Black

Birds whose plumage is predominantly black. 264 species

Long-wattled UmbrellabirdVulnerable

Long-wattled Umbrellabird

Cephalopterus penduliger

The long-wattled umbrellabird is an umbrellabird in the Cotingidae family. Its Spanish names include pájaro bolsón, pájaro toro, dungali, and vaca del monte. The long-wattled umbrellabird is considered rare and it resides in humid to wet premontane and cloud forest. They are often found on the Pacific slopes of southwest Colombia and western Ecuador, but occasionally are found at lower altitudes.

from $1.99

Great CurassowVulnerable

Great Curassow

Crax rubra

The great curassow is a large, pheasant-like bird from the Neotropical rainforests, its range extending from eastern Mexico, through Central America to western Colombia and northwestern Ecuador. Male birds are black with curly crests and yellow beaks; females come in three colour morphs, barred, rufous and black.

from $1.99

Black-fronted ParakeetExtinct

Black-fronted Parakeet

Cyanoramphus zealandicus

The black-fronted parakeet or Tahiti parakeet is an extinct species of parrot endemic to the Pacific island of Tahiti. Its native name was simply 'ā'ā ("parrot") according to Latham (1790) though White (1887) gives "aa-maha".

from $1.99

Black-billed SicklebillLeast concern

Black-billed Sicklebill

Drepanornis albertisi

The black-billed sicklebill, also referred to as the buff-tailed sicklebill, is a species of bird-of-paradise. It, along with its congener, are the only members of the genus Drepanornis.

from $1.99

Pale-billed SicklebillLeast concern

Pale-billed Sicklebill

Drepanornis bruijnii

The pale-billed sicklebill is a species of sicklebill that belongs to the family Paradisaeidae, which contains the birds-of-paradise.

from $1.99

Epimachus fastuosusLeast concern

Epimachus fastuosus

Epimachus fastosus

The black sicklebill is a large member of the birds of paradise family, Paradisaeidae. This species is found throughout most of central New Guinea and the Vogelkop region to the northwest in montane forests at altitudes from 1,800 to 2,150 m.

from $1.99

Black-breasted pufflegEndangered

Black-breasted puffleg

Eriocnemis nigrivestis

The black-breasted puffleg, known as zamarrito pechinegro in Spanish, is a species of hummingbird native to Ecuador. It is Endangered, with an estimated 100–150 individuals remaining in the wild.

from $1.99

Black-crowned pittaLeast concern

Black-crowned pitta

Erythropitta ussheri

The black-crowned pitta, also known as the black-headed pitta, black-and-crimson pitta, black-and-scarlet pitta or black-crowned garnet pitta, is a brightly coloured, ground-dwelling, bird species in the pitta family Pittidae. It is endemic to the Southeast Asian island of Borneo.

from $1.99

Graceful PittaLeast concern

Graceful Pitta

Erythropitta venusta

The graceful pitta, sometimes alternatively known as the black-crowned pitta, is a species of bird in the family Pittidae. It occurs in Sumatra in Indonesia, where its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Black-headed WaxbillLeast concern

Black-headed Waxbill

Estrilda atricapilla

The black-headed waxbill is a common species of estrildid finch found in central Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 620,000 km².

from $1.99

Black jacobinLeast concern

Black jacobin

Florisuga fusca

The black jacobin is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Argentina, Brazil, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Bare-necked FruitcrowLeast concern

Bare-necked Fruitcrow

Gymnoderus foetidus

The bare-necked fruitcrow is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in every mainland South American country except Argentina, Chile, Uruguay, and Paraguay.

from $1.99

Black-capped KingfisherVulnerable

Black-capped Kingfisher

Halcyon pileata

The black-capped kingfisher is a tree kingfisher which is widely distributed in tropical Asia from India east to China, Korea and Southeast Asia. This most northerly of the tree kingfishers is resident over much of its range, but northern populations are migratory, wintering south of their range in Sri Lanka, Thailand, Borneo and Java.

from $1.99

Black-throated BrilliantLeast concern

Black-throated Brilliant

Heliodoxa schreibersii

The black-throated brilliant is a species of hummingbird in tribe Heliantheini of subfamily Lesbiinae. It lives in Brazil, Colombia, Ecuador and Peru.

from $1.99

Black Dwarf HornbillLeast concern

Black Dwarf Hornbill

Horizocerus hartlaubi

The western dwarf hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is widely spread across the African tropical rainforest. It was formerly considered to be conspecific with the eastern dwarf hornbill with the English name "black dwarf hornbill".

from $1.99

Black SunbirdLeast concern

Black Sunbird

Leptocoma sericea

The black sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is found in eastern Indonesia and New Guinea. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical mangrove forest.

from $1.99

Black-tailed trainbearerLeast concern

Black-tailed trainbearer

Lesbia victoriae

The black-tailed trainbearer is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found between 2500 and 3800m in Colombia, Ecuador, and Peru. Its natural habitats are subtropical or tropical moist montane forest, subtropical or tropical high-altitude shrubland, and heavily degraded former forest.

from $1.99

Black-and-gold CotingaLeast concern

Black-and-gold Cotinga

Lipaugus ater

The black-and-gold cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Scimitar-winged PihaVulnerable

Scimitar-winged Piha

Lipaugus uropygialis

The scimitar-winged piha is a Vulnerable species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Black-faced muniaLeast concern

Black-faced munia

Lonchura molucca

The black-faced munia is a species of estrildid finch found in Indonesia and East Timor. It occurs in a wide range of habitats including artificial landscapes, forest, grassland and savannah. It was first described by the Swedish naturalist Carl Linnaeus in the twelfth edition of his Systema Naturae in 1766. The IUCN has evaluated the status of this bird as being of least concern.

from $1.99

Black mannikinLeast concern

Black mannikin

Lonchura stygia

The black mannikin or black munia, is a species of estrildid finch found in New Guinea, from Mandum to Lake Daviumbu, Papua New Guinea. It is commonly found in flocks of maximum 20 birds, inhabiting savannas, wetlands, but sometimes they were also seen at rice crops.

from $1.99

Black-breasted mannikinLeast concern

Black-breasted mannikin

Lonchura teerinki

The black-breasted mannikin, also known as black-breasted munia, is a species of estrildid finch endemic to West Papua, Indonesia. It has an estimated global extent of occurrence of 20,000 to 50,000 km2. It is found in subtropical/ tropical lowland dry shrubland and high altitude grassland habitat. The status of the species is Least Concern.

from $1.99

Crowned HornbillLeast concern

Crowned Hornbill

Lophoceros alboterminatus

The crowned hornbill is an African hornbill.

from $1.99

Bradfield's hornbillLeast concern

Bradfield's hornbill

Lophoceros bradfieldi

Bradfield's hornbill is an African hornbill. It is a medium-sized bird, 50–57 cm (20–22 in) in length, characterized by black back and wings and a white belly. The tip feathers of the long tail are white. Females are smaller than males and can be recognized by turquoise facial skin. The eyes are yellow and the beak is red. The beak is long and presents no casque.

from $1.99

Red-billed dwarf hornbillLeast concern

Red-billed dwarf hornbill

Lophoceros camurus

The red-billed dwarf hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is distributed across the African tropical rainforest.

from $1.99

African Pied HornbillLeast concern

African Pied Hornbill

Lophoceros fasciatus

The Congo pied hornbill is a bird of the hornbill family, a family of tropical near-passerine birds found in the Old World.

from $1.99

Hemprich's hornbillLeast concern

Hemprich's hornbill

Lophoceros hemprichii

Hemprich's hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Somalia, South Sudan, and Uganda.

from $1.99

Pale-billed hornbillLeast concern

Pale-billed hornbill

Lophoceros pallidirostris

The pale-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Angola, DRC, Kenya, Malawi, Mozambique, Tanzania, and Zambia.

from $1.99

Superb Bird-of-paradiseLeast concern

Superb Bird-of-paradise

Lophorina superba

The Vogelkop lophorina, formerly part of the superb bird-of-paradise complex, is a species of passerine bird in the bird-of-paradise family Paradisaeidae. It is found in montane northwest New Guinea.

from $1.99

Purple-naped LoryEndangered

Purple-naped Lory

Lorius domicella

The purple-naped lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is forest-dwelling endemic to the islands of Seram, Ambon, and perhaps also Haruku and Saparua, South Maluku, Indonesia. It is considered endangered, the main threat being from trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Paradise crowLeast concern

Paradise crow

Lycocorax pyrrhopterus

The Halmahera paradise-crow also known as the silky crow, is a medium-sized crow-like bird-of-paradise.

from $1.99

Glossy-mantled ManucodeLeast concern

Glossy-mantled Manucode

Manucodia ater

The glossy-mantled manucode is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Crested KingfisherLeast concern

Crested Kingfisher

Megaceryle lugubris

The crested kingfisher is a very large kingfisher that is native to parts of southern Asia. It is part of the kingfisher genus Megaceryle with three other species: the giant kingfisher, the ringed kingfisher, and the belted kingfisher with which it forms a species complex.

from $1.99

Black-headed Bee-eaterLeast concern

Black-headed Bee-eater

Merops breweri

The black-headed bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is found in forests in tropical Central and West Africa, its range including Angola, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Gabon, Ghana, Nigeria, and South Sudan.

from $1.99

Black Bee-eaterLeast concern

Black Bee-eater

Merops gularis

The black bee-eater is a species of bird in the family Meropidae. It is native to the African tropical rainforest where it is found at the edges of the rainforest and in secondary woodland.

from $1.99

Black metaltailLeast concern

Black metaltail

Metallura phoebe

The black metaltail is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Alagoas CurassowExtinct in the wild

Alagoas Curassow

Mitu mitu

The Alagoas curassow is a glossy-black, pheasant-like bird. It was formerly found in forests in Northeastern Brazil in what is now the states of Pernambuco and Alagoas, which is the origin of its common name. It is now extinct in the wild; there are about 200 individuals in captivity.

