guan

Penelope marail

The marail guan or Cayenne guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Dusky-legged GuanLeast concern

Dusky-legged Guan

Penelope obscura

The dusky-legged guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Uruguay, northeastern Argentina and southernmost areas of Paraguay and Brazil. In early 2021, the former subspecies P. o. bridgesi, found in southwestern Bolivia and northwestern Argentina, was elevated to species rank as Yungas guan.

from $1.99

Chestnut-bellied GuanVulnerable

Chestnut-bellied Guan

Penelope ochrogaster

The chestnut-bellied guan is a species of bird in the family Cracidae. It is found only in Brazil. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical swampland. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

White-crested guanVulnerable

White-crested guan

Penelope pileata

The white-crested guan is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found only in regions of the eastern Amazon basin of Brazil. The species is restricted to the southern riverbank of the Amazon River; also eastwards, the south bank of the Pará River south of Marajó Island at the Amazon River's outlet. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Rusty-margined GuanNear threatened

Rusty-margined Guan

Penelope superciliaris

The rusty-margined guan is a species of bird in the family Cracidae, which includes the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

CapuchinbirdLeast concern

Capuchinbird

Perissocephalus tricolor

The capuchinbird or calfbird is a large passerine bird of the family Cotingidae. It is monotypic within the genus Perissocephalus. It is found in humid forests in north-eastern South America, almost entirely north of the Amazon River and east of Rio Negro.

from $1.99

Tapajós hermitVulnerable

Tapajós hermit

Phaethornis aethopygus

The Tapajós hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Sooty-capped HermitLeast concern

Sooty-capped Hermit

Phaethornis augusti

The sooty-capped hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Straight-billed hermitLeast concern

Straight-billed hermit

Phaethornis bourcieri

The straight-billed hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Scale-throated HermitLeast concern

Scale-throated Hermit

Phaethornis eurynome

The scale-throated hermit is a species in the hummingbird family Trochilidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Grey-chinned hermitLeast concern

Grey-chinned hermit

Phaethornis griseogularis

The grey-chinned hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

White-bearded HermitLeast concern

White-bearded Hermit

Phaethornis hispidus

The white-bearded hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Minute HermitLeast concern

Minute Hermit

Phaethornis idaliae

The minute hermit is a tiny species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Little HermitLeast concern

Little Hermit

Phaethornis longuemareus

The little hermit is a hummingbird that is a resident breeder in north-eastern Venezuela, northern Guyana, Suriname, French Guiana and Trinidad. This lowland species occurs in various semi-open wooded habitats, e.g. mangrove, secondary forest, plantations and scrub. In Trinidad it also occurs in rainforest.

from $1.99

Great-billed HermitLeast concern

Great-billed Hermit

Phaethornis malaris

The great-billed hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Cinnamon-throated HermitLeast concern

Cinnamon-throated Hermit

Phaethornis nattereri

The cinnamon-throated hermit is a species in the hummingbird family Trochilidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Needle-billed HermitLeast concern

Needle-billed Hermit

Phaethornis philippii

The needle-billed hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Planalto HermitLeast concern

Planalto Hermit

Phaethornis pretrei

The planalto hermit is a species of hummingbird. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Reddish hermitLeast concern

Reddish hermit

Phaethornis ruber

The reddish hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela, and the Guianas.

from $1.99

Streak-throated HermitLeast concern

Streak-throated Hermit

Phaethornis rupurumii

The streak-throated hermit, also known as the Rupurumi hermit, is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Dusky-throated HermitLeast concern

Dusky-throated Hermit

Phaethornis squalidus

The dusky-throated hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Buff-bellied HermitLeast concern

Buff-bellied Hermit

Phaethornis subochraceus

The buff-bellied hermit is a species of bird in the family Trochilidae, the hummingbirds. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Long-tailed HermitLeast concern

Long-tailed Hermit

Phaethornis superciliosus

The long-tailed hermit is a large hummingbird that is a resident breeder in Venezuela, the Guianas, and north-eastern Brazil. This species was formerly referred to as the eastern long-tailed hermit.

from $1.99

Pavonine QuetzalLeast concern

Pavonine Quetzal

Pharomachrus pavoninus

The pavonine quetzal is a species of bird in the family Trogonidae, the trogons. It is also known at the peacock trogon, red-billed train bearer, or viuda pico rojo in Spanish. The pavonine quetzal lives in the Neotropics, more specifically in the northern region of the Amazon basin, spreading from Colombia to Bolivia.

