Psittacidae
Species in the family Psittacidae. 297 species
Order: Psittaciformes
Yellow-faced Parrot
Alipiopsitta xanthops
The yellow-faced parrot, formerly also known as the yellow-faced amazon, is the only species of the genus Alipiopsitta. It is a Neotropical parrot, and was classified in the genus Amazona for many years. It is a predominantly green and yellow-plumaged bird with a yellow head. It is a semi-nomadic species found in the cerrado region of Brazil and adjacent Bolivia.
from $1.99
Moluccan King Parrot
Alisterus amboinensis
The Moluccan king parrot is a parrot endemic to Peleng Island, Maluku, and West Papua in Indonesia. It is sometimes referred to as the Ambon king parrot or Amboina king parrot, but this is potentially misleading, as it is found on numerous other islands than Ambon. The male and female are similar in appearance, with a predominantly red head and underparts, green wings, and blue back and tail.
from $1.99
Papuan King Parrot
Alisterus chloropterus
The Papuan king parrot, also known as the green-winged king parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae found in New Guinea. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.
from $1.99
Australian King Parrot
Alisterus scapularis
The Australian king parrot is a species of parrot endemic to eastern Australia ranging from Cooktown in Queensland to Port Campbell in Victoria. Found in humid and heavily forested upland regions of the eastern portion of the continent, including eucalyptus wooded areas in and directly adjacent to subtropical and temperate rainforest. They feed on fruits and seeds gathered from trees or on the ground.
from $1.99
Blue-fronted Parrot
Amazona aestiva
The blue-fronted amazon, also called the blue-fronted parrot, the turquoise-fronted amazon and the turquoise-fronted parrot, is a South American species of amazon parrot and one of the most common amazon parrots kept in captivity as a pet or companion parrot. Its common name is derived from the distinctive blue/turquoise marking on its head just above its beak.
from $1.99
Black-billed Amazon
Amazona agilis
The black-billed amazon is a parrot endemic to Jamaica. Sometimes called the black-billed parrot, this amazon parrot is mostly green with small patches of red on the wing and sometimes flecked on the head. Its bill makes it easy to separate from most other amazons, including the yellow-billed amazon, which also lives in Jamaica. It is the smallest Amazona parrot at 25 cm (10 in).
from $1.99
White-fronted Parrot
Amazona albifrons
The white-fronted amazon also known as the white-fronted parrot, or spectacled amazon parrot, is a Central American species of parrot. They can imitate a range from 30 to 40 different sounds. Like other large parrots, the white-fronted parrot has a long potential life span, usually around 40 years.
from $1.99
Orange-winged amazon
Amazona amazonica
The orange-winged amazon, also known as orange-winged parrot and loro guaro, is a large amazon parrot. It is a resident breeding bird in tropical South America, from Colombia, Trinidad and Tobago south to Peru, Bolivia and central Brazil. Its habitat is forest and semi-open country. Although common, it is persecuted as an agricultural pest and by capture for the pet trade. It is also hunted as a food source.
from $1.99
Red-necked Amazon
Amazona arausiaca
The red-necked amazon, known locally as the jaco parrot or jaco, is an amazon parrot species endemic to the island of Dominica. Other names include red-necked parrot, Dominican blue-faced amazon, and lesser Dominican amazon. It gets its name from the area of orange and reddish plumage commonly found at its throat. This parrot is a vulnerable species, with an estimated population of 850-1000 mature individuals.
from $1.99
Yellow-naped Amazon
Amazona auropalliata
The yellow-naped amazon or yellow-naped parrot is a widespread amazon parrot sometimes considered to be a subspecies of the yellow-crowned amazon. It inhabits the Pacific coast of southern Mexico and Central America. It has recently been reclassified as Critically Endangered by the IUCN Red List due to a dramatic decline across the extent of its range.
from $1.99
Red-lored Amazon
Amazona autumnalis
The red-lored amazon or red-lored parrot is a species of amazon parrot, native to tropical regions of the Americas, from eastern Mexico south to Ecuador where it occurs in humid evergreen to semi-deciduous forests up to 1,100 m altitude. It is absent from the Pacific side of Central America north of Costa Rica.
from $1.99
Yellow-shouldered Amazon
Amazona barbadensis
The yellow-shouldered amazon, also known as the yellow-shouldered parrot, is a parrot of the genus Amazona that is found in the arid areas of northern Venezuela, the Venezuelan islands of Margarita and La Blanquilla, and the island of Bonaire. It has been extirpated from and reintroduced to Aruba and introduced to Curaçao.
from $1.99
Red-tailed Amazon
Amazona brasiliensis
The red-tailed amazon, also known as the red-tailed parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is native to the Serra do Mar coastal forests. The bird has been threatened by habitat loss and capture for the wild bird trade, and is a symbol of the efforts to conserve one of the Earth's most biologically diverse ecosystems.
from $1.99
Yellow-billed Amazon
Amazona collaria
The yellow-billed amazon, also called the yellow-billed parrot or Jamaican amazon, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is a predominantly green parrot with a short tail and pink throat and neck.
from $1.99
Diademed amazon
Amazona diadema
The diademed amazon is a parrot in the family Psittacidae formerly considered conspecific with the red-lored amazon. Amazona diadema is restricted to the state of Amazonas in north-western Brazil.
from $1.99
Blue-cheeked amazon
Amazona dufresniana
The blue-cheeked amazon, also known as blue-cheeked parrot or Dufresne's amazon, is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, the Guianas, and Venezuela.
from $1.99
Southern Mealy Amazon
Amazona farinosa
The mealy amazon or mealy parrot is among the largest parrots in the genus Amazona, the amazon parrots. It is a mainly green parrot with a total length of 38–41 cm (15–16 in). It is native to tropical Central and South America. This species, the southern mealy amazon, the northern mealy amazon are considered conspecific.
from $1.99
Festive Amazon
Amazona festiva
The festive amazon, also known as the festive parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Bolivia, Guyana, Peru, and Venezuela. It is associated with forest and woodland growing near major rivers. Locally, it is also found in coastal mangroves. There are two subspecies; A. f. festiva and A. f. bodini.
from $1.99
Lilac-crowned Amazon
Amazona finschi
The lilac-crowned amazon, also known as the lilac-crowned parrot, Finsch's parrot or Finsch's amazon, is a parrot endemic to the Pacific slopes of Mexico. Also known as Finsch's amazon, it is characterised by green plumage, a maroon forehead, and a violet-blue crown and neck.
from $1.99
Blue-winged amazon
Amazona gomezgarzai
The blue-winged amazon is a proposed Central American species of parrot living in the Yucatan Peninsula, Mexico. It was described in 2017 in the journal PeerJ; however, its existence as a distinct wild species native to the Yucatan Peninsula has been questioned.
from $1.99
Northern mealy amazon
Amazona guatemalae
The northern mealy amazon or northern mealy parrot is among the largest parrots in the genus Amazona, the amazon parrots. It is a mainly green parrot with a total length of 38–41 cm (15–16 in). It is endemic to tropical Central America. This parrot and the southern mealy amazon are conspecific, having previously been considered separate species.
from $1.99
Saint Vincent Amazon
Amazona guildingii
The Saint Vincent amazon, also known as Saint Vincent parrot, is a large, approximately 40 cm (16 in) long, multi-colored amazon parrot with a yellowish white, blue and green head, greenish-bronze upperparts plumage, and violet blue-green wings.
from $1.99
Imperial Amazon
Amazona imperialis
The imperial amazon or Dominican amazon, also known as the sisserou or sisserou parrot, is a parrot found only on the Caribbean island of Dominica. It has been designated as the national bird of Dominica, and features on the national flag of Dominica. The species is critically endangered. In 2019, it was estimated there were only about 50 mature individuals left in the wild.
from $1.99
Kawall's Amazon
Amazona kawalli
Kawall's amazon, also known as the white-faced amazon, white-cheeked amazon or Kawall's parrot, is a relatively large species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to the south-central Amazon. After not having been recorded in the wild for around 70 years, the species was rediscovered in the 1980s.
from $1.99
Cuban Amazon
Amazona leucocephala
The Cuban amazon, also known as the Cuban parrot and the rose-throated parrot, is a medium-sized mainly green parrot found in woodlands and dry forests of Cuba, the Bahamas and Cayman Islands in the Caribbean. Although they have been observed in the wild in Puerto Rico, they are probably the result of escaped pets, and no reproduction has been recorded.
from $1.99
Martinique Amazon
Amazona martinicana
The Martinique amazon is a hypothetical extinct species of Caribbean parrot in the family Psittacidae. It is not known from any material remains, but was said to be similar to the red-necked amazon from Dominica, the next major island to the north of Martinique.
from $1.99
Scaly-naped Amazon
Amazona mercenarius
The scaly-naped amazon, also known as the scaly-naped parrot, mercenary amazon, Tschudi's amazon, mountain parrot, or gray-naped amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found along the Andes in the northern part of South America. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.
from $1.99
Yellow-crowned Amazon
Amazona ochrocephala
The yellow-crowned amazon or yellow-crowned parrot is a species of parrot native to tropical South America, Panama and Trinidad and Tobago in the Caribbean. The taxonomy is highly complex and the yellow-headed and yellow-naped amazon are sometimes considered subspecies of the yellow-crowned amazon. Except in the taxonomic section, the following deals only with the nominate group .They are found in the Amazon basin.
from $1.99
Yellow-headed Amazon
Amazona oratrix
The yellow-headed amazon, also known as the yellow-headed parrot and double yellow-headed amazon, is an endangered amazon parrot of Mexico and northern Central America. Measuring 38–43 centimetres (15–17 in) in length, it is a stocky short-tailed green parrot with a yellow head. It prefers to live in mangrove forests or forests near rivers or other bodies of water.
from $1.99
Red-spectacled Parrot
Amazona pretrei
The red-spectacled amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.
from $1.99
Red-browed Amazon
Amazona rhodocorytha
The red-browed amazon is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to Atlantic Forest in eastern Brazil. It has been considered a subspecies of the blue-cheeked amazon, but today all major authorities consider them separate species. It is threatened both by habitat loss and by being captured for the trade in wild parrots.
from $1.99
Tucumán Amazon
Amazona tucumana
The Tucumán amazon, also known as the Tucumán parrot, alder amazon, or alder parrot, is a vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina and Bolivia.