from $1.99

Salvin's CurassowLeast concern

Salvin's Curassow

Mitu salvini

Salvin's curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Crestless CurassowNear threatened

Crestless Curassow

Mitu tomentosum

The crestless curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, Colombia, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Razor-billed CurassowNear threatened

Razor-billed Curassow

Mitu tuberosum

The razor-billed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.

from $1.99

Nocturnal CurassowLeast concern

Nocturnal Curassow

Nothocrax urumutum

The nocturnal curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

White-booted Racket-tailLeast concern

White-booted Racket-tail

Ocreatus underwoodii

The white-booted racket-tail is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Venezuela.

from $1.99

Horned GuanEndangered

Horned Guan

Oreophasis derbianus

The horned guan is an endangered species in an ancient group of birds of the family Cracidae, which are related to the Australasian megapodes or mound builders (Megapodiidae). It is found in Mexico, Guatemala, and possibly Honduras.

from $1.99

Ecuadorian HillstarLeast concern

Ecuadorian Hillstar

Oreotrochilus chimborazo

The Ecuadorian hillstar or Chimborazo hillstar is a species of hummingbird. It is native to the Andes of Ecuador and extreme southern Colombia. Its main habitat type is high-altitude mountain grassland between 3500 and 5200 meters.

from $1.99

Black-breasted HillstarLeast concern

Black-breasted Hillstar

Oreotrochilus melanogaster

The black-breasted hillstar is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Long-tailed paradigallaNear threatened

Long-tailed paradigalla

Paradigalla carunculata

The long-tailed paradigalla is a large, approximately 37 cm long, black bird-of-paradise with long and pointed tail. One of the most plain members in the family Paradisaeidae, its only adornment is the colorful facial wattles of yellow, red and sky-blue near base of the bill. Both sexes are similar in appearance, however the female is slightly duller and smaller.

from $1.99

Goldie's Bird-of-paradiseVulnerable

Goldie's Bird-of-paradise

Paradisaea decora

Goldie's bird-of-paradise is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Emperor bird-of-paradiseNear threatened

Emperor bird-of-paradise

Paradisaea guilielmi

The emperor bird-of-paradise, also known as emperor of Germany's bird-of-paradise, is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Bronze parotiaLeast concern

Bronze parotia

Parotia berlepschi

The bronze parotia, also known as the Foja parotia, Berlepsch's parotia or Berlepsch's six-wired bird-of-paradise, is a species of bird-of-paradise, in the family Paradisaeidae. It resembles and is often considered to be a subspecies of Carola's parotia, but a high majority of authorities support its specific status.

from $1.99

Lawes's ParotiaLeast concern

Lawes's Parotia

Parotia lawesii

Lawes's parotia is a medium-sized passerine of the bird-of-paradise family, Paradisaeidae. It is distributed and endemic to mountain forests of southeast and eastern Papua New Guinea. Occasionally, the eastern parotia is considered a subspecies of P. lawesii. The species is similar to the western parotia.

from $1.99

Western parotiaLeast concern

Western parotia

Parotia sefilata

The western or Arfak parotia is a medium-sized, approximately 33 cm long, bird-of-paradise with a medium-length tail.

from $1.99

Wahnes's ParotiaNear threatened

Wahnes's Parotia

Parotia wahnesi

Wahnes's parotia is a medium-sized passerine of the bird-of-paradise family (Paradisaeidae). This species is distributed and endemic to the mountain forests of Huon Peninsula and Adelbert Mountains, northeast Papua New Guinea. The diet consists mainly of fruits and arthropods.

from $1.99

Helmeted CurassowVulnerable

Helmeted Curassow

Pauxi pauxi

The helmeted curassow or northern helmeted curassow, is a large terrestrial bird in the family Cracidae found in the subtropical cloud-forest in steep, mountainous regions of western Venezuela and northern Colombia. There are two subspecies found in different mountain ranges. It is a mostly black bird with a white tip to its tail, a red bill and a distinctive grey casque on its forehead.

from $1.99

Horned curassowCritically endangered

Horned curassow

Pauxi unicornis

The horned curassow, or southern helmeted curassow, is a species of bird in the family Cracidae found in humid tropical and subtropical forests. It was first described by James Bond and Rodolphe Meyer de Schauensee in 1939 from a specimen collected in Bolivia, and further birds that were described from Peru in 1971 were thought to be a new subspecies.

from $1.99

Great-billed KingfisherLeast concern

Great-billed Kingfisher

Pelargopsis melanorhyncha

The great-billed kingfisher or black-billed kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae. It is endemic to the Sulawesi region of Indonesia. It can be found on the island of Sulawesi and in the Sula Archipelago.

from $1.99

Mindanao HornbillLeast concern

Mindanao Hornbill

Penelopides affinis

The Mindanao hornbill, also known as the Mindanao tarictic hornbill, is a medium-small species of hornbill found in the canopy of rainforests on Mindanao, Dinagat, Siargao and Basilan in the southern Philippines. All five Philippine tarictics were once considered a single species. Its population declining due to habitat destruction, hunting and the illegal wildlife trade.

from $1.99

Luzon HornbillLeast concern

Luzon Hornbill

Penelopides manillae

The Luzon hornbill, sometimes called Luzon tarictic hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to forests on Luzon and nearby islands in the northern Philippines. All five Philippine tarictics were once considered a single species. It is declining due to habitat destruction, hunting and the illegal wildlife trade.

from $1.99

Mindoro HornbillEndangered

Mindoro Hornbill

Penelopides mindorensis

The Mindoro hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to forests on Mindoro in the Philippines found in tropical moist lowland forests. As is the case with all five Philippine tarictic hornbills, formerly considered to be just one species. It is the only tarictic hornbill where both sexes are creamy-white and black.

from $1.99

Visayan HornbillEndangered

Visayan Hornbill

Penelopides panini

The Visayan hornbill is a hornbill found in tropical moist lowland forests of the Philippines in the Western Visayas region which includes the islands of Panay, Negros and formerly as well as the island of Masbate, and formerly Ticao, in the Philippines.

from $1.99

Samar HornbillNot evaluated

Samar Hornbill

Penelopides samarensis

The Samar hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in forests on the islands of Samar, Calicoan, Leyte and Bohol in the east-central Philippines. As is the case with all Philippine tarictic hornbills, it has been considered a subspecies of Visayan hornbill Alternatively, it is considered a subspecies of Mindanao hornbill.

from $1.99

Highland GuanVulnerable

Highland Guan

Penelopina nigra

The highland guan is a species of bird in the family Cracidae. It is found in the highlands of El Salvador, Guatemala, Honduras, southern Mexico, and Nicaragua.

from $1.99

Black-fronted Piping GuanEndangered

Black-fronted Piping Guan

Pipile jacutinga

The black-fronted piping guan or jacutinga in Brazilian Portuguese is a bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is native to the Serra do Mar coastal forests, Paraguay and northeastern Argentina.

from $1.99

Black-chested FruiteaterLeast concern

Black-chested Fruiteater

Pipreola lubomirskii

The black-chested fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae found in Colombia, Ecuador, and Peru, mostly on the eastern side of the Andes. Its natural habitat is subtropical and tropical moist montane forests and the IUCN lists its status as being of "least concern".

from $1.99

Black-capped PipritesNear threatened

Black-capped Piprites

Piprites pileata

The black-capped piprites, also known as the black-capped manakin, bailarín castaño, or piprites capirotado, is a species of suboscine passerine. It has been placed in the genus Piprites, part of the Tyrannidae family. Previously, the species was included in the family Pipridae, but was reclassified following genetic studies.

from $1.99

Superb PittaEndangered

Superb Pitta

Pitta superba

The superb pitta is a large pitta that is endemic to Manus Island which lies to the north of Papua New Guinea.

from $1.99

Black-throated finchLeast concern

Black-throated finch

Poephila cincta

The black-throated finch, or parson finch, is a species of estrildid finch found in grassy woodlands throughout north-east Australia from Cape York Peninsula to central Queensland.

from $1.99

Masked finchLeast concern

Masked finch

Poephila personata

The masked finch is a small passerine bird in the estrildid finch family, Estrildidae. It is a common resident of dry savannah across northern Australia, from the Kimberley, across the Top End, the Gulf country and the southern part of Cape York Peninsula, as far east as Chillagoe, but always near water.

from $1.99

Meyer's ParrotLeast concern

Meyer's Parrot

Poicephalus meyeri

Meyer's parrot, also known as the brown parrot, is a species of parrot native to Africa. A Meyer's parrot has black feathers, turquoise belly, blue rump, and bright yellow markings on the carpal joint of the wings. Most subspecies have some yellow on the top of the head as well. Forshaw (1989) recognizes six subspecies of P.

from $1.99

Pesquet's ParrotVulnerable

Pesquet's Parrot

Psittrichas fulgidus

Pesquet's parrot, also known as vulturine parrot or bare-headed parrot, is a member of the Old World parrot family Psittaculidae. It is the only member of the genus Psittrichas. The species is endemic to hill and montane rainforests in New Guinea.

from $1.99

Black-necked AracariLeast concern

Black-necked Aracari

Pteroglossus aracari

The black-necked aracari or black-necked araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Ivory-billed AracariLeast concern

Ivory-billed Aracari

Pteroglossus azara

The ivory-billed aracari or ivory-billed araçari is a bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Pale-mandibled AracariLeast concern

Pale-mandibled Aracari

Pteroglossus erythropygius

The pale-mandibled aracari or pale-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in southern Panama, western Colombia, Ecuador and northwestern Peru.

from $1.99

Fiery-billed AracariLeast concern

Fiery-billed Aracari

Pteroglossus frantzii

The fiery-billed aracari or fiery-billed araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Growling RiflebirdNot evaluated

Growling Riflebird

Ptiloris intercedens

The growling riflebird, also known as the eastern riflebird, is a medium-sized passerine bird of the family Paradisaeidae.