from $1.99

Swallow-tailed CotingaLeast concern

Swallow-tailed Cotinga

Phibalura flavirostris

The swallow-tailed cotinga is a species of passerine bird in the family Cotingidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Guianan Red CotingaLeast concern

Guianan Red Cotinga

Phoenicircus carnifex

The Guianan red cotinga is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Black-necked Red CotingaLeast concern

Black-necked Red Cotinga

Phoenicircus nigricollis

The black-necked red cotinga is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Andean FlamingoVulnerable

Andean Flamingo

Phoenicoparrus andinus

The Andean flamingo is a species of flamingo native to the Andes mountains of South America. Until 2014, it was classified in genus Phoenicopterus. It is closely related to James's flamingo, and the two make up the genus Phoenicoparrus. The Chilean flamingo, Andean flamingo, and James' flamingo are all sympatric, and all live in colonies.

from $1.99

James's FlamingoNear threatened

James's Flamingo

Phoenicoparrus jamesi

James's flamingo, also known as the puna flamingo, is a species of flamingo that lives at high altitudes in the Andean plateaus of Peru, Chile, Bolivia, and northwest Argentina.

from $1.99

Chilean FlamingoNear threatened

Chilean Flamingo

Phoenicopterus chilensis

The Chilean flamingo is a species of large flamingo at a height of 110–130 cm (43–51 in) closely related to the American flamingo and the greater flamingo, with which it was previously considered a subspecies before being classified as its own species as a result of their lighter color, smaller size and behavioral differences. The species is listed as Near Threatened on the IUCN Red List.

from $1.99

American FlamingoLeast concern

American Flamingo

Phoenicopterus ruber

The American flamingo is a large species of flamingo native to the West Indies, northern South America and the Yucatán Peninsula. It is closely related to the greater flamingo and Chilean flamingo, and was formerly considered conspecific with the greater flamingo, but that treatment is now widely viewed as incorrect due to a lack of evidence.

from $1.99

White-tipped PlantcutterLeast concern

White-tipped Plantcutter

Phytotoma rutila

The white-tipped plantcutter is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Argentina, Bolivia, Paraguay, Uruguay, and as a vagrant to Brazil and Chile.

from $1.99

White-bellied ParrotVulnerable

White-bellied Parrot

Pionites leucogaster

The white-bellied parrot, or white-bellied caique in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.

from $1.99

Black-headed ParrotLeast concern

Black-headed Parrot

Pionites melanocephalus

The black-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. Other colloquial names are black-crowned parrot, black-capped parrot, black-headed caique, and for subspecies P. m. pallidus, pallid caique. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Pileated ParrotLeast concern

Pileated Parrot

Pionopsitta pileata

The South American pileated parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay. It was formerly known as the red-capped parrot, easily leading to confusion with the Australian Purpureicephalus spurius that bears that English name.

from $1.99

Dusky ParrotLeast concern

Dusky Parrot

Pionus fuscus

The dusky parrot or dusky pionus is a medium-sized mainly dark brownish-gray parrot of the genus Pionus in the true parrot family.

from $1.99

Scaly-headed ParrotLeast concern

Scaly-headed Parrot

Pionus maximiliani

The scaly-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is also called scaly-headed pionus, Maximilian pionus, Maximilian parrot, Maximilian's pionus, or Maximilian's parrot. It is found in Brazil, Bolivia, Argentina, and Paraguay.

from $1.99

Blue-headed ParrotLeast concern

Blue-headed Parrot

Pionus menstruus

The blue-headed parrot, also known as the blue-headed pionus is a medium-sized parrot of about 27 cm (11 in) in length. The body is mostly green, with a blue head and neck, and red undertail coverts. It is a resident in tropical and subtropical South America and southern Central America, from Costa Rica, Venezuela and the Caribbean island of Trinidad south to Bolivia and Brazil.

from $1.99

Red-throated Piping GuanVulnerable

Red-throated Piping Guan

Pipile cujubi

The red-throated piping guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Blue-throated Piping GuanLeast concern