from $1.99
Hispaniolan Amazon
Amazona ventralis
The Hispaniolan parrot, also known as Hispaniolan amazon, is a species of psittaciform bird of the family Psittacidae endemic to Hispaniola, which includes the Dominican Republic and Haiti. Its white forehead, light beak, white eye-ring, blue ear patch, and maroon belly patch are the main features that differentiate it from other amazons. Its body measures about 28 centimeters in length.
from $1.99
Saint Lucia Amazon
Amazona versicolor
The Saint Lucia amazon, also known as the St. Lucia amazon and St. Lucia parrot, is a vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Saint Lucia in the Lesser Antilles and is the country's national bird.
from $1.99
Vinaceous-breasted amazon
Amazona vinacea
The vinaceous-breasted amazon, also called the vinaceous-breasted parrot and occasionally simply vinaceous amazon/parrot is an endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay.
from $1.99
Guadeloupe Amazon
Amazona violacea
The Guadeloupe amazon or Guadeloupe parrot is a hypothetical extinct species of parrot that is thought to have been endemic to the Lesser Antillean island region of Guadeloupe. Mentioned and described by 17th- and 18th-century writers, it received a scientific name in 1789. It was moved to the genus Amazona in 1905, and is thought to have been related to, or possibly the same as, the extant imperial amazon.
from $1.99
Red-crowned Parrot
Amazona viridigenalis
The red-crowned amazon, also known as the red-crowned parrot, green-cheeked amazon or Mexican red-headed parrot, is an endangered amazon parrot native to northeastern Mexico and possibly southern Texas in the United States. A 1994 study estimated wild populations of between 2,000 and 4,300 mature individuals; the IUCN Red List considers it a globally endangered species with a decreasing population.
from $1.99
Puerto Rican Amazon
Amazona vittata
The Puerto Rican amazon, also known as the Puerto Rican parrot or iguaca (Taíno), is the only extant parrot endemic to Puerto Rico. Measuring 28–30 cm (11.0–11.8 in), the bird is a predominantly green parrot with a red forehead and white rings around the eyes. Belonging to the Neotropical genus Amazona, its closest relatives are believed to be the Cuban amazon and the Hispaniolan amazon.
from $1.99
Yucatan Amazon
Amazona xantholora
The Yucatan amazon, also known as the yellow-lored amazon, Yucatan parrot or yellow-lored parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Belize, Guatemala, Honduras, and Mexico.
from $1.99
Glaucous Macaw
Anodorhynchus glaucus
The glaucous macaw is a critically endangered or possibly extinct species of large, blue and grey South American parrot, a member of a large group of neotropical parrots known as macaws. This macaw is closely related to Lear's macaw and the hyacinth macaw. In Guarani, it is called gua'a hovy after its vocalizations.
from $1.99
Hyacinth Macaw
Anodorhynchus hyacinthinus
The hyacinth macaw, or hyacinthine macaw, is a parrot native to central and eastern South America. With a length of about one meter it is longer than any other species of parrot. It is the largest macaw and the largest flying parrot species. While generally easily recognized, it could be confused with the smaller Lear's macaw.
from $1.99
Lear's Macaw
Anodorhynchus leari
Lear's macaw, also known as the indigo macaw, is a large all-blue Brazilian parrot, a member of a large group of neotropical parrots known as macaws. It was first described by Charles Lucien Bonaparte in 1856. Lear's macaw is 70–75 cm long and weighs around 950 g. It is coloured almost completely blue, with a yellow patch of skin at the base of the heavy, black bill.
from $1.99
Red-winged Parrot
Aprosmictus erythropterus
The red-winged parrot is a parrot native to Australia and New Guinea. It is found in grasslands, savannah, farmland, and woodland.
from $1.99
Jonquil Parrot
Aprosmictus jonquillaceus
The Jonquil parrot (Aprosmictus jonquillaceus) is a species of bird in the Psittaculidae family with two subspecies, Aprosmictus jonquillaceus jonquillaceus and Aprosmictus jonquillaceus wetterensis. It is a large, long-tailed green parrot with an orange bill and a wing patch which red in males and yellow in females. It is visible when a bird is perched and in flight.
from $1.99
Great Green Macaw
Ara ambiguus
The great green macaw, also known as Buffon's macaw or the great military macaw, is a critically endangered Central and South America parrot found in Nicaragua, Honduras, Costa Rica, Panama, Colombia and Ecuador. Two allopatric subspecies are recognized; the nominate subspecies, Ara ambiguus ssp. ambiguus, occurs from Honduras to Colombia, while Ara ambiguus ssp.
from $1.99
Blue-and-yellow Macaw
Ara ararauna
The blue-and-yellow macaw, also known as the blue-and-gold macaw, is a large Neotropical parrot with a mostly blue dorsum, light yellow/orange venter, and gradient hues of green on top of its head. It is a member of the large group of neotropical parrots known as macaws. It inhabits forest, woodland, and savannah of tropical Central and South America, as well as the island of Trinidad in the Caribbean.
from $1.99
St. Croix Macaw
Ara autocthones
The St. Croix macaw or Puerto Rican macaw is an extinct species of macaw whose remains have been found on the Caribbean islands of St. Croix and Puerto Rico. It was described in 1937 based on a tibiotarsus leg bone unearthed from a kitchen midden at a pre-Columbian site on St. Croix.
from $1.99
Red-and-green Macaw
Ara chloropterus
The red-and-green macaw, also known as the green-winged macaw, is a large, mostly-red macaw of the genus Ara. It is popular in aviculture, and is the second most commonly kept macaw species after the blue-and-yellow macaw. However, they are not as common in captivity as the blue-and-yellow, and are much more expensive; prices are often double that of the blue-and-gold.
from $1.99
Red-headed Macaw
Ara erythrocephala
The red-headed macaw or Jamaican green-and-yellow macaw may have been a species of parrot in the family Psittacidae that lived in Jamaica, but its existence is hypothetical.
from $1.99
Blue-throated Macaw
Ara glaucogularis
The blue-throated macaw, also known as the Caninde macaw or Wagler's macaw, is a macaw endemic to a small area of north-central Bolivia, known as Los Llanos de Moxos. In 2014 this species was designated by law as a natural patrimony of Bolivia. Until 2010, it was hunted by native people to make feathered "Moxeño" headdresses for "machetero" ritual dances.
from $1.99
Jamaican Red Macaw
Ara gossei
The Cuban macaw or Cuban red macaw is an extinct species of macaw native to the main island of Cuba and the nearby Isla de la Juventud. It became extinct in the late 19th century. Its relationship with other macaws in its genus was long uncertain, but it was thought to have been closely related to the scarlet macaw, which has some similarities in appearance.
from $1.99
Lesser Antillean Macaw
Ara guadeloupensis
The Lesser Antillean macaw or Guadeloupe macaw is a hypothetical extinct species of macaw that is thought to have been endemic to the Lesser Antillean island region of Guadeloupe. In spite of the absence of conserved specimens, many details about the Lesser Antillean macaw are known from several contemporary accounts, and the bird is the subject of some illustrations.
from $1.99
Scarlet macaw
Ara macao
A near-metre macaw, scarlet with yellow and blue wing bands. Flies in lifelong pairs above the tropical canopy.
from $1.99
Martinique Macaw
Ara martinica
The Martinique macaw or orange-bellied macaw is a hypothetical extinct species of macaw which may have lived on the Lesser Antillean island of Martinique, in the eastern Caribbean Sea. It was scientifically described by Walter Rothschild in 1905, based on a 1630s description of blue and orange-yellow macaws by Jacques Bouton.
from $1.99
Military Macaw
Ara militaris
The military macaw is a medium to large-sized macaw, named after its green and red plumage vaguely resembling a military uniform. It is native from west-central Mexico south through northern Argentina and Bolivia. While most wild populations are currently listed by the IUCN as vulnerable - and listed as endangered by Mexico - the species is still seen commonly in zoos and parks worldwide.
from $1.99
Red-fronted Macaw
Ara rubrogenys
The red-fronted macaw is a parrot endemic to a small semi-desert mountainous area of Bolivia. It is a critically endangered species; it has been successfully bred in captivity, and is available, if not common, as a pet. It is also sometimes known in the literature as Lafresnaye's macaw, named for the French ornithologist Frédéric de Lafresnaye, who was one of the first to describe the species.
from $1.99
Chestnut-fronted Macaw
Ara severus
The chestnut-fronted macaw or severe macaw is one of the largest of the mini-macaws. It reaches a size of around 45 cm (18 in) of which around half is the length of the tail.
from $1.99
Cuban Macaw
Ara tricolor
The Cuban macaw or Cuban red macaw is an extinct species of macaw native to the main island of Cuba and the nearby Isla de la Juventud. It became extinct in the late 19th century. Its relationship with other macaws in its genus was long uncertain, but it was thought to have been closely related to the scarlet macaw, which has some similarities in appearance.
from $1.99
Golden-capped Parakeet
Aratinga auricapillus
The golden-capped parakeet is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Brazil. Its natural habitats are subtropical or tropical dry forest, subtropical or tropical moist lowland forest, dry savanna, and plantations. It is threatened by habitat loss. The A. auricapillus is a good biological indicator because of its vulnerability, high detectability as well as its sensitivity to forest fragmentation.
from $1.99
Socorro Parakeet
Aratinga brevipes
The Socorro parakeet, known in aviculture as the Socorro green conure or Socorro conure, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Socorro Island in the Revillagigedo Islands, Mexico.
from $1.99
Jandaya Parakeet
Aratinga jandaya
The jandaya parakeet, or jenday conure, is a small Neotropical parrot with green wings and tail, reddish-orange body, yellow head and neck, orange cheeks, and black bill, native to wooded habitats in northeastern Brazil. It is a member of the Aratinga solstitialis complex of parakeets very closely related to, and possibly subspecies of the sun conure.
from $1.99
Guadeloupe Parakeet
Aratinga labati
The Guadeloupe parakeet is a hypothetical extinct species of parrot that is thought to have been endemic to the Lesser Antillean island region of Guadeloupe.
from $1.99
Sulphur-breasted parakeet
Aratinga maculata
The sulphur-breasted parakeet, or sulphur-breasted conure is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil and Suriname. It resembles the closely related sun parakeet.
from $1.99
Olive-throated Parakeet
Aratinga nana
The olive-throated parakeet, also known as the olive-throated conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from Mexico to Costa Rica and in Jamaica; it has been introduced to the Dominican Republic on Hispaniola.