from $1.99

Magnificent riflebirdLeast concern

Magnificent riflebird

Ptiloris magnificus

The magnificent riflebird is a species of passerine bird in the birds-of-paradise family Paradisaeidae.

from $1.99

Paradise riflebirdNot evaluated

Paradise riflebird

Ptiloris paradiseus

The paradise riflebird is a passerine bird of the family Paradisaeidae. It is one of four riflebird species in the genus Ptiloris. It is found in subtropical, temperate rainforests in eastern Australia. The species is sexually dimorphic; the male is black with iridescent blue-green patches, while the female is gray-brown and white.

from $1.99

Victoria's riflebirdNot evaluated

Victoria's riflebird

Ptiloris victoriae

Victoria's riflebird, also known as the lesser riflebird, Queen Victoria riflebird, Queen Victoria's riflebird, or Victoria riflebird, is a bird-of-paradise endemic to the Atherton Tableland region of northeastern Queensland, Australia where it resides year-round.

from $1.99

Black-bellied seedcrackerLeast concern

Black-bellied seedcracker

Pyrenestes ostrinus

The black-bellied seedcracker is a bird species of the family Estrildidae. They live in most Central African countries and inhabit tropical rainforest. The species comprises individuals with different physical appearance which are grouped into three categories. Adults are mainly granivorous but diet preference varies with bill size and food availability.

from $1.99

Purple-throated FruitcrowLeast concern

Purple-throated Fruitcrow

Querula purpurata

The purple-throated fruitcrow is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Costa Rica, Panama, Nicaragua, and in every mainland South American country except Argentina, Chile, Paraguay, and Uruguay.

from $1.99

Yellow-throated ToucanNear threatened

Yellow-throated Toucan

Ramphastos ambiguus

The yellow-throated toucan is a Least Concern species of bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found from Honduras south into northern South America and beyond to Peru.

from $1.99

Choco ToucanLeast concern

Choco Toucan

Ramphastos brevis

The Choco toucan is a near-passerine bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Green-billed ToucanLeast concern

Green-billed Toucan

Ramphastos dicolorus

The red-breasted toucan or green-billed toucan is a bird in the family Ramphastidae, the toucans, toucanets, and aracaris. It is found in Argentina, Brazil and Paraguay.

from $1.99

White-throated ToucanLeast concern

White-throated Toucan

Ramphastos tucanus

The white-throated toucan is a near-passerine bird in the family Ramphastidae found in South America throughout the Amazon Basin including the adjacent Tocantins and Araguaia River drainage. It prefers tropical humid forest, but also occurs in woodland and locally in riverine forest within cerrado.

from $1.99

Channel-billed ToucanLeast concern

Channel-billed Toucan

Ramphastos vitellinus

The channel-billed toucan is a species of bird in the family Ramphastidae found on the Caribbean island of Trinidad and in tropical South America as far south as southern Brazil and central Bolivia.

from $1.99

Wrinkled hornbillEndangered

Wrinkled hornbill

Rhabdotorrhinus corrugatus

The wrinkled hornbill or Sunda wrinkled hornbill is a medium-large hornbill which is found in forest in the Thai-Malay Peninsula, Sumatra and Borneo.

from $1.99

Sulawesi hornbillVulnerable

Sulawesi hornbill

Rhabdotorrhinus exarhatus

The Sulawesi hornbill, also known as the Sulawesi tarictic hornbill, Temminck's hornbill or Sulawesi dwarf hornbill, is a relatively small, approximately 45 cm (18 in) long, black hornbill. The male has a yellow face and throat, and yellowish horn bill with black markings. The female has all-black plumage and a darker bill.

from $1.99

Writhed hornbillNear threatened

Writhed hornbill

Rhabdotorrhinus leucocephalus

The writhed hornbill, also known as the Mindanao wrinkled hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to primarily lowland forests on the Philippine islands of Mindanao, Dinagat and Camiguin Sur. It formerly included the Walden's hornbill as a subspecies, but unlike that species, both sexes of the writhed hornbill have orange-red throat and peri-ocular skin.

from $1.99

Walden's HornbillCritically endangered

Walden's Hornbill

Rhabdotorrhinus waldeni

Walden's hornbill locally called dulungan, also known as the Visayan wrinkled hornbill, rufous-headed hornbill or writhe-billed hornbill, is an endangered species of hornbill living in the rainforests on the islands of Negros and Panay in the Philippines.

from $1.99

Helmeted HornbillCritically endangered

Helmeted Hornbill

Rhinoplax vigil

The helmeted hornbill is a very large bird in the hornbill family. It is found on the Malay Peninsula, Sumatra, Borneo, Thailand and Myanmar. The casque accounts for some 11% of its 3 kg weight. Unlike any other hornbill, the casque is almost solid, and is used in head-to-head combat among males. It is a belief among the Punan Bah that a large helmeted hornbill guards the river between life and death.

from $1.99

Knobbed HornbillVulnerable

Knobbed Hornbill

Rhyticeros cassidix

The knobbed hornbill, also known as Sulawesi wrinkled hornbill, is a colourful hornbill native to Indonesia. The species is sometimes placed in the genus Aceros. The knobbed hornbill is the faunal symbol of South Sulawesi province.

from $1.99

Sumba HornbillEndangered

Sumba Hornbill

Rhyticeros everetti

Sumba hornbill, or known natively as Julang is a large bird belonging to the family of Bucerotidae, endemic and native to the Indonesian island of Sumba. The scientific name commemorates British colonial administrator and zoological collector Alfred Hart Everett.

from $1.99

Narcondam hornbillVulnerable

Narcondam hornbill

Rhyticeros narcondami

The Narcondam hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to the Indian island of Narcondam in the Andaman Islands. Males and females have a distinct plumage. The Narcondam hornbill has the smallest global range of any Asian hornbill species, the entire population being confined to about 7 km² of forest on a single island.

from $1.99

Blyth's HornbillLeast concern

Blyth's Hornbill

Rhyticeros plicatus

Blyth's hornbill, also known as the Papuan hornbill, is a large hornbill inhabiting the forest canopy in Wallacea and Melanesia. Its local name in Tok Pisin is kokomo.

from $1.99

Plain-pouched HornbillVulnerable

Plain-pouched Hornbill

Rhyticeros subruficollis

The plain-pouched hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in forests of the Dawna Range and the Tenasserim Hills of southern Myanmar, adjacent parts of western Thailand and northern Peninsular Malaysia.

from $1.99

Wreathed HornbillVulnerable

Wreathed Hornbill

Rhyticeros undulatus

The wreathed hornbill is an Old World tropical bird of the hornbill family Bucerotidae, also called bar-pouched wreathed hornbill due to its distinctive blue-black band on its lower throat sac. It is named after its characteristic long, curved bill that develops ridges, or wreaths, on the casque of the upper mandible in adults.

from $1.99

Twelve-wired Bird-of-paradiseLeast concern

Twelve-wired Bird-of-paradise

Seleucidis melanoleucus

The twelve-wired bird-of-paradise is a medium-sized, approximately 33 cm (13 in) long, velvet black and yellow bird-of-paradise. The male has a red iris, long black bill and rich yellow plumes along his flanks. From the rear of these plumes emerge twelve blackish, wire-like filaments, which bend back near their bases to sweep forward over the bird's hindquarters.

from $1.99

Black-and-white mannikinLeast concern

Black-and-white mannikin

Spermestes bicolor

The black-and-white mannikin also black-and-white munia or red-backed mannikin, is a species of estrildid finch, widely present throughout sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 4,200,000 km2 (1,600,000 sq mi). It is found in moist savanna and subtropical or tropical moist lowland forest habitat. The status of the species is evaluated as least concern.

from $1.99

Magpie mannikinLeast concern

Magpie mannikin

Spermestes fringilloides

The magpie mannikin or magpie munia is a species of estrildid finch, sparsely present across Sub-Saharan Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 1,400,000 km2.

from $1.99

Sooty BarbthroatLeast concern

Sooty Barbthroat

Threnetes niger

The sooty barbthroat is a hummingbird species in the family Trochilidae. It is found in Brazil and French Guiana.

from $1.99

Damara red-billed hornbillLeast concern

Damara red-billed hornbill

Tockus damarensis

The Damara red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in southwest Angola and northern Namibia. All five red-billed hornbills were formerly considered conspecific.

from $1.99

Von der Decken's HornbillLeast concern

Von der Decken's Hornbill

Tockus deckeni

Von der Decken's hornbill is a hornbill found in East Africa, especially to the east of the East African Rift, from Ethiopia south to Tanzania. It is found mainly in thorn scrub and similar arid habitats. Jackson's hornbill is often treated as a subspecies of it. It was named after the German explorer Baron Karl Klaus von der Decken (1833–1865).

from $1.99

Northern Red-billed HornbillLeast concern

Northern Red-billed Hornbill

Tockus erythrorhynchus

The northern red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found from southern Mauritania through Somalia and northeast Tanzania. There are five species of red-billed hornbills recognized, but all five were once considered conspecific and some authorities still classify the others as subspecies of Tockus erythrorhynchus.

from $1.99

Jackson's HornbillLeast concern

Jackson's Hornbill

Tockus jacksoni

Jackson's hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is only found in North West Kenya and North East Uganda. Except for the dense white spots on the wing-coverts, it resembles, and is often considered a subspecies of, Von der Decken's hornbill.

from $1.99

Monteiro's HornbillLeast concern

Monteiro's Hornbill

Tockus monteiri

Monteiro's hornbill is a species of hornbill that is native to the dry woodlands of southwestern Africa. It is a common, near-endemic species in Namibia, with a total population estimated at 340,000 individuals.

from $1.99

Great HornbillVulnerable

Great Hornbill

Buceros bicornis

The great hornbill, also known as the concave-casqued hornbill, great Indian hornbill or great pied hornbill, is one of the larger members of the hornbill family. It occurs in the Indian subcontinent and Southeast Asia. It is predominantly frugivorous, but also preys on small mammals, reptiles, and birds. It has been listed as Vulnerable on the IUCN Red List since 2018.