Blue-throated Piping Guan

Pipile cumanensis

The blue-throated piping guan is a species of bird in subfamily Penelopina of family Cracidae, the guans, chachalacas, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, the Guianas, Peru, and Venezuela.

from $1.99

White-throated piping guanNear threatened

White-throated piping guan

Pipile grayi

The white-throated piping guan is a near threatened species of bird in subfamily Penelopinae of family Cracidae, the guans, chachalacas, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Black-fronted Piping GuanEndangered

Black-fronted Piping Guan

Pipile jacutinga

The black-fronted piping guan or jacutinga in Brazilian Portuguese is a bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is native to the Serra do Mar coastal forests, Paraguay and northeastern Argentina.

from $1.99

Red-banded FruiteaterLeast concern

Red-banded Fruiteater

Pipreola whitelyi

The red-banded fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Wing-barred PipritesLeast concern

Wing-barred Piprites

Piprites chloris

The wing-barred piprites is a species of bird in subfamily Pipritinae of family Tyrannidae, the tyrant flycatchers. It is found in every mainland South American country except Chile and Uruguay.

from $1.99

Black-capped PipritesNear threatened

Black-capped Piprites

Piprites pileata

The black-capped piprites, also known as the black-capped manakin, bailarín castaño, or piprites capirotado, is a species of suboscine passerine. It has been placed in the genus Piprites, part of the Tyrannidae family. Previously, the species was included in the family Pipridae, but was reclassified following genetic studies.

from $1.99

White-tailed goldenthroatLeast concern

White-tailed goldenthroat

Polytmus guainumbi

The white-tailed goldenthroat is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad and Tobago, and Venezuela.

from $1.99

Tepui goldenthroatLeast concern

Tepui goldenthroat

Polytmus milleri

The tepui goldenthroat is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Green-tailed goldenthroatLeast concern

Green-tailed goldenthroat

Polytmus theresiae

The green-tailed goldenthroat is a species of hummingbird in the subfamily Polytminae, the mangoes. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela, and possibly Ecuador.

from $1.99

Purple-throated CotingaLeast concern

Purple-throated Cotinga

Porphyrolaema porphyrolaema

The purple-throated cotinga is a species of bird in the cotinga family, Cotingidae. It is found in the western Amazon rainforest of South America; its range extends from southern Colombia south through eastern Ecuador and Peru and east through extreme northwestern Bolivia and into western Amazonian Brazil. It lives in the canopy or along the borders of humid forest throughout its range.

from $1.99

Golden-collared MacawLeast concern

Golden-collared Macaw

Primolius auricollis

The golden-collared macaw or yellow-collared macaw is a small, mostly green Central South American parrot, a member of a large group of Neotropical parrots known as macaws. It has a bright yellow patch on the back of its neck/upper shoulders that gives the species its name. In aviculture, it is one of a number of smaller macaws often called "mini-macaws".

from $1.99

Blue-headed macawVulnerable

Blue-headed macaw

Primolius couloni

The blue-headed macaw or Coulon's macaw is a macaw native to eastern Peru, northwestern Bolivia, and far western Brazil. It has a total length of about 41 cm (16 in), making it a member of the group of smaller macaws sometimes known as the mini-macaws, which includes any species of macaw with a total length of 50 cm (20 in) or less. As in all macaws, its tail is long and pointed and the bill is large and heavy.

from $1.99

Blue-winged MacawNear threatened

Blue-winged Macaw

Primolius maracana

The blue-winged macaw, in aviculture more commonly known as Illiger's macaw, is a species of small macaw found in central and eastern South America. The second name is in honor of the German ornithologist Johann Karl Wilhelm Illiger. It was previously placed in the genera Ara or Propyrrhura. Blue-winged macaws have been known to reach an age of 50–60 years.

from $1.99

White BellbirdLeast concern

White Bellbird

Procnias albus

The white bellbird is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, Venezuela, and as a vagrant to Trinidad.

from $1.99

Bearded BellbirdLeast concern

Bearded Bellbird

Procnias averano

The bearded bellbird, also known as the campanero or anvil-bird, is a passerine bird which occurs in northern South America. The male is about 28 cm (11 in) long with white plumage apart from a brown head and black wings. At his throat hang several black, unfeathered wattles. The female is a little smaller with olive-green head and upper parts, yellow underparts streaked with green and a yellow vent area.