from $1.99
Nanday parakeet
Aratinga nenday
The nanday parakeet, also known as the black-hooded parakeet or nanday conure, is a medium-small, mostly green, Neotropical parrot native to continental South America.
from $1.99
Sun Conure
Aratinga solstitialis
The sun conure, also known as the sun parakeet, is a medium-sized, vibrantly colored parrot native to northeastern South America. The adult male and female are similar in appearance, with black beaks, predominantly golden-yellow plumage, orange-flushed underparts and face, and green and blue-tipped wings and tails. Sun conures are very social birds, typically living in flocks.
from $1.99
Scarlet-fronted Parakeet
Aratinga wagleri
The scarlet-fronted parakeet, known in aviculture as the scarlet-fronted conure, red-fronted conure, or Wagler's conure, is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Venezuela.
from $1.99
Dusky-headed Parakeet
Aratinga weddellii
The dusky-headed parakeet, also known as Weddell's conure or dusky-headed conure in aviculture, is a small green Neotropical parrot with dusty grey head found in wooded habitats in the western Amazon basin of South America. Its range extends from southeastern Colombia south through eastern Ecuador, eastern Peru, and southwest Amazonian Brazil, to central Bolivia.
from $1.99
Australian Ringneck
Barnardius zonarius
The Australian ringneck is a parrot native to Australia. Except for extreme tropical and highland areas, the species has adapted to all conditions. Treatments of genus Barnardius have previously recognised two species, the Port Lincoln parrot and the mallee ringneck, but due to these readily interbreeding at the contact zone they are usually regarded as a single species B. zonarius with subspecific descriptions.
from $1.99
Rufous-fronted Parakeet
Bolborhynchus ferrugineifrons
The rufous-fronted parakeet is a species of parrot in the family Psittacidae. Endemic to Colombia, its natural habitats are high-altitude shrubland, high-altitude grassland and arable land. It is threatened by habitat destruction and is classified as "vulnerable" by the International Union for Conservation of Nature.
from $1.99
Barred Parakeet
Bolborhynchus lineola
The barred parakeet, also known as the lineolated parakeet or the Catherine parakeet, is a small psittaciforme bird found in the highland forests of tropical Latin America. Its plumage is mostly green, with multiple black or dark green stripes and bars and a pale, peach-colored bill. The darker stripes vary in prominence and intensity between the two subspecies.
from $1.99
Andean Parakeet monu
Bolborhynchus orbygnesius
The Andean parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Bolivia, and Peru.
from $1.99
Yellow-chevroned Parakeet
Brotogeris chiriri
The yellow-chevroned parakeet is native to tropical South America south of the Amazon River basin from central Brazil to southern Bolivia, Paraguay, and northern Argentina. Caged birds have been released in some areas, and the birds have established self-sustaining populations in Miami, Florida, and Los Angeles.
from $1.99
Golden-winged Parakeet
Brotogeris chrysoptera
The golden-winged parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.
from $1.99
Cobalt-winged Parakeet
Brotogeris cyanoptera
The cobalt-winged parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, and Venezuela.
from $1.99
Orange-chinned Parakeet
Brotogeris jugularis
The orange-chinned parakeet, also known as the Tovi parakeet, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from southern Mexico through Central America into Colombia and Venezuela.
from $1.99
Grey-cheeked Parakeet
Brotogeris pyrrhoptera
The grey-cheeked parakeet, less commonly known as fire-winged parakeet, is a vulnerable species of bird. It is in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots, and is found in Ecuador and Peru.
from $1.99
Tui Parakeet
Brotogeris sanctithomae
The tui parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, Peru, and possibly Ecuador.
from $1.99
Plain Parakeet
Brotogeris tirica
The plain parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.
from $1.99
White-winged Parakeet
Brotogeris versicolurus
The white-winged parakeet, or canary-winged parakeet is a small parrot native to the Amazon River basin from southeast Colombia to the rivers mouth in Brazil. Caged birds have been released and the birds have established self-sustaining populations in Lima, Peru, Los Angeles, and Miami, Florida areas of the United States, and in Puerto Rico. They were also present in San Francisco, California until the mid-2000s.
from $1.99
Black Lory
Chalcopsitta atra
The black lory, is a medium-sized, blackish parrot with black bill, dark grey feet and long rounded tail. It has yellow and red under-tail. The sexes are similar. It is native to West Papua in Indonesia.
from $1.99
Cardinal Lory
Chalcopsitta cardinalis
The cardinal lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. The cardinal lory lives mainly in the mangrove and the lowland forests of the Solomon Islands, Bougainville Island and easternmost islands of the Bismarck Archipelago. It was previously placed in the genus Pseudeos.
from $1.99
Brown Lory
Chalcopsitta duivenbodei
The brown lory, also called Duyvenbode's lory, is a species of parrot in the family Psittaculidae native to northern New Guinea.
from $1.99
Yellowish-streaked Lory
Chalcopsitta scintillata
The yellow-streaked lory, also known as the streaked lory or yellowish-streaked lory, is a species of parrot in the family Psittaculidae.
from $1.99
Red-throated lorikeet
Charmosyna amabilis
The red-throated lorikeet is a critically endangered lorikeet endemic to Fiji. It is 18 cm (7.1 in) long and is bright green overall, with red cheeks, throat and thighs.
from $1.99
New Caledonian Lorikeet
Charmosyna diadema
The New Caledonian lorikeet is a possibly extinct lorikeet endemic to the Melanesian island of New Caledonia.
from $1.99
Josephine's Lorikeet
Charmosyna josefinae
Josephine's lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the highlands of New Guinea . Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest.
from $1.99
Duchess Lorikeet
Charmosyna margarethae
The duchess lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found throughout the Solomon Islands archipelago. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical moist montane forest, and plantations. It is threatened by habitat loss.
from $1.99
Palm Lorikeet
Charmosyna palmarum
The palm lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the Santa Cruz Islands and Vanuatu. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical moist montane forest and plantations. It is threatened by habitat loss.
from $1.99
Papuan Lorikeet
Charmosyna papou
The West Papuan lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in New Guinea. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.
from $1.99
Red-flanked Lorikeet
Charmosyna placentis
The red-flanked lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in Mollucas, New Guinea and the Bismarck Archipelago. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical mangrove forests. Only the adult males have the red plumage on the head and sides.
from $1.99
Red-chinned lorikeet
Charmosyna rubrigularis
The red-chinned lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is native to New Britain, New Ireland, New Hannover and Karkar Island in Papua New Guinea.
from $1.99
Red-fronted Lorikeet
Charmosyna rubronotata
The red-fronted lorikeet, also known as the red-spotted lorikeet or red-rumped lorikeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in northern New Guinea and the island of Biak. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.
from $1.99
Pygmy Lorikeet
Charmosyna wilhelminae
The pygmy lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is the only species placed in the genus Charminetta. It is found in the highlands of New Guinea; its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. The world population of pygmy lorikeets is thought to be less than 50,000 individuals, but stable. They live at altitudes of 1000–2200m.
from $1.99
Fairy Lorikeet
Charmosynopsis pulchella
The fairy lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. Other common names include the little red lorikeet and the little red lory. Found in New Guinea, its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests. Its colouration is mainly red with some yellow on the throat and green on the wings. Two subspecies are recognised, C. p.
from $1.99
Carolina Parakeet
Conuropsis carolinensis
The Carolina parakeet, or Carolina conure, is an extinct species of small green neotropical parrot with a bright yellow head, reddish orange face, and pale beak that was native to the Eastern, Midwest, and Plains States of the United States. It was the only indigenous parrot within its range, and one of only three parrot species native to the United States.
from $1.99
Seychelles black parrot
Coracopsis barklyi
The Seychelles black parrot, Praslin parrot or kato nwar is a sombre-coloured, medium-sized parrot endemic to the Seychelles. Historically, it has been treated as a subspecies of the lesser vasa parrot, although it shows morphological, ecological and behavioural differences.
from $1.99
Lesser Vasa Parrot
Coracopsis nigra
The lesser vasa parrot or black parrot is a black coloured parrot endemic to most of Madagascar. It is one of four species of vasa parrots, the others being the greater vasa parrot, the Seychelles black parrot, and the Comoros black parrot. The latter two were formerly considered conspecific with the lesser vasa parrot.
from $1.99
Greater Vasa Parrot
Coracopsis vasa
The greater vasa parrot is one of two species of vasa parrot, the other being the lesser vasa parrot. The greater vasa parrot can be found throughout Madagascar and the Comoros.
from $1.99
Burrowing Parrot
Cyanoliseus patagonus
The burrowing parrot, also known as the burrowing parakeet or the Patagonian conure, is a species of parrot native to Argentina and Chile. It belongs to the monotypic genus Cyanoliseus, with four subspecies that are currently recognized.
from $1.99
Spix's Macaw
Cyanopsitta spixii
Spix's macaw, also known as the little blue macaw, or simply blue macaw, is a macaw species that was endemic to Brazil. It is a member of tribe Arini in the subfamily Arinae, part of the family Psittacidae. It was first described in 1638 by German naturalist Georg Marcgrave when he was working in Pernambuco in Dutch Brazil.
from $1.99
Yellow-crowned Parakeet
Cyanoramphus auriceps
The yellow-crowned parakeet also known as the yellow-fronted parakeet is a species of parakeet endemic to the islands of New Zealand. The species is found across the main three islands of New Zealand, North Island, South Island and Stewart Island/Rakiura, as well as on the subantarctic Auckland Islands.
from $1.99
Norfolk Parakeet
Cyanoramphus cookii
The Norfolk parakeet, also called Tasman parakeet, Norfolk Island green parrot or Norfolk Island red-crowned parakeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Norfolk Island.
from $1.99
Chatham Parakeet
Cyanoramphus forbesi
The Chatham Islands parakeet, also known as Forbes' parakeet, is a rare parakeet endemic to the Chatham Islands group, New Zealand. This parakeet is one of New Zealand's rarest birds and is classified as Vulnerable on the IUCN Red List, as a result of a range of threats to the species survival, including habitat loss, predation, and hybridization.
from $1.99
Reischek's parakeet
Cyanoramphus hochstetteri
Reischek's parakeet is a small green parrot confined to 21 km2 (8.1 mi2) Antipodes Island, one of New Zealand’s subantarctic islands, which it shares with a congener, the larger Antipodes parakeet.