from $1.99

Southern CassowaryLeast concern

Southern Cassowary

Casuarius casuarius

The southern cassowary, also known as double-wattled cassowary, Australian cassowary, or two-wattled cassowary, is a large, flightless, mostly black bird, found in Indonesia, Papua New Guinea, and northeastern Australia. It is one of the three living species of cassowary, alongside the dwarf cassowary and the northern cassowary. It is a ratite and therefore related to the emu, ostrich, rhea and kiwi.

from $1.99

Black SwanLeast concern

Black Swan

Cygnus atratus

The black swan is a large waterbird, a species of swan which breeds mainly in the southeast and southwest regions of Australia. Within Australia, the black swan is nomadic, with erratic migration patterns dependent on climatic conditions. It is a large bird with black plumage and a red bill. It is a monogamous breeder, with both partners sharing incubation and cygnet-rearing duties.

from $1.99

Common Hill MynaLeast concern

Common Hill Myna

Gracula religiosa

The common hill myna, sometimes spelled "mynah" and formerly simply known as the hill myna or myna bird, is a species of starling found in the hills of South and Southeast Asia. The Sri Lanka hill myna, a former subspecies of G. religiosa, is now generally accepted as a separate species G. ptilogenys.

from $1.99

Palm CockatooNear threatened

Palm Cockatoo

Probosciger aterrimus

The palm cockatoo, also known as the goliath cockatoo or great black cockatoo, is a large, smoky-grey/black parrot of the cockatoo family native to New Guinea, the Aru Islands and the Cape York Peninsula in Queensland, Australia. It has a crest of long feathers atop its head, with a very large and strong, sharply-hooked black beak, and prominent bright-red cheek patches.

from $1.99

Collared aracariLeast concern

Collared aracari

Pteroglossus torquatus

The collared aracari or collared araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found from Mexico to Colombia and Venezuela.

from $1.99

Keel-billed ToucanNear threatened

Keel-billed Toucan

Ramphastos sulfuratus

The keel-billed toucan, also known as rainbow-billed toucan or sulphur-breasted toucan, is a species of toucan native to southern Mexico, Central America and the far northwest of South America, and is found in tropical forests. It is the national bird of Belize. It is an omnivorous forest bird that feeds on fruit, seeds, insects, invertebrates, lizards, snakes, and small birds and their eggs.

from $1.99

Toco toucanLeast concern

Toco toucan

Ramphastos toco

The largest toucan: a 20 cm orange bill that weighs almost nothing and doubles as a radiator.

from $1.99

Pin-tailed WhydahLeast concern

Pin-tailed Whydah

Vidua macroura

The pin-tailed whydah is a small songbird with a conspicuous pennant-like tail in breeding males. It is a resident breeding bird in most of Africa south of the Sahara Desert.

from $1.99

Wattled GuanLeast concern

Wattled Guan

Aburria aburri

The wattled guan is a species of bird in the family Cracidae. It is a fairly large black cracid with blue-based, black-tipped beak and a long, red-and-yellow wattle.

from $1.99

Rufous-necked HornbillVulnerable

Rufous-necked Hornbill

Aceros nipalensis

The rufous-necked hornbill is a species of hornbill in Bhutan, northeastern India, especially in Arunachal Pradesh, Indian subcontinent and Southeast Asia. It is locally extinct in Nepal due to hunting and significant loss of habitat. There are less than 10,000 adults left in the wild. With a length of about 117 cm (46 in), it is among the largest Bucerotine hornbills.

from $1.99

Black-throated SunbirdLeast concern

Black-throated Sunbird

Aethopyga saturata

The black-throated sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae.

from $1.99

Black-hooded sunbeamLeast concern

Black-hooded sunbeam

Aglaeactis pamela

The black-hooded sunbeam is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is endemic to Bolivia.

from $1.99

Hooded Mountain ToucanLeast concern

Hooded Mountain Toucan

Andigena cucullata

The hooded mountain toucan is a species of bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Black-billed Mountain ToucanLeast concern

Black-billed Mountain Toucan

Andigena nigrirostris

The black-billed mountain toucan is a species of bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Bushy-crested HornbillNear threatened

Bushy-crested Hornbill

Anorrhinus galeritus

The bushy-crested hornbill is a bird in the hornbill family. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Myanmar, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.

from $1.99

Oriental Pied HornbillLeast concern

Oriental Pied Hornbill

Anthracoceros albirostris

The oriental pied hornbill is an Indo-Malayan pied hornbill, a large canopy-dwelling bird belonging to the family Bucerotidae. Two other common names for this species are Sunda pied hornbill (convexus) and Malaysian pied hornbill.

from $1.99

Indian Pied HornbillNear threatened

Indian Pied Hornbill

Anthracoceros coronatus

The Malabar pied hornbill, also known as the lesser pied hornbill, is a bird in the hornbill family, a family of tropical near-passerine birds found in the Old World.

from $1.99

Black HornbillVulnerable

Black Hornbill

Anthracoceros malayanus

The black hornbill is a species of bird of the hornbill family Bucerotidae. It lives in Asia in Brunei Darussalam, Indonesia, Malaysia, Singapore, Thailand.

from $1.99

Palawan HornbillVulnerable

Palawan Hornbill

Anthracoceros marchei

The Palawan hornbill is a large forest bird endemic to the Philippines. It is one of the 11 endemic hornbills in the country. It is only found in Palawan and the nearby islands of Balabac, Busuanga, Calauit, Culion and Coron. It is locally known as "talusi" in the language Cuyunon. It is threatened by habitat loss, hunting and trapping for the cage-bird trade.

from $1.99

Sulu HornbillCritically endangered

Sulu Hornbill

Anthracoceros montani

The Sulu hornbill, or Montano's hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is endemic to the Sulu archipelago in the Philippines, with the remaining populations in Tawi-Tawi with it believed to be hunted to extinction on Jolo. Its natural habitat is tropical moist forests. It is threatened by habitat loss as well as potential harvesting for food.

from $1.99

Ribbon-tailed AstrapiaLeast concern

Ribbon-tailed Astrapia

Astrapia mayeri

The ribbon-tailed astrapia, also known as Shaw Mayer's astrapia, is a species of bird-of-paradise.

from $1.99

Arfak astrapiaLeast concern

Arfak astrapia

Astrapia nigra

The Arfak astrapia is a species of astrapia, a group of birds found in the birds-of-paradise family Paradiseidae.

from $1.99

Huon AstrapiaLeast concern

Huon Astrapia

Astrapia rothschildi

The Huon astrapia, also known as Rothschild's astrapia, Huon bird-of-paradise, or Lord Rothschild's bird-of-paradise, is a species of bird-of-paradise belonging to the genus Astrapia. Like most of its congeners, A. rothschildi is a rather elusive member of its genus and family.

from $1.99

Princess Stephanie's AstrapiaLeast concern

Princess Stephanie's Astrapia

Astrapia stephaniae

Stephanie's astrapia, also known as Princess Stephanie's astrapia, is a species of bird-of-paradise of the family Paradisaeidae, native to the Bird's Tail Peninsula. This species was first described by Carl Hunstein in 1884.

from $1.99

Black Crowned CraneVulnerable

Black Crowned Crane

Balearica pavonina

The black crowned crane is a part of the family Gruidae, along with its sister species, the grey crowned crane. It is topped with its characteristic bristle-feathered golden crown.

from $1.99

Black-faced WaxbillNot evaluated

Black-faced Waxbill

Brunhilda erythronotos

The black-faced waxbill is a common species of estrildid finch found in southern Africa. It is found in Angola, Botswana, Kenya, Namibia, Rwanda, South Africa, Tanzania, Uganda, Zambia and Zimbabwe. The IUCN has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Rufous HornbillVulnerable

Rufous Hornbill

Buceros hydrocorax

The rufous hornbill, also known as the Philippine hornbill and locally as kalaw, is a large species of hornbill endemic to the Philippines. It is called the "clock-of-the-mountains" by locals, because of its loud booming call which typically occurs every hour. Rufous hornbills inhabit moist tropical lowland forest areas, and are now regarded as a threatened species.

from $1.99

Rhinoceros HornbillVulnerable

Rhinoceros Hornbill

Buceros rhinoceros

The rhinoceros hornbill is a large species of forest hornbill. In captivity, it can live for up to 35 years. It is found in lowland and montane, tropical and subtropical climates and in mountain rain forests up to 1,400 metres in the Malay Peninsula from southern Thailand; and the islands of Singapore, Borneo, Sumatra and Java.

from $1.99

Silvery-cheeked HornbillLeast concern

Silvery-cheeked Hornbill

Bycanistes brevis

The silvery-cheeked hornbill is a large species of hornbill found in Africa. Silvery-cheeked hornbills are residents of the tall evergreen forests of East Africa from Ethiopia to South Africa. In Zimbabwe it is threatened by habitat destruction and its presence in South Africa is marginal, but it remains locally fairly common, especially in the northern and central parts of its range.

from $1.99

Trumpeter HornbillLeast concern

Trumpeter Hornbill

Bycanistes bucinator

The trumpeter hornbill is a medium-sized hornbill, with length between 58 and 65 cm, characterized by a large grey casque on the bill, smaller in females. The eyes are brown or red, with pink surrounding skin. Body mass is between 0.45 and 1 kg. It is similar to silvery-cheeked hornbill. Distinguishing features include an all-black back, white belly and white underwing coverts, and red facial skin.

from $1.99

Piping HornbillLeast concern

Piping Hornbill

Bycanistes fistulator

The piping hornbill is a bird in the hornbill family. This black-and-white species is found in humid forest and second growth in Central and West Africa, ranging from Senegal east to Uganda and south to Angola. At about 50 cm (20 in) in length, it is the smallest member of the genus Bycanistes.