from $1.99

Bare-throated BellbirdNear threatened

Bare-throated Bellbird

Procnias nudicollis

The bare-throated bellbird is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in moist subtropical and tropical forests in Argentina, Brazil, and Paraguay. The male has white plumage and bristly bluish-black bare skin around its eye, beak and throat. The female is more drab, being olive-brown above with streaked yellow underparts.

from $1.99

White-eyed parakeetLeast concern

White-eyed parakeet

Psittacara leucophthalmus

The white-eyed parakeet, known in aviculture as white-eyed conure, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in every mainland South American country except Chile and also on Trinidad.

from $1.99

Black-necked AracariLeast concern

Black-necked Aracari

Pteroglossus aracari

The black-necked aracari or black-necked araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Ivory-billed AracariLeast concern

Ivory-billed Aracari

Pteroglossus azara

The ivory-billed aracari or ivory-billed araçari is a bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Saffron ToucanetNear threatened

Saffron Toucanet

Pteroglossus bailloni

The saffron toucanet is a species of bird in the family Ramphastidae found in the Atlantic Forest in far north-eastern Argentina, south-eastern Brazil, and eastern Paraguay.

from $1.99

Red-necked AracariEndangered

Red-necked Aracari

Pteroglossus bitorquatus

The red-necked aracari or red-necked araçari is a bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Chestnut-eared AracariLeast concern

Chestnut-eared Aracari

Pteroglossus castanotis

The chestnut-eared aracari or chestnut-eared araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Paraguay, and Peru.

from $1.99

Lettered AracariLeast concern

Lettered Aracari

Pteroglossus inscriptus

The lettered aracari or lettered araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Many-banded AracariLeast concern

Many-banded Aracari

Pteroglossus pluricinctus

The many-banded aracari or many-banded araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Green aracariLeast concern

Green aracari

Pteroglossus viridis

The green araçari, is a toucan, a near-passerine bird. It is found in the lowland forests of northeastern South America, in the northeast Amazon Basin, the Guianas and the eastern Orinoco River drainage of Venezuela. At 30–40 cm. (12–16 in) long and weighing 110–160 grams, it is the smallest aracari in its range, and among the smallest members of the toucan family.

from $1.99

Bald ParrotNear threatened

Bald Parrot

Pyrilia aurantiocephala

The bald parrot or orange-headed parrot is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to the east-central Amazon of Brazil. Its natural habitat is tropical moist lowland forests. It is considered near threatened by BirdLife International due to the widespread deforestation of the Amazon.

from $1.99

Orange-cheeked parrotLeast concern

Orange-cheeked parrot

Pyrilia barrabandi

The orange-cheeked parrot, also known as Barraband's parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It was formerly placed in the genus Pionopsitta, which is now monotypic.

from $1.99

Caica ParrotLeast concern

Caica Parrot

Pyrilia caica

The caica parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Vulturine parrotLeast concern

Vulturine parrot

Pyrilia vulturina

The vulturine parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Red-ruffed FruitcrowLeast concern

Red-ruffed Fruitcrow

Pyroderus scutatus

The red-ruffed fruitcrow is a species of bird in the monotypic genus Pyroderus. It belongs to the family Cotingidae, and is one of the largest passerines in South America. Its common names in Spanish include yacutoro, toropisco montañero, sangretoro, pájaro torero, and cuervo-frutero de garganta roja. This species was first named Coracias scutata by Shaw in 1792, but was later changed to the current scientific name.

from $1.99

Hellmayr's ParakeetNear threatened

Hellmayr's Parakeet

Pyrrhura amazonum

The Santarém parakeet, also known as Hellmayr's parakeet or in aviculture as Hellmayr's conure or the Santarém conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the eastern and central sections of the Amazon basin south of the Amazon River, only just extending onto the northern bank of this river.

from $1.99

Ochre-marked ParakeetVulnerable

Ochre-marked Parakeet

Pyrrhura cruentata

The ochre-marked parakeet is a species of parrot native to Brazil. It is also known as blue-throated parakeet in English and tiriba-grande, tiriba, cara-suja and fura-mato-grande in Portuguese. It is listed as Vulnerable (VU) on the IUCN Red List.