from $1.99
Orange-fronted parakeet
Cyanoramphus malherbi
Orange-fronted parakeet or Malherbe's parakeet is a small parrot endemic to New Zealand. It is known in te reo māori as kākāriki karaka or orange-fronted kākāriki, with kākāriki translating to 'small parrot' and the colour green. The species shares the name "orange-fronted parakeet" with Eupsittula canicularis, a Central American species.
from $1.99
Red-crowned Parakeet
Cyanoramphus novaezelandiae
The red-crowned parakeet, also known as red-fronted parakeet and by its Māori name of kākāriki, is a small parrot from New Zealand. It is characterised by its bright green plumage and the red pattern on its head. This versatile bird can feed on a variety food items and can be found in many habitat types.
from $1.99
New Caledonian parakeet
Cyanoramphus saisseti
The New Caledonian parakeet, or New Caledonian red-crowned parakeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to New Caledonia. The species was once considered to be conspecific with the red-fronted parakeet of New Zealand; it is now considered a full species, and is the sister species to all other species in the genus Cyanoramphus, which had its origins in New Caledonia.
from $1.99
Lord Howe Parakeet
Cyanoramphus subflavescens
The Lord Howe parakeet, also known as the Lord Howe red-fronted parakeet, is an extinct parrot endemic to Lord Howe Island in the Tasman Sea, part of New South Wales, Australia. It was described as full species by Tommaso Salvadori in 1891, but subsequently it has been regarded as subspecies of the red-crowned parakeet. In 2012, the IOC World Bird List recognised it as species.
from $1.99
Society Parakeet
Cyanoramphus ulietanus
The Raiatea parakeet or Society parakeet, also known as the Society kakariki or brown-headed parakeet, is an extinct parakeet of the genus Cyanoramphus.
from $1.99
Antipodes parakeet
Cyanoramphus unicolor
The Antipodes parakeet or Antipodes Island parakeet is a parrot in the family Psittaculidae that is endemic to the Antipodes Islands of New Zealand. It is one of two parrot species found on the islands, and one of only five ground-dwelling parrots in the world.
from $1.99
Black-fronted Parakeet
Cyanoramphus zealandicus
The black-fronted parakeet or Tahiti parakeet is an extinct species of parrot endemic to the Pacific island of Tahiti. Its native name was simply 'ā'ā ("parrot") according to Latham (1790) though White (1887) gives "aa-maha".
from $1.99
Red-fan Parrot
Deroptyus accipitrinus
The red-fan parrot, also known as the hawk-headed parrot, is a New World parrot hailing from the Amazon rainforest. It is the only member of the genus Deroptyus.
from $1.99
Red-shouldered Macaw
Diopsittaca nobilis
The red-shouldered macaw is a small green South American parrot, a member of a large group of Neotropical parrots called macaws. The species is named for the red coverts on its wings. It is the smallest macaw, being 30 cm (12 in) in length – similar in size to the Aratinga parakeets. It is native to the tropical lowlands, savannahs, and swamplands of Brazil, the Guianas, Bolivia, Venezuela, and far south-eastern Peru.
from $1.99
Austral Parakeet
Enicognathus ferrugineus
The austral parakeet, austral conure, cachaña, rawilma or emerald parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Chile, and possibly the Falkland Islands.
from $1.99
Slender-billed Parakeet
Enicognathus leptorhynchus
The slender-billed parakeet or choroy, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Chile, where it is known by the local common name choroy.
from $1.99
Red Lory
Eos bornea
The red lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is the second-most commonly kept lory in captivity, after the rainbow lorikeet.
from $1.99
Black-winged Lory
Eos cyanogenia
The black-winged lory, also known as the Biak red lory, is a medium-sized, about 30 cm (12 in) long, long-tailed lory. It has a bright red plumage, black shoulder, red iris, an orange red bill and violet ear-patch behind eye. The underwings are red, becoming yellowish with black tips. The sexes are similar.
from $1.99
Red-and-blue Lory
Eos histrio
The red-and-blue lory is a small, strikingly-colored parrot endemic to Indonesia. The species inhabits a single island, Karakelong, in the Indonesian archipelago, although it was formerly found on the Sangihe Islands and other parts of the Talaud Islands.
from $1.99
Blue-streaked Lory
Eos reticulata
The blue-streaked lory is also known as the blue-necked lory. It is a medium-sized parrot (31 cm), which is found on the Tanimbar Islands and Babar in the southern Moluccas.
from $1.99
Blue-eared Lory
Eos semilarvata
The blue-eared lory is a parrot found only on the island of Seram in Maluku province, Indonesia.
from $1.99
Violet-necked Lory
Eos squamata
The violet-necked lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Indonesia, where it is found in the northern Maluku Islands and west Papuan islands. Its natural habitats are tropical moist lowland forests and tropical mangrove forests.
from $1.99
Horned Parakeet
Eunymphicus cornutus
The horned parakeet is a species of parrot in the genus Eunymphicus, in the family Psittaculidae. It is a medium-sized parrot endemic to New Caledonia. It is called "horned" because it has two black feathers that protrude from the head and have red tips.
from $1.99
Ouvea Parakeet
Eunymphicus uvaeensis
The Ouvea parakeet or Uvea parakeet, is a species of parrot in the genus Eunymphicus, in the family Psittaculidae. It is endemic to the island of Uvea, including Faiava Island in the Loyalty Islands, New Caledonia. The species was once considered conspecific with the horned parakeet of Grande Terre, but they have now been split into two species.
from $1.99
Peach-fronted Parakeet
Eupsittula aurea
The peach-fronted parakeet, known as the peach-fronted conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, Paraguay, Peru, and Suriname.
from $1.99
Caatinga parakeet
Eupsittula cactorum
The Caatinga parakeet, also called the cactus parakeet and in aviculture the cactus conure, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to eastern Brazil.
from $1.99
Orange-fronted Parakeet
Eupsittula canicularis
Eupsittula canicularis, also known as the orange-fronted parakeet, orange-fronted conure, half-moon conure or Petz's conure is a vulnerable species of birds in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from western Mexico to Costa Rica.
from $1.99
Brown-throated parakeet
Eupsittula pertinax
The brown-throated parakeet, also known as the St. Thomas conure or brown-throated conure in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica, Panama, the northern mainland of South America, and islands off the South American coast.
from $1.99
Pacific Parrotlet
Forpus coelestis
The Pacific parrotlet, also known as Lesson's parrotlet, or the celestial parrotlet, is a species of small parrot in the family Psittacidae.
from $1.99
Spectacled Parrotlet
Forpus conspicillatus
The spectacled parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae.
from $1.99
Mexican Parrotlet
Forpus cyanopygius
The Mexican parrotlet, also known as the turquoise-rumped parrotlet or the Mexican blue-rumped parrotlet, is a species of parrot in the family Psittacidae.
from $1.99
Dusky-billed Parrotlet
Forpus modestus
The dusky-billed parrotlet, also known as Sclater's parrotlet, is a small species of parrot in the family Psittacidae. It is the nominate species.
from $1.99
Green-rumped Parrotlet
Forpus passerinus
The green-rumped parrotlet, also known as the green-rumped parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae that is found in northeastern South America and the Caribbean island of Trinidad. The green-rumped parrotlet occurs from northern Venezuela eastwards to the lower Amazon in Brazil, Also Suriname and has been introduced to Curaçao, Jamaica and Barbados.
from $1.99
Yellow-faced Parrotlet
Forpus xanthops
The yellow-faced parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae.
from $1.99
Blue-winged Parrotlet
Forpus xanthopterygius
The cobalt-rumped parrotlet or blue-winged parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae.
from $1.99
Red-cheeked Parrot
Geoffroyus geoffroyi
The red-cheeked parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae found in Indonesia, Papua New Guinea and the tip of northern Queensland, Australia. There are 17 subspecies currently recognized. It is a stocky short-tailed parrot with predominantly green plumage. It exhibits sexual dimorphism; the adult male has red cheeks and a mauve nape and top of head, while the female is duller with a brown head.
from $1.99
Blue-collared Parrot
Geoffroyus simplex
The blue-collared parrot also known as simple parrot, lilac-collared song parrot, or lilac-collared Geoffroy's parrot, is a parrot found in the higher elevations of New Guinea. It is found from 500 to 2300 m, mainly between 800 and 1900 m. It is 23–25 cm, mainly green with a black beak, yellow wing bend, blue underwing coverts, and a pale yellow iris.
from $1.99
Musk Lorikeet
Glossopsitta concinna
The musk lorikeet is a species of bird in the parrot family Psittaculidae. It inhabits south-central/eastern Australia.
from $1.99
Purple-crowned Lorikeet
Glossopsitta porphyrocephala
The purple-crowned lorikeet, is a lorikeet found in scrub and mallee of southern Australia. It is a small lorikeet distinguished by a purple crown, an orange forehead and ear-coverts, and a light blue chin and chest.
from $1.99
Little Lorikeet
Glossopsitta pusilla
The little lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Australia. It is a small parrot, predominantly green in plumage with a red face. Its natural habitats are temperate eucalyptus forest and woodland, subtropical or tropical dry forest and subtropical or tropical moist lowland forest.
from $1.99
Short-tailed Parrot
Graydidascalus brachyurus
The short-tailed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, and Peru.
from $1.99
Golden Parakeet
Guaruba guarouba
The golden parakeet, golden conure, or Queen of Bavaria conure is a medium-sized golden-yellow Neotropical parrot native to the Amazon Basin of interior northern Brazil. It is the only species placed in the genus Guaruba.
from $1.99
Rusty-faced Parrot
Hapalopsittaca amazonina
The rusty-faced parrot is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Venezuela and possibly Ecuador.
from $1.99
Fuertes's Parrot
Hapalopsittaca fuertesi
Fuertes's parrot, also known as the indigo-winged parrot, is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Colombia.
from $1.99
Black-winged Parrot
Hapalopsittaca melanotis
The black-winged parrot, also known as the black-eared parrot, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Peru.
from $1.99
Red-faced Parrot
Hapalopsittaca pyrrhops
The red-faced parrot is a species of parrot in the family Psittacidae.
from $1.99
Swift Parrot
Lathamus discolor
The swift parrot, also known by the palawa kani name swift waylitja, is a species of broad-tailed parrot, found only in southeastern Australia. The species breeds in Tasmania during the summer and migrates north to southeastern mainland Australia from Griffith-Warialda in New South Wales and west to Adelaide in the winter. It is a nomadic migrant, and it settles in an area only when there is food available.