from $1.99

Black-and-white-casqued HornbillLeast concern

Black-and-white-casqued Hornbill

Bycanistes subcylindricus

The black-and-white-casqued hornbill, also known as the grey-cheeked hornbill, is a large black and white hornbill. It has an oversized blackish bill with a large casque on top. The female is slightly smaller than the male and has a significantly smaller casque. It is a monogamous species, and pairs nest in suitable tree cavities. The female usually lays up to two eggs.

from $1.99

Red-tailed Black CockatooLeast concern

Red-tailed Black Cockatoo

Calyptorhynchus banksii

The red-tailed black cockatoo also known as Banksian- or Banks' black cockatoo, is a large black cockatoo native to Australia. Adult males have a characteristic pair of bright red panels on the tail that gives the species its name. It is more common in the drier parts of the continent. Five subspecies are recognised, differing chiefly in beak size.

from $1.99

Glossy Black CockatooVulnerable

Glossy Black Cockatoo

Calyptorhynchus lathami

The glossy black cockatoo is a species of bird found in Australia. It is the smallest member of the subfamily Calyptorhynchinae, and found in eastern Australia. Adult glossy black cockatoos may reach 50 cm (19.5 in) in length. They are sexually dimorphic.

from $1.99

Black-tipped CotingaLeast concern

Black-tipped Cotinga

Carpodectes hopkei

The black-tipped cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Panama.

from $1.99

Black-headed BerryeaterNear threatened

Black-headed Berryeater

Carpornis melanocephala

The black-headed berryeater is a Near Threatened species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Bare-necked UmbrellabirdEndangered

Bare-necked Umbrellabird

Cephalopterus glabricollis

The bare-necked umbrellabird is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in the Talamancan montane forests of Costa Rica and Panama. Bare-necked umbrellabirds live only in forests and their diet consists mainly of fruits.

from $1.99

Amazonian umbrellabirdLeast concern

Amazonian umbrellabird

Cephalopterus ornatus

The Amazonian umbrellabird is a species of bird in the family Cotingidae native to the Amazon basin with a separate population on the eastern slopes of the Andes. The male bird is entirely black, with a black crest and inflatable wattle on the throat, and at 48 to 55 cm, may be the largest passerine bird in South America. The female is slightly smaller.

from $1.99

Black-casqued Wattled HornbillLeast concern

Black-casqued Wattled Hornbill

Ceratogymna atrata

The black-casqued hornbill, or black-casqued wattled hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found fairly commonly across sub-Saharan Africa, being known from Sierra Leone and Liberia in Western Africa, south to Angola and east to the Democratic Republic of the Congo and western Uganda. They are currently considered of near threatened, and their population is declining.

from $1.99

Pied KingfisherLeast concern

Pied Kingfisher

Ceryle rudis

The pied kingfisher is a species of water kingfisher widely distributed across Africa and Asia. Originally described by Carl Linnaeus in 1758, it has five recognised subspecies, and is the only member of the genus Ceryle. Its black-and white-plumage and crest, as well as its habit of hovering over clear lakes and rivers before diving for fish, make it distinctive.

from $1.99

Amethyst SunbirdLeast concern

Amethyst Sunbird

Chalcomitra amethystina

The amethyst sunbird, also called the black sunbird, is a species of passerine bird in the family Nectariniidae. It is native to the Afrotropics, mostly south of the equator. They are commonly found in well-watered habitats, and undertake seasonal movements to visit flowering woodlands.

from $1.99

Black LoryLeast concern

Black Lory

Chalcopsitta atra

The black lory, is a medium-sized, blackish parrot with black bill, dark grey feet and long rounded tail. It has yellow and red under-tail. The sexes are similar. It is native to West Papua in Indonesia.

from $1.99

Sickle-winged GuanLeast concern

Sickle-winged Guan

Chamaepetes goudotii

The sickle-winged guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Black GuanLeast concern

Black Guan

Chamaepetes unicolor

The black guan is a species of bird in the chachalaca, guan, and curassow family Cracidae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Purple SunbirdLeast concern

Purple Sunbird

Cinnyris asiaticus

The purple sunbird is a small bird in the sunbird family. It occurs in parts of the Arabian peninsula and South and Southeast Asia. It has a fast and direct flight and can take nectar by hovering like a hummingbird but often perches at the base of flowers. It feeds mainly on nectar and insects, especially when feeding young.

from $1.99

Black-bellied SunbirdLeast concern

Black-bellied Sunbird

Cinnyris nectarinioides

The black-bellied sunbird (Cinnyris nectarinioides) is a small sunbird located primarily in Africa. Two subspecies are recognized: the Cinnyris nectarinioides erlangeri, which is smaller and found in Ethiopia, Somalia, and Kenya; and the Cinnyris nectarinioides nectarinioides, which is larger and found in Kenya and Tanzania. This bird inhabits savannah, wetlands, and terrestrial freshwater areas.

from $1.99

Black-faced CotingaLeast concern

Black-faced Cotinga

Conioptilon mcilhennyi

The black-faced cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Brazil, and Peru.

from $1.99

Seychelles black parrotVulnerable

Seychelles black parrot

Coracopsis barklyi

The Seychelles black parrot, Praslin parrot or kato nwar is a sombre-coloured, medium-sized parrot endemic to the Seychelles. Historically, it has been treated as a subspecies of the lesser vasa parrot, although it shows morphological, ecological and behavioural differences.

from $1.99

Lesser Vasa ParrotLeast concern

Lesser Vasa Parrot

Coracopsis nigra

The lesser vasa parrot or black parrot is a black coloured parrot endemic to most of Madagascar. It is one of four species of vasa parrots, the others being the greater vasa parrot, the Seychelles black parrot, and the Comoros black parrot. The latter two were formerly considered conspecific with the lesser vasa parrot.

from $1.99

Greater Vasa ParrotLeast concern

Greater Vasa Parrot

Coracopsis vasa

The greater vasa parrot is one of two species of vasa parrot, the other being the lesser vasa parrot. The greater vasa parrot can be found throughout Madagascar and the Comoros.

from $1.99

Bare-faced Go-away-birdLeast concern

Bare-faced Go-away-bird

Corythaixoides personatus

The bare-faced go-away-bird is a species of bird in the family Musophagidae which is native to the eastern Afrotropics. It is named for its distinctive and uniquely bare, black face.

from $1.99

Blue-billed CurassowCritically endangered

Blue-billed Curassow

Crax alberti

The blue-billed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Black CurassowLeast concern

Black Curassow

Crax alector

The black curassow, also known as the smooth-billed curassow and the crested curassow, is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in humid forests in northern South America in Colombia, Venezuela, the Guianas including Suriname, and far northern Brazil, and is introduced to Bahamas, Cuba, Jamaica, Haiti, Dominican Republic, Puerto Rico and Lesser Antilles.

from $1.99

Yellow-knobbed CurassowNear threatened

Yellow-knobbed Curassow

Crax daubentoni

The yellow-knobbed curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, and curassows. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Bare-faced CurassowVulnerable

Bare-faced Curassow

Crax fasciolata

The bare-faced curassow is a species of bird in the family Cracidae, the chachalacas, guans, curassows, etc. It is found in Brazil, Paraguay, and eastern Bolivia, and extreme northeast Argentina, in the cerrado, pantanal, and the southeastern region of the Amazon basin. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical moist lowland forest.

from $1.99

Wattled CurassowEndangered

Wattled Curassow

Crax globulosa

The wattled curassow is a threatened member of the family Cracidae, the curassows, guans, and chachalacas. It is found in remote rainforests in the western Amazon basin in South America. Males have black plumage, except for a white crissum, with curly feathers on the head and red bill ornaments and wattles. Females and juveniles are similar but lack the bill ornamentation and have a reddish-buff crissum area.

from $1.99

Black-bellied hummingbirdLeast concern

Black-bellied hummingbird

Eupherusa nigriventris

The black-bellied hummingbird is a species of hummingbird in the "emeralds", tribe Trochilini of subfamily Trochilinae. It is found in Costa Rica and Panama.

from $1.99

Nanday parakeetLeast concern

Nanday parakeet

Aratinga nenday

The nanday parakeet, also known as the black-hooded parakeet or nanday conure, is a medium-small, mostly green, Neotropical parrot native to continental South America.

from $1.99

Eurasian Eagle-owlLeast concern

Eurasian Eagle-owl

Bubo bubo

The Eurasian eagle-owl is a species of eagle-owl, a type of bird that resides much over Eurasia. It is often just called the eagle-owl in Europe and Asia.

from $1.99

Oriental DollarbirdLeast concern

Oriental Dollarbird

Eurystomus orientalis

The Oriental dollarbird is a bird of the roller family, so named because of the distinctive pale blue or white, coin-shaped spots on its wings. It can be found from Australia to Korea, Japan and India.

from $1.99

Nicobar PigeonNear threatened

Nicobar Pigeon

Caloenas nicobarica

The Nicobar pigeon or Nicobar dove is a bird found on small islands and in coastal regions from the Andaman and Nicobar Islands, India, east through the Indonesian Archipelago, to the Solomons and Palau. It is the only living member of the genus Caloenas alongside the extinct spotted green pigeon and Kanaka pigeon, and is the closest living relative of the extinct dodo and Rodrigues solitaire.

from $1.99

Red-necked AracariEndangered

Red-necked Aracari

Pteroglossus bitorquatus

The red-necked aracari or red-necked araçari is a bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia and Brazil.

from $1.99

Whooping craneEndangered

Whooping crane

Grus americana

The whooping crane is an endangered crane species, native to North America, named for its "whooping" calls. Along with the sandhill crane, it is one of only two crane species native to North America, and it is also the tallest North American bird species, with an estimated 22–30+ year life expectancy in the wild.

from $1.99

Southern Red BishopLeast concern

Southern Red Bishop

Euplectes orix

The southern red bishop or red bishop is a small passerine bird belonging to the bishop and widowbird genus Euplectes in the weaver family, the Ploceidae. It is common in wetlands and grassland in Africa south of the Equator. North of the Equator, it is replaced by the northern red bishop or orange bishop which was formerly regarded as a subspecies of this species.