from $1.99

Blaze-winged ParakeetLeast concern

Blaze-winged Parakeet

Pyrrhura devillei

The blaze-winged parakeet, known as the blaze-winged conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Bolivia, Paraguay, and possibly Argentina.

from $1.99

Fiery-shouldered ParakeetLeast concern

Fiery-shouldered Parakeet

Pyrrhura egregia

The fiery-shouldered parakeet, also known as the fiery-shouldered conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. There are two subspecies, P. e. egregia and P. e. obscura.

from $1.99

Maroon-bellied ParakeetLeast concern

Maroon-bellied Parakeet

Pyrrhura frontalis

The maroon-bellied parakeet is a small parrot found from southeastern Brazil to north-eastern Argentina, including eastern Paraguay and Uruguay. It is also known as the reddish-bellied parakeet, and in aviculture it is usually referred to as the maroon-bellied conure, reddish-bellied conure or brown-eared conure.

from $1.99

Grey-breasted ParakeetEndangered

Grey-breasted Parakeet

Pyrrhura griseipectus

The grey-breasted parakeet is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. Long thought to be endemic to Ceará in northeastern Brazil, it has also been documented in Bahia.

from $1.99

White-eared ParakeetVulnerable

White-eared Parakeet

Pyrrhura leucotis

The white-eared parakeet or maroon-faced parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Bonaparte's ParakeetLeast concern

Bonaparte's Parakeet

Pyrrhura lucianii

Bonaparte's parakeet, also known as Deville's parakeet, or in aviculture as Deville's conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is restricted to the Brazilian state of Amazonas south of the Solimões river.

from $1.99

Maroon-tailed ParakeetLeast concern

Maroon-tailed Parakeet

Pyrrhura melanura

The maroon-tailed parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Green-cheeked ParakeetLeast concern

Green-cheeked Parakeet

Pyrrhura molinae

The green-cheeked parakeet, also sometimes known as the green-cheeked conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, aka the parrots. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay. It is also a popular pet bird.

from $1.99

Crimson-bellied ParakeetLeast concern

Crimson-bellied Parakeet

Pyrrhura perlata

The crimson-bellied parakeet, known as the crimson-bellied conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Pfrimer's ParakeetEndangered

Pfrimer's Parakeet

Pyrrhura pfrimeri

Pfrimer's parakeet is a non-migratory species within the parrot family Psittacidae. It also is known as Pfrimer's conure, Goias parakeet, and maroon-faced conure. The Pfrimer's parakeet has been qualified as endangered by the IUCN and BirdLife International since 2007. It is endemic to the Goiás and Tocantins regions of Brazil.

from $1.99

Painted ParakeetLeast concern

Painted Parakeet

Pyrrhura picta

The painted parakeet, known as the painted conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in northeastern South America.

from $1.99

Rose-fronted ParakeetLeast concern

Rose-fronted Parakeet

Pyrrhura roseifrons

The rose-fronted parakeet, known as the rose-fronted conure in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Black-capped ParakeetLeast concern

Black-capped Parakeet

Pyrrhura rupicola

The black-capped parakeet, also known as the black-capped conure or rock conure in aviculture, is a parrot native to the south-western Amazon Basin and adjacent east Andean slopes in Peru, Bolivia and Brazil. It has a total length of approximately 25 cm. It is mostly green with off white scalloping on the hindneck and breast and red primary coverts.

from $1.99

Purple-throated FruitcrowLeast concern

Purple-throated Fruitcrow

Querula purpurata

The purple-throated fruitcrow is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Costa Rica, Panama, Nicaragua, and in every mainland South American country except Argentina, Chile, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Green-billed ToucanLeast concern

Green-billed Toucan

Ramphastos dicolorus

The red-breasted toucan or green-billed toucan is a bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found in Argentina, Brazil and Paraguay.

from $1.99

Toco toucanLeast concern

Toco toucan

Ramphastos toco

The largest toucan: a 20 cm orange bill that weighs almost nothing and doubles as a radiator.

from $1.99

White-throated ToucanLeast concern

White-throated Toucan

Ramphastos tucanus

The white-throated toucan is a near-passerine bird in the family Ramphastidae found in South America throughout the Amazon Basin including the adjacent Tocantins and Araguaia River drainage. It prefers tropical humid forest, but also occurs in woodland and locally in riverine forest within cerrado.