from $1.99
Golden-plumed Parakeet
Leptosittaca branickii
The golden-plumed parakeet is a Neotropical parrot species within the family Psittacidae, belonging to the monotypic genus Leptosittaca. This somewhat Aratinga-like species is found in humid temperate highland forests, especially with Podocarpus, on the east Andean slope in Colombia, Ecuador, and Peru. It is generally local and uncommon. It is threatened by habitat loss.
from $1.99
Broad-billed Parrot
Lophopsittacus mauritianus
The broad-billed parrot or raven parrot is a large extinct parrot in the family Psittaculidae. It was endemic to the Mascarene island of Mauritius. The species was first referred to as the "Indian raven" in Dutch ships' journals from 1598 onwards. Only a few brief contemporary descriptions and three depictions are known.
from $1.99
White-naped Lory
Lorius albidinucha
The white-naped lory is a monotypic species of parrot in the family Psittaculidae.
from $1.99
Yellow-bibbed Lory
Lorius chlorocercus
The yellow-bibbed lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the southern Solomon Islands.
from $1.99
Purple-naped Lory
Lorius domicella
The purple-naped lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is forest-dwelling endemic to the islands of Seram, Ambon, and perhaps also Haruku and Saparua, South Maluku, Indonesia. It is considered endangered, the main threat being from trapping for the cage-bird trade.
from $1.99
Chattering Lory
Lorius garrulus
The chattering lory is a forest-dwelling parrot endemic to North Maluku, Indonesia. It is considered vulnerable, the main threat being from trapping for the cage-bird trade.
from $1.99
Purple-bellied Lory
Lorius hypoinochrous
The purple-bellied lory is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Papua New Guinea. It is found in south-east New Guinea, the Bismarck Archipelago, the d'Entrecasteaux Islands, the Louisiade Archipelago, the Trobriand Islands and Woodlark Island.
from $1.99
Black-capped Lory
Lorius lory
The black-capped lory also known as western black-capped lory or the tricolored lory, is a parrot found in New Guinea and adjacent smaller islands. It is a colourful and relatively robust lory. There are seven subspecies, all with green wings, red heads and body around the wing, a black cap, grey-black cere, yellow underwings, and blue legs and belly. Most also have a blue nape and mantle.
from $1.99
Mascarene parrot
Mascarinus mascarin
The Mascarene parrot or mascarin is an extinct species of parrot that was endemic to the Mascarene island of Réunion in the western Indian Ocean. The taxonomic relationships of this species have been subject to debate; it has historically been grouped with either the Psittaculini parrots or the vasa parrots, with the latest genetic study favouring the former group.
from $1.99
Budgerigar
Melopsittacus undulatus
The budgerigar, also known as the common parakeet, shell parakeet or budgie, is a small, long-tailed, seed-eating parrot native to Australia. Naturally, the species is green and yellow with black, scalloped markings on the nape, back, and wings. Budgies are bred in captivity with colouring of blues, whites, yellows, greys, and even with small crests.
from $1.99
Red-breasted Pygmy Parrot
Micropsitta bruijnii
The red-breasted pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. Its natural habitat is the boreal forests, subtropical or tropical dry forests, and subtropical or tropical moist lowland forests of the Maluku Islands and Melanesia.
from $1.99
Finsch's Pygmy Parrot
Micropsitta finschii
Finsch's pygmy parrot, also known as the emerald pygmy parrot and green pygmy parrot, is a member of parrot family Psittaculidae inhabiting tropical rainforest regions of islands in Papua New Guinea, the Solomon Islands, and the Bismarck Archipelago.
from $1.99
Geelvink Pygmy Parrot
Micropsitta geelvinkiana
The Geelvink pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittacidae endemic to Biak and Numfoor islands in Western New Guinea. The name Geelvink comes from a Dutch ship and family called Geelvinck. It has two subspecies; the nominate occurs on Numfor, and M. g. misoriensis on Biak.
from $1.99
Yellow-capped Pygmy Parrot
Micropsitta keiensis
The yellow-capped pygmy parrot is a species of parrot in the family Psittacidae mainly found throughout western New Guinea. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forests, and subtropical or tropical moist montane forest. Like many parrots, this pygmy parrot is affectionate to its mate.
from $1.99
Meek's Pygmy Parrot
Micropsitta meeki
Meek's pygmy parrot, also known as the yellow-breasted pigmy parrot, is a species of small parrot in the family Psittacidae. It is endemic to Papua New Guinea.
from $1.99
Buff-faced pygmy parrot
Micropsitta pusio
The buff-faced pygmy parrot is a very small green parrot found in subtropical or tropical moist lowland forest in New Britain and New Guinea.
from $1.99
Cliff Parakeet
Myiopsitta luchsi
The cliff parakeet is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Bolivia.
from $1.99
Monk Parakeet
Myiopsitta monachus
The monk parakeet, also known as the monk parrot or Quaker parrot, is a species of true parrot in the family Psittacidae. It is a small to medium bright-green parrot with a greyish breast and greenish-yellow abdomen. Its average lifespan is approximately 15 years. It originates from the temperate to subtropical areas of South America.
from $1.99
Manu Parrotlet
Nannopsittaca dachilleae
The Manu parrotlet or Amazonian parrotlet is a species of parrotlet native to the western Amazon basin, from southern Peru to northwest Bolivia. It is found in lowland forests near bamboo and rivers.
from $1.99
Tepui Parrotlet
Nannopsittaca panychlora
The tepui parrotlet is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the tepuis of northern Brazil, western Guyana, and southern Venezuela.
from $1.99
Rodrigues parrot
Necropsittacus rodricanus
The Rodrigues parrot or Leguat's parrot is an extinct species of parrot that was endemic to the Mascarene island of Rodrigues. The species is known from subfossil bones and from mentions in contemporary accounts. It is unclear to which other species it is most closely related, but it is classified as a member of the tribe Psittaculini, along with other Mascarene parrots.
from $1.99
Orange-bellied parrot
Neophema chrysogaster
The orange-bellied parrot is a small parrot endemic to southern Australia, and one of only three species of parrot that migrate. It was described by John Latham in 1790. A small parrot around 20 cm (8 in) long, it exhibits sexual dimorphism. The adult male is distinguished by its bright grass-green upper parts, yellow underparts and orange belly patch. The adult female and juvenile are duller green in colour.
from $1.99
Blue-winged parrot
Neophema chrysostoma
The blue-winged parrot, also known as the blue-banded parakeet or blue-banded grass-parakeet, is a small parrot found in Tasmania and southeast mainland Australia. It is partly migratory, with populations of blue-winged parrots travelling to Tasmania for the summer.
from $1.99
Elegant Parrot
Neophema elegans
The elegant parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Australia.
from $1.99
Rock parrot
Neophema petrophila
The rock parrot is a species of grass parrot native to Australia. Described by John Gould in 1841, it is a small parrot 22–24 cm long and weighing 50–60 g with predominantly olive-brown upperparts and more yellowish underparts. Its head is olive with light blue forecheeks and lores, and a dark blue frontal band line across the crown with lighter blue above and below.
from $1.99
Turquoise Parrot
Neophema pulchella
The turquoise parrot is a species of parrot in the genus Neophema native to eastern Australia, from south-eastern Queensland, through New South Wales and into north-eastern Victoria. It was described by George Shaw in 1792. A small lightly built parrot at around 20 cm (7.9 in) long and 40 g in weight, it exhibits sexual dimorphism.
from $1.99
Scarlet-chested Parrot
Neophema splendida
The scarlet-chested parrot, known alternately as scarlet-breasted parrot, orange-throated parrot or splendid parrot, is a parrot endemic to central South Australia and inland southern Western Australia. The species is sexually dimorphic; the male has a bright blue face and scarlet chest and yellow underparts, amid overall green plumage, while the female is similar but lacks the red chest.
from $1.99
Bourke's Parrot
Neopsephotus bourkii
Bourke's parrot, also known as the blue-vented parrot, sundown parrot, pink-bellied parrot, Bourke's parakeet, Bourke or "Bourkie", is a small parrot found in Australia and the only species in its genus, Neopsephotus. It is approximately 19 cm long and weighs around 45 grams. It is named after General Sir Richard Bourke, Governor of New South Wales from 1831 to 1837.
from $1.99
Yellow-billed Lorikeet
Neopsittacus musschenbroekii
The yellow-billed lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in New Guinea. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.
from $1.99
Orange-billed Lorikeet
Neopsittacus pullicauda
The orange-billed lorikeet is a species in the Old World parrot family Psittaculidae. First described by the German ornithologist Ernst Hartert in 1896, it is endemic to New Guinea, where it mainly inhabits cloud forest, forest edges, and cleared areas bordering forests at elevations of 2,100–3,800 m (6,900–12,500 ft).
from $1.99
Eastern Bluebonnet
Northiella haematogaster
The eastern bluebonnet, also known as the greater bluebonnet, is an Australian parrot, one of two species in the genus Northiella. It was originally included in the genus Psephotus but due to distinctive physical and behavioural differences was reclassified into its own genus in 1994 by ornithologists and taxonomists Christidis and Boles.
from $1.99
Naretha bluebonnet
Northiella narethae
The Naretha bluebonnet or Naretha parrot is a bird found in a remote and arid region of Australia. It is one of two species in the genus Northiella, and was first recorded in 1921 in Central Australia.
from $1.99
Yellow-eared Parrot
Ognorhynchus icterotis
The yellow-eared parrot is a vulnerable parrot found in the Andes of Colombia. It was thought to be extinct up until April 1999, when a group of researchers that were sponsored by ABC and Fundación Loro Parque, discovered a total of 81 individuals in the Colombian Andes. It is currently enlisted as vulnerable on the International Union for Conservation of Nature (IUCN) Red List.
from $1.99
Plum-faced Lorikeet
Oreopsittacus arfaki
The plum-faced lorikeet, also known as the whiskered lorikeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is monotypic within the genus Oreopsittacus. It is found in the New Guinea Highlands.
from $1.99
Red-bellied Macaw
Orthopsittaca manilatus
The red-bellied macaw, also known as Guacamaya manilata, is a medium-sized, mostly green parrot, a member of a group of large Neotropical parrots known as macaws. It is the largest of what are commonly called "mini-macaws". The belly has a large maroon patch which gives the species its name.
from $1.99
Western Ground Parrot
Pezoporus flaviventris
The ground parrot is a parrot endemic to Australia. It is one of only four ground-dwelling parrots in the world, the others being the closely related night parrot, the Antipodes parakeet, and the flightless kākāpō from New Zealand.