from $1.99

Black-necked CraneNear threatened

Black-necked Crane

Grus nigricollis

The black-necked crane is a medium-sized crane in Asia that breeds on the Tibetan Plateau and remote parts of India and Bhutan. It is 139 cm (55 in) long with a 235 cm (7.71 ft) wingspan, and it weighs 5.5 kg (12 lb). It is whitish-gray, with a black head, red crown patch, black upper neck and legs, and white patch to the rear of the eye. It has black primaries and secondaries. Both sexes are similar.

from $1.99

Red-crowned CraneVulnerable

Red-crowned Crane

Grus japonensis

The red-crowned crane, also called the Japanese crane and the Manchurian crane, is a large Northeast Asian crane among the rarest cranes in the world. In some parts of its range, it is known as a symbol of luck, longevity, and fidelity.

from $1.99

Black-capped ParakeetLeast concern

Black-capped Parakeet

Pyrrhura rupicola

The black-capped parakeet, also known as the black-capped conure or rock conure in aviculture, is a parrot native to the south-western Amazon Basin and adjacent east Andean slopes in Peru, Bolivia and Brazil. It has a total length of approximately 25 cm. It is mostly green with off white scalloping on the hindneck and breast and red primary coverts.

from $1.99

Western rosellaLeast concern

Western rosella

Platycercus icterotis

The western rosella, or moyadong, is a species of parrot endemic to southwestern Australia. The head and underparts are bright red, and the back is mottled black; a yellow patch at the cheek distinguishes it from others of the genus Platycercus.

from $1.99

Red-knobbed CurassowEndangered

Red-knobbed Curassow

Crax blumenbachii

The red-billed curassow or red-knobbed curassow is an endangered species of cracid that is endemic to lowland Atlantic Forest in the states of Espírito Santo, Bahia and Minas Gerais in southeastern Brazil. Its population is decreasing due to hunting and deforestation, and it has possibly been extirpated from Minas Gerais. It is currently being reintroduced to Rio de Janeiro by means of individuals bred in captivity.

from $1.99

Northern RosellaLeast concern

Northern Rosella

Platycercus venustus

The northern rosella, formerly known as Brown's rosella or the smutty rosella, is a species of parrot native to northern Australia, ranging from the Gulf of Carpentaria and Arnhem Land to the Kimberley. It was described by Heinrich Kuhl in 1820, and two subspecies are recognised.

from $1.99

Red-winged PytiliaLeast concern

Red-winged Pytilia

Pytilia phoenicoptera

The red-winged pytilia is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 370,000 km2 (140,000 sq mi).

from $1.99

Black-faced quailfinchLeast concern

Black-faced quailfinch

Ortygospiza atricollis

The black-faced quailfinch, is a common subspecies of estrildid finch found in western and central of Africa. Some taxonomists consider it to be conspecific with the African quailfinch, others consider all three species to be conspecific.

from $1.99

Bronze mannikinLeast concern

Bronze mannikin

Spermestes cucullata

The bronze mannikin or bronze munia is a small passerine bird of the Afrotropics. This very social estrildid finch is an uncommon to locally abundant bird in much of Africa south of the Sahara Desert, where it is resident, nomadic or irruptive in mesic savanna or forest margin habitats. It has an estimated global extent of occurrence of 23,600,000 km2 (9,100,000 sq mi).

from $1.99

Black-winged LoryNear threatened

Black-winged Lory

Eos cyanogenia

The black-winged lory, also known as the Biak red lory, is a medium-sized, about 30 cm (12 in) long, long-tailed lory. It has a bright red plumage, black shoulder, red iris, an orange red bill and violet ear-patch behind eye. The underwings are red, becoming yellowish with black tips. The sexes are similar.

from $1.99

Blue bird-of-paradiseNot evaluated

Blue bird-of-paradise

Paradisaea rudolphi

The blue bird-of-paradise is a large species of bird-of-paradise. It is the only species in the genus Paradisornis, but was previously included in the genus Paradisaea.

from $1.99

Brown SicklebillLeast concern

Brown Sicklebill

Epimachus meyeri

The brown sicklebill is a species of bird-of-paradise that is found in the mountain forests of New Guinea.

from $1.99

Southern Red-billed HornbillNot evaluated

Southern Red-billed Hornbill

Tockus rufirostris

The southern red-billed hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae, which is native to the savannas and dryer bushlands of southern Africa. It is replaced by a near-relative, the Damara red-billed hornbill, in the arid woodlands of western Namibia. All five red-billed hornbills were formerly considered conspecific.

from $1.99

King of Saxony Bird-of-paradiseLeast concern

King of Saxony Bird-of-paradise

Pteridophora alberti

The King of Saxony bird-of-paradise is a bird in the bird-of-paradise family (Paradisaeidae). It is the only member of the genus Pteridophora. It is endemic to montane forest in New Guinea.

from $1.99

Red-eared firetailLeast concern

Red-eared firetail

Stagonopleura oculata

The red-eared firetail, also known as the boorin, is a small finch-like species of bird. It occurs in dense wetland vegetation of coastal to sub-coastal regions in Southwest Australia. Its appearance is considered appealing, with white spots, black barring and vivid crimson marks at the ear and upper tail.

from $1.99

Black-collared LovebirdLeast concern

Black-collared Lovebird

Agapornis swindernianus

The black-collared lovebird also known as Swindern's lovebird is a small, 13.5 cm long, African parrot in the genus Agapornis and belongs to the Agapornithinae subfamily. The black-collared lovebird is widespread across the African tropical closed rainforest. It is a mostly green parrot with black band on the back of its neck, and a dark greyish-black bill. Both sexes are similar.

from $1.99

Bali MynaCritically endangered

Bali Myna

Leucopsar rothschildi

The Bali myna, also known as Rothschild's mynah, Bali starling, or Bali mynah, locally known as jalak Bali, is a medium-sized, stocky myna native to northeast Bali in Indonesia. It is almost wholly white with a long, drooping crest, and black tips on the wings and tail. The bird has blue bare skin around the eyes, greyish legs and a brown and yellow bill. Both sexes are similar.

from $1.99

Java sparrowEndangered

Java sparrow

Padda oryzivora

The Java sparrow, also known as the Java finch, Java rice sparrow or Java rice bird, is a small passerine bird. This species in the family Estrildidae is a resident breeding bird in Java, Bali, and Bawean in Indonesia. It is a popular cage bird, and has been introduced into many other countries.

from $1.99

Black-lored ParrotVulnerable

Black-lored Parrot

Tanygnathus gramineus

The black-lored parrot also known as the Buru green parrot, is a parrot endemic to the Indonesian island of Buru. It is a 40 cm (16 in) long green parrot with black lores, and a turquoise crown. Males have red beaks, and females are gray-brown. The singing is high pitched and more protracted as compared to similar species, such as great-billed parrot.

from $1.99

Crimson FruitcrowLeast concern

Crimson Fruitcrow

Haematoderus militaris

The crimson fruitcrow is a species of bird in the large family Cotingidae, not a crow. The only member of the genus Haematoderus, it is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. Because of its large range and population density this species is not classified as vulnerable.

from $1.99

Black-backed thornbillNear threatened

Black-backed thornbill

Ramphomicron dorsale

The black-backed thornbill is a Near Threatened species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to the Sierra Nevada de Santa Marta of northern Colombia.

from $1.99

Black-winged ParrotLeast concern

Black-winged Parrot

Hapalopsittaca melanotis

The black-winged parrot, also known as the black-eared parrot, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Peru.

from $1.99

Carduelis cucullataEndangered

Carduelis cucullata

Spinus cucullatus

The red siskin is a small endangered finch.

from $1.99

Eurasian HoopoeLeast concern

Eurasian Hoopoe

Upupa epops

The Eurasian hoopoe or common hoopoe is the most widespread species of hoopoe. It is a distinctive cinnamon coloured bird with black and white wings, a tall erectile crest, a broad white band across a black tail, and a long narrow downcurved bill. Its call is a soft "oop-oop-oop".

from $1.99

Lettered AracariLeast concern

Lettered Aracari

Pteroglossus inscriptus

The lettered aracari or lettered araçari is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

White-crested HornbillLeast concern

White-crested Hornbill

Horizocerus albocristatus

The western long-tailed hornbill is a species of hornbill found in humid forests of West Africa. It was formerly considered to be conspecific with the eastern long-tailed hornbill with the English name "white-crested hornbill".

from $1.99

Green aracariLeast concern

Green aracari

Pteroglossus viridis

The green araçari, is a toucan, a near-passerine bird. It is found in the lowland forests of northeastern South America, in the northeast Amazon Basin, the Guianas and the eastern Orinoco River drainage of Venezuela. At 30–40 cm. (12–16 in) long and weighing 110–160 grams, it is the smallest aracari in its range, and among the smallest members of the toucan family.

from $1.99

Blue-headed PittaVulnerable

Blue-headed Pitta

Hydrornis baudii

The blue-headed pitta is a species of bird in the pitta family Pittidae. It is endemic to Borneo.

from $1.99

Vigors's SunbirdLeast concern

Vigors's Sunbird

Aethopyga vigorsii

Vigors's sunbird, Sahyadri sunbird, or western crimson sunbird, is a species of sunbird which is endemic to the Western Ghats of India. It has been considered as a subspecies of the crimson sunbird but it does not have the central tail as elongated and is restricted in its distribution.

from $1.99

Bar-bellied PittaLeast concern

Bar-bellied Pitta

Hydrornis elliotii

The bar-bellied pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found in Cambodia, Laos, Thailand, and Vietnam. Its natural habitat is seasonal tropical forest.

from $1.99

Red-crested CotingaLeast concern

Red-crested Cotinga

Ampelion rubrocristatus

The red-crested cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Banded KingfisherLeast concern