from $1.99

Channel-billed ToucanLeast concern

Channel-billed Toucan

Ramphastos vitellinus

The channel-billed toucan is a species of bird in the family Ramphastidae found on the Caribbean island of Trinidad and in tropical South America as far south as southern Brazil and central Bolivia.

from $1.99

Saw-billed hermitLeast concern

Saw-billed hermit

Ramphodon naevius

The saw-billed hermit is a hummingbird in the family Trochilidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Guianan Cock-of-the-rockLeast concern

Guianan Cock-of-the-rock

Rupicola rupicola

The Guianan cock-of-the-rock is a species of cotinga, a passerine bird from South America. It is about 30 cm (12 in) in length and weighs about 200 to 220 g. It is found in tropical rainforests, near its preferred habitat of rocky outcrops. The female's plumage is brownish/dark smokey grey in colour, and generally less noticeable than the males because of their nesting work in rocky areas.

from $1.99

Gould's ToucanetLeast concern

Gould's Toucanet

Selenidera gouldii

Gould's toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Spot-billed ToucanetLeast concern

Spot-billed Toucanet

Selenidera maculirostris

The spot-billed toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Tawny-tufted ToucanetLeast concern

Tawny-tufted Toucanet

Selenidera nattereri

The tawny-tufted toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Venezuela, and possible Guyana.

from $1.99

Guianan toucanetLeast concern

Guianan toucanet

Selenidera piperivora

The Guianan toucanet, or Guyana toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Golden-collared ToucanetLeast concern

Golden-collared Toucanet

Selenidera reinwardtii

The golden-collared toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Green-crowned plovercrestLeast concern

Green-crowned plovercrest

Stephanoxis lalandi

The green-crowned plovercrest, also black-breasted plovercrest or simply plovercrest, is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Purple-crowned plovercrestLeast concern

Purple-crowned plovercrest

Stephanoxis loddigesii

The purple-crowned plovercrest, or violet-crowned plovercrest, is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.

from $1.99

Paradise tanagerLeast concern

Paradise tanager

Tangara chilensis

The paradise tanager is a brilliantly multicolored, medium-sized songbird whose length varies between 13.5 and 15 cm. It has a light green head, sky blue underparts and black upper body plumage.The vivid colours of the paradise tanager have been linked to underlying achromatic feather layers that enhance the brilliance of structural colours. Depending on subspecies, the behind is yellow and red or all red.

from $1.99

Many-spotted hummingbirdLeast concern

Many-spotted hummingbird

Taphrospilus hypostictus

The many-spotted hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and possibly Argentina.

from $1.99

Fork-tailed woodnymphLeast concern

Fork-tailed woodnymph

Thalurania furcata

The fork-tailed woodnymph is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in every mainland South American country except Chile and Uruguay.

from $1.99

Violet-capped woodnymphLeast concern

Violet-capped woodnymph

Thalurania glaucopis

The violet-capped woodnymph is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Argentina, Brazil, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Long-tailed woodnymphEndangered

Long-tailed woodnymph

Thalurania watertonii

The long-tailed woodnymph is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in humid forest in northeastern Brazil, where it is known from the states of Pernambuco, Alagoas, Sergipe and the northernmost Bahia. It is usually thought to be widespread, but seen at low density in its increasingly fragmented range.

from $1.99

Blue-crowned ParakeetNot evaluated

Blue-crowned Parakeet

Thectocercus acuticaudatus

The blue-crowned parakeet, blue-crowned conure, or sharp-tailed conure is a small green Neotropical parrot with a blue head and pale beak native to large parts of South America, from eastern Colombia to Curacao in the southern Caribbean, and to the northern region of Argentina. They inhabit savanna-like habitats, woodland and forest margins, but avoid dense humid forest such as the Amazon.

from $1.99

Pale-tailed BarbthroatLeast concern

Pale-tailed Barbthroat

Threnetes leucurus

The pale-tailed barbthroat is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found throughout much of the Amazon Basin from the eastern Andean foothills to the Atlantic Ocean.

from $1.99

Sooty BarbthroatLeast concern

Sooty Barbthroat

Threnetes niger

The sooty barbthroat is a hummingbird species in the family Trochilidae. It is found in Brazil and French Guiana.

from $1.99

Distribution per Wikidata. Not an exhaustive range map.