from $1.99
Night parrot
Pezoporus occidentalis
The night parrot is a small parrot endemic to the continent of Australia. It has also been known as porcupine parrot, nocturnal ground parakeet, midnight cockatoo, solitaire, spinifex parrot and night parakeet. It is one of the most elusive and mysterious birds in the world, with no confirmed sightings of the bird between 1912 and 1979, leading to speculation that it was extinct.
from $1.99
Eastern Ground Parrot
Pezoporus wallicus
The ground parrot is a parrot endemic to Australia. It is one of only four ground-dwelling parrots in the world, the others being the closely related night parrot, the Antipodes parakeet, and the flightless kākāpō from New Zealand.
from $1.99
White-bellied Parrot
Pionites leucogaster
The white-bellied parrot, or white-bellied caique in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Colombia, and Peru.
from $1.99
Black-headed Parrot
Pionites melanocephalus
The black-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. Other colloquial names are black-crowned parrot, black-capped parrot, black-headed caique, and for subspecies P. m. pallidus, pallid caique. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, French Guiana, Guyana, Peru, Suriname, and Venezuela.
from $1.99
Pileated Parrot
Pionopsitta pileata
The South American pileated parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Argentina, Brazil, and Paraguay. It was formerly known as the red-capped parrot, easily leading to confusion with the Australian Purpureicephalus spurius that bears that English name.
from $1.99
Bronze-winged parrot
Pionus chalcopterus
The bronze-winged parrot is a medium-sized pionus parrot 28 cm (11 in) long. It is a short-tailed stocky parrot found in forest and woodland in north-western South America.
from $1.99
Dusky Parrot
Pionus fuscus
The dusky parrot or dusky pionus is a medium-sized mainly dark brownish-gray parrot of the genus Pionus in the true parrot family.
from $1.99
Scaly-headed Parrot
Pionus maximiliani
The scaly-headed parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is also called scaly-headed pionus, Maximilian pionus, Maximilian parrot, Maximilian's pionus, or Maximilian's parrot. It is found in Brazil, Bolivia, Argentina, and Paraguay.
from $1.99
Blue-headed Parrot
Pionus menstruus
The blue-headed parrot, also known as the blue-headed pionus is a medium-sized parrot of about 27 cm (11 in) in length. The body is mostly green, with a blue head and neck, and red undertail coverts. It is a resident in tropical and subtropical South America and southern Central America, from Costa Rica, Venezuela and the Caribbean island of Trinidad south to Bolivia and Brazil.
from $1.99
White-crowned Parrot
Pionus senilis
The white-crowned parrot, also known as the white-crowned pionus in aviculture, is a small parrot which is a resident breeding species ranging from eastern Mexico to western Panama.
from $1.99
White-capped Parrot
Pionus seniloides
The white-capped parrot or white-capped pionus is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.
from $1.99
Red-billed Parrot
Pionus sordidus
The red-billed parrot, also known as coral-billed pionus or red-billed pionus, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.
from $1.99
Speckle-faced Parrot
Pionus tumultuosus
The plum-crowned parrot or plum-crowned pionus is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Peru.
from $1.99
Pale-headed Rosella
Platycercus adscitus
The pale-headed rosella, is a broad-tailed parrot of the genus Platycercus native to northeastern Australia. It is a moderate-size parrot with a pale yellow head, predominantly white cheeks, scalloped black and gold back and pale blue underparts. Two subspecies are recognised, although some authorities consider it to be conspecific with the eastern rosella of southeastern Australia.
from $1.99
Green Rosella
Platycercus caledonicus
The green rosella or Tasmanian rosella is a species of parrot native to Tasmania and Bass Strait islands. It was described by the German naturalist Johann Friedrich Gmelin in 1788, and named on the mistaken assumption it came from New Caledonia. At 14.5 in (37 cm) long it is the largest species of the rosella genus, Platycercus. Two subspecies are recognised.
from $1.99
Crimson Rosella
Platycercus elegans
The crimson rosella is a parrot native to eastern and south eastern Australia which has been introduced to New Zealand and Norfolk Island. It is commonly found in, but not restricted to, mountain forests and gardens. The species as it now stands has subsumed two former separate species, the yellow rosella and the Adelaide rosella. Molecular studies show one of the three red-coloured races, P. e.
from $1.99
Eastern Rosella
Platycercus eximius
The eastern rosella is a parrot native and endemic to south-eastern Australia. It was first introduced to New Zealand in cages, and individuals were subsequently intentionally released or accidentally escaped into the wild. In New Zealand, it is now established in the North Island and in the hills around Dunedin in the South Island.
from $1.99
Western rosella
Platycercus icterotis
The western rosella, or moyadong, is a species of parrot endemic to southwestern Australia. The head and underparts are bright red, and the back is mottled black; a yellow patch at the cheek distinguishes it from others of the genus Platycercus.
from $1.99
Northern Rosella
Platycercus venustus
The northern rosella, formerly known as Brown's rosella or the smutty rosella, is a species of parrot native to northern Australia, ranging from the Gulf of Carpentaria and Arnhem Land to the Kimberley. It was described by Heinrich Kuhl in 1820, and two subspecies are recognised.
from $1.99
Niam-niam Parrot
Poicephalus crassus
The Niam-Niam parrot is a parrot nearly endemic to the Central African Republic, of the genus Poicephalus. It is a mostly green parrot with a grey-brown head and orange irises. The Niam Niam is one of the world's most poorly-known parrots, with little known of its conservation status, and was one of the last unphotographed birds in Africa until 2017.
from $1.99
Brown-headed Parrot
Poicephalus cryptoxanthus
The brown-headed parrot is a south-eastern African parrot.
from $1.99
Yellow-fronted Parrot
Poicephalus flavifrons
The yellow-fronted parrot is a parrot endemic to the Ethiopian Highlands. It is a mostly green with a yellow head. Relatively little is known about this bird.
from $1.99
Brown-necked Parrot
Poicephalus fuscicollis
The brown-necked parrot, sometimes known in aviculture as the uncape parrot, is a large Poicephalus parrot species endemic to Africa.
from $1.99
Red-fronted Parrot
Poicephalus gulielmi
The red-fronted parrot, also known as Jardine's parrot, is a medium-sized mainly green parrot distributed across wide areas of Africa. It has three subspecies. The extent and shade of the red or orange plumage on its head, thighs, and bend of wings vary depending on the subspecies.
from $1.99
Meyer's Parrot
Poicephalus meyeri
Meyer's parrot, also known as the brown parrot, is a species of parrot native to Africa. A Meyer's parrot has black feathers, turquoise belly, blue rump, and bright yellow markings on the carpal joint of the wings. Most subspecies have some yellow on the top of the head as well. Forshaw (1989) recognizes six subspecies of P.
from $1.99
Cape Parrot
Poicephalus robustus
The Cape parrot or Levaillant's parrot is a large, temperate forest dwelling parrot of the genus Poicephalus endemic to South Africa. It was formerly grouped as a subspecies along with the savanna-dwelling brown-necked parrot and grey-headed parrot, but is now considered a distinct species.
from $1.99
Rüppell's Parrot
Poicephalus rueppellii
Rüppell's parrot or Rueppell's parrot, is a bird that is endemic to southwestern Africa from central Namibia to southwest Angola. It lives in savanna where there are trees or in dry woodland. It is more common near streams or rivers. The name commemorates the German naturalist and explorer Eduard Rüppell.
from $1.99
Red-bellied Parrot
Poicephalus rufiventris
The red-bellied parrot is a small African parrot about 23 cm (9 in) long of the genus Poicephalus. The genus Poicephalus has the greatest quantity of species and is widely spread in Africa. It is a mostly greenish and grey parrot. Males have a bright orange belly and females have a greenish belly.
from $1.99
Senegal Parrot
Poicephalus senegalus
The Senegal parrot is a parrot which is a resident breeder across a wide range of west Africa. It makes migrations within west Africa, according to the availability of the fruit, seeds and blossoms which make up its diet. It is considered a farm pest in Africa, often feeding on maize or millet. It is popular in aviculture.
from $1.99
Princess Parrot
Polytelis alexandrae
The colourful princess parrot is an Australian bird of the parrot family. Its name was given in honour of Princess Alexandra of Denmark, who in 1863 married the Prince of Wales Edward VII and eventually became Queen of the United Kingdom. Other names for the species include: Queen Alexandra parrot, Alexandra's parakeet, Princess of Wales parakeet, rose-throated parakeet, and spinifex parrot.
from $1.99
Superb Parrot
Polytelis swainsonii
The superb parrot, also known as Barraband's parrot, Barraband's parakeet, or green leek parrot, is a parrot native to south-eastern Australia. It is a dimorphic species and one of three species in the genus Polytelis.
from $1.99
Golden-collared Macaw
Primolius auricollis
The golden-collared macaw or yellow-collared macaw is a small, mostly green Central South American parrot, a member of a large group of Neotropical parrots known as macaws. It has a bright yellow patch on the back of its neck/upper shoulders that gives the species its name. In aviculture, it is one of a number of smaller macaws often called "mini-macaws".
from $1.99
Blue-headed macaw
Primolius couloni
The blue-headed macaw or Coulon's macaw is a macaw native to eastern Peru, northwestern Bolivia, and far western Brazil. It has a total length of about 41 cm (16 in), making it a member of the group of smaller macaws sometimes known as the mini-macaws, which includes any species of macaw with a total length of 50 cm (20 in) or less. As in all macaws, its tail is long and pointed and the bill is large and heavy.
from $1.99
Blue-winged Macaw
Primolius maracana
The blue-winged macaw, in aviculture more commonly known as Illiger's macaw, is a species of small macaw found in central and eastern South America. The second name is in honor of the German ornithologist Johann Karl Wilhelm Illiger. It was previously placed in the genera Ara or Propyrrhura. Blue-winged macaws have been known to reach an age of 50–60 years.
from $1.99
Blue-crowned Racket-tail
Prioniturus discurus
The blue-crowned racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the Philippines found in Luzon, Mindanao and Visayas where it is found in tropical moist lowland forest. The Mindoro racket-tail of Mindoro and Blue-headed racket-tail of Palawan were once considered subspecies of the Blue-crowned racket-tail but are now separate species.
from $1.99
Yellow-breasted Racket-tail
Prioniturus flavicans
The yellow-breasted racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Indonesia where it is native to the Minahasa Peninsula and the Togian Islands in the Gulf of Tomini. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests.