Banded Kingfisher

Lacedo pulchella

The banded kingfisher is a tree kingfisher found in lowland tropical forests of southeast Asia. It is the only member of the genus Lacedo. Male and female adults are very different in plumage. The male has a bright blue crown with black and blue banding on the back. The female has rufous and black banding on the head and upperparts.

from $1.99

Landana firefinchNot evaluated

Landana firefinch

Lagonosticta landanae

The African firefinch, also called the blue-billed firefinch, is a common species of estrildid finch found in many parts of Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 5,400,000 km2 (2,100,000 mi2).

from $1.99

Black-faced firefinchLeast concern

Black-faced firefinch

Lagonosticta larvata

The black-faced firefinch is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 2,100,000 km2.

from $1.99

Southern Yellow-billed HornbillLeast concern

Southern Yellow-billed Hornbill

Tockus leucomelas

The southern yellow-billed hornbill is a hornbill found in southern Africa. Yellow-billed hornbills feed mainly on the ground, where they forage for seeds, small insects, spiders and scorpions. This hornbill species is a common and widespread resident of dry thornveldt and broad-leafed woodlands. They can often be seen along roads and water courses.

from $1.99

Guianan Cock-of-the-rockLeast concern

Guianan Cock-of-the-rock

Rupicola rupicola

The Guianan cock-of-the-rock is a species of cotinga, a passerine bird from South America. It is about 30 cm (12 in) in length and weighs about 200 to 220 g. It is found in tropical rainforests, near its preferred habitat of rocky outcrops. The female's plumage is brownish/dark smokey grey in colour, and generally less noticeable than the males because of their nesting work in rocky areas.

from $1.99

Siberian CraneCritically endangered

Siberian Crane

Leucogeranus leucogeranus

The Siberian crane, also known as the Siberian white crane or the snow crane, is a bird of the family Gruidae, the cranes. They are distinctive among the cranes: adults are nearly all snowy white, except for their black primary feathers that are visible in flight, and with two breeding populations in the Arctic tundra of western and eastern Russia.

from $1.99

Grey-winged CotingaNot evaluated

Grey-winged Cotinga

Tijuca condita

The grey-winged cotinga is a Vulnerable species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to Brazil.

from $1.99

Rose-collared PihaLeast concern

Rose-collared Piha

Lipaugus streptophorus

The rose-collared piha is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela.

from $1.99

Black-throated mangoLeast concern

Black-throated mango

Anthracothorax nigricollis

The black-throated mango is a species in subfamily Polytminae of the hummingbird family Trochilidae. It is found in Panama, in every mainland South American country except Chile, and in Trinidad and Tobago.

from $1.99

Mangrove SunbirdLeast concern

Mangrove Sunbird

Anthreptes gabonicus

The mangrove sunbird or mouse-brown sunbird, is a species of bird in the family Nectariniidae. Its range covers areas near the Gulf of Guinea, from Senegal to northwestern Angola.

from $1.99

Banded Green SunbirdVulnerable

Banded Green Sunbird

Anthreptes rubritorques

The banded green sunbird is a species of bird in the family Nectariniidae. It is endemic to Tanzania.

from $1.99

Black-chinned hummingbirdLeast concern

Black-chinned hummingbird

Archilochus alexandri

The black-chinned hummingbird is a hummingbird occupying a broad range of habitats from deserts to mountain forests and urban areas in the western United States, southern British Columbia, and Mexico. It is migratory, wintering as far south as Mexico. In sunlight, an iridescent purple gorget forming a ring below the black chin feathers is a male characteristic.

from $1.99

Standardwing bird-of-paradiseLeast concern

Standardwing bird-of-paradise

Semioptera wallacii

The standardwing bird-of-paradise, also known as Wallace's standardwing or as the standardwing, is a species of bird-of-paradise. It is the only member in monotypic genus Semioptera.

from $1.99

Chestnut muniaLeast concern

Chestnut munia

Lonchura atricapilla

The chestnut munia or black-headed munia is a small passerine. It was formerly considered conspecific with the closely related tricoloured munia, but is now widely accepted as a separate species. This estrildid finch is a resident breeding bird in Bangladesh, Brunei, Cambodia, China, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Burma, Nepal, the Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam and Hawaii.

from $1.99

Chestnut-breasted mannikinLeast concern

Chestnut-breasted mannikin

Lonchura castaneothorax

The chestnut-breasted mannikin, also known as the chestnut-breasted munia or bully bird, is a small brown-backed munia with a black face and greyish crown and nape. It has a broad ferruginous breast bar above a white belly. The species' natural range includes Australia, Indonesia, and Papua New Guinea. It has also been introduced to French Polynesia and New Caledonia.

from $1.99

Black-throated muniaLeast concern

Black-throated munia

Lonchura kelaarti

The black-throated munia or Jerdon's mannikin is a small passerine bird. This estrildid finch is a resident breeding bird in the hills of southwest India, the Western Ghats, Eastern Ghats and Sri Lanka.

from $1.99

Groove-billed ToucanetLeast concern

Groove-billed Toucanet

Aulacorhynchus sulcatus

The groove-billed toucanet is a near-passerine bird in the toucan family Ramphastidae. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Tricoloured muniaLeast concern

Tricoloured munia

Lonchura malacca

The tricoloured munia is an estrildid finch, native to Bangladesh, India, Sri Lanka, Pakistan, and southern China. The species has also been introduced to the Caribbean, in Trinidad, Jamaica, Hispaniola, Puerto Rico, Cuba, and Venezuela. This species, like the chestnut munia has been known as the black-headed munia.

from $1.99

White-crowned hornbillEndangered

White-crowned hornbill

Berenicornis comatus

The white-crowned hornbill, also known as the long-crested hornbill or white-crested hornbill, is a species of hornbill.

from $1.99

Velvet-purple coronetLeast concern

Velvet-purple coronet

Boissonneaua jardini

The velvet-purple coronet is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Ecuador.

from $1.99

Barred ParakeetLeast concern

Barred Parakeet

Bolborhynchus lineola

The barred parakeet, also known as the lineolated parakeet or the Catherine parakeet, is a small psittaciforme bird found in the highland forests of tropical Latin America. Its plumage is mostly green, with multiple black or dark green stripes and bars and a pale, peach-colored bill. The darker stripes vary in prominence and intensity between the two subspecies.

from $1.99

CapuchinbirdLeast concern

Capuchinbird

Perissocephalus tricolor

The capuchinbird or calfbird is a large passerine bird of the family Cotingidae. It is monotypic within the genus Perissocephalus. It is found in humid forests in north-eastern South America, almost entirely north of the Amazon River and east of Rio Negro.

from $1.99

Night parrotCritically endangered

Night parrot

Pezoporus occidentalis

The night parrot is a small parrot endemic to the continent of Australia. It has also been known as porcupine parrot, nocturnal ground parakeet, midnight cockatoo, solitaire, spinifex parrot and night parakeet. It is one of the most elusive and mysterious birds in the world, with no confirmed sightings of the bird between 1912 and 1979, leading to speculation that it was extinct.

from $1.99

White-thighed HornbillLeast concern

White-thighed Hornbill

Bycanistes albotibialis

The white-thighed hornbill is a species of hornbill. It is found in Angola, Benin, Cameroon, Central African Republic, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Equatorial Guinea, Gabon, Nigeria, Sudan, and Uganda. It is sometimes considered to be a subspecies of the brown-cheeked hornbill.

from $1.99

Black-throated HermitLeast concern

Black-throated Hermit

Phaethornis atrimentalis

The black-throated hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Grey-chinned hermitLeast concern

Grey-chinned hermit

Phaethornis griseogularis

The grey-chinned hermit is a species of hummingbird in the family Trochilidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Brown-cheeked HornbillVulnerable

Brown-cheeked Hornbill

Bycanistes cylindricus

The brown-cheeked hornbill is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Ivory Coast, Ghana, Guinea, Liberia, Sierra Leone, and Togo. Its natural habitats are tropical and subtropical moist broadleaf forests, plantations, and secondary growth forests. It is threatened by habitat destruction, as timber is harvested and the forests become increasingly fragmented.

from $1.99

Peruvian piedtailLeast concern

Peruvian piedtail

Phlogophilus harterti

The Peruvian piedtail, locally called Colibrí Colipinto Peruano, is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is endemic to Peru.

from $1.99

Ecuadorian piedtailLeast concern

Ecuadorian piedtail

Phlogophilus hemileucurus

The Ecuadorian piedtail is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia, Ecuador, and Peru.

from $1.99

Black-necked Red CotingaLeast concern

Black-necked Red Cotinga

Phoenicircus nigricollis

The black-necked red cotinga is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Trumpet ManucodeLeast concern

Trumpet Manucode

Phonygammus keraudrenii

The trumpet manucode is a species of bird in the family Paradisaeidae.

from $1.99

Eastern Yellow-billed HornbillLeast concern

Eastern Yellow-billed Hornbill

Tockus flavirostris

The Eastern yellow-billed hornbill, also known as the northern yellow-billed hornbill, is a species of hornbill in the family Bucerotidae. It is found in Djibouti, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Somalia, South Sudan, Tanzania, and Uganda. It resembles the southern yellow-billed hornbill, but has blackish skin around the eyes.

from $1.99

Trinidad Piping GuanCritically endangered

Trinidad Piping Guan

Pipile pipile

The Trinidad piping guan locally known as the pawi, is a bird in the chachalaca, guan and curassow family Cracidae, endemic to the island of Trinidad. It is a large bird, somewhat resembling a turkey in appearance, and research has shown that its nearest living relative is the blue-throated piping guan from South America. It is a mainly arboreal species feeding mostly on fruit, but also on flowers and leaves.

from $1.99

Black-crested coquetteLeast concern

Black-crested coquette

Lophornis helenae

The black-crested coquette is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Belize, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, and Nicaragua.

from $1.99

White-naped LoryNear threatened

White-naped Lory

Lorius albidinucha

The white-naped lory is a monotypic species of parrot in the family Psittaculidae.

from $1.99

Yellow-collared LovebirdLeast concern

Yellow-collared Lovebird

Agapornis personatus

The yellow-collared lovebird, also called masked lovebird, black-masked lovebird or eye ring lovebird, is a monotypic species of bird of the lovebird genus in the parrot family Psittaculidae. They are native to Arusha Region of Tanzania and have been introduced to Burundi and Kenya.

from $1.99

Yellow-bibbed LoryLeast concern

Yellow-bibbed Lory

Lorius chlorocercus

The yellow-bibbed lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the southern Solomon Islands.

from $1.99

Yellow-casqued Wattled HornbillVulnerable

Yellow-casqued Wattled Hornbill

Ceratogymna elata

The yellow-casqued hornbill, also known as the yellow-casqued wattled hornbill, is found in the rainforest of coastal regions of West Africa, for example in Côte d'Ivoire. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

Scarlet-breasted FruiteaterLeast concern

Scarlet-breasted Fruiteater

Pipreola frontalis

The scarlet-breasted fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae. It is found in Bolivia, Ecuador, and Peru where its natural habitat is subtropical and tropical moist montane forests. Two subspecies are recognised though some researchers consider these should be regarded as distinct species. It is a plump green bird with a black head, the males having red throats and the females yellow.

from $1.99

Orange-breasted FruiteaterLeast concern

Orange-breasted Fruiteater

Pipreola jucunda

The orange-breasted fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae native to Colombia and Ecuador. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. It is a plump green bird about 18 centimetres (7 in) long. Males have a glossy black head and bib, an orange throat and yellow belly. Females lack the dark head and have green upper parts and green and yellow streaked underparts.

from $1.99

Crimson seedcrackerLeast concern

Crimson seedcracker

Pyrenestes sanguineus

The crimson seedcracker is a common species of estrildid finch found in Africa. It has an estimated global extent of occurrence of 834,000 km2 (322,000 mi2). It is found in Burkina Faso, Côte d'Ivoire, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegal and Sierra Leone. The International Union for Conservation of Nature has classified the species as being of least concern.

from $1.99

Bronze-tailed thornbillLeast concern

Bronze-tailed thornbill

Chalcostigma heteropogon

The bronze-tailed thornbill is a species of hummingbird in the "coquettes", tribe Lesbiini of subfamily Lesbiinae. It is found in Colombia and Venezuela.

from $1.99

Green-and-black fruiteaterLeast concern

Green-and-black fruiteater

Pipreola riefferii

The green-and-black fruiteater is a species of bird in the family Cotingidae, the cotingas. It is found in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.

from $1.99

Red-ruffed FruitcrowLeast concern

Red-ruffed Fruitcrow

Pyroderus scutatus

The red-ruffed fruitcrow is a species of bird in the monotypic genus Pyroderus. It belongs to the family Cotingidae, and is one of the largest passerines in South America. Its common names in Spanish include yacutoro, toropisco montañero, sangretoro, pájaro torero, and cuervo-frutero de garganta roja. This species was first named Coracias scutata by Shaw in 1792, but was later changed to the current scientific name.

from $1.99

Magnificent bird-of-paradiseLeast concern

Magnificent bird-of-paradise

Cicinnurus magnificus

The magnificent bird-of-paradise is a species of bird-of-paradise. The magnificent bird-of-paradise is evaluated as Least Concern on the IUCN Red List of Threatened Species. They are listed in Appendix II of CITES.

from $1.99

Black-faced PittaNear threatened

Black-faced Pitta

Pitta anerythra

The black-faced pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is found on Bougainville Island in Papua New Guinea, and Choiseul Island as well as Santa Isabel Island in the Solomon Islands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss and most certainly by introduced predators and/or competitors.

from $1.99

Black incaVulnerable

Black inca

Coeligena prunellei

The black inca is a species of hummingbird in the "brilliants", tribe Heliantheini in subfamily Lesbiinae. It is endemic to Colombia.

from $1.99

Mangrove PittaNear threatened

Mangrove Pitta

Pitta megarhyncha

The mangrove pitta is a species of passerine bird in the family Pittidae native to the eastern Indian subcontinent and western Southeast Asia. It is part of a superspecies where it is placed with the Indian pitta, the fairy pitta and the blue-winged pitta but has no recognized subspecies. A colourful bird, it has a black head with brown crown, white throat, greenish upper parts, buff underparts and reddish vent area.

from $1.99

Hooded PittaLeast concern

Hooded Pitta

Pitta sordida

The western hooded pitta is a passerine bird in the family Pittidae. It is common in eastern and southeastern Asia and maritime Southeast Asia, where it lives in several types of forests as well as on plantations and other cultivated areas. It is a green bird with a black head and chestnut crown. It forages on the ground for insects and their larvae, and also eats berries.

from $1.99

Banded CotingaCritically endangered

Banded Cotinga

Cotinga maculata

The banded cotinga is a species of bird in the family Cotingidae. It is endemic to southeastern Brazil.

from $1.99

Harpy eagleVulnerable

Harpy eagle

Harpia harpyja

The harpy eagle is a large neotropical species of eagle. It is also called the American harpy eagle to distinguish it from the Papuan eagle, which is sometimes known as the New Guinea harpy eagle or Papuan harpy eagle. It is the largest bird of prey throughout its range, and among the largest extant species of eagles in the world. It usually inhabits tropical lowland rainforests in the upper (emergent) canopy layer.

from $1.99

Superb StarlingLeast concern

Superb Starling

Lamprotornis superbus

The superb starling is a member of the starling family of birds. It was formerly known as Spreo superbus. They are long-lived birds that can live over 15 years in captivity.

from $1.99

Three-wattled BellbirdVulnerable

Three-wattled Bellbird

Procnias tricarunculatus

The three-wattled bellbird is a Central American migratory bird of the cotinga family. The sexes are very dissimilar in appearance. The male has a white head and throat and the remaining plumage is chestnut brown. From the base of his beak dangle three long, slender, black wattles that he uses in display. The female has olive plumage with yellowish streaked underparts and a yellow vent area.

from $1.99

Maroon-fronted ParrotEndangered

Maroon-fronted Parrot

Rhynchopsitta terrisi

The maroon-fronted parrot is a large, macaw-like parrot. It is dark green with a dark red shoulder and a maroon forehead and eye-stripe. Its underside of the wings and tail appear to be black when it is in flight. It makes a high, rolling cr-a ak sound. Groups sound similar to the acorn woodpecker if they are heard from a distance.

from $1.99

Black-headed ParrotLeast concern

Black-headed Parrot

Pionites melanocephalus

The black-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. Other colloquial names are black-crowned parrot, black-capped parrot, black-headed caique, and for subspecies P. m. pallidus, pallid caique. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.

from $1.99

Rainbow PittaLeast concern

Rainbow Pitta

Pitta iris

The rainbow pitta is a small passerine bird in the pitta family, Pittidae, endemic to northern Australia, most closely related to the superb pitta of Manus Island. It has a velvet black head with chestnut stripes above the eyes, olive green upper parts, black underparts, a bright red belly and an olive green tail. An Australian endemic, it lives in the monsoon forests and in some drier eucalypt forests.

from $1.99

Mountain KingfisherLeast concern

Mountain Kingfisher

Syma megarhyncha

The mountain kingfisher is a species of bird in the subfamily Halcyoninae in the family Alcedinidae. Adult males are 21–24 cm (8.3–9.4 in) long, and have a rufous head and underparts, greenish-blue upperparts, a dark blue tail, and black flight feathers. They also have dark neck patches and loral patches. Females have dark crowns and the neck patches join at the nape.

from $1.99

Blue-eared LoryNear threatened

Blue-eared Lory

Eos semilarvata

The blue-eared lory is a parrot found only on the island of Seram in Maluku province, Indonesia.

from $1.99

Western alpine mannikinLeast concern

Western alpine mannikin

Lonchura montana

The western alpine mannikin also known as Snow Mountain mannikin or western alpine munia is a small, approximately 11.5 cm long, estrildid finch. Both sexes are similar with dark brown plumage, black face, buff chest and black-barred white abdomen. The young has black bill, dark brown plumage and buffy-white below.

from $1.99

Fairy PittaVulnerable

Fairy Pitta

Pitta nympha

The fairy pitta is a small and brightly colored species of passerine bird in the family Pittidae. Its diet mainly consists of earthworms, spiders, insects, slugs, and snails. The fairy pitta breeds in East Asia and migrates south to winter in Southeast Asia.

from $1.99

Bearded BellbirdLeast concern

Bearded Bellbird

Procnias averano

The bearded bellbird, also known as the campanero or anvil-bird, is a passerine bird which occurs in northern South America. The male is about 28 cm (11 in) long with white plumage apart from a brown head and black wings. At his throat hang several black, unfeathered wattles. The female is a little smaller with olive-green head and upper parts, yellow underparts streaked with green and a yellow vent area.

from $1.99

Splendid AstrapiaLeast concern

Splendid Astrapia

Astrapia splendidissima

The splendid astrapia is a species of bird in the family Paradisaeidae, native to the montane forests of New Guinea. Males are known for their iridescent plumage and elaborate courtship displays, including branch-hopping, tail-flicking, and frog-like calls; they may also display in leks.

from $1.99

Azure-breasted PittaVulnerable

Azure-breasted Pitta

Pitta steerii

The azure-breasted pitta is a species of bird in the family Pittidae. It is a striking and colorful bird having colors of red, azure, green, black and white, It is endemic to the islands of Mindanao, Bohol, Leyte and Samar in the Philippines. Along with the Whiskered pitta, it is one of two endemic pittas in the country. Its natural habitat is tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss.

from $1.99

White-breasted nigritaLeast concern

White-breasted nigrita

Nigrita fusconotus

The white-breasted nigrita is a very small nigrita with a rather waxbill-like appearance, a black cap and tail contrast with a brown back and wings and white under parts. Both sexes are alike but the immature has the crown, rump and tail browner.

from $1.99

Classified by dominant adult plumage colour, as a visual guide.