from $1.99
Green Racket-tail
Prioniturus luconensis
The green racket-tail is an endemic parrot of the Philippines where it is found on Luzon and Marinduque. This species was once common, but is rapidly declining and is currently classified as endangered due to lowland deforestation and capture for cage-bird trade. The population is now estimated to be just 300 - 800 mature individuals and is continuing to decline with many local extinctions in its former range.
from $1.99
Buru Racket-tail
Prioniturus mada
The Buru racket-tail, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to the forest on the island of Buru, one of the Maluku Islands of Indonesia.
from $1.99
Mindoro racket-tail
Prioniturus mindorensis
The Mindoro racket-tail is a species of parrot in the Psittaculinae family. It was formerly considered conspecific with the blue-crowned racket-tail. It is endemic to the island of Mindoro in the Philippines and it occurs in tropical moist lowland forest. It is threatened by habitat loss and trapping for the cage-bird trade.
from $1.99
Montane Racket-tail
Prioniturus montanus
The montane racket-tail, also known as the Luzon racket-tail, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It was previously considered conspecific with the Mindanao racket-tail. This bird is endemic to the mountainous regions of northern Luzon, Philippines. It faces threats from habitat loss and the cage bird trade.
from $1.99
Blue-headed Racket-tail
Prioniturus platenae
The blue-headed racket-tail, also known as the Palawan racket-tail and locally as kinawihan, is a parrot found in the western Philippines around Palawan. The species was formerly considered conspecific with the blue-crowned racket-tail. It is locally known as 'kilit'. It inhabits humid lowland forest in small flocks. It is threatened by habitat destruction and limited trapping for the cage-bird trade.
from $1.99
Golden-mantled Racket-tail
Prioniturus platurus
The golden-mantled racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Indonesia. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest and subtropical or tropical moist montane forest up to an altitude of about 3,000 metres (9,800 ft).
from $1.99
Blue-winged Racket-tail
Prioniturus verticalis
The blue-winged racket-tail or Sulu racquet-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Tawi-Tawi island in the Philippines and is one of the most endangered parrots in the world. It is threatened by habitat loss and the poaching for the cage-bird trade.
from $1.99
Mindanao Racket-tail
Prioniturus waterstradti
The Mindanao racket-tail is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Mindanao in the Philippines. It was previously conspecific with the Luzon Racket-tail. Two subspecies are recognized: the nominate waterstradti in the south-east, and malindangensis in the west. Its natural habitat is tropical moist montane forests. It is becoming rare due to habitat loss and trapping for the pet trade.
from $1.99
Masked shining parrot
Prosopeia personata
The masked shining parrot, also known as the masked parrot, masked musk parrot, or the yellow-breasted musk parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is endemic to Viti Levu in Fiji. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forest, subtropical or tropical mangrove forest, subtropical or tropical moist montane forest, arable land, and rural gardens.
from $1.99
Crimson Shining Parrot
Prosopeia splendens
The crimson shining parrot is a parrot from Fiji. The species is endemic to the islands of Kadavu and Ono in the Kadavu Group. The species was once considered conspecific with the red shining parrot of Vanua Levu and Taveuni, but is now considered its own species. The species is sometimes known as the Kadavu musk parrot.
from $1.99
Maroon shining parrot
Prosopeia tabuensis
The maroon shining parrot or red shining-parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is native to the islands of Vanua Levu and Taveuni in Fiji and was introduced to the islands of southern Tonga in prehistoric times. The species is sometimes considered conspecific with the crimson shining parrot of Kadavu.
from $1.99
Red-rumped Parrot
Psephotus haematonotus
The red-rumped parrot, also known as the red-backed parrot or grass parrot, is a medium-sized broad-tailed parrot endemic to open woodland in south-eastern Australia, particularly in the Murray-Darling Basin.
from $1.99
Dusky Lory
Pseudeos fuscata
The dusky lory is a species of parrot in the subfamily Loriinae of the family Psittaculidae. Alternative common names are the white-rumped lory or the dusky-orange lory. They are also known as "banded lories" or "duskies". It is also sometimes placed in the Chalcopsitta genus, but mitochondrial analyses prove that it truly belongs to the Pseudeos genus.
from $1.99
Mountain Parakeet
Psilopsiagon aurifrons
The mountain parakeet, also known as the golden-fronted parakeet, is a species of parrot, one of two in the genus Psilopsiagon within the family Psittacidae. It is found in the Puna grassland. Its natural habitat is subtropical or tropical high-altitude shrubland. Four subspecies are recognised.
from $1.99
Grey-hooded Parakeet
Psilopsiagon aymara
The grey-hooded parakeet, also known as the Aymara parakeet or Sierra parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in northwestern Argentina and Bolivia. Its natural habitat is subtropical or tropical high-altitude shrubland.
from $1.99
Hispaniolan Parakeet
Psittacara chloropterus
The Hispaniolan parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to the island of Hispaniola which is shared by the Dominican Republic and Haiti. In the former country it is called "perico" and in the latter "perruche".
from $1.99
Red-masked parakeet
Psittacara erythrogenys
The red-masked parakeet is a medium-sized parrot from Ecuador and Peru. It is popular as a pet and are better known in aviculture as the cherry-headed conure or the red-headed conure. They are also considered the best talkers of all the conures.
from $1.99
Cuban parakeet
Psittacara euops
The Cuban parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to the island of Cuba.
from $1.99
Finsch's parakeet
Psittacara finschi
Finsch's parakeet, also known as the crimson-fronted parakeet and in aviculture as Finsch's conure, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica, Nicaragua, and Panama.
from $1.99
Cordilleran parakeet
Psittacara frontatus
The cordilleran parakeet is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Ecuador and Peru.
from $1.99
Green parakeet
Psittacara holochlorus
The green parakeet, green conure, or Mexican green conure is a New World parrot. As defined by the International Ornithological Committee (IOC), it is native to Mexico and southern Texas in the Rio Grande Valley.
from $1.99
White-eyed parakeet
Psittacara leucophthalmus
The white-eyed parakeet, known in aviculture as white-eyed conure, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in every mainland South American country except Chile and also on Trinidad.
from $1.99
Puerto Rican parakeet
Psittacara maugei
The Puerto Rican parakeet or Puerto Rican conure is an extinct species of parrot that was found on Mona Island and possibly in Puerto Rico.
from $1.99
Mitred parakeet
Psittacara mitratus
The mitred parakeet, also known as the mitred conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is native to Argentina, Bolivia, and Peru. It has been introduced to Uruguay and is established there. There are also substantial populations in the US states of California and Florida and smaller numbers in Hawaii.
from $1.99
Red-throated parakeet
Psittacara rubritorquis
The green parakeet, green conure, or Mexican green conure is a New World parrot. As defined by the International Ornithological Committee (IOC), it is native to Mexico and southern Texas in the Rio Grande Valley.
from $1.99
Pacific Parakeet
Psittacara strenuus
The Pacific parakeet, known as Pacific conure or Nicaraguan green conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in southern Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, and Nicaragua.
from $1.99
Brehm's Tiger Parrot
Psittacella brehmii
Brehm's tiger parrot, also known as Brehm's ground parrot, is a small mainly green parrot found in the highlands of New Guinea, from 1,500-2,600m. The species is named after Alfred Brehm (1829–1884), a German traveller and collector.
from $1.99
Madarasz's Tiger Parrot
Psittacella madaraszi
Madarasz's tiger parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae native to New Guinea. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.
from $1.99
Modest Tiger Parrot
Psittacella modesta
The modest tiger parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the Arfak Mountains and New Guinea Highlands. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests.
from $1.99
Painted Tiger Parrot
Psittacella picta
The painted tiger parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is mainly found in Papua New Guinea.
from $1.99
Large Fig Parrot
Psittaculirostris desmarestii
The large fig parrot, also known as flame-headed fig parrot and Desmarest's fig parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is found in the West Papuan Islands, Indonesia and in southern and western New Guinea.
from $1.99
Edwards's Fig Parrot
Psittaculirostris edwardsii
Edwards's fig parrot, also known as the scarlet-cheeked fig parrot, is a species of parrot in the family Psittaculidae found in humid lowland forests in north-eastern New Guinea. The adult male is predominantly green with red breast and cheeks, yellow ear coverts, and yellowish crown.
from $1.99
Salvadori's Fig Parrot
Psittaculirostris salvadorii
Salvadori's fig parrot is a species of parrot in the family Psittaculidae endemic to the northern part of the Papua province in Indonesia.
from $1.99
Grey Parrot
Psittacus erithacus
The grey parrot, also known as the Congo grey parrot, is an African parrot in the family Psittacidae. Psittacus erithacus was previously also known as the African grey parrot until the Timneh parrot, previously treated as a subspecies, was elevated to a full species. The grey parrot is known for its intelligence, being considered one of the smartest bird species and is regarded for its speaking abilities.
from $1.99
Timneh parrot
Psittacus timneh
The Timneh parrot, also known as the Timneh grey parrot or Timneh African grey parrot, is a West African parrot. Formerly classified as a subspecies of the grey parrot Psittacus erithacus timneh, it is now considered a full species Psittacus timneh. In aviculture, it is often referred to by the initials TAG and is commonly kept as a companion parrot.
from $1.99
Goldie's Lorikeet
Psitteuteles goldiei
Goldie's lorikeet is a species of parrot in the family Psittaculidae. It is the only species placed in the genus Glossoptilus. It is found in forest and woodland in New Guinea, primarily at altitudes of 1,000–2,200 m (3,280–7,220 ft). It is mostly green with yellowish streaks in the chest area, and a red, blue and purple head. It is a small bird measuring 19 cm in length and weighing 45–60 grams (1.6–2.1 oz).
from $1.99
Iris Lorikeet
Psitteuteles iris
The iris lorikeet is a small, up to 20 cm (8 in) long, green lorikeet bird. The male has a red forehead, yellow nape, purple band back from eye between nape and cheek, and yellowish below. The female almost similar with red-marked green forecrown and yellowish green cheek.
from $1.99
Varied lorikeet
Psitteuteles versicolor
The varied lorikeet, is a species of parrot in the family Psittaculidae that is endemic to the northern coastal regions of Australia.
from $1.99
Blue-rumped Parrot
Psittinus cyanurus
The blue-rumped parrot is a parrot found in the very southern tip of Myanmar, peninsular Thailand, Malaysia, Borneo, Sumatra and nearby islands. It is a small parrot (18 cm) and is primarily green with bright red underwing coverts, a reddish shoulder patch, and yellowish margins on the wing coverts. It is sexually dimorphic. The female has a grey-brown head.
from $1.99
Red-capped Parrot
Purpureicephalus spurius
The red-capped parrot is a species of broad-tailed parrot native to southwestern Australia. It was described by Heinrich Kuhl in 1820, with no subspecies recognised. It has long been classified in its own genus owing to its distinctive elongated beak, though genetic analysis shows that it lies within the lineage of the Psephotellus parrots and that its closest relative is the mulga parrot.
from $1.99
Bald Parrot
Pyrilia aurantiocephala
The bald parrot or orange-headed parrot is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to the east-central Amazon of Brazil. Its natural habitat is tropical moist lowland forests. It is considered near threatened by BirdLife International due to the widespread deforestation of the Amazon.
from $1.99
Orange-cheeked parrot
Pyrilia barrabandi
The orange-cheeked parrot, also known as Barraband's parrot, is a species of parrot in the family Psittacidae. It was formerly placed in the genus Pionopsitta, which is now monotypic.
from $1.99
Caica Parrot
Pyrilia caica
The caica parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, French Guiana, Guyana, Suriname, and Venezuela.
from $1.99
Brown-hooded Parrot
Pyrilia haematotis
The brown-hooded parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found from Mexico to Colombia.
from $1.99
Rose-faced Parrot
Pyrilia pulchra
The rose-faced parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia and Ecuador.
from $1.99
Saffron-headed Parrot
Pyrilia pyrilia
The saffron-headed parrot is a Near Threatened species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Colombia, Panama, and Venezuela.
from $1.99
Vulturine parrot
Pyrilia vulturina
The vulturine parrot is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.
from $1.99
White-breasted Parakeet
Pyrrhura albipectus
The white-breasted parakeet or white-necked parakeet, is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in southern Ecuador and possibly in adjacent northern Peru.
from $1.99
Hellmayr's Parakeet
Pyrrhura amazonum
The Santarém parakeet, also known as Hellmayr's parakeet or in aviculture as Hellmayr's conure or the Santarém conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in the eastern and central sections of the Amazon basin south of the Amazon River, only just extending onto the northern bank of this river.
from $1.99
Flame-winged Parakeet
Pyrrhura calliptera
The flame-winged parakeet, also known as the brown-breasted parakeet, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is endemic to forest edge and shrub at altitudes of 1,700–3,400 m (5,600–11,200 ft) above sea level on the east Andean slope in Colombia. It is threatened by habitat loss.
from $1.99
Ochre-marked Parakeet
Pyrrhura cruentata
The ochre-marked parakeet is a species of parrot native to Brazil. It is also known as blue-throated parakeet in English and tiriba-grande, tiriba, cara-suja and fura-mato-grande in Portuguese. It is listed as Vulnerable (VU) on the IUCN Red List.
from $1.99
Blaze-winged Parakeet
Pyrrhura devillei
The blaze-winged parakeet, known as the blaze-winged conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Bolivia, Paraguay, and possibly Argentina.
from $1.99
Fiery-shouldered Parakeet
Pyrrhura egregia
The fiery-shouldered parakeet, also known as the fiery-shouldered conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is found in Brazil, Guyana, and Venezuela. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. There are two subspecies, P. e. egregia and P. e. obscura.
from $1.99
Venezuelan parakeet
Pyrrhura emma
The Venezuelan parakeet or Emma's conure is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Venezuela.
from $1.99
Maroon-bellied Parakeet
Pyrrhura frontalis
The maroon-bellied parakeet is a small parrot found from southeastern Brazil to north-eastern Argentina, including eastern Paraguay and Uruguay. It is also known as the reddish-bellied parakeet, and in aviculture it is usually referred to as the maroon-bellied conure, reddish-bellied conure or brown-eared conure.
from $1.99
Grey-breasted Parakeet
Pyrrhura griseipectus
The grey-breasted parakeet is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. Long thought to be endemic to Ceará in northeastern Brazil, it has also been documented in Bahia.
from $1.99
Sulphur-winged Parakeet
Pyrrhura hoffmanni
The sulphur-winged parakeet, also known as Hoffmann's conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Costa Rica and Panama.
from $1.99
Pearly Parakeet
Pyrrhura lepida
The pearly parakeet, known as the pearly conure in aviculture, is a Vulnerable species in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.
from $1.99
White-eared Parakeet
Pyrrhura leucotis
The white-eared parakeet or maroon-faced parakeet is a Vulnerable species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Brazil.
from $1.99
Bonaparte's Parakeet
Pyrrhura lucianii
Bonaparte's parakeet, also known as Deville's parakeet, or in aviculture as Deville's conure, is a species of parrot in the family Psittacidae. It is restricted to the Brazilian state of Amazonas south of the Solimões river.
from $1.99
Maroon-tailed Parakeet
Pyrrhura melanura
The maroon-tailed parakeet is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Brazil, Colombia, Ecuador, Peru, and Venezuela.
from $1.99
Green-cheeked Parakeet
Pyrrhura molinae
The green-cheeked parakeet, also sometimes known as the green-cheeked conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, aka the parrots. It is found in Argentina, Bolivia, Brazil, and Paraguay. It is also a popular pet bird.
from $1.99
El Oro Parakeet
Pyrrhura orcesi
The El Oro parakeet is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Ecuador.
from $1.99
Crimson-bellied Parakeet
Pyrrhura perlata
The crimson-bellied parakeet, known as the crimson-bellied conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia and Brazil.
from $1.99
Pfrimer's Parakeet
Pyrrhura pfrimeri
Pfrimer's parakeet is a non-migratory species within the parrot family Psittacidae. It also is known as Pfrimer's conure, Goias parakeet, and maroon-faced conure. The Pfrimer's parakeet has been qualified as endangered by the IUCN and BirdLife International since 2007. It is endemic to the Goiás and Tocantins regions of Brazil.
from $1.99
Painted Parakeet
Pyrrhura picta
The painted parakeet, known as the painted conure in aviculture, is a species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in northeastern South America.
from $1.99
Rose-crowned Parakeet
Pyrrhura rhodocephala
The rose-crowned parakeet, also known as the rose-headed parakeet, rose-crowned conure or rose-headed conure, is a species of parrot in the family Psittacidae and genus Pyrrhura. It is endemic to Venezuela.
from $1.99
Rose-fronted Parakeet
Pyrrhura roseifrons
The rose-fronted parakeet, known as the rose-fronted conure in aviculture, is a species of bird in the subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is found in Bolivia, Brazil, Ecuador, and Peru.
from $1.99
Black-capped Parakeet
Pyrrhura rupicola
The black-capped parakeet, also known as the black-capped conure or rock conure in aviculture, is a parrot native to the south-western Amazon Basin and adjacent east Andean slopes in Peru, Bolivia and Brazil. It has a total length of approximately 25 cm. It is mostly green with off white scalloping on the hindneck and breast and red primary coverts.
from $1.99
Santa Marta Parakeet
Pyrrhura viridicata
The Santa Marta parakeet is an Endangered species of bird in subfamily Arinae of the family Psittacidae, the African and New World parrots. It is endemic to Colombia.
from $1.99
Thick-billed Parrot
Rhynchopsitta pachyrhyncha
The thick-billed parrot is a medium-sized parrot endemic to Mexico that formerly ranged into the southwestern United States. Its position in parrot phylogeny is the subject of ongoing discussion; it is sometimes referred to as thick-billed macaw or thick-billed conure. In Mexico, it is locally called guacamaya ("macaw") or cotorra serrana.
from $1.99
Maroon-fronted Parrot
Rhynchopsitta terrisi
The maroon-fronted parrot is a large, macaw-like parrot. It is dark green with a dark red shoulder and a maroon forehead and eye-stripe. Its underside of the wings and tail appear to be black when it is in flight. It makes a high, rolling cr-a ak sound. Groups sound similar to the acorn woodpecker if they are heard from a distance.
from $1.99
Black-lored Parrot
Tanygnathus gramineus
The black-lored parrot also known as the Buru green parrot, is a parrot endemic to the Indonesian island of Buru. It is a 40 cm (16 in) long green parrot with black lores, and a turquoise crown. Males have red beaks, and females are gray-brown. The singing is high pitched and more protracted as compared to similar species, such as great-billed parrot.
from $1.99
Blue-naped Parrot
Tanygnathus lucionensis
The blue-naped parrot, also known as the blue-crowned green parrot, Luzon parrot, the Philippine green parrot, and locally known as pikoy, is a parrot native throughout the Philippines and the Talaud Islands of Indonesia. It is threatened by habitat loss and trapping for the pet trade. It is illegal to hunt, capture or possess Blue-naped parrots under Philippine Law RA 9147.
from $1.99
Great-billed Parrot
Tanygnathus megalorynchos
The great-billed parrot also known as Moluccan parrot or island parrot, is a medium-sized, approximately 38 cm long, green parrot with a massive red bill, cream iris, blackish shoulders, olive green back, pale blue rump and yellowish green underparts. The female is typically smaller than the male, but otherwise the sexes are similar.
from $1.99
Azure-rumped Parrot
Tanygnathus sumatranus
The azure-rumped parrot is a large bird endemic to Indonesia. It is found in Sulawesi and the Sangir Islands. It was previously conspecific with the blue-backed parrot, which is differentiated with its red iris and blue back versus the azure-rumped parrot's yellow iris and plain back. It is found in forests. Flocks are small and often active at night. Its main threats are habitat loss and trapping for the pet trade.
from $1.99
Blue-crowned Parakeet
Thectocercus acuticaudatus
The blue-crowned parakeet, blue-crowned conure, or sharp-tailed conure is a small green Neotropical parrot with a blue head and pale beak native to large parts of South America, from eastern Colombia to Curacao in the southern Caribbean, and to the northern region of Argentina. They inhabit savanna-like habitats, woodland and forest margins, but avoid dense humid forest such as the Amazon.
from $1.99
Rainbow Lorikeet
Trichoglossus moluccanus
The rainbow lorikeet is a species of parrot found in Australia. It is common along the eastern seaboard, from northern Queensland to South Australia. Its habitat is rainforest, coastal bush, and woodland areas. Six taxa traditionally listed as subspecies of the rainbow lorikeet are now treated as separate species.
from $1.99